Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 14:11   #2461
fistaszek24
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

Mi pomaga bangla.babyonline.pl.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:14   #2462
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość

a wyobrazcie sobie ze jeszcze przed moim L4 do kierowniczki zadzwonili z przedszkola ze jej corka zlapala to paskudztwo i musza ja w tej chwili zabrac z przedszkola, bo jest w izolatce. Wiadomo jak to jest- rodzice w pracy, musieli zrobic to co na juz i dopiero po jakichs 4h ojciec mogl po nia jechac.. wiecie że nie dali Mlodej nawet obiadu? Bo byla w tej izolatce.. no i oczywiscie przez tydzien nie pozwolili jej przychodzic do przedszkola..

nie wyobrażam sobie takiej znieczulicy. Niezłe przedszkole
Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny,
za wizyty trzymam kciuki.
Ja jutro.

Widzę, że nie wszystkie możecie spać, tak jak ja. Wkurza mnie to, bo potrafię przez niemalże całą noc kręcić się z boku na bok i nic! A rano wyglądam jak zombie. W dzień nie umiem zasnąć. Nie wiem co mi jest, zawsze byłam ogromny śpioch.
ja też przyłączam się do nieśpiących U mnie od początku ciąży norma dobowa snu to 4-5 godz.

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Ja rozumiem brak usg ale np. brak comiesięcznych dowcipnych badań to już nie dla mnie. Czasem przecież szyjka skraca się przedwcześnie a nie ma żadnych symptomów, wtedy trzeba działać by donosić ciążę
mnie też nie bada na każdej wizycie- chyba od początku byłam badana 2 albo 3 razy.

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Kupuj . Jutro wyprzedaże w biedronce nie zapomnijcie .
pójdę

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
murzynek rozpakowywacz to takie ciasto po którym lądujesz na porodówce, 7 lat temu jak udzielałam się na innym forum mamusiowym to na dziewczyny działało, sama upiekłam zjadłam chyba z pół blachy bo taki pyszny i w nocy jechałam na porodówkę, na prawdę może i pewnie to zbieg okoliczności ale...
a co się do niego dodaje, że tak rozpakowuje?

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
I po glukozie! dobrze że tyle wiedziałam, także dzięki za wszystkie podpowiedzi po było mi trochę słabo i zimno - ale kanapeczka i soczek dały radę a w trakcie oglądaliśmy 'Przyjaciół' na tablecie akurat Rachel miała rodzić, więc temat na czasieTakże dla tych co mają jeszcze przed sobą glukozę- nic nie trzeba się bać, chociaż ja bałam się bardzo i miło się zaskoczyłam
Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Nadzieja przeżywam bo jestem typem człowieka który musi dużo robić. Nie mam na myśli przepracowania się tylko musze mieć jakieś zajęcie. No i bardzo przywiązuje się do ludzi, do przedmiotów zresztą też. Zresztą co tu dużo mówić - Lubie swoją pracę i kocham dzieciaków. Zobaczymy. Pewnie do porodu będę miała zalamke a jak się urodzi mała to miłość przeleje na nią i będę płakać jak ją będę musiała we wrześniu zostawić i wrócić do pracy
ja też miałam problem z zostawieniem dzieci i pójściem na l4 w ostatniej ciąży, ale jak już się wciągnęłam, to zamiast wracać po macierzyńskim wykorzystałam wychowawczy na maksa.

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Nad laktatorem sama się ostatnio zastanawiałam. Dziewczyny możecie coś polecić?

co do butelek i smoczków, dziewczyny polecały firmę Avent
Nie zawsze laktator jest potrzebny - na pierwsze nawały pokarmu można pożyczyć ze szpitala.

Ja miałam ręczny avent - bo wiedziałam, że będę musiała zostawiać dzieci na czas zajęć i ktoś będzie je karmił , więc kupiłam od razu. Można kupić takie nakładki, które służą od razu do przechowywania - takie pojemniczki z pokrywką do których można smoka potem przykręcić taką przejściówką.

Butelki miałam chyba 2 z aventu - jedną na okazje karmienia jak mnie nie ma, a drugą później do wody wykorzystywałam.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:17   #2463
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
no tak, ale co innego jak bedzie bejbulek pod moi okiem, a co innego jak wyjde i dziecko bedzie samopas...a jak mobilne bedzie to ja sie boje nawet wyjśc do toalety
mebele mamy bardzo niskie, gdzie na półkach od samego dołu sprzęty typu wzmacniacz, ps3, głośniki stoją, a na około 30 cm tv stoi...
Ja tv wieszam bo kupujemy nowy a zamiast niskiej półki postawie komodę.
Stary 2015-01-07, 14:19   #2464
TienShan
Zakorzenienie

Nadzieja no zobaczysz, jak bobas będzie lubił łóżeczko to może i posiedzi ale u mnie nie byłoby opcji, trzeba mieszkanie czasem przeorganizować, nie ma się co czarować mój młody od 3 miesiąca spędzał życie na podłodze i uważam, że na dobre mu to wyszło

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:25   #2465
Nadzieja87
Zakorzenienie

a no właśnie u nas nie można wiesic, bo podobno ściana nie wytrzyma takie mieszkanie i choćbym na głowie stanęła to tv sie nie utrzyma....

nic to zobaczymy jak młode podrośnie...narazie z przemeblowaniem nie bd szaleć
Stary 2015-01-07, 14:30   #2466
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Nadzieja, jak dziecko będzie mobilne, to i kojec nie pomoże.. kiedyś dziecko trzeba z niego wyjąć, a wtedy.. dobry Boże nie pomoże
chociaż np. jedna z córek mojego szefa była tak posłuszna, że aż do psychologa z nią chodzili
mieli masę kaktusów na podłodze, sadzali dziecko na kanapie i dopóki nie powiedzieli "Kasiu, możesz zejść", to siedziała na niej
co za dziecię! nam chyba nie grozi - po mnie to może, ale po tż-cie to nie ma mowy!

Strzałka, ilość podkładów zależy od tego, ile planujesz rodzić tak na serio to zależnie od etapu porodu trzeba je czasem wymieniać co 20-30 minut, a jak leżysz i "nuda, nic się nie dzieje" to spokojnie styka jeden na wieeeele godzin. Takie 10 to chyba zawsze idzie do porodu. Ja tam swoje będę wymieniać co 10 minut, bo nie wysiedzę na mokrym, szlag mnie trafi. Planuję na start taką paczkę ok. 30 sztuk. To akurat ogarnęłam w tych sklepach internetowych.
Reszta - masakra. Musze kupić książkę o karmieniu...!
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:33   #2467
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość

Strzałka, ilość podkładów zależy od tego, ile planujesz rodzić tak na serio to zależnie od etapu porodu trzeba je czasem wymieniać co 20-30 minut, a jak leżysz i "nuda, nic się nie dzieje" to spokojnie styka jeden na wieeeele godzin. Takie 10 to chyba zawsze idzie do porodu. Ja tam swoje będę wymieniać co 10 minut, bo nie wysiedzę na mokrym, szlag mnie trafi. Planuję na start taką paczkę ok. 30 sztuk. To akurat ogarnęłam w tych sklepach internetowych.
Reszta - masakra. Musze kupić książkę o karmieniu...!
Ja nie używałam podkładów podczas porodu

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

A na po porodzie miałam kupionych chyba 5, z czego może 2 lekko przybrudziłam, kładłam na świezym też synka podczas przewijania

Stary 2015-01-07, 14:37   #2468
Nadzieja87
Zakorzenienie

ja mam pytanie za 100pkt... ile sztuk pampersów na start?? tak zeby nie leciec od razu po zakupy
Stary 2015-01-07, 14:39   #2469
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam pytanie za 100pkt... ile sztuk pampersów na start?? tak zeby nie leciec od razu po zakupy
miałam 2-3 paczki jedynek i ze 2 paczki dwójek o ile dobrze pamiętam

Stary 2015-01-07, 14:42   #2470
Nadzieja87
Zakorzenienie

a ile bylo sztuk w paczce? Bo siedze na ebay i widze ze sprzedaja nawet po 700sztuk
Stary 2015-01-07, 14:43   #2471
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Paczka bo mogą go odparzać i trzeba zmienić firmę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 14:44   #2472
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
a ile bylo sztuk w paczce? Bo siedze na ebay i widze ze sprzedaja nawet po 700sztuk
jedynek jest chyba coś koło 40sztuk, dwójek około 80 więc jakieś 200sztuk miałam na dzień dobry, teraz pewnie podobnie kupię, więcej nie, daleko do sklepu nie mamy

Stary 2015-01-07, 14:45   #2473
fistaszek24
Zakorzenienie

Nie kupujcie na zapas .
Polecam kupić mała puszkę mleka tak dla własnego bezpieczeństwa jak dziecko głodne w nocy a tu nie ma w cycuszkach.
Stary 2015-01-07, 14:45   #2474
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie używałam podkładów podczas porodu

