TŻ-tówki i exTŻ-tówki 2012! cz XVII - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-07, 17:11   #2461
mycha9393
Zakorzenienie

Dot.: TŻ-tówki i exTŻ-tówki 2012! cz XVII

jak ja się cieszę, że świat nie obchodzę
u mnie za to afera z promotorem.. od 3 tygodni czekam aż mi sprawdzi moje 3/4 licencjata. I cisza Dzwonie do niego i mam czekać. No cholera
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 17:27   #2462
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Ja tam jestem w miarę zadowolona ze świąt. Całe spędziłam z TŻ, a teraz wracam do Warszawy, bo jeszcze dziś miałam wolne.
panna_felicjanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 17:33   #2463
Lady Audrey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
Tzta druga siostra powiedziala zebysmy wyciagneli seby nowe autko znow. My nie chcielismy juz spin.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

No masakrycznie postapila. Jeszcze przy nas powiedziala ze seby prezent musi dac swojemu malemu dla swietego spokoju.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Jeszcze my z tz naszykowalismy salatke schabowe i ciasto i marudzila ze cos jej w schabowych i salatce nie pasuje a wsuwala to az sie uszy trzesly. Jak nie smakuje to niech nie jje. W sobote przyjechali mowila siostrze pomoze w przygotowaniu kurczakow i rurki zrobi a co do czego to siostrze tz pomagal a rurki takie suche mimo kremu byly ale nie krytykowalam jej jedzenia prosto w twarz..
Co za laska

Znam Twój ból, ja mam tak zgniłe bratowe, że aż głowa boli Wczoraj się wprosili na obiad, i musiałam robić jedzenie dla 10 osób. Postawiłam najpierw i kawę, żadna głupia s* mi nie pomogła przy obiedzie (pstrykały sobie zdjęcia z dzieckiem w kuchni jak ja gotowałam), i chociaż po kawie mogły sprzątnąć ze stołu i nakryć na obiad, to mój tata musiał ze stołu sprzątnąć podczas gdy one plotkowały. A wszyscy jedli jakby przez tydzień jeść nie dostawali. A jak zjedli to od razu pojechali do siebie, nawet pozmywać nie pomogły. Najlepiej - nażreć się na suchy ryj i zwinąć się do domu. Dobrze wiedzą, że moja mama jest za granicą i zamiast chociaż tatę i babcię na obiad zaprosić czy kawę to nic. Normalnie szlag mnie trafia. Ostatni raz dla kogoś obiad robiłam, ja bratowym usługiwać nie będę, skończyły się dobre czasy i dobra Kinga. Mnie nikt na obiad ani nawet na kawę nigdy nie zaprosił.

Wczoraj, dzisiaj, zawsze.

Lady Audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 17:40   #2464
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady Audrey Pokaż wiadomość
Co za laska

Znam Twój ból, ja mam tak zgniłe bratowe, że aż głowa boliala: Wczoraj się wprosili na obiad, i musiałam robić jedzenie dla 10 osób. Postawiłam najpierw i kawę, żadna głupia s* mi nie pomogła przy obiedzie (pstrykały sobie zdjęcia z dzieckiem w kuchni jak ja gotowałam), i chociaż po kawie mogły sprzątnąć ze stołu i nakryć na obiad, to mój tata musiał ze stołu sprzątnąć podczas gdy one plotkowały. A wszyscy jedli jakby przez tydzień jeść nie dostawali. A jak zjedli to od razu pojechali do siebie, nawet pozmywać nie pomogły. Najlepiej - nażreć się na suchy ryj i zwinąć się do domu. Dobrze wiedzą, że moja mama jest za granicą i zamiast chociaż tatę i babcię na obiad zaprosić czy kawę to nic. Normalnie szlag mnie trafia. Ostatni raz dla kogoś obiad robiłam, ja bratowym usługiwać nie będę, skończyły się dobre czasy i dobra Kinga. Mnie nikt na obiad ani nawet na kawę nigdy nie zaprosił.
To ta siostra kiedys w tym domu mieszkala i tz zapytal sie czy chca flakow. No i chcieli i tz odgrzal a ona powiedziala zeby nalal i przyniosl to powiedzial ze rece ma i zeby sobie wlala sama.

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 17:52   #2465
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Co za laska

Znam Twój ból, ja mam tak zgniłe bratowe, że aż głowa boli Wczoraj się wprosili na obiad, i musiałam robić jedzenie dla 10 osób. Postawiłam najpierw i kawę, żadna głupia s* mi nie pomogła przy obiedzie (pstrykały sobie zdjęcia z dzieckiem w kuchni jak ja gotowałam), i chociaż po kawie mogły sprzątnąć ze stołu i nakryć na obiad, to mój tata musiał ze stołu sprzątnąć podczas gdy one plotkowały. A wszyscy jedli jakby przez tydzień jeść nie dostawali. A jak zjedli to od razu pojechali do siebie, nawet pozmywać nie pomogły. Najlepiej - nażreć się na suchy ryj i zwinąć się do domu. Dobrze wiedzą, że moja mama jest za granicą i zamiast chociaż tatę i babcię na obiad zaprosić czy kawę to nic. Normalnie szlag mnie trafia. Ostatni raz dla kogoś obiad robiłam, ja bratowym usługiwać nie będę, skończyły się dobre czasy i dobra Kinga. Mnie nikt na obiad ani nawet na kawę nigdy nie zaprosił.
Jestem w ciężkim szoku.
U nas, po jednej i drugiej stronie rodziny, wszyscy się rzucają do pomocy.
Ja bym ostentacyjnie siedziała, nic nie robiąc. Sorry, ale nie.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 18:01   #2466
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Mi by bylo przyjechac na swieta na pare dni do tz z niczym
Pol soboty pichcilismy z tz

I bym w zyciu swojemu dziecku nie oddala prezentu dla innego dziecka..

Z moim A
Stary 2015-04-07, 21:28   #2467
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Lady, jestem w szoku u mnie w rodzinie jak się wszystkie rzucą do pomocy to miejsca w kuchni nie ma, a jeszcze każda jakieś placki czy jedzenie przywiezie... współczuję...
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-07, 22:56   #2468
Shevya
Skrzat leśny

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Do wyboru masz British Airways (Heathrow), easyJet (Gatwick), Ryanair (Stansted)

Będziemy w kontakcie w takim razie
Ryanair, więc Stansted, 12 w południe. Będę się przypominać Może i zdjęcie cyknę..

Jeju, współczuję Wam tych przeżyć świątecznych... Takie to idiotyczne strasznie, jak dobrze że nie obchodzę świąt. I nie spotykam się z rodziną Nie mogłabym w spokoju znosić takich rzeczy, mój niewyparzony jęzor byłby szybszy niż ja i pokora

˝ Słowa - więcej nic,
potrafimy pięknie gadać - nie umiemy żyć ˝

tumblr | last.fm
Shevya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 08:26   #2469
madziara889
Zakorzenienie

U mnie święta w miarę. Byłyby ok gdyby nie dopytywanie i wykłady, że czas najwyższy starać się o dziecko
Wczoraj miałam wolne i w końcu odespałam ostatnie tygodnie.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 08:53   #2470
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Z jednej strony dobrze, że już te święta minęły.
Stary 2015-04-08, 08:54   #2471
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Czas odchudzania

Z moim A

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-08, 08:56   #2472
panna_felicjanna
Zakorzenienie

Ja nic nie przytyłam w święta. Ważyłam się u TŻa i moja waga ani drgnęła.
Stary 2015-04-08, 09:00   #2473
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja sie nie wazylam bo wagi nie mam ale czuje ze w brzuchu przytylam.

Z moim A
Stary 2015-04-08, 09:09   #2474
madziara889
Zakorzenienie

W święta mam znikomy apetyt, jem dużo mniej niż w normalne dni więc przejedzenie i przytycie mi nie grozi
Stary 2015-04-08, 10:39   #2475
Lady Audrey
Zakorzenienie

Ja nie chciałam sprawić tacie przykrości bo cieszył się, że przyjechali. Ale powiedziałam, że nie chce ich już tu widzieć na obiadach bo nic nie zrobię już.
Ja jestem nauczona z domu, że jak ktoś coś robi to się pomaga - jak jadę do teściowej na kawę to też pomagam. Zresztą, jedna z nich nie była przez 2 miesiące w odwiedzinach z dzieckiem a jak przyjechałam z Holandii to zaraz była bo myślała, że coś jej przywiozłam, niedoczekanie jej Zresztą u siebie też nie gotuje i nic nie upiecze - mój brat to robi taką zgniła babę sobie wziął to się niech z nią użera pantoflarz.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-08, 10:48   #2476
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie chciałam sprawić tacie przykrości bo cieszył się, że przyjechali. Ale powiedziałam, że nie chce ich już tu widzieć na obiadach bo nic nie zrobię już.
Ja jestem nauczona z domu, że jak ktoś coś robi to się pomaga - jak jadę do teściowej na kawę to też pomagam. Zresztą, jedna z nich nie była przez 2 miesiące w odwiedzinach z dzieckiem a jak przyjechałam z Holandii to zaraz była bo myślała, że coś jej przywiozłam, niedoczekanie jej Zresztą u siebie też nie gotuje i nic nie upiecze - mój brat to robi taką zgniła babę sobie wziął to się niech z nią użera pantoflarz.
Ja tez nauczona ze chce pomoc jak nie w gotowaniu to w sprzataniu po jedzeniu

Z moim A
Stary 2015-04-08, 10:59   #2477
madziara889
Zakorzenienie

Do nas jak rodzinka na święta przyjeżdżała to nikt nawet tyłka nie ruszył. My całe święta przygotowywałyśmy, a wujek wielkie oburzenie, że on już przyjechał, a stół jeszcze nie nakryty Kuzynka też nic nie pomagała, bo przecież ona jest gościem. Żeby to była dalsza rodzina to pikuś ale to najbliższa rodzina, która każde święta spędzała u nas.
Stary 2015-04-08, 12:40   #2478
Lady Audrey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Do nas jak rodzinka na święta przyjeżdżała to nikt nawet tyłka nie ruszył. My całe święta przygotowywałyśmy, a wujek wielkie oburzenie, że on już przyjechał, a stół jeszcze nie nakryty Kuzynka też nic nie pomagała, bo przecież ona jest gościem. Żeby to była dalsza rodzina to pikuś ale to najbliższa rodzina, która każde święta spędzała u nas.
Dokładnie tak! Moja babcia ma urodziny w wigilię i co roku zjeżdżali się wszyscy na kolację. Mama urodziła mojego brata 21 grudnia, i jak wyszła ze szpitala 23 to musiała na wigilię robić bo wszyscy mieli czelność przyleźć. A co tam! Poród? To nic takiego! Przecież zaraz po można przebiec maraton!

Stary 2015-04-08, 13:43   #2479
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shevya Pokaż wiadomość
Ryanair, więc Stansted, 12 w południe. Będę się przypominać Może i zdjęcie cyknę..

Ok, w razie co pisz na fb, bo mogę mieć problem z czasem na Wizaż
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 14:40   #2480
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie nie wazylam bo wagi nie mam ale czuje ze w brzuchu przytylam.
ja tak samo
Stary 2015-04-08, 14:41   #2481
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Bede chodzic do pracy to zrzuce

Z moim A
Stary 2015-04-08, 14:46   #2482
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
Co za laska

o matko ale w sumie moja przyszła bratowa jest troche podobna też wstaje od stołu i nawet swojego talerza często nie zaniesie i np moj TŻ za nią bierze jej talerz jeśli chodzi o zmywanie to ja nie pomagam mojej "teściowej" bo poprostu nie lubie u kogoś w kuchni cokolwiek robić, od razu wszystko wypada mi z rąk i jakoś robie wszystko dziwnie i nieskładnie ale za to zawsze wszystko zanosze do pokoju i tak samo po jedzeniu wszystko zanosze oczywiscie reszta tez coś bierze ale nakyrywanie do stołu i zanoszenie spowrotem do kuchni u TŻta to jest taka moja "robota"
U mnie też sie nie oczekuje ze moj TŻ bedzie zmywał po nas

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Dokładnie tak! Moja babcia ma urodziny w wigilię i co roku zjeżdżali się wszyscy na kolację. Mama urodziła mojego brata 21 grudnia, i jak wyszła ze szpitala 23 to musiała na wigilię robić bo wszyscy mieli czelność przyleźć. A co tam! Poród? To nic takiego! Przecież zaraz po można przebiec maraton!
jestem w ciężkim szoku i zbieram szczękę z podłogi swoja droga, dlaczego twoja mama sie nie sprzeciwiła?
Stary 2015-04-08, 14:50   #2483
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly_Lilly Pokaż wiadomość
o matko ale w sumie moja przyszła bratowa jest troche podobna też wstaje od stołu i nawet swojego talerza często nie zaniesie i np moj TŻ za nią bierze jej talerz jeśli chodzi o zmywanie to ja nie pomagam mojej "teściowej" bo poprostu nie lubie u kogoś w kuchni cokolwiek robić, od razu wszystko wypada mi z rąk i jakoś robie wszystko dziwnie i nieskładnie ale za to zawsze wszystko zanosze do pokoju i tak samo po jedzeniu wszystko zanosze oczywiscie reszta tez coś bierze ale nakyrywanie do stołu i zanoszenie spowrotem do kuchni u TŻta to jest taka moja "robota"
U mnie też sie nie oczekuje ze moj TŻ bedzie zmywał po nas
Ja zmywalam u tz jak zmywarki nie bylo i znosilam brudne naczynia do kuchni i teraz w sumie tez pomagam.

Moj u mnie tez mi pomaga pozmywac albo przy obiedziejak cos musze innego zrobic. Wczoraj z nudow troche posprzatal. Jeden dzien siedzial w domu i wysiedziec w miejscu nie mogl. Chodzil od pokoju do pokoju
Mowilam mu ze jak tao mu sie nudzi to niech za mnie do pracy pojdzie

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Ja sie w sumie u tz czuje jak u siebie. On u mnie tez

Z moim A

REKLAMA
Stary 2015-04-08, 15:21   #2484
Lady Audrey
Zakorzenienie

Cytat:

jestem w ciężkim szoku i zbieram szczękę z podłogi swoja droga, dlaczego twoja mama sie nie sprzeciwiła?
W sumie nie wiem sama wiesz Myślę, że tak wszystkich nauczyła od początku i tak było. Zresztą ja się urodziłam w 10 rocznicę ślubu rodziców, i wujek tego dnia przyjechać i oczekiwał ciasta bo to okrągła rocznica W ogóle z mojej mamy strony rodzina sobie nie pomaga ani nic, najlepiej żeby wszystkim usłużyć

Ja pomagam u teściowej i zmywać i wszystko bo dziwnie się czuję jak ona coś robi (przykładowo obiad jak ja jestem u nich) a ja siedzę i patrzę. I wiem jak się czuje ktoś, kto coś robi a nikt nie pomaga. Zresztą czuję się tam jak u siebie, wiem gdzie wszystko jest, gdzie leży, więc nie mam problemu

Stary 2015-04-08, 15:51   #2485
nellady
Zakorzenienie

zrobiłam sobie dziś tatuaż

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 15:56   #2486
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie nie wiem sama wiesz Myślę, że tak wszystkich nauczyła od początku i tak było. Zresztą ja się urodziłam w 10 rocznicę ślubu rodziców, i wujek tego dnia przyjechać i oczekiwał ciasta bo to okrągła rocznica W ogóle z mojej mamy strony rodzina sobie nie pomaga ani nic, najlepiej żeby wszystkim usłużyć

Ja pomagam u teściowej i zmywać i wszystko bo dziwnie się czuję jak ona coś robi (przykładowo obiad jak ja jestem u nich) a ja siedzę i patrzę. I wiem jak się czuje ktoś, kto coś robi a nikt nie pomaga. Zresztą czuję się tam jak u siebie, wiem gdzie wszystko jest, gdzie leży, więc nie mam problemu
faktycznie dziwną rodzinke masz

Ja tez wiem gdzie co leży i jak przyjezdzają z zakupów czasem to nawet im do lodówki wszystko pochowam w miejscach gdzie oni lubią mieć ale poprostu nie lubie gdzieś zmywać tzn nie ja w ogole nie lubie zmywać
Stary 2015-04-08, 16:00   #2487
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
szok! Co za tupet, bezczelność no! Dziwię się, że Twój tata na to pozwolił!

Cytat:
Napisane przez nellady Pokaż wiadomość
zrobiłam sobie dziś tatuaż
poka poka

Ja tam u TŻ nawet okna myję i kibel sprzątam
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-04-08, 16:02   #2488
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie dziwną rodzinke masz

Ja tez wiem gdzie co leży i jak przyjezdzają z zakupów czasem to nawet im do lodówki wszystko pochowam w miejscach gdzie oni lubią mieć ale poprostu nie lubie gdzieś zmywać tzn nie ja w ogole nie lubie zmywać
To jak bedziecie mieszkac to tez zmywac nie bedziesz? Ja tez nie lubie ale jezeli chce i mam pomoc to przestaje patrzyc na to co lubie a czego nie tylko chce pomoc komus i odciazyc chociaz z jednej czynnosci. Korona z glowy nie spadnie

Ja np nie lubie prasowac a tz ma na tym punkcie bzika i przed wyjsciem prosi mnie czy mu wyprasuje ciuchy a on w tym czasie szybko sie wykapie i ogarnie. Szybciej bedzie jak ja wyprasuje a on sie wykapie a nie jak on sie wykapie a pozniek jeszcze poprasuje. Przestaje patrzyc czy to lubie czy nie i korona z glowy mi nie spadnie

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Ja rzadko bywam u tz i tylko jak cos to znosze naczynia do zmywarki lub robimy z tz obiad W jego pokoju tez jak mnie poprosi to posciele lozko itp.

Z moim A
Stary 2015-04-08, 16:42   #2489
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
To jak bedziecie mieszkac to tez zmywac nie bedziesz? Ja tez nie lubie ale jezeli chce i mam pomoc to przestaje patrzyc na to co lubie a czego nie tylko chce pomoc komus i odciazyc chociaz z jednej czynnosci. Korona z glowy nie spadnie

Ja np nie lubie prasowac a tz ma na tym punkcie bzika i przed wyjsciem prosi mnie czy mu wyprasuje ciuchy a on w tym czasie szybko sie wykapie i ogarnie. Szybciej bedzie jak ja wyprasuje a on sie wykapie a nie jak on sie wykapie a pozniek jeszcze poprasuje. Przestaje patrzyc czy to lubie czy nie i korona z glowy mi nie spadnie

Ja rzadko bywam u tz i tylko jak cos to znosze naczynia do zmywarki lub robimy z tz obiad W jego pokoju tez jak mnie poprosi to posciele lozko itp.
u mnie nawet "teściowa" by nie pozwoliła na zmywanie. Jestem gościem jakby nie patrzeć i nie wyobrazam sobie też odwrotnej sytuacji ale niektore to nawet nie zaniosą własnego talerza do kuchni inaczej jak twoja "teściowa"ma zmywarke a inaczej jak nie ma co do obiadu to my zawsze naleśniki robimy dla całej jego rodziny

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

tzn to jest tak... jak jestem na kolacji u TŻ no bo wiadomo ze coś musze zjeść to kolacje sami robimy i dostaje szału jak mama TŻta mi zrobi bo sie głupio czuje ale wtedy wszystko przynosze do pokoju (o ile jemy z cała rodzina) i odnosze a jak oficjalnie mnie zaprasza na obiad w niedziele to mi nie pozwala nic przynosić tylko siedzieć i pachnieć
Stary 2015-04-08, 16:48   #2490
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nawet "teściowa" by nie pozwoliła na zmywanie. Jestem gościem jakby nie patrzeć i nie wyobrazam sobie też odwrotnej sytuacji ale niektore to nawet nie zaniosą własnego talerza do kuchni inaczej jak twoja "teściowa"ma zmywarke a inaczej jak nie ma co do obiadu to my zawsze naleśniki robimy dla całej jego rodziny
Co innego czuc gosciem i byc gosciem na samym poczatku zwiazku a juz po jakimczasie powinnac byc traktowana mozna powiedziec czesc rodziny? Ja tak jestem traktowana a jestem krocej ze swoim tz niz ty.

Mama twojego tz jak sie zachowuje w kuchni wszystko zawsze sama gotowala i sprzatala?

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Ja bylam u tz na imprezach rodzinnych, teraz na calych swietach i pomagalam normalnie. Za to siostra tzta ktora w sobote przyjechala w sobote a pojechala w niedziele nie tknela palcem a juz w PL rok jest i to ona jest prawdziwa z wiezow krwi rodzina. Ona tez jakos nie lapala zartow, tu podsluchala co kto gada itp. Ogolnie jest ona wporzadku byle wszystkiego nie mowic a ona lubi z tego co mowili duzo wiedziec. Jakos lepiej dogaduje sie i moge o wszystkim pogadac z jego siostra i szwagrem z ktorym tz mieszka.

Z moim A
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości