|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Wyciągnęłam to cudo z podwieszonych wątków - tylko proszę się nie zrażać moją wagą, że jest za niska czy coś, bo nie zamierzam wcale z odchudzaniem szaleć.
Ważę 46 x 24= 1104 poprawione: 1104 x 0,9 = 993,6 To strasznie mało, prawda? I jeszcze jedno - chcę schudnąć, bo zawsze ważyłam troszkę mniej i jest mi nieswojo z tymi kilkoma kg po zimie (mam 158 wzrostu)
|
|
#2492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę obiadu, deseru, podwieczorku, śniadania
|
|
#2493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a kolacja jakoś nie chciałam więcej po podwieczorku mi jakoś tak strasznie gorąco i nie miałam ochoty XD ( ja, ja to napisałam )
|
|
#2494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
też był. Jestem skandalicznie nisko aktywna, czyli, że razy 1. Potem to się zmieni, ale chwilowo - czasu brak...
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze R :
Ś. 1 razowy + liść sałaty lodowej +plasterek szynki + jajko gotowane + koktajl truskawkowy ( 12sz. + kefir + otręby pszenne 4 łyżki - pierwszy raz dzisiaj jadłam )Ś2. kawa + jablko + rzodkiewki (2 śniadanko było u babci dlatego tak ubogo) O. połowa piersi z kurczaka w carry (resztka obiadku z wczoraj) + 50g ryżu brązowego + sałata lodowa z połową awokado (ile mozna go jeść ?) P. kefir + 3 ciastka owsiane ZŁOTOKŁOSY (chyba cukru mi brakuje nie mogłam sie powstrzymać. Co można jeść żeby dostarczyć organizmowi curku, akurat dzisiaj podwieczorek był o 18 więc na owoce już za póżno.)K. 4 rzodkiewki + 1/3 tuńczyka wsw. + jajko (bez żółtka) + połowa wiśniaka z koperkiem + czerwona herbata
|
#2497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
smak6malin - tylko że moja funia to ma same smakołyki które raczej na R się nie nadają
, a tu mnie złapałaś na tym awokado i ryżu nieprzyuważyłam tego ...eh... chyba będe musiała bardziej szczegółowo ten mój jadłospis spisywać a jeśli chodzi o omlet to jak się go przyządza ? Bo ja zawsze z jajka i bułki tartej robiłam.
|
#2499 |
|
Rozeznanie
|
U.
Śniadanie: pszenna posmarowana topionym serkiem pomidor 2 śniadanie: 1/2 jogobelli truskawkowej dużej 2 garści muesli trochę pestek słonecznika Obiad: 1/3 szklanki brązowego ryżu trochę mięsa mielonego (na łyżce oliwy) + sos do spaghetti (czyli spagetti z ryżem zamiast makaronu ;D) Podwieczorek: danio waniliowy ze dwie garści pestek ze słonecznika Kolacja: twaróg chudy 125 g trochę kefiru Jak ilościowo? Cały dzień się uczę, więc nic nie ruszam i jak zwykle nie wiem czy za dużo, czy za mało =/
|
#2500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=106104
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
Okropna jestem ech... a myślałam, że tak dużo zjadłam .Postaram się bardziej jutro. Dzięki za ocenę
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głowa do góry, przecież to tylko jadłospis
|
|
#2504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2505 |
|
Rozeznanie
|
U
1. mc Flurry z d'aim i polewa karmelową średnia cola zero (byłam na badaniach na czczo i zahaczyłam o mc'a po nich )2. kanapka z dwóch kromek chleba ciemnego z pełnego ziarna + plaster pomidora + sałata + szynka z indyka + plasterek świeżego ogóra 225ml soku naturalnie mętnego z jabłek i borówki bez cukru 3. ok.50g makaronu graham (odliczone przed ugotowaniem) + truskawki (1,5 szklanki) + jogurt naturalny (330ml) 4. serek wiejski z pomidorem (taka przekąska) 5. szklanka jogurtu mlecznego (pyyychota ) z muesli i otrębami
Edytowane przez Carmel Choco Czas edycji: 2008-06-09 o 11:58 |
|
|
|
#2506 |
|
Raczkowanie
|
R:
śniadanie: bułka pełnoziarnista + świeży ogórek + rzodkiewka + sałata + kawa z mlekiem i 2 łyżeczkami cukru (wiem, że nie ma białka, ale teraz choruję i rano wzięłam to, co było pod ręką, żeby tylko nie zażywać lekarstwa na pusty żołądek )drugie: serek wiejski 150g 3% + 200 ml kefiru + truskawki (wszystko zmiksowane; wyszedł pyszny koktajl, szkoda tylko, że bez cukru )obiad: dwie piersi z kurczaka smażone na oliwie w przyprawach "fit up" do mięsa + sałatka (pomidor, świeży ogórek i 2 kiszone ogórki, 4 rzodkiewki, kilka liści sałaty,szczypiorek w przyprawie "fit up" do sałatek) podwieczorek: serek wiejski 150g 3% z orzechami laskowymi kolacja: tuńczyk wsw (puszka) I jak? Ile takie menu może mieć kcal orientacyjnie?
start: 01. 06. 65, 64, 63, 62.2, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55 ![]() 22..06. talia: 70 cm, będzie 63 cm ![]() na wysokości pępka: 82cm, będzie 75 cm ![]() Nie da to się tylko spodni przez głowę włożyć!! ![]() |
|
|
|
#2507 |
|
Raczkowanie
|
Moje kolejne podejście do R
![]() 1. około 200g wieśniaka, pół pomidora, rzeżucha. 2. 75g wiejskiego lekkiego (wiem, mało, ale był taki kwaśny i wodnisty, że nie podołałam) 3. 2 garści kostki sojowej(na sucho mierzone) czyli myślę około 80g, pół pomidora, 2 łyżki wieśniaka. 4. wiejski lekki (może tu mi się trafi smaczny-.-), łyżeczka pestek słonecznika, łyżeczka migdałów. 5. 200g sera białego chudego. I jak ?
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Poradźcie mi co mogę wszamać słodkiego na R?
Wiem,że nie powinnam ale jestem w trakcie okresu a mam bardzo obfite i jak nie zjem czegoś słodkiego to się przewrócę i nie wstanę ![]() Myślałam o paru kawałkach gorzkiej czekolady albo o kinder bueno. Co lepiej zjeść? |
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kinder bueno lepiej sobie daruj
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję za ocenkę, jestem w I fazie SB, a tam rezygnuje się z węgli to dlatego Kostki sojowej wyszła mi cała miska i zapchałam się, teraz mam jakiś problem z żołądkiem coś mnie pobolewa to nie wiem co zrobię z podwieczorkiem. To co mogę jadać jak nie jem tych węgli, żeby było bardziej rozmaicie przepraszam za OT
|
|
#2512 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R/U:
śniadanie (6:30): 50g chudego twarogu, owsianka (szklanka mleka 1,5% + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + łyżka pszennych) z garścią suszonej żurawiny, jabłko, 3 truskawki II śniadanie (10:40): 150g wiejski lekki, jabłko przekąska (12:40): garść orzeszków obiad (16:40): 40g ryżu brązowego (waga przed ugotowaniem) z ok. 350g truskawek zmiksowanych z 50g twarogu chudego kolacja (19:00): jajko na miękko, pomidor, marchewka
|
#2513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój jadłospis jest mało urozmaicony. Uważam, że nie powinno jeść się więcej niż 2 serki wiejskie dziennie . Na śniadanie możesz sobie zrobić jajecznicę na łyżce oliwy z oliwek z warzywami. Na II możesz zjeść serek wiejski + koktajl warzywny. Na obiadek jakieś mięsko usmażone na oliwie z oliwek/oleju rzepakowym i do tego puree z kalafiora (kalafior zmiksowany z odrobiną serka wiejskiego i oliwy) Podwieczorek to może być jakaś sałatka z owocami morza, a na kolację powiedzmy, że twaróg ze słodzikiem, aromatem waniliowym i kakao gorzkim (z tego co pamiętam mozna gorzkie kakao)
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
start: 01. 06. 65, 64, 63, 62.2, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55 ![]() 22..06. talia: 70 cm, będzie 63 cm ![]() na wysokości pępka: 82cm, będzie 75 cm ![]() Nie da to się tylko spodni przez głowę włożyć!! ![]() |
|
|
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Dwie kromki chleba graham z masłem, szynką, żółtym serem, pomidorem i sałatą tak mało zjadłam, bo podobnie jak Carmel byłam dziś na badaniach na czczo i tylko takie coś pożarłam potem w samochodzie. ;p II śniadanie: Taki sam zestaw kanapkowy jak wyżej, jabłko, banan III śniadanie: Belriso waniliowy, garść orzeszków, parę truskawek Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana Kotlet z kurczaka panierowany w tradycyjny sposób Trochę ponad 1/2 torebki białego ryżu Sałatka grecka Deser: Kawałek śmietanowego ciasta z orzechami, wiórkami kokosowymi i czekoladową polewą ^^ Podwieczorek: właśnie sobie przyniosłam do konsumpcji: Bułka z wieśniakiem Piątnicy z "truskawkami" Trochę prawdziwych truskawek Kolacja: Hmmm, zostało jeszcze sporo tej sałatki greckiej Do tego może tosty z szynką czy coś równie chlebkowego, dziś mam kanapkowy dzień
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
U:
Sn: 4 kromki chleba fitness z jajkiem i kielkami soi IISn: duza grahamka z salata, pomidorem, rzodkiewka, plasterkiem sera zoltego 22% tl., jablko O: 4 pierogi ruskie, 4 pierogi z truskawkami (mama zrobila, pyszne D: rozek orzechowy P: 200g serka homo z 3 lyzeczkami slonecznika, szklanka koktajlu (truskawki, mleko 1,5%) K: 250g twarógu chudego wymieszanego z rzodkiewka i szczypiorkiem, grejpfruit razem ok 2000kcal Owocowo dzis ![]() Prosze o ocene
|
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo i tak tyle białka się nie przyswoi, a od małej ilości węgli na kolację nie przytyjesz :P |
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do kolacji masz oczywiście rację tylko, że ja sie boję węgli na noc (wiem, że to głupie). Postaram sie przelamać do tej jednej kromeczki
|
|
|
#2520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jutro chyba zjem jakieś jajko czy coś z jednej strony chciałabym móc tak sobie jeść wszystko, ale kiedyś jadłam na prawdę duuuużo.Dziękuję i przepraszam za OT;* z ciekawości zamieszczę mój stary, myślę że według waszych ocen będzie to przynajmniej przytycie, ha ha. 1. 2 kajzerki posmarowane masłem, jedna połówka z serem żółtym i keczupem, druga z szynką, pomidorem i jajkiem i majonezem, trzecia z paprykarzem, a czwarta z szynką i serem. Kakao na mleku 2% czasem jakieś ciastko. 2. kanapka z chleba zwykłego z masłem szynką i serem, jajko, herbata. 3. przynajmniej 250g makaronu do spaghetti, 250g mięsa wieprzowego, sos do spaghetti ze słoika, ser żółty, a to wszystko na oleju. 4. tutaj był z reguły "napad" na sklep z koleżankami Ha ha. ciastka, czekolada, picie gazowane, chipsy etc. 5. kanapka z chleba zwykłego z masłem i szynką i pomidorem 6. 2-3 kromki chleba zwykłego z masłem, pasztetem, albo szynką, serem żółtym, pomidorem. Albo jajka w majonezie, jajecznica + 2-3 kromki chleba zwykłego z masłem. a tu czasem się zdarzało, że przekąsiłam coś słodkiego. takich jadłospisów było mnóstwo i dochodziły czasem o 23. kebaby etc. i mogłabym tak wymieniać, a najlepsze było to, że nie tyłam ! a teraz. Na pewno nie był on zdrowy, ale mogłam jeść to na co miałam ochotę i taki mały oftopek mam nadzieję, że nie zostanę ukarana przez nasze Moderatorki
Stoję tu skromnie ;D moje szczęście! no uśmiechnij się do mnie (; wielkiee odchudzanie! 4.07.08 2.08.08 czy to możliwe ![]() .58 _57_56_55_54_53_52 .Edytowane przez principita Czas edycji: 2008-06-09 o 19:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

to niemożliwe

) : 2 gałki lodów czekoladowych, garść pokrojonych orzechów laskowych, kilka łyżeczek kakao
(białko: o jajka, garść żytnich, garść owsianych, łyżeczka budyniu cappuccino), garść BF, garść musli, łyżka otrębów owsianych, jogurt owoce leśne(135g), 200g truskawek, z 10 czereśni, wafel ryżowy, ciasteczko owsiane
), kinder bueno white, 100g truskawek
corny big orzechowy, 2 pierniczki lukrowane z nadzieniem truskawkowym, 1 petitek lu go, mc flurry z sosem truskawkowym i d'aim
(ciii kiedyś będzie więcej
jakie niezdrowe, głupolu?
)
?
(chyba cukru mi brakuje nie mogłam sie powstrzymać. Co można jeść żeby dostarczyć organizmowi curku, akurat dzisiaj podwieczorek był o 18 więc na owoce już za póżno.)

_57_56_55_54_53_52

dziękuję za ocenkę, jestem w I fazie SB, a tam rezygnuje się z węgli to dlatego