Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-13, 09:18   #2461
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej u mnie dziś więcej pobudek, ale mała spała. Teraz sobie purka w łóżeczku ;p

Hasiap ze mnie nadal leci brązowa wydzielina tak ze 2 wkładki do 3 na dzień muszę używać. Podpasek mam już dość, bo tak już mnie pozacierały...
Już poczekam aż wszystko mi się oczyści i wtedy pójdę. Nie wiem jak to rozegrać, bo przecież karmię, a nie mam zamiaru koczować 3 h u gina w poczekalni. Albo pojadę na sam wieczór. Poprzednim razem przy karmieniu nie miałam @, ale muszę o jakąś metodę antykoncepcji popytać, bo nie będę ryzykować czwartego dziecka no i co z tymi żylakami na macicy i niewielką nadżerką z ciąży

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Trusia początki z karmieniem piersią bywają różne. Nie ma co koloryzować. Raz, że trzeba nauczyć się dobrze dziecko przystawiać, żeby nie bolało, bo raz czy dwa złego przystawienia i już poranione brodawki. Muszą się też zahartować żeby nie bolały. Pierwsze kilka dni bywa trudne, do tego może dojść nawał i czasem zastój. Potrafi to zniechęcić do karmienia. Należy się nie poddawać, bo później już jest lepiej i to nie do opisania. Ja uwielbiam jak mała się do mnie wtula i jest tak blisko, albo położy rączkę na piersi
Nic dodać nic ująć
Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Dobrze, że piszecie uroki kp, że są dobre i złe strony, przynajmniej te które jeszcze tego nie robiły będą miały świadomość co nas czeka i lepiej się do tego przygotujemy, będziemy wiedzieć że nie zawsze jest różowo.
Wg mnie ważne jest żeby kobieta wiedziała, że może być ciężko na początku, bo jak ona napotyka trudności to wie, że to normalne i minie. A w gazetach to tylko piszą jak jest pięknie i kolorowo. A kobiecie jak jest ciężko to bierze ti do siebie i się poddaje.

Mała spała 2 godziny sama zdarzyłam zjeść, wykąpać się i umalować
Teraz je, zobaczymy ile jej zejdzie
Stary 2014-12-13, 09:36   #2462
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Nic dodać nic ująć

Wg mnie ważne jest żeby kobieta wiedziała, że może być ciężko na początku, bo jak ona napotyka trudności to wie, że to normalne i minie. A w gazetach to tylko piszą jak jest pięknie i kolorowo. A kobiecie jak jest ciężko to bierze ti do siebie i się poddaje.

Mała spała 2 godziny sama zdarzyłam zjeść, wykąpać się i umalować
Teraz je, zobaczymy ile jej zejdzie
To akurat mi się kojarzy zaraz to jak o porodach mówią same koszmarne przygody i kobiety jadą z takim nastawieniem. Rzadko kiedy słyszałam o jakis dobrych stronach.
Ja będę walczyć o kp. Pewnie będę wyła z bólu i obwiniała TŻa o wszystko ale będę starała się aby karmić.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 09:41   #2463
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Prędzej to wy mnie zostawicie. Mi przewidują, że przenoszę.
Ja coś czuję że wcześniej niż w styczniu nie urodzę. Taka złośliwość losu bo ja chcę grudzień

Cytat:
U mnie też nie. Paulinkus to rozwarcie ma a u mnie nic a wolałabym aby stopniowo się pojawiało bo później to z bólu zejde.
Rozwarcie mam ale małe bo 1,5 cm i od 2 tygodni nie postępuje a to też nie dobrze. Lekarz powiedział mi na ostatniej wizycie że przez to że nic właśnie z tym rozwarciem nie postępuje nie zapowiada się na razie na poród ewentualnie jak pojawią się skurcze to po prostu pójdzie szybciej bo szyjka w ekspresowym tempie się zgładzi. Zresztą czytając historie dziewczyn chociażby na naszym wątku często się zdarza że nic nie wskazuje na poród a tu ciach wody odchodzą i poród rozkręca się na maksa także coś czuję że co najmniej do tego 24.12. nie powinno nic się wydarzyć.

