![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Ja chyba bardziej nie lubie pierwszej fazy “Kiedy owu” “czy sie wstrzelimy” “czy szyjka juz jest odpowiednia” druga faza jest przyjemniejsza Pewnie dla mojego faceta
![]() ![]()
![]() |
#2492 |
Raczkowanie
|
Kruszyna, jak tylko masz taką możliwość rozmowy z psychologiem to ja bym na Twoim miejscu korzystała. Na pewno nie zaszkodzi, jak Ci nie przypasuje to więcej nie pójdziesz a może akurat pomoze. Może warto
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- A jeszcze odnośnie ciąży wsrod koleżanek... Mam teraz w biurze takie ciążowe bum, co prawda nie w moim dziale bo u mnie same chłopy i ja, ale zaraz teraz po wakacjach już usłyszałam czy już będzie bejbi wakacyjne i po wczorajszym wyjściu w środku dnia do lekarza, jak nie powiedziałam nic co to za lekarz itd. to od razu że pewnie trzeba sprawdzić czy inkubator gotowy ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() ![]() Spróbuję zaraz ponadrabiac watek bo czytałam jednym okiem i mam tyły ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest nie fajne -_- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Wtajemniczenie
|
W zeszłym tygodniu miałam przyjemna rozmowę z kolezanka, która wróciła z jak się okazało czteroletniej nieobecności związanej z rodzeniem dzieci. Koleżanka ma teraz 39 lat, dziecko urodziła w wieku 35 lat, a mając 34 lata wyszła za mąż są swojego wieloletniego partnera. Jak wróciła do pracy to zaszła do mnie. Opowiada o tych swoich dzieciach i nagle do mnie, 'a Ty kiedy ślub, dzieci?' Powiedziałam jej że nam się nie spieszy (widać nie doszły do niej plotki o straconej ciazy), wszystko w swoim czasie. Na co ona do mnie z wyzszoscia, 'Ale w jakim swoim czasie, na co Ty czekasz, lata lecą kochana' i dodała słodko pierdzacy głosem 'No chyba że sie Wam z tz nie układa...' Przypomniałam jej jedynie, że mam 31 lat i do jej wieku kiedy wyszła za mąż za swojego wieloletniego partnera i urodziła pierwsze dziecko mam jeszcze trochę czasu... I powiem Wam, że przybiła mnie ta rozmowa. Skąd w niej przekonanie, że może mnie pouczać czy oceniać, skoro sama nie lepsza? Zapomnial woł jak cielęciem był.
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Raczkowanie
|
Widzę, że końcówka września dla większości jest dołująca.
Popijam sobie wiskacza i czytam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też na koniec dnia przybita jestem. Mój tz ma jednego najlepszego przyjaciela, który generalnie można by powiedzieć że w czepku urodzony. Bogaci rodzice, później studia dzienne w stolicy, kasą od rodziców wiadomo, lepszy start, dom praktycznie bez kredytu, pierwsza praca i od razu się tam pnie po szczeblach kariery, premie co kwartał 5cyfrowe (a jest przed 30rz). I ma narzeczona. Laska jak z obrazka, dosłownie. Nogi do nieba, ciuchy to chodząca metka, piękny makijaż zawsze. I ona miała trochę gorszy start w życiu niż on, ale jak go poznała to dziwnym trafem poszybowała w gore. Skończyła studia, zrobiła jakiś pół roku stażu i nagle dowiaduje się że znalazła pracę (a nic nie robiła chyba z rok, dosłownie, oprócz sesji na instagram). Niby jej branża po studiach dość niszowa, ale zarobki podstawowe tyle co moja pensa x2. W przyszłym roku mają slub na ponad 200osob. Ja naprawdę nikomu nie zazdroszcze i nie patrzę w kieszeń. Ale po prostu jak widzę o ile oni mają łatwiej niż my... Często się widujemy, są naprawdę w porządku, zwłaszcza on. Bo ona to trochę typ 'damy', ale ja się czuję przy niej jak najgorsze gówno, naprawdę. Jak brzydkie kaczątko. I jeszcze ona ostatnio jak się widzieliśmy to opowiadała że w sumie to się ostatnio przestali zabezpieczać, najwyżej bobas będzie jeszcze przed ślubem, ona ma to w sumie gdzieś bo ma dobre geny więc to kiecki na pewno wejdzie I wiecie co, ja się założę że ona zaraz będzie w tej ciąży i pewnie nawet zostanie w tej pracy, nie podziękują jej po skończonej umowie próbnej jak to zwykle w zwyczaju bo ona podobno taka jest niesamowita w tym co robi ... Zero problemów, jakby żyli w bańce mydlanej. Jest mi tak przykro, na samo to że w ogóle wiem o tym. Już widzę że zaczyna się u mnie powoli etap że się odcinam od ludzi, nie mam ochoty się z nimi widzieć w ogóle bo znowu będę tylko słuchać jak super i bez problemów sie im zyje. A czuję że jak ja bym opowiedziała czym żyje ostatnie kilka miesięcy go bym usłyszała właśnie 'przestan myśleć, musicie jechać na urlop', albo inne frazesy Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Frezjan, rozumiem Cię doskonale. Też mam w swoim bliskim otoczeniu takich znajomych. I też się zastanawiam czemu im ciągle szczęśliwa gwiazda świeci, a nam piasek w oczy. Czy to w nas jest problem, naszym podejściu do zycia? No ale kurde, kiedyś też tak optymistycznie na wszystko patrzyłam a jednak przytrafiły mi się przykre rzeczy które były niezależne ode mnie. Więc to nie kwestia podejścia. I powiem szczerze, im więcej rzeczy idzie nie tak tym bardziej złość i frustracja we mnie narasta i też zaczynam się odcinać od osób ktore mój podły nastrój jeszcze poteguja. Zamykam się w sobie na innych zeby nie zwariować. Z tym że jeśli tak dalej pójdzie to zostaniemy bez znajomych. I nic mnie tak nie wkurza jak tekst, wyluzuj... Szczerze, żeby taki frazesów nie wysłuchiwać, nikt obecnie nie wie (poza rodzicami bo tz się wygadał) że się staramy ponownie o dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
...
|
To jak u mnie dzisiaj. Koleżanka dobrze wie, że od dawna się staramy, że były badania i nic nie wyszło. A dzisiaj tekst, żebyśmy sobie też w końcu zrobili to byśmy mogły razem na spacery chodzić. Tak, jakby jej umknęło, że od dwóch lat "robimy".
Na dodatek pokłóciłam się mocno z TŻ. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje, że z tz szybko się pogodzicie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
MoszKa, cichazabka... Co te baby?
![]() Trzymajcie jutro kciuki, mężu ma patrzy dzień w nowej pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ojej, a co się z Tatą dzieje? Jak nie chcesz to nie pisz. Życzę aby najgorszy scenariusz się nie spełnił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na szczęście nie mam takich osób w swoim otoczeniu, ale domyślam się, że nie potrafiłabym miło zakończyć takiej rozmowy, więc pełen szacunek dla Was za spokój podczas słuchania tych farmazonów. Wiem, że może łatwo mi powiedzieć, ale proszę Was wszystkie- gdy tylko ktoś zaczyna wypytywanki albo swoje "super rady" to kończcie od razu taką rozmowę i się tym nie przejmujcie. Proszę, nie bądźcie smutne i zdołowane przez takie baby,które za grosz nie mają taktu. W dodatku brak mi słów tym bardziej, że dzisiaj tyle się mówi o tym, że nie powinno się wypytywać ludzi o to kiedy dzieci, kiedy ślub. Ale widzę, że do niektórych nic nie dociera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tata od dawna chorował na przewlekła chorobę ale niedawno wykryto w rutynowych badaniach komórki rakowe. Z obecnym dostępem do leczenia, wygląda to bardzo słabo. W dodatku mieszkają ode mnie 60km, dużo nie dużo, ale autobusami to są aż 3 przesiadki i pół dnia stracone, a autem prawie 2h. Dla mnie nic ale moja mama jest bez prawa jazdy. Boje się najgorszego scenariusza, strasznie mi przykro jak pomyślę że mógłby nie zdążyć zobaczyć wnuków i co będzie z mamą dalej w wielkim domu sama.. Niestety nie wygląda to zbyt kolorowo Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
...
|
Frezjan, moja siostra walczy z nowotworem i w trakcie pandemii normalnie miała chemię i radioterapię.
Wiecie co, mam tak samo. Zawsze starałam się być dla innych, ale w drugą stronę nie zawsze to działa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo mi przykro z powód Taty ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Dodam, że Tzta kierowniczka wczoraj powiedziała w zespole że ma raka piersi i zaczyna chemie, więc przechodzi na prace zdalna. Pytanie jak to u Was działa. Cicha zabawka, bardzo mi przykro z powodu siostry ![]() Rak to najgorsze choróbsko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam uczucie 'brzydkiego kaczatka', 'gorszego sortu' itd, ojjjjjj znam. Ale kochana wiesz, że to tylko nasza glowa?! Bo każda z nas jest inna, wyjątkowa cudowna! Jak słyszę o takich co to im się wszystko tak super układa to mam w głowie tylko jedno 'ciekawe jak jest źle'. Mogę się mylić, ale uważam, że wszędzie jakieś problemy są, i jak ktoś przedstawia swoje życie w tak kolorowych barwach to nie jest do końca szczery 🤦☠♀️ Cytat:
Cytat:
P. S. Ciekawe czyusunie sesje z instagram czy jej dzieci będą widziały czym mamusia się zajmowała. Czy to tylko dla mnie lekko nienormalne, jak dziewczyny codzień 9 wrzucają zdjęcia? Mam nadzieję, że nikogo nie urazę, ale Janie umiem tego zrozumieć, może za stara jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Bardzo współczuję wszystkim takich chorób ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Większość dzieciństwo spędziłam w szpitalach itd, a teraz lekarz chce żebym przyniosła na następną wizytę cala historie moich chorób, a zaczęło się od narodzin, gdzie byłam owinięta pępowina i przyduszona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
ZUS lubi się czepiać wszystkiego, co pozwoli im wydać mniej kasy (mam matkę kadrową, sama kiedyś robiłam kurs kadrowy, jestem na to trochę wyczulona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Hmm ZUS raczej nie powinien tego kwestionować. Ale z nimi tak różnie bywa, że cholera wie 🤷☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
![]() Co do lekarza, jeśli Ci tak powie, to go zmień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale też znam dziewczynę, która dwa miesiące po urodzeniu już była znawcą dzieci, co lubią, co szkodzi co nie... no i na tekst "teraz wiemy ile dziecko potrzebuje rzeczy" miałam ochote parsknąc smiechem gdybym nie była przybita. Faktycznie, po 2 miesiacach sie już wszystko wie. Też nie umiem odbijać ani zamykać ust osobom które mi mówią że "przydało by się wam", albo "bo w twoim wieku to już to czy tamto..." , "już tyle po ślubie to wam czas". Po prostu takie teksty zatykają jak skarpeta, pokiwuje głową i staram się oddalić od takich osób. Co im do tego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
moja mama miała raka płuc przed 50tką a nigdy nie paliła. poczucie niesprawiedliwości jest ze mną cały czas do dzisiaj.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Wtajemniczenie
|
Unless, masz rację absolutna, każda ma swój czas i nic nikomu do naszych macic. Ja tylko nie rozumiem, jak baba babie takie rzeczy może gadać. Chyba faktycznie Kruszyna ma rację, że chcą się dowartościować naszym kosztem? Pokazać że są lepsze bo dzieci urodziły? Słabe to strasznie. A najgorsze że takich przyjemnych rozmów, które przytoczyłam było więcej z innymi kobietami. Przed stratą jeszcze potrafiłam się przed tym obronić. W zeszłym roku na pytanie takiej jednej 'koleznki' (pytanie padło na grillu przy 20 osobach na głos, gdzie my z TZ byliśmy jedyna bezdzietny para), która przec cały stół krzyknęła 'Moszka a Ty kiedy się za robienie dzieci weźmiesz, zaraz będzie emerycka mama', chamsko jej odpowiedziałam wtedy, że przepraszam, ale kto powiedział, że ja chce mieć dzieci, spełniam się w inny sposób, szkoda mi poza tym kariery (impreza była w moim mieście rodzinnym, gdzie laski albo nie pracują i są na utrzymaniu mężów, albo gdzieś na kasie w rosku czy innej biedrze. Wiem że akurat tamte babki zazdroszczą mi że żyje w dużym mieście, że mam fajna pracę, fajne zycie) na babranie się w pieluchach. Dodalam, że jeśli nie zauważyła to nie każda kobieta marzy o dzieciach i w nich widzi swoją misję życiowa. Zatkało koleżankę. Zdołała tylko wydukac, a co tz na to. Więc znowu jej odpowiedziałam, że moja macica jest moja własnością i tz ma tu niewiele do gadania. Dziś wiem, że siły żeby takie uszczypliwości odepchnąć bym nie miała w sobie :/
Tak, te ekspertki chwile po porodzie, są najlepsze. Często na grupach mamuskowych baby się kłócą o kp, czy poród SN lub cc. I po co? Niech każdy robi jak uważa. Nie chcesz karmić piersią? Ok, Twoja sprawa. Wolisz 3 lata mieć dziecko przyczepione do piersi? Też ok. Boisz się porodu SN i zapisujesz się na cc, spoko, Twój komfort przy rodzeniu też jest ważny. A te baby na grupach gównoburze kręcą bo ta smie nie karmic piersią, jak na matkę Polkę przystało, tamta nie urodziła a wydobyla dziecko... Dramat. Nic im do tego Kochana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- [1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88173519]nóż mi się w kieszeni otwiera jak słyszę lub czytam o takich tekstach. no aż nie wiem co napisać.. jak ludziom łatwo przychodzi ocenianie, a już najlepsi są ci hipokryci. i jeszcze kobieta drugiej kobiecie takie rzeczy mówi, kiedy każdy wie, jak różne ludzie mają w życiu historie i doświadczenia. najgorsze jest to, że oni nie pytają z troski, tylko żeby wbić nos w nie swój biznes i pomyśleć, jacy oni są super. wbiłabym im w zamian kopa w to wścibskie dupsko. zgadzam się, to jest okropne choróbsko, wredne i podstepne. wspólczuję wam dziewczyny, że przechodzicie przez chorobę swoich bliskich. mocno kibicuję. moja mama miała raka płuc przed 50tką a nigdy nie paliła. poczucie niesprawiedliwości jest ze mną cały czas do dzisiaj..[/QUOTE]Dokładnie, to kobieta powinna najlepiej rozumieć, że różne są sytuację i problemy i nie dowalac. A tu wychodzi, że faceci w tym zakresie mają więcej taktu. Aliczee, bardzo mi przykro z powodu mamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Rozeznanie
|
Ja juZ nie spotykam sie z takimi pytaniami, poniewaz moje odpowiedzi byly chamskie i bezposrednie. Zalowalam potem czasem, bo naprawde wzbierala we mnie taka zlosc, ze gadalam okropne rzeczy, na tym polu mam naprawde wiele finezji
![]() Teraz przestali, chyba mysla ze nie moge. Jedynie moja matka docieka, ale ona mnie nie drazni, matka ma zawsze wieksze przyzwolenie. Ja ostatnio popatrzylam na to z boku i w sumie jesli zajde to bede w dobrej sytuacji. Nie bede mama przed 30, ale z fajna praca ktora daje mi mozliwosc samej sobie zrobic grafik (przy maluchu, zlobkach itp. Napewno wielkie ulatwienie), z dobrymi zarobkami w porownaniu do moich kolezanek, ktore urodzily i chwytaja sie czegokolwiek. Cos za cos, ale nie ma tego zlego! |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zadomowienie
|
Moszka88 samo sedno. Dobrze im powiedziałaś, ale nie powinnaś być na to skazana, w sensie nie powinnaś tego wszystkiego mówić bo to twoja sprawa!
Powiem Wam szczerze, że ja też czuje takie ukłucie zazdrości, kiedy widzę młodsze dziewczyny ode mnie z dziećmi albo w ciąży. I komentuje w wredny sposób, ale 'jojcze' sobie w domu, gdzie słyszy to pies kot i TZ. Wyznaje zasadę, żeby nie robić/mówić komuś tego co mi nie mile. Ja niestety nie potrafię być taka bezpośrednia, chyba, ze sie we mnie w bierze to lecę na całego. I zawsze robię sobie rachunek sumienia 'jestem niesamowita kobieta'. Życie mnie nie rozpieszczało ani zdrowotnie, ani zawodowo. Zawodowo bo mimo tego, że mamy swoją rodzinna firmę to nigdy nie byłam 'córka szefa', tylko równorzędnym pracownikiem, z największymi wymaganiami. I dzisiaj nie jestem matka, ale mam swoje autko (stara Skoda ale jest), i stare mieszkanie 40m2 w obskurnym bloku, ale mam! I sama ciężko na to zapracowałam, i nie boje się przyszłości. Dzisiaj jestem silna kobieta, samowystaczalna, która planuje założyć rodzinę, bog jeden wie kiedy tto się stanie, ale będzie. A i tak latka starej panny zostanie, i cały czas będą komentarze 'i co jej po tym wszystkim, jak dzieci nie ma'. Chyba trzeba się uodpornić na ludzi, komentarze itd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.