Żony 2015 część 14 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-30, 14:24   #2491
MagicGirls
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2015 część 14

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
A innym (np mnie) jednych i drugich.
Dlatego w takich sytuacjach dobre sa zbiórki. Jak ktos ma ochote pomoc to pomoże jednym lub drugim ,albo jednym i drugim.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-30, 14:24   #2492
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
Nie chce sobie nawet wyobrażać co czują rodzice kiedy dowiadują się o tym, że ich dziecko jest chore. Ale uważam, że państwo powinno pomóc każdemu. Nie można się licytować o to życie którego dziecka jest ważniejsze. Ale u nas jest jak jest. Często rodzice są zdani na siebie i na ludzi, którzy im pomagają. Pieniądze, które miały iść na pokrycie kosztów ratunkowych (nie wiem czy pójdą, bo ludzie w kilka godzin zebrali całą kwote) i tak by nie poszły na żadne chore dziecko.

Nie jestem zbyt wielką fanką Mackiewicza, ale przeszedł w życiu wiele, przeżył osobistą tragedię i zwyczajnie jest mi żal człowieka. I nie zgodzę się z tym, że wiedział na co się pisze i że poszedł po śmierć. Ludzie nie chodzą w najwyższe góry po to, żeby umrzeć. Oni tam naprawdę uważają, czasem popełniają błąd, czasem nie mają wystarczająco szczęścia. I każdy z nich na pewno chce wrócić do rodziny. Ma to potwierdzenie w wielu książkach o górach.

Rocznie w wysokie góry wybierają się i szczęśliwie wracają tysiące alpinistów. Jemu się nie udało. Ale to jego życie i nie mnie to oceniać. Nie wszystko da się zrozumieć i racjonalnie wytłumaczyć. Himalaiści to z pewnością nie są głupcy, którzy idą w góry na śmierć. Ryzykują to prawda. I bardzo mi do tej sytuacji pasują słowa Wandy Rutkiewicz:
"Nie powinniśmy ośmielać się oceniać tych, którzy szukają niebezpieczeństw w najwyższych górach świata, i żądać, by powiedzieli, jaki ma sens to, co robią. Gdy płacą najwyższą cenę za swoją pasję, po prostu powinniśmy o nich pamiętać...".

Piękne słowa.
I tak nie my decydujemy na co idą nasze pieniądze z podatków. Ja wiem jedno, trzeba uszanować ich decyzje. Nie pierwszy i nie ostatni poszedł w góry. I nie pierwszy tam zostanie. Nie wszystko można przewidzieć na wysokości 8 tysięcy metrów. Ja wole takiego człowieka z pasja niż takiego co pierdzi w stołek i ocenia.
Gdzieś ktoś dał dobry komentarz, po co zadawać pytanie po co on tam szedł? A po co Kolumb odkrył Amerykę? Po co ludzie stanęli na księżycu, po co ludzie plywaja po morzach, po co ludzie biorą udział w jakiś ultramaratonach itd itp takich pytań się nie zadaje bo nie ma na nie racjonalnych odpowiedzi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 14:33   #2493
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Zmotywowanaja ja go nie oceniam ale skoro to byla jego pasja to wiedzial z czym to sie wiąże i jakie ryzyko niesie .
No jak nie wiedzial to nie wiem gdzie sie uchowal.
Żal mi jego ,żal mi jego rodziny i żal mi Franuzki bo to musi byc straszne jak musisz podjąć decyzje czy ratowac soebie czy zostac z umietajacym partnerem.
Aczkolwiek Pan w artykule odniósł sie do chorych dzieci powtarzając setny raz suchar "mam chorą curke".Uważam ze jest to obrzydliwe i tyle.
Jednym jest szkoda alpinistow i innym chorych dzieci.Ja nie rozliczam prywatnej zbiorki na helikopter dla nich .Kto chcial ten wplacil.
Jednak uwazam ze jesli to mialoby byc z panstwowych pieniędzy ale to sorry wole dac komus kto ma "chorą curke".Choroby sie nie wybiera ,pasje tak.
Serio jest mi go żal, ale jestem daleka od stawiania jemu ołtarzyka.

Gość z artykułu chciał, według mnie, uciąć hejt i wytrącić hejtującym argumenty. Przejaskrawił tak żeby dotarło do niektórych.

Uważam że każdemu pomoc należy się tak samo. Szkoda i jednych i drugich. A że żyjemy w kraju jakim żyjemy to jest jak jest. Gdyby nie wszelakie zbiórki czy na dzieci, na szpitale itd to w ogóle byłoby kiepsko. A nie neguje i nieukruwam, że póki jesteśmy zdrowi (my czy dzieci) to jest w miarę. Sama korzystam tylko z prywatnych lekarzy bo na nfz to prędzej człowiek trumny się doczeka niż pomocy.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
Przyszłam się pochwalić. Dostałam podwyżkę. 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁 😁😁😁

Krüger&Matz w gotowości
Gratulacje

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 14:37   #2494
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Bry
Siedzę w poczekalbi u lekarza u co? Twoj pakiet wygasł. Oplac by mieć dostęp do książki. No to sobie poczytałam

zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 14:40   #2495
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:

Krüger&Matz w gotowości
Gratulacje 😀

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 14:46   #2496
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Gość z artykułu chciał, według mnie, uciąć hejt i wytrącić hejtującym argumenty. Przejaskrawił tak żeby dotarło do niektórych.

Uważam że każdemu pomoc należy się tak samo. Szkoda i jednych i drugich. A że żyjemy w kraju jakim żyjemy to jest jak jest. Gdyby nie wszelakie zbiórki czy na dzieci, na szpitale itd to w ogóle byłoby kiepsko. A nie neguje i nieukruwam, że póki jesteśmy zdrowi (my czy dzieci) to jest w miarę. Sama korzystam tylko z prywatnych lekarzy bo na nfz to prędzej człowiek trumny się doczeka niż pomocy.

Uciąć hejt ,hejtujac chore dzieci...
Najlepsze w tej calej sytuacji jest to ze jak ktos uwaza ze nalezalo im pomoc z budżetu panstwa to jest cacy.
A jak ktos ma odmienne zdanie to juz hejt.

Wiadomo ze chory dzieci jest mnostwo nie ma dnia by na jakiegos nie zbierano...Nie mowi sie tez glosno o tym ilu nie udalo sie pomoc w skali miesiaca .
A jak szalony alpinista wejdzie na szczyt góry to zadyma na caly kraj. I olaboga niechcesz pomoc, niechcesz zeby panstwo pomagalo to jesteś hejter !
Kazdy kij ma dwie strony .
Jedni sa zafascynowani alpinizmem ,wspinaczkami a inni nie.
Ci pierwsi tez nie powinni zmuszać nikogo do zmiany poglądu.

Stary 2018-01-30, 14:55   #2497
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Żony 2015 część 14

A ja nie rozumiem jak można powiedzieć chciał tam wleźć to co nam do tego, niech sobie radzi. Nikt go nie zmuszał. A ja mogę powiedzieć, jako niematka, ze do posiadania dzieci tez was nikt nie zmuszał (nie mówię tak, ale mogłabym jakby mnie ktoś prosił np o zbiórkę dla dziecka). Bezsensu jest takie gadanie. Nie wystarczy uszanować? Nie trzeba rozumieć. A uszanować wybory ludzi którzy maja może jakieś większe ambicje niż my szarzy ludzie?
Kto chce pomaga, kto nie chce nie pomaga. Proste. A ja osobiście daje więcej na biedne zwierzęta niż na biedne dzieci. No tak już mam i tyle. Bo kto mi zabroni?

A na co są roztrwaniane państwowe pieniądze nie mamy żadnego wpływu. Ja nie chce dawać na więźniów, na 500+, na bezrobotnych, na patologie, na wypłaty jakiś prezesów, na nowe wypasione budynki NFZ, ogólnie ma NFZ bo i tak trzeba iść prywatnie, na pijanych kierowców . I co? I gó... nie mamy tu nic do gadania.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2018-01-30 o 15:05

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-30, 15:01   #2498
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Uciąć hejt ,hejtujac chore dzieci...
Najlepsze w tej calej sytuacji jest to ze jak ktos uwaza ze nalezalo im pomoc z budżetu panstwa to jest cacy.
A jak ktos ma odmienne zdanie to juz hejt.

Wiadomo ze chory dzieci jest mnostwo nie ma dnia by na jakiegos nie zbierano...Nie mowi sie tez glosno o tym ilu nie udalo sie pomoc w skali miesiaca .
A jak szalony alpinista wejdzie na szczyt góry to zadyma na caly kraj. I olaboga niechcesz pomoc, niechcesz zeby panstwo pomagalo to jesteś hejter !
Kazdy kij ma dwie strony .
Jedni sa zafascynowani alpinizmem ,wspinaczkami a inni nie.
Ci pierwsi tez nie powinni zmuszać nikogo do zmiany poglądu.

A ja nie uważam, że należało im pomóc z budżetu państwa. Ruszyła zbiórka, a ludzie hejtowali, że jak to z ich podatków. Chodzi mi bardziej o to, że jak zawsze ludzie cisną nie znając sytuacji.

Masz rację, że o chorych dzieciach mało się mówi. Rodzice chorych dzieci są często sami na placu boju. Jak nie wydrą i wywalczą czegoś sami to pomocy z nikąd.

Ja nie zmuszam nikogo do uwielbiania alpinistów. Sama lubię góry i po prostu gdzieś tam jest to w kręgu moich zainteresowań. Ale też nie żebym to ubóstwiała ird. Temat jest głośny to i dyskusji sporo. Nie oceniam himalaistów czy dobrze robią czy źle. Ludzie w naszym kraju lubią być ekspertami od wszystkiego i to nie tylko w tej sytuacji.

Stary 2018-01-30, 15:05   #2499
MagicGirls
Zakorzenienie

Pysia nikt Ci nie zabroni ale widzisz nie zrozumialas.
To dziala we dwie strony .
Nie mozna zmuszac by dawac na biedne dzieci ale nie mozna zmuszac tez by dawac na szalonych alpinistów.

Nie bede Ci tlumaczyc ze Mama 11letniego Mateusza moze by sie niezdecydowala go urodzic gdyby wiedziala ze swoje zycie zakonczy w okrutnej chorobie trwajacej pol i tak krotkiego życia. A ona bedzie mogla tylko sie na to patrzec bo zapozyczyla sie gdzie sie dalo i u kogo sie dalo.Zrobila co mogla by ratowac wlasne dziecko.

Ostatni raz powtorze go zal mi jego bo zal zawsze jest ludzkiego życia. Zal mi go ze osiagnal to po co poszedl i nie wrócił.
No ale taki jest sport...kazdy niesie jakies ryzyko. I guwno prawda ze nie wiedzial bo wiedzial.Moze doskonale wiedzial ze zalamuje sie pogoda ale bedac tak blisko szczytu szkoda bylo jemu odpuścić...tego nie wiemy i juz sir nie dowiemy.
Ale to byl jego wybor nie moj.Jego pasja nie moja. Wielu sportowców poswieca swoje zdrowie i życie w imie pasji i to ich sprawa.Dlatego szczerze niech sie sami o siebie martwią.
Jak umiera biegacz czy plywak na zawał serca to jakos pol Polski internetowych zniczy jemu nie stawia i nie oczekuje ze panstwo nie wiadomo co powinno zrobić.

Stary 2018-01-30, 15:11   #2500
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie stawiała tego w opozycji. To kontrargument na hejty z internetu. Nikt przecież nie pisze, że ma się nie dawać chorym dzieciom, a dawać himalaistom... jest tylko odwrotnie.

Zdrówka dla Maciupka

Nikt chyba Mackiewicza nie nazywa bohaterem, a tych, którzy ruszyli na pomoc Francuzce.

Żony stanowisko jest jasne, bolą ją hejty na męża, którego kochała i ROZUMIAŁA, i jak dobrze piszesz on wiedział z czym to się wiąże, ale przecież nie poszedł specjalnie po śmierć, także dla mnie temat też można uznać za zamknięty. Zresztą byla (czy tam jest) zbiórka, dobrowolna, nikt nie musi płacić.

Gratulacje
To był mój główny głos w tej sprawie. Więc zdanie o mnie. A Maciupek ma się dobrze. Swoje przeżyliśmy jak miał 5 miesięcy. I jak się czeka w środku nocy na karetkę 24min do dziecka które przestało oddychać majac kilka km do szpitala to wierzcie mi, mówienie że pomoc jemu to kilka gorszy od każdego Polaka drażni mnie jako matkę. To ja poproszę od każdego po złotówce na flotę karetek.
Nie mówię że jego życie mniej ważne. Uważam że kasa powinna iść na rzeczy dla większej ilości na wielorazowy użytek niż na jeden raz.

Stary 2018-01-30, 15:11   #2501
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Żony 2015 część 14

Magic, a ktoś Cię zmuszał do dawania kasy? Bo mnie nie. Nie chcesz, nie dawaj, ale po co głupie komentarze na jego temat.
A akurat jeśli chodzi o jego osobę uważam ze należy mu się dużo szacunek. Dlatego ze walczył o siebie. Ze nie poddał się lata temu jak byl jedna noga w grobie (był silnie uzależniony od heroiny). Za to ze pomagał osobom trędowatym w Indiach. Za to ze po prostu starał się być dobrym człowiekiem. Czy mu się udało? Nie mnie oceniać, ale zrobił więcej dobrego niż niejeden z hejterow.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2018-01-30 o 15:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-30, 15:12   #2502
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:

Mi wlasnie stuknal rok w aktualnej pracy. :O Pierwszy raz w zyciu dotrwalam do roku w jednej pracy. Swoja droga, tylko dlatego, ze jestem w ciazy.

Ech, glupia biegalam w czwartek bez kurtki na treningu i od piatku mnie trzyma kaszel. Bez tragedii, pewnie samo przejdzie, ale powinnam zostac w domu. Ale nie mam jak. Wyzerowalam chorobowe, urlop chce oszczedzac na wyjazd, a akurat mam taki projekt, ze nie moge pracowac z domu. Ech...
Stary 2018-01-30, 15:18   #2503
sQuaara
Zakorzenienie

A inna sprawa że tekst mnie drażni bo mówi że żaden ubezpieczyciel nie będzie leciał po niego helikopterem. Jak mam ubezpieczenie od jazdy na nartach to nikt w kolorowych kurtkach nie operuje mi nogi i nie wiezie osobiście do domu pod drzwi. Ale oddaje kasę za operacje czy też transport do Polski . Więc takie pitu pitu gówno prawda.

Stary 2018-01-30, 15:20   #2504
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
A inna sprawa że tekst mnie drażni bo mówi że żaden ubezpieczyciel nie będzie leciał po niego helikopterem. Jak mam ubezpieczenie od jazdy na nartach to nikt w kolorowych kurtkach nie operuje mi nogi i nie wiezie osobiście do domu pod drzwi. Ale oddaje kasę za operacje czy też transport do Polski . Więc takie pitu pitu gówno prawda.

O wlasnie to tez zauwazylam !
Ale tu super smieszny zart mnie poirytowal.

Stary 2018-01-30, 15:23   #2505
sQuaara
Zakorzenienie

Aczkolwiek myślę że nikt nikogo do niczego nie przekona. Może zakończymy temat? Zostanie ten facet w myślach długo. Warto pomodlić się za niego i jego bliskich,,,

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-30, 15:30   #2506
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Ja sie dziwie, ze ktorakolwiek firma ubezpieczeniowa sie w ogole zgadza ubezpieczyc takie wyprawy. Zwykle narciarstwo jest uwazane za sport ekstremalny i trzeba wykupowac specjalne ubezpieczenie. W USA firmy ubezpieczeniowe czesto odmawiaja ubezpieczenia ludziom, ktorzy sa ciezko chorzy.
Ale sporo racji jest w tym, ze w tak ekstremalnych warunkach ubezpieczenie na niewiele sie zdaje, tez tak sobie myslalam ostatnio. Mega podziwiam ekipe, ktora ruszyla na pomoc. Samemu wejsc i zejsc to nadludzki wyczyn, a co dopiero znoszac rannego.
Stary 2018-01-30, 15:39   #2507
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
To był mój główny głos w tej sprawie. Więc zdanie o mnie. A Maciupek ma się dobrze. Swoje przeżyliśmy jak miał 5 miesięcy. I jak się czeka w środku nocy na karetkę 24min do dziecka które przestało oddychać majac kilka km do szpitala to wierzcie mi, mówienie że pomoc jemu to kilka gorszy od każdego Polaka drażni mnie jako matkę. To ja poproszę od każdego po złotówce na flotę karetek.
Nie mówię że jego życie mniej ważne. Uważam że kasa powinna iść na rzeczy dla większej ilości na wielorazowy użytek niż na jeden raz.

O matko, brzmi strasznie

Stary 2018-01-30, 15:46   #2508
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość

Mi wlasnie stuknal rok w aktualnej pracy. :O Pierwszy raz w zyciu dotrwalam do roku w jednej pracy. Swoja droga, tylko dlatego, ze jestem w ciazy.

Ech, glupia biegalam w czwartek bez kurtki na treningu i od piatku mnie trzyma kaszel. Bez tragedii, pewnie samo przejdzie, ale powinnam zostac w domu. Ale nie mam jak. Wyzerowalam chorobowe, urlop chce oszczedzac na wyjazd, a akurat mam taki projekt, ze nie moge pracowac z domu. Ech...
kurcze no to kuruj się jak możesz.. najgorsze dla mnie w chorobie nie jest sam brak chorobowego tylko świadomość że nie mam jak wziąć. Zdrówka!

Edytowane przez 45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Czas edycji: 2018-01-30 o 15:47
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:50   #2509
Vivienne
... choć nie Westwood

Zgadzam się w każdym zdaniu z istapp. Nirstety fakt, że pieniądze nie pójdą na jakąś akcję nie spowoduje, że znajdą się tam gdzie trzeba...

Mnie też wkurzają wydatki na miesiecznice, na milionowe odprawy z państwowych stanowisk, sama jestem w sytuacji, gdzie kupuje sprzęt medyczny za kilkanaście tysięcy, bo jedyne co mi się należało "skądś" to na rok i to z WOŚP, gdzie muszę mieć kilkanaście tysięcy na leczenie, które refundowane jest starym ludziom, a nie mnie. i tak dalej i tak dalej... Ale jakoś... nie wiem, w obliczu czyjejś tragedii, przykrej sytuacji, jakos nie o tym myślę.

Sq, bardzo bardzo współczuję przeżyć z Maćkiem... Nawet nie próbuje sobie wyobrazić co musi czuć matka małego dziecka w takiej sytuacji

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:54   #2510
Konto usunięte

Cytat:
Zgadzam się w każdym zdaniu z istapp. Nirstety fakt, że pieniądze nie pójdą na jakąś akcję nie spowoduje, że znajdą się tam gdzie trzeba...

Mnie też wkurzają wydatki na miesiecznice, na milionowe odprawy z państwowych stanowisk, sama jestem w sytuacji, gdzie kupuje sprzęt medyczny za kilkanaście tysięcy, bo jedyne co mi się należało "skądś" to na rok i to z WOŚP, gdzie muszę mieć kilkanaście tysięcy na leczenie, które refundowane jest starym ludziom, a nie mnie. i tak dalej i tak dalej... Ale jakoś... nie wiem, w obliczu czyjejś tragedii, przykrej sytuacji, jakos nie o tym myślę.

Sq, bardzo bardzo współczuję przeżyć z Maćkiem... Nawet nie próbuje sobie wyobrazić co musi czuć matka małego dziecka w takiej sytuacji
a widzisz moją odpowiedź w ogole? bo ja nie... coś mi zjadlo...

45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:57   #2511
Vivienne
... choć nie Westwood

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80969306]a widzisz moją odpowiedź w ogole? bo ja nie... coś mi zjadlo...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Nie a taką fajna, rzeczowa była.. mogłam zacytować

Stanisław Lem

Stary 2018-01-30, 15:57   #2512
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszłam się pochwalić. Dostałam podwyżkę.

Krüger&Matz w gotowości
Super, gratulacje!

Mnie w tym roku stukną 4 lata w aktualnej pracy o to jest już trochę za długo. Ale już niedługo
Stary 2018-01-30, 15:58   #2513
sQuaara
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80969306]a widzisz moją odpowiedź w ogole? bo ja nie... coś mi zjadlo...

Widzi w dużej złotej kuli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-30, 16:05   #2514
Konto usunięte

Załącznik 7410471

znalazłażem!

Stary 2018-01-30, 16:05   #2515
Konto usunięte

Cytat:
Widzi w dużej złotej kuli

hahahaha

Stary 2018-01-30, 17:02   #2516
pati0090
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80961476]odnosnie dyskusji przeczytałam wlasnie bardzo fajny wpis na temat akcji ratunkowej Revol i Mackiewicza
http://teklak.pl/2018/dlaczego-nie-byli-ubezpieczeni/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Okazało się że rodzice Tomka to moi ex sąsiedzi. Mój ojczym skapnal się jak był z nim wywiad że to sąsiad z pierwszej klatki. Wiedziałam że Tomek mieszkał w Częstochowie ale nie sądziłam że w tym samym bloku bo ja tam ludzi nie znam. Ale świat jest mały

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ja są znajomi w takich miejscach to nic tylko lecieć. Że tez kurna nikt z moich bliskich nie mieszka na Seszelach. Albo chociaż na Kanarach

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Klamka zapadła, w sobotę mamy prezentacje TM tzn my jesteśmy zdecydowani kupić ale ta babka nie musi o tym tak od razu wiedzieć, co nie?

Moja przyjaciółka mieszka na Malcie od kilku lat i już wiele razy nas zapraszała ale ciągle to odwlekamy bo wiemy że możemy lecieć kiedy chcemy

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Przyszłam się pochwalić. Dostałam podwyżkę.

Krüger&Matz w gotowości
Gratulacje

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 17:05   #2517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Okazało się że rodzice Tomka to moi ex sąsiedzi. Mój ojczym skapnal się jak był z nim wywiad że to sąsiad z pierwszej klatki. Wiedziałam że Tomek mieszkał w Częstochowie ale nie sądziłam że w tym samym bloku bo ja tam ludzi nie znam. Ale świat jest mały

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Moja przyjaciółka mieszka na Malcie od kilku lat i już wiele razy nas zapraszała ale ciągle to odwlekamy bo wiemy że możemy lecieć kiedy chcemy

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Gratulacje

no to koniecznie musicie sie wybrac

Stary 2018-01-30, 17:07   #2518
pati0090
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80971611]no to koniecznie musicie sie wybrac

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jak nie w tym roku to może za rok. Jakoś ciągle się ten wyjazd odkłada

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 17:20   #2519
sQuaara
Zakorzenienie

Ja korzystam jak ktoś z zagramanicy mnie zapraszam... Pozdrawiam Madziunie w tym roku w taki sposób Mediolan i Australia😍

Stary 2018-01-30, 17:32   #2520
Vivienne
... choć nie Westwood

A mnie nikt nie chce zaprosić

Stanisław Lem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości