![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Oj nie ja biorę w takim dużym kawałku
![]() ![]()
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
nie taniej i zdrowiej jest samemu upiec pierś z indyka lub kurczaka i dać dziecku?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
bo wiele indyków i kurczaków hodowanych na fermach jest pędzonych hormonami i antybiotykami.. a wiadomo nie każdy ma dostep do super jakościowego mięsa.. juz takie czasy ze co by nie robić i tak źle i tak nie dobrze.. ![]() ja czasem robię tak czasem kupuje gotowe..ale zawsze czytam składy i staram sie optymalnie wybrać.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dlatego czasem warto trochę zrewidować swoje poglądy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
a ja nie jestem pewna czy to wychodzi taniej
piekłam często pierś z indyka bo mój syn ma alergię też na kurczaka i teraz piekę rzadziej bo jak kupuję to mogę kupić 5 plasterków i zapłacić za to 2zł np a do upieczenia trzeba całą pierś która waży około kg
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
ale serki całkiem dobre
![]()
![]() |
#2468 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A jednak czasem niemowlęta je piją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz co ubolewać bo wędzone wcale nie takie zdrowe , wędzone ma zawsze sporo tłuszczu i zawiera dużo wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych powstających w czasie wędzenia, a to wcale nie zdrowe . tak samo jak się nie daje ryb wędzonych , czy odymionych rzeczy ( typu mięsa z grila.
![]() |
#2471 |
Wtajemniczenie
|
hej hej mamcie
![]() podajcie jakieś sposoby na odsmoczkowanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2472 |
Konto usunięte
|
Moja 9 miesięcy kończy i po ostatnich cyrkach też się przymierzam do tego, ale, że na nic argumenty słowne, to ja widzę tylko jedną możliwość: nie dawać i przecierpieć razem z dzieckiem ten czas, gdy będzie histeria o smoczek. TO koszmarnie brzmi, jest brutalne, ale naprawdę nic więcej do głowy mi nie wpada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Wtajemniczenie
|
szajagaja dużo czytałam o przycinaniu, mamy piszą ze pomaga, dziecko w końcu odrzuca samo bo już nie ma co ssać
![]()
#2474 |
Rozeznanie
|
a ja wam powiem jedno. moja córcia miała rozszczep wargi i podniebienia, po operacji nie można było jej dać smoczka uspokajającego nawet na chwilę - podrażniałoby to ranę, przez operacją nie dało się jej inaczej uśpic jak własnie ze smoczkiem. ale pamiętam, że po operacji usypiała tylko na rękach, musiała popłakac, postękać i dopiero usypiała, kładłam ją a ona się wybudzała, aż poprostu któregoś dnia zasnęła przy butli i od tamtej pory zasypia przy mleku lub piciu, wyjmuję jej butlę jak wiem ze spi no i nie muszę do niej biegac co chwilę, bo śpi, sama nauczyła się juz. i wolę jak śpi z butlą jedząc przez sen,wyciągam kiedy juz nie ssie niż jakby miała spac ze smokiem i miałabym później ją oduczac. chociazmy bylismy zmuszeni i było to drastyczne, no ale...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smarowałam sobie brodawki odrobiną musztardy ![]() ![]() Może ze smoczkiem też poskutkuje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obcinanie jest skuteczne ja tak zrobiłam obcinasz co kilka dni po kawałku smoka , aż wkońcu dziecko nie ma co ssać oczywiście tłumaczysz że smok się zepsuł itp
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
akurat zagłębiłam się w temat mięsny, u mnie na bazarku przyjeżdżają ludzie ze wsi (kupuję od nich jaja) i pytałam ich o kurczaka, powiedzieli, że rzadko sprzedają, bo znoszą im jajka, ale od czasu do czasu przywożą i jeśli chcę, to mogę się zapisać (bo są chętni) i przywiozą. Problem jest tylko taki, że mój TŻ zabrania, bo oni nie są farmą z certyfikatem i straszy mnie np. ptasią grypą :/ Gdybym ja miała to jeść to luz, ale że dla dziecka, to sama nie wiem, a wy jak myślicie? Może coś doradzicie? A tak apropo szynki: http://polskalokalna.pl/wiadomosci/p...e,1590131,3286
#2478 |
Wtajemniczenie
|
szczerze mówiąc już wole smoczka niż usypiane przy butli
![]() na szczescie nie jest u nas to duży problem,mały nie jest bardzo przywiązany do smoka. Po jedzeniu małemu musi sie odbić a teraz jeszcze wczoraj kupiłam mu szczoteczkę do zębów i mu masuje szczoteczka dziąsełka. Nie wyobrażam sobie spania przy butli nigdy tak nie robiłam i w mojej opini to nie jest dobre rozwiązanie. Katka dobry pomysł z musztardą ![]() ![]()
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do oduczania od smoczka - ja też ucięłam i to tak od razu dużo, syn popatrzył i wyrzucił do kosza i w taki sposób zakończyliśmy przygodę. Było to rok temu
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Jest też jeden sposób, ale nie wiem czy to nie dla większych dzieci.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Natirio Kurka ze wsi bardzo ok - tylko to nie będzie mięciutki kurczaczek -żebyś się nie zdziwiła
![]() ![]() usypianie przy butelce - bardzo niezdrowe dla ząbków a nawet ich zawiązków ![]()
![]() |
#2482 |
Wtajemniczenie
|
Sheryl świetny słodki pomysł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2483 |
Zadomowienie
|
HIT czy KIT wyprawki
Witajcie,
chciałabym zaproponować wątek pt. "HIT czy KIT wyprawki". Chodzi mi o zwięzłe wskazanie rzeczy, które u Was okazały się hitem i tych, które okazały się kitem. Bardzo jestem ciekawa takiego zestawienia, bo sama jestem na etapie kompletowania wyprawki dla mojego dzidziula (spodziewamy się go 4 kwietnia ![]() Także np.: HIT - body - krem ... - leżaczek KIT - kaftanik - krem ... - huśtawka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
Dot.: HIT czy KIT wyprawki
Dla maluszka
HIT: - body (maleńkie, tzn. rozmiar 0 mies lub 56cm) - sudokrem - śpioszki KIT: - skarpetki + spodenki bez stópek (w rezultacie gołe nóżki) Więcej nie pamiętam, ale sobie przypomnę i napisze raz jeszcze ![]()
Edytowane przez MamaKatka Czas edycji: 2011-02-19 o 17:02 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
HIT
-kaftaniki (rozmiar 56) -spiochy -smoczki avent KIT -butelki avent -gabka do mycia tyle pamietam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy ten wątek ma sens, bo dla kogoś coś co jest hitem, może być kitem i odwrotnie... no ale...
U mnie HIT to: -leżaczek bujaczek, -półśpiochy, -body -sudocrem, -przewijak, -nosidełko, -podgrzewacz KIT: -pielucha tetrowa -kaftaniki, -rękawiczki niedrapki czy jak to tam się zwie, -rożek, -torba na spacer... -karuzela nad łóżeczkiem.. jakoś moje dzieci nie były nią zainteresowane ![]() -smoczki aventu i wszystkich innych firm ![]() -sterylizator jeszcze coś może mi się przypomni..
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2011-02-19 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
HIT:
-leżaczek bujaczek -karuzela na łóżeczko -elektroniczna niania -wanna z płaskim dnem a nie taka profilowana (mam też taką i jest lipna) - śpiworek do spania - spodenki + skarpetki - zwykły krem ziajka do tyłka małej -podgrzewacz do pokarmu - pieluszki pampers premium care -chusteczki do pupy z biedronki -maść na brodawki z serii Ziajka -emolium emulsja, olejek i żel do mycia KIT: -pajacyki, śpiochy i pół-śpiochy (od początku 2 miesiąca życia nie używamy) -kaftaniki - nie używałam wcale, albo może z 1 raz -bephanten, maść witaminowa, balsam do ciała dla niemowlaka (kompletnie tego nie używamy), krem na rozstępy -butelki avent i butelki tomme tipe -polecane pieluszki z biedronki dada (tak drapiące, że można nimi piłować paznokcie ![]() -wszystkie miniaturowe ubranka typu ogrodniczki, dżinsiki, spódniczki itp. -miniaturowy szlafroczek pokąpielowy - totalnie niepotrzebna rzecz -staniki do karmienia -łapki niedrapki spadające z rączek bo nie mają gumki/ściągacza -pieluchy flanelowe - do niczego nie używam Więcej sobie nie mogę przypomnieć, staramy się nie kupować rzeczy bez sensu, żeby nie zagracać domu ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-02-19 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawno to było, ale sprobuję: Hit: -karuzelka na łóżeczko FP -piżamki-pajacyki -oilatum -foczka do kąpieli, potem siedzisko (kupilam na allegro jakiś używany no-name), -maść Alantan i Linomag zielony (do dziś używam, na swoje problemy również) -blender Brauna -półśpioszki -wkładki laktacyjne penathen -podkłady poporodowe (długo jeszcze używałam w domu, do przewijania małej w obcych miejscach na przykłąd) Kit: -pieluchy Huggies (z disneyem) - przesiąkająca, niewygodna, droga przyjemność, -koszule nocne z otworami po bokach do karmienia (dla mnie mało wygodne, ciągle byłam 'goła') -smoczek i butelki (nie same w sobie, ale w naszym wypadku to była po prostu strata pieniędzy bo córka ich nie zaznała), Mam w głowie więcej, ale rzeczy już raczej dotyczą starszego szkraba nijak pod wyprawkę się nie da podciągnać ![]()
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
HIT
- lezaczek z wibracjami ( przy pierwszym i drugim dziecku ratujace zycie) ![]() ![]() - mata edukacyjna - karuzela ale taka z mozliwoscia wylaczenia melodii w kazdej chwili (np firmy FP Rain Forest) - przewijak na lozeczko - sudocrem - kosmetyki Hipp - cazki do paznokci - frida - body (zapinane na napki przy szyji) - pajace (zapinane z przodu) - spiochy i polspiochy - spiworek do spania - rozek (na sam poczatek do spania, tak do 1-1,5 m-ca) - poduszka klin pod materac - tetra do wycierania buzi, podkladania itp - gabka do wanienki (bardzo przydatna dla noworodka szczegolnie) - skarpetki, miekkie paputki ( dobre do podtrzymania przydlugawych spiochow) - butelki i smoczki avent i tommee tippee pierwszy synek wolal tommee tippee i butelki i smoczki, corka nie chciala smoczka, z butelek tez nie bardzo pila, woli avent (wiec tutaj decyduje dziecko co mu bedzie odpowiadac ksztaltem i rozmiarem) - recznik z kapturkiem - pokrowiec na przewijak - oryginalne pampersy KIT - sterylizator do butelek (wystarczy zalac wrzatkiem w garnku) - podgrzewacz (jesli ktos ma mikrofalowke) - kaftaniki, koszulki (podnosza sie do gory) - foczka do wanienki (lezaczek) (niewygodne dla osoby kapiacej, dziecko ma w wodzie tylko nogi bo wiecej wody nie wejdzie do wanienki) - nozyczki do paznokci (dla mnie tepe) - gruszka do nosa ( o malo nosa dziecku nie rozwalilam) - body na zakladki (bez napek, rozciagaja sie i wychodzi duzy dekold, spadaja z ramion, zwlaszcza jesli dziecko nie jest pulchne a bardziej chudzinka ![]() - pajacyki zapinane z tylu (guziki gniota lezace dziecko) - myjka (wygodniej sama reka) - lapki niedrapki (spadaja, obejdzie sie bez nich) - hustawka (moj starszy synek siedzial w niej kilka razy po pare minut, nie podobalo sie) - butelki bez widocznej podzialki (przeźroczysta) - baldachim do lozeczka - pieluchy Happy z Belli i te tescowe czy realowskie (ceratowe) - kolyska Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-19 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Rozeznanie
|
HIT:
-leżaczek-bujaczek z wibracjami (dzieki niemu mamy troche czasu dla siebie bo mala uwielbia się w nim bawić) -karuzela Rain Forest -butelki Dr Brown's -podgrzewacz Aventu -smoczki Avent -kaftaniki, śpiochy,półśpiochy,body -pluszowe pozytywki -krem F18 (rewelacja!!używam tylko tego kremu) -chusteczki do pupy pamers soft -przewijak na łóżeczko -Oilatum -czujnik oddechu z nianią Angelcare (nie wyobrażam sobie teraz bez niego normalnego funkcjonowania) -wanienka ze stelażem -tetra jako podkład do wanienki -pościel wieloelementowa Amy z serii Exclusive Giraffe KIT: -pieluchy Pampers Premium Care (jesli dobzre pamiętam ale tosą te ostatnio tak reklamowane- są bardzo mało chłonne i jak dla mnie wcale nie delikatniejsze od zwykłych) -chusteczki do pupy Nivea Soft - są prawie zupełnie suche :-/ -sudocream -oliwka Bambino -krem Bambino -wszystkie "wyjściowe" sukieneczki, spódniczki, spodnie w rozmiarze 56,62 -rożek -użyłam tylko raz -wkładki laktacyjne Bella
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.