|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Ja wizytuje jutro mam nadzieje ze nie będzie kolejki choć jest zawsze bo musze męża e domu zmienić bo przed świętami ma nawał pracy (cukiernik) i juz przed wizytą oczywiście stres itp i w pracy też stres a przez chormony czuje się jakbym miała depresję
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, Ja też wizytę miałam 2tyg temu i kolejna prenatalne 5stycznia,więc też ciągle myślę, czy aby wszystko dobrze. Fajnie przeczytać, że większość z Nas ma takie odczucia, to znaczy, że nie świruję za bardzo.Zazdroszczę tym z Was, które mają już usg prenatalne przed Świętami za sobą.... No nic trzeba wziąć się do prac świątecznych, to głupie myśli odejdą na bok. Dziś robię makowce zawijane i pierogi pieczone z pieczarkami. Miłego dnia i udanych wizyt.
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, niby niczego i właściwie jak mi gin na NFZ powie, że wszystko ok to i tak całkowitego zaufania do niego nie mam, po prostu traktuję te wizyty jako dodatkowe. Ale pewnie przesadzam, 5tyg to nie aż tak długo, a jednak coś tam się dowiem tego 08.01...
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- kattoo, nawet na zdjęciu wygląda na żywe srebro ten Twój słodziak ![]() pszczolinka, dokładnie, każda z nas tak ma, myślę, że szczególnie takie obawy są nasilone gdy to pierwsza ciążą tak jak np u mnie Ale musi być dobrze, ja jednak w pierwszych tygodniach bardziej się martwiłam czy ciąża się utrzyma, teraz mimo wszystko jest troszkę lepiej.. MarcelkowaMama, a nie mogłabyś wziąć kilku dni wolnego? Powinnaś odpocząć psychicznie fizycznie..
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mówi Glutek, Zółtko, Ziutek, Sadełko Cytat:
|
||
|
|
|
#2467 |
|
Raczkowanie
|
Siedząc w domu bym zwiarowala chodzenie do pracy trzyma mnie w formie żeby być umalowania ubrany wyjść do ludzi itp a ponadto chciałabym w miłej atmosferze odejść by wrócić mieć gdzie bo nawet umowa mi tego nie zagwarantuje
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najpóźniej od lutego zamierzam zostać w domu. Praca mnie strasznie meczy. Tylko boję się siedzenia w domu. Bez ludzi cały dzien. A u mnie na zadupiu nie ma gdzie wyjść...
|
#2469 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to tak po mamusi taki łobuziak? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
licze, ze nr 2 bedzie grzeczniejsza
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczko skoro piszesz, ze nie jest ona w formie poradnika to chętnie po nią sięgnę choćby z ciekawości. Generalnie zawsze mi się wydawało, że dzieci wychowywane we Francji są "trzymane krótko" i jest to taki zimny chów, ale może to tylko takie moje odczucie.
Kattoo sugerując się stereotypami w które też wierzę, że jeśli pierwsze dziecko to diabeł wcielony to drugie będzie grzeczne jak aniołek
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papryczka az mnie zaciekawilas ta ksiazka Nie wiem kiedy przeczytam, ale kiedys zerkne
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Może drugie wda się w tatusia
![]() Tak sobie myślę, że tą pierwszą stronę trzeba trochę ogarnąć, bo mało aktualna jest, tak na szybko przejrzałam to: nitos, Wiktom, hawrodytka i kaunokainen-te użytkowniczki się nie udzielają od ponad miesiąca, także pewnie będzie trzeba je dodać do listy mamuś zaginionych.
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, poradźcie bo nie wiem co teraz robić . no przeca iemoze byc zbyt lukrowatyo!
Byłam na prenatalnych, przexiernośc jest OK, ALE dzieć ma nos, bylo widac, ale lekarz podobno nie mógł zmierzyć kości nosowej, tylko tą obok widział, co jest pod okiem na policzku Powiedział, ze SUGERUJE badania biochemiczne, ale skierowania nie dał I teraz nie wiem co robić, nie moge się dodzwonić do drugiego ginekologa na konskultacje, ja juz jestrem w pracy az do Wigilii praktycznie od 9-21, nie mam pojecia co zrobić, słysząłam że on naciąga na badania, ale teraz NIĘ WIEM, TZ mówi żeby wylozować, bo całe Święta będę nerwowa, ale ja nie wiem. Skonsultowałabym tojeszcze z innym ginem, ale ciężko kogoś dostać przed Świetami
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja radzę wyluzowac bo to, że tej kości nie widać z tego co się orientuję to nie jest jeszcze równoznaczne z chorobą. Nie dam sobie ręki uciąć bo lekarzem nie jestem ale tak mi sie obilo kiedyś gdzoes.
Będzie dobrze
|
#2477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro nie dal skierowania to ewidentnie chce Cie naciagnac. Az dziwie sie ze do niego poszlas wiedzac yo, ze naciaga |
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę tak jak nutik, poszukaj lekarza i jeśli się uda to idź jeszcze przed Świętami lub umów się na najbliższy możliwy termin jeśli masz się zamartwiać
Dziewczyny orientujecie się jak to będzie z tym 500zł na dziecko, jeśli ma się tylko jedno dziecko? Miało być wstępnie na drugie i każde kolejne, ale teraz podobno i na jedno dadzą, ale niby tylko dla tych mniej zamożnych, wiadomo coś jaki to próg będzie?
|
|
#2480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się dawno nie odzywałam na forum, ale powiem Wam, że też najadłam się strachu, w czwartek dostałam plamienia, zadzwoniłam do gina, kazał mi dwa duphastony od razu, dwie nospy i leżeć, a jak będzie "żywą krwią" plamić to do szpitala. Na szczęście ustało.W piątek polciałam do niego, wszystko było OK, możliwe, że to jakieś brudy po usg się zszyściły. Ale sam fakt, że poszłam do lekarza i wiedziałam, że jest OK mnie bardzo uspokoił. Także Arida do lekarza marsz! Nie dla dziecka, bo wszystko z nim jest dobrze, ale dla siebie samej ![]() Przesyłam moc!
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Wtajemniczenie
|
Progu jeszcze nie ma.. w nowym roku będą szczegóły..
Arida, spokojnie, będzie wszystko ok.. moze ci jakos pomoc, liste lekarzy z twojej miejscowości z numerami ci przygotowac zebys czasu nie tracila? W pracy mowilas o ciazy? Wtedy chyba zgodnie z kodeksem na wizyty i badania mozesz wyjsc i masz zaplacone za ten czas.. ? |
|
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
Aria u mnie badania biochemicznych kosztują 80zl, ciekawe ile u Ciebie, bo dla własnego spokoju ducha może warto zrobić.
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Ale na wynik czeka sie 2 tyg... a by dobrze okreslic test pappa to zestawia sie go razem z usg, ktore pewnie musiala by znow zrobic tam gdzie robia pappa.
|
|
|
|
#2484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta książka napisała została przez Amerykankę która dł Francji sie przeprowadziła. Rozgryza pomału tamtejsze wychowywanie dzieci - bardzo fajnie jest tl pokazane! Arida, spokojnie. Nawet jak teraz nic nke załatwisz to NIC TO NIE ZMIENI. prawdopodobnie wszystko jest w porządku, może młode było za małe, może złe sie ustawiło. Spokojnie poszukaj lekarza, idź na drugie usg. Bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zasłabłam w pracy. Rozmawiałam z szefową i siup na podłogę. Pojechałam do lekarza, kazał mi odpoczywać do końca świat i zrobić badania. Przestraszyłam się dziś. Myślałam, że uniknę takich sytuacji,bo czuję się milion razy lepiej, niż w pierwszej ciąży. No jak widać, nie jestem z żelaza.
|
|
|
|
#2486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to w ciąży wybaczalne Może ostro pracujesz?A ja się witam po wizycie! Dzieć ma 4,5 cm, termin został taki sam, czyli 10.07. Wszystko ponoć w porządku, serducho działa, uszko mu było widać. Mam nadzieję, że nie odziedziczy uszu po moim ojcu ![]() Trzeba przyznać, że zwykłe USG jest o wiele mniej dokładne niż to genetyczne. No chyba, że po prostu aparat taki średni ma mój gin u siebie. Ale dobrze wiedzieć że płodek zdrowy ![]() Aha, i jeszcze dostałam preparat Pregna Plus. Jeronie, ile to kosztuje, 38 zł! Dziewczyny, a zapisujecie sobie wydatki ciążowe? Ja już naliczyłam, że od 4.11 za wszystkie lekarstwa, badania i wizyty lekarskie uzbierało się ponad 900 zł... Edytowane przez nutik Czas edycji: 2015-12-22 o 17:41 |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Racja! Ja też chyba zaczne zapisywać...dobrze jest wiedzieć, gdzie się podziewają pieniądze.
Edytowane przez kamila_509 Czas edycji: 2015-12-22 o 18:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

To Twoje dziecię? 

to w ciąży wybaczalne