|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczamy, wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XIV porostomaniaczek!
ja dzisiaj chyba też nałożę jakiegoś
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- a do mnie dzisiaj przyszedł płyn lawendowy |
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
A co powinien dawać ten płyn lawendowy?
Ja zamówiłam wodę różaną bo podobno do twarzy czy do rozrabiania maseczek jest super
|
|
#2463 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
z tego co pamietam ma w skladzie gliceryne itd. ja mam wrazenie ze tez lepiej wygladam w krotkich ale pewnie jeszcze je kiedys zapuszcze do tych 60cm
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=HK8M1VzJAww |
|
|
|
|
|
#2465 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ale nie namawiam, bo, tak jak pisze Burto, nie kazdy bedzie potem zadowolony. Moze ppdetnij tylko na razie konce, zeby odswiezyc wyglad i spobuj przeczekac? Zebys nie zalowala. Albo poogladaj jakies tutki na youtubie i pokombinuj z fryzurami? |
|
|
|
|
|
#2466 | |
|
Wtajemniczenie
|
ah dylemat , ale skoro zaczęłam o tym rozmyslać oznacza to ,że już mi się znudziły i czas na zmianę.
Cytat:
![]() ![]() a po co się zapuszcza włosy ?
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
No ale skoro Ty czujesz że są smętne i Ci się nie podobają to po co zapuszczać?
tylko po to żeby zapuszczać? Bo ja tego nie ogarniam A ja zapuszczam bo mi pasują długie i są dużo ładniejsze długie niż krótkie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Konto usunięte
|
Dawno, dawno temu, gdzieś tam do IV części wątku, udzielałam się często, doradzałam i sama moich włosków pilnowałam.
Wracam do tego - dzisiaj może są i dłuższe, ale będę musiała je drastycznie skrócić - na jakichś ostatnich 20-30cm włoski są przesuszone, porozdwajane i nijak nie dają się przeprosić. Idą w zaparte jak właścicielka ![]() Zdziwił mnie ten szał wokół kozieradki. Mimo mamuśki i świętej pamięci babci w ziołach oblatanych jakoś nie słyszałam, żeby to było powszechnie na włosy używane ziółko. No nic, poczytam, może mam nieaktualne informacje ![]() Chyba że jakaś dobra dusza podzieli się ze mną kozieradkową wiedzą, nie pogardzę ![]() Pozdrowienia znad filiżanki skrzypu
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie miałam tak długich włosów , dopiero teraz widzę , że im są dłuższe tym bardziej robią się smętne. Może po prostu mi się znudziły i potrzebuje zmiany. Cieszę sie,że mi urosły , długo na to czekałam. Pewnie i tak je zetnę , przecież to nie ręka...odrosną
|
|
|
#2470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam zupełnie odwrotnie im dłuższe włosy, tym lepiej wyglądam i mniej muszę z nimi robić w kwestii stylizacji, bo są długie i jakoś same się bronią ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5903670 6]Dawno, dawno temu, gdzieś tam do IV części wątku, udzielałam się często, doradzałam i sama moich włosków pilnowałam. Wracam do tego - dzisiaj może są i dłuższe, ale będę musiała je drastycznie skrócić - na jakichś ostatnich 20-30cm włoski są przesuszone, porozdwajane i nijak nie dają się przeprosić. Idą w zaparte jak właścicielka ![]() Zdziwił mnie ten szał wokół kozieradki. Mimo mamuśki i świętej pamięci babci w ziołach oblatanych jakoś nie słyszałam, żeby to było powszechnie na włosy używane ziółko. No nic, poczytam, może mam nieaktualne informacje ![]() Chyba że jakaś dobra dusza podzieli się ze mną kozieradkową wiedzą, nie pogardzę ![]() Pozdrowienia znad filiżanki skrzypu [/QUOTE]Oj kozieradka to moja ulubiona wcierka. Na początku się bałam, że bede cały dzień śmierdzieć rosołem, ale wcieram ją tylko wieczorem i zawsze nie ma śladu po zapachu. Wczoraj umyłam włosy i nałożyłam garniera goodbye damage na dłużej, zawsze miałam po nim GHD, ale końce są okropne, takie suche :-( Może to przez lakier, bo kilka razy w tygodniu zgrzeszylam i spryskalam koki aby się jakoś trzymały, bo bałam się, że jak rano zrobie to do wieczora nie dotrwają. Aż mam ochotę rozrobić hennę.
|
|
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() Wkurza mnie to ze mam coraz dłuzsze włosy a nie umiem robić dobieranych warkoczy |
||
|
|
|
|
#2472 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj zrobilam sobie henne, jokos tak żółto mi wyszlo :p
A najlepsze ze dzisiaj czytam ze mieszanki do testow z pola mialy byc wyslane, a ja tu swiezo po hennie, no ale w sumie nie wiem czy w koncu dostane czy nie, a i odrost mnie juz wk...
|
|
|
#2473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zamawiałam z pola ale nie do testów tylko normalnie. Czym oczyszczacz włosy przed hennowaniem może byc pierwszy lepszy szampon z SLS? Np. Head&shoulders?
(06.15r.) - początek włosomaniactwa Edytowane przez Soupir bordeaux Czas edycji: 2016-04-16 o 16:15 |
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedys uzywalam barwy; bo niby ma byc porzadne rypansko, teraz uzywam bd z lwem i tez jest ok, szczerze zadnej roznicy nie widze takze ten...
zreszta ten szampon u mnie wymiata
|
|
|
#2475 | |
|
Konto usunięte
|
Ale tak z ciekawości to co ta kozieradka robi?
![]() Cytat:
Jakoś sama wolę sobie splatać, jedyne co mi się bardzo podoba i nie umiem tego zrobić to warkocz dobierany zaczynany od dołu głowy i zakończony jakimś koczkiem. Taki mój mały mokry sen, umieć zrobić taki koczek, wiele prób i na nic ![]() Może mam zbyt rzadkie włosy na to... Wypadło mi trochę kilka miesięcy temu przez huśtawkę hormonalną. |
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5903670 6]Dawno, dawno temu, gdzieś tam do IV części wątku, udzielałam się często, doradzałam i sama moich włosków pilnowałam.
Wracam do tego - dzisiaj może są i dłuższe, ale będę musiała je drastycznie skrócić - na jakichś ostatnich 20-30cm włoski są przesuszone, porozdwajane i nijak nie dają się przeprosić. Idą w zaparte jak właścicielka ![]() Zdziwił mnie ten szał wokół kozieradki. Mimo mamuśki i świętej pamięci babci w ziołach oblatanych jakoś nie słyszałam, żeby to było powszechnie na włosy używane ziółko. No nic, poczytam, może mam nieaktualne informacje ![]() Chyba że jakaś dobra dusza podzieli się ze mną kozieradkową wiedzą, nie pogardzę ![]() Pozdrowienia znad filiżanki skrzypu [/QUOTE]Zapraszam do zapoznania się z pierwszym postem. Tam wszystko jest wyjaśnione ![]() Cytat:
a sama bym chciała takie warkocze Ja rozumiem dylemat sciecia. Sama bym obciela ale to w pewnym stopniu zaspokojenie mojej zachcianki. Tak szybko nie odrosna jak szybko zostałyby obcięte, ale widzę ze końcówki nadają się do podciecia ale wytrzymam bo moje sokole oko wszystko wychwyci.Ja również wracam do kozieradki. Od jutra, ponieważ dziś nie mam dostępu do niej.
|
|
|
|
#2478 |
|
Zadomowienie
|
Kurde jak zwykle...
zagadałam się zalewając indygo i wyszło zbyt rzadkie... Scieka mi z każdej strony, nie wiem jak ja godzinę wysiedzię ciekawe czy wgl chwyci...
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, jest przyrząd do tego? Jakoś sama wolę sobie splatać, jedyne co mi się bardzo podoba i nie umiem tego zrobić to warkocz dobierany zaczynany od dołu głowy i zakończony jakimś koczkiem. Taki mój mały mokry sen, umieć zrobić taki koczek, wiele prób i na nic ![]() Może mam zbyt rzadkie włosy na to... Wypadło mi trochę kilka miesięcy temu przez huśtawkę hormonalną.[/QUOTE] jest coś takiego http://allegro.pl/spinka-do-robienia...938855609.html A ja chce kupić dwa
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale poza tym, że och i ach kozieradka, i że niestety zapach rosołku, i jak przygotować, to nic tam tak naprawdę nie ma. Tak więc zaczynam studia nad kozieradką. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Ej dobre, ale zastanawiam się czy by mnie cebulki od tego nie bolały, bo ostatnio to już nawet od spinki żabki zdarza się, że ciągnie.
![]() Tatty ja biorę mały słoik po oleju kokosowym, wsypuję tam z 1,5 łyżeczki kozieradki, zalewam wrzątkiem, przykrywam pokrywką i czekam jak wystygnie, potem wsadzam do lodówki.
(06.15r.) - początek włosomaniactwa Edytowane przez Soupir bordeaux Czas edycji: 2016-04-16 o 20:48 |
|
|
|
|
#2482 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5904890 6]
Gdziesik tam mi się wydawało, że to czarne coś prześwituje lekko spod włosów. Ciekawe jak przy "ekstremalnym" noszeniu (bieganie na tramwaj, oparcie głowy..) wygląda trwałość takiego warkocza.. Może nic się tam nie poluzuje i nawet będzie lepiej trzymać taki warkocz [/QUOTE]Ona ma czarne a na allegro dostępne są też białe i szare ja mam ciemne wlosy więc wątpie zeby czarne było widać Cytat:
ja jestem chyba wygodna bo najnormalniej w swiecie nie chce mi sie robic kozieradki ![]() Cytat:
Ale chce tez spróbować po kąpieli na mokre włosy psiknąć raz czy dwa i zobaczyc jak będzie działać. Na twarzy jest ok, baaaardzo szybko się wchłania i ma bardzo ładny, lekki zapach. |
||
|
|
|
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny
![]() ja sobie co roku jak zwykle po zimie obiecuję, że zajmę się włosami. Są długie, ale objętość i struktura masakra, szczerze nie wiem czy mam cierpliwość do analizowania składów kosmetyków, proporcji, suplementacji.. eh słomiany zapał Szukam czegoś co da im kopa i potem będę sobie przy nich powoli dłubać. W sensie mocno je odżywi, jakoś uelastyczni, możecie coś polecić? Zabieg w salonie, czy działać na własną rękę? Tych info jest tyle, że się czuję jak dziecko we mgle.Dzisiaj matka mojego faceta sypnęła mi taki komentarz o włosach, że aż się zagotowałam... no i odkopałam login z wizażu
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() coś poradzimy Ja bym kupiła olej lniany z Biedry (dość uniwersalny, chyba że masz jakiś inny sprawdzony ), szampon hypoalergiczny z Joanny (dobrze oczyszcza, domywa oleje, ale jest delikatny i nie podrażnia skalpu), jakąś dobrą maskę i odżywkę np. garniera awokado karite albo nivea long repair, rzeczy które się sprawdzają na wielu głowach, a potem ewentualnie kombinować z nowościami. Chyba, że masz już jakieś sprawdzone produkty, nie wiem jaki masz typ włosów. Pokaż nam jakąś fotkę
|
|
|
#2485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Włosy długie, ultracienkie. Zbijają się w strąki. Przez to myję codziennie. Farbuję ale raz na 3/4 miesiące na niemal identyczny kolor, swój mam dość ładny, po prostu czasem mam ochotę na "głębszy" odcień. Wstyd przyznać, ale używam czegokolwiek- w sensie drogeria Nie mam sprawdzonego fryzjera ani produktów. Mam włosy, ale nie fryzurę. Nigdy chyba nie byłam z nich zadowolona. A i suszę codziennie, ale żadnych innych ciepłych narzędzi nie używam. Foto poszukam, jakiegoś najlepiej oddającego te smętne strąki.
|
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Raczkowanie
|
Mój pierwszy zestaw zakupiony
Są teraz w promocji w naturze 13045617_10207278367332395_440536563_n.jpg pierwsze wrażenia- włosy bardzo miękkie, lśniące i ładnie pachną A wyglądają na dzień dzisiejszy tak: 12735997_10206812793573342_135148988_n.jpg Końce są do ścięcia bo od rozjaśniania się wykruszyły
Edytowane przez Wenaa Czas edycji: 2016-04-16 o 21:37 |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wielu osobom się sprawdzają. Polecam poczytać sobie włosowe blogi, można znaleźć wiele informacji i uporządkować sobie wszystko od czego powinno się zacząć i jak to robić. Włosy farbujesz farbą chemiczną? Warto na dobry początek też podciąć końcówki.
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w Biedronce zniknęły saszetki Biovax i olejki Loton.
|
|
|
|
|
#2489 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;5904145 1]Ale tak z ciekawości to co ta kozieradka robi? ![]() [/QUOTE] Mi nic nie robiła, oprócz tego, że śmierdziała Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Włosy długie, ultracienkie. Zbijają się w strąki. Przez to myję codziennie. Farbuję ale raz na 3/4 miesiące na niemal identyczny kolor, swój mam dość ładny, po prostu czasem mam ochotę na "głębszy" odcień. Wstyd przyznać, ale używam czegokolwiek- w sensie drogeria