|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2015
Cytat:
I nie wiadomo co lepsze - urodzić i pójść na egzamin, czy chodzić z przechodzonym nieco brzuszkiem i czekać aż się zacznie
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o żurku, a ja mam straszna ochotę na prawdziwy barszczyk z ziemniaczkami i skwarkami
Muszę tatę nakręcić, bo najlepszy robi.Strasznie mi się zup chce. Cięgle bym je mogła jeść.
|
|
|
|
#2463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale tyle drukujecie, że trochę mi zajęło nadrobienie i przeczytanie, a to przecież nie takie łatwe jak co 15 min muszę iść na siku ![]() Cytat:
Cytat:
będziemy razem rodzić 26 września ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- macie może jakiś sposób na wrażliwe/drażliwe sutki ?? ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- i jeszcze jedno pytanie, czy wasze mamy domyśliły się wcześniej, ze coś jest na rzeczy, wczoraj widziałam się z mamą i już wczoraj parę razy pytała czy coś się stało/coś się dzieje? i dzisiaj już dwa razy dzwoni i czuję jakby chciała o coś spytać. Na razie po za tż wie moja przyjaciółka, bo umawiałam się z nią na picie wina |
|||||
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z sikaniem się poprawia. Ja już teraz nie chodzę aż tak często i nie panikuję jak nie mam w okolicy dostępnej łazienki ![]() Na sutki i ogólnie biust nie znalazłam sposobu, wszystkie staniki mnie drażnią A z egzaminem beka, ale oby nie <odpukać>. Moja mama wiedziała po moim zachowaniu, a dokładnie po moim opowiadaniu na co mam ochotę i jak się czuję. A nie widziała się ze mną więc ma nosa. |
|
|
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
oczarowana
Też mam takie myśli wierz mi. Najgorszy był dla mnie tydzień od 3 styczna... no po prostu koszmar. Odruchy wymiotne i płacz. Myśli czy w ogóle nadaję się na matkę. Chyba każda kobieta w momencie gdy ma aż tak męczące dolegliwości zadaje sobie to pytanie. Dzisiaj zapytała mnie przyjaciółka jak to jest czuć się w ciąży? Jakie to uczucie i świadomość nosić w sobie owoc miłości, część siebie i partnera. Póki co tego jakoś nie odczuwam... chyba dlatego, że nie widziałam jeszcze zdjęcia usg... nie usłyszałam serca. W ogóle kiedyś ciąża była dla mnie obrzydliwa, że każdy z nas był takim czymś wstrętnym co wygląda na początku jak larawa jakaś;/
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Ale produkujecie
![]() Hmmm a ja się jakoś dobrze czuje w stanie ciążowym. Poprawiła mi się cera i włosy, mam jakieś takie kraglejesze kształty i czuję się bardzo kobieco . Mam też czas dla siebie, TŻ i domu. Normalnie pracowałam ponad 300h w miesiącu. Nie miałam czasu na spotkania z przyjaciółmi. Byłam w ciągłym niedoczasie. Teraz mogę sie wreszcie zatrzymać. Pójść robić zdjęcia, poczytać beletrystykę i upiec babeczki. Polecam Wam serdecznie Wielkie Oczy Tima Burtona. Niesamowita kreacja Christopha Waltza ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
czarownica_tea
I bardzo dobrze, że tak przechodzisz ciążę! życzę Ci aby cała ciąża taka była! Bez wszytskich tych nie miłych rzeczy, które niektóre z nas doświadczają!A co do wyglądu... znajomi mnie pytają co ze sobą robiłam ostatnio, że tak ładnie wyglądam . Dobrze, że nie widać jak się czuję....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2468 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kształty też mam krąglejsze, ale to akurat plus, bo jestem chuda z natury. Ja się czuję psychicznie kiepsko jak na siebie patrzę. Za to w pracy mi mówili, że ładnie wyglądam, że mi ciąża służy itp. Mąż to samo mówi.Odszedł mi już wilczy apetyt, odeszła senność, także objawów brak. Prócz zmęczenia po sprzątaniu czy krótkich zakupach... |
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez jeszcze nie byłam u lekarza, denerwuje się strasznie a wizyta dopiero w 7 tyg, mam dopiero 4tydz 3dzien...ale jak wszystko będzie ok to może usłyszę serduszko Uwielbiam jeździć na rowerze, prawie na każde zakupy jeżdżę na rowerku(choć teraz zima nie) , lubię mieć trochę ruchu, lepiej się wtedy czuje. Ale teraz za bardzo się boje, polskie drogi są jakie są, za dużo wstrząsów podczas jazdy, nie będę ryzykowała w ciąży i choć przychodzi mi to z wielkim trudem (a raczej przyjdzie jak nastanie wiosna kiedy sezon rowerowy się rozpocznie) to zrezygnuje z roweru. Basenu tez się boje bo ostania ciążę straciłam przez infekcje niewiadomego pochodzenia (choć na basen nie chodziłam), wiec to tez u mnie odpada. Póki co chucham na zimne i dziękuję za każdy kolejny dzień ciąży! 😌 Wróciłam do domu padnięta i od 22:30 leżę i przewracam się z boku na bok, jest 1:30 a ja jeszcze nie śpię
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczesne Dzień Dobry
Cytat:
Ja też ciesze się wolnym czasem, którego zawsze było tak mało ... |
|
|
|
|
#2472 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z powodu braku wc to chyba będę dzisiaj panikować, idę dzisiaj do teatru. Na dodatek z mamą i do tego zastanawiam się jak ja wytrwam spektakl skoro ostatnio o 16 już zmęczona. Cytat:
![]() jak mawiają moje dzieciate koleżanki, porodu nie da się przewidzieć, że można przeczytać milin książek, artykułów, filmów, skończyć szkołę rodzenia i jedynie czego można się dowiedzieć, to tego, żeby niczego nie planować. trochę podobnie jak z poczęciem, można wiele planować a i tak większość ciąż jest zaskoczeniem Cytat:
![]() i rozumiem twoje obawy ja poczekam co mi powie lekarz, w ogóle będę go chyba pytać jaką aktywność mogę wybrać. Bo bez ruchu, to ja się robię ociężała, marudna i upierdliwa. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
to mi wróży dziewczynkę, cera jakaś taka poszarzała mi się zrobiła, do tego kilka syfów wylazło, włosy zrobiły się matowe
|
||||
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy to się sprawdzi. JA póki co dobrze wyglądam, cera lepsza. Zobaczymy czy będzie chłopak. |
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Mi wszyscy jakoś wróżą że będzie chłopak. Zobaczymy. Jak na razie to strasznie boli mnie głowa i nie śpię od 4. Także czuje że niedziela będzie mało aktywna
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj wybieram się po nowy telefon. Nie wiem co mi zaproponują, ale najważniejsze żeby miał dobry aparat
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale tez nie miałam ochoty na ogórki kiszone (bo to też niby na chłopca). Uff jakoś udało mi się zasnąć i nawet się wyspałam dzień dobry
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
wietam serdecznie po nie przespanej nocy ...
wczoraj tryskałam energią i humorem dzisiaj chyba posiedzę cichutko w domku i nie bede nikomu zawdzać ![]() jakie ja sny miałam , nie nadążałam spamietywać do tego budziłam się co chwilę kręciłam, i obudziłam się z katarem :/ ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- a co do zmiany odzywiania się , to powiem wam ze mam na wadze 59 czuje się lekka wczoraj zjadłam śniadanie - 3 jajka na twardo z majonezem II śniadanie 3 banany marchewka mandarynka obiad - 3 kotlelty mielone pół paczki brązowego ryżu i surówka kupna podwieczorek duża jogobella no i cały czas marchewki skubie kolacja pół twarogu z dżemem i miodem ? czy taki jadłospis jest leszy ? czy za mało czegoś jeszcze ?
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-01-18 o 09:48 |
|
|
|
#2478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj mieliśmy gości i wieczorem padłam.Ja miałam to samo w pierwszej ciąży same pryszcze cera strasznie tłusta i urodził sie chłopiec!! Dziewczyny które pierwszy raz rodzą Spokojnie te wszystkie dziwne myśli za pewne będa was męczyły aż do porodu. A później czas zweryfikuje cxy będziecie dobrymi matkami itd Myślę że nawet jak któraś sobie ułoży plan wychowania to i tak w trakcie wszystko się pozmienia!! Mój mąż też nie za bardzo chciał być przy porodzie Także jak zaczęłam rodzić tzn skurcze i czekałam na rozwarcie Był ze mną a trwało to w sumie 8 godzin (Boże z taką miną współczującą na mnie patrzył Nie widziałam go wcześniej w takim stanie a znaliśmy się 10 lat) ale gdy miał być finisz to po prostu wyszedł bo stwierdził że nie da rady no ale i tak mały się zawiziął i skończyło się cc! Więc dla męża to wielkie przeżycie i chyba lepiej żeby sam podjął decyzję! ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Co do szpitala Najlepiej mieć lekarza ze szpitala w którym chce się rodzić Tak przynajmniej u nas jest (jestem z okolic Lublina)Chociaż najczęściej są to prywatne wizyty! I wtedy są małe szanse ze że na porodówkę nie przyjmą ( chociaż takie przypadki się zdarzają) |
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Ale straszcie z tym porodem. Muszą nas przyjąć opcji nie ma. Jeszcze nie słyszałam o żadnym przypadku aby kogoś do szpitala nie przyjęli na poród.
Przez was cały czas mam dylemat do kogo chodzić do lekarza. Czy prywatnie czy państwowo. Ehhh A tak w ogóle to dzień dobry! Wczoraj powiedzieliśmy rodzica. Moja mama za nie mówiła choć myślałam że się domyśla. Reakcja naszych rodziców na plus, już mi o pili dzieciaka. Az się zastanawiam co to będzie później jak się urodzi.
|
|
#2480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmieszne, że wy będziecie dopiero wchodzić w 9 miesiąc a część z nas zapewne będzie miała maluchy przy sobie I będziemy was pocieszać, żebyście jeszcze trochę w tej ciąży wytrzymały.Ciekawe co u mnie będzie - syfy na twarzy ale za to włosy ładne Cytat:
II śniadanie OK obiad - surówka lepsza byłaby domowa, ale nie czepiajmy się i do kolacji też lepiej zjeść 1/4 twarogu a dołożyć dwie kromki chleba z masłem. Do podwieczorku i II śniadania dołożyłabym parę orzechów zamiast wciąż tej marchewki. Orzechy i bakalie to bomby ze zdrowiem. A jeszcze jedno - czemu aż tyle bananów? Banany są zdrowe, ale dość mocno tuczące. Jedz też jabłka, gruszki, winogrona, pomarańcze, kiwi. Generalnie jeść RÓŻNORODNIE. Cytat:
![]() Twój poród masakra - namęczyłaś się przy skurczach a na końcu i tak cc MASAKRA. Ja się w tej sprawie waham - z jednej strony ok, przyjmuję, że nie wolno nikogo brać na siłę i sama nie zamierzam tak robić. Ale mam też drugą myśl z tyłu głowy - ostatecznie oboje to dziecko "zrobiliśmy" (powiem brzydko), więc skoro ja muszę przechodzić trudy porodu i to mnie rozrywa najpierw z bólu, potem NAPRAWDĘ, to facet chyba może swoje rozdelikacenie schować do kieszeni i postać za moją głową. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-01-18 o 10:31 |
|||
|
|
|
#2481 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Przez przypadek natknelam sie rano na ten filmik korzystam z tel nie wiem czy wam sie link otworzy http://m.demotywatory.pl/4237712 Tylko traktujcie to z przymruzeniem oka szczegolnie dziewczyny ktore zostana mamusiami po raz pierwszy
|
|
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie się wyspałam
Pierwszą rzeczą jaka mi się dziś zamarzyła była Zupa Marynarska jedzona kiedyś we Władku na wakacjach. Jessos...i co ja mam teraz zrobić? Już mam dzionek do bani. Te hormony mnie wykończą eh
|
|
|
|
#2483 |
|
Konto usunięte
|
A Wy mi narobiłyście smaka na żurek. Szkoda, że nie umiem robić i nie wiem nawet jak do tego podejść. I pewnie nie mam składników w domu. Za to na obiad będzie rosół i później ryba z sosem czosnkowo-koperkowym
A w planach na dzisiaj grzanie się pod kocem, żeby przeziębienie przeszło... czarownica lepiej już z głową? |
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak wszytskie o tym jedzeniu
żurku i mi się zachciało !!!
|
#2486 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
To musisz kupić za kwas na żurek I ugotować na jakimś mięsku. Moja mama gotuje na ogonówce wędzonej i robisz tak samo jak ja.
Wczoraj mi się czekać nie chciało dlatego taki szybki był żurek.
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
Kiepsko się dzisiaj czuję. Pobolewa mnie brzuch i czuję niepokój. Nie jest to mocny ból, ale jednak. Wczoraj z kolei ból był mocniejszy, po obu stronach, chyba jajniki. Czytałam, że to pewnie normalny ból towarzyszący pierwszym tygodniom ciąży, ale i tak się niepokoję
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię bo to sam glutaminian sodu i wypełniacze. Wolę kanapkę zjeść niż jeść chemię.
Cytat:
Ja ten ból miałam tak do 5-6 tygodnia, czasami jak mnie dopadło to mnie w pół zginało. Obserwuj się dokładnie, jak nie ma krwawienia to nie ma się czym martwić. Możesz no-spę wziąć jak cię bardzo męczy. |
|
|
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
Ból nie jest bardzo mocny i nie ma na szczęście krwawień, ale i tak się zestresowałam. Muszę się odprężyć i przestać świrować.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

Tylko tym się pocieszam, że pewnie ostatnie tygodnie ciąży i tak będę siedzieć w domu, więc będę miała czas się uczyć.
I nie wiadomo co lepsze - urodzić i pójść na egzamin, czy chodzić z przechodzonym nieco brzuszkiem i czekać aż się zacznie

I nie martw sie, cały czas dochodzą mamusie, więc na pewno nie będziesz sama i na końcu 

. Mam też czas dla siebie, TŻ i domu. Normalnie pracowałam ponad 300h w miesiącu. Nie miałam czasu na spotkania z przyjaciółmi. Byłam w ciągłym niedoczasie. Teraz mogę sie wreszcie zatrzymać. Pójść robić zdjęcia, poczytać beletrystykę i upiec babeczki. 
Kształty też mam krąglejsze, ale to akurat plus, bo jestem chuda z natury. Ja się czuję psychicznie kiepsko jak na siebie patrzę. Za to w pracy mi mówili, że ładnie wyglądam, że mi ciąża służy itp. Mąż to samo mówi.

Już mam dzionek do bani. Te hormony mnie wykończą eh