Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 13:33   #2461
watashi
Zadomowienie

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez Niebo_w_Twoich_Oczach Pokaż wiadomość
Kusisz ;P

Przeczytałam na jakiejś stronie w necie że ten ból który towarzyszy przerwaniu błony dziewiczej wcale nie jest taki straszny... Prawda to? :P
Jak zawsze, zależy od osoby

Edytowane przez watashi
Czas edycji: 2010-02-18 o 14:42
watashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:29   #2462
narep
Przyczajenie

Dziewczyny mam pytanie, po jakim czasie wasz partner "dochodzi" ?
u mnie w zwiazku seks trwa jakies max 5 min i juz koniec ;/ zaczyna mnie to denerwowac bo zero (jak dla mnie) przyjemnosci
narep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:32   #2463
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez narep Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, po jakim czasie wasz partner "dochodzi" ?
u mnie w zwiazku seks trwa jakies max 5 min i juz koniec ;/ zaczyna mnie to denerwowac bo zero (jak dla mnie) przyjemnosci
1. to jest temat o pierwszym razie
2. poczytaj forum to to juz sie na prawde przewijało setki razy i na forum juz są rady

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:26   #2464
Kasiula191
Przyczajenie

Witam. Po części rozumiem Twoją bezsilność,ale i nie jest mi obca postawa Twojej dziewczyny... Ja też mam podobny problem... Jestem ze swoim chłopakiem 2 mc, on namawia mnie na współzycie, wiedząc o mojej przeszłośći niezbyt ciekawej w tym aspekcie... Niedlugo skończę 19 rok życia...Jestem dziewicą, jednakże nie są mi obce złe doświadczenia... 9 lat temu,byłąm molestowana przez swojego nauczyciela... Do tej pory nie potrafię sobie z tym całkiem poradzić, żyję wydawaćby się mogło normalnie,lecz jeśli przychodzi do tego typu spraw to nadal nie potrafię się przełamać... Radziłam się w tej sprawie jakiś czas temu dobremu psychologowi...Stwierdził że na tego typu problem najlepszy jest włąśnie seks z kimś komu ufam... Mojego partnera obdarzam zaufaniem, on wie o moim problemie, zapewnia że nie zrobi mi krzywdy... Niemniej jednak nie wiem czy mam się na to zgodzić... Boję się ciąży( Grześ mówi że nie chce bym brała tabletki, bo one szkodzą i że będzie się zabezpieczał gumką,a gumka wiadomo- może pęknąć;/),boję się bólu i tego że obraz tamtych dni z przed 9 lat znów stanie się bardzo wyraźny... On jest ode mnie starszy-ma 23 lata i jeden poważny związek za sobą, co za tym idzie ,jest doświadzony,a ja kompletnie zielona w tych sprawach i boje sie że się skompromituje... Z drugiej strony wiem ,że on już dawno TEGO nie robił,i może po prostu zależy mu tylko na seksie...ale nie dziwie się ze facet ma swoje potrzeby i nie chce być egoistką... nie wiem już co mam robić naprawdę...Ufam mu i jest mi z nim dobrze...
Kasiula191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:52   #2465
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula191 Pokaż wiadomość
Witam. Po części rozumiem Twoją bezsilność,ale i nie jest mi obca postawa Twojej dziewczyny... Ja też mam podobny problem... Jestem ze swoim chłopakiem 2 mc, on namawia mnie na współzycie, wiedząc o mojej przeszłośći niezbyt ciekawej w tym aspekcie... Niedlugo skończę 19 rok życia...Jestem dziewicą, jednakże nie są mi obce złe doświadczenia... 9 lat temu,byłąm molestowana przez swojego nauczyciela... Do tej pory nie potrafię sobie z tym całkiem poradzić, żyję wydawaćby się mogło normalnie,lecz jeśli przychodzi do tego typu spraw to nadal nie potrafię się przełamać... Radziłam się w tej sprawie jakiś czas temu dobremu psychologowi...Stwierdził że na tego typu problem najlepszy jest włąśnie seks z kimś komu ufam... Mojego partnera obdarzam zaufaniem, on wie o moim problemie, zapewnia że nie zrobi mi krzywdy... Niemniej jednak nie wiem czy mam się na to zgodzić... Boję się ciąży( Grześ mówi że nie chce bym brała tabletki, bo one szkodzą i że będzie się zabezpieczał gumką,a gumka wiadomo- może pęknąć;/),boję się bólu i tego że obraz tamtych dni z przed 9 lat znów stanie się bardzo wyraźny... On jest ode mnie starszy-ma 23 lata i jeden poważny związek za sobą, co za tym idzie ,jest doświadzony,a ja kompletnie zielona w tych sprawach i boje sie że się skompromituje... Z drugiej strony wiem ,że on już dawno TEGO nie robił,i może po prostu zależy mu tylko na seksie...ale nie dziwie się ze facet ma swoje potrzeby i nie chce być egoistką... nie wiem już co mam robić naprawdę...Ufam mu i jest mi z nim dobrze...
2 miesiące to krótko jak na bycie razem.

Poza tym z tego co piszesz nie ma między wami nic w kwesti seksu. A taki przeskok od niczego do stosunku dobrym nie jest,

Jeśli chcesz to powinno się wszystko dziać stopniowo. Najpierw dotykanie przez ubranie, potem np zdejmowanie górnej części garderoby, potem dolnej. Petting najpierw delikatny i bardziej zaawansowany. W ten sposób oswoisz się powoli i powinnaś z czasem naprawdę chcieć stosunku. A sam stosunek... Będzie po prostu kroczkiem kawałek do przodu, a nie krokiem milowym jakby było bez pettingu i przygotowania ciała właśnie.

Jeśli chłopakowi na Tobie zależy to będzie to dla niego normalne i naturalne. Już nawet nie ze względu na Twoje złe doświadczenia a na to, że chyba większość z nas tak zaczynała. Bo z nagością, dotykiem, przyjemnością i otwartością wobec partnera trzeba się oswajać i ich uczyć po prostu. A kiedy przychodzi ten moment to wie się, że się tego bardzo bardzo chce.

A jeśli będzie bardzo nalegał bo on dawno seksu nie miał itd... to znaczy, że nie zależy mu na Tobie tak mocno jak twierdzi.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:58   #2466
primarylady
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
raczej plotka z pękaniem ale jak użyłam globulki i gumki to momentalnie gumka spadła bo było za mokro, poza tym szczypie to i pieni się, całe łożko zafajdane i mokre i oczywiście o przyjemności seksu oralnego można zapomnieć
właśnie słyszałam o tym, że brudzi łóżko... ale myślę, że bezpieczeństwo ważniejsze od brudnej pościeli
primarylady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 18:50   #2467
mimochodem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alice_in_Wonderland Pokaż wiadomość
Kilka razy w ciągu tych dwóch lat gumka nam pękła, ale to raczej z tego powodu, że byłam zbyt sucha (tak to jest jak się człowiek śpieszy :P ). Jak się używa ich w odpowiedni sposób to nic się nie stanie. Zresztą jak już nam pękały to rozwalały się całkiem, a nie że robiła się mikrodziurka, więc spokojnie można później ocenić czy prezerwatywa jest cała.
I bieglas wtedy po Postinor?
Bo nam pękła, ale niby nie miał wytrysku, jutro do ginekologa lecę...
Zły początek

talia: 64->60
biodra: 90->85
udo: 52->49

mimochodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 18:52   #2468
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez primarylady Pokaż wiadomość
właśnie słyszałam o tym, że brudzi łóżko... ale myślę, że bezpieczeństwo ważniejsze od brudnej pościeli
no ja nie wiem co to za bezpieczeństwo jak się gumka od tego zsuwa

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 22:24   #2469
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
no ja nie wiem co to za bezpieczeństwo jak się gumka od tego zsuwa

Jak gumka się zsuwa to znaczy, że jest za szeroka. Nam się durexy extra safe zsuwały, a classic są idealne. I nieważne czy używaliśmy globulek (jakieś 2 miesiące) czy mam suchsze dni, czy owulacje i "pływam". Wręcz dla dobrze założonej gumki lepiej jak jest mokro, bo suchość może powodować pęknięcie gumki i otarcia.

Wnioski? Gumka była za szeroka i dlatego się zsuwała. Mokrość nie miała z tym nic wspólnego.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:39   #2470
marika95472
Przyczajenie

Cool Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Edytowane przez marika95472
Czas edycji: 2010-05-04 o 19:46
marika95472 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:07   #2471
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Jak gumka się zsuwa to znaczy, że jest za szeroka. Nam się durexy extra safe zsuwały, a classic są idealne. I nieważne czy używaliśmy globulek (jakieś 2 miesiące) czy mam suchsze dni, czy owulacje i "pływam". Wręcz dla dobrze założonej gumki lepiej jak jest mokro, bo suchość może powodować pęknięcie gumki i otarcia.

Wnioski? Gumka była za szeroka i dlatego się zsuwała. Mokrość nie miała z tym nic wspólnego.
kochana, u nas bardzo trudno o za szeroką gumkę więc to jednak wina globulek, może macie jakieś inne lub masz inną pochwę albo Twój TŻ mniejszego penisa. Tak czy owak moje doświadczenia z używania takich środków są jak najbardziej negatywne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 21:16   #2472
shure
Zadomowienie

dziewczyny mam pytanie... czy was tez bolalo po rozpoczeciu wspolzycia... chodzi mi nie o pierwszy drugi czy trzeci raz tylko troche pozniej... jesli tak to po jakim czasie wam przeszlo...

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:18   #2473
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, u nas bardzo trudno o za szeroką gumkę więc to jednak wina globulek, może macie jakieś inne lub masz inną pochwę albo Twój TŻ mniejszego penisa. Tak czy owak moje doświadczenia z używania takich środków są jak najbardziej negatywne.
A wiesz, że każdy rodzaj ma różną średnicę? Więc zamiast wymyślać, że trudno o za szeroką i że to wina globulek, to sprawdźcie opakowanie od gumek.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-02-02, 21:22   #2474
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie... czy was tez bolalo po rozpoczeciu wspolzycia... chodzi mi nie o pierwszy drugi czy trzeci raz tylko troche pozniej... jesli tak to po jakim czasie wam przeszlo...
mnie bolalo tylko za pierwszym razem i to przez to, że nie potrafiłąm się rozluźnić.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:37   #2475
lipstik
Raczkowanie

GG do lipstik

pierwszy raz? bolalo, bardzo bardzo...
nie jestem dziewica od 8 pazdziernika i ciezko mi z tym.....
lipstik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 21:41   #2476
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstik Pokaż wiadomość
pierwszy raz? bolalo, bardzo bardzo...
nie jestem dziewica od 8 pazdziernika i ciezko mi z tym.....
ciężko?

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-02-02, 21:47   #2477
lipstik
Raczkowanie

GG do lipstik

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
ciężko?

tak...ciezko...bo tak w glebi nie chcialam tego.... wogole to temat chyba bardziej nadaje sie na bloga niz na forum bo za duzo pisania....
Stary 2010-02-02, 21:49   #2478
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
tak...ciezko...bo tak w glebi nie chcialam tego.... wogole to temat chyba bardziej nadaje sie na bloga niz na forum bo za duzo pisania....
czyli Cię zgwałcono ?

Stary 2010-02-02, 21:53   #2479
Niebo_w_Twoich_Oczach
Raczkowanie

no nie koniecznie. czasem chłopak chce, dziewczyna nie. ale sie oddaje bo wypada, bo głupio odmówić itd. Smutne
Niebo_w_Twoich_Oczach jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 21:57   #2480
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
no nie koniecznie. czasem chłopak chce, dziewczyna nie. ale sie oddaje bo wypada, bo głupio odmówić itd. Smutne
coooo ?

Stary 2010-02-02, 22:01   #2481
lipstik
Raczkowanie

GG do lipstik

nie.. ale tak sie czuje.....
i nie chodzi o namawianie..... bo sama sie o to prosilam....
Stary 2010-02-02, 22:06   #2482
Niebo_w_Twoich_Oczach
Raczkowanie

Cytat:
coooo ?
smiej sie smiej bo brzmi zabawnie, ale nie słyszałaś o czymś takim? Nie mówię z własnego doświadczenia. Ale ile razy rozmawiałam z dziewczynami, które twierdziły że uprawiały sex bo głupio im było odmówić. O to mi chodziło jeśli mnie nie zrozumiałaś
Stary 2010-02-02, 22:08   #2483
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
smiej sie smiej bo brzmi zabawnie, ale nie słyszałaś o czymś takim? Nie mówię z własnego doświadczenia. Ale ile razy rozmawiałam z dziewczynami, które twierdziły że uprawiały sex bo głupio im było odmówić. O to mi chodziło jeśli mnie nie zrozumiałaś
no wiem wiem, też oczywiście słyszałam o takich sytuacjach, ale przyznaj, że brzmi to groteskowo i głupio
lipstik, jak to sama się prosiłaś skoro nie chciałaś ?

Stary 2010-02-02, 22:13   #2484
Niebo_w_Twoich_Oczach
Raczkowanie

No heheh przyznaję. Tak brzmi
Stary 2010-02-02, 22:13   #2485
lipstik
Raczkowanie

GG do lipstik

Cytat:
no wiem wiem, też oczywiście słyszałam o takich sytuacjach, ale przyznaj, że brzmi to groteskowo i głupio
lipstik, jak to sama się prosiłaś skoro nie chciałaś ?

w moim przypadku nie bylo to w sensie "chce bo niewypada odmowic..." tylko nie bylam stanowcza by odmowic.... chyba wygrala ciekawosc...... jednak....
Stary 2010-02-02, 22:16   #2486
Niebo_w_Twoich_Oczach
Raczkowanie

ah ciekawość to ponoć pierwszy stopień do piekła...

ale powiem że mnie również ciekawość nieraz korci...
Stary 2010-02-02, 22:19   #2487
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
w moim przypadku nie bylo to w sensie "chce bo niewypada odmowic..." tylko nie bylam stanowcza by odmowic.... chyba wygrala ciekawosc...... jednak....
a teraz żałujesz bo... ?

Stary 2010-02-02, 22:24   #2488
lipstik
Raczkowanie

GG do lipstik

Cytat:
ah ciekawość to ponoć pierwszy stopień do piekła...

ale powiem że mnie również ciekawość nieraz korci...

niestety.... gdyby ta ciekawosc mozna bylo jakos opanowac......

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
a teraz żałujesz bo... ?

-żaluje bo nie bylo tak jak sobie tego wymarzylam.... inaczej to sobie wyobrazalam...
-zaluje bo juz nie mam tego co mialam najcenniejsze i za co sie szanowalam...
-zaluje bo ... nie moge juz z duma mowic ze jestem ta z nielicznych co maja jeszcze "czystosc"
Stary 2010-02-02, 22:37   #2489
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
niestety.... gdyby ta ciekawosc mozna bylo jakos opanowac......

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

-żaluje bo nie bylo tak jak sobie tego wymarzylam.... inaczej to sobie wyobrazalam...
-zaluje bo juz nie mam tego co mialam najcenniejsze i za co sie szanowalam...
-zaluje bo ... nie moge juz z duma mowic ze jestem ta z nielicznych co maja jeszcze "czystosc"
czystość jest przereklamowana, kawałek błony i jeśli tylko za to się szanowałaś, to przykro mi, że traktujesz siebie jak traktujesz.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-02-02, 22:43   #2490
lipstik
Raczkowanie

GG do lipstik

nie napisalam ze wogole siebie juz nie szanuje.....wiem tez ze to tylko "blona" ale.... to chyba przez sentyment...
w kazdym razie predzej czy pozniej i tak mialoby to nastapictylko wydaje mi sie ze kazda z nas ma jakies wyobrazenie jakby chciala to przezyc a jak tak sie nie stanie to pozostaje lekki zawod ktory jednak z czasem mija.....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości