![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!!
Gdzie jest Yoolia i czemu się nie odzywa
![]() Cześć wszystkim! Gdzie jest słońce? ![]()
#2492 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
No właśnie gdzie się schowało
![]() Masakra - siedzę w pracy w polarze i żakiecie i dalej mi zimno ![]() Odbieram dziś mebelki i będę skręcać ![]() Mężulek wróci to nie pozna wnętrza ![]()
#2495 |
Rozeznanie
|
a ja sie zegnam do 29.09
![]() zmykamy na urlopik ![]() przywioze sloneczka z Hiszpanii ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2498 | |||
Zadomowienie
|
Hejka!
Muszę ruszyć swoje dupsko na dwór, bo trzeba trochę małego przewietrzyć a tak mi się nie chce ... A co do spotkania, to ja nie mogę odpowiedzieć co do tak dalekiego terminu, wszystko zależy czy będzie się ktoś mógł zająć Krzysiem. Cytat:
![]() Widziałam ją wczoraj na necie, pewnie podczytuje, bo ostatnio jakoś zarobiona jest. A co się dzieje z Anabell? Widzę ją na NK, do nas nie zagląda ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja to jestem wybitnie ciepłolubna. LATO WRÓĆ!
![]() |
#2499 |
Wtajemniczenie
|
u nas w biurze cieplutko - aż mi się spać zachciało. Mam ochotę na kawkę, ale nie wiem czy mogę jeszcze jedną bo już w domu piłam... Chyba się skusze najwyżej dziecko będzie dłużej brykało.
Ale mi się nie chce pracować ![]() Katey - udanego wypoczynku - ale ci zazrdroszczę Wiolkaslonko - zapomiałam napisać że nie mam żadnego zaprzyjeźnionego fotografa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Rozeznanie
|
Dzien doberek! Ja własnie dotarłam do pracy.
Co do 3.10 to postaram sie być. W ten dzien mamy inauguracje roku akademickiego na wydziale i potem małą imprę ale powinnam dac rade. Katey zabierz mnie w torbę. Ja też chce do Hiszpanii ![]() Miss ja tez kocham skręcać meble. Mój Łukasz smieje sie ze mnie, ze podkradam mu wkrętarkę i bawię sie w majsterkowicza. Życze powowdzenia. Ja też kupiłam meble i już od tygodnia stoja i się prezentują, natomiast od 2 dni mam żyrandol w salonie. Dywanów nie mam żadnych (tylko w sypialni małe shaggy pod nogi).Ale tu pojawia sie problem: kasa, kasa, kasa. Trzeba zacząc grac w totka.
#2501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dywan - póki co mam kilka typów, ale muszę z małżem przedyskutować ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Katey, ależ ci zazdroszczę wakacji, ciepełka... Miłego pobytu ![]()
![]() |
#2503 | ||||
Rozeznanie
|
melduję, że u mnie też go brak, więc od południa prosze się go nie spodziewać
![]() Tola dzięki za zdjęcia. Śliczne są, takie radosne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2504 |
Zadomowienie
|
Anadun, my mieliśmy pojechać od razu po ślubie, specjalnie na to wcześniej oszczędzaliśmy... A w ostatniej chwili trafila nam się okazja kupić piękne autko... i zdecydowaliśmy się na samochód zamiast podróży.. Teraz trochę żałuję, bo samochód i tak byśmy kupili, prędzej czy później, a podróż poślubna to jednak ma swój urok po ślubie.
Też oszczędzamy, bo marzy nam się mały domek, ale tej podróży na pewno sobie nie odmówimy, pytanie tylko kiedy uzbieramy wystarczającą ilość pieniędzy, żeby w końcu poechać ![]()
#2505 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
u mnie dziś nerwowo - kolejne dwie rozprawy w sądzie - jest na nich tylko pan S. z adwokatem a ja dostaję tu nerwicy ![]()
![]() |
#2506 |
Wtajemniczenie
|
Lenka, a gdzie się wybieracie? Ja juz marzę o kolejnych wakacjach- chcemy się wybrac stopem w kraje nadbałtyckie, mam nadzieję że się uda
![]() Jodie, trzymaj się i nie stresuj, pan S. pewnie na razie nie może się odezwać, na pewno będzie dobrze. My robimy dzisiaj miniparapetówę, zaro zacznę przyrządzać jakieś żarko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Zakorzenienie
|
dzwonił pan S. - jest chyba dobrze , ale wszystko okaże sie za miesiąc - będą jeszcze rozprawy.
![]() |
#2508 |
Zadomowienie
|
Pola, postanowiliśmy, że jak uzbieramy kwotę, którą sobie założyliśmy, to po prostu się spakujemy i poszukamy last minute dokądkolwiek- byleby tam było duużo słonka i dużo wody... Gdzieś daleko i choć trochę egzotycznie, romantycznie = prawdziwe wczasy z odrobinką zwiedzania (uwielbiam zwiedzać nowe miejsca). Nie chcemy się na nic nastawiać, tylko zrobić sobie niespodziankę
![]() PS. Co pysznego robisz do jedzenia? ![]() Jodie, głęboki wdech, będzie OK!!!!
#2509 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
katey a moze spakujesz nas do walizki??
a miałam być teraz w Turcji ![]() ![]()
![]() |
#2511 |
Wtajemniczenie
|
Jodie, pojedziesz sobie w prawdziwą jesienną, np. listopadową słotę, gdy my wszystkie będziemy aplikować sobie grzańce i ciepłe gacie.
Lenka, do jedzenia robię dwie sałatki- jedna z tuńczykiem, serem żółtym, jajkiem, szczypiorkiem i kukurydzą, a drugą z kulkami z mięsa mielonego, papryką, cebulka i oliwkami (to eksperymentalnie, z tego co mam na stanie ![]() ![]() A jeśli chodzi o ciepło i dużo wody, polecam Portugalię, my tam byliśmy na naszej podróży poślubnej właściwej (bo bezpośrednio po ślubie skoczyliśmy na tydzień w Tatry) |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja wczoraj na obiad zrobiłam kluski śląskie, jeszcze zostały na dziś, więc leniuchuję i nie robię dziś obiadku ![]()
![]() |
#2514 |
Rozeznanie
|
![]()
Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie czapki
![]() Lenka no no no ale narobiłaś tych klusków ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Wtajemniczenie
|
Ale dziewczyny Wy jesteście zdolne z tym gotowaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Rozeznanie
|
Ja bardzo lubię gotować i często mam ochotę na eksperymenty. Niestety mój K. przyzwyczajony jest do tradycyjnej kuchni, a warzywne zapiekanki, kalafiorki czy jakieś sałatki brokułowe odpadają
![]() ![]() Złapałam lenia totalnego. Nic mi się nie chce ![]() Lenka, fajne Ci te kluski wyszły. Wrzucałas juz przepis na forum?? Jeżeli nie to chętnie skorzystam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam Tak jakos mało sie udzielam i nawet sie nie "pochwaliłam", że wrociłam tydzień temu z Turcji, i co ja zrobiłam mogłam tam gdzieś zostać i poczekać do wiosny, bo jednak z dnia na dzień zmienić tempetare z 35 stopni na 8 to jest sztraszne ![]() pozdrawiam ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() ![]() Jak się czujesz?? Sonia, te kluski czy pierożki to naprawdę prosta sprawa, ja często robię duże porcje i mrożę, a potem jak mi się nie chce gotować to wyciągam z zamrażarki i odgrzewam. Nawet sosy robię zawsze w większych ilościach i zamykam na gorąco. Skrzatek, leniem się nie przejmuj, jest taka pogoda ostatnio, że mnie się z domu wychodzić nie chce (i nie wychodzę ![]() Co do przepisu, to robię wszystko na oko, na 1 kg ziemniaków (koniecznie z poprzedniego dnia, zimnych) daję 1 szkl. mąki ziemniaczanej i płaską łyżkę pszennej, do tego 1 jajko i odrobina soli. Gotują się 2-3 minutki. Ja do tej pory rzadko robiłam takie tradycyjne dania, oboje wolimy lżejsze, na bazie ryżu i makaronów, ale coś mnie naszło ostatnio na takie cuda ![]()
#2519 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przepis na te kalafiory mam z tej strony:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...m/przepis.html A kalafiory jeszcze bardzo lubię w takiej sałątce: Sałatka z kalafiora i sera koziego - składniki
Kalafiora ugotuj w mocno osolonym wrzątku (5-10 minut), tak aby po wystudzeniu był lekko chrupiący. Ostudź go, podziel na różyczki i zalej winegretem przygotowanym z soku z cytryny, oliwy i cukru (sos powinien być słodko-kwaśny). Do kalafiora dodaj pokrojone w paseczki jabłko, posiekaną dymkę oraz pokrojony w drobną kostkę ser. Wymieszaj i wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem przypraw sałatkę solą i pieprzem udekoruj kaparami. Mój Krycha jest rewelacyjny do gotowania, bardzo mu smakuje jak gotuję, uwielbia eksperymenty, czasami sam coś przyrządza (we Francji szalał z owocami morza). A pierogi często robimy razem z mamą- taśmowo, idzie duzo szybciej i mi to sie tak pozytywnie kojarzy- jak to drzewiej bywało, niewiasty lepią wspólnie pierogi, mnie wtedy zawsze bierze na przyśpiewki ![]() wiolkaslonko, ja też optymistycznie na to patrzę, od października ma wrócic lato podobno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Wtajemniczenie
|
Ale się głodna zrobiłam przez te rozważania o jedzeniu. Zbieram się do domu a tam pewnie gary puste.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.