![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
Silesianna
![]() ![]() Powiem Wam, że mnie już teraz przeraża wizja alergii u dziecka ![]()
#2463 |
Zakorzenienie
|
u mnie w rodzinie są skłonności do alergii, ale głównie katar sienny lub alergia skórna na słońce....pokarmowych jako takich nie ma.
Ja mialam ponoć kolkę dokładnie do 3 m-ca |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zadomowienie
|
Ja nigdy wymazu nie mialam. Chyba ze o tym nie wiem. Tzn. mialam w ciazy cytologie ale wymaz to chyba cos innego?
#2465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam alergię na słońce, na chemię piorąco-myjącą, na niektóre owoce... Alergia owa pojawiła się nagle w wieku dojrzewania i po licznych bezowocnych testach i badaniach musiałam nauczyc się z nią żyć... Po czym po kilku latach odeszła niespodziewanie tak samo jak i przyszła. Żaden lekarz nie potrafił tego wytłumaczyć ![]() Mam nadzieje, że mój dzieć nie bedzie mieć takich problemów. Mama mi mówiła, że kolki tez miałam... i to meeega.... Oby to nie odbiło się ma moim maluszku ![]()
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chcę wchodzić w szczegóły i zabierać robotę Silesiannie ![]() ![]()
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
|
to nie mialam
![]()
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A alergie skorna moja mama i jej siostra nabyly zaraz po urodzeniu dzieci.....mam nadzieje mnie ominie, bo ja tak lubie slonce... A przede wszystkim mam nadzieję, że mała nie będzie miała żadnych alergii i poda się z tym do taty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Np. ja mam tylko kontaktowke na chemie domowa (proszki do prania, plyny do zmywania itd) i na trawy i zboża i grzyby i plesnie, malzon ma tylko na trawy, zborzq grzyby i plesnie. U mnie pokarmowka odzywa sie tylko w ciazy, na co dzien nie mam od skonczenia 4rz. ALE alergia to alergia. Organizm alergiczny przechodzi przez rozne fazy, najczesciej jako dzieci mamy alergie pokarmowa, ktora z czasem zanika i przechodzi w atergie wziewna. Czyli wiekszosc z alergikow wziewnych, jako maluchy mialo alergie pokarmowe. Tylko 30 lat temu sie tak o tym nie mowilo. "Uczulenie", "skaza" - nawet takie okreslenia sie rzadko spotyka, najczesciej nasi rodzice w wywiadzie mowia "zadnej alergii nie bylo" ale jakby podrazyc to sie okazywalo ze dziecko mialo kolki, czerwone policzki, tylek sie odparzal, kwasne kupy byly na porzadku dziennym... moja tesciowa na przyklad tak sie upierala, ze tz nigdy przenigdy zadnej alergii nie mial, a jak sie z nim pogadalo to sam mowil ze po platkach na mleku zawsze mial biegunke (a jadl je codziennie i dopiero jak ze mna zamieszkal i przestal to jesc to sie "dowiedzial" ze biegunka po sniadaniu to nie jest jego "uroda" tylko konsekwencjs jedzenia mleka... Daze do tego, ze kazde znamie alergii w rodzinie, niezaleznie czy na mleko, brzoze czy krem do rak, swiadczy o sklonnosciach alergicznych i dziecko moze (choc na szczescie nie musi!) je odziedziczyc. Takze warto miec to gdzies z tylu glowy, ze tak moze byc, i jakby sie niepokojace objawy pojawialy, to laczyc jedno z drugim ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak tego nie postrzegałam, ale chyba muszę się przygotować, że i moje dziecko może być alergikiem.....oby nie, może poda się do rodziny swojego taty ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja akurat nie wiem, haha ![]() Hahaha a ja tu akurat nie jestem pewna ![]() Nie no, cytologia to badanie, ktore ocenia stan szyjki macicy pod katem nowotworu. Natomiast POBRANIE materialu do badania cytologicznego to wymaz z szyjki macicy. Wymaz to dokladnie - pobranie materialu do badania. I tak moze byc wlasnie wymaz z szyjki, wymaz z pochwy, z odbytu, z nosa czy z gardla, z blony sluzowej jamy ustnej. Natomiast to, pod jakim katem jest robiony wymaz - to wlasnie roznicuje te badania. I tak mkzemy miec wymaz z pochwy / odbytu pod katem obecnosci paciorkowcow z grupy B, moze byc pod katem bakterii e.coli, pod katem innych drobnoustrojow. Moze byc wymaz z szyjki pod katem oceny nowofworowej - czyli badania cytologicznego. Czyli kazde badanie jest inne, w zaleznosci od tego, co sie chce sprawdzic, ale wymaz jest niezbedny przy kazdym z nich ![]() Tyle wiem, glebiej juz sie na tym nie znam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() Ty zawsze nam wszystko uświadomisz tak jak trza ![]() Cytat:
Cały czas z tyłu głowy mi to siedzi i mam tego świadomość że nasz dzieć obciążony po mnie może być bezsprzecznie... z kolei teścowa się upiera, że jej ukochany synuś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() Ty zawsze nam wszystko uświadomisz tak jak trza ![]() Cytat:
Cały czas z tyłu głowy mi to siedzi i mam tego świadomość że nasz dzieć obciążony po mnie może być bezsprzecznie... z kolei teścowa się upiera, że jej ukochany synuś ![]() ![]()
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Jezu, strasznie mi tapatalk wariuje. Tego posta o wymazach zaczynalam 2 razy; najpierw napisalam 2 pierwzze linijki, ktore potem ZNIKNELY, wiec pisalam jeszcze raz, post nie chcial sie dodac, a potem nie moglam wejsc na forum i okazuje sie ze poost jest, a w nim oba rozpoczecia mojej wypowiedzi
![]() ![]() Sorry dziewczyny ![]() Paulina, tez mam alergie na slonce! |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zadomowienie
|
Na dowód tego, ze cos się dzieje z forum/dodawaniem postów u mnie dodało się po dwu kroć
Dziewczyny a ja taaak kocham sie opalać... a nie mogę ![]()
#2476 |
Zakorzenienie
|
ja też kocham się opalać.....a niestety spodziewam się, że tak jak mama i jej siostra po urodzeniu nie będę mogła :/
mąż pojechał do pracy, zostałyśmy z małą same :P babski comber ![]() no coś jest z forum, bo w klubie nie chce mi dodać posta :/ Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-28 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
Ja kiedys z ciekawosci zrobilam sobie testy alergiczne. Wyszlo mi uczulenie na bialko krowie i roztocza.
Ale nie objawia mi sie to w zaden spisob-przynajmniej ja tego nie zauwazam. Produkty mleczne jem i je uwielbiam i z roztoczami tez jakos specjalnie sie nie rozprawiam- pedantka nie jestem a na czeste sprzatanie szkoda mi czasu ![]()
#2478 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś jestem nocnym markiem heh, tak jak myślałam, nie mogę usnąć....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Rozeznanie
|
Tez cos spac nie moge i strasznie mi niedobrze grr poza tym mam stresa odnośnie jutrzejszej wizyty a w zasadzie dojazdu bardzo maz jedzie z rana do wawy zabiera auto i ma niby zdazyc wrocic do 15...
Marta sie odezwala jeden kamien z serca ![]() Dzwonila dzis do mnie kuzynka ponad tydzień temu miala cesarke i ma jakas gule pod skora wjielkosci jablka ze moze dlonia objac a do tego goraczke martwię sie ![]() Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-09-29 o 01:26 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lekarz co mówi na ten temat ? Powodzenia jutro na wizycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Rozeznanie
|
Ja też nocny Marek po raz pierwszy od poczatku ciąży. Obudzilam sie i zasnąć nie moge. Poza tym łóżko jakieś niewygodne i pozycji nie moge sobie znaleźć.
![]() A co do kuzynki, Gosia to moze jakiś zrost albo wydzielina sie jakas zbiera? Niech to skontroluje.
Pozdrawiam, happywoman Edytowane przez happywoman Czas edycji: 2014-09-29 o 02:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Wtajemniczenie
|
Dolaczam..
Johny przyszedl i tak razem zasnac nie mozemy... Gonia jak ma gorączkę to chyba nie wrozy nic dobrego...
#2483 |
Zakorzenienie
|
Ja tez dzis nie spalam od 2 do 3...dopiero jak maz wrocil z pracy to usnelam.
Powodznia dla wizytujacych ![]()
#2484 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() te noce sa koszmarem dla mnie juz, walam sie po lozku , niewygodnie w kazdej pozycji i jeszcze to wstawanie na siku ![]() powodzenia na dzisiejszych wizytach ![]()
#2485 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj dolaczam do was, też nie mogłam spać w nocy.
Teraz jadę na badania krwi fo labu ![]()
#2486 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
Ja dzisiaj noc w miare przespana z dwoma przerwami na kibelek, zjadlam sniadanie i ide na zakupy...co robicie na obiad? I mam takiego nerwa od rana nie moge juz patrzec na ten bajzel w domu, tzet wczoraj umyl sciany w sypialni i dzisiaj po pracy pomlauje 1 raz i jutro drugi i sprzatamy... ale mam juz tak dosc zycia w tym kolchozie ![]() ![]() Ide nie marudze bo dzisiaj mam ciezki dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pokaa ![]() Cytat:
Na gbs muszę iść do prywatnej przychodni obok, gdzie jest też Diagnostyka i tam zrobić we własnym zakresie. Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że Martha dała o sobie znać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Fajnie, że Marta się odezwała ![]() Ja dzisiaj spałam na raty... Adaś przyszedł do nas do łóżka, tak się wtulił we mnie, że nie miałam sumienia go odprowadzać do jego łóżka, no i tak spaliśmy, później mnie zdzielił z ręki, a później z nogi, zdążyłam brzuch zasłonić ![]() ![]() Miłego Dnia!
#2489 |
Zakorzenienie
|
nie ma co pokazywac, zwykle drewniane lozeczko drewexu w kolorze teak , po starszej corce, stoi takie gołe bo nie zakladam jeszcze ochraniaczy zeby sie nie kurzyly niepotrzebnie, materac wietrzy sie jak jest ciepla pogoda, gdzies tak tydzien przed tp zaloze wszystko
![]()
#2490 |
Wtajemniczenie
|
![]() dzień dobry... ale się wymiętolona czuję...... Johny w przedszkolu, ja właśnie zjadłam śniadanko no i muszę się wziąć za ogarnięcie mieszkania, bo po weekendzie mały sajgonik ![]() i chyba będę musiała skoczyć do sklepu po kolejne dresy... ![]() jedne za cienkie, drugie się chyba skurczyły i przykrótkie... poza tym co chwilę je piorę ![]() dziewczyny a jak Wy ubieracie dzieci do przedszkola? no teraz to spoks, bo założy się dresy i luz, ale potem jak potrzebna kolejna warstwa, to zakładacie coś pod spód i codziennie rano w szatni rozbieracie do sali, a potem znów ubieracie? ale jak np na dwór wyjdą to przecież Panie nie będą wszystkim zakładać rajstop czy getrów pod spodnie ![]() pytanie z serii dziwnych, ale ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.