![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
Dot.: Izotek - cz.II
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Malinowaslodycz;609 79541]
Cytat:
A jak z nawilżeniem oczu? Ja noszę soczewki kontaktowe i nienawidzę okularów, a wadę mam ogromną, więc o chodzeniu bez nie ma mowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=zabazabinska;609934 56]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez feronik Czas edycji: 2016-05-28 o 09:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Raczkowanie
|
Ja wcale nie mam suchych oczu. Nosze okulary bo słyszałem od pani Dermatolog, aby unikać soczewek przy izoteku. Ogólnie u mnie tylko usta sprawiają problem, i łuszczenie się twarzy.
Zastanawiam się nad zapytaniem o zwiększenie dawki z 40 mg na dobe na np 50/60 na 70kg wagi. Boje się tylko o zbliżające się lato. Wydaje mi się że tylko łuszczenie i usta są skutkami prawie u każdego widoczne reszta to sprawa indywidualna. Wcale nie odczuwam senności, osłabienia albo buli mięśni, kości. Co dziwne bo 30 marca miałem operacje barku i jestem teraz na intensywnej rehabilitacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim!
Został mi tydzień kuracji. Zauważyłam wypadanie włosów już miesiąc temu, ale to, co się dzieje teraz przechodzi ludzkie pojęcie. Są dosłownie wszędzie, nawet w obiedzie. Kupiłam polecaną wcierkę Jantar i łykam Biotebal. Polecacie jeszcze coś sprawdzonego? Oto efekt dzisiejszego szczotkowania moich włosów... 😢 Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2018-02-28 o 16:44 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Raczkowanie
|
Czy usuwał ktoś zęba podczas kuracji lub tuż po?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Raczkowanie
|
Nie było żadnych komplikacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Raczkowanie
|
Hej,
zatam jeszcze raz, bo jakos moje pytanie umknelo bez odpowiedzi: czy w czasie kuracji trafił się wam okres "lepkości skóry"? Moje ręce, dekold i twarz lepią się jak wysmarowane miodem-nie pomaga mycie co kilka minut, ani żasne kremy. Jestem po 4 miesiacach kuracji, cera-chyba lepsza ale utwierdzam sie w przekonaniu ze u mnie nie pryszcze a blizny sa najwileszym problemem.
#2473 |
Raczkowanie
|
kamiko13 - Na razie nic takiego nie mam chociaż jak pisałem, wróciło mi mycie włosów co dziennie, kuracja trwa 1,5 miesiąca. U mnie też blizny bardzo są widoczne, stronę wcześniej zamieściłem zdjęcia troszkę słabej jakości ale w realu wygląda to tragicznie, mam małą nadzieje na usunięcie tego nawet na razie się nie zastanawiałem jak ...
![]() marihaaaa - Ja 2 dni przed kuracją zakładałem aparat na zęby i leczyłem jakieś 4,5 zębów. Będę przed wyrywaniem czwórek oraz ósemek. Na razie nie widzę pogorszenia zębów, wręcz ich polepszenie ![]() Edytowane przez Grzegorz93 Czas edycji: 2016-05-29 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
kamiko13, ja zauważyłam taką tendencję na twarzy, ale pojawiało się zawsze po przetarciu jej płynem micelarnym i to na niego zrzucalam za to winę. Ja mam tak, że jak coś wyczytam to zaczynam się doszukiwać u siebie i tak powstaje wkręcanie sobie niepotrzebnie skutków ubocznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja derma mówi, że skóra jeszcze się zmienia jakiś czas po kuracji i niektóre blizny mogą troszkę się spłycić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też noszę soczewki i przy dawce 40mg byłam w stanie nosić soczewki, teraz przeszłam na 60mg i odczuwam znaczną suchość oka - waga 50kg. ( usta są ok, twarz nie linieje, nigdy w życiu mi krew z nosa nie leciała, ale bez kropelek nie wychodzę z domu ). Daje radę nosić soczewki, ale kiedy tylko mogę, to tego unikam ![]() Na dobrą sprawę każdy skutek uboczny jest sprawą indywidualną - każdy organizm reaguje inaczej, więc nie sugeruj się odpowiedziami innych ![]() Edytowane przez allesi Czas edycji: 2016-05-29 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
To nie jest moja wypowiedź, wizaż zrobił jakiś błąd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zadomowienie
|
Faktycznie, już zmieniłam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mój największy problem jest taki, że we wrześniu biorę ślub, boję się że do tego czasu nie będzie super poprawy, mimo że dermatolog zapewnia mnie, że będzie ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Dermatolog twierdzi, że do września będę już po wysypie i będzie super...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Dodam, że nie mam poważnych problemów. Obecnie dwie zmiany ropne i w zasadzie tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
to na co izo ?
#2485 |
Zakorzenienie
|
Na to żeby nie mieć całe życie trądziku?
![]() Mam 28 lat i ciągle się z tym zmagam, przez trądzik moja skóra na twarzy wygląda jak pizza, bo mam mnóstwo przebarwień pozapalnych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może powinnaś najpierw spróbować kuracji zewnętrznej, w twoim przypadku to powinno pomóc, ewentualnie antybiotyk doustnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Próbowałam i nic mi nie pomaga, obecnie mam dwie zmiany, tydzień temu było ich z 10. Myślę, że lekarz jest bardziej kompetentną osobą do stwierdzenia, czy jest to powód do brania izo czy nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
Jak proponują to bierz od razu. Ja teraz na twarzy też mam tylko 2 na plecach miałem i nikt mi nie powie, że chodzi tutaj i ilość... Zmagam się z trądzikiem od kilku lat i raz jest świetnie a raz jest tragicznie. Nie ilość lecz czas i leczenie stanowią podstawę do brania izoteku. Zresztą bierzcie wszyscy ;d
visionAM - Właśnie o to mi chodziło, przebarwienia po starych brykach i blizny to mi zostało ;/ no i trądzik na twarzy w małych ilościach już i plecach w większej. Tylko pytanie jak to po kuracji zlikwidować i blizny i te przebarwienia ? Edytowane przez Grzegorz93 Czas edycji: 2016-05-30 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie atakuje Cię, ale napisalas ze nie masz powaznych problemy a izo jest na poważne problemy dlatego odradzalam. Tak tylko przypomnę, lekarz uprzedził Cię ze dwa lata po nie można zachodzić w ciążę? ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Grzegorzu, na to mozna coś poradzić 6miesięcy po kuracji a nie na początku. ![]() ![]() Edytowane przez Malinowaslodycz Czas edycji: 2016-05-30 o 14:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem z czego wynikają takie rozbieżności, moja dermatolog mówiła o roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.