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

A na po porodzie miałam kupionych chyba 5, z czego może 2 lekko przybrudziłam, kładłam na świezym też synka podczas przewijania
A u nas trzeba mieć swoje i do porodu, wiec wszystko zależy od miejsca. No i malucha tez zawsze na świeżym, położenie dziecka na swojej pościeli nosi u nas znamiona przestępstwa
Stary 2015-01-07, 14:46   #2475
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
jedynek jest chyba coś koło 40sztuk, dwójek około 80 więc jakieś 200sztuk miałam na dzień dobry, teraz pewnie podobnie kupię, więcej nie, daleko do sklepu nie mamy
To dużo miałaś. Ja kupiłam dwie paczki jedynek po 42 chyba sztuki.
Stary 2015-01-07, 14:46   #2476
TienShan
Zakorzenienie

no ja właśnie taki niewielki zapas miałam, u nas nie było uczulenia ale faktycznie można kupić paczkę do szpitala i jak bedzie ok to tatę wysłać

ja znów nie polecam kupowania mleka na zapas bo za łatwo się po nie sięga a mm laktacji nie pomaga niestety no ale każda zrobi jak będzie chciała

Stary 2015-01-07, 14:48   #2477
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas trzeba mieć swoje i do porodu, wiec wszystko zależy od miejsca. No i malucha tez zawsze na świeżym, położenie dziecka na swojej pościeli nosi u nas znamiona przestępstwa
Ja miałam 5 podkładów a zużyłam jeden .

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
no ja właśnie taki niewielki zapas miałam, u nas nie było uczulenia ale faktycznie można kupić paczkę do szpitala i jak bedzie ok to tatę wysłać

ja znów nie polecam kupowania mleka na zapas bo za łatwo się po nie sięga a mm laktacji nie pomaga niestety no ale każda zrobi jak będzie chciała
Ja poprostu nie mam ciśnienia na karmienie i wole mieć mleko na wszelki wypadek w domu.
Stary 2015-01-07, 14:49   #2478
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałam 5 podkładów a zużyłam jeden .

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Ja poprostu nie mam ciśnienia na karmienie i wole mieć mleko na wszelki wypadek w domu.
Z podkładem to podziwiam moja obsesja mi na to nie pozwoli
Stary 2015-01-07, 14:50   #2479
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
tylko powiem szczerze, że nie wiem kiedy miałabym używać podkładów bo ja podczas porodu chodziłam pod prysznic, do wanny, chodziłam po korytarzu, opierałam się o łóżko, skakałam na piłce, leżałam tylko przy ktg no i pod koniec klęczałam na łóżku - wtedy faktycznie jakiś podkład miałam bo krwawiłam ale wcześniej nie

a, jedynie w majtach też przy końcu bo jak już szyjka puszała to lekko krwawiłam też

Stary 2015-01-07, 14:53   #2480
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
tylko powiem szczerze, że nie wiem kiedy miałabym używać podkładów bo ja podczas porodu chodziłam pod prysznic, do wanny, chodziłam po korytarzu, opierałam się o łóżko, skakałam na piłce, leżałam tylko przy ktg no i pod koniec klęczałam na łóżku - wtedy faktycznie jakiś podkład miałam bo krwawiłam ale wcześniej nie

a, jedynie w majtach też przy końcu bo jak już szyjka puszała to lekko krwawiłam też
Na piłce właśnie.
Stary 2015-01-07, 14:53   #2481
Kinga_20
Zakorzenienie

Wiecie co dziewczyny z tymi butelkami też się wstrzymajcie, bo jak się Wam trafi taki egzemplarz jak mój to żadnej pić nie będzie. Ja miałam aventu, tt, medeli i nuka - żadna nie pasila i najlepsza była pierś (wcale się nie dziwię) ja jeśli już to teraz dokupie dr browna.

Powoli się zbieram do lekarza

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:55   #2482
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Na piłce właśnie.
Ja nic nie robiłam bo jak przyjechałam to za 15 minut miałam parte .
Stary 2015-01-07, 14:55   #2483
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę strasznie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 14:57   #2484
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, ale co innego jak bedzie bejbulek pod moi okiem, a co innego jak wyjde i dziecko bedzie samopas...a jak mobilne bedzie to ja sie boje nawet wyjśc do toalety
mebele mamy bardzo niskie, gdzie na półkach od samego dołu sprzęty typu wzmacniacz, ps3, głośniki stoją, a na około 30 cm tv stoi...
Ja kojca nie miałam i uważam za zbędny - ja szłam do toalety i ją wolałam i ona raczkowala do mnie miała świetny trening a jak np gotowałam lub chciałam prysznic wziąć to brałam stelaż od wózka wpinalam fotelik samochodowy i dziecko siup do środka, pałąk do zabawy i dzieć z głowy. A tv proponuje zawiesić na ścianie jednak

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2015-01-07, 15:00   #2485
Nadzieja87
Zakorzenienie

a jaka jest różnica miedzy zwykłymi pampers a pampers dry?

szpital u mnie w trakcie pobytu zapewnie ubranka dziecięce, pampersy, kosmetyki, chusteczki, dla mamy podkłady poporodowe, i te takie pieluchy dla mamuśki i majtasy siatkowe... Więc u mnie sprawdzanie reakcji alergicznych u dziecka w szpitalu odpada
A z kolei TŻ też sie chyba boje wysyłać, bo ta moja gapa to kupi coś nie po mojemu, sie bede złościć i mi mleko skiśnie w piersi

TŻ właśnie zaakceptował łóżeczko w kolorze brązowym , wiec takie zakupimy
Poza tym wział sie za sprzątanie
Stary 2015-01-07, 15:01   #2486
201606011622
Konto usunięte

hej Wam
byłam dzis zrobć te tarczycowe badania, zrobiłam.. ale okazało się , ze endo sie rozchorowała i jutro wizyty nie mam tylko dopiero 28 stycznia.. i nie wiem czy brac ten lek dalej...
pozatym zmarzłam dziś cholernie...
na pocieszenie zrobię sobie dziś kurację dla siebie, pofarbuję włosy, zrobię maseczkę... poleżakuję w wannie
nogi to mi w tyłek włażą

fistaszek, w weekend juz idziemy na noc tam i wgl na zawsze. w sobotę ostatnie gratki zabieramy od tesciów i sajonara.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 15:03   #2487
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak? to cie wgl ip omineła?

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ja kojca nie miałam i uważam za zbędny - ja szłam do toalety i ją wolałam i ona raczkowala do mnie miała świetny trening a jak np gotowałam lub chciałam prysznic wziąć to brałam stelaż od wózka wpinalam fotelik samochodowy i dziecko siup do środka, pałąk do zabawy i dzieć z głowy. A tv proponuje zawiesić na ścianie jednak
no właśnie tv zawieszony odpada bo nam pół ściany odpadnie

wiecie co moze jestem panikara, ale mnie przeraża raczkujace dziecko po tych zimnych płytkach.... bo płytki mamy w kuchni, przedpokoju, sypialni i łazience....
Stary 2015-01-07, 15:04   #2488
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
hej Wam
byłam dzis zrobć te tarczycowe badania, zrobiłam.. ale okazało się , ze endo sie rozchorowała i jutro wizyty nie mam tylko dopiero 28 stycznia.. i nie wiem czy brac ten lek dalej...
pozatym zmarzłam dziś cholernie...
na pocieszenie zrobię sobie dziś kurację dla siebie, pofarbuję włosy, zrobię maseczkę... poleżakuję w wannie
nogi to mi w tyłek włażą

fistaszek, w weekend juz idziemy na noc tam i wgl na zawsze. w sobotę ostatnie gratki zabieramy od tesciów i sajonara.
Nie przerywaj brania leku.
Co do przeprowadzki to zazdroszcze i .
Stary 2015-01-07, 15:05   #2489
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Nie przerywaj brania leku.
Co do przeprowadzki to zazdroszcze i .
w sumie tez myślę ze moze nie bd przerywac, zwłaszcza, ze to najmniejsza dawka i tak..
no ja tez się cieszę, ze przynajmniej ta kwestia uregulowana..
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 15:06   #2490
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak? to cie wgl ip omineła?

no właśnie tv zawieszony odpada bo nam pół ściany odpadnie

wiecie co moze jestem panikara, ale mnie przeraża raczkujace dziecko po tych zimnych płytkach.... bo płytki mamy w kuchni, przedpokoju, sypialni i łazience....
U nas podobnie, jeśli chodzi podłogę dodatkowo mieszkamy na parterze, więc podłoga mega zimna, ale ona sobie świetnie dawała radę no i chyba dzięki temu, że jest taka zaprawiona, jeśli chodzi o temperaturę to ani razu nie chorowała Szkoda z tym tv, bo to jest świetne rozwiązanie jednak.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości