Mamy marzec 2016. Część II - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-15, 11:14   #2461
nina1406
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Ja mam za rok wesele i totez problem bo co z maleństwem zrobić, mieszkamy w Gdynia a wesele w Lublinie
to rzeczywiście będziecie mieć rozkminkę jak rozwiązać tą sytuację.
my na szczęście mamy te wesela w naszych stronach więc ewentualnie rodzice popilnują ale na wszystkie 3 to nie wiem czy się wybierzemy

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:14   #2462
fjolek
Zadomowienie

róza i liliana tez mi sie podobaly ale moj ma nazwisko od zwierzatka i niechce dawac na imie kwiatek bo by troche smiesznie bylo ;d
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:20   #2463
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
róza i liliana tez mi sie podobaly ale moj ma nazwisko od zwierzatka i niechce dawac na imie kwiatek bo by troche smiesznie bylo ;d
Byloby tak przyrodniczo haha

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Co do imienia to zaczynam sie powoli lamac..byla zdecydowanie Pola a teraz mnie coraz bardziej ciagnie do Mai. Kiedys tak sobie mowilam ze jak bede miala coreczke to nazwe ja maja. Po mojej kolezance ktora jest cudownie niezwykla osoba No i jakos ostatnio sobie o tym przypomnialam i teraz mam lamiglowke..bo obydwa mi sie mega podobaja

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:20   #2464
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
oczywiście że bezdzietni. a mąż się napalił i boi się że jak dziecko się urodzi to całkiem osiądziemy w domu i chce wykorzystać ostatnie chwile kiedy możemy spokojnie wyjechać. i jak ja mam mu to wytłumaczyć?
powiedz mu że w zaawansowanej ciąży to jest niewskazane, bo mogą się zrobić zastoje w żyłach itp. Prawdopodobnie już wtedy to będą nam puchły stopy i nie tylko i ma wrócić zmęczenie...
Stary 2015-09-15, 11:20   #2465
fasolka1987
Zadomowienie

Cześć Wszystkim

U mnie dzisiaj piękna pogoda, trochę chłodnawo, chyba wybiorę się z koleżanką na spacer o 16.00 jak wróci z pracy.

malinka9191 jak tam brzuch ? ja bym nie panikowała jeżeli nie masz plamień. najlepiej umów się z ginekologiem żeby rozwiać Twoje wątpliwości, zrób badanie moczu, no i zaparcia jak już dziewczyny pisały potrafią w ciąży naprawdę dać w kość bo wszystko w środku jest napięte. Ja nie wstydzę się o nic pytać bo na pewno nie pytam o nic co by już nie słyszeli 100 razy wcześniej

Bonku Lewek Kiwi18 dzień dobry

verrerie gratuluję 4-letniej córeczki, miłych przygotować do imprezy, ja mam 3 letnią chrześnicę ale jeszcze daje się całować.

według kalkulatora wyszedł mi CHŁOPIEC

gosza82 daj znać jak z tym siemieniem, też bym może piła.

nina1406 ja bym sobie darowała tłumne imprezy, bałabym się że ktoś mnie popchnie i się przewrócę. Może panikuję, ale lepiej chuchać na zimne. Ciąża to taki wyjątkowy okres że warto o siebie dbać, to tylko 9 miesięcy a potem całe życie dziecka przed nami. Nauczyłam się mieć wywalone na wszystko co kto sobie o mnie pomyśli, nie powiem że mnie czasami nie drażnią niektóre uwagi ale zdrowie dziecka i oszczędzanie się są teraz najważniejsze, Oczywiście wszystko zależy od Ciebie jak się czujesz itd. ale jak masz się męczyć bo to już zaawansowana ciąża i jeszcze na to kasę wydawać to ja wolałabym coś kupić innego za to.

monicca1989 Karol jest ładne. Ja nie wybieram imion dopóki nie będę znała płci dla chłopaka podoba mi się też Kasjan ale mojemu mężowi nie

z tym śniadaniem to muszę chyba wprowadzić coś nowego u mnie to jest bułka grahamka z serkiem twarożkiem ze szczypiorkiem albo z szynką albo z pastą jajeczną i kawa z mlekiem, piję jedną kawę z mlekiem dziennie bo normalnie piłam 3 i jestem bez niej nieprzytomna
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:21   #2466
_polly_
Zakorzenienie

Te hormony w ciazy straszne są. U weterynarza stałam i płakałam. teraz wróciliśmy do domu i znowu płacz, bo puste mieszkanie. A TZ się że mnie śmieje.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:22   #2467
fjolek
Zadomowienie

za to inne imiona co mi sie podobaja sa strasznie teraz popularne i tez mam watpliwosci czy to dobry pomysl dawac julia czy lena itp ogolnie ciezka sprawa z tymi imionami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 11:22   #2468
misia880
Zakorzenienie

ja od zawsze mówilam, że nazwe córke Maja i tak tez będzie jesli będie dziewczynka

moja mama juz mowi, że coś tam kupiła i bedzie dla Maji haha :d tłumacze im ze nie wiadomo czy to dziewczynka a oni ze na pewno i koniec haha

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:25   #2469
fasolka1987
Zadomowienie

Maja , Julia, Lena bardzo ładne imiona, można śmiało dawać
Stary 2015-09-15, 11:28   #2470
milenujdka
Wtajemniczenie

Witajcie,
od dłuższego czasu przyglądam się Waszym rozmowom na forum i postanowiłam do Was dołączyć. Jest to pewien sposób na przetrwanie czasu do marcowego porodu
Póki, co czuję się w miarę dobrze, choć nie uniknęły mnie mdłości, nudności i wymioty. Ale widzę, że nie jestem jedyna i niedługo mają się te przygody skończyć.
Zastanawiam się tylko czy jest sens zapisania się do szkoły rodzenia. Czy któraś z Was planuje się zapisać, jeśli tak to kiedy najlepiej jest się zgłosić do położnej z takiej szkoły?
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:29   #2471
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosia02061980 Pokaż wiadomość
Ja robiłam test na płeć na babyonline, wg chińskiego kalendarza i wyszedł mi inny wynik niż na tym, Ja po wczorajszej wizycie zaczynam 16 tc, maluszek ok, i najprawdopodobniej to chłopczyk, pozdrawiam.
gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja nie umiem piec, nie mam do tego cierpliwości, ubijanie jajek proporcje ;P masakra dla mnie
umiem sernik na zimno z galaretka haha

uwielbiam gotować i myśle ze wychodzi mi to ok ale piec ciast nieeeee :P dlatego zawsze namawiam mame żeby mi upiekla bo jej wychodzi ;D
mnie tez niezbyt pieczenie wychodzi (uwazam, ze to wina piekarnika ), a ze nie ma mi kto upiec to bede sama cos probowac, chyba ze mi do weekendu ochota przejdzie

my tez bedziemy miec problem z imieniem dla dziewczynki, jesli bedzie dziewczynka az sie boje malo imion zenskich mi sie podoba Maja slicznie, kojarzy mi sie z dziewczynka, ktora nianczylam 3 lata temu, przeslodka maz mowi, ze bedzie mi sie corka kojarzyc wlasnie z nia i stanowczo zabronil
Stary 2015-09-15, 11:33   #2472
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Hejka, ja dzis mam pasukdny dzien. W nocy zaczely mnie ciagnac wiezadla. Koszmarnie. Nie moglam zupelnie sie ruszac bo co probowalam zmienic pozycje to ciagnelo jak diabli. W dodatku chyba sie przeziebilam. Gardlo zaczyna drapac i glowa boli. Poza tym dzis rano o maly wlos nie zwymiotowalam na ulicy. Blee. Musialam co 2 min odpluwac sline bo tyle mi sie jej gromadzilo. A teraz wracam do domku zjem cos, i szykuje sie na 15h30 do gin.

Co do baletow...ja wlasnie mam straszna ochotebisc na andrzejki..w zeszlym roku bylismy na super imprezie organizowanej przez polonie i mam ochote na powtorke. Oczywiscie nie bedziemy siedziec do rana a ja nie bede nie wiem jakszalec na parkiecie..ale mam ochote wskoczyc w sexy kiecke w ktorej bedzie juz widac brzuszek.. ( no mam nadzieje ze dupa mi jeszcze nie urosnie za bardzo) i spotkac sie z ludzmi. Bo ostatnimi czasy to spotykam sie tylko z moja poduszka i kolderka
Takze ja jestem chetna na "balety"

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

I znowu sie zaczyna...serniczek..moje ulubione ciasto zwlaszcza z przepisu babci Julii na kruchym ciemnym ciescie. Mniam.

Biedna Mam nadzieję, że dziś będziesz mieć lepszą noc.

Trzymam za wizytę Daj później znać co i jak

Cytat:
Byloby tak przyrodniczo haha

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Co do imienia to zaczynam sie powoli lamac..byla zdecydowanie Pola a teraz mnie coraz bardziej ciagnie do Mai. Kiedys tak sobie mowilam ze jak bede miala coreczke to nazwe ja maja. Po mojej kolezance ktora jest cudownie niezwykla osoba No i jakos ostatnio sobie o tym przypomnialam i teraz mam lamiglowke..bo obydwa mi sie mega podobaja

Maja mi się strasznie podoba Pola też

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim

U mnie dzisiaj piękna pogoda, trochę chłodnawo, chyba wybiorę się z koleżanką na spacer o 16.00 jak wróci z pracy.

malinka9191 jak tam brzuch ? ja bym nie panikowała jeżeli nie masz plamień. najlepiej umów się z ginekologiem żeby rozwiać Twoje wątpliwości, zrób badanie moczu, no i zaparcia jak już dziewczyny pisały potrafią w ciąży naprawdę dać w kość bo wszystko w środku jest napięte. Ja nie wstydzę się o nic pytać bo na pewno nie pytam o nic co by już nie słyszeli 100 razy wcześniej

Bonku Lewek Kiwi18 dzień dobry

verrerie gratuluję 4-letniej córeczki, miłych przygotować do imprezy, ja mam 3 letnią chrześnicę ale jeszcze daje się całować.

według kalkulatora wyszedł mi CHŁOPIEC

gosza82 daj znać jak z tym siemieniem, też bym może piła.

nina1406 ja bym sobie darowała tłumne imprezy, bałabym się że ktoś mnie popchnie i się przewrócę. Może panikuję, ale lepiej chuchać na zimne. Ciąża to taki wyjątkowy okres że warto o siebie dbać, to tylko 9 miesięcy a potem całe życie dziecka przed nami. Nauczyłam się mieć wywalone na wszystko co kto sobie o mnie pomyśli, nie powiem że mnie czasami nie drażnią niektóre uwagi ale zdrowie dziecka i oszczędzanie się są teraz najważniejsze, Oczywiście wszystko zależy od Ciebie jak się czujesz itd. ale jak masz się męczyć bo to już zaawansowana ciąża i jeszcze na to kasę wydawać to ja wolałabym coś kupić innego za to.

monicca1989 Karol jest ładne. Ja nie wybieram imion dopóki nie będę znała płci dla chłopaka podoba mi się też Kasjan ale mojemu mężowi nie

z tym śniadaniem to muszę chyba wprowadzić coś nowego u mnie to jest bułka grahamka z serkiem twarożkiem ze szczypiorkiem albo z szynką albo z pastą jajeczną i kawa z mlekiem, piję jedną kawę z mlekiem dziennie bo normalnie piłam 3 i jestem bez niej nieprzytomna
Dziś już lepiej, czasami klucia czuję, ale nie jest to już ból. Do gin idę w sobotę i oczywiscie jak nie zapomnę to o wszystkim powiem i o wszystko zapytam

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Witajcie,
od dłuższego czasu przyglądam się Waszym rozmowom na forum i postanowiłam do Was dołączyć. Jest to pewien sposób na przetrwanie czasu do marcowego porodu
Póki, co czuję się w miarę dobrze, choć nie uniknęły mnie mdłości, nudności i wymioty. Ale widzę, że nie jestem jedyna i niedługo mają się te przygody skończyć.
Zastanawiam się tylko czy jest sens zapisania się do szkoły rodzenia. Czy któraś z Was planuje się zapisać, jeśli tak to kiedy najlepiej jest się zgłosić do położnej z takiej szkoły?
Witaj i rozgość się
A poza tym powiedz coś więcej o sobie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
gratuluje synka

mnie tez niezbyt pieczenie wychodzi (uwazam, ze to wina piekarnika ), a ze nie ma mi kto upiec to bede sama cos probowac, chyba ze mi do weekendu ochota przejdzie

my tez bedziemy miec problem z imieniem dla dziewczynki, jesli bedzie dziewczynka az sie boje malo imion zenskich mi sie podoba Maja slicznie, kojarzy mi sie z dziewczynka, ktora nianczylam 3 lata temu, przeslodka maz mowi, ze bedzie mi sie corka kojarzyc wlasnie z nia i stanowczo zabronil
ja lubię piec i nawet mi to wychodzi, ale tutaj trochę nie ma sensu żebym piekła na naszą dwójkę tylko
Stary 2015-09-15, 11:36   #2473
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają już dzieciaczki długo karmilyscie piersią? Jak zamierzacie w ogóle? Pytam wszystkie

ja karmiłam 2 Tyg. Ale moja bratowa karmiła jak zaszła w ciążę a dziecko miało półtora roku i gin kazał odstawić. Powiedział że to obciążenie dla organizmu i odstawila w 2 dni.

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Ja tez wstałam po 6 ale niestety za godz do pracy ale tylko do 15 mam nadzieje,ze szybko zleci

ja codziennie o 6 wstaje :-\

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Ja nie karmilam pierwszego, nie karmilam drugiego i nie planuję karmić trzeciego.
Chyba nie jestem typem matki Polki z uwieszonym u cyca dzieckiem. Co nie znaczy, że mniej kocham swoje dzieci. I w zasadzie to ja nawet pokarmu nie miałam po porodach. I do szału doprowadzaly mnie teksty pań z noworodków,, pani ma takie duże piersi i nie ma pani pokarmu? Niemożliwe " wrr
Ja też niestety jestem anty karmiaca...karmiłam bo musiałam. Jeszcze w ciąży bałam się tego i po porodzie było jeszcze gorzej. Teraz też pewnie bede karmić koło 2, 3 tyg.

Kurczę nie mam czasu z wami pisać ciągle :'( a pedzicie jak szalone. Praca dziecko szkolne lekcje jeszcze do ogarnięcia dom. A wstęp do klubu tylko dla aktywnych??

Jutro genetyczne usg. Ale mam stresa :-D
Stary 2015-09-15, 11:36   #2474
fjolek
Zadomowienie

tylko jak to potem bedzie w przedszkolu same maje pole lenki julki alicje i zuzie ;/
w moim roczniku krolowaly anie joasie i agnieszki i sylwie
Stary 2015-09-15, 11:46   #2475
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja nie umiem piec, nie mam do tego cierpliwości, ubijanie jajek proporcje ;P masakra dla mnie
umiem sernik na zimno z galaretka haha
Ale mi smaka zrobiłaś a ją nie mige nic słodkiego.

Cytat:
Napisane przez Gosia02061980 Pokaż wiadomość
Ja robiłam test na płeć na babyonline, wg chińskiego kalendarza i wyszedł mi inny wynik niż na tym, Ja po wczorajszej wizycie zaczynam 16 tc, maluszek ok, i najprawdopodobniej to chłopczyk, pozdrawiam.
Wg chińskiego sprawdziło się.

Cytat:
[/COLOR]Co do imienia to zaczynam sie powoli lamac..byla zdecydowanie Pola a teraz mnie coraz bardziej ciagnie do Mai. Kiedys tak sobie mowilam ze jak bede miala coreczke to nazwe ja maja. Po mojej kolezance ktora jest cudownie niezwykla osoba No i jakos ostatnio sobie o tym przypomnialam i teraz mam lamiglowke..bo obydwa mi sie mega podobaja

Maja piękne.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:47   #2476
caro_83
Raczkowanie

My mieliśmy ustalone, że jak będzie chłopak to imię wybiera mąż, a jak dziewczyna to ja - od razu zapowiedziałam, że imię będzie po mojej babci Jadzia i tak już zostało- ma być Jadwiga. Na genetycznym lekarz powiedział, że na 99% dziewczyna i tego się trzymamy. Chociaż z tym to różnie bywa...ubranka niektóre też już kupuję dziewczńskie, chociaż staram się bodziaki kupować neutralne, ale ostatnio jak zobaczyłam różowy sweterek to nie mogłam się powstrzymać
Stary 2015-09-15, 11:49   #2477
milenujdka
Wtajemniczenie

Faktycznie tempo pojawiania się tu nowych postów jest ekspresowe
Od tygodnia przebywam na zwolnieniu lekarskim i mam bardzo dużo wolnego czasu i chciałabym go spożytkować w bardzo racjonalny i efektywny sposób. Niestety rzeczywistość to weryfikuje. Ze względu na częste złe samopoczucie to raczej nie wykazywałam dużej aktywności. W domu robię to co muszę tj. sprzątam, piorę i gotuję, a resztę czasu w oczekiwaniu na powrót z pracy męża lenię się. Z drugiej strony myślę sobie, że to są dla mnie ostatnie takie wolne i beztroskie chwile, co w zupełności usprawiedliwia moje zachowanie.
Często muszę chodzić na badania kontrolne tsh. Mam problem z tarczycą, więc muszę dbać o ty, by utrzymywać poziom w normie, zażywam leki. A tak poza tym w międzyczasie wykonuję inne badania zlecone przez lekarza. Na razie wyniki są w normie
Stary 2015-09-15, 11:49   #2478
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
My mieliśmy ustalone, że jak będzie chłopak to imię wybiera mąż, a jak dziewczyna to ja - od razu zapowiedziałam, że imię będzie po mojej babci Jadzia i tak już zostało- ma być Jadwiga. Na genetycznym lekarz powiedział, że na 99% dziewczyna i tego się trzymamy. Chociaż z tym to różnie bywa...ubranka niektóre też już kupuję dziewczńskie, chociaż staram się bodziaki kupować neutralne, ale ostatnio jak zobaczyłam różowy sweterek to nie mogłam się powstrzymać
Jadzia bardzo fajnie..byl kiedys taki program z dzieciakami ( nie pamietam tytulu) prowadzil go Wojciech Mann. I tam wlasnie byla Jadzia..uwielbialam ta mala madralinska

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 11:50   #2479
darolka
Rozeznanie

Jadwiga...jak klimatycznie :-D bardzo ogryinalnie bo dawno nie słyszałam o małej Jadzi B-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 11:58   #2480
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja lubię piec i nawet mi to wychodzi, ale tutaj trochę nie ma sensu żebym piekła na naszą dwójkę tylko
Ja świeże ciasto dzielę i przeważnie 2/3 zamrażam oczywiście starannie pakuję, żeby nie przeszło zapachami.
Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Jutro genetyczne usg. Ale mam stresa :-D
O której masz usg? Ja o 14:20
Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
tylko jak to potem bedzie w przedszkolu same maje pole lenki julki alicje i zuzie ;/
w moim roczniku krolowaly anie joasie i agnieszki i sylwie
Sytuacja z dzisiejszego poranka. Wchodzimy z Agatką do szatni, a tam pani pomaga przebrać się trzem dziewczynkom, a każda z nich była Julką . Piękne imię ale w przedszkolu i szkole niezbyt oryginalne. Ale jeśli bardzo podobałoby mi się jakieś popularne imię to i tak bym takie dała bo w dorosłym życiu imiona są już bardziej wymieszane.
Stary 2015-09-15, 12:06   #2481
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Jadzia bardzo fajnie..byl kiedys taki program z dzieciakami ( nie pamietam tytulu) prowadzil go Wojciech Mann. I tam wlasnie byla Jadzia..uwielbialam ta mala madralinska

To chyba były "Duże dzieci" Czy jakoś tak

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Ja świeże ciasto dzielę i przeważnie 2/3 zamrażam oczywiście starannie pakuję, żeby nie przeszło zapachami.

O której masz usg? Ja o 14:20

Sytuacja z dzisiejszego poranka. Wchodzimy z Agatką do szatni, a tam pani pomaga przebrać się trzem dziewczynkom, a każda z nich była Julką . Piękne imię ale w przedszkolu i szkole niezbyt oryginalne. Ale jeśli bardzo podobałoby mi się jakieś popularne imię to i tak bym takie dała bo w dorosłym życiu imiona są już bardziej wymieszane.
niby to jest jakiś sposób, ale nie każde ciasto da sięzamrozić, a i jakoś nie lubię takich odmrażanych
Stary 2015-09-15, 12:10   #2482
fasolka1987
Zadomowienie

Gosia02061980 Gratuluję, już 16t.c.

Pola też ładne imię Jadwiga ładne, a jak po babci to tym bardziej sentyment jest moje się nazywają bardzo staromodnie więc to by nie przeszło
Z tymi imionami to jest tak , że nigdy nie przewidzimy co akurat za rok dwa będzie oryginalne, kiedyś była to Klaudia np, ja bym dała tak żeby mi było miło i dziecku mieć ładne imię u mnie było dużo dziewczyn o imieniu Anna, Joanna, Magda i zawsze tak jest że któryś imion jest więcej ale każdy człowiek jest inny i to on tworzy to jak będzie ono odbierane przez innych.
Jak poddałam to swoje Kasjan to mój mąż powiedział , że jak będzie dziewczynka to "Andromeda" Będzie ciężko hehe

milenujdka ja nie zapisałam się jeszcze do szkoły ( u mnie 13t.c.) ale myślę o tym, znalazłam fajne oferty. jest to różnie 4 do 11 spotkań raz w tygodniu. Napisz nam coś więcej, który tydzień? jak się czujesz?

malinka9191 dobrze, że jest lepiej

darolka nic się nie stresuj, wszystko będzie dobrze. ja byłam tak zestresowana pierwszym USG genetycznym, że nie mogłam patrzeć na monitor USG hehe taki czubek ze mnie.

chciałabym karmić piersią no ale zobaczymy jak to wyjdzie, piersi mi już trochę urosły więc chyba coś się tam przygotowuje
Stary 2015-09-15, 12:18   #2483
milenujdka
Wtajemniczenie

Fasolka1987 u mnie rozpoczął się 13 t.c. póki co rozglądam się za szkołami rodzenia i skłaniam się ku temu, by wybrać tę najbliżej domu. Dodatkowym plusem jest to, że jest bezpłatna.
W piątek pójdę odebrać wyniki badań laboratoryjnych, więc może podejdę od razu do położnej zapytać o program i o to, kiedy najlepiej się zapisać. Czytałam w ofertach, że najlepiej ok. 20 t.c.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 12:18   #2484
Darkanddark
Zakorzenienie

Gdzie te czasy kiedy byłam jedyna Julia w mieście.. I w szkole nigdy nie było problemu, bo trzy roczniki do góry i trzy w dół nie było ani jednej tylko ja.. A teraz w markecie czy w sklepie czuje się zmieszana, bo ciągle słyszę jak ktoś mnie wola.. A to kolejne dziecko :-P
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 12:21   #2485
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Fasolka1987 u mnie rozpoczął się 13 t.c. póki co rozglądam się za szkołami rodzenia i skłaniam się ku temu, by wybrać tę najbliżej domu. Dodatkowym plusem jest to, że jest bezpłatna.
W piątek pójdę odebrać wyniki badań laboratoryjnych, więc może podejdę od razu do położnej zapytać o program i o to, kiedy najlepiej się zapisać. Czytałam w ofertach, że najlepiej ok. 20 t.c.
na kiedy masz termin?
Stary 2015-09-15, 12:22   #2486
nina1406
Wtajemniczenie

pytanie do dziewczyn które kupowały spodnie dla ciężarnych w h&m: czy kupowałyście je przez internet czy są też dostępne w sklepach stacjonarnych? bo szczerze mówiąc nie zwracałam wcześniej uwagi na dział Mama w tym sklepie

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 12:22   #2487
_emma
Zakorzenienie

Dziewczyny, które czują już ruchy.. czy są u Was coraz bardziej wyczuwalne? Wczoraj po kąpieli położyłam się w łóżku na plecach i pod ręką poczułam chyba nóżkę lub rączkę, było to coś małego ale wyraźnie poczułam na dłoni takie muśnięcie Mój dzidziuś jest aktywny kiedy się budzę rano, wystarczy, że się przeciągnę i już się zaczyna. Przeważnie popołudniu zjadam coś słodkiego i wtedy też wyraźnie czuję. No i jak siedzimy z mężem wieczorem na kanapie i rozmawiamy Jak jest u Was?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 12:23   #2488
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
na kiedy masz termin?
Na 21.03.2016r. A Ty?
Stary 2015-09-15, 12:25   #2489
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Na 21.03.2016r. A Ty?
ja mam 2 a w zasadzie 4 terminy Wszystkie terminy jak chcesz to masz w pierwszym poście
Stary 2015-09-15, 12:26   #2490
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Jak poddałam to swoje Kasjan to mój mąż powiedział , że jak będzie dziewczynka to "Andromeda" Będzie ciężko hehe
ciężka walka się zapowiada..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości