zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-24, 18:53   #2461
201605090958
Konto usunięte

Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy

Cześć
jednak żałobę trzeba przeżyć. Dlatego nie mam ostatnio ochoty na aktywnosć netową.

Samartali-daj sobie czas na zdrowienie, na bycie swym najlepszym przyjadcielem. I to nic, że koniec roku-teraz jest czas dla Ciebie i Twego zdrowia
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 19:33   #2462
caffeine
Zakorzenienie

Dana, przytulam
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 19:34   #2463
201605090958
Konto usunięte

Caffe, dzięki
nie jestem w stanie o tym mówić. Nadal
Stary 2015-11-24, 19:35   #2464
gosia261282
Gang Iren

Danusia
Stary 2015-11-24, 19:51   #2465
Michell72
Zakorzenienie

Anyz swietna spódnica

Wonder buty śliczne

Mojemu kupiłam te http://allegro.pl/adidas-ch-adisnow-...767695518.html

Na kręgosłup- maść z maryśkąRozważam zakup.Kto ma najbliżej do Czech?Aussie???

Dana-kondolencje!
Gdybyś chciała pogadać.....
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 19:54   #2466
Anyzkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Caffe, dzięki
nie jestem w stanie o tym mówić. Nadal
Danusia współczuję
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 20:02   #2467
caffeine
Zakorzenienie

Dana, zabrałabym Cię na wieczorny spacer, zrobiła dobrej herbaty... a przez internet? Mogę tylko jakąś zabawną ikonkę wstawić. Trzymaj się jednak ciepło!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-24, 20:09   #2468
Wonder Woman
Zadomowienie

Danusia, to są trudne tematy i sprawy, można być z kimś myślami, próbować pocieszyć, ale tak jak piszesz, w rzeczywistości musisz sama w sobie się z tym uporać. A my możemy Cię wspierać duchowo i służyć rozmową, jeśli będziesz mieć kiedyś ochotę na ten temat porozmawiać.
Stary 2015-11-24, 20:25   #2469
samartali
სამართალი

Danusia, dziękuję za dobre słowa i przytulam
samartali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 20:30   #2470
Kamlisa
Zakorzenienie

Anyz, nie każda czekolada da się zagotować i zagescic Możesz nie kupować całej paczki a na przykłąd dr Oetekera saszetkę Wtedy będziesz wiedziała, ze Ci pasuje. Powinno być cos ciut rzadsze niż rzadki budyń Cos w tym typie...
http://allegro.pl/czekolada-do-picia...817614972.html
Owszem, ćwiczenia wymagają samozaparcia. czy mi się chce wstawac przed switem i zasuwac ciemnymi ulicami na basen...? Nie. Ale tam faktycznie mogę się odstresować i myslec o wszystkim Przy Chodakowskiej...no tak nie do końca. Ale znowu się za siebie zabrałam i choć mi się nie chce - cwicze.
Przy kręgosłupie ważne sa dobrane ćwiczenia i regularność ich wykonywania. Tz cwiczy dzień w dzień, bita godzine. Jeśli nie jest na kursie - dochodzi pływanie 6 dni w tygodniu. A i to wie, ze czasem wystarczy złe nachylenie się...i pozamiatane. złapało go już kilka razy, raz była tragedia.
Ordynat, ale Ty wiesz, ze sa rozmiary biustów inne, niż A, B i C...? I nie mowie o paniach z męskich pisemek, ale normalnych kobietach. Z normalna, nie socjalistyczna numeracja - a- małe, b - srednie,. c-duże. To się skończyło. ważniejszy jest tu obwód pod biustem i dobranie do niego miseczek. Przyznaje, ze rzuca mnie, jak faceci uwazaja C za duzy rozmiar Ja nosze 70 F i NIE MAM dużego biustu Zapewne na oko większości panów włąsnie osławione C... Moja tesciowa, z racji wieku i kilogramów znacznie lepiej wyposazona, niż ja - całe lata nosiła B. Potem z bolem C. Obecnie przekonałam ja do D...Tyle, ze 85 w obwodzie..A w dobrych sklepach rozmiary dochodzą...do K chyba...? Zatem proszę, nie pisz, ze biust nie przesadny, C wystarczy...!
Samartali, w sumie po operacji bez łaski powinnaś być przyjeta w przyszpitalnej przychodni. Zdjecie szwów Ci się należy, moim zdaniem. Natomiast pech, ze musisz brac antybiotyki...
Dana, sama wiem, jak to boli. czasem po prostu się nie ma ochoty na nic, na gadanie, codzienne sprawy, radości...Gdzies z boku, w myślach ciagle jest cień, który wraca i napływa i sprawia, ze pojawia się posmak popiołu. I wszytsko inne mrocznieje i staje się banalne i błahe. To powoli przejdzie, ale czasami będzie powracać...
orientalna bizuteria
http://www.ethnicsun.com.pl/category/naszyjniki/8

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-11-24 o 20:43
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-24, 20:52   #2471
gosia261282
Gang Iren

A to nie wszystkie Polki mają biust 75B?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-24, 20:55   #2472
201605090958
Konto usunięte

Dzięki Dziewczyny
Stary 2015-11-24, 21:25   #2473
samartali
სამართალი

Kama, w szpitalu, w którym byłam mam prawo tylko do pierwszej wizyty kontrolnej w przychodni przyszpitalnej, na którą dostaję skierowanie przy wypisie. Ta wizyta ma miejsce około trzech dni po wyjściu ze szpitala. Wiadomo, że o zdjęciu wówczas szwów nie ma mowy. Po tej wizycie lekarz poleca przyjść za tydzień na kolejną. I tu zaczynają się schody, bo rejestracja dysponuje wolnym terminem za cztery miesiące.
Dlatego należy przyjść pod gabinet, kiedy lekarz przyjmuje, poczekać aż skończą się pacjenci, poprosić, czy jeszcze mnie może przyjąć (jeśli nie minął termin przyjęć) i w przypadku wyrażenia zgody i poinformowaniu o tym rejestracji, udać się ponownie do rejestracji, wysłuchać komentarzy osób stojących w kolejce, poprosić o rejestrację na dziś, bo lekarz czeka w gabinecie i wtedy dziwnym trafem znajduje się wolne miejsce i jesteśmy rejestrowani. Wracamy do lekarza i mamy wizytę. Cała procedura trwa około 3 godzin. Jeśli lekarza akurat nie ma albo ma za dużo pacjentów to już nasz problem.

Nie wiem, jak to nazwać, bo w słownikach ludzi kulturalnych nie ma określeń na coś takiego.
Generalnie wszyscy mają gdzieś co i jak zrobię z własnymi szwami. Mogę je sobie wyszarpać, wyciąć, wygryźć. Rana może mi się nie goić. Szpital zrobił swoje - zoperował mnie i założył szwy. Dalej pacjent ma sobie radzić sam .

Nie korzystałam dotąd raczej z państwowej służby zdrowia ale też nie zdawałam sobie sprawy z tego, że system jest aż tak ułomny.

Przepraszam, że marudzę ale wnerwiło mnie to dzisiaj.
Stary 2015-11-24, 22:42   #2474
caffeine
Zakorzenienie

Samartali, rzeczywiście nieciekawa sytuacja. Przecież powinnaś być pod opieką tego samego lekarza do momentu zdjęcia szwów a nawet i jakiś czas po tym! Naprawdę przykro mi jak czytam takie rzeczy. Trzymaj się kobieto.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Anyzkowa Pokaż wiadomość

Caffe jak Cię zmotywować ?hmmmm trzeba postanowić, wytrzymać w postanowieniu z 3 m-ce, zobaczyć efekty. Nic mnie tak nie cieszy jak kobiety, które szczerze zaczynają się sobie podobać. Wszystko dzięki swojemu uporowi i determinacji.
Podstawą jest zacząć spokojnie i delikatnie. Podstawowy błąd to "za dużo" jak na początek.
W tej chwili moje treningi traktuję jak czas dla siebie. Wysiłek pomaga mi w poukładaniu myśli. Oczyszczam się.
Z sali wychodzę spełniona i spokojniejsza.
Mam nadzieję, że ciut pchnęłam Cię w stronę ćwiczeń.
Anyż - trafiłaś w samo sedno. Problem polega na tym, że od razu chcę ćwiczyć na poziomie jaki jest obecnie niestety nieosiągalny... Naprawdę trudno jest się przyznać przed samym sobą że się jest w opłakanej formie... Przynajmniej ja tak się czuję.
Stary 2015-11-24, 22:52   #2475
OrdynatMichorowski
Raczkowanie

Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny
Przytulam i całuję w czółko nie wiem i chyba nie jestem w stanie pocieszyć.Trzymaj się i nie daj się,ciężko coś mądrego w takiej chwili
powiedzieć.Jestem z Tobą.
OrdynatMichorowski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 06:36   #2476
Kamlisa
Zakorzenienie

Samartali, mysle, ze to wszystko zależy od szpitalnego systemu. W taki razie wizyta kontrolna powinna byc tydzień po wyjściu, by można było sciagnac szwy. Oni chyba zakładają, ze to już nie ich bajka, a Ty masz się umowic do swego lekarza rodzinnego albo raczej do chirurga. tylko pytanie, ile się czeka do chirurga. I Ty, wiedzac o tym - przed operacja powinnas się do rzeczonego chirurga umówic
ja akurat problemu nie miałam, bo po laparoskopiach sama sobie sciagałam W mojej przychodni, po chirurgii stomatologicznej - pacjent przychodzi za tydzień na zdjecie szwów. nie jest ustawiany w kolejce, po prostu chirurg, miedzy normalnymi zapisanymi - sciaga mu szwy. I tak to powinno wygladac. Ale przychodnie przyszpitalne upraszczają sobie prace, tak było zawsze. Jak ja miałam zakazenie palca to tez się błakałam miedzy szpitalem i przychodnia...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 07:10   #2477
samartali
სამართალი

Kama, na mnie padło akurat, że mam problemy z gojeniem. Szwy siedzą trzeci tydzień i kiepsko to wygląda. Dziwne to, bo dotąd goilam się błyskawicznie.
I to jest główna przyczyną problemu - zaczęłam wymagać regularnej i bardziej intensywnej kontroli, czego już przyszpitalna przychodnia nie może mi w miarę bezproblemowo zapewnić.

No ale leczenie będę już kontynuować prywatnie u chirurga w gabinecie. Jednak warunki nieporównywalnie lepsze, jest szansa o cokolwiek zapytać, lekarz ma więcej czasu.

Edytowane przez samartali
Czas edycji: 2015-11-25 o 07:17
Stary 2015-11-25, 07:25   #2478
aussiewoman
Zakorzenienie

Helo
Pada śnieg przy temp +2C. Młody wychodząc z pokoju rano śpiewał"jingle bells"
Maseczkę retic C nałożyłam o 6 rano. Najpierw mycie twarzy, tonik, potem witamina C- tłusta i gęsta, żółta o specyficznym zapachu... Następnie maseczka o jasno kremowym kolorze.
Czy widać specyfiki na twarzy? tak i nie. Są przezroczyste, ale twarz jest mega tłusta, a przez to klejąca Po dwóch godzinach od czasu do czasu czuję delikatne jakby szczypanie w okolicach oczu.. zobaczymy co będzie dalej. Maseczka wchłania się widzę coraz bardziej. Jeszcze 2 godz i przestane się świecić

Danusia- jestem z tobą

Anyż- mam problem ze spódnicami w kształcie A. bardzo nie lubię jak się podnoszą i ciągle muszę ją kontrolować i obciągać. zdecydowanie bardziej podoba mi się spódnica bershki

Wonder- fajne sniegowce Młody już od dawna ni nosi takich długich. Nie lubi. Przeszkadzają mu. Więć kupuję krótsze w stylu Miszki

Miszka- czyli twój właściciel limuzyny tez nosi obecnie rozmiar 39? Do Czech mi daleko, ale będę tam w święta/ Nory Rok

Miłego dnia
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 07:55   #2479
Wonder Woman
Zadomowienie

Dzień dobry

Aussie, mój syn jeszcze w takim wieku, ze co najwyżej wskaże palcem w sklepie który kolor kurtki, butów czy zabawki bardziej mu się podoba jak juz wybierzemy model ma niecałe 2 lata ale wszystko przede mną
Tż jak zobaczył te buty to stwierdził, ze skoro juz w tym wieku nosi Timberland, to co bedzie dalej jak dorośnie

Miszka, Twoje butki, znaczy się przepraszam, syna, też fajne
Też się piszę na maść z Maryśką chyba zamówimy hurtem u Aussie skoro sie wybiera

Aussie, ale Ty poszłaś z tą maską do pracy czy w domu to robisz ?

Miłego dnia życzę wszystkim

Gosia, pamietam, kciuki mocno dziś trzymam jak to dobrze ujęła Caffe, za wolność oraz za święty spokój we własnym domu....

Danusia, Samartali, jeszcze raz wirtualnie mocno sciskam i Kamę też, bo też się boryka ze swoimi sprawami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 08:18   #2480
Michell72
Zakorzenienie

Kawa!
Moje oczy jeszcze śpią

Samarati musiałabyś łykać wit C(lewoskrętną)w mega dawkach.Przyspieszy gojenie.Polecam wit dr Mercola
Powinno byc refundowane podawanie jej dożylnie.Bylibyśmy zdrowsi i piękniejsi.

Ciekawa forma koenzymu Q10 w sprayu
http://sklep.lemone.pl/p-dr-mercola-ubichinol-3370.html

http://allegro.pl/witamina-e-tokotri...457401937.html

Aussie -zobaczymy w realu jak te kozaki wyglądają..
Stary 2015-11-25, 09:01   #2481
Michell72
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg masło-czy-margaryna.jpg (279,5 KB, 11 załadowań)
Stary 2015-11-25, 09:12   #2482
Anyzkowa
Zakorzenienie

Miszka lubię masło. Nie jadam bo mój cholesterol jest mega wysoki. Zastąpiłam masło finuu. Bardzo smaczne. Margaryny nie lubię
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 09:35   #2483
aussiewoman
Zakorzenienie

Anyzkowa- my też jemy finuu
Wonder- tak jestem w pracy
Stary 2015-11-25, 10:11   #2484
Michell72
Zakorzenienie

Nie znam Finnu Dostępne w każdym markecie?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Aussie-całą ampułkę i maskę zuzyłaś?
Stary 2015-11-25, 10:48   #2485
aussiewoman
Zakorzenienie

Miszka- tak, wysmarowałam się obficie łąc znie z szyja i dekoltem Mówiąc szczerze spokojnie można ja zużyć w 2 osoby. Problem jedynie polega na tym, że trzeba to zrobić jednocześnie.
Nadal nic nie szczypie- 5 i pół godziny. Tylko usta wysychają
Finuu znajdziesz w każdym markecie, ale nie w biedrze lub lidlu
Stary 2015-11-25, 10:55   #2486
201605090958
Konto usunięte

Aussie, Ordynacie, Wonder
Stary 2015-11-25, 12:49   #2487
Michell72
Zakorzenienie

Ile masz zamiar trzymać maskę?Sama jestem ciekawa jak zareagujesz?
Stary 2015-11-25, 13:00   #2488
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Jeżeli o suplementach mowa to nie suplementowałam się . Do czasu... aż straciłam smak. Częściowo, ale jednak bardzo to niepokojące dla mnie było i upierdliwe
Okazało się, że trzeba uzupełnić elektrolity. Suplementuję się i jest dobrze. Czasami smak zanika, jednak wystarczy łyknąć tabsy w podwójnej dawce i brać regularnie a smak powraca po kilku dobach.

.
A co konkretnie bierzesz? Moj maz mi o tym kiedyś opowiadał, ale myślałam że

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
samartali- będzie dobrze głowa do góry

Podjęłam męską decyzję, jutro dzień x z retixem c

..
Czy to jest to coś co wsmarowujesz , czekasz 8h?

Cytat:
Napisane przez Wonder Woman Pokaż wiadomość

Tak w skrócie wyglądało moje popołudnie. Same atrakcje.
Tz chory, na zwolnieniu, na antybiotyku. Czyli w sumie mam teraz dwójkę dzieci w domu do ogarnięcia

Aussie, zdawaj relację z "zabiegu"
Biedactwo...

Cytat:

W tej chwili moje treningi traktuję jak czas dla siebie. Wysiłek pomaga mi w poukładaniu myśli. Oczyszczam się.
Z sali wychodzę spełniona i spokojniejsza.
Mam nadzieję, że ciut pchnęłam Cię w stronę ćwiczeń
Dokladnie - mam tak samo. Ciężko wygospodarowany czas- w ktorym ładuje akumulatory by być super żoną, mamą, kochanką, pracownicą, corką, przyjaciółką etc... Im go trudniej znaleźć tym bardziej doceniam moje magiczne chwile. Po treningu zawsze pełnia szczęścia. Taniej i zdrowiej niz na kanapce u psychoanalityka ;-)

Samartali, Dana -

Co to za retix c? Bo ja toto robiłam u kosmetyczki ... i wiecie co? ale o tym w następnym odcinku

Gosia, jak teściowa? Podobało sie jej?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2015-11-25 o 13:04
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 13:07   #2489
caffeine
Zakorzenienie

Aussie, ja także czekam na relację.

W piątek black friday. Planujecie szalone zakupy?
Ja nadal nie mam pomysłu na prezent dla Tżta. Help!

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Gosia, jak tam - Teściowa już się pakuje?
Stary 2015-11-25, 13:17   #2490
Michell72
Zakorzenienie

Muszę jechać po te modele kiecek.I na stacjonarnych i na allegro najlepiej schodzą.Sama tą zakonnicę lubię.W święta po raz drugi zamierzam wykorzystać-kreację-grzeczno-grzesznąPrzywiozłam dużo świecących ,pod Andrzejki,ale babki łapią za takie klasyczne.

Które botki fajne?
http://allegro.pl/polbuty-eska-821-c...643385027.html

http://allegro.pl/nessi-botki-new-69...725396243.html

http://allegro.pl/tamaris-botki-2546...616284929.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5142018269.jpg (63,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5819121588.jpg (58,1 KB, 10 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości