|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda "plus size"
Cytat:
![]() Nie widać dokładnie , bo włosy zasłoniły, ale bluzka idzie do góry na szyję, i myślę dodać do tego jakiś wisiorek dłuższy, tak żeby się tuż nad biustem kończył, właśnie dziś szukałam czegoś takiego, ale wszytskie krótkie ;/ Dziękuje bardzo ![]() Właśnie moja mutti nazywa taki strój "i pół Cie nie ma" ![]() Fajne w niej jest to, że jest pospinana w takich miejscach, że gubi brzuszek i tyłek, więc chowa newralgiczne punkty ![]() Cytat:
Powiedziałam mu, że dopiero na weselu go porządnie sprowokuje
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam dzis 2 pary rybaczek o dziwo dobrych
Jedne biale pani mi spuscila cene z 55 na 25:EEK:A drudie jeansowe z 75 na 50!Przede wszytskim sa fajne prawie mlodziezow a nie zwykle i niejakie jak bede miala chwile to fotki zrobie
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
pokaz pokaz
|
|
|
|
#2494 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kilka rzeczy mi się spodobało i pomyślałam, ze może coś kupię na próbę. Ale za nic nie potrafię rozgryźć rozmiarówki. Myślę nad nią i nic. Dorka, orientujesz się w tej rozmiarówce? |
|
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz przecież podane wymiary w calach...
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam i co z tego, skoro wychodzą mi jakieś dziwne liczby po przeliczeniu z cali na centymetry. Przykładowo: wzięłam Size (9xl) 46-48: 72-74". Cal ma 2,54cm, czyli te 72-74 wyszło mi 182,88-187,96. Źle to obliczam, że mi tak wychodzi? |
|
|
|
#2497 |
|
Wtajemniczenie
|
Wychodzi Ci dobrze, biorąc pod uwagę, że ta rozmiarówka zaczyna się od 18 to jest to chyba jakaś zubpełnie inna rozmiarówka niż nasza....
|
|
#2498 |
|
Wtajemniczenie
|
Inna to mało powiedziane, raczej jakaś dziwaczna. Bo z tych moich wyliczeń wynika, że to jest bluzka dla kogoś, kto ma prawie 190 cm w biuście.
Najmniejszy rozmiar jest dla kogoś, kto ma ponad 100 w biuście. |
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
Co jest lekko niepokojące, zgadzam się.
EDIT: a nie możesz zadać pytania sprzedającemu? dowiedzieć się dokładnie, czy to rzeczywiście jest takie duże?
Muminki cię widzą. Muminki cię śledzą. Muminki cię znajdą, zabiją i zjedzą... ************************* *** Stultorum infinitus est numerus... Edytowane przez Ponura Czas edycji: 2008-08-09 o 19:46 Powód: dopisek |
|
|
|
#2500 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba tak zrobię.
Właśnie jestem na etapie wybierania sportowego biustonosza, Shock Absorbera, bo od września idę na capoirę dla puszystych |
|
|
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oprócz tego te ciuszki mają rozmiarówkę dla szczupłych. Ostatnio udalo mi sie wylicytować bluzkę za grosze od tego sprzedawcy http://stores.ebay.pl/lily0808168 Jak będę ja mieć juz w domu to dam znać jak to jest z tą rozmiarówką
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, gdzie mogę kupić taką sukienkę:
|
|
|
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
Proszę napiszcie czy są jakieś polskie firmy szyjące sukienki wyściowe w większych rozmiarach?
|
|
|
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was posiada ten gorset?
http://www.allegro.pl/item408717591_...lie_xxl_x.html |
|
|
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trudno mi było uwierzyć w te 190 z biuście, ale sama pamiętam panią, która w Ullu Popken nie wchodziła w rozmiar (chyba) 58. Więc wszystko jest możliwe. Dostałam wykaz całej rozmiarówki i rzeczywiście mają też mniejsze rozmiary. Też mam ochotę coś zamówić, może bluzkę, zeby taniej wyszło, a przy okazji zobaczę, czy będzie pasowało. Byłam dzisiaj w C&A i Kappahl. Mają sporo nowych, ładnych rzeczy. |
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
a ja odziedziczylam takie gatki wyszczuplajace brzuch i uda
i wiecie co? naprawde zmniejsza wystający bębenek...
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
da sie... mama kupila na allegro ale nie nosi
tylko, ze ja nie lubie jak mam za duzo warstw na sobie..nawet rajstop w zimie nie lubie nosic pod spodnie |
|
|
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
podbijam
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, allegro to skarbnica
|
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
co myślicie o tej sukience?? http://allegro.pl/item413492062__fx_...suknia_42.html
Czy ten krój pogrubia czy wręcz przeciwnie. Bardzo mi sie podoba ale nie umiem sie zdecydować
|
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że krój jest bardzo dobry. Sukienka będzie tuszować niedoskonałości.
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/item414818835_atmo...school_40.html
Tutaj prezentuje się sukienka gorzej
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
jak myślicie czy taka sukienka bardzo pogrubia:
|
|
|
|
#2519 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę o pomoc.
Gdzie w Lublinie lub w Zamościu mogę kupić ładną sukienkę na wesele, rozmiar ok.46. Wszystkie krawcowe w mojej miejcowości nie mają już wolnych terminów, a wesele już 6 września, chyba za póżno się tym zajęłam. |
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Doroteczka75 - informuję Cię, bo może wynika to z tego, że jesteś nowa, ale posty się edytuje! Gdy chcesz coś dopisać, a jesteś ostatnią osobą, która pisała tutaj, to pod Twoim postem jest EDYTUJ, naciskasz i będziesz mogła dopisać co chcesz.
Dzięki temu nie będzie 3-4 Twoich własnych postów jeden pod drugim. I nie pisz postów o treściach np "podbijam", ten wątek bardzo dobrze się utrzymuje, a ktoś na pewno na Twoje pytanie odpowie, trochę cierpliwości.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-08-12 o 22:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

:sl ina:

jak to jest z tą rozmiarówką