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Marta miała cc z powodu braku postępu w porodzie,Eliza waży 3300g i ma 54cm

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Dobrze, że piszecie uroki kp, że są dobre i złe strony, przynajmniej te które jeszcze tego nie robiły będą miały świadomość co nas czeka i lepiej się do tego przygotujemy, będziemy wiedzieć że nie zawsze jest różowo.
nie nastawiam się że będzie lekko ale mam zamiar spróbować.

Cytat:
Ja dziś obudziłam się z dość silnym bólem pleców. Pierwsza myśl "super, a miałam iść po zakupy". Wstałam do łazienki i tyle z bólu. Mój organizm dał mi do zrozumienia, że za długo już w łóżku leżę

Ja jeszcze leżę w łóżku zaraz wyślę tż żeby zrobił nam coś do jedzenia

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Roksi ja nie biorę opcji poddać się pod uwagę ale zobaczymy..narazie Julek nawet wyjść nie chce i ciężko go wykurzyc
Spokojnie dopiero 3 dni po terminie ale nie dziwię Ci się że się stresujesz bo mam wrażenie że u nas na wątku jest tendencja do wcześniejszych porodów a nie późniejszych
Stary 2014-12-13, 09:44   #2464
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Ja coś czuję że wcześniej niż w styczniu nie urodzę. Taka złośliwość losu bo ja chcę grudzień

Rozwarcie mam ale małe bo 1,5 cm i od 2 tygodni nie postępuje a to też nie dobrze. Lekarz powiedział mi na ostatniej wizycie że przez to że nic właśnie z tym rozwarciem nie postępuje nie zapowiada się na razie na poród ewentualnie jak pojawią się skurcze to po prostu pójdzie szybciej bo szyjka w ekspresowym tempie się zgładzi. Zresztą czytając historie dziewczyn chociażby na naszym wątku często się zdarza że nic nie wskazuje na poród a tu ciach wody odchodzą i poród rozkręca się na maksa także coś czuję że co najmniej do tego 24.12. nie powinno nic się wydarzyć.

nie nastawiam się że będzie lekko ale mam zamiar spróbować.

Ja jeszcze leżę w łóżku zaraz wyślę tż żeby zrobił nam coś do jedzenia
Ale rozwarcie masz, czyli jesteś bliżej niż Ja jedyne co to Mała jest bardzo nisko więc może coś tam ruszy

Stary 2014-12-13, 09:51   #2465
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
To akurat mi się kojarzy zaraz to jak o porodach mówią same koszmarne przygody i kobiety jadą z takim nastawieniem. Rzadko kiedy słyszałam o jakis dobrych stronach.
Ja będę walczyć o kp. Pewnie będę wyła z bólu i obwiniała TŻa o wszystko ale będę starała się aby karmić.
Absolutnie nie chciałam starszyć, ale chodziło mi o to, że często kobiety nie wiedzą jak to wygląda i jak im dziecko wisi przy piersi i się denerwuje to wkrecają sobie, że nie mają pokarmu, albo mało treściwy, albo inne rzeczy które są mitami
Ja nie jestem za straszeniem, nie chcę nikogo wkrecac, dlatego też nie wstawiałam wam mojego opisu porodu wstawię jak się wszystkie rozpakujecie
Stary 2014-12-13, 09:58   #2466
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ja w mity nie wierze. Wychodzę z zalozenia ze mleko jest zawsze i zawsze dobre i jak się przystawia to tyle ile trzeba a ze łatwo nie przychodzi no cóż nawet poczecie szybko nie poszło bo 9cs i to ze stymulacja i leczeniem damy rade!
Przeczuwam u siebie ze skończony się cc niestety no ale do poniedziałku już o tym nie chce myśleć

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 10:00   #2467
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Ale rozwarcie masz, czyli jesteś bliżej niż Ja jedyne co to Mała jest bardzo nisko więc może coś tam ruszy
Niby masz rację w każdym razie skaczę na piłce, piję wiesiołka, liście malin i w głębi ducha mam nadzieję że urodzę jakoś ok. mojego terminu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-13, 10:07   #2468
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Absolutnie nie chciałam starszyć, ale chodziło mi o to, że często kobiety nie wiedzą jak to wygląda i jak im dziecko wisi przy piersi i się denerwuje to wkrecają sobie, że nie mają pokarmu, albo mało treściwy, albo inne rzeczy które są mitami
Ja nie jestem za straszeniem, nie chcę nikogo wkrecac, dlatego też nie wstawiałam wam mojego opisu porodu wstawię jak się wszystkie rozpakujecie
Ale ja nie odczuwam tego jako straszenie tylko chodziło mi o to, że zazwyczaj pokazana jest jedna strona. Tak jak pisałaś przy kp w różnych artykułach to jest piękne, bezbolesne, przyjemne. Poranione brodawki to temat pomijany.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Ja w mity nie wierze. Wychodzę z zalozenia ze mleko jest zawsze i zawsze dobre i jak się przystawia to tyle ile trzeba a ze łatwo nie przychodzi no cóż nawet poczecie szybko nie poszło bo 9cs i to ze stymulacja i leczeniem damy rade!
Przeczuwam u siebie ze skończony się cc niestety no ale do poniedziałku już o tym nie chce myśleć
Ja w poniedziałek mam urodziny. Ciekawe czy prezentu mi nie zrobi...
Cytat:
Niby masz rację w każdym razie skaczę na piłce, piję wiesiołka, liście malin i w głębi ducha mam nadzieję że urodzę jakoś ok. mojego terminu
Ja nie chce rodzic w święta... Jak już ma zamiar to przed albo po

Stary 2014-12-13, 10:30   #2469
Trusiulandia
Zakorzenienie

Sasia gdzie jesteś ??! bo tu nam kolejke chcą zajmować

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-13, 10:40   #2470
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej
Nie odzywałam się ostatnio bo jakiegoś doła załapałam
Gratuluję wszystkim rozpakowanym Jak tak dalej pójdzie to nikt z mojego terimnu nie zostanie
Mój lekarz wczoraj położył mnie do szpitala bo wyniki mi się trochę pogorszyły no i raczej tu już zostanę do porodu i tak marzę żeby moja mała chciała szybko wyjść

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 10:48   #2471
sofia_the_first
Raczkowanie

Hej. Wczoraj na świat przyszła nasza piękna Sara 3 kg, 56 cm, 10pkt.
ze mną gorzej bo ból mnie przerósł dziś w nocy bardzo było kiepsko, wstałam po 6godz ale bez leków bo nie chciałam.... wiem ze niby nie szkodzą przy karmieniu ale wolałam nie brać. Jestem więc na żywca od 20 wczoraj... wstawanie nadal boli ale jak rozchodzi to jest ok. Wykazała się i umalowalam
Podczas cc spadło mi ciśnienie i bardzo wystraszyłam ekipę ale juz później wróciłam.
pozdrawiam! Trzymam kciuki za wszystkie które jeszcze przed!

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 10:49   #2472
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
ze mną gorzej bo ból mnie przerósł dziś w nocy bardzo było kiepsko, wstałam po 6godz ale bez leków bo nie chciałam.... wiem ze niby nie szkodzą przy karmieniu ale wolałam nie brać. Jestem więc na żywca od 20 wczoraj... wstawanie nadal boli ale jak rozchodzi to jest ok. Wykazała się i umalowalam
Podczas cc spadło mi ciśnienie i bardzo wystraszyłam ekipę ale juz później wróciłam.
Super, gratulacje

Stary 2014-12-13, 10:51   #2473
sasia25
Rozeznanie

Marta, Jussi, Sofia gratulacje

Cytat:
Trusiu, nie martw się na zapas. Ja jestem już 5 dni po tp i łudzę się, że jeszcze się rozkręci samo

Mi cc nie zrobią bez wywoływania, ale już kurde tego też przestaje się bać, bo tak mnie to wszystko męczy, że chce mieć to za sobą...obojętnie jak

Nie umiem się tu wkręcić w temat, bo większość udzielających ma maluszki przy sobie, a ja ciągle czekam więc sobie tylko podczytuje

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-12-13 o 10:59
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 10:51   #2474
maczuma
Rozeznanie

Sofia, gratulacje i oklaski
Stary 2014-12-13, 10:57   #2475
skrzatek24
Rozeznanie

Jussi, Sasia gratulacje!!!
Jussi własnie wczoraj zastanawiałam się co się z Tobą stało. No i wywołałam Cię myślami
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-13, 10:58   #2476
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Jussi, Sasia gratulacje!!!
Jussi własnie wczoraj zastanawiałam się co się z Tobą stało. No i wywołałam Cię myślami
Chyba Sofia hihi
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 11:07   #2477
Joanna XL
Zakorzenienie

Sofia gratulacje

Spokojnie jeszcze trochę nas zostało do końca grudnia Podobno sporo pierworódek rodzi po terminie (liczb już nie pamiętam) - pewnie dlatego że one są najbardziej podekscytowane i doczekać się nie mogą W każdym razie ja już bym chciała- i chyba ta chęć przeważa strach...
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 11:10   #2478
Trusiulandia
Zakorzenienie

Sofia gratulacje!!

Sasia no kurde.martwię się o małego bo mało ruchliwy strasznie ale no nic czekam i w poniedziałek chyba uderze do szpitala bo mój gin ma dyżur

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-13, 11:24   #2479
Paulinkus
Zadomowienie

Hej kupowałyście klin poduszeczkę dla dziecka do łóżeczka? Uważacie że jest to potrzebna? Czy lepiej żeby dziecko leżało na płaskim?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:

Jak Basjeni synek zrobił jej prezent na imieniny

Mnie przestało zupełnie przeszkadzać że miałabym urodzić w święta. Jakoś nie do końca mogę się wkręcić w cały ten temat świąteczny klimat bo myśli uciekają mi do zupełnie innych tematów dzisiaj będę piekła pierniczki o ile się wyrobię z czasem, w środę kupujemy choinkę i może mój nastrój świąteczny się polepszy

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Hej
Nie odzywałam się ostatnio bo jakiegoś doła załapałam
Gratuluję wszystkim rozpakowanym Jak tak dalej pójdzie to nikt z mojego terimnu nie zostanie
Mój lekarz wczoraj położył mnie do szpitala bo wyniki mi się trochę pogorszyły no i raczej tu już zostanę do porodu i tak marzę żeby moja mała chciała szybko wyjść
Spokojnie my mamy terminy na 24.12 i 26.12. także w zasadzie ten sam termin pisz jak będziesz miała doła postaramy się Ciebie wesprzeć

Cytat:

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość

Nie umiem się tu wkręcić w temat, bo większość udzielających ma maluszki przy sobie, a ja ciągle czekam więc sobie tylko podczytuje
Spokojnie jest nas jeszcze trochę tych czekających jak masz ochotę pisać o czymś nie związanym z porodem, czekaniem i małą to pisz śmiało. Ja jestem np. jeszcze na ostatnim etapie kompletowania wyprawki także mam kilka pytań odnośnie tego

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-12-13 o 11:26
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-13, 11:30   #2480
Trusiulandia
Zakorzenienie

Rehabilitant mówił ze ok 12 stopni wyżej ale główką ma być przedluzeniem tluowia . Nigdy na poduszce główki nie kladziemy ogólnie nie na miekkim bo dziecku ma być dobrze głową ruszać więc na materacu twardym najlepiej. Albo pod materac albo pod nogi lozeczka podłożyć żeby było lekko po skosie i będzie ok

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Dzisiaj uderzamy na galerie to sobie pochodzę i zrelaksuje się :-D
Aaaa mamy choinke!! Tz kupil taka piękna w doniczce :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-13, 11:46   #2481
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!!
Dzielna z Ciebie Mamuśka

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 11:46   #2482
antosia5
Rozeznanie

Witajcie
Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ubrać pod pajaca? Czy nic nie ubierać? Najłatwiej to chyba koszulkę zapinana z przodu i polspiochy ale tego mam niewiele... Najwięcej właśnie pajaców mam...
Bodziaki chyba zawsze sie ubiera
Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Marta miała cc z powodu braku postępu w porodzie,Eliza waży 3300g i ma 54cm
Marta gratulacje
Cytat:
No wlasnie- ja nie lubie wylącznie kolorowych opowiesci i opisów, i tym jak wszystcy gadaja jakie to piekne itd, ukrywając ze czasami jest trudno, jak to zawsze w zyciu. Potem biedne dziewcyzny myślą, ze to im tylko nie idzie i ze to one sa beznadziejne i latwo sie poddaja lub popadają w depresję
Cytat:
A masaż dalej praktykujesz? Ja wczoraj zauwazylam ze zostało mi mało olejku, jak oszczędnie pouzywam to starczy na max tydzień- także mam nadziej ze w tym czasie moje dziecko wyrobi sie
Cytat:
Gratuluję córeczki Dobrze ze wsyztsko już dobrze
Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Własnie też już zaczynam sie czuć jakby była z innej planety i sama ze sobą gadała
Cytat:
Hej kupowałyście klin poduszeczkę dla dziecka do łóżeczka? Uważacie że jest to potrzebna? Czy lepiej żeby dziecko leżało na płaskim?
Ja mam zwyklą poduszeczkę z kompletu, ale taka płaska- nie wiem czy bede uzywać- zobaczymy

Wyrobiłam sie i dziś podpisałam umowę na nowe mieszkanie, kupiłam też maluchowi to dyndające nad łożeczkiem i nowy przewijak, ale chyba nie udało mi sie przekupić, dalej siedzi tam cicho (znów za długo i zaczynam swirować) i żadnych skurczy, w ogóle nic przepowiadającego Chyba zbyt podenerwowana jestem- poszłam w ogóle spac o 3.05, potem sie budze mysląc ze chyba sie wyspałam, patrze na zegarek a tam- 3.50Potem jeszcze udało sie nadrobić miedzy 5 a 7. Chcę już urodzić, bo organizm mi chyba szwiruję: raz zapadam w sen zimowy, a nastepnie mogę nie spac dobę
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 12:11   #2483
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
[COLOR=Red]Hej kupowałyście klin poduszeczkę dla dziecka do łóżeczka? Uważacie że jest to potrzebna? Czy lepiej żeby dziecko leżało na płaskim?

Ja poduszeczkę kupiłam już w komplecie z ochraniaczem i kołderką do kołyski ale nie będę jej używać bo chyba takie małe dziecko powinno raczej spać na płasko

Spokojnie my mamy terminy na 24.12 i 26.12. także w zasadzie ten sam termin pisz jak będziesz miała doła postaramy się Ciebie wesprzeć
Dzięki to chyba przez to że przeraża mnie myśl o tym że mogę Święta spędzić w szpitalu no ale zobaczymy jak to będzie. U Ciebie może już coś wcześniej ruszy bo rozwarcie masz

Stary 2014-12-13, 12:17   #2484
maczuma
Rozeznanie

Ja powoli oswajam się z myślą o świętach w szpitalu, urodzę pewnie wcześniej, ale nie wiem, czy zdążymy wyjść. O dziwo, nie jest to już dla mnie tak przerażające jak na początku, przynajmniej będę miała spokój. A położne na sr mówiły, że w święta w szpitalach jest wyjątkowo spokojnie, wiadomo, zostają tylko Ci co muszą. Ja już się godzę na wszystko
Stary 2014-12-13, 12:31   #2485
Trusiulandia
Zakorzenienie

Maczuma mi też jest wszystko jedno byle urodzić najlepiej sn. A tak w ogóle to co myślicie o wypiciu olejku rycynowego? Taka radę dostalam ale chyba w takiej desperacji nie jestem

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-13, 12:34   #2486
ewkien
Raczkowanie

Ja byłam w piątek na usg i wyszło mi, że jestem w 36t5d a w niedziele wychodziło 38t2d. Czyli dziecko się skurczylo?? I zamiast mieć cc.przed świętami, najprawdopodobniej będzie po :-(
ewkien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 12:50   #2487
mysza88
Rozeznanie

Paulinkus ja nie mam klina tylko taką płaską i w sumie nie będzie ona dziecku chyba robiła dużej różnicy wiec ubiore w poszewkę i położę do łózeczka.
mi już jest totalnie obojętne kiedy urodze... świeta, po świętach żadna różnica... nic już nie robię, masowanie sutków trochę spinało mi brzuch, nic nie piję tylko czekam na własciwy moment
przepowiadacze jakieś delikatne są, ale to norma. a właśnie odnośnie przepowiadaczy, mam ostatnio coś takiego wieczorem, że czuję jak spina mi się brzuch i nagle zalewa mnie fala gorąca i w głowie aż huczy... takie uderzenia. miała to któraś? i po skurczu mija aż do następnego...
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-13, 12:52   #2488
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Ale ja nie odczuwam tego jako straszenie tylko chodziło mi o to, że zazwyczaj pokazana jest jedna strona. Tak jak pisałaś przy kp w różnych artykułach to jest piękne, bezbolesne, przyjemne. Poranione brodawki to temat pomijany.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Dobrze, że się dogadałysmy
Cytat:
Gratulacje!! Czekamy na fotki
Cytat:

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Jak Basjeni synek zrobił jej prezent na imieniny

Mnie przestało zupełnie przeszkadzać że miałabym urodzić w święta. Jakoś nie do końca mogę się wkręcić w cały ten temat świąteczny klimat bo myśli uciekają mi do zupełnie innych tematów dzisiaj będę piekła pierniczki o ile się wyrobię z czasem, w środę kupujemy choinkę i może mój nastrój świąteczny się polepszy

Spokojnie jest nas jeszcze trochę tych czekających jak masz ochotę pisać o czymś nie związanym z porodem, czekaniem i małą to pisz śmiało. Ja jestem np. jeszcze na ostatnim etapie kompletowania wyprawki także mam kilka pytań odnośnie tego
Na płaskim, a jak jest katar albo potrzeba to włożyc coś pod materac albo nogi łóżecka
Cytat:
Rehabilitant mówił ze ok 12 stopni wyżej ale główką ma być przedluzeniem tluowia . Nigdy na poduszce główki nie kladziemy ogólnie nie na miekkim bo dziecku ma być dobrze głową ruszać więc na materacu twardym najlepiej. Albo pod materac albo pod nogi lozeczka podłożyć żeby było lekko po skosie i będzie ok

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Dzisiaj uderzamy na galerie to sobie pochodzę i zrelaksuje się :-D
Aaaa mamy choinke!! Tz kupil taka piękna w doniczce :-D
No właśnie
Cytat:
Maczuma mi też jest wszystko jedno byle urodzić najlepiej sn. A tak w ogóle to co myślicie o wypiciu olejku rycynowego? Taka radę dostalam ale chyba w takiej desperacji nie jestem
Ja czytałam o tym w pierwszej ciąży ale się nie odważyĺam
Stary 2014-12-13, 13:48   #2489
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Ja powoli oswajam się z myślą o świętach w szpitalu, urodzę pewnie wcześniej, ale nie wiem, czy zdążymy wyjść. O dziwo, nie jest to już dla mnie tak przerażające jak na początku, przynajmniej będę miała spokój. A położne na sr mówiły, że w święta w szpitalach jest wyjątkowo spokojnie, wiadomo, zostają tylko Ci co muszą. Ja już się godzę na wszystko
Ja ostatnio w poczekalni do gin usłyszałam jak jedna kobieta rodziła 25grudnia i jak przyjechała do szpitala to położne były wielce oburzone, że Ona w święta chce rodzić... Ja nie wiem czy te kobiety tak przesadzaja czy personel naprawdę nie ma serca w takich sytuacjach.
Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
Paulinkus ja nie mam klina tylko taką płaską i w sumie nie będzie ona dziecku chyba robiła dużej różnicy wiec ubiore w poszewkę i położę do łózeczka.
mi już jest totalnie obojętne kiedy urodze... świeta, po świętach żadna różnica... nic już nie robię, masowanie sutków trochę spinało mi brzuch, nic nie piję tylko czekam na własciwy moment
przepowiadacze jakieś delikatne są, ale to norma. a właśnie odnośnie przepowiadaczy, mam ostatnio coś takiego wieczorem, że czuję jak spina mi się brzuch i nagle zalewa mnie fala gorąca i w głowie aż huczy... takie uderzenia. miała to któraś? i po skurczu mija aż do następnego...
Mnie zalewa fala gorąca, mam kołatanie serca, czuję niepokój. Podobno przed porodem to normalne.

Stary 2014-12-13, 13:51   #2490
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ostatnio w poczekalni do gin usłyszałam jak jedna kobieta rodziła 25grudnia i jak przyjechała do szpitala to położne były wielce oburzone, że Ona w święta chce rodzić... Ja nie wiem czy te kobiety tak przesadzaja czy personel naprawdę nie ma serca w takich sytuacjach.

Mnie zalewa fala gorąca, mam kołatanie serca, czuję niepokój. Podobno przed porodem to normalne.
Ja podobnie się czułam przed porodem. Jakieś 5 dni przed to byłam słaba i wszystko mi się trzęsło. Nawet po małą do przedszkola nie szłam bo nie miałam siły.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości