![]() |
#2461 |
Rozeznanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Lea_ny moze tak byc ze goi sie nierówno spokojnie
Margotka_ zapraszamy ![]()
#2462 |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Lea spróbuj 2x przemywania szarym mydłem i psikaj co jakiś czas octaniseptem może pomóc w gojeniu.
#2463 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za uspokojenie
![]() Takim zwykłym mydłem przemywałam do wczoraj, jak jeszcze miałam szwy - a teraz po zdjęciu spanikowałam z tym pępkiem i bałam się czy to nie zaszkodzi ![]() No ale przemyję delikatnie i użyję Octeniseptu, bo już w ciągu dnia pomyślałam, że może pomoże, więc TŻ miał kupić wracając z pracy. Zobaczymy, oby było lepiej, bo nie chce mi się już po lekarzach latać ![]()
#2464 |
Zadomowienie
|
A wiec Ahoj Dziewczyny
![]() ![]() Nie czytałam wątku od początku, przyznaje sie bez bicia ![]() ![]() Nie wiem jak tu sie wcisnąć do was, wiec moze macie ochotę szybko cos od siebie napisać, kto i jak i co ? ![]() Ja moge od siebie dodać, ze po dobrych 7 latach (z przerwami) pigułek, odstawiłam je w zeszłym miesiącu, na rzecz starania sie o dzidziusia ![]() Cykl pierwszy zaliczony jak w zegarku, dziś @ przyszła a wiec pierwszy miesiąc starań (o ile moge go tak nazwać) pudło ![]()
#2465 |
Raczkowanie
|
Margot do 3miesięcy po odstawinu antyków powraca naturalny rytm organizmu. Starajcie się cały czas, a by zwiększyć szanse możesz zacząć mierzyć temp, obserwować śluz lub kupić testy owulacyjne
![]() ![]()
#2466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na razie zaopatrzylismy sie w witaminy ... Zarówno JA jak i TZ ... TZeta faszeruje selenem i cynkiem ![]() Przyznam szczerze, ze ten cykl był jak w zegarku ... Tak jakbym nadal była na tabasach, po 14 dniach ból, gesty śluz jakby owulka, kolejne 2 tyg i @ jak w harmonogramie... Nie wiem, moze organizm mi na razie płata figle ?!?!?
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
Lea_ny ja miałam z kolei odwrotnie, bo mi gorzej sie goiły te dwie rany na wysokosci jajnikow, po sciagnieciu szwów od razu ginekolog zapisala mi antybiotyk na mozliwe zakapalenie/zakazenie, nie kazala wiecej psikac octaniseptem. w tej chwili juz skonczylam smarowanie i jest ok, ale czasem czuje ból w miejscu tych ranek[COLOR="Silver"]
Margotka_warto oczywiscie lykac kwas foliowy i nie myślec o staraniach, tylko kochac się spontanicznie, tak jak do tej pory ![]()
#2468 |
Rozeznanie
|
Bedzie dobrze jak mnie juz tak strasznie nie ciągnie moja rana gigant to wy tez dacie radę
![]()
#2469 |
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj 25dc. Wieczorem ostatnia tabletka dupka. Ale oczywiście jak nie urok to... i od rana mam plamienia! Odkąd go biore dopiero po odstawieniu miałam plamienie przez maks 1 dzień i @ a tu niespodzianka. I mi się humor zepsuł na ten piękny słoneczny weekend.... mój organizm mnie chyba hartuje z tym zaskakiwaniem.
jak tam u Was? ![]() Miłego weekendu, łapcie słonko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Wtajemniczenie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Ło matko dawno tu nie zagladalam.. I ciagle zbieram szczenę z podłogi jakie tu teorie jedna koleżanka wam próbowała wyłożyć
![]() W każdym bądź razie z całego serca życzę abyście w końcu mogły się cieszyć upragnionym macierzyństwem ![]() Lea_ny, Nanka, Tabaska, Malosympatyczna 3mam kciuki
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-09-07 o 01:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
ellyunia a jak tam u Ciebie? Jak sie czujecie? Widzę ze dziewczynka będzie?
Spełniona mama, zakochana żona, szczęśliwa kobieta. ![]() Edytowane przez tabaska25 Czas edycji: 2014-09-07 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Wtajemniczenie
|
Tabaska dziękuję w miarę ok
![]() Chociaż mimo 6 miesiąca cały czas z rana mam głodo-mdłości :p wiec zaraz po wstaniu muszę pędem do lodówki. Ale najważniejsze ze malutka jest zdrowa i juz zdążyła zrobić nam psikusa.. Na pierwszych badaniach prenatalnych lekarz nam powiedział ze będzie chłopak i był dość pewny, a niedawno na polowkowych okazało się ze córunia jednak będzie ![]() A u Ciebie jakie prognozy ?
#2473 |
Zadomowienie
|
u mnie ciezko stwierdzic, po laparoskopii damy sobie 2-3 miesiące luzu, potem jak nic nie wyjdzie to zaczniemy znowu z inseminacja. A jak sie kilka razy nie powiedzie to chyba tak będzie musialo zostać, ze będziemy tylko we dwoje. Wiem ze po kilku nieudanych próbach znowu psychicznie sie zalamie a nie chcialabym tego
#2474 |
Wtajemniczenie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Wierze, to co przechodzicie musi być straszne
![]() A ewentualnej opcji in vitro nie zakladasz? Nogi na ścianę po .. I będzie dobrze ![]() Śmiać mi się chce jak słyszę łaski które mówią najlepiej odpuścić, niemyslec. Zawsze się przecież myśli i ma nadzieje. To takie niesprawiedliwe ze ludzie którzy nie chcą dzieci je maja, a Ci którzy ich tak bardzo pragną napotykają tyle trudności ![]() U mnie na wątku z poczekalni dziewczyna właśnie straciła drugie dziecko, znowu w tym samym tygodniu ![]() Przesyłam pozytywna energię i kciuki oczywiście ![]()
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-09-07 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktoś, kto mówi odpuśccie nie rozumie naszej sytuacji, nie da sie odpuscic i nikt mi tego nie przepowie. Nie mówie ze kocham sie z mezem tylko z mysla, ze mnie zaplodni, mamy czeste stosunki, spontaniczne i oboje czerpiemy z tego przyjemnosc a odpuszczanie to poddawanie sie, jest głupota, bo jesli cos stoi na przeszkodzie to szkoda czasu by sie nie leczyc, bo czas odgrywa wazna role.
![]() |
#2476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obyście przerwali tą złą passę wśród najstarszych stażem na tym wątku ![]()
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
jest nas aktywnych tu trochę na tym forum, a od stycznia 2 kobietkom udalo sie zaciazyc:/ jakieś fatum nad nami wisi
![]()
#2478 |
Rozeznanie
|
Trzem. I jakoś wszystkie w tym samym momencie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Wtajemniczenie
|
w tym samym momencie to Kosta, Simonee i ja
![]()
#2481 |
Zadomowienie
|
przepraszam za pomylke, ale i tak dawno to juz bylo kiedy sie okazalo, ze dziewczyny są w ciąży no i po nich martwa cisza
![]()
#2482 |
Rozeznanie
|
Kosta z nami została
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Wtajemniczenie
|
Ja się staram wpadać regularnie, chociaż ostatnio miałam dłuższą przerwę.. wakacyjną
![]() A Simonee buszuje w poczekalni ![]() Nasz ciążowy trójkącik wyszedł jakoś w kwietniu..w październiku minie 6 miesięcy więc może kolejna trójeczka . Dziewczyny czas najwyższy ![]() I dzieciątko byłoby wakacyjne ![]() ![]() Tabaska kiedy owulka żeby wiedziała kiedy kciuki zaciskać ![]()
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-09-08 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A Simonee powiedz, żeby ruszyła tyłek z poczekalni i odwiedziła stary wątek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już napisałam Simonee że koleżanki się stęskniły ![]()
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
Zostałam z Wami i będę tu aż się Wam uda!
![]()
#2487 |
Zakorzenienie
|
Możecie mi dupe znać ze się nie odzywam ale obawiałam się ze pisząc co u mnie mogę wam sprawić przykrość. .. a tego bym nie chciala
![]()
#2488 |
Rozeznanie
|
Simonee, witaj z powrotem, córo marnotrawna!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Cicci
![]() najgorsze juz mam za sobą czyli wymioty, maleństwo rozwija się prawidłowo, znamy płec -dziewczynka. A co u ciebie? Jakieś postępy?
#2490 |
Rozeznanie
|
Simonee, miałam mieć w tym cyklu inseminację ale z mężem postanowiliśmy, że spróbujemy ostatni miesiąc naturalnie, bez leków, bez ginekologa i bez parcia. Co prawda szansa na to, że będzie naturalna owulacja jest znikoma, ale jak skoro organizm kobiecy to nie maszyna to może jakiś cud się zdarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.