Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-24, 14:42   #2461
Nemmireth_
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość

Daję sobie jeszcze pół roku na leczenie. Jeśli się nie uda - odpuszczam. To postanowienie postawiło mnie na nogi. Myśl o niekończących się porażkach była nie do zniesienia
Na pewno się uda

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Wszystko dobrze, lekarz potwierdził ciążę 5 tydzień ☺ następna wizyta za dwa tygodnie i już będzie serduszko 😄

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
No dokładnie wierzy tylko jak to facet zdjęcie usg 5 tygodniowej ciąży nic mu nie mówi jak będą rączki, nóżki i w ogóle zarys dziecka to będzie widział

Dzięki dziewczyny!
E mi takie wczesne usg też nic nie mówi

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 14:46   #2462
sreberko4
Zakorzenienie

Tak jak mówiłam, beta <2

Trzymam za Was wszystkie kciuki

Jeszcze się wyżalę: strasznie mnie irytuje jak mi wszyscy mówią "odpuść" to się uda. I po co ciagle czytasz o tym, odetnę Ci internet. Znajdź sobie jakieś zajęcie. Powiem tak - jak ktoś się nie znalazł w mojej sytuacji to za h** jej nie zrozumie Niech się każdy patrzy swoje d***

Edytowane przez sreberko4
Czas edycji: 2016-05-24 o 14:57
sreberko4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 15:26   #2463
Lilotka
Zakorzenienie

Witam ponownie Wracam do Was . Straciłam ciążę w 7 tygodniu 😢 Zaczynamy starania jak tylko dostanę zielone światło od Dr.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Sreberko nie bierz tego do siebie a ciocie i wujkowie dobra rada niech sobie gadaja. Swoją drogą skąd mogą wiedzieć jak się czuje para starająca się o dziecko? Odpuścić? Powiedzieć żeby oni sobie odpuścili doradzanie, bo dokładnie wiesz co robisz i czego chcesz. Brrr jak ja nie cierpię doradzania na siłę komuś.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 16:06   #2464
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Witam ponownie Wracam do Was . Straciłam ciążę w 7 tygodniu
przykro mi,u mnie 1dc,juz odpuszczam i nie wierze ze sie uda ale kibicuje wam bardzo wszystkim i bede zagladac,jeszcze wczoraj siostra meza mowi zebym sie nawet nie wyglupiala ze bede miec tylko jedno dziecko...jakbym ja tu miala cos do gadania to moje drugie dziecko mialoby 2 lata juz...no ale coz bedziesz tlumaczyc komus kto ma dzieci na zawolanie ze masz z tym problem,podejrzewam ze pewnie sobie mysla ze nam tak wygodnie i nie chcemy,teraz to mysle ze chyba to byl jakis cud ze mamy choc to jedno dziecko,niby wszystko z nami obojgiem ok a i tak staralismy sie poltora roku,o drugie juz 2 i pol roku,wiedzialam ze nici ale i tak mialam nadzieje ze dostane prezent na dzien mamyjakis wogole dziwny ten cykl,bo np w ostatnim juz od owu bolaly mnie piersi a teraz mimo ze czulam je jest ta owu,przynajmniej tak mi sie wydaje bo 14dc mialam taki inny bol w podbrzuszu i uczucie jakby tam w srodku wszystko napuchlo i zawsze tak mam wlasnie w owu,byly wtedy przytulanki ale teraz to juz niewazne,a co dziwne wogole mnie piersi nie bolalymoze sie juz starzejemusze zajac glowe czyms innym,tylko ze to nie jest takie prosteale wypracowanie trzasnęlam
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 16:10   #2465
justkonev
Zakorzenienie

Lilotka tak mi przykro takie rzeczy nie powinny mieć miejsca
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 16:27   #2466
jelonekhihi
Zakorzenienie

Lilotka bardzo mi przykro. Obyś długo tu nie zabawiła.

Sreberko mnie też denerwują te teksty "odpuść" i "nie myśl o tym". Gdyby to było takie proste. Chcę dziecko bardzo. To, że mam już jedno niczego nie zmienia. Staram się wyluzować, nie robię testów owu, ale myślę o tym ciągle.

Qazsew uda się! Taka fajna mama nie może się marnować
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 16:54   #2467
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Qazsew uda się! Taka fajna mama nie może się marnować
Stary 2016-05-24, 17:02   #2468
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Witam ponownie Wracam do Was . Straciłam ciążę w 7 tygodniu 😢 Zaczynamy starania jak tylko dostanę zielone światło od Dr.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Sreberko nie bierz tego do siebie a ciocie i wujkowie dobra rada niech sobie gadaja. Swoją drogą skąd mogą wiedzieć jak się czuje para starająca się o dziecko? Odpuścić? Powiedzieć żeby oni sobie odpuścili doradzanie, bo dokładnie wiesz co robisz i czego chcesz. Brrr jak ja nie cierpię doradzania na siłę komuś.
Bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
przykro mi,u mnie 1dc,juz odpuszczam i nie wierze ze sie uda ale kibicuje wam bardzo wszystkim i bede zagladac,jeszcze wczoraj siostra meza mowi zebym sie nawet nie wyglupiala ze bede miec tylko jedno dziecko...jakbym ja tu miala cos do gadania to moje drugie dziecko mialoby 2 lata juz...no ale coz bedziesz tlumaczyc komus kto ma dzieci na zawolanie ze masz z tym problem,podejrzewam ze pewnie sobie mysla ze nam tak wygodnie i nie chcemy,teraz to mysle ze chyba to byl jakis cud ze mamy choc to jedno dziecko,niby wszystko z nami obojgiem ok a i tak staralismy sie poltora roku,o drugie juz 2 i pol roku,wiedzialam ze nici ale i tak mialam nadzieje ze dostane prezent na dzien mamyjakis wogole dziwny ten cykl,bo np w ostatnim juz od owu bolaly mnie piersi a teraz mimo ze czulam je jest ta owu,przynajmniej tak mi sie wydaje bo 14dc mialam taki inny bol w podbrzuszu i uczucie jakby tam w srodku wszystko napuchlo i zawsze tak mam wlasnie w owu,byly wtedy przytulanki ale teraz to juz niewazne,a co dziwne wogole mnie piersi nie bolalymoze sie juz starzejemusze zajac glowe czyms innym,tylko ze to nie jest takie prosteale wypracowanie trzasnęlam
Mocno Wam kibicuję i trzymam kciuki, kurde no przecież musi się kiedyś udać!
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 17:17   #2469
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka
Strasznie Ci współczuję. Mam nadzieję, że niedługo Ci się uda zajść już bez problemów.

Cytat:
Napisane przez sreberko4
Jeszcze się wyżalę: strasznie mnie irytuje jak mi wszyscy mówią "odpuść" to się uda. I po co ciagle czytasz o tym, odetnę Ci internet. Znajdź sobie jakieś zajęcie. Powiem tak - jak ktoś się nie znalazł w mojej sytuacji to za h** jej nie zrozumie Niech się każdy patrzy swoje d***
Wiesz, to jest irytujące. Ale z drugiej strony widzę po sobie, że jak się długo myśli tylko o tym, to człowiek wariuje. Trzeba się też koncentrować w życiu na innych rzeczach. Wiadomo, że się nie da w ogóle nie myśleć, ale robić konieczne minimum, żeby zoptymalizować szanse, a poza tym zajmować się czymś innym.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 17:25   #2470
Lilotka
Zakorzenienie

Qazsew dziewczyny dziękuję za słowa pocieszenia. 😚 Co do starań to będę się starała do roku jak się nie uda to odpuszczam... teraz udało się za czwartym, ale od początku czułam że coś jest nie tak, brak objawów bardzo mnie martwił. .. nie pomyliłam sie. Wiem że to musiało tak byc, jednak ciężko mi się z tym pogodzić 😦 jeszczei Gin powiedział , że najlepiej będzie jak doczekamy 2-3cykle... co o tym myslicie? Nie miałam łyżeczkowania.

Paulina
Stary 2016-05-24, 17:50   #2471
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Qazsew dziewczyny dziękuję za słowa pocieszenia. 😚 Co do starań to będę się starała do roku jak się nie uda to odpuszczam... teraz udało się za czwartym, ale od początku czułam że coś jest nie tak, brak objawów bardzo mnie martwił. .. nie pomyliłam sie. Wiem że to musiało tak byc, jednak ciężko mi się z tym pogodzić 😦 jeszczei Gin powiedział , że najlepiej będzie jak doczekamy 2-3cykle... co o tym myslicie? Nie miałam łyżeczkowania.
Myślę, że bez powodu gin nie radzi, aby odczekać. Na pewno jeden cykl bym odpuściła, a potem to sama zdecyduj. Powodzenia!
Jeśli chodzi o odpuszczanie, to najważniejsze, abyś była w zgodzie ze sobą. Każda z nas jest inna i ma różne limity siły, cierpliwości i chęci. Trzymam kciuki, abyś takiej decyzji nie musiała podejmować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-24, 18:25   #2472
agusia8524
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Tak jak mówiłam, beta <2

Trzymam za Was wszystkie kciuki

No wlasnie... mam to samo
Stary 2016-05-24, 18:45   #2473
Lilotka
Zakorzenienie

Jelonekhihi Masz rację. Nie bez powodu lekarze mówią co mówią. Jednak co do starań po poronieniu różnie gadaja np. ze po łyżeczkowaniu trzeba odczekać a po samoistnym oczyszczeniu można niemal od razu. Co lekarz to inna opinia. Jeśli chodzi o starania to bardzo mi zależy, żeby dzidziuś urodziło się jak najszybciej chodzi mi o minimalną różnice wieku między rodzeństwem jak się nie uda to trudno. Mam dwoje zdrowych i pięknych dzieci.

Paulina
Stary 2016-05-24, 18:51   #2474
Nemmireth_
Zakorzenienie

sreberko4 ktoś kto tego nie przechodzi nigdy nas nie zrozumie i rozumiem że ruszaja Cię takie słowa, nie dziwię się, bo mnie też, ale nic nie możemy zrobić Jedynie nie słyszeć

Cytat:
Bardzo mi przykro
Odczekajcie ze 2 cykle, to jednak było poronienie, organizm musi dojść do siebie

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-24, 21:14   #2475
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dziewczynki, jeśli czasem rozmawiacie z " TYM NA GÓRZE" to szepnijcie proszę słówko aby przywrócił do życia i zdrowia żużlowca Krystiana Rempałę

W niedzielę miał koszmarny wypadek, jest w stanie krytycznym, walczy o życie Być może słyszałyście...
Jesteśmy blisko tego żużlowego środowiska i jesteśmy z nim związani, dlatego Was o to proszę.

Chce mi się wyć
Stary 2016-05-25, 05:38   #2476
SteveS
Zakorzenienie

Kiedy powtarza się test w przypadku cienia cienia? Tego samego dnia? Można nie z rana?
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 05:58   #2477
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Kiedy powtarza się test w przypadku cienia cienia? Tego samego dnia? Można nie z rana?
A masz taki? Myślę że jutro z porannego moczu możesz znowu zrobić, a który masz dzień cyklu? Kiedy masz dostać okres?
Lilotka bardzo mi przykro przez to co sie stało... Moja koleżanka zaszła w ciążę w cyklu po poronieniu, jest właśnie w 25 tygodniu z córeczką 😉
Stary 2016-05-25, 06:00   #2478
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
A masz taki? Myślę że jutro z porannego moczu możesz znowu zrobić, a który masz dzień cyklu? Kiedy masz dostać okres?
Lilotka bardzo mi przykro przez to co sie stało... Moja koleżanka zaszła w ciążę w cyklu po poronieniu, jest właśnie w 25 tygodniu z córeczką 😉
Mam taki, a jest to ważne, bo dziś wyjeżdżamy i obawiam się, że tam, gdzie jedziemy, będzie dużo rzeczy, których w ciąży nie powinno się jeść i pić... Mam 10 dpo, miesiączka teoretycznie sobota-niedziela.
Stary 2016-05-25, 06:16   #2479
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taki, a jest to ważne, bo dziś wyjeżdżamy i obawiam się, że tam, gdzie jedziemy, będzie dużo rzeczy, których w ciąży nie powinno się jeść i pić... Mam 10 dpo, miesiączka teoretycznie sobota-niedziela.
Jeśli nie dasz rady pójść na betę, to możesz powtórzyć później, chociaż zapewne wyjdzie ci znów cień cienia.

Może odpuść dziś alkohol i zrób jutro rano?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-25, 06:22   #2480
Lilotka
Zakorzenienie

Steves myślę , że z porannego moczu wyjdzie już prawdziwy cień. 😉

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

No i jak podejrzewasz ciążę to unikaj alko i zakazanych jedzonek moze?

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Pater89 to super wiadomość dla mnie. Możesz mi powiedzieć ile cykli po poronieniu odczekali?

Paulina
Stary 2016-05-25, 06:23   #2481
SteveS
Zakorzenienie

Alkohol to akurat pół biedy... No nic, poczekam aż się apteka otworzy i TŻ zbudzi :p
Stary 2016-05-25, 06:25   #2482
Lilotka
Zakorzenienie

Tak wgl Witam znad porannej kawy. ☕ Miałam ciężką noc synek spał z nami i skakał po mnie, że teraz mnie żebra bolą.

Paulina
Stary 2016-05-25, 07:10   #2483
Milagr0s
Raczkowanie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Qazsew dziewczyny dziękuję za słowa pocieszenia. Co do starań to będę się starała do roku jak się nie uda to odpuszczam... teraz udało się za czwartym, ale od początku czułam że coś jest nie tak, brak objawów bardzo mnie martwił. .. nie pomyliłam sie. Wiem że to musiało tak byc, jednak ciężko mi się z tym pogodzić jeszczei Gin powiedział , że najlepiej będzie jak doczekamy 2-3cykle... co o tym myslicie? Nie miałam łyżeczkowania.

Tez miałam takie samoistne poronienie 3 tyg temu i gin na USG powiedziała ze wszystko dobrze sie oczyściło i w ogóle nie muszę czekać ze staraniami wiec nie marnowaliśmy czasu :-D

Dawno mnie tu nie było - przyznam ze nie śledziłam wątku przez te pare tygodni żeby nie myślec o tym non-stop za każdym razem jak przychodzą powiadomienia o nowych wiadomościach :-/
Teraz dla mnie jedynym pocieszeniem jest budowa naszego wymarzonego bajecznego domku z bali na wsi Juz jest prawie cały stan surowy, oprócz dachu i w połowie lipca planujemy przeprowadzkę
W sobotę na działce zmontowałam swoją pierwsza w życiu szklarnie i juz mam prawie 40 sadzonek pomidorów oraz zioła <3

Lidka!!! Gratulacje!! Super ze gin juz tak wcześnie zobaczył ciąże i ze wszystko w porządku

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez Milagr0s
Czas edycji: 2016-05-25 o 07:45
Milagr0s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 07:37   #2484
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Tez miałam takie samoistne poronienie 3 tyg temu i gin na USG powiedziała ze wszystko dobrze sie oczyściło i w ogóle nie muszę czekać ze staraniami wiec nie marnowaliśmy czasu :-D

Dawno mnie tu nie było - przyznam ze nie śledziłam wątku przez te pare tygodni żeby nie myślec o tym non-stop za każdym razem jak przychodzą powiadomienia o nowych wiadomościach :-/
Teraz dla mnie jedynym pocieszeniem jest budowa naszego wymarzonego bajecznego domku z bali na wsi Juz jest prawie cały stan surowy, oprócz dachu i w połowie lipca planujemy przeprowadzkę
W sobotę na działce zmontowałam swoją pierwsza w życiu szklarnie i juz mam prawie 40 sadzonek pomidorów oraz zioła <3

Lidka!!! Gratulacje!! Super ze gin juz tak wcześnie zobaczył ciąże i ze wszystko w porządku

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fajnie ze masz zajecie i nie myslisz tylko o dzidzi,ja tez sie bawie w tym roku w ogrodniczke,tzn mialam wczesniej zwykly ogrodek na zewnatrz ale w tym roku mam szklarnie,posadzilam ogorki,pomidory zwykle i koktajlowe,brokuly,fasola szparagowa,czekam jeszcze az moje sadzonki papryki podrosna i tez je orzesadze do gruntumoze jakims cudem cos z tego wyrosniejuz pisalam wczesniej ze jak nie we mnie to choc w ogrodzie bede miec fasolke
Stary 2016-05-25, 07:41   #2485
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi bardzo

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 07:43   #2486
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana tak mi przykro Ale uda się zobaczysz, ma dwójkę wspaniałych dzieci to z trzecim nie może się ie udać

Cytat:
Poka testa, ocenimy No i unikaj tych złych rzeczy
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-25, 07:47   #2487
Lilotka
Zakorzenienie

Milagr0s przykro, że i Ciebie to spotkało ... możesz napisać który to był tydzień? Co do starań to czuję. , że powinnam zacząć od razu, jednak to co dr. powiedział o czekaniu siedzi mi w głowie. Powiem tak nie będziemy nabija, ale też nie będziemy się zabezpieczać. Fizycznie czuję się bardzo dobrze krwawiłam tylko 6 dni a czasami okres mam dłuższy ostatni np. 12 dni trwał no i bólu podczas porinienia żadnego praktycznie nie czułam czasami podczas okresu brzuch mnie bardziej bolał.

Paulina

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-25, 07:49   #2488
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Milagr0s przykro, że i Ciebie to spotkało ... możesz napisać który to był tydzień? Co do starań to czuję. , że powinnam zacząć od razu, jednak to co dr. powiedział o czekaniu siedzi mi w głowie. Powiem tak nie będziemy nabija, ale też nie będziemy się zabezpieczać. Fizycznie czuję się bardzo dobrze krwawiłam tylko 6 dni a czasami okres mam dłuższy ostatni np. 12 dni trwał no i bólu podczas porinienia żadnego praktycznie nie czułam czasami podczas okresu brzuch mnie bardziej bolał.
To byl 6 tydzien tak ze troche wczesniej od Ciebie... I tez mialam bardziej bolesna @
Mysle ze ten pomysl ze spontanicznym przytaleniem sie bez zabezpieczen jest spoko
Stary 2016-05-25, 08:01   #2489
Lilotka
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuję za wsparcie 😗 jesteście nieocenione. Też uwielbiam ogrodnictwo. Jestem pasjonatką kwiatową 😜 Milagr0s zazdraszczam domu z bali na wsi!!! To moje marzenie. .. może się kiedyś ziści...

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Milagr0s po cichu liczę że spontaniczne przytulanki zaowocują. 😉 ale co ma być to będzie.

Paulina
Stary 2016-05-25, 08:26   #2490
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za wsparcie 😗 jesteście nieocenione. Też uwielbiam ogrodnictwo. Jestem pasjonatką kwiatową 😜 Milagr0s zazdraszczam domu z bali na wsi!!! To moje marzenie. .. może się kiedyś ziści...

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Milagr0s po cichu liczę że spontaniczne przytulanki zaowocują. 😉 ale co ma być to będzie.
Po cichu życzę więc żeby jakiś owóc z tego był!
Ja jeszcze do kwiatów nie doszłam bo dopiero zaczynam swoją przygodę z ogrodnictwem i też na tej działce gdzie trwa budowa zaledwie znalezliśmy miejsce nasłonecznione i które by jedocześnie nie przeszkadzało budowie więc w tym sezonie mam bardzo ograniczone możliwości a najbardziej zależy mi jednak na eko warzywach więc jest szklarnia Do kwiatków też dojdzie w swoim czasie na pewno
A i jeszcze zasadziliśmy 2 bzy (moja miłość ) i jescze jakiś krzaczek kwitnący

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości