Tyłki spinamy, o swoje ciało dbamy i zdrowo się odżywiamy, cz.III - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 10:47   #2461
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Tyłki spinamy, o swoje ciało dbamy i zdrowo się odżywiamy, cz.III

Madzia podziwiam
brak ćwiczeń będzie rozgrzeszony :ksiądz:
Stary 2014-11-12, 11:15   #2462
kingula16
Rozeznanie

Butterfly_27 myślę, że możesz zaliczyć to do ćwiczeń, przy myciu okien, prasowaniu itp spala się dużo kalorii
gucia nie mam tutaj gdzie go trzymać, ani piwnicy, na dworze mogą ukraść, a ja mieszkam na poddaszu
kingula16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 11:23   #2463
gucia6
Zakorzenienie

ehhh... to faktycznie kiepsko :kwaśny:
Stary 2014-11-12, 13:23   #2464
Butterfly_27
Zakorzenienie

Kinga hmm napisałabym żebyś ten rower dała do piwnicy i go umocowała, ale mogliby ci ukraść. Mi kiedyś mój "nowy" (odkupiłam go) rower z piwnicy ukradli. Najlepsze, że doskonale wiedziałam kto, od sąsiadki syna koleżka, obserwował mnie często i potem włamał się nam do piwnicy A w następnym dniu miał czelność jeździć nim przede mna, tylko przemalował go na kolor żółty. Ale mój rower był taki specyficzny, że go od razu poznałam. Na policje nie miałam po co iść, bo nie miałam na niego papierów
Można by było taiemu wpiernicz spuścić i tyle.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Myślałam, żeby też sobie kupić rower, ale cholerka też nie miałabym gdzie go wstawić. Piwnicę mam małą, a do domu nie bedę wnosić. Synka rower mam na balkonie
Uff wyrobiłam dzisiaj 200% normy, sprzatałam jakbym miala turbo doładowanie, pot się lał bardziej niż podczas ćwiczeń Został mi jeszcze pokój dzieciaków.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Wstawiłam zaległe zdjęcie kanapy. A ktoś ostatnio też pisał o zakupie nowej kanapy, dawać foty

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Skończyłam, zdąrzyłam zanim córa przyjdzie Za parenaście minutek tu będzie i muszę uciekać po mojego małego łobuza
Kręgosłup mnie boli, ktoś chętny do masażu?
Butterfly_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 14:07   #2465
gucia6
Zakorzenienie

ja mogę cie wymasowac... kiedyś zrobiłam weekendowy kurs masażu

melduje zaliczone cwiczonka
Stary 2014-11-12, 14:13   #2466
agafisia
Zakorzenienie

helooo
nie jadłam wczoraj już nic ale i nie ćwiczyłam jakoś nie miałam weny

może by nam z sysią wytłumaczył ktoś co to to pure-bo ja dalej mam ziemniaki przed oczami jak to widzę
sysia-powodzenia kochanie u lekarza nie bojaj się...ja za jakieś 1,5 miecha też muszę odwiedzić panią gin bo mi się tabsy kończą i zaś kompleksowe badanie...
aza-co to ze mnie na ciebie przeszło? ja już ładnie spiebiedo ty
moja mama jest pańcią z miasta-była kiedyś przynajmniej-a tato z wiochy zabitej dechami łobuz
kinia-ja mam twister,stepper i rowerek fajne sprzęty mogłabym je częściej używać
madzia-nawet nie strasz bo my sowje dwa nówki rowery właśnie dwa dni temu do piwnicy wstawiliśmy...mamy kratę na drzwiach i to jest w oddzielnej części piwnicy gdzie ma 4 osoby piwnice i też oddzielone kratą...mam nadzieje że nikt się nie włamie

widziałyście promocje w rossmanie? dziś weszłam po tusz -kupiłam jeszcze lakier ale gratis wzięłam drugi tusz i lakier do paznokci mogłabym tam fortunę stracić i wogóle widziałam taki piękny sweterek tani i spódniczkę-matko chyba muszę się leczyć wczoraj oglądałam wyznania zakupoholiczki i kurde doskonale ją rozumiem straszne to...
dziś prócz tych dwóch rzeczy kupiłam mojemu szaliczek do nowego płaszcza po przecenie za 4,99-więc nie zaszalałam

ale u mnie ciepło...w tej chwili 18 stopni...normalnie końcówka lata

agafisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 14:18   #2467
kingula16
Rozeznanie

agafisia Pure Jatomi Fitness to siłownia, która ma kilka swoich punktów w dużych miastach, fajna jest bo duża
Kurcze też bym musiała się zaopatrzyć w jakieś sprzęty, ostatnio w biedronce były fajne hantle ale ich nie kupiłam teraz chyba żałuje :/
Ja nie chodzę do galerii jak nie mam pieniędzy bo jestem wtedy strasznie chora jak mi się coś spodoba a jak mam kasę to tez chyba jestem zakupoholiczką a rossmana uwielbiam, zaraz zobaczę tę promocje
a co gina to nigdy u niego nie byłam jeszcze i narazie nie chcę iść haha

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 14:23   #2468
agafisia
Zakorzenienie

kinia-galerie? błagam cie na naszym zadupiu to największy sklep to tesco ja tam buszuje po pepco,rynku itp...w galeriach się gubię
ooo dzięki ci dobra kobieto za wyjaśnienie
ja do gina poszłam w wieku 24 lat przed ślubem jak nie ma po co wcześniej to nie ma co chodzić
gucia-do 24 roku życia przeprowadzałam się jakieś 13 razy-w tym 9 razy w 1 rok męczące, ale ja uwielbiam zaczynać wszystko od nowa

Stary 2014-11-12, 14:27   #2469
kingula16
Rozeznanie

agafisia w takim razie nie mam się co spieszyć
pepco też lubię, tanio i czasem fajne rzeczy można trafić
Butterfly_27 ale numer z tym rowerem, rzeczywiście nie wiadomo gdzie chować ...co za ludzie no, ale ja bym chyba nie odpuściła, wiedząc na 100% że to mój rower a ona sobie jeszcze nim taki jeździ perfidnie..
Stary 2014-11-12, 14:27   #2470
Veiovis
Zakorzenienie

Madzia, na razie cały czas pracuję bo zależy mi na pieniążkach przede wszystkim Za to co zarobię jestem w stanie bez problemu utrzymać się tutaj sama i jeszcze mi zostaje. Może do nowego roku popracuję? Nie wiem jeszcze Z drugiej strony tak jak pisze Sysa, chyba bym umarła z nudów w domu

Aza, tutaj masz przepis na piernik http://www.mojewypieki.com/post/piernik-staropolski
Nie wiem co wyjdzie bo jeszcze nigdy w życiu nie robiłam

Sysa, powodzenia u lekarzy

U nas pure niestety powoli traci klientów i reklamują się jak mogą... wciskają ludziom darmowe wejściówki w centrach handlowych, obniżająca ceny karnetów, promocje... cudy się dzieją Jak poszłam zrezygnować z umowy to babka dała mi baaaardzo dobrą ofertę. Gdyby nie to, że naprawdę nie miałam siły już tam chodzić to bym się skusiła
Veiovis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 14:57   #2471
Butterfly_27
Zakorzenienie

Gucia ooo tak, to ja poproszę masażyk Ile bierzesz za godzinę? Drogi takki kurs, chętnie bym poszła, ale nie żeby pracowa cw tym zawodzie, tylko tak dla siebie i Tżta
Aguś chciałam ci wytłumaczyć co to ten Pure, ale mnie wyprzedzili A ja nie mam koło siebie żsdnego rossmanna a szkoda bo lubię Zamiast tego mam DM
Kingula ja 3 dni temu hantelki kupiłam takie po 1kg, bo wcześniej to z butelkami ćwiczyłam
O rowerze już dawno zapomniałam, no co zrobić takiemu debilowi, zbeształam go na ulicy. Wszysycy ludzie się na niego patrzyli, więcej sie na moim osiedlu nie pokazywał.
Agatka no tak ,praca dobra dla zabicia nudów i tęsknoty Szybko ci czas zleci, ja już nie mogę sie doczekać tych świąt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 15:02   #2472
gucia6
Zakorzenienie

Aga, a wiesz ze do gina nie chodzi się tylko po tabletki?

przecież kontrola i cytologia moga wykazać nieprawidłowości juz bardzo wcześnie
nawet pani bez problemow, z cyklem jak w zegarku, bez boli, pms i innych dolegliwości powinna raz w roku robić cytologie... rak szyjki macicy może zabić, również osobę nieaktywna seksualnie
Stary 2014-11-12, 15:03   #2473
Butterfly_27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Aga, a wiesz ze do gina nie chodzi się tylko po tabletki?

przecież kontrola i cytologia moga wykazać nieprawidłowości juz bardzo wcześnie
nawet pani bez problemow, z cyklem jak w zegarku, bez boli, pms i innych dolegliwości powinna raz w roku robić cytologie... rak szyjki macicy może zabić, również osobę nieaktywna seksualnie
Czyli seks to zdrowie
Stary 2014-11-12, 15:03   #2474
gucia6
Zakorzenienie

Aga, a ile razy przeprowadzałas się z dziećmi i do innego kraju?
wiem, pytanie nie fair, ale to jednak robi różnice
Stary 2014-11-12, 15:08   #2475
kingula16
Rozeznanie

Butterfly_27 no właśnie takie hantelki były w biedronce miały 1 kg, takie fajne różowe, niebieskie i zielone i kurde blaszka nie kupiłam
a co do butelek to też z nimi ćwiczę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 15:16   #2476
gucia6
Zakorzenienie

Madziu , czytamy ze zrozumieniem... przecież napisalam "również"
(przepraszam ale ten temat jakoś mnie nie bawi... moja koleżanką zmarła z tego powodu zostawiając dwójkę dzieci, dobra znajoma moich rodziców tez i moja ciocia akurat zmaga się z tym cholerstwem :kwaśny

chociaż fajnie by było gdyby seks był lekarstwem na wszystko...

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2014-11-12 o 15:19
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 15:18   #2477
Veiovis
Zakorzenienie

Aga, mi się też wydaje że 24 lata to jest bardzo późno W tym wieku to już kobiety prawie dostają darmowe badania cytologiczne! Ja pierwszy raz byłam na początku liceum i to wcale nie po tabletki...

Madzia, DM też macie fajny Balea, alverde, też macie w czym wybierać
Stary 2014-11-12, 15:20   #2478
Butterfly_27
Zakorzenienie

Przepraszam, nie chciałam żeby to zabrzmiało jakoś śmiesznie
Stary 2014-11-12, 15:20   #2479
gucia6
Zakorzenienie

Kocham kosmetyki alverde ... brakuje mi ich tutaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 15:24   #2480
Butterfly_27
Zakorzenienie

To ja się chyba idę schować, bo ja jeszcze żadnej cytologii nie robiłam. Jedynie podczas ciąży sprawdzali czy wszystko jest ok.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Kocham kosmetyki alverde ... brakuje mi ich tutaj
A ja nawet nie wiem co to te alverde

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Kingula ja kupiłam w innym sklepie hantelki, niebieskie Były za 5euro,a w sportowym jak kiedyś szukałam to chcieli za nie ponad 10euro
Stary 2014-11-12, 15:33   #2481
Veiovis
Zakorzenienie

Madzia, serio nie miałaś nigdy cytologii? Nawet w trakcie ciąży lekarz Ci nie wykonał? Jestem w szoku... W polsce od 25 roku życia namawiają na badania przynajmniej raz w roku! (jest możliwość bezpłatnego przebadania, wysyłają nawet zaproszenia pocztą).

Edytowane przez Veiovis
Czas edycji: 2014-11-12 o 15:35
Stary 2014-11-12, 15:54   #2482
Butterfly_27
Zakorzenienie

Agatka chyba źle napisałam. Pisałam, że miałam tylko podczas ciąży I i II, a tak to nie.
Stary 2014-11-12, 16:15   #2483
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Butterfly_27 Pokaż wiadomość
Agatka chyba źle napisałam. Pisałam, że miałam tylko podczas ciąży I i II, a tak to nie.
ja to mam i 2x w roku robioną cytologię... kobito idź się przebadaj... już czas wielki... to samo Aga!!!! Dziewczyny ja jestem w szoku co Wy robicie ze swoim ciałem... a raczej czego nie robicie toż to raz dwa zamówić wizytę, pojechać, zrobić i ma się czyste sumienie...
i nie uwierzę w to, że nie macie czasu czy Wam nie po drodze, no nie uwierzę...

przerabiam teraz niemca

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2014-11-12 o 16:17
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 16:16   #2484
klara78
Zakorzenienie

Dobra. Teraz ja. Moja kuzynka lat 40 też zachorowała, nie ma już nic "kobiecego" w środku, teraz ma przerzuty na odbyt. Do gina chodziła regularnie, ale dziwny lekarz nie robił jej cytologii... Do gina po raz pierwszy to powinno się iść w wieku kilkunastu lat. Ja wszystkie badania + cytologie robię dwa razy w roku. Idę znów jutro, dla mnie to normalna wizyta. Jak się chodzi od święta, to się człowiek denerwuje.

U nas jest strasznie. Musiałam wczoraj na dyżur jechać, przyjmował nasz pediatra. Starszy ma angine ropna, młodszy zapalenie oskrzeli, a ja coś z tchawica. Jak kaszle to czasami kończę nad wc... Taki kaszelek wesoły. Jestem na zwolnieniu do 19 listopada. Waga mi leci jak szalona. Obecnie 57,9
klara78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 16:18   #2485
agafisia
Zakorzenienie

gucia,agatka-wg mnie-jeśli jest się dziewicą i wszystko jest w porządku to raczej nie trzeba chodzić do gina mój gin mnie dopiero zbadał jak już miał jak
gucia-po 1 nie porównuje się do ciebie tylko mówię że JA osobiście lubię przeprowadzki mimo całego bałaganu,sprzatania,zamie szania itp-czuję dreszczyk emocji na coś nowego no pewnie że inaczej się przeprowadza samej a inaczej z dziećmi-nie wspomne już o wszystkich papierach i urzędach jakie trzeba załatwić...
po 2 jestem jak najbardziej za tym żeby się badac przynajmniej raz w roku-tyle kobiet umiera niepotrzebnie bo się zaniedbują-badać się można na nfz, a cytologia to tylko 30 zł...ale nie jestem za tym żeby dziewiczki w wieku 15 lat latały do gina bo tak trzeba...
madzia-lanie się nalezy za tą cytologię...jak byłam 1 raz-przerażona okrutnie-to wyszła z gabinetu przede mną baardzo ładna elegancka panie koło 40-makijarz,włosy,ubranie-wszystko na największym poziomie...spojrzała na mnie z łzami w oczach i powiedziała-badaj się kochanie regularnie bo później już jest za późno...nigdy tego nie zapomnę...więc-badaj się raz w roku

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

ewcia-do jasnej ciasnej-chodzę do gina 2 razy w roku prywatnie po receptę i mam komplet badań-wziernik,usg,cyto i macanki piersi czy nie mam raczka-odkąd zaczęłam chodzić do gina badam się regularnie coś źle wyczytałaś

Stary 2014-11-12, 16:19   #2486
klara78
Zakorzenienie

Ja jak byłam dziewicą to miałam porządne USG

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Dziewice i młode dziewczyny też chorują na raka.
Stary 2014-11-12, 16:22   #2487
agafisia
Zakorzenienie

jasne-ci co nie palą też umierają na raka płuc...ja nie miałam potrzeby latać się rozdziewiczać u ginekologa...

Stary 2014-11-12, 16:30   #2488
klara78
Zakorzenienie

USG Cię nie rozdziewiczy matko święta

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Ale to nie o to tu chodzi. Młodsze dziewczyny powinnyśmy zachęcać do badań jak najwcześniej. My jesteśmy zdrowe, ktoś niestety może nosić w sobie to dziadostwo. Mojej kuzynce ten rak wyszedł na zwykłym badaniu krwi, takie złe miała wyniki, zrobiła dodatkowe badania i wszystko było jasne. A pracujący robią sobie chyba regularnie prześwietlenia płuc, więc też są na bieżąco pod obserwacją. Tego badania to akurat dawno nie miałam niestety z lenistwa
Stary 2014-11-12, 16:36   #2489
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klara78 Pokaż wiadomość
Ja jak byłam dziewicą to miałam porządne USG

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Dziewice i młode dziewczyny też chorują na raka.
i mogą mieć wczesną menopauzę nawet o tym nie wiedząc...

Aga to dobrze, że masz komplet badań. Coś mi się pokićkało, wybacz Jednak sądzę, że trzeba chodzić do gina mimo dziewictwa.
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 16:41   #2490
agafisia
Zakorzenienie

klara-najgorsze jest to że wszystko jest do wykrycia -ale albo się nie badamy, albo nie tam gdzie trzeba...prawda jest taka że dopóki nic nie boli nikt nie lubi latać po lekarzach...a jak już boli to zazwyczaj jest trochę za późno...to straszne bo wszytsko jest do wyleczenia...
nie zamierzam się już złościc

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

ewcia-mi się dobrze odwlekało ten moment ale myślę że w końcu bym poszła...choć moja mama nie ma w zwyczaju chodzić do tego lekarza...
ostatnio gadałam ze znajomą mamy i coś wspomniałam że się źle czuję bo mam ciotke a ona mi że oddała by wszystko zeby mieć ją z powrotem...fajnie nie mieć ciotki-ale bez niej też chyba nie wesoło...moja mama baardzo łagodnie wszytsko przeszła-mam nadzieję że to jest dziedziczne i nie zwariuje do reszty jak skończę mnieć @

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości