Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-14, 12:42   #2461
daggmara
Z deszczem w butach

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Ale mam cudny dzień. Zostałam sama z młodym. Mąż pojechał z córą do miasta. Wykrajam mu spodenki, zaraz się wezmę na szycie. Totalny relaks

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 12:52   #2462
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Mona,a gdzie kupilaś taką czystą lanolinę? Ja w aptekach pytalam i dostalam tylko tą.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

A ziajki nigdzie nie moge znaleźć.
Dokładnie tak jak pisze fruzja. Ja używam Purelanu, daje radę
Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Ale mam cudny dzień. Zostałam sama z młodym. Mąż pojechał z córą do miasta. Wykrajam mu spodenki, zaraz się wezmę na szycie. Totalny relaks
Ja też dziś mam pierwszy dzień sam na sam z córcią
Stary 2016-05-14, 12:52   #2463
martunia_199
Zakorzenienie

A my mamy dzisiaj pierwszy wyjazd z noclegiem do mojej rodzinki. Zjechali się z daleka bliscy i chce jechać żeby Zuzia się wyszalala. Ja sobie z młodym zostanę w domku u siostry a oni pójdą na grilla

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 12:58   #2464
Monanka83
Zakorzenienie

No nie mogę z naszej Rose, ale się wysypala heheh. ..musiała się grubo zdziwić
Stary 2016-05-14, 13:04   #2465
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Kupilam wiesiołek do łykania i maść lanolina plus wazelina,czy takie cudo do karmienia trzeba zmywać?
Agassek (chyba Ty ) smarujesz suty już? Jestem ciekawa czy faktycznie jest sens.
I ile tego wiesiołka łykać?jeden dziennie?orientuje się ktoś?
Smaruję Dwa dni temu zaczęłam. Mam to: http://www.aptekagemini.pl/biolane-lanolina-40ml.html i piszą na opakowaniu, że nie trzeba zmywać. Strasznie ciężko ją wydusić z opakowania i rozsmarować, nie wiem czy purelan też taki jest (ale to moje dużo tańsze).
O wiesiołku nie myślałam, ale w sumie robię ostatnie zamówienie z gemini, to może jeszcze zdążę kilka dni łykać

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 13:07   #2466
_itakinie_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Rose - dałaś czadu kobieto. Gratulacje.

Ja miałam cichą nadzieję, że akcja się u mnie rozkręci. Kłucie w grazy, wrażenie rozpychania i skurczyki jakieś ale cisza i spokój... TO się chyba nigdy nie zacznie.
Stary 2016-05-14, 13:11   #2467
zabciajs
Zakorzenienie

Koktajl truskawy,mango i banan omomommm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-14, 13:11   #2468
Iwonia27
Zakorzenienie

Ja mam z ziaji za pare groszy i tez nie trzeba zmywac. Kupiłam przy okazji zamowienia w gemini ale mam tez na miejscu stoisko ziaji. małe to to i dusiłam a pol tubki to powietrze ale cena niska to mają szczescie.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 13:13   #2469
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Ja mam z ziaji za pare groszy i tez nie trzeba zmywac. Kupiłam przy okazji zamowienia w gemini ale mam tez na miejscu stoisko ziaji. małe to to i dusiłam a pol tubki to powietrze ale cena niska to mają szczescie.
Właśnie szukałam ziajki. Rossman nie posiada i pare aptek też nie. Ale teraz aptek namnożyło się tyle że będę jeszcze pytac. Póki co będę smarować tą, wazeliny jest mało.
Stary 2016-05-14, 13:17   #2470
_itakinie_
Zakorzenienie

U nas w galerii jest stoisko ziajki, ostatnio właśnie patrzyłam co tam mają.
Stary 2016-05-14, 13:18   #2471
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość

Dokladnie to samo pomyslalam! Zamowilam ziaje, bo tutaj to tubka z 12€ kosztuje. Poki co jeszcze cos mam, moze w jakims polskim sklepie znajde wiecej

Maly pod koniec karmienia tak sie zasysa, ze musze go odstawic, bo sutki mi urywa. O co chodzi??
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-14, 13:19   #2472
majena_88
Raczkowanie

Kurcze tyle się napisałam i mi wszystko wcielo...

Dziękuję wszystkim za gratulacje I gratuluję tym, które urodziły w miedzy czasie.

jeżeli chodzi samopoczucie po cc, to w miarę oki, bo rana ciągnie, ale znośne to jest. Z tym, że dokucza mi strasznie ból kręgosłupa, który pojawił się w ostatnim tc i miał minąć po urodzeniu, bo niby dziecko naciskalo, ale niestety...
po cc bardziej bałam się, że nie dam rady opiekować się mała, ale daliśmy rade.

w temacie pionizacji, to zgadza się była dość prędko, ale akurat koleżanka z pokoju, która miała cc 2 godz wcześniej była pionizowana i ja przy okazji tez, oczywiście w miarę możliwości. Ale mimo, że pośladków jeszcze nie czułam, to na nogach mogłam stać.

Z bieżących tematów u mnie to laktator. Wisze od wczoraj na nim co 2-3 godz. Od urodzenia do wczoraj weronika non stop by wisiała przy piersi, w sumie więcej czasu jadła niż spala. Juz nie wyrabialam, bo w nocy w sumie góra 1-2 godz spalam. Z tym,mze jak raz podalam troche sztucznego to spala 4godz. Myślałam, że coś nie tak z pokarmem, bo mleko wydawało się, że leci. A tu niespodzianka, odciagnelam wczoraj tym trybem 7-5-3 i udało się tylko 60ml, a mała wypiła około 100ml, wiec widocznie non stop jej brakowało.
Teraz daje naturalne tyle ile odciagne plus sztucznego reszta. Chociaż dziś już mam trochę nadmiaru, wiec może uda się zrezygnować ze sztucznego.
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 13:21   #2473
konsternacja
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Roses- serdeczne gratulacje!

U mnie znow jakos pod gorke- corka ma lekko ponad 3 tygodnie i ma wlasnie pierwsze przeziebienie Leczymy sie nasivinem, zyrtec i inhalacje. Najprawdopodobniej synek.ja zarazil bo jest przeziebiony od wtorku nie chodzi do zlobka.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 13:43   #2474
fablous
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wasze maluchy też mają chłodniejsze dłonie i nóżki?
U naszej Malizny są zwykle chłodne w dotyku. Ale kark ma ciepły, więc po tym wnioskuję, że jej ciepło. Czytałam, że noworodki mogą mieć jeszcze nie do końca ukształtowane krążenie i to normalne, że mogą mieć zimne rączki i stópki ale mnie to martwi... Nie wiem czy może nie ubieramy jej za lekko? W domu jest w samym pajacyku i na to jakiś kocyk jeśli śpi czy leży. Ja sama chodzę w topie bez rękawów i na to mam rozpinaną koszulę narzuconą

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 13:45   #2475
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Smaruję Dwa dni temu zaczęłam. Mam to: http://www.aptekagemini.pl/biolane-lanolina-40ml.html i piszą na opakowaniu, że nie trzeba zmywać. Strasznie ciężko ją wydusić z opakowania i rozsmarować, nie wiem czy purelan też taki jest (ale to moje dużo tańsze).
O wiesiołku nie myślałam, ale w sumie robię ostatnie zamówienie z gemini, to może jeszcze zdążę kilka dni łykać
Purelan też baaaardzo gesty aż trudno wycisnąć

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
U naszej Malizny są zwykle chłodne w dotyku. Ale kark ma ciepły, więc po tym wnioskuję, że jej ciepło. Czytałam, że noworodki mogą mieć jeszcze nie do końca ukształtowane krążenie i to normalne, że mogą mieć zimne rączki i stópki ale mnie to martwi... Nie wiem czy może nie ubieramy jej za lekko? W domu jest w samym pajacyku i na to jakiś kocyk jeśli śpi czy leży. Ja sama chodzę w topie bez rękawów i na to mam rozpinaną koszulę narzuconą
Nasza Nina tez ma rączki i nóżki zimne. Jeszcze rączki przeżyje, ale nóżki staram się jednak ocieplac
Stary 2016-05-14, 13:46   #2476
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość

Maly pod koniec karmienia tak sie zasysa, ze musze go odstawic, bo sutki mi urywa. O co chodzi??
Pewnie bezwiednie wypuszcza pierś a potem się orientuje i łapie sam sutek. Moja tak robi kiedy już odpływa przy piersi i chcę sprawdzić czy nadal będzie jeść czy już śpi. Jak lekko wysuwam pierś i jeszcze łapie końcówkę to znak, że tylko przerwę sobie zrobiła w szamanku

Cytat:
Napisane przez majena_88 Pokaż wiadomość
Kurcze tyle się napisałam i mi wszystko wcielo...

Dziękuję wszystkim za gratulacje I gratuluję tym, które urodziły w miedzy czasie.

jeżeli chodzi samopoczucie po cc, to w miarę oki, bo rana ciągnie, ale znośne to jest. Z tym, że dokucza mi strasznie ból kręgosłupa, który pojawił się w ostatnim tc i miał minąć po urodzeniu, bo niby dziecko naciskalo, ale niestety...
po cc bardziej bałam się, że nie dam rady opiekować się mała, ale daliśmy rade.

w temacie pionizacji, to zgadza się była dość prędko, ale akurat koleżanka z pokoju, która miała cc 2 godz wcześniej była pionizowana i ja przy okazji tez, oczywiście w miarę możliwości. Ale mimo, że pośladków jeszcze nie czułam, to na nogach mogłam stać.

Z bieżących tematów u mnie to laktator. Wisze od wczoraj na nim co 2-3 godz. Od urodzenia do wczoraj weronika non stop by wisiała przy piersi, w sumie więcej czasu jadła niż spala. Juz nie wyrabialam, bo w nocy w sumie góra 1-2 godz spalam. Z tym,mze jak raz podalam troche sztucznego to spala 4godz. Myślałam, że coś nie tak z pokarmem, bo mleko wydawało się, że leci. A tu niespodzianka, odciagnelam wczoraj tym trybem 7-5-3 i udało się tylko 60ml, a mała wypiła około 100ml, wiec widocznie non stop jej brakowało.
Teraz daje naturalne tyle ile odciagne plus sztucznego reszta. Chociaż dziś już mam trochę nadmiaru, wiec może uda się zrezygnować ze sztucznego.
Super, że już coraz lepiej się czujesz

No właśnie, karmienie piersią jest fajne ale nigdy nie wiadomo ile dzidka zje i czy faktycznie się naje.. Też mam rozkminy czy ta moja Mała się najada

Stary 2016-05-14, 13:49   #2477
agassek
Zakorzenienie

Fab, a jaką macie temperaturę w mieszkaniu?

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 13:54   #2478
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Tak, zwlaszcza raczki.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 14:03   #2479
kaylla
Zakorzenienie

Roses - gratulacje

Mała mnie wykańcza. Niby nie powinnam narzekać, bo w nocy nawet jej się udaje całkiem ładnie pospać, ale dni to już jakaś tragedia. Śpi na spacerze, a poza tym to prawie w ogóle. Owszem, zasypia przy piersi, ale jak ją odłożę, to po 2 minutach jest ryk. Nic nie mogę zrobić w domu, pójście do łazienki wiąże się z rykiem małej, nie wyrabiam już. Chciałabym móc chociaż cokolwiek ogarnąć, męczy mnie siedzenie na kanapie z małą przy piersi.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 14:08   #2480
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:

Normalka u dzieci, tak nam mowili.

Jesli maluch zareaguje alergicznie na cos co zjadlam to jak to sie objawia? Bo zauwazylam pojedyncze malutkie krostki na brzuchu i nie wiem czy to moze nie z przegrzania...

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Roses - gratulacje

Mała mnie wykańcza. Niby nie powinnam narzekać, bo w nocy nawet jej się udaje całkiem ładnie pospać, ale dni to już jakaś tragedia. Śpi na spacerze, a poza tym to prawie w ogóle. Owszem, zasypia przy piersi, ale jak ją odłożę, to po 2 minutach jest ryk. Nic nie mogę zrobić w domu, pójście do łazienki wiąże się z rykiem małej, nie wyrabiam już. Chciałabym móc chociaż cokolwiek ogarnąć, męczy mnie siedzenie na kanapie z małą przy piersi.

A smoczek?
Stary 2016-05-14, 14:20   #2481
Iwonia27
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny widze ze macierzyństwo na prawde nie jest łatwe... Niestety nie pomoge bo nie jest mi jeszcze dane rodzić.
Tym czasem życzę Wam duuuzo siły w tych zmaganiach dzieciaczki czuły i miały nas na wyłącznosc w brzuszkach to i teraz może tak chcą.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 14:20   #2482
kasien_ka
Raczkowanie

Roses gratulacje)))) Co za akcja))))) zaczynam sie stresowac, to juz tak blisko...... )))))))
kasien_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 14:24   #2483
Rudziack
Raczkowanie

gratulacje )

W smyku dzisiaj 20% na wszystko (oprócz przecenionych) kupiłam smoczki z aventu czapeczki i rampersy )
Rudziack jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-14, 14:31   #2484
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie bezwiednie wypuszcza pierś a potem się orientuje i łapie sam sutek. Moja tak robi kiedy już odpływa przy piersi i chcę sprawdzić czy nadal będzie jeść czy już śpi. Jak lekko wysuwam pierś i jeszcze łapie końcówkę to znak, że tylko przerwę sobie zrobiła w szamanku

Super, że już coraz lepiej się czujesz

No właśnie, karmienie piersią jest fajne ale nigdy nie wiadomo ile dzidka zje i czy faktycznie się naje.. Też mam rozkminy czy ta moja Mała się najada
Dzis rozmawiałam z położna, to mówiła, że to czy dziecko się najada świadczą mokre pieluszki, musi być co najmniej 6 na dobę. I faktycznie odkad kontroluje ta ilość podawanego pokarmu, to pieluszki są mokre. Wcześniej były tylko z kupa, a teraz małej przeszkadzają tez te posikane, czyli musi być tego więcej.

Cytat:
Roses - gratulacje

Nio ja też tak miałam wczoraj i chyba była porostu głodna. Ale skoro Tobie przesypia noce, a dni juz nie to dziwne.
Stary 2016-05-14, 14:31   #2485
BonaDea75
Zadomowienie

Roses ale zrobiłaś suprajsa
Coś mnie podkusiło i zainstalowałam apkę Aliexpress.....niech ktoś mi zabierze kartę płatniczą bo nie będę miała co do gara włożyć, no chyba że te rzeczy co zamówiłam
Roses upajaj się miłością do małej, ja mam wciąż przed oczami obraz jak swoją Zuzię pierwszy raz zobaczyłam, i bardzo mnie to wzrusza.
Dziewczyny które mają już maluszki, też macie wrażenie że szybko rosną? Zuzik waży 3570 czyli 400 więcej od wypisu i zrobił się z niej taki dzidziol
No i jeszcze chwila i już niektóre ubranka będą za małe.
Stary 2016-05-14, 14:37   #2486
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Fab, a jaką macie temperaturę w mieszkaniu?
Właśnie zmierzyłam Microlifem i wychodzi 23 stopnie więc chyba ok?

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość

Nasza Nina tez ma rączki i nóżki zimne. Jeszcze rączki przeżyje, ale nóżki staram się jednak ocieplac
Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Tak, zwlaszcza raczki.
Dzięki, pocieszyłyście mnie bo bałam się że Ala jakiś zmarzluch wyjątkowy jest

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Normalka u dzieci, tak nam mowili.

A smoczek?
No właśnie - smoczek
Jaki macie do tego stosunek? Dawać czy nie? Ja już raz podałam w szpitalu kiedy Mała leżała pod lampami bo nie dała się tam uspokoić a cyca do środka nie było sposobu dać Natomiast w domu jeszcze nawet raz nie dawałam i chciałabym wytrzymać bez niego ile się da ale widzę, że czasem Ala chciałaby sobie tylko pociumkać a wcale nie jest głodna. Tylko mam wrażenie, że jak raz dam smoczka to już będzie się domagać a to chyba nic dobrego dla malucha?

Stary 2016-05-14, 14:37   #2487
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
Roses ale zrobiłaś suprajsa
Coś mnie podkusiło i zainstalowałam apkę Aliexpress.....niech ktoś mi zabierze kartę płatniczą bo nie będę miała co do gara włożyć, no chyba że te rzeczy co zamówiłam
Roses upajaj się miłością do małej, ja mam wciąż przed oczami obraz jak swoją Zuzię pierwszy raz zobaczyłam, i bardzo mnie to wzrusza.
Dziewczyny które mają już maluszki, też macie wrażenie że szybko rosną? Zuzik waży 3570 czyli 400 więcej od wypisu i zrobił się z niej taki dzidziol
No i jeszcze chwila i już niektóre ubranka będą za małe.
Moj się większy urodził

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-14, 14:39   #2488
majena_88
Raczkowanie

A jeszcze mam pytanko, czy orientuje się któraś z Was czy fazę stymulacji w laktatorze dolicza się do czasu w tej metodzie 7-5-3? Bo mam laktator lovi prolactis elektryczny i tam najpierw 2 min są stymulacji, a potem głębokiego ssania. I nie do końca wiem czy mam robić 7,5,3 juz z faza stymulacji, czy dokładać te 2 min i by było 9,7,5?
Stary 2016-05-14, 14:40   #2489
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Roses - gratulacje

Kaylla a masz leżaczek, może do leżaczka ją odkladaj, my mamy huśtawkę z leżaczkiem hybrydową która się sama buja, Zuzia wprawdzie nie płacze ale wkladam ją do leżaczka jak coś muszę zrobić a ona nie śpi, bo mi jej strasznie szkoda jak leży sama w łóżeczku i patrzy się w baldachim bo co ma w sumie robić.
Stary 2016-05-14, 14:42   #2490
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie zmierzyłam Microlifem i wychodzi 23 stopnie więc chyba ok?

Dzięki, pocieszyłyście mnie bo bałam się że Ala jakiś zmarzluch wyjątkowy jest

No właśnie - smoczek
Jaki macie do tego stosunek? Dawać czy nie? Ja już raz podałam w szpitalu kiedy Mała leżała pod lampami bo nie dała się tam uspokoić a cyca do środka nie było sposobu dać Natomiast w domu jeszcze nawet raz nie dawałam i chciałabym wytrzymać bez niego ile się da ale widzę, że czasem Ala chciałaby sobie tylko pociumkać a wcale nie jest głodna. Tylko mam wrażenie, że jak raz dam smoczka to już będzie się domagać a to chyba nic dobrego dla malucha?

Wczoraj desperacja poziom milion, chcialam dac smoczka, ale maly nie chcial. Moze to i lepiej. Przeciwniczka nie jestem, ale zmuszac dziecka do smoczka tez nie bede
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości