|
|
#2461 |
|
Z deszczem w butach
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Ale mam cudny dzień. Zostałam sama z młodym. Mąż pojechał z córą do miasta. Wykrajam mu spodenki, zaraz się wezmę na szycie. Totalny relaks
|
|
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy dzisiaj pierwszy wyjazd z noclegiem do mojej rodzinki. Zjechali się z daleka bliscy i chce jechać żeby Zuzia się wyszalala. Ja sobie z młodym zostanę w domku u siostry a oni pójdą na grilla
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
No nie mogę z naszej Rose, ale się wysypala heheh. ..musiała się grubo zdziwić
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wiesiołku nie myślałam, ale w sumie robię ostatnie zamówienie z gemini, to może jeszcze zdążę kilka dni łykać
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Rose - dałaś czadu kobieto. Gratulacje. Ja miałam cichą nadzieję, że akcja się u mnie rozkręci. Kłucie w grazy, wrażenie rozpychania i skurczyki jakieś ale cisza i spokój... TO się chyba nigdy nie zacznie.
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajl truskawy,mango i banan omomommm
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z ziaji za pare groszy i tez nie trzeba zmywac. Kupiłam przy okazji zamowienia w gemini ale mam tez na miejscu stoisko ziaji.
małe to to i dusiłam a pol tubki to powietrze ale cena niska to mają szczescie.
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie szukałam ziajki. Rossman nie posiada i pare aptek też nie. Ale teraz aptek namnożyło się tyle że będę jeszcze pytac. Póki co będę smarować tą, wazeliny jest mało.
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w galerii jest stoisko ziajki, ostatnio właśnie patrzyłam co tam mają.
|
#2471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokladnie to samo pomyslalam! Zamowilam ziaje, bo tutaj to tubka z 12€ kosztuje. Poki co jeszcze cos mam, moze w jakims polskim sklepie znajde wiecej Maly pod koniec karmienia tak sie zasysa, ze musze go odstawic, bo sutki mi urywa. O co chodzi?? |
|
|
|
|
#2472 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze tyle się napisałam i mi wszystko wcielo...
Dziękuję wszystkim za gratulacje I gratuluję tym, które urodziły w miedzy czasie. jeżeli chodzi samopoczucie po cc, to w miarę oki, bo rana ciągnie, ale znośne to jest. Z tym, że dokucza mi strasznie ból kręgosłupa, który pojawił się w ostatnim tc i miał minąć po urodzeniu, bo niby dziecko naciskalo, ale niestety... po cc bardziej bałam się, że nie dam rady opiekować się mała, ale daliśmy rade. w temacie pionizacji, to zgadza się była dość prędko, ale akurat koleżanka z pokoju, która miała cc 2 godz wcześniej była pionizowana i ja przy okazji tez, oczywiście w miarę możliwości. Ale mimo, że pośladków jeszcze nie czułam, to na nogach mogłam stać. Z bieżących tematów u mnie to laktator. Wisze od wczoraj na nim co 2-3 godz. Od urodzenia do wczoraj weronika non stop by wisiała przy piersi, w sumie więcej czasu jadła niż spala. Juz nie wyrabialam, bo w nocy w sumie góra 1-2 godz spalam. Z tym,mze jak raz podalam troche sztucznego to spala 4godz. Myślałam, że coś nie tak z pokarmem, bo mleko wydawało się, że leci. A tu niespodzianka, odciagnelam wczoraj tym trybem 7-5-3 i udało się tylko 60ml, a mała wypiła około 100ml, wiec widocznie non stop jej brakowało. Teraz daje naturalne tyle ile odciagne plus sztucznego reszta. Chociaż dziś już mam trochę nadmiaru, wiec może uda się zrezygnować ze sztucznego. |
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Roses- serdeczne gratulacje
!U mnie znow jakos pod gorke- corka ma lekko ponad 3 tygodnie i ma wlasnie pierwsze przeziebienie |
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wasze maluchy też mają chłodniejsze dłonie i nóżki?
U naszej Malizny są zwykle chłodne w dotyku. Ale kark ma ciepły, więc po tym wnioskuję, że jej ciepło. Czytałam, że noworodki mogą mieć jeszcze nie do końca ukształtowane krążenie i to normalne, że mogą mieć zimne rączki i stópki ale mnie to martwi... Nie wiem czy może nie ubieramy jej za lekko? W domu jest w samym pajacyku i na to jakiś kocyk jeśli śpi czy leży. Ja sama chodzę w topie bez rękawów i na to mam rozpinaną koszulę narzuconą |
|
|
|
#2475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#2476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie, karmienie piersią jest fajne ale nigdy nie wiadomo ile dzidka zje i czy faktycznie się naje.. Też mam rozkminy czy ta moja Mała się najada
|
||
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Fab, a jaką macie temperaturę w mieszkaniu?
|
|
|
#2478 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Roses - gratulacje
![]() Mała mnie wykańcza. Niby nie powinnam narzekać, bo w nocy nawet jej się udaje całkiem ładnie pospać, ale dni to już jakaś tragedia. Śpi na spacerze, a poza tym to prawie w ogóle. Owszem, zasypia przy piersi, ale jak ją odłożę, to po 2 minutach jest ryk. Nic nie mogę zrobić w domu, pójście do łazienki wiąże się z rykiem małej, nie wyrabiam już. Chciałabym móc chociaż cokolwiek ogarnąć, męczy mnie siedzenie na kanapie z małą przy piersi. |
|
|
|
#2480 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalka u dzieci, tak nam mowili. Jesli maluch zareaguje alergicznie na cos co zjadlam to jak to sie objawia? Bo zauwazylam pojedyncze malutkie krostki na brzuchu i nie wiem czy to moze nie z przegrzania... ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
A smoczek? |
||
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny widze ze macierzyństwo na prawde nie jest łatwe... Niestety nie pomoge bo nie jest mi jeszcze dane rodzić.
Tym czasem życzę Wam duuuzo siły w tych zmaganiach dzieciaczki czuły i miały nas na wyłącznosc w brzuszkach to i teraz może tak chcą. |
|
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
Roses gratulacje
)))) Co za akcja ))))) zaczynam sie stresowac, to juz tak blisko...... ))))))) |
|
|
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje
)W smyku dzisiaj 20% na wszystko (oprócz przecenionych) kupiłam smoczki z aventu czapeczki i rampersy )
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
Roses ale zrobiłaś suprajsa
Coś mnie podkusiło i zainstalowałam apkę Aliexpress.....niech ktoś mi zabierze kartę płatniczą bo nie będę miała co do gara włożyć, no chyba że te rzeczy co zamówiłam ![]() Roses upajaj się miłością do małej, ja mam wciąż przed oczami obraz jak swoją Zuzię pierwszy raz zobaczyłam, i bardzo mnie to wzrusza. Dziewczyny które mają już maluszki, też macie wrażenie że szybko rosną? Zuzik waży 3570 czyli 400 więcej od wypisu i zrobił się z niej taki dzidziol ![]() No i jeszcze chwila i już niektóre ubranka będą za małe.
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zmierzyłam Microlifem i wychodzi 23 stopnie więc chyba ok?
Cytat:
No właśnie - smoczek Jaki macie do tego stosunek? Dawać czy nie? Ja już raz podałam w szpitalu kiedy Mała leżała pod lampami bo nie dała się tam uspokoić a cyca do środka nie było sposobu dać Natomiast w domu jeszcze nawet raz nie dawałam i chciałabym wytrzymać bez niego ile się da ale widzę, że czasem Ala chciałaby sobie tylko pociumkać a wcale nie jest głodna. Tylko mam wrażenie, że jak raz dam smoczka to już będzie się domagać a to chyba nic dobrego dla malucha?
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze mam pytanko, czy orientuje się któraś z Was czy fazę stymulacji w laktatorze dolicza się do czasu w tej metodzie 7-5-3? Bo mam laktator lovi prolactis elektryczny i tam najpierw 2 min są stymulacji, a potem głębokiego ssania. I nie do końca wiem czy mam robić 7,5,3 juz z faza stymulacji, czy dokładać te 2 min i by było 9,7,5?
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj desperacja poziom milion, chcialam dac smoczka, ale maly nie chcial. Moze to i lepiej. Przeciwniczka nie jestem, ale zmuszac dziecka do smoczka tez nie bede
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

małe to to i dusiłam a pol tubki to powietrze ale cena niska to mają szczescie.

Też mam rozkminy czy ta moja Mała się najada