|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Domiś dziś kończy pół roku
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
A i w pt. pisałam Wam, że moja kuzynka rodzi. Urodził się śliczny Oskarek. No i podobnie jak ja, kuzynka zaliczyła poród 2w1 - po 15h porodu sn zrobiono cc. Bidulka się namęczyła strasznie i mówi, że już nigdy więcej..
|
|
|
|
#2463 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
Buziaczki i uściski dla Dominika
kiedy to zleciało ??? przy dzieciach ten czas pędzi w jakimś innym wymiarze. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Kucyku jak dobrze, że jesteście już w domu |
|
|
|
#2465 |
|
Konto usunięte
|
dla Domisia za pół roku i dla Emilki za grzeczne leżenie w wózku ![]() Znalazłam nowe super wydawnictwo Tatarak. Ja przeglądałam w Matrasie książkę o gąsienicy z wygryzionymi stronami, myślałam, że padnę Świetna. Muszę się przyjrzeć bliżej...
|
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Zeberki milczy bo pewnie świętują z Kasią urodzinki
w sobotę wypadały, więc pewnie imprezka udana była![]() Kasieńko wszystkiego najlepszego z okazji 2 urodzin!!! Kochana rośnij zdrowo!!! Samych radosnych dni!!! pamiętam, że to Zeberkowa Kasia się wtedy urodziła, bo.. ja w tym dniu straciłam moje drugie dzieciątko.. dwa lata temu myślałam, że umrę z bólu..
|
|
|
|
#2467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem wiem, zaraz jadę... Tylko może ten ząb od czego innego bolał? Teraz się boję, że niepotrzebnie będzie go nawiercać
dziwne, bo tydzień temu byłam na kontroli i było ok...[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47092972]Jakbyście miały ochotę poczytać ![]() [/QUOTE] Wszystkiego najlepszego kochana! A tym, że goście nie tańczyli nie martw się. Byłam kiedyś na takim weselu, zespół niesamowity, same przeboje, a ludziska i tak woleli wziąć piwko i biesiadować na dworze. Widać dawno się nie widzieli i nie mogli ugadać ![]() A to o to mu chodzi ![]() Jak ten czas leci... Gratulacje słodziaku ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() Kasiu wszystkiego najlepszego
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiu wszystkiego najlepszego
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Waderka nie ma co porównywać wagi dziecka, ale sprawdź sobie na którym jest centylu
Kamil w 22 tc ważył 480g więc niby więcej ale urodził się ogromny!Cytat:
chrześcijanin musi żyć tak, aby dawać przykład. Są pewne zasady, ale wszystko też jest poddawane opinii starszych zboru, bo wiadomo że czasami są wyjątkowe przypadki.Kiedyś myślałam, że to okropne, ale teraz rozumiem, że bardzo potrzebne. Oczywiście nikt nikogo "za fraki" z kościoła nie wyprowadzi, ale jest on wykluczony ze społeczności. Jednak są wypadki, że ludzie powracają, ale to też nie takie łatwe. Cytat:
![]() Cytat:
Ciężko powiedzieć. Od paru lat czasami tam chodziłam jako gość. Od paru lat próbowałam "coś" zrobić ze swoją wiarą. Prawie od roku jestem oficjalnie nawrócona. Chrzciłam Kamila, chociaż nie powtarzałam słów za księdzem, bo się z tym nie zgadzam. Drugie dziecko też prawdopodobnie ochrzczę, mimo że już Kamila nie chciałam. Jednak jest też TŻ, "katolik" z urodzenia, niepraktykujący który uważa że taka tradycja jest i już. A połowa dziecka jego więc szanuję to.U nas w kościele maluszki się błogosławi
|
|||
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
czekam na relację
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47096655] Znalazłam nowe super wydawnictwo Tatarak. Ja przeglądałam w Matrasie książkę o gąsienicy z wygryzionymi stronami, myślałam, że padnę Świetna. Muszę się przyjrzeć bliżej...[/QUOTE]polecamHit wakacji 2013 cały czas pokazywałam T. czego nie zje prędko ![]() (w ogóle autor godny uwagi. T. woli jednak wydania z niespodzianką i tak woli Moją pierwszą książkę o słowach od - wg mnie super wartościowej - Od stóp do głów) Pięknie!!!! chwal się, chwal!!! i oby spacerowo tak pozostało Fiol, fajna torebka
|
|
#2472 |
|
Konto usunięte
|
Pani, a polecasz jakąś książkę z dużymi słowami, dużymi literami?
Bo Artek się nie interesuje długo jedną stroną, więc muszę mu szybko zmieniać, żeby się zainteresował obrazkiem. Najbardziej zależy mi na prostych rzeczach typu zwierzęta, dom, itd. A co jest w tych dwóch, o których piszesz? Bo cena Od stóp.. nie za wysoka.. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-06-30 o 12:24 |
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47097649]
A co jest w tych dwóch, o których piszesz? Bo cena Od stóp.. nie za wysoka..[/QUOTE]ta o słowach to dopasowywanie słowa (polskiego i angielskiego) do obrazka (więc nie poziom T., ale on lubi to że są jakby dwa pozimy do odwracania). A Od stóp do głów to zachęta do ruchu oraz nauka części ciała, np. żyrafa pokazuje chłopcu jak wygiąć szyję w łuk, kot jak wygiąć grzbiet itp. hmmm a polecam książeczkę Agaty Półtorak "Bee, mee i kukuryku!" - tylko ona z miękkimi kartkami (to jest pierwsza książeczka, która T. faktycznie czyta i która ma dość mądre posłowie )z twardymi pierwsza, która mi przychodzi do głowy: 100 pierwszych słów. Widzę to na merlinie. mamy coś w tym stylu po angielsku i się cały czas sprawdza. no i cały czas polecam (nie do czytania a do ogladania ) http://aros.pl/ksiazka/co-slychac-u-polnych-zwierzat są cztery książeczki w serii i T. bardzo lubi.pomyślę jeszcze i coś polecę potem
|
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, filmy są okropne a na żywo tego nie widzisz
![]() Pamiętam w święta niecałe 2tyg po mojej cesarce w tv na tlc był poród przez cesarskie cięcie, mój tata krzyczy "wyłącz to, nie mogę na to patrzeć" a ja mówię "tato, ja to przeżyłam parę dni temu" ![]() Cytat:
![]() Chyba nie. Ja mimo skurczów od 18tc, miewałam ograzmy w snach i to takie mocne że mnie później brzuch bolał, ale nie szkodziły. Później jak chciałam wykurzyć Kamila to miałam ogromną nadzieje że zadziałają.. i też nic ![]() wow, 100 lat!! ![]() Cytat:
Ale gratuluje synusia ![]() Zeberko 100 lat dla Ksi, niech rośnie zdrowo! Królewna po cc dobrze poćwiczyć można dopiero po pół roku, chyba że jakieś lekkie ćwiczenia to wcześniej. Jednak ja po pół roku nie mogłam ćwiczyć bo blizna mnie przy tym bardzo bolała-chyba zależy od każdego osobno. Jeśli cesarka była nie wcześniej niż 2-3 lata to zawsze drugi poród jest cc. Chociaż ja i po 5-ciu nie wyobrażam sobie SN, zawsze to ryzyko. |
||
|
|
|
#2475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Mały śpi od 12,to do niego nie podobne.Ja też spałam z nim godzine.
|
|
|
#2477 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47092972]Jakbyście miały ochotę poczytać
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47092957[/QUOTE] Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. I oby noc poślubna okazała się owocna! Najlepsze życzenia dla jubilata! Hope- jak tam?
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2014-06-30 o 14:14 |
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47096655]Znalazłam nowe super wydawnictwo
Tatarak. Ja przeglądałam w Matrasie książkę o gąsienicy z wygryzionymi stronami, myślałam, że padnę Świetna. Muszę się przyjrzeć bliżej...[/QUOTE]fajna książka, kiedyś była u nas hitem, teraz wszystkie ksiązki są trochę zapomniane. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47097649]Pani, a polecasz jakąś książkę z dużymi słowami, dużymi literami? Bo Artek się nie interesuje długo jedną stroną, więc muszę mu szybko zmieniać, żeby się zainteresował obrazkiem. Najbardziej zależy mi na prostych rzeczach typu zwierzęta, dom, itd.[/QUOTE] ja podobnie jak Pani polecam 100 pierwszych słów i 100 zwierzaków dla dzieciaków (w arosie są/były, trzeba by sprawdzić jak teraz). Albo książeczki z serii Akademia Mądrego Dziecka (na arosie często ich nie ma), my mamy 2: świeci gwiazdka i koła i kółka. Z jednej strony krótki tekst, po 4 linijki, z drugiej obrazki plus element dotykowy (coraz mniejsze koła czy gwiazdki). Akurat gwiazdkę obowiązkowo czytamy co wieczór przed snem, treść adekwatna (o lisku, który tulił się do mamy, nie mógł zasnąć, spacerował, w końcu przytulił się i zasnął, bardzo ładna książeczka). |
|
|
|
#2479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja po wizycie i ktg. kolejne w środę
|
|
#2480 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no, plamiłam ostatnio jeszcze gorzej, dlatego trochę się wycofałam z aktywności tu bo byłam w lekkim zawieszeniu, nie powiem, ale już jaśnieje, jest lepiej. dziękuję za pamięć
![]() Cieszę się że jesteś spokojniejsza już w tym oczekiwaniu. Coś czuję, że Krzyś Cię pogoni w najmniej oczekiwanym momencie, planująca mamuniu ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47092972]Jakbyście miały ochotę poczytać https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47092957[/QUOTE] czytałam, przy dziadkach się zaszkliłam, ale już się ogarnęłam wszystkiego dobrego dla Was! teraz trzymam kciuki za owocne staranka!Cytat:
Cytat:
ale boisz się skarbie tych zmian które mają nastąpić też po pracy?![]() dzięki że pytasz kochana. już piszę u mnie w sobote plamienia jeszcze bardziej się nasiliły i nie powiem, przestraszyłam się, i tak samo jak byłam spokojna i ufna, tak moment mnie ostudziło i zamroziło na weekend wręcz, oczekując, jak i co to będzie. No ale zelżały i dziś jest dużo lepiej już. Wizytę pierwszą mam dopiero w niedzielę. Mam nadzieję że już więcej się nie przesunie bo ani recept nie mam, ani leków, i w ogóle chciałabym już coś więcej wiedzieć co tam słychać na dole
|
||
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak z poszukiwaniem lekarza na miejscu? ja już gotowa do wyjazdu do kliniki, siedzę na torbach (biorę na wszelki wypadek ) właśnie dziś urodziła tam moja koleżanka i jest zachwycona. odwiedzimy ja aby poznać szczegóły i jej córcię
|
|
#2482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to celowo się umówiliście na nią, kiedy pomyślałaś o porodzie w klinice, tak? trzymam kciukasy kochana, żeby było po Waszej myśli! Na twoim miejscu też tak to bym widziała co do poszukiwania lekarza na miejscu to jeszcze nie zdecydowalam. Czytałam już trochę opinii, ale przez weekend troche odpuściłam, wiadomo. Jak będzie dobrze to raczej biorę lekarza ze szpitala o którym myślę, i tyle. Chyba to będzie najrozsądniejsze. dwakolory jesteś kochana ![]() jak tam z tż? działacie już ? |
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny sorki, że nie cytuję, ale normalnie nie wiem co się dzieje...czytam i nie wiem której co napisać
![]() poza tym czuję się jakbym obuchem w łeb dostała, bo właśnie niedawno wstałam i już najadłam się fasolki i kalafiora z bułką tartą a do południa chyba z 1kg truskawek wciągnęłam
|
#2485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2486 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby było jak najbardziej po Twojej myśli ![]() Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby plamienia całkowicie ustały i żeby czas minął do niedzieli jak najprędzej ![]() Cały czas myślę o Was ciepło Zeberko wszystkiego najlepszego dla Kasi
|
|
#2487 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję za polecenie książek
Wszystko dokładnie oblukam ![]() Niestety Artek wciąż traktuje książki jak zabawki, w najlepszym wypadku jak pożywienie ![]() Pani, do Torressa nie możemy się równać, bo Artek nie jest chyba aż taki kumaty, żeby coś z tych książek wyciągnąć. Chyba za mało obcujemy z literaturą. Ale on w ogóle się nie interesuje tym, ja mu przewracam kartki, mówię co jest co, a ten bierze książeczkę i ją zgina, a jak się rozwali, to jest najlepsza zabawa. Do snu też niezbyt czytamy, bo u nas po kąpieli i karmieniu jest już ciemno i raczej Artek szybko zasypia. Czytam mu zwykle w ciągu dnia, szczerze mówiąc najczęściej jak jest w kojcu, bo wtedy mogę cokolwiek przeczytać, w innym wypadku książka byłaby w strzępach.. Kasiu 100 latek! Anitko, przytulam.. Hope kciuki, żebyś już zapomniała o plamieniach!! |
|
|
|
#2489 |
|
Konto usunięte
|
I dla kasi też
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego rodziłam u siebie i żałuje.Także zastanów się, bo jak sama mówiłaś niedaleko masz szpital z opieką dla dzieci więc nie musisz się martwić tak jak ja. Daj znać jak wrażenia Rena pewnie! dogadzaj dzidzi!! ![]() Hope uff i tak masz nerwy ze stali |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

dla Domisia za pół roku i dla Emilki za grzeczne leżenie w wózku 
Tatarak. Ja przeglądałam w Matrasie książkę o gąsienicy z wygryzionymi stronami, myślałam, że padnę
Świetna. Muszę się przyjrzeć bliżej...
w sobotę wypadały, więc pewnie imprezka udana była
dwa lata temu myślałam, że umrę z bólu..
takich rzeczy się nie zaniedbuje
dziwne, bo tydzień temu byłam na kontroli i było ok...

(to jest pierwsza książeczka, która T. faktycznie czyta i która ma dość mądre posłowie 

a do południa chyba z 1kg truskawek wciągnęłam