![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Na 10 rocznice dostanie prezent
![]()
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2494 |
Rozeznanie
|
U nas tez pytania o dzidziusia dawno sie zaczely, ale jak narazie wymowka jets fakt, ze w sierpniu lecimy na wakacje, a kobiecie w ciazy nie wolno latach (oczywiscie w tych poczatowych tyg.)
![]() A co do rocznic, to nie wiem co podarować mężowi... Zresztą ma ekstra żonkę, więc juz prezent jets wystarczający, nie??? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2495 |
Wtajemniczenie
|
Heeeeej
![]() Ja się przełamałam, zadzwoniłam do swojej teściowej i złożyłam życzenia. I było "mamo". Miałam taka potrzebę i już. Podobno była strasznie szczęśliwa ![]() Jeśli chodzi o rocznicę- chciałabym spędzić ją jakoś fajnie ![]() ![]() Chyba nic swojemu małżonkowi nie kupię bo on po prostu nic nie chce. Teraz mamy wesele to taka lepsiejsza koszula mogłaby byś fajnym prezentem...i do tego jakiś elegancki krawat ![]() ![]() Jeśli chodzi o dzidziusia. Nie ma presji. Nikt nachalnie nie pyta. Wiedzą, że nie mam pracy, nie jesteśmy zbytnio samodzielni (bo mieszkamy z moimi rodzicami) i póki przynajmniej troszkę się nie poprawi to nie przewidujemy. Chociaż myślę, że to już niedługo nastąpi (w ciągu roku).
![]() |
#2496 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, piekne zdjecia wstawilyscie
![]() ![]() Cytat:
![]() Malutka- slodziak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2497 |
Zakorzenienie
|
U nas nie było prezentów, TŻ tylko kupił mi kwiaty, a potem pojechaliśmy na kolację
![]() Nawet nie wiedziałabym, co mu kupić ![]() ![]() Dla rodziny nic nie robiłam, chociaż były jakieś oczekiwania. Miałam świetną wymówkę, bo piszę pracę magisterską i w ogóle nie mam teraz życia towarzyskiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2498 |
Konto usunięte
|
Myślę, że my sobie skoczymy na kolacyjkę tego dokładnie dnia, a w weekend dla rodziny TŻ zrobimy grilla...oni każdy mają powód do tego
![]() A dziecko? No cóż...pytają...pytają wszyscy i już mnie to bawi. Zwłaszcza jak odpowiadam, że nie chcemy mieć, bo ja nie lubię dzieci. Krótki tekst, ale za każdym razem mam polew, bo każdy oczy wywala i zdziwiony ![]() U mnie priorytetem jest skończenie mgr. A większość rodziny mówi, po co mi...lepiej bym sobie dziecko zrobiła, bo będzie fajnie. Szczerze, to ja nie widzę nic fajnego w macierzyństwie, jak na razie, dzieci mnie drażnią i koniec. Jak mi się odmieni, to podziałamy. Szkoda, że tak ciężko jest to niektórym zrozumieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2500 |
Zakorzenienie
|
aldrin moja mama ostatnio często mówi, że chce już chodzić z wózeczkiem na spacer, więc się wkurzyłam i odpowiadam jej "to jaki masz problem zeby sobie kupić"
![]() I nas tez pytała mama czy chcemy przyjść na jakiśobiad na rocznice albo czy coś robimy w sensie jakąś "impreze", ale powiedziałam, że to nasza pierwsza rocznica i chcemy ja spędzić sami. Nikt się nie obraził, tylko przyjął do wiadomości ![]() ![]() justi ale skoro im tak wygodnie to niech sobie mają takie chore układy heh karo ja to w ogóle jestem złą żoną./ mój mąż nic nie dostał na urodziny i na rocznice chyba też nic nie dostanie heh. Tzn na urodziny zamówiliśmy mu koszulkę na all i juz była zapłacona i tylko mieli przysłać jak gościu napisał maila, ze nie doszła do niego paczka z Anglii i oddał kase. Ale jeszcze ją zamówię i G dostanie z opóźnieniem ![]() A w ogóle to powiedziałam G, że w rocznicę nie będę gotowała obiadu, więc moze się domysli zeby mnie na niego zabrać hehe.
![]() |
#2501 | |
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;34365725]My byliśmy w Rzymie na zaległej podróży poślubnej
![]() A może idźcie na jakąś kolację do restauracji, a rodzicom możesz powiedzieć, że mąż Ci zrobił niespodziankę i nic nie wiedziałaś. I wtedy spędzicie rocznice tylko we swoje... A rodzicom możecie zrobić obiad np. w niedzielę przed rocznicą? Ja kupiłam K. koszulę a on mi kolczyki i zawieszkę. A od rodziców dostaliśmy od moich żelazko a od K. odkurzacz ![]() Obiad to robię w niedziele co dwa tygodnie bo mieszkamy z rodzicami i jakoś nam tak głupio było w niedziele jeść samemu wiec umówiliśmy się, że jedną niedziele mama gotuję w następną ja. Więc dla nich taki obiad to żadna nowość a teściów nie mam zamiaru prosić na obiad. Oni nawet w święta nas nie zaprosili na obiad(teściowa jest oszczędna i szkoda kasy wydawać na 2 dodatkowe osoby) to ja mam ich prosić do siebie? nie ma mowy. A jak zrobię grilla to będzie drętwa atmosfera ze względu na naszych tatusiów No ale widzę że dużo z was robiło jakąś imprezę ze względu na rocznice może też będę musiała coś zrobić. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2502 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() U mnie babcia się nie może doczekać i cały czas coś o dziecku gada. Ja jestem za młoda na takie rzeczy, z resztą nigdy nie lubiłam dzieci, wolę zajmować się zwierzętami jeśli już. Podobno koło trzydziestki instynkt macierzyński takim jak ja czasem się odzywa. Zobaczymy. Z resztą technicznie to też trudne do wykonania, ja z magisterką na głowie, z pracą na umowę o dzieło, w wynajętym mieszkaniu, a mąż przeważnie za granicą. Nie rozumiem tego automatycznego połączenia, jak ślub to zaraz wszyscy czekają na dziecko. Ba jak się zaręczyliśmy to wiele osób pytało, czy nie jestem w ciąży. Jakby już z miłości nie można było wyjść za mąż. Dojrzałość do ślubu, a dojrzalość do posiadania dziecka to dla mnie dwie zupełnie różne rzeczy. Mogą iść w parze, ale kto powiedział, że muszą. Ja to nawet mam chęć na jakąś imprezę rocznicową, nie mieliśmy wesela, więc w sumie impreza nam się należy. Ale to jeszcze cztery miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2503 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() anameon, ainhoa, megamag- trzymam kciuki za magisterki ![]() ![]() Byłam dziś u koleżanki co ma miesięczne dziecko. Masakra... Mały dużo płacze, mało śpi, marudzi...Tyle, że je. Sama się zestresowałam jak zaczął płakać wniebogłosy. Nieeee. To póki co, nie na moje nerwy.
![]() |
#2504 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też w tym roku się bronię, jak dobrze pójdzie to już 2 lipca. A dziś wkońcu skończyłam pisać pracę magisterską ![]() U mnie na roku ślub wzięły tylko 3 dziewczyny w tym ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała miała 3770g i 54cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Rozeznanie
|
To odezwe się i ja jako studentka
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciesze sie, że nie czekaliśmy na skończenie studiów ![]() to duża dziewczynka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2508 |
Zakorzenienie
|
E tam, ze studiami nie ma źle, bo ja mam dużą łatwość w przyswajaniu wiedzy. Tylko ta praca magisterska mnie męczy
![]() A u mnie dużo było ślubów, ale u mnie typowo żeński kierunek, więc pewnie i inne proporcje ![]() Ja przygotowując się do ślubu studiowałam 2 kierunki, miałam praktyki przez 4 miesiące, pracowałam, remontowałam mieszkanie i organizowałam wesele ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
Same studia a ślub i organizacja wesela raczej nie przeszkadzają sobie, prace zawsze można pisać wcześniej ale jeżeli już chodzi o obrony i ślub to trochę zamieszania jest. Ja miałam obronę w piątek w niedziele wychodziłam za mąż i powiem Wam, że stres był ogromny ale zawsze można sobie poradzić ze wszystkim.
Wszystkim broniącym się życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2511 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Na licencjacie byłam na dziennych studiach, to tam faktycznie nikt o ślubie nie myślał, raczej o imprezach. Ale na magisterskie poszłam zaoczne to tu wiele dziewczyn, albo już jest mężatkami, albo niedługo wychodzi za mąż. W czasie studiów trzy dziewczyny z mojej grupy urodziły dziecko. Jedna wzięła dziekankę, ale pozostałe dzielnie chodzą na zajęcia. Jedna nawet z dzieckiem i mężem na wykłady przyjeżdżała. Mamy bardzo rodzinną atmosferę. ![]() Kawał baby! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() co do obrony to ja się obroniłam po ślubie. nie udało się we wrześniu, padło na marzec. i na spokojnie sobie pracę poprawiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
No to bardzo ladnie
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 |
Konto usunięte
|
Co do prezentu na pierwszą rocznicę ślubu, to nie kupujemy upominków.
Ja chcę zakupić mały torcik ze świeczką, którą razem zdmuchniemy, kartka z zyczeniami i miło spędzimy wieczór, kolacyjka w ulubionej knajpce, kino, spacer i cudowna noc. A potem w sobotę dla rodziców, dziadków i chrzestnych zrobimy grilla małego i już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2515 |
Wtajemniczenie
|
Ja też brałam ślub i broniłam się w tym samym roku. Obrona była 6 lipca, a 6 sierpnia ślub i wesele.
![]() My chyba nie będziemy sobie robić żadnych prezentów, chociaż jeszcze o tym nie rozmawialiśmy. Obiadu też żadnego nie planuję i myślę, że rodzice (ani nikt inny) tego od nas nie oczekuje.
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Niunia gratuluję córeczki
![]() Co do rocznicy - nie wiem - coś z Kubą musielibysmy zrobić, ale mama już się zaoferowała, że się nim zajmie. I dziwią mnie jakieś imprezy rocznicowe - w końcu rocznicę ma tylko dwoje ludzi, a nie cała rodzina. Moze drugie wesele zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2517 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie dziękuję ![]() Ja w tym roku obrona 10 lipca, a wczesniej pod koniec czerwca obrona na n-la kontraktowego ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2518 |
Rozeznanie
|
nie
![]() ![]()
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2012-05-30 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha jakie to były czasy ![]() Obronę masz w moją rocznice więc na pewno będę trzymać kciuki za ciebie ![]() Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2012-05-30 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i w sumie to raczej nie obrona, a rozmowa ![]()
Edytowane przez happy2gether Czas edycji: 2012-05-30 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.