![]() |
#2461 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koty - część XI
dziewczyny, ja jestem bardzo w goracej wodzie kapana i zastanawiam sie, czy nie napisac do hodowli, ze moglabym wziac juz starsze koty, tzn. 6 miesiecy, bo wiem, ze te zostaly im jeszcze z poprzedniego miotu
![]() Wiekszy kot ma swoje plusy i minusy, tak samo jak i maluchy. dobrze, ze tz dzisiaj wraca to sprowadzi mnie na ziemie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakby było z mieszaniem jakiś ulubionych snaczków Misi z wodą? Ja taki sposób na Bisiaka znalazłam, bo też się zaczęła obrażać na mięsne zupy. ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2463 |
Konto usunięte
|
Kretka, jak wroci tz to pogadam z nim.
Moja mama przygarnela raz kocura 4 letniego, u niej jest juz 5 lat i czuje sie wspaniale. Ja sie boje, ze nie bede potrafila wychowac tych kotow, zeby wyrosly na normalne kociaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Wtajemniczenie
|
tak
![]() Cytat:
![]() |
#2465 |
Konto usunięte
|
A nie myslicie, ze hodowcy pomysla, ze jacys ieodpowiedzialni jestesmy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Misia miała 8 tygodni jak ze mną zamieszkała i przyznam, że w wieku ok. 4-7 miesięcy psociła najbardziej Była już na tyle zwinna, żeby się wszędzie wepchać, na tyle rozgarnięta żeby kombinować jak się da, na tyle silna, żeby te jej zabawy czasem stały się bolesne dla otoczenia (nie ma to jak polowanie na stopy pańci nad ranem ![]() ![]() Ale te kilka miesięcy da się spokojnie znieść, a potem to już mamy może wciąż szalonego, ale już trochę mądrzejszego kociaka. Czasem trochę tęsknię za tą małą kuleczką demolki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Najgorszy okres u nas chyba właśnie minął, nauczyły się w końcu że pańci się nei drapie i nie rzuca się jej na powieki bo się ruszają
![]() ![]() ![]()
#2469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam w piątek tego nowego Feliwaya (wkład) na allegro. Właśnie odebrałam paczkę i chyba w życiu nie dostałam takiej śmiesznej paczki. Wkład malutki, a pudełko jak pół zooplusowego pudła z karmą. W środku pełno styropianowych kostek. Jak już się przez nie przekopałam, to okazało się, że pudełko z wkładem owinięte szczelnie folią. Odwijam, otwieram, a tam w środku jeszcze buteleczka też szczelnie zawinięta. Nie ma co, ktoś się postarał ![]() Za to Misia wlazła już do pudła i zachowuje się jak dziecko w basenie z plastikowymi kulkami, czyli zabawka dla kota gratis ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym - nikt nie każe ustawiać kuwety tuż przy łóżku czy pod stołem jadalnianym, są też inne miejsca w pokojach ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2015-06-22 o 17:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
Patrząc na rozkład tego mieszkania, wagonowe (kiedyś przechodnie) pokoje, to, że sam przedpokój zajmuje jakieś 10 m2 (z 50m2 całego mieszkania), a łazienka jakieś 3m2 oraz to, że kiedyś na ścianie łazienki tuż nad wanną na jej długości było okno (takiego normalnego rozmiaru) do uwaga... kuchni, to mam wrażenie, że to w ogóle jakiś żart projektanta
![]()
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2476 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też jak to usłyszałam, nawet zdjęcia widziałam
![]() To tak w temacie niezałatwiania się w kuchni ![]() ![]() ![]() Dobrze, że to zamurowali ![]()
![]() |
#2477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam teraz calkiem spora lazienke i osobne pomieszczenie na pralke, takze nie przeszkadza ![]()
![]() |
#2478 |
Raczkowanie
|
Trzeba szukać pozytywów w każdej sytuacji
![]() ![]() ![]() A tak już zupełnie serio to mam pytanie z rodzaju dziwnych. Czy możliwe jest żeby kot jedząc jakiś określony rodzaj karmy zaczął załatwiać się poza kuwetą? Do tej pory moja kotka z suchych karm jadła Totw, Porte21, czasami Smille i Josere ale jako przysmak. I wszystko było w porządku. Jakiś czas temu otworzyłam na spróbowanie Purizon (bo dostałam jako gratis z zooplusa) i kotka nad ranem zesikała się na łóżko, i tak przez 3 kolejne ranki (wtedy kiedy dostawała tę karmę). Przekopałam internet szukając powodu tego sikania i trafiłam na informację że jak kot po wyjściu z kuwety zakopuje dalej poza nią (szura łapkami po ziemi jakby kończył zakopywanie) może znaczyć że nie odpowiada mu miejsce gdzie ta kuweta stoi, a że rzeczywiście kilka dni wcześniej tak robiła, więc przestawiłam kuwetę w inne miejsce i wszystko wróciło do normy. Potem z Tż-tem byliśmy na wczasach, mała była u moich rodziców przez tydzień, miała swoje stałe karmy-było wszystko ok, wróciliśmy-dalej było ok kiedy jadła TOTW i Porte, 3 dni temu dałam jej znów Purizon-nad ranem sik, odstawiłam i znowu jest ok. Czy to jest naprawdę możliwe żeby po tej karmie była taka reakcja? Szukałam w internecie i gdzieś trafiłam że może to być wina wysokiej zawartości sodu w karmie, ale szczerze mówiąc nie wiem co o tym myśleć bo się na tym nie znam. Macie jakieś doświadczenia z takimi dziwnymi sytuacjami? |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
U mojej babci było okienko w łazience do kuchni, bardzo fajnie szło się na grubszą sprawę gdy akurat była jakaś impreza czy święta i w kuchni pełno ludzi
![]()
#2481 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I wszystko jasne: w związku z tym, że łazienka jest za mała na umywalkę zrobiono okno żeby można było przez nie w kuchni myć ręce bez wychodzenia z łazienki ![]() ![]() Co do kuwety: dla mnie tylko kryta z filtrem: mniej kurzu ze żwirku, mnie roznoszonych drobin po domu, mniej smrodu. Z moja obsesją na punkcie czystych podłóg nie ma innej opcji.
![]() |
#2483 |
Nie depcze krokusów
|
Spotykam do tej pory takie układy mieszkań w budynkach na krakowskim Podgórzu
![]()
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Widziałam kilka takich cudów architektury współczesnej: okno z pokoju na klatkę schodową albo pół okno na schody wejściowe
![]() U mojego dziadka jest okno z kuchni do łazienki, ale pod samym sufitem i to bardzo fajne rozwiązanie, bo zawsze jest trochę światła dziennego. Teraz widziałam, że robią czasem takie małe okienka w łazienkach w nowych blokach i sama bym takie chciała: zawsze to świeże powietrze ![]()
#2485 |
Zakorzenienie
|
Na studiach w kawalerce mieliśmy okna w łazience (duża łazienka z kiblem, nowe budownictwo). Tragedia. Zimą trzeba było dostawić elektryczny piecyk, bo oczywiście grzejnika normalnego nie było, tylko to małe gówienko do suszenia ręczników.
#2486 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Bo ta suszarka nie służy do ogrzewania pomieszczenia, tylko do suszenia ręczników. Nie wiem, czy zdecyduję się na to w swoim mieszkaniu.
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2488 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja teraz w łazience mam tylko 2 pionowe rury do ogrzewania, podobnie na przedpokoju. Ale na to nie mogę narzekać, zimą mieszkanie jest naprawdę ciepłe, często przykręcam kaloryfery, bo mi za gorąco. Zimno bywa w chłodne dni wiosny/lata/jesieni, gdy nie grzeją. Wtedy muszę spać pod grubą kołdrą, a zimą śpię pod letnią ![]() Chociaż zawsze mogę liczyć na włochaty termofor pod kołdrą ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-06-23 o 12:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luksfery może nie koniecznie wpisują się w moje gusta, ale ścianka z mlecznej plexi albo lacomatu ![]() Ja mam grzejnik w łazience, który służy też za wieszak i suszarkę do ręczników ![]() W nowych blokach rury od ogrzewania poprowadzone są w podłodze i robią za ogrzewanie podłogowe ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Termofor to podstawa ![]()
![]() |
#2490 |
Konto usunięte
|
ja tez mam malenka lazienke z obrzydliwymi plytkami.
Wlazience miesci sie zlew, wc i wanna. Pod zlewem nie miesci sie nawet kosz na brudna bielizne, bo bylby za wysoki, ale kuweta sie zmiesici:d wlasnie zmierzylam ![]() Zaczynam powoli robic gruntowne porzadki w mieszkaniu, zeby bylo wiecej miejsca na koty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.