|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
Dot.: W III trymestr wchodzimy, niczego się nie boimy ! Lipcówki 2016 część VI
Elfka86- farbowałam niedawno włosy i kolor wyszedł bardzo ładnie, dzisiaj też kupiłam farbę na promo w hebe. Ale same włosy mam w ciąży okropne, ledwo wysuszę i już wyglądaj jakbym nie myła z tydzień.
Nutik- nic nie zwalisz, na pewno egzaminy pójdą gładko, a potem śpiewająco się obronisz kama_pas- dobrze, że potrafisz walczyć o swoje, współczuję przejścia z zusem pszczolinka- biedna córcia, racja, lepiej niech wszystko sprawdzą, skoro jest na miejscu, dobrze, że tak dociekają olutka- bądź twarda, niech się Tż łamie Iza0808- tak szczerze, to się nie spotkałam, żeby dawało się kwiaty na chrzciny Ja dostaję przelewy od pracodawca, a on się rozlicza z zusem. Nie wiem czy któraś z was się orientuje jak to by było. Od kilku miesięcy dostaję bony- nagrody, które wymieniam sobie na na karty podarunkowe itp. Z pensji mi odejmują podatek, czyli to będzie ponad 700-1000 zł mniej na konto, co miesiąc. Myślicie, że obniży mi się przez to średnia na macierzyńskim czy to nie ma wpływu? Bonów już nie przewiduję, ale przez ostatnie miesiące miałam niższą pensję, bo odejmowali ten podatek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Nutik, ja sobie tego ciągle nie wyobrażam, po prostu nie mieści mi się to do końca w głowie, że pojawi się taki Mały Facet, który zmieni wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zadomowienie
|
Nutik, do mnie nie dociera, że tak szybko czas leci, ale staram się zbytnio nie panikować, bo bardzo się nie mogę doczekać, aż zobaczę Synusia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Rozeznanie
|
Aha, Arida chyba pytałaś, dlaczego KP niby tylko do roku ma być. Babka wytłumaczyła, że to jest lepiej dla psychiki dziecka, że się je odstawi w tym momencie, a nie później. Bo potem może to mieć wpływ na jego psychikę na całe życie.
Nie wiem, co w tym takiego traumatycznego, ale czuję jakoś intuicyjnie, że to może wcale nie jest zły pomysł. Karmienie piersią do jednego roku wydaje mi się takie naturalne, w potem to już jak dla mnie dziecko zbyt duże jest. Nie chciałabym, żeby moje dziecko pamiętało karmienie piersią. Aaa i jeszcze jedną rzecz nam babka powiedziała, ale już bez tłumaczenia dlaczego. Ponoć zajście w ciążę powinno się wiązać z automatycznym odstawieniem dziecka od piersi. Wiem, że dziewczyny tu w ciąży karmiły, skąd więc taka rewelacja mogła się wziąć? Niby dlaczego powinno się odstawić? Że potem jak się dziecko urodzi to mleko nie jest takie jak powinno być dla noworodka? Czy chodzi o hormony, że nie dobrze dla ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tygrys to chyba bedzie motyw przewodni, bo juz mam bodziaki i pajace z nim ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
MuniaMusia fajne te rzeczy, ktore wybrałaś! Uniwersalne! A tygrysek MISZCZ!
nutik ja jestem przerażona trochę, ale może dlatego, że je naprawdę nic nie mam jeszcze. Samego porodu jakos szczególnie się nie boję, po oglądaniu porodówki na SR jakaś spokojna o to jestem. Mam nadzieję, że te 3 miechy nie będą płynąć za szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Olutka, ja też nie mogę w to uwierzyć! Że ja? Mamą? I że u nas w domu jeszcze jeden człowiek ma być? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
|
Ja sok żurawinowy rozrabiam z wodą, bo jest dla mnie za cierpko-kwaśny
![]() ![]() Z przepuszczaniem jest różnie, ale zauważyłam, że kobiety udają, że mnie nie widzą, młodzi faceci gapią się i nic, tych kilka razy przepuścili mnie faceci w wieku mniej-więcej mojego taty. Chociaż to raczej nie sprawa pokoleniowa, bo dzisiaj trafiłam na kompletnego chama - stoimy w kolejce do kasy, na taśmę nawrzucał zakupy "z górką" i jakiś szampon czy żel spadł mu prosto pod moje nogi. Nie moje, ze schylaniem mam problem, to tylko się odsunęłam, a facet do mnie: "no weź to podnieś". Żadne tam "proszę, czy mogłaby mi pani to podać?", tylko prosto z grubej rury. To powiedziałam, że "jak pan widzi, jestem w ciąży, trudno jest mi się schylić, zresztą to pana zakup". Coś wymamrotał pod nosem o wygodnickich smarkatych (bardzo mi miło być smarkatą, w sumie jestem już pod trzydziestkę ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Moje pierwsze wspomnienie z dzieciństwa to jak spadłam z krzesła i złamałam sobie rękę (w wieku ok. 3 lat). To już bym wolała pamiętać pierś... ![]()
#2469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie tylko raz jedna pani przepuściła. A tak to ludzie udają, że nie widzą, a faceci szczególnie w nosie mają, jeszcze się wryją przede mną jak mogą. Z tym pamiętaniem i karmieniem piersią to ja nie chcę, bo się boję że to może wpłynie na seksualność mojego dziecka. Ja jedno z pierwszych wspomnień mam jak mama się ze mną kąpała w wannie i mam mieszane odczucia co do tego. Chyba wolałabym nie pamiętać. Edytowane przez nutik Czas edycji: 2016-04-14 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
Zakorzenienie
|
Nie kupowałam już taaaak długo. Ale z h&m nie kupiłam nic.
![]() Cytat:
Właśnie o tym gadalam z T. Cytat:
Zaraz zrobię screena ![]() Dokładnie!!
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Zamówienie ze smyka
![]()
#2472 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
No wieeeem
![]()
#2474 |
Zadomowienie
|
Nutik, też mam tak jak Ty
![]() ![]() ![]() na rewelacje ze szkoły rodzenia to brak słów. Według mnie powinno się to odbyć w ten sposób, że położny powinny przekazać prawdziwą wiedzę , a nie własne opinie i wybory. Bo to czy ktoś będzie karmił rok, albo dwa i przestanie ze względu na rozszerzanie diety, seksualność, czy z innych powodów to już powinien być wybór każdej matki
#2475 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą myślałam dziś o Tobie Kamila
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Wtajemniczenie
|
nie lubię Was!!!! teraz musze iść na Smyka.. grrrr
![]() ![]() nutik, to u mnie wszystko odwrotnie na SR haha ![]() ![]() ![]() ![]() dzięki za info o tych smokach.. bo ja mam jakieś dwa, bo Tż przyczołgał bo mu się podobały, ciekawe czy użyjemy.. ![]() co do oczekiwania, to własnie wracaliśmy ze spaceru jakiś cza temu i mówię do Tż.. "za kilka miesięcy o tej porze to bedziesz wode do wanienki lał..." ![]() Edytowane przez marcylina Czas edycji: 2016-04-14 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Ekhmmm... taaaaak....
#2478 |
Zadomowienie
|
Ale fajne rzeczy pokupowałyście w Smyku! W takich sytuacjach żałuję że ubranek akurat mam już dosyć
![]() ![]() Elrosa ale natrafiłaś na buraka. Ja teraz zrobiłam się strasznie nerwowa i humorzasta i na pewno bym mu stosownie odpowiedziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
Tego batmana też miałam w koszyku, ale wygrał, chociaz po części, zdrowy rozsądek, bo przeciez juz mam batmany z hm a kolejny to przeginka, zwłaszcze gdy bedzie dziewczynka
![]() a jaki rozmiar tygryska wziełas? |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez nutik Czas edycji: 2016-04-14 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Uwaga będę marudzić. Wróciłam od doktorowej i się załamałam. Krzywa cukru kazała się nie przejmować za to infekvja dróg moczowych wskazuje na infekcje nerek a bol z lewej strony na kolke nerkowa. Podczas badania okazało się ze niby szyjka długością ok ale główka wyczuwalna przez skurcze które się robią na skutek infekcji. Dostałam antybiotyk i stos leków i mam 24 godziny z małym hakiem by leki zadziałały jak nie to nam skierowane do szpitala co by nie doszło do przedwczesnego porodu
![]()
#2482 |
Zakorzenienie
|
Wesola_Ania ja przez pierwsze 3 miesiące karmiłam na żądanie zwykle co 1.5 h, potem młoda już wolała rzadziej - co 3h
![]() ![]() ![]() ![]() nutik mi w szpitalu dokarmili młodą 3 razy mm, ja w domu ją też koło 4 razy dokarmiłam i niczego to nie zaburzyło ![]() I karmiłam do młodej 16 miesiąca, wg mnie skończyłyśmy w dobrym momencie ![]() ![]()
M ![]() M ![]() Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2016-04-14 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
W dzień to już różnie karmiłam. Córa nie miała kolek, mokra pielucha jej nie przeszkadzała... Potrfiła się obesrać (za przeproszeniem) po pachy i nie płakała, więc na płacz była pierś. Karmiłam 8 miesięcy. Gdzieś od 4 troszkę dokarmiałam raz dziennie wieczorem mm z uwagi na mało mleka. Cytat:
Super zakupy. Ja dla swojej córy kupuję takie kolory. Przecież róż nie jest obowiązkowy. Szary z żółtym bardzo lubię... Cytat:
![]()
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Oj, Kamila, Kamila ![]() Cytat:
No to kochana bardzo mocno trzymam kciuki, żeby się szybko poprawiło!!!' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Misia, trzymam kciuki, żeby antybiotyk podziałał! Uważaj na siebie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2490 |
Zadomowienie
|
Alloffkowa- ale piękny komplecik, on chyba jest na większego dzidziusia?
Olutka- udane zakupy, kąpielówki świetne. U mnie z outlecie było dosłownie kilka sztuk takich niemowlęcych, a dziecięcych całkiem sporo, zastanawiam, się dlaczego, zamykają ten outlet czy jak? Elrosa- genialny bodziak, uśmiałam się, te marchewki najlepsze na metce Dreamer9o- też oglądałam ostatnio salę porodową, poporodową, szpital ma średnie warunki, ale za to ma 3 stopień i przyjmują ciężkie przypadki, gdzie w innych szpitalach nie mogą sobie poradzić mamaNiny- ja z Tż też nie znoszę, na zakupach zachowuje się jak psychol i wiecznie się śpieszy, bo mecz, bo coś, bo weekendu są od odpoczywania, a nie zakupów. A jak nie byliśmy małżeństwem to uwielbiał chodzić po sklepach i tym sobie też przyplusował, myślałam, że towarzysza będę miała, a tu się okazało, że ściemniał tyle czasu confused women- współczuję bólu, mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko cię wypiszą *misia*- tą pierwszą z IF chciałam sobie kupić stacjonarnie w IF, ale nie wiem czy będzie wygodna do karmienia. Drugą mam podobną, ale z firmy no name, tylko czerwoną i się bardzo zniszczyła, ma rozciągnięte ramiączka itp., ale ta pewnie będzie lepsza jakościowo. W Alles widziałam przepiękną koszulę nocną, ale cena miażdży, więc odpuszczę https://sklep.alles.pl/produkt,mama-...zulka,573.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.