Wrześniowe mamusie 2015 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-17, 22:09   #2461
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowe mamusie 2015

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Żeby było ciekawiej, to kilka dni temu sobie uświadomiłam, że tydzień po planowanym terminie porodu (26 września) mam egzamin, do którego muszę przystąpić, bo jest organizowany tylko raz do roku. Zobaczymy jak to pójdzie Tylko tym się pocieszam, że pewnie ostatnie tygodnie ciąży i tak będę siedzieć w domu, więc będę miała czas się uczyć.
Wow, no to emocje będą I nie wiadomo co lepsze - urodzić i pójść na egzamin, czy chodzić z przechodzonym nieco brzuszkiem i czekać aż się zacznie
Stary 2015-01-17, 22:25   #2462
Airish88
Zakorzenienie

Wy tu o żurku, a ja mam straszna ochotę na prawdziwy barszczyk z ziemniaczkami i skwarkami Muszę tatę nakręcić, bo najlepszy robi.

Strasznie mi się zup chce. Cięgle bym je mogła jeść.
Stary 2015-01-17, 22:58   #2463
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Z tymi mięśniami to dziwne - ale jak pracowałaś jakoś tam fizycznie to w sumie nie jest niemożliwe. Szejk o tak, wypiłabym. Pójdę sobie zrobić kakao

Jakby mój na porodówce wyskoczył z gazetką to chyba bym go serio zabiła wrrrr już się wkurzyłam Mój to ma gazetki w srajtfonie. Wkurza mnie już bo wciąż ma nos w komputerze albo smartfonie.

Pytanie twojego TŻ na medal

Kochana, masz termin prawie miesiąc po mnie to wiadomo że będziemy się rozjeżdżać.
Na USG spokojnie pod koniec 6 tygodnia możesz iść, serducho powinno być nawet widać jak dobry sprzęt w gabinecie
Spójrz na to z tej strony - jak będziesz mieć jakieś pytanie to będziesz miała każdą z nas do udzielenia odpowiedzi
zobaczę na kiedy się uda umówić, choć ja tak liczę by iść bardziej w 7/8tc

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

No wreszcie tu dotarłaś Fajnie I nie martw sie, cały czas dochodzą mamusie, więc na pewno nie będziesz sama i na końcu Jeśli dobrze pamiętam, to dopiero siegamy połowy września A zawsze to masz lepiej, bo zanim dojdziesz do naszych problemów to będziesz miała napisane do czego jak sie przygotować i co cię może czekać
już dwa dni temu dotarłam ale tyle drukujecie, że trochę mi zajęło nadrobienie i przeczytanie, a to przecież nie takie łatwe jak co 15 min muszę iść na siku

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Ja miałam dwie położne, bardzo miłe. I byly przy mnie caly czas, lekarz co 10 min zagladal punktualnie. Wiec jako tako nie mogę nic powiedzieć. Tutaj położne sa bardzo miłe w mojej klinice.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Tylko u mnie w klinice babka powiedziala ze musze karmić piersią.. Bo taka tutaj maja zasadę. Ale mała nie lezala ze mna i nie mialam sily chodzic przeZ caly szpital co 2-3 h. Odciagalam malej mleko i dawalam.
w szpitalu, w którym chciałabym urodzić z tego co mówią moje koleżanki, też są bardzo fajne położne. Moja przyjaciółka urodziła tam 3 synków i za każdym razem była zadowolona z opieki.

Cytat:
Ja też zamierzam pracować i to jeszcze dłużej Ale ja mam pracę siedzącą, którą do tego uwielbiam, a w domu bym zwariowała

Żeby było ciekawiej, to kilka dni temu sobie uświadomiłam, że tydzień po planowanym terminie porodu (26 września) mam egzamin, do którego muszę przystąpić, bo jest organizowany tylko raz do roku. Zobaczymy jak to pójdzie Tylko tym się pocieszam, że pewnie ostatnie tygodnie ciąży i tak będę siedzieć w domu, więc będę miała czas się uczyć.
póki co też zamierzam pracować, odbyć kilka szkoleń, już wiem, że na jedno się załapałam.
będziemy razem rodzić 26 września

Cytat:
Wow, no to emocje będą I nie wiadomo co lepsze - urodzić i pójść na egzamin, czy chodzić z przechodzonym nieco brzuszkiem i czekać aż się zacznie
albo iść na egzamin i w trakcie zacząć rodzić

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

macie może jakiś sposób na wrażliwe/drażliwe sutki ??

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

i jeszcze jedno pytanie, czy wasze mamy domyśliły się wcześniej, ze coś jest na rzeczy, wczoraj widziałam się z mamą i już wczoraj parę razy pytała czy coś się stało/coś się dzieje? i dzisiaj już dwa razy dzwoni i czuję jakby chciała o coś spytać.
Na razie po za tż wie moja przyjaciółka, bo umawiałam się z nią na picie wina
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 22:58   #2464
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
zobaczę na kiedy się uda umówić, choć ja tak liczę by iść bardziej w 7/8tc

już dwa dni temu dotarłam ale tyle drukujecie, że trochę mi zajęło nadrobienie i przeczytanie, a to przecież nie takie łatwe jak co 15 min muszę iść na siku

albo iść na egzamin i w trakcie zacząć rodzić

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

macie może jakiś sposób na wrażliwe/drażliwe sutki ??
Ja musiałam iść wcześniej, żeby się upewnić że nie ma ciąży pozamacicznej albo zaśniadu. Jak się dowiedziałam, że wszystko ok to się uspokoiłam.

Z sikaniem się poprawia. Ja już teraz nie chodzę aż tak często i nie panikuję jak nie mam w okolicy dostępnej łazienki

Na sutki i ogólnie biust nie znalazłam sposobu, wszystkie staniki mnie drażnią

A z egzaminem beka, ale oby nie <odpukać>.

Moja mama wiedziała po moim zachowaniu, a dokładnie po moim opowiadaniu na co mam ochotę i jak się czuję. A nie widziała się ze mną więc ma nosa.
Stary 2015-01-17, 23:06   #2465
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

oczarowana
Też mam takie myśli wierz mi. Najgorszy był dla mnie tydzień od 3 styczna... no po prostu koszmar. Odruchy wymiotne i płacz. Myśli czy w ogóle nadaję się na matkę. Chyba każda kobieta w momencie gdy ma aż tak męczące dolegliwości zadaje sobie to pytanie. Dzisiaj zapytała mnie przyjaciółka jak to jest czuć się w ciąży? Jakie to uczucie i świadomość nosić w sobie owoc miłości, część siebie i partnera. Póki co tego jakoś nie odczuwam... chyba dlatego, że nie widziałam jeszcze zdjęcia usg... nie usłyszałam serca. W ogóle kiedyś ciąża była dla mnie obrzydliwa, że każdy z nas był takim czymś wstrętnym co wygląda na początku jak larawa jakaś;/
Stary 2015-01-17, 23:18   #2466
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ale produkujecie
Hmmm a ja się jakoś dobrze czuje w stanie ciążowym. Poprawiła mi się cera i włosy, mam jakieś takie kraglejesze kształty i czuję się bardzo kobieco . Mam też czas dla siebie, TŻ i domu. Normalnie pracowałam ponad 300h w miesiącu. Nie miałam czasu na spotkania z przyjaciółmi. Byłam w ciągłym niedoczasie. Teraz mogę sie wreszcie zatrzymać. Pójść robić zdjęcia, poczytać beletrystykę i upiec babeczki.

Polecam Wam serdecznie Wielkie Oczy Tima Burtona. Niesamowita kreacja Christopha Waltza

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 23:23   #2467
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

czarownica_tea
I bardzo dobrze, że tak przechodzisz ciążę! życzę Ci aby cała ciąża taka była! Bez wszytskich tych nie miłych rzeczy, które niektóre z nas doświadczają!

A co do wyglądu... znajomi mnie pytają co ze sobą robiłam ostatnio, że tak ładnie wyglądam . Dobrze, że nie widać jak się czuję....
Stary 2015-01-17, 23:41   #2468
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ale produkujecie
Hmmm a ja się jakoś dobrze czuje w stanie ciążowym. Poprawiła mi się cera i włosy, mam jakieś takie kraglejesze kształty i czuję się bardzo kobieco . Mam też czas dla siebie, TŻ i domu. Normalnie pracowałam ponad 300h w miesiącu. Nie miałam czasu na spotkania z przyjaciółmi. Byłam w ciągłym niedoczasie. Teraz mogę sie wreszcie zatrzymać. Pójść robić zdjęcia, poczytać beletrystykę i upiec babeczki.

Polecam Wam serdecznie Wielkie Oczy Tima Burtona. Niesamowita kreacja Christopha Waltza

A mi syfy wyskakują na całej twarzy (a całe życie miałam sporadycznie), włosy strasznie mi się przetłuszczają Kształty też mam krąglejsze, ale to akurat plus, bo jestem chuda z natury. Ja się czuję psychicznie kiepsko jak na siebie patrzę. Za to w pracy mi mówili, że ładnie wyglądam, że mi ciąża służy itp. Mąż to samo mówi.

Odszedł mi już wilczy apetyt, odeszła senność, także objawów brak. Prócz zmęczenia po sprzątaniu czy krótkich zakupach...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 00:05   #2469
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Przemyślałam to i chyba jednak wolałabym już wcześniej urodzić i potem się nie stresować, że mi wody odejdą na sali egzaminacyjnej
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 01:29   #2470
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

ja poczekam aż dostanę pozwolenie od lekarza, na pewno wybiorę się na basen, no i ciekawe czy dostanę pozwolenie na jazdę na rowerze

zupełnie inaczej patrzę teraz na zdjęcia z usg i nie mogę doczekać się mojego a to chyba nie tak szybko, bo według kalkulatorów i różnych obliczeń jestem dopiero w 5tc więc jeszcze z 3 tygodnie, mam nadzieję, że mimo wszystko nadążę za wami
Hej, ja wg różnych kalkulatorów mam termin na 25-27 września także nie jestem w końcu sama
Tez jeszcze nie byłam u lekarza, denerwuje się strasznie a wizyta dopiero w 7 tyg, mam dopiero 4tydz 3dzien...ale jak wszystko będzie ok to może usłyszę serduszko

Uwielbiam jeździć na rowerze, prawie na każde zakupy jeżdżę na rowerku(choć teraz zima nie) , lubię mieć trochę ruchu, lepiej się wtedy czuje. Ale teraz za bardzo się boje, polskie drogi są jakie są, za dużo wstrząsów podczas jazdy, nie będę ryzykowała w ciąży i choć przychodzi mi to z wielkim trudem (a raczej przyjdzie jak nastanie wiosna kiedy sezon rowerowy się rozpocznie) to zrezygnuje z roweru. Basenu tez się boje bo ostania ciążę straciłam przez infekcje niewiadomego pochodzenia (choć na basen nie chodziłam), wiec to tez u mnie odpada. Póki co chucham na zimne i dziękuję za każdy kolejny dzień ciąży! 😌

Wróciłam do domu padnięta i od 22:30 leżę i przewracam się z boku na bok, jest 1:30 a ja jeszcze nie śpię nadrobilam Was i co tu dalej robić? chyba znowu spróbuję zasnąć... Dobranoc.
Stary 2015-01-18, 06:44   #2471
Airish88
Zakorzenienie

Wczesne Dzień Dobry

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ale produkujecie

Ładny wygląd wróży chłopca
Ja też ciesze się wolnym czasem, którego zawsze było tak mało ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-18, 07:37   #2472
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja musiałam iść wcześniej, żeby się upewnić że nie ma ciąży pozamacicznej albo zaśniadu. Jak się dowiedziałam, że wszystko ok to się uspokoiłam.

Z sikaniem się poprawia. Ja już teraz nie chodzę aż tak często i nie panikuję jak nie mam w okolicy dostępnej łazienki

Na sutki i ogólnie biust nie znalazłam sposobu, wszystkie staniki mnie drażnią

A z egzaminem beka, ale oby nie <odpukać>.

Moja mama wiedziała po moim zachowaniu, a dokładnie po moim opowiadaniu na co mam ochotę i jak się czuję. A nie widziała się ze mną więc ma nosa.
nie wiem skąd, ale ja mam jakiś wewnętrzny spokój, który mi mówi, że jeśli coś będzie się dziać, to poczuję. Więc jeśli nic się nie będzie dziać, to mam zamiar spokojnie poczekać do 7/8 tygodnia.

ale z powodu braku wc to chyba będę dzisiaj panikować, idę dzisiaj do teatru. Na dodatek z mamą i do tego zastanawiam się jak ja wytrwam spektakl skoro ostatnio o 16 już zmęczona.

Cytat:
Przemyślałam to i chyba jednak wolałabym już wcześniej urodzić i potem się nie stresować, że mi wody odejdą na sali egzaminacyjnej
my możemy chcieć, a to dziecko decyduje kiedy się urodzi
jak mawiają moje dzieciate koleżanki, porodu nie da się przewidzieć, że można przeczytać milin książek, artykułów, filmów, skończyć szkołę rodzenia i jedynie czego można się dowiedzieć, to tego, żeby niczego nie planować.
trochę podobnie jak z poczęciem, można wiele planować a i tak większość ciąż jest zaskoczeniem

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Hej, ja wg różnych kalkulatorów mam termin na 25-27 września także nie jestem w końcu sama
Tez jeszcze nie byłam u lekarza, denerwuje się strasznie a wizyta dopiero w 7 tyg, mam dopiero 4tydz 3dzien...ale jak wszystko będzie ok to może usłyszę serduszko

Uwielbiam jeździć na rowerze, prawie na każde zakupy jeżdżę na rowerku(choć teraz zima nie) , lubię mieć trochę ruchu, lepiej się wtedy czuje. Ale teraz za bardzo się boje, polskie drogi są jakie są, za dużo wstrząsów podczas jazdy, nie będę ryzykowała w ciąży i choć przychodzi mi to z wielkim trudem (a raczej przyjdzie jak nastanie wiosna kiedy sezon rowerowy się rozpocznie) to zrezygnuje z roweru. Basenu tez się boje bo ostania ciążę straciłam przez infekcje niewiadomego pochodzenia (choć na basen nie chodziłam), wiec to tez u mnie odpada. Póki co chucham na zimne i dziękuję za każdy kolejny dzień ciąży! 😌

Wróciłam do domu padnięta i od 22:30 leżę i przewracam się z boku na bok, jest 1:30 a ja jeszcze nie śpię nadrobilam Was i co tu dalej robić? chyba znowu spróbuję zasnąć... Dobranoc.
dobrze, że trochę się nas na końcówkę też uzbiera
i rozumiem twoje obawy
ja poczekam co mi powie lekarz, w ogóle będę go chyba pytać jaką aktywność mogę wybrać. Bo bez ruchu, to ja się robię ociężała, marudna i upierdliwa.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Wczesne Dzień Dobry

Dzień Dobry

to mi wróży dziewczynkę, cera jakaś taka poszarzała mi się zrobiła, do tego kilka syfów wylazło, włosy zrobiły się matowe
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 08:29   #2473
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień Dobry

to mi wróży dziewczynkę, cera jakaś taka poszarzała mi się zrobiła, do tego kilka syfów wylazło, włosy zrobiły się matowe
tak, dziewczynki zabierają urodę matce.

Ciekawe czy to się sprawdzi.

JA póki co dobrze wyglądam, cera lepsza. Zobaczymy czy będzie chłopak.
Stary 2015-01-18, 08:33   #2474
czarownica_tea
Zakorzenienie

Hej. Mi wszyscy jakoś wróżą że będzie chłopak. Zobaczymy. Jak na razie to strasznie boli mnie głowa i nie śpię od 4. Także czuje że niedziela będzie mało aktywna

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 08:36   #2475
Airish88
Zakorzenienie

Ja dzisiaj wybieram się po nowy telefon. Nie wiem co mi zaproponują, ale najważniejsze żeby miał dobry aparat
Stary 2015-01-18, 09:21   #2476
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Wczesne Dzień Dobry

Akurat w moim przypadku się to nie sprawdziło, ogólnie mam problem z trądzikiem ale w poprzedniej ciąży tak pogorszyła mi się cera i miałam tyle wyprysków ile dawno nie miałam. Czyli niby na dziewczynkę a miałam chłopca wcale tez nie miałam ochoty na ogórki kiszone (bo to też niby na chłopca).

Uff jakoś udało mi się zasnąć i nawet się wyspałam dzień dobry
Stary 2015-01-18, 09:47   #2477
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

wietam serdecznie po nie przespanej nocy ...
wczoraj tryskałam energią i humorem dzisiaj chyba posiedzę cichutko w domku i nie bede nikomu zawdzać

jakie ja sny miałam , nie nadążałam spamietywać
do tego budziłam się co chwilę kręciłam, i obudziłam się z katarem :/

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

a co do zmiany odzywiania się , to powiem wam ze mam na wadze 59 czuje się lekka
wczoraj zjadłam
śniadanie - 3 jajka na twardo z majonezem
II śniadanie 3 banany marchewka mandarynka
obiad - 3 kotlelty mielone pół paczki brązowego ryżu i surówka kupna
podwieczorek duża jogobella no i cały czas marchewki skubie
kolacja pół twarogu z dżemem i miodem ?
czy taki jadłospis jest leszy ?
czy za mało czegoś jeszcze ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-01-18 o 09:48
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 09:58   #2478
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Akurat w moim przypadku się to nie sprawdziło, ogólnie mam problem z trądzikiem ale w poprzedniej ciąży tak pogorszyła mi się cera i miałam tyle wyprysków ile dawno nie miałam. Czyli niby na dziewczynkę a miałam chłopca wcale tez nie miałam ochoty na ogórki kiszone (bo to też niby na chłopca).

Uff jakoś udało mi się zasnąć i nawet się wyspałam dzień dobry
witam mamusie Kurczę jeden dzień nieobecności i tyle stron do ogarnięcia Wczoraj mieliśmy gości i wieczorem padłam.

Ja miałam to samo w pierwszej ciąży same pryszcze cera strasznie tłusta i urodził sie chłopiec!!

Dziewczyny które pierwszy raz rodzą Spokojnie te wszystkie dziwne myśli za pewne będa was męczyły aż do porodu. A później czas zweryfikuje cxy będziecie dobrymi matkami itd Myślę że nawet jak któraś sobie ułoży plan wychowania to i tak w trakcie wszystko się pozmienia!!

Mój mąż też nie za bardzo chciał być przy porodzie Także jak zaczęłam rodzić tzn skurcze i czekałam na rozwarcie Był ze mną a trwało to w sumie 8 godzin (Boże z taką miną współczującą na mnie patrzył Nie widziałam go wcześniej w takim stanie a znaliśmy się 10 lat) ale gdy miał być finisz to po prostu wyszedł bo stwierdził że nie da rady no ale i tak mały się zawiziął i skończyło się cc! Więc dla męża to wielkie przeżycie i chyba lepiej żeby sam podjął decyzję!

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Co do szpitala Najlepiej mieć lekarza ze szpitala w którym chce się rodzić Tak przynajmniej u nas jest (jestem z okolic Lublina)Chociaż najczęściej są to prywatne wizyty! I wtedy są małe szanse ze że na porodówkę nie przyjmą ( chociaż takie przypadki się zdarzają)
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 10:11   #2479
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Ale straszcie z tym porodem. Muszą nas przyjąć opcji nie ma. Jeszcze nie słyszałam o żadnym przypadku aby kogoś do szpitala nie przyjęli na poród.
Przez was cały czas mam dylemat do kogo chodzić do lekarza. Czy prywatnie czy państwowo. Ehhh

A tak w ogóle to dzień dobry!

Wczoraj powiedzieliśmy rodzica. Moja mama za nie mówiła choć myślałam że się domyśla. Reakcja naszych rodziców na plus, już mi o pili dzieciaka. Az się zastanawiam co to będzie później jak się urodzi.
Stary 2015-01-18, 10:20   #2480
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem skąd, ale ja mam jakiś wewnętrzny spokój, który mi mówi, że jeśli coś będzie się dziać, to poczuję. Więc jeśli nic się nie będzie dziać, to mam zamiar spokojnie poczekać do 7/8 tygodnia.

dobrze, że trochę się nas na końcówkę też uzbiera
i rozumiem twoje obawy

Ja się najbardziej bałam zaśniadu, który nie daje innych objawów niż ciąża a to jednak rodzaj nowotworu. Brrrr
Śmieszne, że wy będziecie dopiero wchodzić w 9 miesiąc a część z nas zapewne będzie miała maluchy przy sobie I będziemy was pocieszać, żebyście jeszcze trochę w tej ciąży wytrzymały.
Ciekawe co u mnie będzie - syfy na twarzy ale za to włosy ładne

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
a co do zmiany odzywiania się , to powiem wam ze mam na wadze 59 czuje się lekka
wczoraj zjadłam
śniadanie - 3 jajka na twardo z majonezem
II śniadanie 3 banany marchewka mandarynka
obiad - 3 kotlelty mielone pół paczki brązowego ryżu i surówka kupna
podwieczorek duża jogobella no i cały czas marchewki skubie
kolacja pół twarogu z dżemem i miodem ?
czy taki jadłospis jest leszy ?
czy za mało czegoś jeszcze ?
Moje uwagi - do śniadania jedno jajko mniej, kromka-dwie razowego chleba z masłem i jakieś warzywo - pomidor, papryka.
II śniadanie OK
obiad - surówka lepsza byłaby domowa, ale nie czepiajmy się
i do kolacji też lepiej zjeść 1/4 twarogu a dołożyć dwie kromki chleba z masłem.
Do podwieczorku i II śniadania dołożyłabym parę orzechów zamiast wciąż tej marchewki. Orzechy i bakalie to bomby ze zdrowiem.
A jeszcze jedno - czemu aż tyle bananów? Banany są zdrowe, ale dość mocno tuczące. Jedz też jabłka, gruszki, winogrona, pomarańcze, kiwi. Generalnie jeść RÓŻNORODNIE.
Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które pierwszy raz rodzą Spokojnie te wszystkie dziwne myśli za pewne będa was męczyły aż do porodu. A później czas zweryfikuje cxy będziecie dobrymi matkami itd Myślę że nawet jak któraś sobie ułoży plan wychowania to i tak w trakcie wszystko się pozmienia!!

Mój mąż też nie za bardzo chciał być przy porodzie Także jak zaczęłam rodzić tzn skurcze i czekałam na rozwarcie Był ze mną a trwało to w sumie 8 godzin (Boże z taką miną współczującą na mnie patrzył Nie widziałam go wcześniej w takim stanie a znaliśmy się 10 lat) ale gdy miał być finisz to po prostu wyszedł bo stwierdził że nie da rady no ale i tak mały się zawiziął i skończyło się cc! Więc dla męża to wielkie przeżycie i chyba lepiej żeby sam podjął decyzję!
Plan wychowania - dzieci swoich nie mam, ale nawet na cudzych łatwo się nauczyć że coś takiego mija się z celem - ogólne założenia co do swojego zachowania można mieć, a i tak zobaczy się w praktyce
Twój poród masakra - namęczyłaś się przy skurczach a na końcu i tak cc MASAKRA.
Ja się w tej sprawie waham - z jednej strony ok, przyjmuję, że nie wolno nikogo brać na siłę i sama nie zamierzam tak robić. Ale mam też drugą myśl z tyłu głowy - ostatecznie oboje to dziecko "zrobiliśmy" (powiem brzydko), więc skoro ja muszę przechodzić trudy porodu i to mnie rozrywa najpierw z bólu, potem NAPRAWDĘ, to facet chyba może swoje rozdelikacenie schować do kieszeni i postać za moją głową.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-01-18 o 10:31
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 10:23   #2481
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Dzien dobry
Przez przypadek natknelam sie rano na ten filmik korzystam z tel nie wiem czy wam sie link otworzy http://m.demotywatory.pl/4237712
Tylko traktujcie to z przymruzeniem oka szczegolnie dziewczyny ktore zostana mamusiami po raz pierwszy
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 10:23   #2482
oczarowana
Zadomowienie

Wreszcie się wyspałam Pierwszą rzeczą jaka mi się dziś zamarzyła była Zupa Marynarska jedzona kiedyś we Władku na wakacjach. Jessos...i co ja mam teraz zrobić? Nie pojedziemy przecież Już mam dzionek do bani. Te hormony mnie wykończą eh
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 10:29   #2483
201701300931
Konto usunięte

A Wy mi narobiłyście smaka na żurek. Szkoda, że nie umiem robić i nie wiem nawet jak do tego podejść. I pewnie nie mam składników w domu. Za to na obiad będzie rosół i później ryba z sosem czosnkowo-koperkowym

A w planach na dzisiaj grzanie się pod kocem, żeby przeziębienie przeszło...

czarownica lepiej już z głową?
Stary 2015-01-18, 10:33   #2484
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A Wy mi narobiłyście smaka na żurek. Szkoda, że nie umiem robić i nie wiem nawet jak do tego podejść. I pewnie nie mam składników w domu. Za to na obiad będzie rosół i później ryba z sosem czosnkowo-koperkowym

A w planach na dzisiaj grzanie się pod kocem, żeby przeziębienie przeszło...

czarownica lepiej już z głową?
Ja kupuje gotowy z winiar, ale gotuje bo swojemu. Podsmażam kiełbaski, zalewamy rozrobiona zupa, czekam aż mi się za gotuje. Zaklepuje mlekiem z mąka dodaje ząbek czosnku trochę chrzanu plus przyprawy i tak jeszcze 5 minut gotuje. Podaje z jajkiem na twardo
Stary 2015-01-18, 10:43   #2485
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

dziewczyny tak wszytskie o tym jedzeniu żurku i mi się zachciało !!!

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-18, 10:54   #2486
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja kupuje gotowy z winiar, ale gotuje bo swojemu. Podsmażam kiełbaski, zalewamy rozrobiona zupa, czekam aż mi się za gotuje. Zaklepuje mlekiem z mąka dodaje ząbek czosnku trochę chrzanu plus przyprawy i tak jeszcze 5 minut gotuje. Podaje z jajkiem na twardo
No właśnie ja nie lubię zup z torebki
Stary 2015-01-18, 11:16   #2487
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
To musisz kupić za kwas na żurek I ugotować na jakimś mięsku. Moja mama gotuje na ogonówce wędzonej i robisz tak samo jak ja.
Wczoraj mi się czekać nie chciało dlatego taki szybki był żurek.
Stary 2015-01-18, 11:24   #2488
AaaMarta
Zadomowienie

Kiepsko się dzisiaj czuję. Pobolewa mnie brzuch i czuję niepokój. Nie jest to mocny ból, ale jednak. Wczoraj z kolei ból był mocniejszy, po obu stronach, chyba jajniki. Czytałam, że to pewnie normalny ból towarzyszący pierwszym tygodniom ciąży, ale i tak się niepokoję
Stary 2015-01-18, 11:32   #2489
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie lubię bo to sam glutaminian sodu i wypełniacze. Wolę kanapkę zjeść niż jeść chemię.
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
To musisz kupić za kwas na żurek I ugotować na jakimś mięsku. Moja mama gotuje na ogonówce wędzonej i robisz tak samo jak ja.
Wczoraj mi się czekać nie chciało dlatego taki szybki był żurek.
Ja robię w ogóle bez wywaru mięsnego. Gotuję wodę z ziemniakami, jak ziemniaki są ugotowane to wlewam zakwas. Ważne, żeby zakwas był dobry w sensie skład mąka+woda, bez zagęszczaczy i jakichś śmietan. Potem dorzucam przyprawy, podsmażony boczek i kiełbaskę, na końcu pietruszka i śmietana do smaku.
Cytat:
Kiepsko się dzisiaj czuję. Pobolewa mnie brzuch i czuję niepokój. Nie jest to mocny ból, ale jednak. Wczoraj z kolei ból był mocniejszy, po obu stronach, chyba jajniki. Czytałam, że to pewnie normalny ból towarzyszący pierwszym tygodniom ciąży, ale i tak się niepokoję
Ja ten ból miałam tak do 5-6 tygodnia, czasami jak mnie dopadło to mnie w pół zginało. Obserwuj się dokładnie, jak nie ma krwawienia to nie ma się czym martwić. Możesz no-spę wziąć jak cię bardzo męczy.
Stary 2015-01-18, 11:42   #2490
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Ja ten ból miałam tak do 5-6 tygodnia, czasami jak mnie dopadło to mnie w pół zginało. Obserwuj się dokładnie, jak nie ma krwawienia to nie ma się czym martwić. Możesz no-spę wziąć jak cię bardzo męczy.
Ból nie jest bardzo mocny i nie ma na szczęście krwawień, ale i tak się zestresowałam. Muszę się odprężyć i przestać świrować.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości