Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 20:39   #2461
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Domcia najczęściej po odłożeniu przekręca się na brzuch i tak śpi przez większą część nocy.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:46   #2462
laurka23
Zakorzenienie

Jestem na bierząco...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u nas noc straszna, pobudek ze 3856251651 mniej więcej, do tego dziki płacz, myślałam, że to od zapchanego noska więc zaczęłam mu psiukać wodą i odciągać, to było straszne, pewno wszyscy sąsiedzi pobudzeni :/
o co chodzi? nie wie nikt :/
Oby dziś lepiej bylo.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
A teraz pytanie bo mnie za chwile cos szczeli

uzywam google chrome. jak ustawic zeby po przypadkowym zamknieciu (dzis bylo to 5 razy pod rzad - Kuba 4, ja 1 ) powrocilo to co mialam pootwierane?????
jak otworze od nowa to "Przywroc zamkniete okno" mam nieaktywne
help
Kochana, wciskasz w górnym prawym rogu te trzy kreseczki, wchodzisz w ustawienia i zaznaczasz opcje "po uruchomieniu - kontynuuj gdzie skończyłem"

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Stoooooo lat dla BARTUSIA!!!!!!!!!!! : cmok:

A tu moja klusia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
i nic, podyplomówkę masz w Krk ale masz rację, nigdy się kasa nie zwróci, ja robiłam dziennie i mgr, do dzisiaj nie wiem co mnie podkusiło, głupia byłam. Ciężkie studia, badania do mgr pół roku, teraz żałuję, bo miałam propozycję doktoratu na farmakologii ale głupia nie skorzystałam :/
Miałam robić we Wrocławiu bo tylko 1,5 roku po moich studiach mogłam, nie musiałam 2 lata, no ale przepadło. Kurczę, ja po swoich studiach też z pracą mam krucho

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wracam do domu. Jestem zła i smutna. To co mi w pracy zaproponowali (bez możliwości negocjacji) to jakąś totalną pomyłka. No nic,wrócę tylko dla etatu. A będę szukać czego innego.

Ale za to kupiłam sobie kilka rzeczy na wyprzedaży. Nic szczególnego,toteż humoru jakoś nie poprawiły

Idę poczytać co u Was.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Może będziesz stroić szybciej niż myślisz

Uwierz mi,nie chcesz wiedzieć To wstyd w ogóle pisać.
Napisze może wieczorem w k.-w celach informacyjnych. Nie chce tu,bo po pierwsze nie ma się czym chwalić a po drugie nie chce żeby ktoś niepożądany przeczytał.
Powiem tylko tyle-dam radę choćby nie wiem co. Pokaże im że umiem,a czego nie to się naucze.

Hehe nie strasz

Kto jak kto, ale Ty na pewno

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej lejdis, dojechali my, ale Pietraszko dal taki popis w ciapongu, ze cale szczescie zatrzymalismy sie u tesciow i wzieli od nas mlodego rano a my troche odespalismy.

Nie nadrobie, nie jestem w stanie, podczytuje tylko, malz ma do 6go wolne, takze bede z doskoku tesknie

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Dobrze że już w domku.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
tez bym chciała, ale bez cycka byłabym zupełnie bezbronna U Was zęby?
No 6 zębiszczy ma, nawet nie gryzie, tylko jakoś dziwnie, sama nie wiem. Zaczął bardzo mocno ssać

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
3 łyżki kaszy, 2 chrupki kuku, kawałek banana - nasz bilans jedzeniowy;(

Obiad w koszu, reszta kaszy też, jajecznicę zrobiłam przed chwilą - dziób otwierała pierwsze parę razy, ale wypluwała te kawałeczki... a potem zrobił się szczękościsk ;(
Zaraz próbuję z inną kaszą. Nie wiem już, nie wiem ;(
Kochana, strasznie mi przykro, wiem co czujesz. Wydaje mi się jednak że to minie, tylko trzeba cierpliwości. Michał jadł tak jak Amelka, ale odpukać ostatnio się nam poprawiło. Oby u Was też było juz tylko lepiej.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A tak poza tym to jutro robię teścik...bo podejrzanie się czuję od kilku dni
Oooo

Michał dziś nie jadł uu przez 6 godzin normalnie jakiś rekord chyba, zazwyczaj co 2h się domaga, nie ważne czy jadł coś wcześniej czy nie.
Która wrzuciła przepis z bloga na placuszki? Trochę przerobiłam i Michał zjadł na kolację jednego, drugim mnie karmił i cieszył się jak jadłam jak wariat
Aaaaa wczoraj Michaś zrobił 3 kroczki a ja nie widziałam Był z moją Mamą 3 godziny.

Spóźnione życzenia dla solenizantów wczorajszych - Igusia i Nataszki! i dla Bartusia
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:49   #2463
scotasia
Wtajemniczenie

Powoli nadrabiam...
Cytat:
A tu moja klusia
Ale ona jest śliczna, te oczy

Cytat:
Napisane przez mala_19kw;44405615[B
][/B]

Czytam was kochane ale ostatnio pogoda nie jest dla mnie łaskawa. Ledwo żyje. Ogarnę się to będzie mnie więcej.
Trzymaj się tam!

Cytat:
Wracam do domu. Jestem zła i smutna. To co mi w pracy zaproponowali (bez możliwości negocjacji) to jakąś totalną pomyłka. No nic,wrócę tylko dla etatu. A będę szukać czego innego.
I jak kobieta ma rodzić dzieci, jak tak nas traktują po powrocie!? Nie dziwne, że mamy niż...

Cytat:

My juz po wizycie ksieciuniuniunia byl mlody, spoko koles na dzien dobry piatka i zolwik z Kuba a na odchodne znak krzyza mu zrobil na czolku
Luzacki książę U nas w przyszłym tyg ma być

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. My już w domku. Dziś o 11 nas wypisali

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

A wczoraj w nocy Ewa zasypiała, przewracała się na brzuszek, czworaczki i siad przez sen i tak 4 razy. I za każdym razem panika, że czemu nie śpię Cycek koił dziką histerię.
Ja wczoraj też wychodzę z łazienki, a Minik siedzi w łózeczku i skubie kołdrę wzięłąm go na ręce- dziecko śpi Oby mi lunatyk nie wyrósł

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Kody jak się płaci przez PAYU? Pierwsze słyszę Zmienili coś? Bo do tej pory tak płaciłam i nie było żadnych kodów.
Ja też płacę payu i żadnych smsowych kodów nie było? Chyba, że dla zalogowanych bo ja bez logowania płacę

Laurko
lepszy tablet w samochodzie niż ryk dzięki za pomysł, przyda się na dłuższą podróż...
Mika to faktycznie masz drastyczne wspomnienia z dzieciństwa w związku z dentystą. Ja tam nic nie pamiętam
Neti masakryczna sytuacja w pracy!! Az taka inwigilacja, dajcie spokój.
Little 4rano?! Toż to środek nocy..
Debrah
nie wiem, co napisać..
Illusion
woow prawdziwy zuch! A fryz ekstra

Cytat:
ooooo trzymam kciuki za oczekiwany wynik

Cytat:
No to oby tak było

Dawno nie pokazywałam mojej królewny, a więc oto i ona
Super, drugie zdjęcie: mama te buciki trzeba uprać!

Cytat:
Domcia najczęściej po odłożeniu przekręca się na brzuch i tak śpi przez większą część nocy.
U nas to samo. Jeszcze niedawno zawzięcie wstawałam i przekręcałam go na bok, ale już dałam spokój
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Która wrzuciła przepis z bloga na placuszki? Trochę przerobiłam i Michał zjadł na kolację jednego, drugim mnie karmił i cieszył się jak jadłam jak wariat
Aaaaa wczoraj Michaś zrobił 3 kroczki a ja nie widziałam Był z moją Mamą 3 godziny.
To ja jak dla mnie w smaku były nawet dobre, ale mój mały chyba nie gotowy na takie nowości. Dziś mu zrobiłam makaron z sosikiem, to musiałam zblendować, żeby zjadł. Brawa za kroczki!

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2014-01-03 o 20:56
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:58   #2464
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
No to oby tak było

Rozumiem, że...pierze buta?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:02   #2465
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

Ja też płacę payu i żadnych smsowych kodów nie było? Chyba, że dla zalogowanych bo ja bez logowania płacę

Super, drugie zdjęcie: mama te buciki trzeba uprać!

U nas to samo. Jeszcze niedawno zawzięcie wstawałam i przekręcałam go na bok, ale już dałam spokój
Ja też się właśnie nie loguję i żadnych smsów kodów nie ma

Te buciki to jej łup - ostatnio lubi wyciągać różne rzeczy z pralki

Ja Domci nigdy nie przekręcałam. Jakoś nigdy się nie obawiałam, że coś może jej się stać. Skoro jej tak wygodnie to niech sobie tak śpi

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:

Rozumiem, że...pierze buta?
j.w. - chwali się zdobyczą

Dominika

Alicja
Stary 2014-01-03, 21:04   #2466
Ewik86
Zakorzenienie

Tak się bawi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1662.jpg -.jpg (56,6 KB, 20 załadowań)

Dominika

Alicja
Stary 2014-01-03, 21:07   #2467
Ewik86
Zakorzenienie

A tak sobie śpiochała w sylwestra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1788.jpg p.jpg (68,5 KB, 33 załadowań)

Dominika

Alicja
Stary 2014-01-03, 21:07   #2468
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
A chcesz coś kupić z nexta?

Ja mam sporo next w szafie młodej, więc co nieco wiem już i powiem ci tak: zależy jaka część garderoby.
Bo moja młoda obecnie nosi 80 ( z lekkim zapasem jeszcze), next mamy rzeczy typu sweterki np, niektóre mają metkę 6-9mcy - a my nadal nosimy i nie zapowiada się, że zaraz przestaniemy.
H&M jest dość duży - i next, jeśli o góry chodzi - to chyba też.
Doły wypadają chyba bardziej typowo, ale nie mam za wiele z next, tylko 2 pary spodenek, ogrodniczki.
Kochana ja tylko musze ze 2pajace, bo kupiłam jakiś czas temu zapas nastepnego rozmiaru z,early days ...niestety różnica między 80 a 86 jest kolosalna, ponieważ chcialabym jakies 2-3 używki dlatego pytam...bo poza,early days znam tez rozmiarowke z hm..spodnie dresowe mam 86..to chyba za pół roku będą dobre..a teraz mody nosi kurtke 80..ale tez jest luznawa..dlatego musze znalezc cos na all na,szybko...a jak z tym nextem?zawsze kupuje nowki, ale teraz nie kupie bo jesteśmy splukani..a u mnie w lumpkach nic nie ma...znaczy były biale pozółkle....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:12   #2469
Ewik86
Zakorzenienie

A tu najfajniejsza zabawka - jest szał

No to pospamowałam trochę fotami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1681.jpg p.jpg (70,0 KB, 36 załadowań)

Dominika

Alicja
Stary 2014-01-03, 21:20   #2470
sylwietta1988
Zakorzenienie

Hej, hej, ja dzis troche pozniej niz zwykle, mały przyszalał, nowe zabawki w ilosci hurtowej nie dały mu pojsc spac o zwykłej porze z mnej przyjemnych wiadomosci: ząb mnie boli od popołudnia tak,ze ledwo funkcjonuje.... jutro mam dentyste umówionego na popołudnie i juz mdleje ze strachu , chybabym wolała drugi raz poród przezyc . Jeju, jak ja sie dentysty boje to sobie nie wyobrazacie.... a juz mam wizje wyrywania go.....

A teraz hit hitów: jestem podrywana na fejsie przez jakiegos goscia mieszkającego w mojej okolicy, którego nie znam , aczkolwiek wydaje sie byc wiarygodny a nie podstawiony, bo mi po znajomych pasuje do calosci obrazka o kurza stopa, ależ czasów doczekałam

lecem nadrabiac

Dziekujemy z Bartulinkiem za wszystkie roczkowe miłe slowa, zyczenia i buziaki: te wątkowe, te fejsowe i te klubowe
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:24   #2471
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Tak się bawi

Moja też uwielbi atakie zabawy
Później muszę sprawdzać czy czegoś nie ma w pralce przed praniem.

a dziś z szafki powyciągała moje podpaski, wkładki i tampony i pororzucała po całej łazience

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2014-01-03 o 22:05
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:29   #2472
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Lubie to czym się do tej pory zajmowałam, lubiłam kontakt z ludźmi, lubiłam udzielać informacji telefonicznych...
oj Kochana, skąd ja to znam, u nas królują limity, limity ponad wszystko, limity są na wszystko, na zrobienie citówki godzina (wiadomo, badanie przyżyciowe tylko czasem lekarze traktują na cito tsh, czy jakieś przeciwciała :/), na glukozę 3 h, morfologia 3 h, 3 h od momentu zarejestrowania do momentu wydania wyniku, a to przy pracy w szpitalu czasem jest nie do wykonania. Do tego dochodził stres związany z karami za przekroczenie czasu, ehhh.. długo by opowiadać, już nie wspomnę o postawie pacjentów, którym się wydaje, że oni są najważniejsi, ich roszczeniowa postawa :/
Cytat:
cała prawda
Cytat:
Tak, u prawdziwego najprawdziwszego W końcu wygląda jak człowiek bo już miał takie włosy że masakra, już nie mogłam patrzeć na te baki i na karku takie dłuuugie Posadziłam go sobie na kolanach, wiercił się, trochę musiałam go przytrzymać ale się udało, nie płakał. Pani go pochwaliła i powiedziała że wczoraj też był roczniak i po dwóch ruchach maszynką była histeria nie z tej ziemi...i że zwykle tak się to kończy i sama jest w szoku że tak nam się udało
ale duży chłopak
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
przykro mi.... :glaszcze:

ja dziś byłam u kierownika chwilke pogadać i myślałam że się przy nim popłacze jak rozmawialiśmy o powrocie....

Jeszcze apropo takich płatności online mojego tż okradł ktoś przez PayPala !!!! !

a historia z tą kradzieżą
Cytat:

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44413441]
Dziewczyny, w jakich pozycjach wasze dzieci usypiają? Dorotka przeszła samą siebie dzisiaj, ja leżałam, ona doraczkowała do mnie, klękła, oparła się rączkami i buzią o mnie i tak usnęła [/QUOTE]
usypia na brzuchu albo na boku albo na brzuchu na poduszce na której ja śpię albo mnie obejmuje za szyję
Cytat:
No to oby tak było

jaka pomocnica
Cytat:
Jestem na bierząco...

Oby dziś lepiej bylo.

Kochana, wciskasz w górnym prawym rogu te trzy kreseczki, wchodzisz w ustawienia i zaznaczasz opcje "po uruchomieniu - kontynuuj gdzie skończyłem"

Miałam robić we Wrocławiu bo tylko 1,5 roku po moich studiach mogłam, nie musiałam 2 lata, no ale przepadło. Kurczę, ja po swoich studiach też z pracą mam krucho

Hehe nie strasz

Kto jak kto, ale Ty na pewno

Dobrze że już w domku.

No 6 zębiszczy ma, nawet nie gryzie, tylko jakoś dziwnie, sama nie wiem. Zaczął bardzo mocno ssać

Kochana, strasznie mi przykro, wiem co czujesz. Wydaje mi się jednak że to minie, tylko trzeba cierpliwości. Michał jadł tak jak Amelka, ale odpukać ostatnio się nam poprawiło. Oby u Was też było juz tylko lepiej.

Oooo

Michał dziś nie jadł uu przez 6 godzin normalnie jakiś rekord chyba, zazwyczaj co 2h się domaga, nie ważne czy jadł coś wcześniej czy nie.

Spóźnione życzenia dla solenizantów wczorajszych - Igusia i Nataszki! i dla Bartusia
pocieszę Cię, że po moich studiach też nie ma szału :/
Cytat:
Tak się bawi

Cytat:
A tak sobie śpiochała w sylwestra
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:30   #2473
nafiyqa
Zakorzenienie

Szaja, u nas ostatnio jest zasypianie przy uu, a po odlozeniu natychmiastowy obrot na brzuszek.
Poza tym wielki wedrownik, zasypia z buzia obok mnie, a rano nogi mnie witaja.

A ostatnio budze sie z reka wyciagnieta w bok, a glowka Kubusia byla oparta w zgieciu mojego lokcia

Oczywiscie jeszcze nie spimy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:31   #2474
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Kochana ja tylko musze ze 2pajace, bo kupiłam jakiś czas temu zapas nastepnego rozmiaru z,early days ...niestety różnica między 80 a 86 jest kolosalna, ponieważ chcialabym jakies 2-3 używki dlatego pytam...bo poza,early days znam tez rozmiarowke z hm..spodnie dresowe mam 86..to chyba za pół roku będą dobre..a teraz mody nosi kurtke 80..ale tez jest luznawa..dlatego musze znalezc cos na all na,szybko...a jak z tym nextem?zawsze kupuje nowki, ale teraz nie kupie bo jesteśmy splukani..a u mnie w lumpkach nic nie ma...znaczy były biale pozółkle....

Jeśli pajace i używki to chyba najbezpieczniej będzie poprosić o zmierzenie długości?

O, właśnie wpadło mi do głowy a propos piżamek : kolejna ich zaleta to taka że najwyżej nogawki będą przykrótkie, np do kostek.
A w przypadku za małego pajacyka to doopa, nie założysz.

Mi też 80 się wydaje spore. Nosimy i da się nosić, nie wygląda jak w worku, ale np lekko podwijam rękawki ciągle. Więc o przeskoczeniu w 86 nie myślę w ogóle.
Mała dostała ostatnio w prezencie bodziaki i leginsy, z F&F na 86 i schowałam do szafy - ogromne na razie.

Nie wiem jak z pajacykami bo my kończymy używać ostatnie 2 na 74 (dobre, ale lekko maławe się robią) i nie będę już kupować.

Zamówienie ze smyka mi przyszło 2dni temu z tymi piżamkami, super są.

Chyba taniej wychodzą niż pajac, pajac kosztuje (nowy) więcej niż 20zł na pewno.
Stary 2014-01-03, 21:33   #2475
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Stoooooo lat dla BARTUSIA!!!!!!!!!!! : cmok:

A tu moja klusia
boska jest i jak się zmieniła, wydoroślała

Cytat:

Ale za to kupiłam sobie kilka rzeczy na wyprzedaży. Nic szczególnego,toteż humoru jakoś nie poprawiły

Idę poczytać co u Was.

pochwal się łupami
a co do pracy to mogli tak zrobić??

Cytat:

chodzi Ci o snajpera?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cudny Amelciusz, a jaka ma kiece!!!!
My juz po wizycie ksieciuniuniunia byl mlody, spoko koles na dzien dobry piatka i zolwik z Kuba a na odchodne znak krzyza mu zrobil na czolku

michael - to Ty pytalas o szczepionke? my sie szczepilismy ale jaka to ne wiem, jaka dali taka jest, chyba nawet nie bylo zbytnio mozliwosci wyboru. a czemu pytasz? jak chcesz to potem sprw ksiazeczce nazwe
tak ja pytałam;p
na mmr są dwie MMR II i Priorix, z tym że ta druga jest płatna, ale nie wiem czy lepsza

Cytat:
Wyników jeszcze nie mam. Dopiero 15 - go mam dzwonić do lekarki.

Daria ucieszona jak swoje łóżeczko zobaczyła
Teraz drzemie a ja wreszcie odpoczywam.

Mam do nadrobienia 11 stron więc nie dam rady wszystkiego przeczytać. Postaram się przelecieć raz dwa.
cudownie

Cytat:
ja też pierwsze słyszę
gdzie wyście się chowały

Cytat:
Tak, u prawdziwego najprawdziwszego W końcu wygląda jak człowiek bo już miał takie włosy że masakra, już nie mogłam patrzeć na te baki i na karku takie dłuuugie Posadziłam go sobie na kolanach, wiercił się, trochę musiałam go przytrzymać ale się udało, nie płakał. Pani go pochwaliła i powiedziała że wczoraj też był roczniak i po dwóch ruchach maszynką była histeria nie z tej ziemi...i że zwykle tak się to kończy i sama jest w szoku że tak nam się udało
o kurde po obcięciu i tak ma dłuższe od mojej Hanny
Cytat:
Jeszcze apropo takich płatności online mojego tż okradł ktoś przez PayPala !!!! na 1500zł bo taki miał limit pewnie gdyby nie to to by więcej wziął, normalnie ktoś mu zhakował konto i przelewał po 500 zł na swoje. Ale na szczęscie oni się skali że coś nie tak i wysłali tżtowi maila że zaobserwowali jakąś dziwną transakcje na jego koncie i żeby to zweryfikował i gdyby nie wszedł na maila przypadkiem to by nie wiedział i zaksięgowałoby się to na koncie tego kogoś i by przepadło !!! a tak to oni zablokowali to zawczasu i zwrócą mu ta kase na szczęscie !

jak tam praca nad nowym blogiem?

Dziewczyny, w jakich pozycjach wasze dzieci usypiają? Dorotka przeszła samą siebie dzisiaj, ja leżałam, ona doraczkowała do mnie, klękła, oparła się rączkami i buzią o mnie i tak usnęła [/QUOTE]
Hania zasypia na plecach, ale po odłożeniu do łózeczka od razu na brzuch się przekreca

Cytat:
No to oby tak było

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:34   #2476
laurka23
Zakorzenienie

Słodko Mój śpi jak na zdjęciu często ciągle też mi poduszkę podprowadza

Cytat:
No to oby tak było

Słodziutka!

Cytat:
To ja jak dla mnie w smaku były nawet dobre, ale mój mały chyba nie gotowy na takie nowości. Dziś mu zrobiłam makaron z sosikiem, to musiałam zblendować, żeby zjadł. Brawa za kroczki!
Michał dopiero niedawno zaczął jeść większe kawałki, w sensie nie wypluwa już ich, tylko memła i połyka.

Jakość zdjęć marna, bo ciemno było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0196.jpg (94,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0197.jpg (86,6 KB, 22 załadowań)
Stary 2014-01-03, 21:36   #2477
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli pajace i używki to chyba najbezpieczniej będzie poprosić o zmierzenie długości?

O, właśnie wpadło mi do głowy a propos piżamek : kolejna ich zaleta to taka że najwyżej nogawki będą przykrótkie, np do kostek.

Mi też 80 się wydaje spore. Nosimy i da się nosić, nie wygląda jak w worku, ale np lekko podwijam rękawki ciągle. Więc o przeskoczeniu w 86 nie myślę w ogóle.
moja Mama ostatnio mi podsunęła genialny pomysł obcinania stópek w pajacach, żeby posłużyły na dłużej że niby za Jej czasów się tak robiło

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-01-03, 21:42   #2478
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
moja Mama ostatnio mi podsunęła genialny pomysł obcinania stópek w pajacach, żeby posłużyły na dłużej że niby za Jej czasów się tak robiło
ooo moja też mi ten pomysł niedawno podsunęła ale nie skorzystam

Dominika

Alicja
Stary 2014-01-03, 21:42   #2479
scotasia
Wtajemniczenie

Nancy, Laurko, w naszym kraju to po żadnych studiach szału nie ma chyba, że ma się znajomości. I co z tego, że kierunek studiów może być czyjąś pasją, jak później nie ma szans na pracę w zawodzie.

Jeszcze mi się przypomniało, jak słodko Domiś się dziś bawił misiami! Najpierw posadził je na dywanie i do nich gadał. Potem schował się do domku i wyglądał do misiów śmiejąc się do nich. Kochany mój maluch

Uciekam spać
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:42   #2480
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Mała dostała ostatnio w prezencie bodziaki i leginsy, z F&F na 86 i schowałam do szafy - ogromne na razie.

Nie wiem jak z pajacykami bo my kończymy używać ostatnie 2 na 74 (dobre, ale lekko maławe się robią) i nie będę już kupować.

Zamówienie ze smyka mi przyszło 2dni temu z tymi piżamkami, super są.

Chyba taniej wychodzą niż pajac, pajac kosztuje (nowy) więcej niż 20zł na pewno.
No ja się boję pizamek jeszcze, mały się rozkruwa..wiecznie NA ZAMIAST POD KOŁDRĄ...więc będę spokojniejsza z pajacem...oczywiscie wymiary sprawdzę, ale najpierw chcialam sie zorientowac jak jest z nextem, bo kilka mialam i jakosc super.w

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:43   #2481
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Szaja, u nas ostatnio jest zasypianie przy uu, a po odlozeniu natychmiastowy obrot na brzuszek.
Moja dziś o dziwo zasnęła w miarę normalnie. Ale położyłam zaczęłam usypianie 30 minut później, po wybawieniu się, wycałowaniu, poczytaniu zrobiłam kąpiel, potem uu z lekkim potrząsaniem ręką na której spoczywała głowa (góra-dół, lekkie telepanie, nie bujanie - wczoraj to pomogło) i śpi.

Ale za to dzisiaj kolejny (już2gi) płakała mi w foteliku samochodowym NIGDY tak nie było. Normalnie prężyła się cała, wychodzić chciała.
Na szczęście w drodze powrotnej poszła spać.
Ale nie wiem o co cho.

Cytat:
Słodko Mój śpi jak na zdjęciu często ciągle też mi poduszkę podprowadza

Słodziutka!

Michał dopiero niedawno zaczął jeść większe kawałki, w sensie nie wypluwa już ich, tylko memła i połyka.

Jakość zdjęć marna, bo ciemno było
A robiłas coś żeby się nauczył? jakieś ćwiczenia buzi? samo przyszło?
Moja wypluwa...

I znowu ci powiem ! podobni są z moją Amelką, mocno.
Stary 2014-01-03, 21:45   #2482
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44398048]
Na reh dzisiaj ok, a potem przyszła mama z dziewczynką z 8 letnią może, ona ćwiczyła a mama miała synka 8mcy ze sobą też, raczkował, wstawał, i padłyśmy wszystkie tam - jaki kontakt z Dorotką! uśmiechali się do siebie ewidentnie, dotykali się, razem raczkowali do siebie i obok siebie, młody nawet buziaka jej dał no coś cudownego![/QUOTE]o matko, alez to musiało fantastycznie wyglądac Dorcia wczesnie zaczyna

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Przepraszam, że ja tak tylko z doskoku, ale Pietrek dalej ma gorączkę , podejrzewam trzydniówkę, ale jak jutro nie pojawi się wysypka to znów do lekarza uderzymy
ojeju, znowu cos zdrowka Piotrulku
Cytat:
Zazdroszczę Wam chodzenia. U nas jak byliśmy u t. to popchała wózek dla lalek i zrobiła z 3 kroczki... ale tak to stoi tylko przy czymś i tylko jak sama stanie, bo jak ja probuję ja postawić to od razu nogi jak z waty i siada.... więc dałam se spokój z próbami dostawenia jej do czegoś żeby to pchała.

dobranoc
przyjdzie jej czas to sama zacznie
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.. Pisałam Wam, że byliśmy wczoraj na pogotowiu... Dziś pojechaliśy do pediatry i co??? Jest na pograniczu zapalenia oskrzeli i płuc..... Znowu...
o rany, strasznie mi jej zal..... a co do przyjecia, to zdrowie dziecka Twojego i pozostałyxh jest jednak najwazniejsze, ja bym olała, ewentualnie przełozyła impreze na pozniej

Cytat:

Ja melduję się z pociągu do Warszawy. Odwiozłam Blanke do mojej mamy,dzisiaj przechodzą chrzest bojowy,pierwszy raz mama zawiezie Małą do żłobka Blanus Dzielnie wstała o 5. I powiem Wam że za nami kolejna piękna noc-ZERO pobudek! Przeniesienie Blanki do Jej pokoju plus obniżenie temperatury do 20st to sukces! Dopóki nie przyjdą zęby

ona mi sie wydaje taka "dorosła", pieknie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas ostatnie fatalne noce to byl chyba skok. Wczoraj bylo juz jakby lepiej a od dzis Yae chodzi jak szalona...
brawa dla małej biegaczki

Cytat:

na pewno nie jest tak źle

Dominik dostał wywrotkę Wadera pod choinkę. Mamy panele w pokoju, więc ślisko. I on trzyma się tej wywrotki i prawie biegnie za nią, bo wywrotka się ślizga po tych panelach. Ja niedługo zawału dostanę

A moje dziecko nauczyło się kląskać językiem słodko to wygląda.
Oho.. załączyło się jęczydło.
poprosimy o nagranie Scotasia, co do mojej fryzury -* niestety jest AŻ tak źle....

Cytat:
D

Tz chory
wiec mimo wolnego mam dwójkę dzieci w domu.
o matko, to gorzej niz armagedon zeby tylko na katar nie umarł niech zdrowieje szybko
Stary 2014-01-03, 21:45   #2483
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
ooo moja też mi ten pomysł niedawno podsunęła ale nie skorzystam
Moja mi ten pomysł też podsuwała. Z niektórymi ubrankami cięzko się rozstać, to fakt, ale szkoda mi obcinać stópki. Wolę dać dziecku które jeszcze ponosi lub sprzedać. Też nie skorzystałam.
Stary 2014-01-03, 21:53   #2484
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego ja mam najwięcej pajacyków bez stópek

Cytat:
Moja dziś o dziwo zasnęła w miarę normalnie. Ale położyłam zaczęłam usypianie 30 minut później, po wybawieniu się, wycałowaniu, poczytaniu zrobiłam kąpiel, potem uu z lekkim potrząsaniem ręką na której spoczywała głowa (góra-dół, lekkie telepanie, nie bujanie - wczoraj to pomogło) i śpi.

Ale za to dzisiaj kolejny (już2gi) płakała mi w foteliku samochodowym NIGDY tak nie było. Normalnie prężyła się cała, wychodzić chciała.
Na szczęście w drodze powrotnej poszła spać.
Ale nie wiem o co cho.

A robiłas coś żeby się nauczył? jakieś ćwiczenia buzi? samo przyszło?
Moja wypluwa...

I znowu ci powiem ! podobni są z moją Amelką, mocno.
Samo przeszło, nie wiem czy nie zbiegło się to z wyjściem górnych jedynek, ale chyba to nie dzięki temu. Ja tylko konsekwentnie dawałam takie jedzenie, do łapki. Pierwsze co załapał, to omlecik z jajka pokrojony w paseczki.

No ja też czasem jak na nią patrzę to widzę Michałka
Stary 2014-01-03, 21:55   #2485
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Co jest co jest?
smierdzi mi tu fejsbukiem
dobrego masz nosa

Cytat:
SYLWIA, jeszcze troche i zostane glownym sponsorem pkp

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Bartusiu nasz kochaniutki-wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka i uśmiechu Dbaj o mamę bo teraz Ty spełniasz najważniejszą rolę w jej życiu

Czytam was kochane ale ostatnio pogoda nie jest dla mnie łaskawa. Ledwo żyje. Ogarnę się to będzie mnie więcej.

I bardzo się cieszę z pozytywnych wiadomości o H. Zryczałam się wczoraj jak głupia po tej wiadomości. Bardzo się cieszę że ma już swoje dzieciątko przy sobie
ogarnij sie i wracaj szybciutko, noi mam nadzieje, ze juz takich mykó zdrowotnych nie bedzie jak ostatnio pisałas a to co napisałas o Bartulinku po prostu zakręciło mi łzy w oczach
Cytat:

A tu moja klusia
jakie cudownosci

Cytat:
trzymam kciuki, zebys szybko znalazła cos satysfakcjonujacego kochana

Cytat:

michael - to Ty pytalas o szczepionke? my sie szczepilismy ale jaka to ne wiem, jaka dali taka jest, chyba nawet nie bylo zbytnio mozliwosci wyboru. a czemu pytasz? jak chcesz to potem sprw ksiazeczce nazwe
fajny księzulek
Stary 2014-01-03, 22:01   #2486
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

A ostatnio budze sie z reka wyciagnieta w bok, a glowka Kubusia byla oparta w zgieciu mojego lokcia

Oczywiscie jeszcze nie spimy

my często tak śpimy że Hani głowka jest na moim bicepsie i ja przytulam a ona boczkiem do mnie

Cytat:
boska jest i jak się zmieniła, wydoroślała

pochwal się łupami
a co do pracy to mogli tak zrobić??

tak ja pytałam;p
na mmr są dwie MMR II i Priorix, z tym że ta druga jest płatna, ale nie wiem czy lepsza

cudownie

gdzie wyście się chowały

o kurde po obcięciu i tak ma dłuższe od mojej Hanny

jak tam praca nad nowym blogiem?

Hania zasypia na plecach, ale po odłożeniu do łózeczka od razu na brzuch się przekreca

kiepsko nie umiem znaleźć odpowieniego szablonu strony
Stary 2014-01-03, 22:02   #2487
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mi ten pomysł też podsuwała. Z niektórymi ubrankami cięzko się rozstać, to fakt, ale szkoda mi obcinać stópki. Wolę dać dziecku które jeszcze ponosi lub sprzedać. Też nie skorzystałam.
Dokładnie, dlatego też nie skorzystałam

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-01-03, 22:14   #2488
sylwietta1988
Zakorzenienie

FEWCIU, Ty jestes taka megadziewczyna, pokaz im na co Cie stac i nich sobie plują w brodę !!!

Cytat:
Wyników jeszcze nie mam. Dopiero 15 - go mam dzwonić do lekarki.
.
oby były dobre, trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Jakos nie moge sie przyzwyczaic do tej miniaturki :P
a mnie przypasowała od pierwszego wejrzenia

Cytat:

Już taki duży mój chłopczyk Imprezkę robimy 11 stycznia razem z moją 30-dziechą.
A dzisiaj Igorek był u fryzjera
to sie bedzie działo

Cytat:
3 łyżki kaszy, 2 chrupki kuku, kawałek banana - nasz bilans jedzeniowy;(

Obiad w koszu, reszta kaszy też, jajecznicę zrobiłam przed chwilą - dziób otwierała pierwsze parę razy, ale wypluwała te kawałeczki... a potem zrobił się szczękościsk ;(
Zaraz próbuję z inną kaszą. Nie wiem już, nie wiem ;(
jeju, satrsznie Wam wspólczuje, siły duzo zycze
Cytat:

Kochana kupiłam sukienkę w reserved , sukienkę w New Yorkerze, koszulę w Reserved, spódnicę czarną w Terranovie, sweterek i chba ze trzy casualowe t-shirty pod marynarkę. Nic szczególnego. Ale mam wrażenie że nadal nie mam się w co ubrać

chocby szafa sie nie domykała to kobieta i tak nie bedzie miała w co sie ubrac

Cytat:

aaaaaaaaaaaaaa to nie wiem nigdy nie placilam w ten sposob, nawet nie wiem o co w tym kaman
ja przelewam normalnie zwyklym przelewem przez internet...

Cytat:
jakie dorosłe zachowanie, super
Cytat:
hmmmmm zycze wyniku o jakim myslisz

Cytat:
No to oby tak było

słodka mała rozrabiara

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

[

Cytat:
ja tak robie, kupujac uzywki po taniosci nie zal mi robic przeróbek. Zresztą, jak sie Bartulinek w nich wychodzi to takie podomowe rzeczy raczej nie nadaja sie juz do oddania, sprzedania. Dlatego, ze spiochów porobiłam mu takie kamizelki na plecki, pajace ucinam do spania, od bluz ucinam kaptury bo niewygodne, tylko rzeczy tzw. wyjsciowe zostawiam nienaruszone.

Cytat:

Jeszcze mi się przypomniało, jak słodko Domiś się dziś bawił misiami! Najpierw posadził je na dywanie i do nich gadał. Potem schował się do domku i wyglądał do misiów śmiejąc się do nich. Kochany mój maluch

Uciekam spać
udownosci

uciekam spaciu, mam nadzieje, ze dzis nie potugezujemy
Stary 2014-01-03, 22:15   #2489
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

super wyglada!

Cytat:
ooo, beda emocje

Cytat:

Cytat:

juz ustawilam, dziekuje

brawa za kroczki!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 22:16   #2490
sylwietta1988
Zakorzenienie

jeszcze sie pochwale moim szczęsciem dopisujacym w nowym roku: kilka dni temu z głupia frant kliknełam licytuj w auckji z zestawem zabawek, no i dzisiaj wchodze i co ja patrze? jestem zwycięzca za cene minimalna fajno

to teraz dobranocki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości