Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-18, 20:34   #2461
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
taaaa, mleko w proszku
haha i pisząc o mleku w proszku zrobiłaś mi smaka nataki blok czekoladowy z dodatkami swoją droga lubię takie mleko

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj przez pół dnia szyłam pościel i na szczęście udało mi się skończyć. Chowam już chyba tę maszynę na kilka następnych miesięcy, bo już na nią patrzeć nie mogę
Pochwal się

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 20:34   #2462
australia87
Zakorzenienie

Witam się wieczornie Naskrobałyście tak dużo przez cały dzień, że ledwo nadrobiłam!
Byłam dziś z mamą w kinie ("Dzień matki" - dość przyjemna komedia ) i zaliczyłam też moje ukochane lody miętowo- czekoladowe
Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że zaczyna mnie boleć okolica rwy, tym razem z drugiej strony Kurde, mam dość, bo po ostatniej wizycie u fizjoterapeuty wszystko wróciło do normy, mogłam prawie że hasać jak sarenka, a tutaj znowu powtórka z rozrywki? Ma sa kra. Marysia, wychodź już ze mnie, proszę!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 20:38   #2463
Asiek121
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

u mnie słodkie wgl nie działa, podczas ktg kazaly mi pic cole i jesc czekolade a mała i tak kimała w najlepsze :-P

ale za to działa zimny sok pomaranczowy :-D rano 30 minut przed ktg wypijalam powoli zimna buteleczke soku i zawsze kicała :-D

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie Naskrobałyście tak dużo przez cały dzień, że ledwo nadrobiłam!
Byłam dziś z mamą w kinie ("Dzień matki" - dość przyjemna komedia ) i zaliczyłam też moje ukochane lody miętowo- czekoladowe
Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że zaczyna mnie boleć okolica rwy, tym razem z drugiej strony Kurde, mam dość, bo po ostatniej wizycie u fizjoterapeuty wszystko wróciło do normy, mogłam prawie że hasać jak sarenka, a tutaj znowu powtórka z rozrywki? Ma sa kra. Marysia, wychodź już ze mnie, proszę!
Kobieto, ze Ty w tym kinie wysiedzialas :-D
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 20:39   #2464
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
u mnie słodkie wgl nie działa, podczas ktg kazaly mi pic cole i jesc czekolade a mała i tak kimała w najlepsze :-P

ale za to działa zimny sok pomaranczowy :-D rano 30 minut przed ktg wypijalam powoli zimna buteleczke soku i zawsze kicała :-D

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

czasami trzeba pobudzić te nasze dzieciaczki chociaż u mnie Tż jak widzi że ide do lodówki i pije zimną wodę mineralną to od razu mi mów "nie możesz pozwolić Jej spać..." haha

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-18, 20:42   #2465
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Pochwal się
Dodałam do poprzedniego posta 2 zdjęcia. Nic specjalnego, zwykła pościel Muszę jeszcze doszyć tasiemki do ochraniacza ale to jak rozłożymy łóżeczko żeby wiedzieć w których miejscach.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 20:44   #2466
Honcia
Zakorzenienie

Zebrah i Elaine gratki super wieści z wizyt Przynajmniej obydwie wiecie na czym stoicie

Soffinka trzymam kciuki żeby Młody się "odkręcił" a jak nie to pewnie będzie cc i już niedługo przytulisz Szynka

Cytat:
Na wysokości pępka mam 110 cm
Dupa i uda nie wspomnę

Przebijam!! brzuch 112

Dobranoc Mamuśki

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 20:46   #2467
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dodałam do poprzedniego posta 2 zdjęcia. Nic specjalnego, zwykła pościel Muszę jeszcze doszyć tasiemki do ochraniacza ale to jak rozłożymy łóżeczko żeby wiedzieć w których miejscach.
super
tez mam maszynę, ale czy bym dała rade uszyć pościel to nie wiem... nigdy tego nie robiłam.
Zwęzić, podszyć itp tak, ale żeby coś uszyć to jeszcze mi się nie zdarzyło

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Przebijam!! brzuch 112
jest ktoś lepszy

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 20:51   #2468
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
No kurde, sama jestem zdziwiona Ale! Kupiłyśmy bilety na normalne miejsca, ale na początku seansu stwierdziłyśmy, że to za blisko ekranu, więc przeniosłyśmy się kilka rzędów dalej - okazało się, że to miejsca vip czyli kilka złotych droższe, bo fotele wygodniejsze i więcej miejsca na nogi I może to dzięki temu bez problemu wysiedziałam te dwie godziny
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 20:53   #2469
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
super
tez mam maszynę, ale czy bym dała rade uszyć pościel to nie wiem... nigdy tego nie robiłam.
Zwęzić, podszyć itp tak, ale żeby coś uszyć to jeszcze mi się nie zdarzyło
Pościel dobra na początek Najtrudniej chyba dobrze rozmierzyć i pociąć, szycie raczej nieskomplikowane.

Hmmm kurczę, jeszcze mnie kusi uszycie kocyka minky z metkami. Albo taką małą szmatkę z metkami. Może jeszcze nie będę chować tej maszyny Musiałabym tylko jechać do sklepu z materiałami...
Stary 2016-05-18, 20:54   #2470
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny,kupiliśmy wózek adamex barletta rainbow z pomaranczowymi elementami byłam zdecydowana na roan bass,ale jednak ten się łatwiej prowadzi https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...l8HF6ZpQvhfKZA
Cytat:
Tak, w stacjonarnym. I zdecydowaliśmy się na kolor który był dostępny od ręki,bo się czeka podobno 1.5-2 miesięcy. A wyniósł nas 1599
Super! Właśnie mi też w sklepie mówili, że dwa miesiące się czeka i to przy złożeniu zamówienia bodajże do końca maja, bo później mają dwa miesiące przerwy wakacyjnej i czas realizacji ulega podwójnemu wydłużeniu.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wychowawczyni Bartka ,jak po niego przyjechalam do mnie mowi "ooo a pani to juz sie ledwo toczy widze"
Średnio miłe to z jej strony... Może chciała po prostu zagadać, a wyszło jak wyszło

Ja mam już 14 kg na plusie i mega mi ciężko. Dzisiaj na zakupach wzięłam tylko: 1,5 kg mięsa, jakieś przyprawy, pieczywo, jogurty, płyn do szyb i ledwo to do samochodu doniosłam, a później na górę do mieszkania. Najgorzej jak się schylam, mega mi się wtedy brzuch spina.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 20:59   #2471
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Pościel dobra na początek Najtrudniej chyba dobrze rozmierzyć i pociąć, szycie raczej nieskomplikowane.

Hmmm kurczę, jeszcze mnie kusi uszycie kocyka minky z metkami. Albo taką małą szmatkę z metkami. Może jeszcze nie będę chować tej maszyny Musiałabym tylko jechać do sklepu z materiałami...
Haha jak masz siłe i chęci to pewnie że szyj

Może kiedyś się odważę i spróbuję najgorsze pewnie będzie wszycie zamków :/

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Dobranoc Mamuśki

Moje dziecie na dobranoc szaleje w brzuszku i czasami sprawia niesamowity ból... ale wszystko wytrzymam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 21:00   #2472
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Haha jak masz siłe i chęci to pewnie że szyj

Może kiedyś się odważę i spróbuję najgorsze pewnie będzie wszycie zamków :/
Ja nie robiłam zamków. Zrobiłam jak w pościelach z Ikei taki otwór do wkładania wypełnienia, a rogi zaszyłam żeby nic nie wyłaziło.
Stary 2016-05-18, 21:08   #2473
majkela12
Zadomowienie

Dobry wieczór gaduły

miszkaaa a otulacz o taki, ale oczywiście inne zestawienie kolorystyczne http://www.smyk.com/motherhood-otula...Q&gclsrc=aw.ds
dzanet2108 a w życiu z telefonu, tylko komp. I co spakowałas torbe? Dzisiaj miałam pomidorówe i makaron penne ze szpinakiem kurczakiem fetą, suszone pomidory i słonecznik. Moja Zocha uwielbia, syn za to wcina suchy makaron.
Cierpliwosc to tym bardziej zazdroszczę lekarza. Po porodzie szukam innego.

---Co do dawkowania witamin, to dopiero wit. K podawałam od 8 doby życia razem z witm. D. Taki zastaw podawało się przez pierwsze 3 miesiące. Później samą wit. D
---Co do zwrotu podatku zależy pewnie też od tego jaki rodzaj pita składałaś. Tego samego dnia składałam nasz pit i mamy, tylko że my mieliśmy Pit 36 a mama pit 37. Nasz przyszedł po 2 -3 tygodniach, a mama do tej pory nie ma. Jednak więcej osób składa pit 37.
--- Oj mi się też marzą własne zbiory w ogródku/tunel itp. (madzius90 wow ale macie uprawy)Ale niestety mam małą działke na której stoi jeszcze trampolina, domek dla dzieci i huśtawki i kilka kwiotków.
----Herbatki laktacyjnej nie piłam, teraz też na razie nie planuję. Wystarczy dużo wody i pozytywne myślenie.
----Moje piwonie mają już pąki.

chudziaszek11 uśmiałam się z Twojej Bożenki, a kobitka odważna ale co miała siedzieć w domu i czekać a tak sobie pofikała.fajna sukienka i kciuki za pogode
ania230 mi dłonie nie cierpną, ale rano są tak opuchnięte, że ciężko te moje serdelki zgiąć. Ja szału dostaje jak tż chrapie, dlatego zawsze staram się pierwsza usypiać, żeby nie słuchać orkiestry. Nie wiem jak to jest w praktyce, ale najlepiej zadzwoniłabym do szpitala i wypytała co z ubezpieczeniem/jego brakiem.
agusiia69 gratki za 37tc i trzymamy kciuki za jutrzejszy dzień
australia87 Tereska bardzo ładne imię super dzień miałaś z mamą.
motylek1984 cieszę się, że u Was wszystko dobrze
Madzia9999 oby antybiotyk szybko zadziałał. Usg nie jest dobre, to też się zastanawiam na co czekają
Miqesi brawa dla starszego brata. U syna w przedszkolu ciocie też muszą odpędzać dzieci ode mnie, bo bardzo często dziewczynki chcą głaskać brzuch, albo córcie. Reagują tak, bo bardzo chciałyby rodzeństwo. Gratuluję braku paciora
sliweczka85 jasne dodatki i mała czarna może być. dla zdolnej mamy.
Kociak85 dobrze, że tata pożycza Wam auto
Paula_ck gratuluję wyników
zebrah ja mam pajaca po zimowym synku, ale specjalnie bym nie kupowała. Chyba że wychaczysz w sh. Gratki za wizytę,a termin 6.06.2016 super
soffinka o masz kolejna do szpitala, ale ważne że będziecie pod opieką.
K_a_s_i_a_86 gratki za wizyte
elaine-blath no to czekamy już na nowego obywatela. 2 palce, toć to 4cm, to poród może być w każdej chwili
Radena gratuluję bryki
haneczkab92 na ktg jak i na usg łyk zimnej wody lub coś słodkiego
madzius90 takie teksty nie raz słyszę, ale mi to nie przeszkadza, sama się z tego śmieję.

Nadrobiłam teraz lecę kąpać i palulu. Coś nie bardzo się dzisiaj czuję. Dobrej nocki
Stary 2016-05-18, 21:33   #2474
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy wam też się wydaje ostatnio że wasze dzieci więcej śpią?? Mój Wojtek chyba tak ma pod dwóch dni że jakoś chyba więcej śpi. I trochę w innym miejscu i inaczej zaczynam go czuć - teraz częściej coś rączkami i nóżkami robi, przedtem dupe cały czas wypychał też tak ktoś miał?
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Tak, liczę na to ze juz tak, ale male w domu z tatą będzie.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Aa u po wizycie wieści U mnie okey. Male waży 3450g od ostatniej wizyty przybrało prawie 800g! Szyjka krotka, ale sztywna. Rozwarcie na 2palce. Także jak przyjdą skurcze to jechać już do szpitala. Bo wszystko łącznie z Okruszkiem gotowe. Przewidywany termin porodu: do 10dni, czyli wychodzi w maju jeszcze
Piękna waga synka informuj nas na bieżąco jak by się zaczęło.
Cytat:
mam swoje +20 kg .... czuje się jak słoń, wieloryb.. brzydko[COLOR="Silver"]

No to pięknie... musimy sie przygotować razem z Tobą na wieści jakie mogą z dnia na dzień nas przywitać.
Anna ja teraz dużo do przodu jestem i jak czytam, że dziewczyny mają po 8-10 kg na plusie to niezdrowo zazdroszczę ja to czuję się już jak orka, acz staram się na razie o tym nie myśleć - po porodzie się tym zajmę

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
hej a ja myślałam dzisiaj o Tobie, że już urodziłaś córcię

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Ja mam mniej na plusie, ale też czuję się źle. Pocieszam się, że już niedługo. Na szczęście, cera wraca powoli już do normalności, bo miałam już taki ryj, że nie mogłam na siebie patrzeć.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Super, wstawisz potem zdjęcia do klubu?
Ja będę mieć sesję dopiero po porodzie, z dziećmi i mężem Już nie mogę się doczekać. Też już mam umówioną fryzjerkę i makijażystkę Tylko kieckę muszę kupić, myślałam o takiej jakiejś koronkowej, żeby było romantycznie
Pewnie nie było tak źle z tą cerą ja mam cały czas plan się ujawnić w tym naszym klubie, tylko nie wiem za cholerę jak te zdjęcia tam wstawić ale spokojnie obiecuje się ujawnić przed porodem i zdjęcia z sesji będą dobrą okazją. Ja też planuje sesję już z małym. Nawet mam już wizję tej sesji i strój do niej wybrany załączam zdjęcie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Witam po wizycie u gina.
Leoś waży 2950, łożysko, przepływy, wody w normie. Na fotelu mnie nie badał. Powiedział, że jakbym miała skurcze to mam jechać rodzić i dał mi skierowanie na CC do szpitala. I zdziwiłam się trochę- bo do szpitala jak wszystko dalej będzie dobrze dopiero 6 czerwca- 38 tydzień ciąży. Także wygląda na to, że pochodzę w dwupaku dłużej niż zakładał gin na początku. Za tydzień mam zgłosić się na ip na ktg i do gina.
Co raz większe te nasze dzieciaki piękna waga. A skoro masz CC to nie musisz jechać do szpitala na wyznaczenie daty? Czy masz jechać po prostu w 38tc??
Cytat:
Dziewczyny,kupiliśmy wózek adamex barletta rainbow z pomaranczowymi elementami byłam zdecydowana na roan bass,ale jednak ten się łatwiej prowadzi https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...l8HF6ZpQvhfKZA
W końcu!!!
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Moje dziecko w ogole nie chce zena współpracować
Pod ktg usypia najczęściej, a polozne chca ruchy..
I co tu robic? )
A twoja Hania też taki śpioch jak mój Wojtek? Mój też ostatnio KTG przesłał i położne kazały mi się kręcić żeby go obudzić a jak ciśnienie?
Cytat:
Dzisiaj wychowawczyni Bartka ,jak po niego przyjechalam do mnie mowi "ooo a pani to juz sie ledwo toczy widze"
Ludzie to doprawdy mają dużo taktu
Ja dziś byłam w sklepie i głaskałam się po brzuchu to mnie lekko przerażony pan spytał czy nie rodzę
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
A czujesz żeby Marysia chciała opuścić twe łono?w sumie do pełni już niedaleko więc jak by co to droga wolnamoże tylko tak pobolało i zaraz przyjdzie?
Cytat:
Żadnych zdjęć nie widziałamale na pewno pięknie wyszło. Ja to podziwiam, że w ogóle umiesz maszynę do szycia włączyć, a że jeszcze coś żyjesz to już w ogóle wyrazy szacunku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BANER1-500x500.jpg (28,3 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-05-18 o 21:39
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 22:01   #2475
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam też się wydaje ostatnio że wasze dzieci więcej śpią?? Mój Wojtek chyba tak ma pod dwóch dni że jakoś chyba więcej śpi. I trochę w innym miejscu i inaczej zaczynam go czuć - teraz częściej coś rączkami i nóżkami robi, przedtem dupe cały czas wypychał też tak ktoś miał?

Piękna waga synka informuj nas na bieżąco jak by się zaczęło.

Anna ja teraz dużo do przodu jestem i jak czytam, że dziewczyny mają po 8-10 kg na plusie to niezdrowo zazdroszczę ja to czuję się już jak orka, acz staram się na razie o tym nie myśleć - po porodzie się tym zajmę

Pewnie nie było tak źle z tą cerą ja mam cały czas plan się ujawnić w tym naszym klubie, tylko nie wiem za cholerę jak te zdjęcia tam wstawić ale spokojnie obiecuje się ujawnić przed porodem i zdjęcia z sesji będą dobrą okazją. Ja też planuje sesję już z małym. Nawet mam już wizję tej sesji i strój do niej wybrany załączam zdjęcie

Co raz większe te nasze dzieciaki piękna waga. A skoro masz CC to nie musisz jechać do szpitala na wyznaczenie daty? Czy masz jechać po prostu w 38tc??

W końcu!!!

A twoja Hania też taki śpioch jak mój Wojtek? Mój też ostatnio KTG przesłał i położne kazały mi się kręcić żeby go obudzić a jak ciśnienie?

Ludzie to doprawdy mają dużo taktu
Ja dziś byłam w sklepie i głaskałam się po brzuchu to mnie lekko przerażony pan spytał czy nie rodzę

A czujesz żeby Marysia chciała opuścić twe łono?w sumie do pełni już niedaleko więc jak by co to droga wolnamoże tylko tak pobolało i zaraz przyjdzie?

Żadnych zdjęć nie widziałamale na pewno pięknie wyszło. Ja to podziwiam, że w ogóle umiesz maszynę do szycia włączyć, a że jeszcze coś żyjesz to już w ogóle wyrazy szacunku
U mnie Hania intensywnie się rusza. Jest to jednak już teraz coś takiego jak wężowe pelzanie a nie kopniaki. Nie lubi jak leżę na prawym boku akbo jak długo leżę ze zgietymi nogami to tez się wierci. Ktg mam w szpitalu 2x dziennie i do poludnia na ktg jest ruchliwa potem pod wieczór już mniej.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 22:10   #2476
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cytat:
Super ten wózek

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Haneczka po wizycie wszystko ok trzymam kciuki za Twój pobyt w szpitalu i reszty mamuś też
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-18, 22:56   #2477
miszkaaa
Zakorzenienie

MOTYLKU wiesz, z bliźniakami to inna sprawa jeśli o wagę chodzi. I pewnie też bym się cieszyła z każdego dodatkowego kg.
Ale jak się miało pierwszy poród ciężki i urodziło się takie duze dziecko to przy drugim są obawy a poza tym nie chodzi tylko o same porody tylko również o ich konsekwencje w przyszłości.
(moja mama urodziła dwójkę tak dużych dzieci i dobrze wiem jakie mogą być konsekwencje. Ja do tej pory leczę pewne dolegliwości po pierwszym porodzie a niektórych się już nie pozbędę )

Cytat:

super bryka!

Cytat:

że co? ma kobieta wyczucie...
jeszcze bym zrozumiała taki tekst od bliskiej koleżanki ale obca kobita

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
A my tym razem odpuscilismy sesję brzuszkowa bardzo bym chciała noworodkowa, ale zobaczymy jeszcze...
MIQESI jeszcze nie)
ANIA ja mam +15kg i tez już ciezkawa jestem...
ale fajny brzucholek
No przeprowadzka nieunikniona tylko nie wiemy kiedy i gdzie.
I dlatego trochę w zawieszeniu działam bo niby szykuję ale z drugiej strony mogę za chwilę wszytsko pakować... Głupia sytuacja

waga Twojego maluszka też niezła. Kruszynka raczej nie bedzie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Witam po wizycie u gina.
Leoś waży 2950, łożysko, przepływy, wody w normie. Na fotelu mnie nie badał. Powiedział, że jakbym miała skurcze to mam jechać rodzić i dał mi skierowanie na CC do szpitala. I zdziwiłam się trochę- bo do szpitala jak wszystko dalej będzie dobrze dopiero 6 czerwca- 38 tydzień ciąży. Także wygląda na to, że pochodzę w dwupaku dłużej niż zakładał gin na początku. Za tydzień mam zgłosić się na ip na ktg i do gina.
dobre wieści!
To chyba dobrze, że chce Leosia przetrzymać w brzuszku jak najdłużej...

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja po wizycie i dostalam skierowanie do szpitala na obserwacje także jutro dołączam do szpitalnych czerwcówek

Z gorszych wieści młody owinął się pępowiną i to dwa razy narazie luźno - korale ma ;p

Milo jest uslyszec od gina po badaniu dowcipnym ze ma sie tam luksusowo
niezły doktorek!
oj, z tą pępowinką to chyba niedobrze. Co doktorek na to?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

ŚLIWECZKA ładna ta pościel w gwiazdeczki. ja właśnie chciałam kupić kocyk w kropki lub gwiazdki, bardzo podobne do tego Twojego wzoru

MAJKELA dzięki za linka. Takie otulacze są u nas na amazonie więc chyba zamówie też taki zamiast orygianlnego woombie.
A kupiłaś z polecenia taki rodzaj czy po prostu przypadek?

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 01:10   #2478
olinka012
Zadomowienie

Trzymam za was wszystkie kciuki Dziewczynki! Dopadly mnie problemy jelitowe nie dosc ze malo jem to teraz wcale. Wczoraj padlam o 21.
Jasne bede opisywac link ktory daje
witaminy dostalam dla Oli po porodzie. Teraz zamierzam kupic dopiero po konsultacji z pediatra.
Ściskam was!

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-05-19 o 01:19
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 04:34   #2479
soffinka
Zadomowienie

Nie mogę już spac... Chyba troche przeżywam ten szpital
Troche mnie nastraszylyscie co do tej pępowiny, lekarz był spokojny bo podkreślał ze owinięty jest luźno zobaczymy co powiedzą w szpitalu
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 05:03   #2480
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Oczywiście wstałam tylko na siku i usnąć nie mogę młody chyba po wczorajszym lenistwie postanowił się porozpychać w brzuchu, żeby chyba zaprzeczyć temu co wczoraj pisałam, że śpioch z niego
Czy tylko ja tak mam, że praktycznie zawsze jak czuje moje dziecko pod ręką to jestem tym głęboko zafascynowana??
Ania pamiętam jak straszne chciałaś już czuć jak Maja się rusza, więc dziecko stara się ze wszystkich sił
Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Trzymam za was wszystkie kciuki Dziewczynki! Dopadly mnie problemy jelitowe nie dosc ze malo jem to teraz wcale. Wczoraj padlam o 21.
witaminy dostalam dla Oli po porodzie. Teraz zamierzam kupic dopiero po konsultacji z pediatra.
Ściskam was!

Oby szybko przeszło z tymi jelitami
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
MOTYLKU wiesz, z bliźniakami to inna sprawa jeśli o wagę chodzi. I pewnie też bym się cieszyła z każdego dodatkowego kg.
Ale jak się miało pierwszy poród ciężki i urodziło się takie duze dziecko to przy drugim są obawy a poza tym nie chodzi tylko o same porody tylko również o ich konsekwencje w przyszłości.
(moja mama urodziła dwójkę tak dużych dzieci i dobrze wiem jakie mogą być konsekwencje. Ja do tej pory leczę pewne dolegliwości po pierwszym porodzie a niektórych się już nie pozbędę
MAJKELA dzięki za linka. Takie otulacze są u nas na amazonie więc chyba zamówie też taki zamiast orygianlnego woombie.
A kupiłaś z polecenia taki rodzaj czy po prostu przypadek?
A teraz myślisz zsrr zrobią Ci CC jak taka waga wychodzi? Bo oni tam chyba nie chętnie rozwiązują ciążę poprzez CC
Kurczę też myślę czy inwestować w to woombie czy po prostu jakiś zamiennik sobie sprawić
Cytat:
Troche mnie nastraszylyscie co do tej pępowiny, lekarz był spokojny bo podkreślał ze owinięty jest luźno zobaczymy co powiedzą w szpitalu
Soffinka my w przeciwieństwie do twojego lekarza, ginekologami nie jesteśmy, więc jeśli on był spokojny o Ignasiowe łańcuchy, to Ty nie masz się o co martwić. A szpitalem się nie stresuj - całodobowa kontrola, KTG przynajmniej 2 razy dziennie i słuchanie tętna - czego matka może chcieć więcej
Stary 2016-05-19, 05:23   #2481
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Też się Kochana stresowalam szpitalem cholernie. Cały piątek jak dostałam skierowanie ryczalam tz-towi oczywiście niepotrzebnie. Czasem trzeba swoje przeżyć żeby szczęśliwie na świat mogło przyjść Nasze maleństwo tej myśli się trzymam inaczej bym psychicznie już z tym bólem i bezsilnoscia się wykonczyla.

Sophia Loren
Stary 2016-05-19, 05:29   #2482
motylek1984
Zadomowienie

Soffinka, nie stresuj się kochana, wiadomo że szpital nic przyjemnego, ale wytrzymać się da. U mnie właśnie dziewczyna z sali poszła rodzić.

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ----------

Dziewczyny, wy to chociaż wiedziałyście idąc do szpitala, że zostajecie, a ja z drogi.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 05:32   #2483
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Soffinka, nie stresuj się kochana, wiadomo że szpital nic przyjemnego, ale wytrzymać się da. U mnie właśnie dziewczyna z sali poszła rodzić.

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ----------

Dziewczyny, wy to chociaż wiedziałyście idąc do szpitala, że zostajecie, a ja z drogi.
To fakt inaczej jest jak się wie da się oswoić z tą myślą

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ----------

Motylku na jakim oddziale jesteście?

Sophia Loren
Stary 2016-05-19, 05:54   #2484
soffinka
Zadomowienie

Mamusie czerwcowe cz. 6

Racja Motylku mozna sie przygotować w miare
Ja mocno sie nie stresuje chciałabym zeby wszystko dobrze było
Drugi raz w życiu ide do szpitala - pierwszy był w sierpniu i byłam tylko jedna dobę na usunięciu migdałów
Chciałam iść i cieszę sie ze bede pod kontrola i wiecie co nie moge uwierzyć ze niedługo bede miała swojego bobasa ze wyskoczy z mojego brzucha No to jest dla mnie niesamowite

Chudziaszek jak moj brzuch sie rusza to mogłabym cały dzien leżeć i patrzeć na to
Madzia9999 jesteśmy in touch
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 06:16   #2485
olinka012
Zadomowienie

Soffinka rozumiem cie mnie zawsze wizja szpitala paralizuje. Ale czasami wyjscia nie ma.
Co do wagi dziecka - za duze zle za male zle.. ah zycie
Chudziaszek ja tez przezywam ruchy dziecka. Mam cienka skore drobny brzuch i normalnie widze plywanie pod skora. Mam kilka filmikow nagranych. Dla mnie to niemalze mistyczne doświadczenie i ostatnie tygodnie... i pewnie u mnie to ostatni raz . ... człowiek we mnie w srodku człowiek z krwi i kosci...

olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 06:50   #2486
haneczkab92
Ania

Dzień dobry

Ania, Majkela- moje dziecko nie chce współpracować ani po zimnej wodzie, ani czekoladzie, ani cukierkach, nie dziala na nia aquaaerobik-ruszanie brzucha przez polozna-nie chce się obudzic i juz-taki maly uparciuch
Oczywiście nie zawsze spi, ale najczesciej tak. Budzi sie po, np teraz 15 minut ja budziłam, obudziła sie, no to zapis ok, a teraz szaleje w brzuchu.
Mimo wszystko kocham tego mojego uparciucha

Soffinka- po pierwsze nie denerwuj sie, jak się ma pozytywne podejscie to i szpital niee straszny.
Mi sie nawet ogolnie podoba- dziewczyny fajne, co chwile slysze serduszko swojego dziecka, posiłki podane, posprzątane, niewiele trzeba robić - jest ok
Ale rozumiem Twoj niepokoj-ja w dzien przed szpitalem tez plakalam, ze nie chce i w ogole, pozniej jest juz ok.
No i oczywiscie nas informuj co i jak.
Co do pepowiny, nie miałyśmy zamiaru Cie straszyć, absolutnie - po prostu same sie zastanawiamy co w takiej sytuacji

Chudziaszek-tak, moja Hanna tez lubi duzo spac
Oczywiście potrafi kopac matke ze az boli, ale wtedy kiedy ona chce, a nie wtedy, kiedy od niej tego wymagaja.
Cisnienie napisze poniżej

Australia - podziwiam, ze wysiedzialas w kinie, nawet na miejscu vip.
To moze idz jeszcze raz do fizjoterapeuty, znowu bys miala ulge na jakis czas

Cytat:
Dla mnie to niemalze mistyczne doświadczenie i ostatnie tygodnie... i pewnie u mnie to ostatni raz . ... człowiek we mnie w srodku człowiek z krwi i kosci...

Jak to przeczytalam to az mnie ciarki przeszły, takie pozytywne.
Faktycznie to takie przeżycia, ktorych nie da sie opisać.
Moj maz żałuję właśnie bardzo, ze jemu nigdy nie bedzie dane czuc ruchy dziecka tak od wewnątrz...

A u mnie w sumie tak srednio.
Od przedwczoraj znowu bardzo puchne od wczoraj do dzis: ponad kilogram wiecej.. A jadlam normalnie.. Nie czuje swoich lydek sa tak nabrzmiale. Odstawili mi ten lek na puchniecie i sa efekty:/ mowilam o tym wczoraj lekarzowi, to zlecił badanie moczu-ktore juz wiem jest ok.
No to dzis zapytam co i jak, bo kilogram w jeden Dzień (jestem na czczo i po dwojce) to troche nie tak, w takim tempie bede wygladac i czuc sie naprawde jak slonica
A ogolnie odkąd tu przyszłam, teraz przeliczylam to jakies 5kg wiecej teraz to mi sie juz ryczec chce a jem naprawde mniej niz w domu szczerze mowiac...
Cisnienie rano:160/105..po lekach, ktore jak widać srednio dzialaja, a biore juz 8 tabletek dopegytu, plus isoptin chyba z 8.....
No nic wiecej dowiem sie po obchodzie.
Na ogol nie czuje skokow ciśnienia, ale teraz boli mnie glowa i czuje że mi tak hmmm.. Duszno powiedzmy-a jest dosyc chłodno i caly czas sala wietrzona.
Takze chyba dziś nie moj dzien bedzie

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-05-19 o 06:51
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 07:06   #2487
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Olinka wspolczuje przezyc z jelitami, oby szybko minely

Chudziaszek, ja uwielbiam ja Gabrys buszuje w brzuchu. Szczegolnie jak poloze reke, a on akurat w tym miejscu wypina jakos czesc ciala. Zawsze czekam na to.

Buziaki dla szpitalnych dziewczyn jakos teraz obchody u Was wiec czekamy na wiesci

Soffinka nie stresuj sie szpitalem no i ta pepowina, skoro jest luzno to nic dzidzi nie zagraza. Czasami jak ogladam porodowke, to kobiety rodza naturalnie dzieci z pepowina wokol szyji obkrecona czy raz czy dwa razy i polozna szybko zdejmuje ja jak juz urodzi sie glowka i ramiona, i wszystko jest ok. A w szpitalu beda Ci mowic co i jak

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Haneczka, wspolczuje puchniecia. 5 kg w tak krotkim czasie to naprawde bardzo duzo, no i to na 100% nie tluszczyk tylko woda sie zbiera :/ no i to Twoje cisnienie mnie martwi. Oby lekarze cos postanowili co dalej skoro leki nie skutkuja.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 07:14   #2488
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Soffinka moja Zosia miała pepowine owinieta wokół szyi i o tym dowiedziadam sie dopiero przy porodzie. Na usg pare dni wczesniej nikt nic nie mówił. Nic zlego się nie stało, skoro maluch owinal sie dwa razy to pepowina dluga jeszcze się może odwinac.

Wizja szpitala zawsze troche przeraża, ale jak mówisz- juz niedlugo przytulisz swoje dziecko!!!!

Australia fajnie z tym kinem! My 1.06 mamy rocznicę ślubu, mamy vouchery ale mężul nie chce ze mną iść bo mówi ze za głośno będzie Hani

Zdjęć niestety nie widzę ale na pewno brzusio i pościel piękne!

Wczoraj padlam razem z małą mąż chciał zobaczyć mecz i tez usnal spotykali smy sie pod łazienką o północy
Jutro już 20sty...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 07:14   #2489
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

Cytat:
Ściskam was!

Ja witaminy pewnie też kupię dopiero po wizycie albo przy wypisie zapytam w szpitalu...
Noc też mam zarwaną,, bo nie wiem czemu rozbolał mnie żołądek a na dodatek Kruszyna wierciła w nim głową myślałam, że uświerknę...

Mamusie spokojnego dnia życzę

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-19, 07:17   #2490
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Madzia, Haneczka, Agusia trzymajcie się w tych szpitalach! Oby jak najszybciej podjęli trafne decyzje co zrobić z Waszymi ciążami

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości