|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Dzien dobry.
Oooo pobudki cooo godzine dzisiaj (czy moge obwiniac wczorajsze szczepienie?) ![]() Nawet nie jestem śpiąca- do wszystkiego da sie przywyknąć. Najlepsze ze ten miesieczny dzidzius sasiadow plakal dokladnie wtedy co Igoras sie budzil. Nasz nie plakal tylko kwekał ale czulam sie ze i tak mam full opcje z placzem haha ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Poledwiczka kupiona aaaale bedzie dzisiaj obiad. No chyba ze cos schrzanie i nie wyjdzie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Malutek wczoraj dostal ubranko od gosci. Dzis patrze a tam na nogawce "lovely girl" łooohooo nawet bym nie wiedziala ze to dziewczece bo granatowe haha (oni pewnie tez) No ale nam malutki napis w noszeniu nie przeszkadza. ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Jaki jest nastepny rozmiar skarpetek po tych najmniejszych? Musze kupic Niuniutkowi a nie chce nabrac niedobrych. |
|
|
|
#2462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ona bardziej lubi te klimaty paznokciowe ja wole makijaz twarzy zdecydowanie. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-09-15 o 22:03 |
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Nina ma 16/18
Buciki do chrztu jej kupiłam 17, czyli na 11 cm długości wkladki
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dagg ogromne kciuki za Was - bedzie dobrze nie czytaj internetow czekaj na opinie lekarza :-* Agassek jak Twoje piersi? Czym dzialasz? Ze zlych info dostalam kolejnego okresu punktualnie jak w zegarku - choc moze powinnamsie cieszyc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Ok dzieki tak mi sie wydawalo ze najmniejsze mial 12 ale nie bylam pewna.
Wiec 13/15 powinno byc ok. ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Łooohoo niuniutek malusi w takim razie... ️
|
|
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj nie bedzie braciszka ![]() Ale piękny dzis dzień Ubrana jestem 'po domowemu' a do tego mam na nogach...szpilki z bialymi skarpetkami Kupilam wczoraj na szybkiego czarne szpilki aby miec na wesele. Niestety nie skórzane. Czemu nie mogą zrobić połówkowej numeracji wrr
|
|
|
#2468 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Must have tego sezonu
https://m.aliexpress.com/item/326652...0_32665243601& Moze w kombatanty tez maja?
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Nosorożec
z piłą? Wtf na tych środkowych?
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
I ja dołączam do tych co nie nadążają
![]() Podczytuję przy karmieniu, ale zanim się odniosę do jednego tematu to już kilka nowych rozpoczętych Czeko Twoja teściowa to chyba najgorszy typ jaki może być. Z tą krowisią to chyba udowadnia, że bycie babcią jej poprzestawiało wszystkie klepki w mózgu. Przysięgam, że ja bym z taką nie wytrzymała. Chyba muszę przestać narzekać na swoją teściówkę Dagg mocne kciuki za Ola i za Ciebie, żebyś nie dołowała się Tyle miałam napisać a więcej nie pamiętam ![]() Ale jak przeczytałam tu o kaszce ryżowej to przez chwilę się zastanawiałam czy czasem nie zawitałam przez pomyłkę do mam z lutego czy marca |
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, moje dziecko znów od 2 godzin śpi :/
Może już się naskakala i teraz będzie odpoczywala?
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-08-25 o 10:23 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ala też dziś w nocy budziła się tylko dwa razy co jest dla nas świętem lasu. O 6 rozbudziła się konkretniej, zmieniłam pampka po nocy, opędzlowała dwie piersi, trochę pogadałyśmy i po chwili zasnęła i tak śpi do tej pory |
|
|
|
|
#2473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Zosia tez ma czerwone za uchem i tak jakby skora schodzi, a to jakiś brudek jej się zbiera. Musze to bardzo dokładnie myc, bo jak tylko przetre, to nic nie daje i musze to dokładnie szorować. |
|
|
|
|
#2474 |
|
Zadomowienie
|
Mialavi, 6 czy 7 msc to żadna roznica. Jeszcze rozumiem, że ktoś w dobrej wierze podaje dziecku kaszki oznaczone dla niemowląt, pomimo kiepskiego składu, ale podawanie tak od siebie pepsi i ciastek z kremem to już przesada. Wiadomo, że na którymś etapie dziecko tak czy siak dobierze się do słodkiego, no ale 7 msc niemowlę w zasadzie je to co mu się poda, a nie samo dokonuje wyboru... Szkoda dziecka.
Zabcia, też bym była za polowkowa numeracja. A propos rozciągania butów - ja w swoich ślubnych dwa dni latalam i sprzątałam mieszkanie (miała u nas spać część rodziny). Roses, nosorożec z piłą miażdży - wersja specjalna dla mad dzidkow ![]() Mona, mój też dosypia po pobudka o 8 i karmieniu , zabawa do 9. Dzieciaki zgadaly się na wspólną drzemkę |
|
|
|
#2475 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie ta kaszka tez dziwi, ale bardziej mnie przeraza ze pediatrzy takie rzeczy polecaja. Mama, babcia ok, ale wyksztalceni w tym kierunku ludzie?
![]() Wrzucam fote puzzli. W komplecie 10szt za chyba 55zl. Nie smierdza
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Iga wstała dziś o 9 a o 10 znów zasnęła - może dziś swiatowy dzien snu?
Nie lubie takich wybryków bo kiedy ja sie nastawilam zabawe to ona poszla spac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wiem Anika ja to wszystko wiem nawet nie wiesz jak mi szkoda tych małych brzuszków ... Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-08-25 o 11:17 |
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaahahahaha wyobrazilam juz sobie takiego kombatanta
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Roses ofiar nie było bo noże nie ostre - gdybym kiedys zniknela z forum to znaczy ze odsiaduje wyrok bez dostepu do neta 😛
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Dagga mocno trzymam kciuki
️---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Igoras tez jeszcze spi od 9. dosypia po byle jakiej nocyEdit Obudzil sie haha przez sen chyba nie czytał
Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2016-08-25 o 11:24 |
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Mój za to dzisiaj nie może spać, więc zachowuje się odwrotnie niż Wasze dzieciaki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Tymon dzisiaj miał średnia nockę. Ale za to druga noc z rzędu w łóżeczku. Za to ja się obudziłam przed 4 na karmienie i do 6 nie spalam. Chyba już wyjazd jutrzejszy przeżywam... A obudził mnie nie zlecony wczoraj przelew VAT ;(
Tymek nad ranem swirowal w łóżeczku i się denerwowal bo się biedaczek w poprzek łóżeczka nie mieścił a chciał za wszelką cenę nogi wyprostować i się nie dało ha ha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2482 | |
|
Konto usunięte
|
daggmara, trzymam kciuki
Cytat:
też się rozglądam za czymś takim, bo mam już taką dużą matę ale jednak jest na niej twardo, więc bym podłożyła te puzzle pod nią A my dzis mielismy wizyte u laryngologa, po porodzie mały miał problemy ze słuchem w lewym uchu. Dzisiaj okazało się, że lewe działa a prawe do kontroli.. :/
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dziwnych zaleceń - pamiętacie jak daaawno temu pisałam, że mojej kuzynce odkleiło się łożysko w 29 tc i miała pilną cesarkę? Neonatolog już podobno kazał rozszerzać mu dietę - dawali mu już marchewkę i kleik, w planach była też dynia, chociaż wiek korygowany ma niemal identyczny z moim Wojtulem. Mnie to bardzo dziwi, ale na skrajnych wcześniakach się nie znam.
Szok - uspałam dziecko na dostawce w dzień! Zasłoniłam okno, biały szum, kocyk, przytulanka przy buzi, pielucha tetrowa na oczy bo za jasno, chwilę poleżałam obok i już dobre 20 minut śpi! Jest nadzieja na wyeliminowanie wózka. |
|
|
|
#2484 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam kiedys spotkalam na praktykach 7-miesiecznego chlopca co siedzial matce na kolanach i szamal pajde chleba z pasztetka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Mam kochanego męża: Ja: jak ja wyskoczę na plaży z takimi rozstępami
Wojtek: nie przejmuj się, schowasz się z Maja w namiocie i jeszcze parawan jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- A myslalam, ze nie ma aż tak strasznie to mnie sprowadził na ziemie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo, ja: chcę na chrzciny ubrać coś żeby zakryć niedociągnięcia po ciąży. Moja siostra "może kozuch? "
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Dziewczyny, a jakie macie podejscie do wiatru? Takiego chlodnego juz. Duzo osob straszy, zwieje uszka i bedzie chora, bedzie ja bolec itd. Na zewnatrz juz jest chlodniej (choc my na krotko nadal ubrane-o zgrozo dla niektorych) ale co z tym wiatrem? Jest sie czego bać?
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Ola,on na pewno przez grzeczność nie zaprzeczył
i należy docenić jego "pomysłowość" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
My mieliśmy fatalna noc a i dzień nie jest najlepszy
musi małego strasznie swędzieć ta wysypka bo biedny nie umie porządnie zasnac![]() Zabciajs jak jest chłodny wiatr to zakładamy czape cieniutka ale jak słońce swieci i i ciepły wiaterek to odpuszczam skoro mały leży w woZku i ochrania go budka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Używacie śpiworków do spania w łóżeczkach czy zwykła pościel? Polecacie jakiś śpiworek? Chyba musze się zaopatrzyć bo mały strasznie się rozkopuje w nocy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to byliśmy wczoraj u fizjoterapeutki. Potwierdza swoją tezę, że mały układa się asymetrycznie przez długość ciała. Zaleciła aby leżał na brzuszku min.pół dnia ale dla nas to niewykonalne( nie potrafi spać na brzuszku).
Na sen z głową na prawo nic nowego nie zaleciła, mały już ma tę głowę trochę spłaszczoną, a w nocy wszystkie blokady pokonuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ja mam kołdrę. Z początku się cieszyłam,że mały się nie rozkopuje, ale teraz zawsze budzi się odkryty, więc chyba spiworek byłby lepszy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

wreszcie mój nie będzie najmniejszy urodzony 

️

dosypia po byle jakiej nocy

i należy docenić jego "pomysłowość"
musi małego strasznie swędzieć ta wysypka bo biedny nie umie porządnie zasnac