![]() |
#2461 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Cytat:
my na szczęście mamy te wesela w naszych stronach więc ewentualnie rodzice popilnują ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
róza i liliana tez mi sie podobaly ale moj ma nazwisko od zwierzatka i niechce dawac na imie kwiatek bo by troche smiesznie bylo ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Co do imienia to zaczynam sie powoli lamac..byla zdecydowanie Pola a teraz mnie coraz bardziej ciagnie do Mai. Kiedys tak sobie mowilam ze jak bede miala coreczke to nazwe ja maja. Po mojej kolezance ktora jest cudownie niezwykla osoba ![]() ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
powiedz mu że w zaawansowanej ciąży to jest niewskazane, bo mogą się zrobić zastoje w żyłach itp. Prawdopodobnie już wtedy to będą nam puchły stopy i nie tylko i ma wrócić zmęczenie...
#2465 |
Zadomowienie
|
Cześć Wszystkim
![]() U mnie dzisiaj piękna pogoda, trochę chłodnawo, chyba wybiorę się z koleżanką na spacer o 16.00 jak wróci z pracy. malinka9191 jak tam brzuch ? ja bym nie panikowała jeżeli nie masz plamień. najlepiej umów się z ginekologiem żeby rozwiać Twoje wątpliwości, zrób badanie moczu, no i zaparcia jak już dziewczyny pisały potrafią w ciąży naprawdę dać w kość bo wszystko w środku jest napięte. Ja nie wstydzę się o nic pytać bo na pewno nie pytam o nic co by już nie słyszeli 100 razy wcześniej ![]() Bonku Lewek Kiwi18 dzień dobry ![]() verrerie gratuluję 4-letniej córeczki, miłych przygotować do imprezy, ja mam 3 letnią chrześnicę ale jeszcze daje się całować. ![]() według kalkulatora wyszedł mi CHŁOPIEC ![]() gosza82 daj znać jak z tym siemieniem, też bym może piła. ![]() nina1406 ja bym sobie darowała tłumne imprezy, bałabym się że ktoś mnie popchnie i się przewrócę. Może panikuję, ale lepiej chuchać na zimne. Ciąża to taki wyjątkowy okres że warto o siebie dbać, to tylko 9 miesięcy a potem całe życie dziecka przed nami. Nauczyłam się mieć wywalone na wszystko co kto sobie o mnie pomyśli, nie powiem że mnie czasami nie drażnią niektóre uwagi ale zdrowie dziecka i oszczędzanie się są teraz najważniejsze, ![]() monicca1989 Karol jest ładne. Ja nie wybieram imion dopóki nie będę znała płci ![]() ![]() z tym śniadaniem to muszę chyba wprowadzić coś nowego u mnie to jest bułka grahamka z serkiem twarożkiem ze szczypiorkiem albo z szynką albo z pastą jajeczną i kawa z mlekiem, piję jedną kawę z mlekiem dziennie bo normalnie piłam 3 i jestem bez niej nieprzytomna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Te hormony w ciazy straszne są. U weterynarza stałam i płakałam.
![]() ![]()
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
za to inne imiona co mi sie podobaja sa strasznie teraz popularne i tez mam watpliwosci czy to dobry pomysl dawac julia czy lena itp ogolnie ciezka sprawa z tymi imionami
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
ja od zawsze mówilam, że nazwe córke Maja
![]() ![]() moja mama juz mowi, że coś tam kupiła i bedzie dla Maji haha :d tłumacze im ze nie wiadomo czy to dziewczynka a oni ze na pewno i koniec haha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zadomowienie
|
Maja , Julia, Lena bardzo ładne imiona, można śmiało dawać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
od dłuższego czasu przyglądam się Waszym rozmowom na forum i postanowiłam do Was dołączyć. Jest to pewien sposób na przetrwanie czasu do marcowego porodu ![]() Póki, co czuję się w miarę dobrze, choć nie uniknęły mnie mdłości, nudności i wymioty. Ale widzę, że nie jestem jedyna i niedługo mają się te przygody skończyć. Zastanawiam się tylko czy jest sens zapisania się do szkoły rodzenia. Czy któraś z Was planuje się zapisać, jeśli tak to kiedy najlepiej jest się zgłosić do położnej z takiej szkoły? |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my tez bedziemy miec problem z imieniem dla dziewczynki, jesli bedzie dziewczynka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() A poza tym powiedz coś więcej o sobie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2473 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja karmiłam 2 Tyg. Ale moja bratowa karmiła jak zaszła w ciążę a dziecko miało półtora roku i gin kazał odstawić. Powiedział że to obciążenie dla organizmu i odstawila w 2 dni. Cytat:
ja codziennie o 6 wstaje :-\ Cytat:
Kurczę nie mam czasu z wami pisać ciągle :'( a pedzicie jak szalone. Praca dziecko szkolne lekcje jeszcze do ogarnięcia dom. A wstęp do klubu tylko dla aktywnych?? Jutro genetyczne usg. Ale mam stresa :-D
![]() |
#2474 |
Zadomowienie
|
tylko jak to potem bedzie w przedszkolu same maje pole lenki julki alicje i zuzie ;/
w moim roczniku krolowaly anie joasie i agnieszki i sylwie |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Raczkowanie
|
My mieliśmy ustalone, że jak będzie chłopak to imię wybiera mąż, a jak dziewczyna to ja - od razu zapowiedziałam, że imię będzie po mojej babci Jadzia i tak już zostało- ma być Jadwiga. Na genetycznym lekarz powiedział, że na 99% dziewczyna i tego się trzymamy. Chociaż z tym to różnie bywa...ubranka niektóre też już kupuję dziewczńskie, chociaż staram się bodziaki kupować neutralne, ale ostatnio jak zobaczyłam różowy sweterek to nie mogłam się powstrzymać
![]()
#2477 |
Wtajemniczenie
|
Faktycznie tempo pojawiania się tu nowych postów jest ekspresowe
![]() Od tygodnia przebywam na zwolnieniu lekarskim i mam bardzo dużo wolnego czasu i chciałabym go spożytkować w bardzo racjonalny i efektywny sposób. Niestety rzeczywistość to weryfikuje. Ze względu na częste złe samopoczucie to raczej nie wykazywałam dużej aktywności. W domu robię to co muszę tj. sprzątam, piorę i gotuję, a resztę czasu w oczekiwaniu na powrót z pracy męża lenię się. Z drugiej strony myślę sobie, że to są dla mnie ostatnie takie wolne i beztroskie chwile, co w zupełności usprawiedliwia moje zachowanie. Często muszę chodzić na badania kontrolne tsh. Mam problem z tarczycą, więc muszę dbać o ty, by utrzymywać poziom w normie, zażywam leki. A tak poza tym w międzyczasie wykonuję inne badania zlecone przez lekarza. Na razie wyniki są w normie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Rozeznanie
|
Jadwiga...jak klimatycznie :-D bardzo ogryinalnie bo dawno nie słyszałam o małej Jadzi B-)
#2480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O której masz usg? Ja o 14:20 ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2481 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2482 |
Zadomowienie
|
Gosia02061980 Gratuluję, już 16t.c.
![]() Pola też ładne imię ![]() ![]() ![]() Z tymi imionami to jest tak , że nigdy nie przewidzimy co akurat za rok dwa będzie oryginalne, kiedyś była to Klaudia np, ja bym dała tak żeby mi było miło i dziecku mieć ładne imię ![]() Jak poddałam to swoje Kasjan to mój mąż powiedział , że jak będzie dziewczynka to "Andromeda" ![]() ![]() milenujdka ja nie zapisałam się jeszcze do szkoły ( u mnie 13t.c.) ale myślę o tym, znalazłam fajne oferty. jest to różnie 4 do 11 spotkań raz w tygodniu. Napisz nam coś więcej, który tydzień? jak się czujesz? malinka9191 dobrze, że jest lepiej ![]() darolka nic się nie stresuj, wszystko będzie dobrze. ja byłam tak zestresowana pierwszym USG genetycznym, że nie mogłam patrzeć na monitor USG hehe taki czubek ze mnie. ![]() chciałabym karmić piersią no ale zobaczymy jak to wyjdzie, piersi mi już trochę urosły więc chyba coś się tam przygotowuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Wtajemniczenie
|
Fasolka1987 u mnie rozpoczął się 13 t.c. póki co rozglądam się za szkołami rodzenia i skłaniam się ku temu, by wybrać tę najbliżej domu. Dodatkowym plusem jest to, że jest bezpłatna.
W piątek pójdę odebrać wyniki badań laboratoryjnych, więc może podejdę od razu do położnej zapytać o program i o to, kiedy najlepiej się zapisać. Czytałam w ofertach, że najlepiej ok. 20 t.c. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Gdzie te czasy kiedy byłam jedyna Julia w mieście.. I w szkole nigdy nie było problemu, bo trzy roczniki do góry i trzy w dół nie było ani jednej tylko ja.. A teraz w markecie czy w sklepie czuje się zmieszana, bo ciągle słyszę jak ktoś mnie wola.. A to kolejne dziecko :-P
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2486 |
Wtajemniczenie
|
pytanie do dziewczyn które kupowały spodnie dla ciężarnych w h&m: czy kupowałyście je przez internet czy są też dostępne w sklepach stacjonarnych? bo szczerze mówiąc nie zwracałam wcześniej uwagi na dział Mama w tym sklepie
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które czują już ruchy.. czy są u Was coraz bardziej wyczuwalne? Wczoraj po kąpieli położyłam się w łóżku na plecach i pod ręką poczułam chyba nóżkę lub rączkę, było to coś małego ale wyraźnie poczułam na dłoni takie muśnięcie
![]() ![]()
![]() |
#2488 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
ja mam 2 a w zasadzie 4 terminy
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.