![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
haha i pisząc o mleku w proszku zrobiłaś mi smaka nataki blok czekoladowy z dodatkami
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
![]() Byłam dziś z mamą w kinie ("Dzień matki" - dość przyjemna komedia ![]() ![]() Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że zaczyna mnie boleć okolica rwy, tym razem z drugiej strony ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
u mnie słodkie wgl nie działa, podczas ktg kazaly mi pic cole i jesc czekolade a mała i tak kimała w najlepsze :-P
ale za to działa zimny sok pomaranczowy :-D rano 30 minut przed ktg wypijalam powoli zimna buteleczke soku i zawsze kicała :-D ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Zebrah i Elaine gratki super wieści z wizyt
![]() ![]() Soffinka trzymam kciuki żeby Młody się "odkręcił" a jak nie to pewnie będzie cc i już niedługo przytulisz Szynka ![]() Przebijam!! brzuch 112 ![]() Dobranoc Mamuśki ![]()
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mam maszynę, ale czy bym dała rade uszyć pościel to nie wiem... nigdy tego nie robiłam. Zwęzić, podszyć itp tak, ale żeby coś uszyć to jeszcze mi się nie zdarzyło ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
No kurde, sama jestem zdziwiona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Hmmm kurczę, jeszcze mnie kusi uszycie kocyka minky z metkami. Albo taką małą szmatkę z metkami. Może jeszcze nie będę chować tej maszyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam już 14 kg na plusie i mega mi ciężko. Dzisiaj na zakupach wzięłam tylko: 1,5 kg mięsa, jakieś przyprawy, pieczywo, jogurty, płyn do szyb i ledwo to do samochodu doniosłam, a później na górę do mieszkania. Najgorzej jak się schylam, mega mi się wtedy brzuch spina. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może kiedyś się odważę i spróbuję ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Dobranoc Mamuśki ![]() Moje dziecie na dobranoc szaleje w brzuszku i czasami sprawia niesamowity ból... ale wszystko wytrzymam ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór gaduły
![]() miszkaaa a otulacz o taki, ale oczywiście inne zestawienie kolorystyczne http://www.smyk.com/motherhood-otula...Q&gclsrc=aw.ds dzanet2108 a w życiu z telefonu, tylko komp ![]() Cierpliwosc to tym bardziej zazdroszczę lekarza. Po porodzie szukam innego ![]() ---Co do dawkowania witamin, to dopiero wit. K podawałam od 8 doby życia razem z witm. D. Taki zastaw podawało się przez pierwsze 3 miesiące. Później samą wit. D ---Co do zwrotu podatku zależy pewnie też od tego jaki rodzaj pita składałaś. Tego samego dnia składałam nasz pit i mamy, tylko że my mieliśmy Pit 36 a mama pit 37. Nasz przyszedł po 2 -3 tygodniach, a mama do tej pory nie ma. Jednak więcej osób składa pit 37. --- Oj mi się też marzą własne zbiory w ogródku/tunel itp. (madzius90 wow ale macie uprawy ![]() ----Herbatki laktacyjnej nie piłam, teraz też na razie nie planuję. Wystarczy dużo wody i pozytywne myślenie. ----Moje piwonie mają już pąki ![]() chudziaszek11 uśmiałam się z Twojej Bożenki ![]() ![]() ania230 mi dłonie nie cierpną, ale rano są tak opuchnięte, że ciężko te moje serdelki zgiąć. Ja szału dostaje jak tż chrapie, dlatego zawsze staram się pierwsza usypiać, żeby nie słuchać orkiestry ![]() agusiia69 gratki za 37tc ![]() ![]() australia87 Tereska bardzo ładne imię ![]() ![]() motylek1984 cieszę się, że u Was wszystko dobrze ![]() Madzia9999 oby antybiotyk szybko zadziałał ![]() ![]() Miqesi brawa dla starszego brata ![]() ![]() sliweczka85 jasne dodatki i mała czarna może być. ![]() Kociak85 dobrze, że tata pożycza Wam auto ![]() Paula_ck gratuluję wyników ![]() zebrah ja mam pajaca po zimowym synku, ale specjalnie bym nie kupowała. Chyba że wychaczysz w sh. Gratki za wizytę,a termin 6.06.2016 super ![]() soffinka o masz kolejna do szpitala, ale ważne że będziecie pod opieką ![]() K_a_s_i_a_86 gratki za wizyte ![]() elaine-blath no to czekamy już na nowego obywatela. 2 palce, toć to 4cm, to poród może być w każdej chwili ![]() Radena gratuluję bryki ![]() haneczkab92 na ktg jak i na usg łyk zimnej wody lub coś słodkiego ![]() madzius90 takie teksty nie raz słyszę, ale mi to nie przeszkadza, sama się z tego śmieję. ![]() Nadrobiłam teraz lecę kąpać i palulu. Coś nie bardzo się dzisiaj czuję. Dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy wam też się wydaje ostatnio że wasze dzieci więcej śpią?? Mój Wojtek chyba tak ma pod dwóch dni że jakoś chyba więcej śpi. I trochę w innym miejscu i inaczej zaczynam go czuć - teraz częściej coś rączkami i nóżkami robi, przedtem dupe cały czas wypychał
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś byłam w sklepie i głaskałam się po brzuchu to mnie lekko przerażony pan spytał czy nie rodzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-05-18 o 21:39 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Haneczka po wizycie wszystko ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |||||
Zakorzenienie
|
MOTYLKU wiesz, z bliźniakami to inna sprawa jeśli o wagę chodzi. I pewnie też bym się cieszyła z każdego dodatkowego kg.
Ale jak się miało pierwszy poród ciężki i urodziło się takie duze dziecko to przy drugim są obawy a poza tym nie chodzi tylko o same porody tylko również o ich konsekwencje w przyszłości. (moja mama urodziła dwójkę tak dużych dzieci i dobrze wiem jakie mogą być konsekwencje. Ja do tej pory leczę pewne dolegliwości po pierwszym porodzie a niektórych się już nie pozbędę ![]() Cytat:
super bryka! Cytat:
że co? ma kobieta wyczucie... jeszcze bym zrozumiała taki tekst od bliskiej koleżanki ale obca kobita ![]() Cytat:
![]() No przeprowadzka nieunikniona tylko nie wiemy kiedy i gdzie. I dlatego trochę w zawieszeniu działam bo niby szykuję ale z drugiej strony mogę za chwilę wszytsko pakować... Głupia sytuacja ![]() waga Twojego maluszka też niezła. Kruszynka raczej nie bedzie ![]() Cytat:
To chyba dobrze, że chce Leosia przetrzymać w brzuszku jak najdłużej... Cytat:
![]() oj, z tą pępowinką to chyba niedobrze. Co doktorek na to? ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- ŚLIWECZKA ładna ta pościel w gwiazdeczki. ja właśnie chciałam kupić kocyk w kropki lub gwiazdki, bardzo podobne do tego Twojego wzoru MAJKELA dzięki za linka. Takie otulacze są u nas na amazonie więc chyba zamówie też taki zamiast orygianlnego woombie. A kupiłaś z polecenia taki rodzaj czy po prostu przypadek? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zadomowienie
|
Trzymam za was wszystkie kciuki Dziewczynki! Dopadly mnie problemy jelitowe nie dosc ze malo jem to teraz wcale. Wczoraj padlam o 21.
Jasne bede opisywac link ktory daje ![]() witaminy dostalam dla Oli po porodzie. Teraz zamierzam kupic dopiero po konsultacji z pediatra. Ściskam was! Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-05-19 o 01:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
Nie mogę już spac... Chyba troche przeżywam ten szpital
Troche mnie nastraszylyscie co do tej pępowiny, lekarz był spokojny bo podkreślał ze owinięty jest luźno zobaczymy co powiedzą w szpitalu |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |||
Wtajemniczenie
|
Oczywiście wstałam tylko na siku i usnąć nie mogę
![]() ![]() Czy tylko ja tak mam, że praktycznie zawsze jak czuje moje dziecko pod ręką to jestem tym głęboko zafascynowana?? Ania pamiętam jak straszne chciałaś już czuć jak Maja się rusza, więc dziecko stara się ze wszystkich sił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurczę też myślę czy inwestować w to woombie czy po prostu jakiś zamiennik sobie sprawić ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2482 |
Zadomowienie
|
Soffinka, nie stresuj się kochana, wiadomo że szpital nic przyjemnego, ale wytrzymać się da. U mnie właśnie dziewczyna z sali poszła rodzić.
---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ---------- Dziewczyny, wy to chociaż wiedziałyście idąc do szpitala, że zostajecie, a ja z drogi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Motylku na jakim oddziale jesteście?
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Mamusie czerwcowe cz. 6
Racja Motylku mozna sie przygotować w miare
Ja mocno sie nie stresuje chciałabym zeby wszystko dobrze było Drugi raz w życiu ide do szpitala - pierwszy był w sierpniu i byłam tylko jedna dobę na usunięciu migdałów ![]() Chciałam iść i cieszę sie ze bede pod kontrola ![]() Chudziaszek jak moj brzuch sie rusza to mogłabym cały dzien leżeć i patrzeć na to ![]() Madzia9999 jesteśmy in touch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zadomowienie
|
Soffinka rozumiem cie mnie zawsze wizja szpitala paralizuje. Ale czasami wyjscia nie ma.
Co do wagi dziecka - za duze zle za male zle.. ah zycie Chudziaszek ja tez przezywam ruchy dziecka. Mam cienka skore drobny brzuch i normalnie widze plywanie pod skora. Mam kilka filmikow nagranych. Dla mnie to niemalze mistyczne doświadczenie i ostatnie tygodnie... i pewnie u mnie to ostatni raz . ... człowiek we mnie w srodku człowiek z krwi i kosci... Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Ania
|
Dzień dobry
![]() Ania, Majkela- moje dziecko nie chce współpracować ani po zimnej wodzie, ani czekoladzie, ani cukierkach, nie dziala na nia aquaaerobik-ruszanie brzucha przez polozna-nie chce się obudzic i juz-taki maly uparciuch ![]() Oczywiście nie zawsze spi, ale najczesciej tak. Budzi sie po, np teraz 15 minut ja budziłam, obudziła sie, no to zapis ok, a teraz szaleje w brzuchu. Mimo wszystko kocham tego mojego uparciucha ![]() Soffinka- po pierwsze nie denerwuj sie, jak się ma pozytywne podejscie to i szpital niee straszny. Mi sie nawet ogolnie podoba- dziewczyny fajne, co chwile slysze serduszko swojego dziecka, posiłki podane, posprzątane, niewiele trzeba robić - jest ok ![]() Ale rozumiem Twoj niepokoj-ja w dzien przed szpitalem tez plakalam, ze nie chce i w ogole, pozniej jest juz ok. No i oczywiscie nas informuj co i jak. Co do pepowiny, nie miałyśmy zamiaru Cie straszyć, absolutnie - po prostu same sie zastanawiamy co w takiej sytuacji ![]() Chudziaszek-tak, moja Hanna tez lubi duzo spac ![]() Oczywiście potrafi kopac matke ze az boli, ale wtedy kiedy ona chce, a nie wtedy, kiedy od niej tego wymagaja. Cisnienie napisze poniżej ![]() Australia - podziwiam, ze wysiedzialas w kinie, nawet na miejscu vip. ![]() To moze idz jeszcze raz do fizjoterapeuty, znowu bys miala ulge na jakis czas ![]() Cytat:
Faktycznie to takie przeżycia, ktorych nie da sie opisać. Moj maz żałuję właśnie bardzo, ze jemu nigdy nie bedzie dane czuc ruchy dziecka tak od wewnątrz... A u mnie w sumie tak srednio. Od przedwczoraj znowu bardzo puchne ![]() No to dzis zapytam co i jak, bo kilogram w jeden Dzień (jestem na czczo i po dwojce) to troche nie tak, w takim tempie bede wygladac i czuc sie naprawde jak slonica ![]() A ogolnie odkąd tu przyszłam, teraz przeliczylam to jakies 5kg wiecej ![]() ![]() Cisnienie rano:160/105..po lekach, ktore jak widać srednio dzialaja, a biore juz 8 tabletek dopegytu, plus isoptin chyba z 8..... No nic wiecej dowiem sie po obchodzie. Na ogol nie czuje skokow ciśnienia, ale teraz boli mnie glowa i czuje że mi tak hmmm.. Duszno powiedzmy-a jest dosyc chłodno i caly czas sala wietrzona. Takze chyba dziś nie moj dzien bedzie ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-05-19 o 06:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Rozeznanie
|
Olinka wspolczuje przezyc z jelitami, oby szybko minely
![]() Chudziaszek, ja uwielbiam ja Gabrys buszuje w brzuchu. Szczegolnie jak poloze reke, a on akurat w tym miejscu wypina jakos czesc ciala. Zawsze czekam na to. Buziaki dla szpitalnych dziewczyn ![]() ![]() Soffinka nie stresuj sie szpitalem no i ta pepowina, skoro jest luzno to nic dzidzi nie zagraza. Czasami jak ogladam porodowke, to kobiety rodza naturalnie dzieci z pepowina wokol szyji obkrecona czy raz czy dwa razy i polozna szybko zdejmuje ja jak juz urodzi sie glowka i ramiona, i wszystko jest ok. A w szpitalu beda Ci mowic co i jak ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Haneczka, wspolczuje puchniecia. 5 kg w tak krotkim czasie to naprawde bardzo duzo, no i to na 100% nie tluszczyk tylko woda sie zbiera :/ no i to Twoje cisnienie mnie martwi. Oby lekarze cos postanowili co dalej skoro leki nie skutkuja.
#2488 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wizja szpitala zawsze troche przeraża, ale jak mówisz- juz niedlugo przytulisz swoje dziecko!!!! Australia fajnie z tym kinem! My 1.06 mamy rocznicę ślubu, mamy vouchery ale mężul nie chce ze mną iść bo mówi ze za głośno będzie Hani ![]() Zdjęć niestety nie widzę ale na pewno brzusio i pościel piękne! Wczoraj padlam razem z małą ![]() ![]() ![]() Jutro już 20sty... ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Cytat:
Noc też mam zarwaną,, bo nie wiem czemu rozbolał mnie żołądek a na dodatek Kruszyna wierciła w nim głową ![]() Mamusie spokojnego dnia życzę ![]()
![]() |
#2490 |
Konto usunięte
|
Madzia, Haneczka, Agusia trzymajcie się w tych szpitalach! Oby jak najszybciej podjęli trafne decyzje co zrobić z Waszymi ciążami
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.