| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2016-08-31, 11:14 | #2461 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV

| 
|     | 
|  2016-08-31, 11:38 | #2462 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Cytat: 
 Miałam 16,3 i lekarz wczoraj powiedział, że jak najbardziej ok, zobacz, że to wcale nie jakiś wyższy od Twojego. | |
|     | 
|  2016-08-31, 12:03 | #2463 | |||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2016-06 
				 | 

Cytat: 
  Fajnie, że już się pomału szykujecie... tak bym chciała też już tak planować  Mam nadzieję, że będziesz dobrze się czuła i maluch dostarczy samych dobrych emocji!  Cytat: 
 Cytat: 
   :przytu  l:spokojnie, jeszcze nie wszystko stracone  A jak nawet się nie uda to fajnie by było gdybyś i Ty była czerwcówką  A co do TŻ... to dobrze jakby faktycznie on sam czuł taką potrzebę. My na razie skupiliśmy się na mnie, ale to dlatego, że to ja jestem ta "gorsza". Mąż się dobrze odżywia, więcej rusza, nie ma skłonności do łapania dziwnych schorzeń no ale jak by nam się tak nie udawało przez następne miesiąca a u mnie badani wychodziły ok, to pewnie bym coś delikatnie zasugerowała.  Dziewczynki w przeciągu 3 dni wydalam prawie 400 zł! na lekarza, badania, lekarstwa... wszystko po to by doczekać się wreszcie tych dwóch upragnionych kresek...Boże daj, żeby się to odwdzięczyło!!! Ciekawa jestem strasznie jak mi dzisiejsze badani wyjdą, ale muszę jeszcze cierpliwie poczekać kilka godzin   | |||
|     | 
|  2016-08-31, 12:21 | #2464 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: katowice 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2016-08-31, 12:38 | #2465 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2016-01 
				 | 

Fana przepiękna relacja! Mąż na medal! Ja z tych co to za szybko się nie wzruszają, ale i mi się łezka w oku zakręciła   Teraz życzę Wam samych cudownych chwil razem   
				__________________ | 
|     | 
|  2016-08-31, 12:39 | #2466 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2015-05 
				 | 

Cytat: 
  trzymam kciuki, żeby Ci się to wszystko opłaciło. I to jak najszybciej! Co do mojego bycia czerwcówką, to też wątpię. Jak się nie udało teraz i przez kilka poprzednich miesięcy, to nie widzę dlaczego miałoby się udać we wrześniu. Albo ma się szczęscie i udaje się od razu, albo trzeba się wyczekać. I tak znowu człowiek nie wie co z pracą robić, czy szukać nowej, czy zostać. Będę tak miała nadzieje co miesiąc to utknę w obecnej pracy na długie lata.. No a do tego się denerwuję, bo od tygodnia mnie brzuch pobolewał i myślałam, że może jest nadzieja. Dzisiaj ten test negatywny, a brzuch dalej boli.. ale teraz to już pewnie na okres. Co miesiąc wszystko notuję i każdy cykl nieudany, a każdy ma inne objawy - raz piersi bolą, raz nie, raz brzuch boli, raz nie. Nie spodziewałam się, że PMS może aż tak się różnić z miesiąca na miesiąc. 
				__________________  Ślubowaliśmy: 30.05.2015 Jeśli uważasz, że możesz czegoś dokonać albo przeciwnie, że nie dasz rady - w obu przypadkach masz rację.  | |
|     | 
|  2016-08-31, 13:04 | #2467 | |
				 | 

Cytat: 
 No właśnie a może już swoje odczekałaś i wrzesień będzie szczęśliwy  Nie na co się negatywnie nastawiać  Co do pracy to Cię dobrze rozumiem... 7 lat studiów i praca w sklepie... to też nie jest mój szczyt marzeń i też nie wiem co z sobą zrobić, bo co miesiąc jedna krecha. Ale postanowiłam, że na razie zostaje tam gdzie jestem, ale jak się nadarzy dobra okazja to zmienię pracę bez względu na starania  Co do PMS to mi się wydaje, że wiesiołek zrobił swoje... w tym cyklu wyjątkowo mało mnie bolało podbrzusze (dlatego myślałam, że może się udało...) i jakoś tak cały czas mi było "mokro" (i znów myślałam, że może się udało:P) hehe a tu zonk... tu nic nigdy nie wiadomo   | |
|     | 
|  2016-08-31, 13:08 | #2468 | |
				 | 

Cytat: 

__________________  Ślubowaliśmy: 30.05.2015 Jeśli uważasz, że możesz czegoś dokonać albo przeciwnie, że nie dasz rady - w obu przypadkach masz rację.  | |
|     | 
|  2016-08-31, 13:18 | #2469 | 
				 | 

Dlatego dla własnej zdrowotności powinnyśmy podchodzić to tego z dystansem... tylko gdyby to się tak jeszcze dało   | 
|     | 
|  2016-08-31, 13:21 | #2470 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-12 
				 | 

Fanta, cudowna relacja, aż się wzruszyłam! Cytat: 
  Co do tabletek - ja biorę zawsze w trakcie jedzenia, teraz PregnęPlus i probiotyk. Dziś mam 11 dzień cyklu, zaczyna się ból podbrzusza, ale na szczęście wczoraj wzięłam ostatnią globulkę na infekcję. Mam nadzieję, że powtarzać nie trzeba będzie, bo jest tragiczna, jeśli chodzi o wycieki i zabarwienie  Swoją drogą - czy badania hormonów zlecić może internista? Bo ja mam prywatnego gina bez kontraktu z NFZ, sama wizyta to 150 zł, więc jak pomyślę, ile trzeba wydać na badania... Miałam robione ogólne, prolaktyna w górnej normie, TSH w normie, ale może trzeba by zrobić progesteron i inne - miałam tylko po poronieniu, był w normie... | |
|     | 
|  2016-08-31, 13:33 | #2471 | 
				 | 

Co do lekarza to nie wiem, ale może warto zapytać albo iść do byle jakiego gin na fundusz tylko po skierowanie. Ja dziś robiłam prolaktynę, estradiol, LH i FSH - u mnie to koszt ok.85 zł.

| 
|     | 
|  2016-08-31, 13:35 | #2472 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2016-07 
				 | 

Fanta, daj ostrzeżenie, że nie czytać w pełnym makijażu   Autentycznie się popłakałam  Cytat: 
 | |
|     | 
|  2016-08-31, 13:38 | #2473 | |
				 | 

Cytat: 
  U mnie na razie pozytywny test owu   | |
|     | 
|  2016-08-31, 13:40 | #2474 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-11 Lokalizacja: Warmia i Mazury 
				 | 

Fanta bardzo piekny opis   gr8ania Cytat: 
 Z gory przepraszam jak kogos pominelam. Dziekuje Wam bardzo za kciuki  ale niestety  uslyszalam wczoraj  zla nowine, zarodek obumarl w 6tc  mimo tego ze bralam leki. Gdy zapytalam sie lekarki jakie badania powinnam zrobic odpowiedziala ze przy nastepnej ciazy mam brac te same leki i sie modlic zeby przetrwac pechowy 6 tc. Powim szczerze ze troche innej odpowiedzi oczekiwalam od lekarza. Dzis bylam umojego lekarza i niestety potwierdzil diagnoze   Zapytalam sie tez doktora czy przyczyna poronien moze lezec po stronie meza opowiedzial ze tak. Wiec musze teraz namowic Tz na badanie nasienia. Mam nadzieje ze sie zgodzi bo puki co mowi ze skoro dochodzi do zaplodnienia to z jego strony wszystko jest ok a wina lezy po mojej stronie. 
				__________________  18.08.2012 Mąż i Żona   9tc 11tc 10tc 13tc   | |
|     | 
|  2016-08-31, 13:51 | #2475 | |
				 | 

Cytat: 
    :przy  tul: | |
|     | 
|  2016-08-31, 13:54 | #2476 | 
				 | 

Megan bardzo mi przykro   Z tego co ja czytałam (ze względu na slaba morfologie mojego tzta) to właśnie morfologia może miec wpływ na poronienia. | 
|     | 
|  2016-08-31, 13:55 | #2477 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Megan, tak strasznie mi przykro   Tyle walki i znów cios. Przutulam Cię mocno! | 
|     | 
|  2016-08-31, 13:58 | #2478 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2015-10 
				 | 

megan1312  normalnie az mi sie plakac chce jak przeczytalam,jak to mozliwe ze tyle razy wam sie to przydarzylo?nie mysl w kategorii winy,poprostu jest problem,trzeba go znalezc i rozwiazac i musi byc dobrze,a moze jakies badania genetyczne?trzymaj sie dzielnie   | 
|     | 
|  2016-08-31, 14:14 | #2479 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2015-12 
				 | 

Megan przykro mi bardzo  duzo sil Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2016-08-31, 14:20 | #2480 | 
				 | 

Megan, bardzo mi przykro    | 
|     | 
|  2016-08-31, 14:25 | #2481 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2016-08-31, 15:07 | #2482 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 Lokalizacja: CairnLand 
				 | 

Cytat: 
  . Nawet nie wiem co powiedzieć. Trzymaj sie dzielnie. I namów meza na badania koniecznie. | |
|     | 
|  2016-08-31, 15:12 | #2483 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2015-09 
				 | 

Megan tak strasznie mi przykro że znowu musicie przez to przechodzić   Tak czekałam na dobre wieści od Ciebie  Bądź dzielna, znów ten kolejny raz! 
				__________________ Żona - 31 maja 2014     Mama - 9 czerwca 2017   | 
|     | 
|  2016-08-31, 15:29 | #2484 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: katowice 
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat: 
 ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Megan 3maj się :-* bądź silna. Bardzo mi przykro :-( | ||
|     | 
|  2016-08-31, 15:32 | #2485 | 
				 | 

Natlen ale jak nie pęknie to wtedy jest niższy? Edit: Sprawdziłam i znalazłam info, ze jezeli pęcherzyk nie pęknie to progesteron jest niski i skraca sie faza lutealna. Ale wiadomo, w necie różne informacje sa, najlepiej pytać lekarza. Ja bazuje na podstawie tego co mówi mi lekarz z kliniki. Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2016-08-31 o 15:38 | 
|     | 
|  2016-08-31, 15:48 | #2486 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2016-02 
				 | 

Megan, tak mi przykro      | 
|     | 
|  2016-08-31, 15:55 | #2487 | |
| Mamusia Luty 2016 Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
 Megan tak mi przykro...  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________ 03.10.2015 żona  22.02.2016 Hania  19.04.2017 Agatka  | |
|     | 
|  2016-08-31, 16:20 | #2488 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2012-11 
				 | 

Cytat: 
 Megan nie wiem co Ci powiedzieć  strasznie mi przykro  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     | 
|  2016-08-31, 17:08 | #2489 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Cytat: 
     | |
|     | 
|  2016-08-31, 17:09 | #2490 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Blachownia/Warszawa 
				 | 

Nie wiem, czy jest to dobry moment, Megan1312 tak strasznie, strasznie mi przykro, nie mogę sobie wyobrazić co czujesz   Już jakiś czas Was podczytuję i chciałabym dołączyć do wątku. Mam (prawie) 30 lat, właśnie zaczynamy z mężem trzeci cykl starań. Mam torbiel lewego jajnika (4,7 cm), ale kiedy wykrył mi go lekarz, to usłyszałam, że nie przeszkadza on w zajściu w ciążę, wręcz ciąża będzie rozwiązaniem, bo wtedy pewnie torbiel się wchłonie. Markery jajnikowe wyszły mi w normie. Niestety jak na razie się nie udało. Na 26 września mam umówioną wizytę, bo dostałam skierowanie do konsultacji w poradni przyszpitalnej. Torbiel ma dość grubą ścianę, co podobno wskazuje, że jest dość "stara" i sama prawdopodobnie się nie wchłonie. Stresuję się, że jednak trzeba będzie tą torbiel wyciąć   A ja bym już chciała dzidziusia   | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

w piatek pierwsze usg i wizyyta u gin, bardzo sie denerwuje. Poki co  ciagle wlasnie totalna niemoc, czasem mdlosci (bez wymiotow) i na  szczescie poki co glowa nie boli, na wyjezdzie cos sie zdarzalo, ale w  porownaniu z pierwsza ciaza to pikuś. Generalnie juz myslimy o  meblowaniu pokoju dla dzieci i o wozku (bedzie chyba blizniaczy ) i sie  jaram na maksa, mimo, ze wiem, ze jeszcze nie powinnam, bo nawet  serduszka nie widzialam.
  w piatek pierwsze usg i wizyyta u gin, bardzo sie denerwuje. Poki co  ciagle wlasnie totalna niemoc, czasem mdlosci (bez wymiotow) i na  szczescie poki co glowa nie boli, na wyjezdzie cos sie zdarzalo, ale w  porownaniu z pierwsza ciaza to pikuś. Generalnie juz myslimy o  meblowaniu pokoju dla dzieci i o wozku (bedzie chyba blizniaczy ) i sie  jaram na maksa, mimo, ze wiem, ze jeszcze nie powinnam, bo nawet  serduszka nie widzialam.
 pierwszy raz mi się to zdarzyło, ale doskonale zdaję sobie sprawę, że sama to wywołałam
 pierwszy raz mi się to zdarzyło, ale doskonale zdaję sobie sprawę, że sama to wywołałam  gorzej jak pół nocy spędzę na kibelku
 gorzej jak pół nocy spędzę na kibelku 

!!!
!!!