|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
U mnie na poczatku bedzie spalo w beciku
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- A potem zalezy... moja corka ma roczek I nie spi pod niczym bo I tak sie odkopie
|
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
U mojej koleżanki otulacz się sprawdził. Okazało się, że dziecko śpi w nim jak aniołek.
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie co dziecko to teoria. Olka ma tak ze jak zasypia to nie może mieć przykrycia ani skarpetek. Dopiero jak zaśnie to ubieram jej skarpetki i przykrywam. Inaczej bawi się,.ściąga i nie zasypia spokojnie.
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jakos otulacze nie przekonuja,spiworki bardziej a najbardziej to kocyk ale balabym sie ze sie nakryje. A na pewno nie bedzie spalo bez niczego bo zamarznie :-D chyba ze to ja taka wrazliwa jestem ze musze miec w nocy ciepło w sypialni zeby sie nie rozchorowac
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Na szczęście jest jeszcze odrobina czasu, by pomyśleć. A i tak pewnie wszystko zweryfikuje "życie"
![]() Baby - o której do lekarza? |
|
|
|
#2466 |
|
Konto usunięte
|
Ja dostałam śpiworek, początkowo zamierzam w tym trzymać dzieciaczka, a potem kołderka czy kocyk.
|
|
|
|
#2467 |
|
Rozeznanie
|
Hej ja sie wczoraj wyczekalam w kolejce do lekarza bo bylo mega opóźnienie, ale widoki rekompensuja wszystko.
A dziec nasz jest strasznie wstydliwy zakryl się nozkami i nici z podgladania. Lekarz probowal cos od dolu spojrzec no i nic nie znalazl wiec na dzien dzisiejszy raczej dziewczynka, ale to grubymi nicmi szyte sam mowi ze od dolu to jakby cos bylo nawet miedzy nogami to moze nie wystawac no nic czekamy do polowkowegoA co do ruchow to powiedzial ze trzeba poczekac ze 2-3 tygodnie jeszcze. Na USG widac bylo ruchy a ja nic nie czulam niestety. Edytowane przez kogielmogiel Czas edycji: 2015-08-04 o 09:09 |
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie otulacze przekonują dlatego, że małe dzieci często wzdrygają się przez sen. Dorośli też czasem mają (mój TŻ np. często).
Dzieci często przez ten odruch się wybudzają, bo uderzają się rączkami w twarz. A tak to jak są otulone, to nie ma tego. Poza tym większość noworodków lubi być otulona, bo pryzpomina to ciasny brzuch mamy
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę Ci wieczorem albo jutro, bo mam w domu
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- O nie, mam, dokładnie taki:
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się jak zombie
Całą noc spać nie mogłam, bo ciągle się bałam że ten brzuch znowu zacznie twardnieć. A po 3 stwierdziłam, że to już koniec spania i zaczęłam czytać książkę ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- kogiel to po cichu gratuluję, może to kolejna mała wstydnisia
|
|
|
|
#2472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- W ogole to ogladam prognoze pogody i podobno w tym tygodniu maja pasc rekordy ciepla. Ponad 41st takze bedzie ostro
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, a masz już tą poduszkę?
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
magdusia ale to się tak nie dało. Próbowałam spać, ale mam wrażenie, że byłam w takim ekstra płytki śnie, bo tyle co mi się wydawało że zasnęłam, to się budziłam i macałam czy wszystko ok.
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny
![]() U mnie teraz termometr pokazuje 33st :-/ Czarnula, Ty dzisiaj masz wizyte? Wyslane z Lumia920. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotka jeszcze nie przyszła, może dziś albo jutro będzie mam nadzieje. Całą noc dziś kombinowałam z kołdrą ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Casa taaaaaak |
|
|
|
|
#2477 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem wiem ze tak sie nie da nie myslec... jednak instynkt macierzynski robi swoje.
W ogole mam wrazenie ze chyba mi sie zbiera pokarm w piersiach bo mam takie twarde ze masakra. Cale szczescie ze nie bola ani nic takiego...
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry .
Czarnulax dobrze, że już nie trwadnieje może to tylko takie jednorazowe nic groźnego. Wczoraj u mam grudniowych poczytałam, że jedna pytała o to twardnienie i jej lekarz powiedział ze mogą się zdarzyć takie krótkie nawet ok 20 razy dziennie. Ale najpewniej trzeba skontrolować czy to takie normalne twardnienie czy coś gorszego. Zobaczymy co Tobie lekarz powie. |
|
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Dotka - fajny ten otulacz
![]() Czarnulax - za wizytę. Na pewno wszystko będzie dobrze. A ja dziś zgrzeszyłam, bo przez jakiś czas spałam na prawym boku zamiast na lewym
|
|
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
Tak serio podchodzisz do tego spania na lewym boku ? Ja nie kontroluje boku na którym spie, ale na pewno na zmiane
|
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sie starałam ale mi się już odechciało, odleżyn można dostać
zmieniam w nocy pozycję zarówno na prawy bok jak i na wznak, na razie czuję się dobrze.Czarnula, to współczuję. Mam nadzieję że po wizycie U gin już będziesz spać spokojnie: cmok: U mnie z kolei Jak śpię to znaczy że jest ok, bo wtedy jak coś się działo nie sposób było się nie obudzić... Dotka, ładny otulacz Dziś idę do ortopedy poprosić o skierowanie na cc. Ciekawe co mi powie
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Na tym etapie to jeszcze nie jest tak istotne spanie na tym lewym boku
![]() Ja śpię część na jednym, część na drugim. |
|
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie w nocy potrafie kontrolowac i spie na lewym boku, na krotko zmieniam na lezenie na plecach
![]() Super otulacz ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Medeline, w Tk Maxx kupiłam
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, będę musiała zajrzeć w Rzeszowie tam.nigdy nie byłam
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
w cieniu ten gorac idzie znieść... Ale.godzina na placu zabaw to i tak dużo..Co do spania ja staram się kłaść na lewym np przed telewizorem, w pracy na podlodze. W łóżku to różnie wychodzi bo jak sie przekręce w lewo to mam tz a jego wkurzają moje skulone kolana a ja nie umiem inaczej hah :-D dlatego jak na prawym to on mnie przytuli a mi kolana mogą wystawac za i nikogo nie wkurza hah :-P wiem ze.moglibyśmy się zamienić miejscami ale wtedy w nocy idąc siku zabilabym się trzy razy o łóżko eh.. Nie ma rozwiązania Haha :-D W ogóle czaicie.. Takie upały a ode mnie właśnie wyszła pielgrzymka piesza na Jasna Górę. Rok temu mieli identycznie że szli w mega upały. Upały się skończą a im zostanie ostatni dzień do przejścia. Mega im współczuję.. Szłam dwa razy i w upały i w deszcz jedno i drugie przekleństwo. |
|
|
|
#2489 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i synuś Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja na Fuercie byłam w lutym i było idealnie, 20-25 stopni, słoneczko... opaliłam sie na mahoń wtedy ![]() Cytat:
![]() śliczny ja nadal nie mam pomysłu czy kupić śpiworek czy otulacz czy co..... każda koleżanka mówi ze u jej dziecka co innego się s sprawdziło, no i jak tu przewidzieć Cytat:
nie kontroluję tego przez sen ![]() jak przyjdzie poduszka to może będzie mi łatwiej (tzn trudniej się przekręcić ) Czarnula za wizytę, mam nadzieję ze te twardnienia to jeszcze nic takiego |
|||||||||
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, no przecież pozycja na agrafkę jest najlepsza do spania, ja mam zawsze kolana prawie pod brodą,niezależnie jak próbuje zasnąć
a pielgrzymki mnie przerażają---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Ewusia, kup oba,w końcu to wszystko takie słodkie ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- I dziś ubrałam wreszcie swój nowy stanik, 65F fakt,że kupiłam lekko na zapas, w jednym cycu mam 1,a w drugim są 2 wkładki (ach ta dysproporcja) ale fajnie zobaczyć jak to jest mieć te 2 rozmiary więcej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

no nic czekamy do polowkowego

Całą noc spać nie mogłam, bo ciągle się bałam że ten brzuch znowu zacznie twardnieć. A po 3 stwierdziłam, że to już koniec spania i zaczęłam czytać książkę 

za wizytę. Na pewno wszystko będzie dobrze.
Ale jestem dobrej myśli
ja na Fuercie byłam w lutym i było idealnie, 20-25 stopni, słoneczko... opaliłam sie na mahoń wtedy