![]() |
#2461 |
Konto usunięte
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
Cześć
jednak żałobę trzeba przeżyć. Dlatego nie mam ostatnio ochoty na aktywnosć netową. Samartali-daj sobie czas na zdrowienie, na bycie swym najlepszym przyjadcielem. I to nic, że koniec roku-teraz jest czas dla Ciebie i Twego zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dana, przytulam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Konto usunięte
|
Caffe, dzięki
![]() nie jestem w stanie o tym mówić. Nadal |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Gang Iren
|
Danusia
![]() ![]()
#2465 |
Zakorzenienie
|
Anyz swietna spódnica
![]() Wonder buty śliczne ![]() Mojemu kupiłam te http://allegro.pl/adidas-ch-adisnow-...767695518.html Na kręgosłup- maść z maryśką ![]() Dana-kondolencje! Gdybyś chciała pogadać..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Dana, zabrałabym Cię na wieczorny spacer, zrobiła dobrej herbaty... a przez internet? Mogę tylko jakąś zabawną ikonkę wstawić. Trzymaj się jednak ciepło!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
|
Danusia, to są trudne tematy i sprawy, można być z kimś myślami, próbować pocieszyć, ale tak jak piszesz, w rzeczywistości musisz sama w sobie się z tym uporać. A my możemy Cię wspierać duchowo i służyć rozmową, jeśli będziesz mieć kiedyś ochotę na ten temat porozmawiać.
![]() |
#2469 |
სამართალი
|
Danusia, dziękuję za dobre słowa i przytulam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Anyz, nie każda czekolada da się zagotować i zagescic
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/czekolada-do-picia...817614972.html Owszem, ćwiczenia wymagają samozaparcia. czy mi się chce wstawac przed switem i zasuwac ciemnymi ulicami na basen...? Nie. Ale tam faktycznie mogę się odstresować i myslec o wszystkim ![]() Przy kręgosłupie ważne sa dobrane ćwiczenia i regularność ich wykonywania. Tz cwiczy dzień w dzień, bita godzine. Jeśli nie jest na kursie - dochodzi pływanie 6 dni w tygodniu. A i to wie, ze czasem wystarczy złe nachylenie się...i pozamiatane. złapało go już kilka razy, raz była tragedia. Ordynat, ale Ty wiesz, ze sa rozmiary biustów inne, niż A, B i C...? ![]() ![]() ![]() ![]() Samartali, w sumie po operacji bez łaski powinnaś być przyjeta w przyszpitalnej przychodni. Zdjecie szwów Ci się należy, moim zdaniem. Natomiast pech, ze musisz brac antybiotyki... Dana, sama wiem, jak to boli. czasem po prostu się nie ma ochoty na nic, na gadanie, codzienne sprawy, radości...Gdzies z boku, w myślach ciagle jest cień, który wraca i napływa i sprawia, ze pojawia się posmak popiołu. I wszytsko inne mrocznieje i staje się banalne i błahe. To powoli przejdzie, ale czasami będzie powracać... orientalna bizuteria http://www.ethnicsun.com.pl/category/naszyjniki/8 Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-11-24 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Gang Iren
|
A to nie wszystkie Polki mają biust 75B?
![]()
#2472 |
Konto usunięte
|
Dzięki Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
სამართალი
|
Kama, w szpitalu, w którym byłam mam prawo tylko do pierwszej wizyty kontrolnej w przychodni przyszpitalnej, na którą dostaję skierowanie przy wypisie. Ta wizyta ma miejsce około trzech dni po wyjściu ze szpitala. Wiadomo, że o zdjęciu wówczas szwów nie ma mowy. Po tej wizycie lekarz poleca przyjść za tydzień na kolejną. I tu zaczynają się schody, bo rejestracja dysponuje wolnym terminem za cztery miesiące.
Dlatego należy przyjść pod gabinet, kiedy lekarz przyjmuje, poczekać aż skończą się pacjenci, poprosić, czy jeszcze mnie może przyjąć (jeśli nie minął termin przyjęć) i w przypadku wyrażenia zgody i poinformowaniu o tym rejestracji, udać się ponownie do rejestracji, wysłuchać komentarzy osób stojących w kolejce, poprosić o rejestrację na dziś, bo lekarz czeka w gabinecie i wtedy dziwnym trafem znajduje się wolne miejsce i jesteśmy rejestrowani. Wracamy do lekarza i mamy wizytę. Cała procedura trwa około 3 godzin. Jeśli lekarza akurat nie ma albo ma za dużo pacjentów to już nasz problem. Nie wiem, jak to nazwać, bo w słownikach ludzi kulturalnych nie ma określeń na coś takiego. Generalnie wszyscy mają gdzieś co i jak zrobię z własnymi szwami. Mogę je sobie wyszarpać, wyciąć, wygryźć. Rana może mi się nie goić. Szpital zrobił swoje - zoperował mnie i założył szwy. Dalej pacjent ma sobie radzić sam ![]() Nie korzystałam dotąd raczej z państwowej służby zdrowia ale też nie zdawałam sobie sprawy z tego, że system jest aż tak ułomny. Przepraszam, że marudzę ale wnerwiło mnie to dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Samartali, rzeczywiście nieciekawa sytuacja. Przecież powinnaś być pod opieką tego samego lekarza do momentu zdjęcia szwów a nawet i jakiś czas po tym! Naprawdę przykro mi jak czytam takie rzeczy. Trzymaj się kobieto.
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Samartali, mysle, ze to wszystko zależy od szpitalnego systemu. W taki razie wizyta kontrolna powinna byc tydzień po wyjściu, by można było sciagnac szwy. Oni chyba zakładają, ze to już nie ich bajka, a Ty masz się umowic do swego lekarza rodzinnego albo raczej do chirurga. tylko pytanie, ile się czeka do chirurga. I Ty, wiedzac o tym - przed operacja powinnas się do rzeczonego chirurga umówic
![]() ja akurat problemu nie miałam, bo po laparoskopiach sama sobie sciagałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
სამართალი
|
Kama, na mnie padło akurat, że mam problemy z gojeniem. Szwy siedzą trzeci tydzień i kiepsko to wygląda. Dziwne to, bo dotąd goilam się błyskawicznie.
I to jest główna przyczyną problemu - zaczęłam wymagać regularnej i bardziej intensywnej kontroli, czego już przyszpitalna przychodnia nie może mi w miarę bezproblemowo zapewnić. No ale leczenie będę już kontynuować prywatnie u chirurga w gabinecie. Jednak warunki nieporównywalnie lepsze, jest szansa o cokolwiek zapytać, lekarz ma więcej czasu. Edytowane przez samartali Czas edycji: 2015-11-25 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Helo
![]() Pada śnieg przy temp +2C. Młody wychodząc z pokoju rano śpiewał"jingle bells" ![]() Maseczkę retic C nałożyłam o 6 rano. Najpierw mycie twarzy, tonik, potem witamina C- tłusta i gęsta, żółta o specyficznym zapachu... Następnie maseczka o jasno kremowym kolorze. Czy widać specyfiki na twarzy? tak i nie. Są przezroczyste, ale twarz jest mega tłusta, a przez to klejąca ![]() ![]() Danusia- jestem z tobą ![]() Anyż- mam problem ze spódnicami w kształcie A. bardzo nie lubię jak się podnoszą i ciągle muszę ją kontrolować i obciągać. zdecydowanie bardziej podoba mi się spódnica bershki ![]() Wonder- fajne sniegowce ![]() ![]() Miszka- czyli twój właściciel limuzyny tez nosi obecnie rozmiar 39? ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Aussie, mój syn jeszcze w takim wieku, ze co najwyżej wskaże palcem w sklepie który kolor kurtki, butów czy zabawki bardziej mu się podoba jak juz wybierzemy model ![]() ![]() ![]() Tż jak zobaczył te buty to stwierdził, ze skoro juz w tym wieku nosi Timberland, to co bedzie dalej jak dorośnie ![]() Miszka, Twoje butki, znaczy się przepraszam, syna, też fajne ![]() Też się piszę na maść z Maryśką ![]() ![]() Aussie, ale Ty poszłaś z tą maską do pracy czy w domu to robisz ? Miłego dnia życzę wszystkim ![]() Gosia, pamietam, kciuki mocno dziś trzymam ![]() ![]() Danusia, Samartali, jeszcze raz wirtualnie mocno sciskam ![]() ![]()
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Kawa!
Moje oczy jeszcze śpią ![]() Samarati musiałabyś łykać wit C(lewoskrętną)w mega dawkach.Przyspieszy gojenie.Polecam wit dr Mercola ![]() Powinno byc refundowane podawanie jej dożylnie.Bylibyśmy zdrowsi i piękniejsi. Ciekawa forma koenzymu Q10 w sprayu http://sklep.lemone.pl/p-dr-mercola-ubichinol-3370.html ![]() http://allegro.pl/witamina-e-tokotri...457401937.html Aussie -zobaczymy w realu jak te kozaki wyglądają.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Miszka lubię masło. Nie jadam bo mój cholesterol jest mega wysoki. Zastąpiłam masło finuu. Bardzo smaczne. Margaryny nie lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Anyzkowa- my też jemy finuu
![]() Wonder- tak jestem w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Nie znam Finnu
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Aussie-całą ampułkę i maskę zuzyłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Miszka- tak, wysmarowałam się obficie
![]() ![]() Nadal nic nie szczypie- 5 i pół godziny. Tylko usta wysychają ![]() Finuu znajdziesz w każdym markecie, ale nie w biedrze lub lidlu |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Konto usunięte
|
Aussie, Ordynacie, Wonder
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Ile masz zamiar trzymać maskę?Sama jestem ciekawa jak zareagujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Samartali, Dana - ![]() Co to za retix c? Bo ja toto robiłam u kosmetyczki ... i wiecie co? ale o tym w następnym odcinku ![]() Gosia, jak teściowa? Podobało sie jej?
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2015-11-25 o 13:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Aussie, ja także czekam na relację.
W piątek black friday. Planujecie szalone zakupy? Ja nadal nie mam pomysłu na prezent dla Tżta. Help! ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Gosia, jak tam - Teściowa już się pakuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Muszę jechać po te modele kiecek.I na stacjonarnych i na allegro najlepiej schodzą.Sama tą zakonnicę lubię.W święta po raz drugi zamierzam wykorzystać-kreację-grzeczno-grzeszną
![]() Które botki fajne? http://allegro.pl/polbuty-eska-821-c...643385027.html http://allegro.pl/nessi-botki-new-69...725396243.html http://allegro.pl/tamaris-botki-2546...616284929.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.