Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 18:53   #2461
edytte
Zadomowienie

GG do edytte
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
powinnaś w tyłek dostać za takie nieodzywanie się
kiedy masz wizytę? jak z Tż?
Wstępnie w piątek za tydzień ( tą prywatną) i poniedziałek 17 na NFZ.
Boję się strasznie, bo coś gardło zaczyna mnie pobolewać i zrobiła mi się opryszczka na ustach... ostatnio też tak miałam i skończyło się fatalnie. Wiem, że trochę przesadzam, ale strach wynikający z mam nadzieję zbiegów okoliczności jest...

Co do TŻ nie odzywamy się ale może i lepiej, bo się nie denerwuję. Mam wsparcie w przyjaciółce która zaoferowała się nawet że pójdzie ze mną do lekarza.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....

Edytowane przez edytte
Czas edycji: 2014-02-07 o 18:56
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 18:56   #2462
anitaxas
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Barbi ciesze się, że malutki Cię kopie - to jest niesamowite i jedyne w swoim rodzaju uczucie
Ale wiesz, tez tak myślałam, że jak będziesz leżeć cały dzień i się wsłuchiwać w siebie to na pewno poczujesz, że kopniak to kopniak a nic innego.

A Krzyś jest już pewny?? ujawnił się ?

Cytat:
dziś przyszła komoda na rzeczy Krzysia
Nasza przyszła wczoraj i jutro tż ma ja składać więc wiadomo - będzie komoda = będą ubranka

Edytko
dobrze, że się odezwałaś

Rena, Waderko
najmocniejsze : kciuki: zaciskam jak tylko potrafię!!!
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 18:57   #2463
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Hej przepraszam, że się nie odzywam, ale nawet nie otwieram kompa. Coś trochę wieczorem podczytam z telefonu, ale z pisaniem gorzej. W ostatnich dniach mam strasznie dużo na głowie, wracam wieczorem i nie mam siły na nic. Jutro jeszcze mam pogrzeb w rodzinie i to tyle o mnie.

Kochane przepraszam, że nie cytuje, ale piszę z telefonu. Obiecuje że się poprawie i koło niedzieli nadrobię wszystko.

Rena to kolejną brzuchatką chyba będziesz Ty. Coś tak czuję....
jaaasne
no normalnie powinnaś dostać lanie - czy któraś ma Twój nr telefonu żeby w razie wu się z Tobą kontaktować???nastraszyła ś mnie...

Cytat:
Co do TŻ nie odzywamy się ale może i lepiej, bo się nie denerwuję. Mam wsparcie w przyjaciółce która zaoferowała się nawet że pójdzie ze mną do lekarza.
dobrze, że masz w kimś wsparcie - ale pamiętaj o nas!

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 18:59   #2464
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio też tak miałam i skończyło się fatalnie. Wiem, że trochę przesadzam, ale strach wynikający z mam nadzieję zbiegów okoliczności jest...

rozumiem Twój strach. czy miałaś opryszczkę kiedyś jak nie byłaś w ciąży?
Twój tż mnie denerwuje dobrze, że masz wsparcie w koleżance.
pamiętaj, nie przemęczaj się.
Stary 2014-02-07, 19:04   #2465
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
lubiłam ten etap teraz ten paproch jest dodatkowo ekspresowo zjadany. i dlatego jadę na szmacie dwa razy dziennie

a t. pachniała?!:brzy dal:
J. nie zjada niczego, ale to się przekłada też na inne rzeczy. jak dam kawałek ciastka to nie tknie jeśli nie wsadzę mu do buzi, więc nie wiem co lepsze... on niczego jadalnego nie włoży sam do buzi, za to zabawkę każdą (jak odróżnia )

standardowo wywietrzyłam cały pokój po zamknięciu drzwi za to J. ciężki, więc na ręce się nie nadaje to nie muszę ciuchów od razu prać.

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
To dobrze, że jakoś przeżyłaś a raczej "przespałaś" wizytację
A z Jakuba to prawdziwy pedancik
owszem,pedancik, po raz kolejny zastanawiam się w kogo się wdał

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
własnie wrocilam ze spotkania o prace zaczynam od poniedzialku. Nic ciekawego praca fizyczna ale blisko od domku i z małą iloscia osobnikow w zakladzie. Co mi bardzo pasuje.

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
kontrola jakości
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 19:06   #2466
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Barbi ciesze się, że malutki Cię kopie - to jest niesamowite i jedyne w swoim rodzaju uczucie
Ale wiesz, tez tak myślałam, że jak będziesz leżeć cały dzień i się wsłuchiwać w siebie to na pewno poczujesz, że kopniak to kopniak a nic innego.

A Krzyś jest już pewny?? ujawnił się ?

Nasza przyszła wczoraj i jutro tż ma ja składać więc wiadomo - będzie komoda = będą ubranka
ciekawe ile nasza poczeka na złożenie... ciekawe ile czasu będę ją w samochodzie wozić
a na ubranka to trochę poczeka. na razie postoi pusta jako półka pod telewizor.
a co do Krzysia... to chyba dziś widziałam siusiaka.... myślałam, że będę płakać ze szczęścia. staram się bardzo nie ekscytować i nastawiać, ale się nie da. nie wytrzymałam i powiedziałam tż, oczywiście taniec szczęścia odtańczony. może pewności nabierzemy na połówkowym
Stary 2014-02-07, 19:08   #2467
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Fryzjerka mnie tak przylizała że wyglądam jak moja kotka (mały łepek, wielki brzuch i d.u.pa).

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Jedna z mamuś na innym wątku urodziła przez cc 900-gramowego maluszka
Niefajnie
Cytat:
. najlepsze było jak wpadł do szpitala po mnie bez kurtki i butów bo zapomniał w samochodzie
:
Moj zapomniał butów! Wychodzilam ze szpitala w zimowym płaszczu, czarnych rajstopach i... japonkach .japonki gumowe, z motylem na przedzie . Wygladalam i czułam sie jak pacjentka opuszczająca oddział psychiatryczny a nie patologie ciąży
Cytat:
hmm tak nie do końca 120 m... szkoda
Szkooooda! A moze po drodze z W-wy?

Kucyk, wiecej o wrocławskich niz o warszawskich
Bo ja jestem wrocławianka
We wtorek lub srode jedziemy do Wro. I cieszę sie i boje sie, ciekawe jak T zniesie podroz

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-02-07 o 19:20
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 19:11   #2468
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Berbie cieszę się, że w domu już jesteś!
Stary 2014-02-07, 19:13   #2469
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Moj zapomniał butów! Wychodzilam ze szpitala w zimowym płaszczu, czarnych rajstopach i... japonkach .japonki gumowe, z motywem na przędzie Czułam sie jak wariatka

Szkooooda! A moze po drodze z W-wy?
zapomniałam napisać, że ja wyszłam w piżamie, wyglądałam super: trapery, spodnie od piżamy i czerwony płaszcz
może będziecie chcieli Białowieżę zwiedzić? bo po drodze do Wawy to nie będziecie mnie mieli.
Stary 2014-02-07, 19:14   #2470
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Dziewczyny jutro odpowiem... przepraszam nie jestem wstanie sklecić odp. bo zasypiam.

Stary 2014-02-07, 19:29   #2471
zebrawpaski
Zakorzenienie

edytko- dobrze, że się odezwałaś
BERBIE- Krzyś (na kiedy Ty masz tp?)

pisaco, Perse- Wasze pociechy są cudne!

studzę 3 blaty ciasta (musiałam dzisiaj jedno dorabiać) piekę jakieś nowe kokosowe z gazety- jutro będę kończyć

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-02-07 o 19:38
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 19:44   #2472
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
BERBIE- Krzyś (na kiedy Ty masz tp?)
albo 26.06 albo 28.06. a wyjdzie i tak kiedy będzie chciał. nie musi się śpieszyć, niech rośnie zdrowo.
zjadłabym ciasto...
Stary 2014-02-07, 19:47   #2473
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jakbym chciała wrócić to pewnie miałabym piekło w domu...
lubię ich

Cytat:
Co do TŻ nie odzywamy się.

dobrze, że się odezwałaś

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
on niczego jadalnego nie włoży sam do buzi
to ten chlebek z dżemem, to je od Ciebie. Twój? kawałkujesz mu? i pakujesz do dzióbka?

Cytat:
a co do Krzysia... to chyba dziś widziałam siusiaka....

Cytat:
Wychodzilam ze szpitala w zimowym płaszczu, czarnych rajstopach i... japonkach .japonki gumowe, z motylem na przedzie . Wygladalam i czułam sie jak pacjentka opuszczająca oddział psychiatryczny a nie patologie ciąży

Kupiliście łóżeczko turystyczne?

Cytat:
zapomniałam napisać, że ja wyszłam w piżamie, wyglądałam super: trapery, spodnie od piżamy i czerwony płaszcz

Ależ mam sentyment do Białowieży... wycieczka szkolna, pierwsza miłość, te sprawy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 19:57   #2474
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego co czytałam utkwiło mi w pamięci, że w terminie @ jest ok. 100 BHCG.
Ja w terminie @ m9iałam 175.
Cytat:
Ojej

To był 28 tydz. 6 dzień.

Co się stało?
Kucyku ja na takie ulizane też chętnie popatrzę [/QUOTE]

Cytat:
tż jeszcze nie ma nawet w domu ale jak mnie przywiózł zrobił mi jedzonko. najlepsze było jak wpadł do szpitala po mnie bez kurtki i butów bo zapomniał w samochodzie
a co do powrotu do pracy... to szczerze na chwilę obecna boję się. pokornie posiedzę w domu przez 2 tygodnie i pójdę na rozmowę do mojego lekarza, bo przez cały mój pobyt w szpitalu był na urlopie. nastawiam się na pozostanie w domu. jakbym chciała wrócić to pewnie miałabym piekło w domu...

dziś przyszła komoda na rzeczy Krzysia
Lepiej odpoczywaj w domu
Cytat:
Hej przepraszam, że się nie odzywam, ale nawet nie otwieram kompa. Coś trochę wieczorem podczytam z telefonu, ale z pisaniem gorzej. W ostatnich dniach mam strasznie dużo na głowie, wracam wieczorem i nie mam siły na nic. Jutro jeszcze mam pogrzeb w rodzinie i to tyle o mnie.
Pisz co u ciebie?Jak się czujesz?
Cytat:
a co do Krzysia... to chyba dziś widziałam siusiaka.... myślałam, że będę płakać ze szczęścia. staram się bardzo nie ekscytować i nastawiać, ale się nie da. nie wytrzymałam i powiedziałam tż, oczywiście taniec szczęścia odtańczony. może pewności nabierzemy na połówkowym

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 20:08   #2475
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
to ten chlebek z dżemem, to je od Ciebie. Twój? kawałkujesz mu? i pakujesz do dzióbka?
z dżemem podgryzał ode mnie bo to moja kanapka była, czasem zdejmowałam wędlinę i dawałam mu skubać chleb z masłem, wszystko ja trzymałam i podtykałam, w całości, nie kawałkuję, on buzię otwierał tylko i gryzł.
kanapkę z twarożkiem najpierw ja trzymałam, jak już trochę zjadł i przekonał się, że fajnie się to je dałam do ręki, trzymał i jadł, trochę zjadł sam, potem zaczął się tym bawić.
generalnie on pięknie otwiera buzię i czeka aż mu się coś do niej wpakuje, wtedy zje wszystko. nie weźmie niczego z blatu krzesełka czy ze stołu i do buzi nie wsadzi.
wyjątkiem jest chrupek kukurydziany, który wsadzam mu do buzi i na tym koniec mojej pomocy, co z nim zrobi jego sprawa. zjadał po pół takich długich chrupek albo i więcej.
dziś położyłam kawałek ciastka na stole, J. siedział u mamy na kolanach, widział, że ja jadłam. przesunął ten okruch palcem po stole i wyrzucił na dywan, jak dostał coś do buzi - zjadł.
za nic nie mogę go nauczyć, żeby sam z siebie wziął i do buzi wsadził.
Stary 2014-02-07, 20:14   #2476
eseska
Zakorzenienie

hejka! widze ze mi cytaty z dopołudnia pozjadało!
WADERKO! wiem, ze teraz w to nie uwierzysz ale dziś w nocy sniło mi się ze bylam u Ciebie i był poród cielaczka - tylko czy to możliwe by nóżkami i dupką wychodził a nie łebeczkiem? i pomyślałam sobie o to dobry znak dla Waderki- ale tak w przenosni a nie dosłownie i to razy dwa. Chyba mogę być matka chrzestna jedengo z cielaczków:brzyd al:
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak myślicie czy w 8 dniu fazy lutealnej wyjdzie beta hcg??
nie wiem!

Cytat:
oj jakie maleństwo -oby było dobrze wszystko!

Cytat:
ale teraz miałam późno owulację - w 22dc...powinnam dostać @ wg terminu teraz w weekend (30/31dc)...
RENA! jak owu było w 22 dc to cykl raczej będziesz miała 34-36 dni bo od owulki powinno być 12-16 dni jak jest mniej niż 10 to prawie na 100% pewne ze jest niedomoga progesterownowa wg mnie przy 12 dniach Fazy lutealnej tez warto progesteronkiem się wspomóc. wiec ja trzymam kciukasy na 2 w połowie następnego tygodnia!!!!!!!!!!!
Cytat:
Hej przepraszam, że się nie odzywam, ale nawet nie otwieram kompa. W ostatnich dniach mam strasznie dużo na głowie, wracam wieczorem i nie mam siły na nic. Jutro jeszcze mam pogrzeb w rodzinie i to tyle o mnie.
EDYTTIO! ufff wysyłaj choć puste koperty - raporty ze wszysto jest ok!
Cytat:
BERBIE! ciesze się ze już w domku i ze pobyt w szpitalu działał na Ciebie uspakajająco , ale lekarek niezle Cie nastraszył! a i Krzysio!!!!!!!!!:lo ve:
Cytat:

Moj zapomniał butów! Wychodzilam ze szpitala w zimowym płaszczu, czarnych rajstopach i... japonkach .japonki gumowe, z motylem na przedzie . Wygladalam i czułam sie jak pacjentka opuszczająca oddział psychiatryczny a nie patologie ciąży
: hahaha:
Cytat:
zapomniałam napisać, że ja wyszłam w piżamie, wyglądałam super: trapery, spodnie od piżamy i czerwony płaszcz .
: hahaha:
Mój Tz profilaktycznie jak zabierał mi ciuchy to nie rozpakowywał torby tylko to samo mi przynosił w czym przyszłam a czasami zabieral jeszcze kilka innych rzeczy więc miałam w czym przebierać. raz mi tylko nie taki buty przywiózł!

Cytat:
studzę 3 blaty ciasta (musiałam dzisiaj jedno dorabiać) piekę jakieś nowe kokosowe z gazety- jutro będę kończyć
ale dizs bez zadymy?

Cytat:
albo 26.06 albo 28.06. a wyjdzie i tak kiedy będzie chciał. nie musi się śpieszyć, niech rośnie zdrowo.
zjadłabym ciasto...
ja mu proponuje by zrobił prezent e-cioci na 5 rocznice ślubu i się wstrzelił w 27!

a MONIA!!!!!!!!!!!!!!!!! już dawno miałam Ci pisać - jestem fanka waszych blogów- super się czytają!!!!

STARACZKI!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! tak z innej beczki: a nie myślałyście o konsultacji u lekarza, który zajmuje się naprotechnologią?

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2014-02-07 o 20:17
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 20:21   #2477
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
a MONIA!!!!!!!!!!!!!!!!! już dawno miałam Ci pisać - jestem fanka waszych blogów- super się czytają!!!!
miło nam Ja Twój też czytam
Stary 2014-02-07, 20:22   #2478
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie weźmie niczego z blatu krzesełka czy ze stołu i do buzi nie wsadzi.
ależ kultura! kindersztuba na 5.

aż muszę zrobić eksperyment jutro.
jak pokawałkuję T. coś (bułkę z masłem) to je z blatu. do wszystkiego innego cały się wyrywa - ale matka-cham nic nie daje...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 20:32   #2479
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

jak pokawałkuję T. coś (bułkę z masłem) to je z blatu. do wszystkiego innego cały się wyrywa - ale matka-cham nic nie daje...
no nie wiem... nie weźmie do buzi, ale na podłogę wywali w sekundę, albo rozmaże po blacie, krzesełku i sobie.

trzymam kciuki za eksperyment

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 20:42   #2480
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłabym ciasto...
faktycznie, teraz kojarzę
28.06- urodziny Kasi
jak się uda to poczęstuję (a już widzę, że się nie uda...)

esesia- dzisiaj bez ognia

Kasiula ma temperaturę podwyższoną - utrzymuje się 37,5 ale było wyżej...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-02-07, 20:43   #2481
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tz profilaktycznie jak zabierał mi ciuchy to nie rozpakowywał torby tylko to samo mi przynosił w czym przyszłam a czasami zabieral jeszcze kilka innych rzeczy więc miałam w czym przebierać. raz mi tylko nie taki buty przywiózł!
chciałabym żeby mój taką profilaktykę zastosował, realnie zastanawiam się gdzie on wsadził spodnie w których pojechałam do szpitala . to jedyne w które wchodzę
Stary 2014-02-07, 21:10   #2482
eseska
Zakorzenienie

Cytat:

to ja mam mega nie wychowane dziecko - moja ostatnio je palcami bo szybciej, często najpierw z miseczki na blat wysypie a z blatu dopiero wezmie a jak cos sobie umysli to "kradnie' z naszych talerzy.
Cytat:
esesia- dzisiaj bez ognia

Kasiula ma temperaturę podwyższoną - utrzymuje się 37,5 ale było wyżej...
ZEBERKA! to dobrze ze dziś bez ognia! Zdrówka dla Kasi!!!! dawałaś cos na zbicie? bo ja dopiero przy 38 daje obnizacze temperatury.
Cytat:
chciałabym żeby mój taką profilaktykę zastosował, realnie zastanawiam się gdzie on wsadził spodnie w których pojechałam do szpitala . to jedyne w które wchodzę
nie jedyne - jeszcze w spodnie od piżamy wchodzisz!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 21:50   #2483
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
dawałaś cos na zbicie? bo ja dopiero przy 38 daje obnizacze temperatury.
nie, nie dałam nic, jedynie na śnie herbatkę z sokiem malinowym
mam przygotowane czopki jakby w nocy się obudziła z większą temperaturą, mam nadzieje, że nie będzie potrzeby aplikować

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-02-07, 23:42   #2484
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Monika heheh u mnie tez pedantka mieszka - wypatrzy z daleka ziarenko kaszy kuskus przy szafce i delikatnie paluszkiem przyczepia sobie do niego tylko ze czasem bierze do buzi jak nie zdaze jej powstrzymac ... zamyka wszystkie drzwi jak sa pootwierane, zamyka wszystkie szuflady jak sa uchylone.
Paniczka czy te Attipaski maja elastyczna podeszwe czy sa sztywnawe? ostatnio zrobilismy eksperyment zalozylismy Tosi zimowe buty i postawilismy na podlodze i co!? przewracala sie nie wiem jak ona bedzie chodzic, tak to po mieszkaniu w skarpetach tylko lazi....
Berbie super ze juz jestes
...a mi cos sie wydaje ze beda dwie nowe Fasolki na forum

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Kubek a kogo polecasz w Wawie z kardiologow dzieciecych?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 01:33   #2485
Kubek29
Zadomowienie

Kundzia-napisze na PW.

Pani - kupiliśmy http://www.hauck.de/collection/lozec...ia_12.1.6.html model 'dream'n play go plus'. Mam nadzieje, ze bedzie w nim spał
Hehe zaczynam sie cykac wyjazdu... ale w sumie kiedys trzeba sie odważyc.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-02-08 o 02:18
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 04:49   #2486
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Hej

własnie wrocilam ze spotkania o prace zaczynam od poniedzialku. Nic ciekawego praca fizyczna ale blisko od domku i z małą iloscia osobnikow w zakladzie. Co mi bardzo pasuje.

Buziaki.
ciocia gratuluje prac

ja miałam rozmowę przez telefon i przeszłam do dalszego etapu - w piątek mam spotkanie z pracodawcą; no i znowu mam rozterki, bo praca od maja, a może do maja to ja zajdę - dziewczyny sama nie wiem co mam robić

---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Melb trzymam kciuki za dzisiejszą rozmowę Co do braku snu po wiadomości o prolaktynie to pamiętaj, że chodząc zestresowana i zmęczona nie wcale nie pomożesz swojemu organizmowi w jej obniżeniu
wiem,ale zeby sie nie stresowac to musiałabym wrócić do starej pracy albo iść na dluzsze L4, na którym zaszłabym w ciążę i nigdy już nie wróciła do pracy

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:42 ----------

Cytat:
dostałam receptę: magnez, nospa, luteina i coś na drożdżaki.
zwolnienie ma 2 tygodnie i przykaz oszczędzania się.
co do nastraszenia to Panika chyba pisała wam że powiedział, że mam skurcze i grozi mi poronienie.
a jak ty się czujesz? zaczęłaś robić jakieś zakupy?
dobrze, że niebezpieczeństwo zażegnane

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

Cytat:

Kochane przepraszam, że nie cytuje, ale piszę z telefonu. Obiecuje że się poprawie i koło niedzieli nadrobię wszystko.

.
edytka na 2 raz napisz chociaż słowo, bo się martwiłam

ja się zastanawiam czy po prostu nie zrezygnować i przestawić się na życie bez dzieci, załamują mnie te ciągłe kłody pod nogi

Edytowane przez 201704210903
Czas edycji: 2014-02-08 o 04:52
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 07:29   #2487
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam się z rana

Cytat:
jaaasne
no normalnie powinnaś dostać lanie - czy któraś ma Twój nr telefonu żeby w razie wu się z Tobą kontaktować???nastraszyła ś mnie...

dobrze, że masz w kimś wsparcie - ale pamiętaj o nas!
Co do nr. telefonu to chyba podawałam Agatce. Dziewczyny pamiętam o Was nigdy nie zapomnę o tym ile dostałam od Was wsparcia i dalej wiem, że mogę liczyć...

Cytat:
rozumiem Twój strach. czy miałaś opryszczkę kiedyś jak nie byłaś w ciąży?
Twój tż mnie denerwuje dobrze, że masz wsparcie w koleżance.
pamiętaj, nie przemęczaj się.
Miałam. Niby teoretycznie nie powinna zaszkodzić, ale może świadczyć, też że coś się dzieje. Dziwny zbieg okoliczności dwie ciąże i w tym samym czasie opryszczka.

Cytat:
A lekarz nic nie mówił jaka płeć? Kciuki za połówkowe... jak to szybko zleciało.

Cytat:

Niefajnie

Fajnie to wyglądałam

Cytat:
może będziecie chcieli Białowieżę zwiedzić? bo po drodze do Wawy to nie będziecie mnie mieli.
Ja się wcale bym nie zdziwiła jakby mój TŻ tak zrobił... wszystko do niego podobne.

Cytat:

Podziwiam zapał. Ja nie jestem wstanie wejść do kuchni bo mnie muli. A jak Ty się czujesz?
Cytat:
zjadłabym ciasto...
Fajna data początek wakacji.

Cytat:

RENA! jak owu było w 22 dc to cykl raczej będziesz miała 34-36 dni bo od owulki powinno być 12-16 dni jak jest mniej niż 10 to prawie na 100% pewne ze jest niedomoga progesterownowa wg mnie przy 12 dniach Fazy lutealnej tez warto progesteronkiem się wspomóc. wiec ja trzymam kciukasy na 2 w połowie następnego tygodnia!!!!!!!!!!!
To dobrze zrozumiałam że jeśli owulacja była 9 albo 10 to może być niedomoga progesterownowa? Bo u mnie tak by było teraz i wcześniej.

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja miałam rozmowę przez telefon i przeszłam do dalszego etapu - w piątek mam spotkanie z pracodawcą; no i znowu mam rozterki, bo praca od maja, a może do maja to ja zajdę - dziewczyny sama nie wiem co mam robić

---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ----------

wiem,ale zeby sie nie stresowac to musiałabym wrócić do starej pracy albo iść na dluzsze L4, na którym zaszłabym w ciążę i nigdy już nie wróciła do pracy

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:42 ----------

dobrze, że niebezpieczeństwo zażegnane

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

edytka na 2 raz napisz chociaż słowo, bo się martwiłam

ja się zastanawiam czy po prostu nie zrezygnować i przestawić się na życie bez dzieci, załamują mnie te ciągłe kłody pod nogi
Nie można tak myśleć teraz gdy tyle przeszłaś. Ja nie pozwalam. Jeszcze trochę i zaczynacie starania. Najgorsze jest to czekanie ale już niedługo i będzie start. Mocno trzymam za Ciebie kciuki

Edytowane przez edytte
Czas edycji: 2014-02-08 o 07:33
Stary 2014-02-08, 07:47   #2488
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ mam sentyment do Białowieży... wycieczka szkolna, pierwsza miłość, te sprawy
ja też mam sentyment... 10 lat temu tż poprosił mnie tam na spacerze o chodzenie
Cytat:
nie jedyne - jeszcze w spodnie od piżamy wchodzisz!
no tak, idealne na wyjścia
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
...a mi cos sie wydaje ze beda dwie nowe Fasolki na forum
ale by było
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja miałam rozmowę przez telefon i przeszłam do dalszego etapu - w piątek mam spotkanie z pracodawcą; no i znowu mam rozterki, bo praca od maja, a może do maja to ja zajdę - dziewczyny sama nie wiem co mam robić:
moim zdanie powinnaś pójść, przekonać się czy Cie chcą. i wtedy analizować. nie układać sobie życie pod planowane starania. mówię tak z własnego doświadczenia, wszystkie moje takie strategie dały w łeb. gdy miałam idealny moment na dziecko, bardzo krótko się nim cieszyłam. teraz nie wymierzałam, nie rozglądałam się na boki, po prostu w końcu miałam odwagę się zdecydować i to zrobiliśmy. pod względem pracy lepiej byłoby gdybym troszkę odczekała... ale to wszystko nie ma teraz dla mnie znaczenia...

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Miałam. Niby teoretycznie nie powinna zaszkodzić, ale może świadczyć, też że coś się dzieje. Dziwny zbieg okoliczności dwie ciąże i w tym samym czasie opryszczka.

A lekarz nic nie mówił jaka płeć? Kciuki za połówkowe... jak to szybko zleciało.
rozumiem o czym mówisz, ja przy dwóch poprzednich ciążach miałam wrzód/pryszcz/cholera wie co w kroku w tej ciąży cały czas się macałam przy kąpieli czy czegoś tam nie mam. nie wiem od czego to było. jeden lekarz powiedział, że może to być wynik jakiegoś zapalenia. ale nie koniecznie musi być to związane z #. ale i tak mi ulżyło, że mi to znowu nie wyskoczyło.
opryszczkę miałam już 3 razy, lekarz kazał smarować zoviraxem. można ją traktować jako jeden z objawów ciąży, wynik osłabienia organizmu. ty bez wątpienia jesteś osłabiona, sama to stwierdzasz.
Stary 2014-02-08, 07:49   #2489
201704210903
Konto usunięte

ale taka stara już jestem

jestem wkurzona, bo w obecnej pracy jestem tylko ze względu na ciąże, ale też przez pracę właśnie nie mogę zajść bo tak mnie stresuje.... dla mnie najgorsza jest myśl o tym, że mogłabym poronić i ZNOWU musiałabym tam wrócić

ja w ogóle mam problem ze spontanicznością i nie wyobrażam sobie zmiany pracy i ciąży, bo zaraz włącza mi się tysiąc wątpliwości w stylu, że potem nie będę miała dokąd wrócić, że nieładnie tak komuś zrobić itd, ale to jest do przedyskutowania z psychologiem

co do tej nowej pracy to czuje, ze raczej będą mnie chcieli....
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 07:50   #2490
BERBIE
Zakorzenienie

edytte a co do płci malucha...
jak mnie przyjmowała lekarka, to pytała czy wiem i czy chcę znać płeć. obejrzała nas dokładnie na usg i powiedziała, że ma swoje przypuszczenia, ale nie ma pewności. przed wyjściem do szpitala zrobiła mi usg. zatrzymała obraz, powiększyła i powiedziała proszę spojrzeć i puściła oczko. na cipeczkę to zdecydowanie nie wyglądało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości