|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4708510 2]Wow
![]() ![]() Dzięki. Muszę powiedzieć, że mam wsparcie: na początku rodzice płacili mi za buty, bo nie miałam kasy (na szczęście od 2 lat mam dobrą pracę ![]() W tym tygodniu zajechałam hardkorem nawet jak na mnie, bo: Pon: wracanie do domu w burzy (tej co wyzej pisałam) : 2.5km Wt: 12 km biegu rano + 2.5km wracani do domu w deszczu Sr: powtorki 600m + 2.5km wracania do domu w deszczu Czw: Insanity + 2.5 wracanie do domu w deszczu Pt: 20 km Sob: fartlen 8km + 2km w sandałach Niedz: 5km + Insanity. Dodam, że dostałam okres we wtorek :P
#2492 |
Zakorzenienie
|
Fioletowa witamy
![]() Oye myślę, że jak dzieci mają wzór do naśladowania to chętnie będą uprawiać sport. Mam przynajmniej taka nadzieję, że nasze dzieci będą wolały isc na rower, pobiegać czy cokolwiek innego niż siedzenie przed kompem. A niestety znam trochę takich dzieci 8-9 letnich, która wołami nie da się odciągnąć od komputera albo komórki. Na dwor prawie nie chodzą. Cacajuate wiedziałam, że jestes hardcore, ale jak wszystko napisałas w ciągu to wyszło jak bardzo hardcorowy. W szkole nienawidzilam wfu br... Może moja przyszłosc to też ultramartony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
Rany cacajuate kocham Cie
![]() No wlasnie troszke sie tego obawiam Mandragorrka, ze ciezko bedzie sie zdecydowac na drugie, no ale teraz naprawde, oszalalabym..... Znajoma ma rewelacyjny wozek biegowy, tylko teraz nie pamietam nazwy, ale sie dowiedziec moge ![]() Ja do cwiczen wrocilam rowno po pologu, 6tyg, ale za szybko to bylo ![]() ![]() ![]() Hahaha Madziu, tak, historie o zwazonym mleku znam hahaha. Ale co "najlepsze", mlody faktycznie po moich cwiczeniach nie chcial lapac piersi, potem sie zorientowalam, ze to wina.....plynu do kapieli, musialam sie przerzucic na nowo na Bialego Jelenia ![]() Fioletowa, hej! Cacajuate, mieszkanie w Mexico? Planujecke zostac tam na stale? I z ciekawosci, jak nie chcesz to nie pisz, ale Twoj tz jest Polakiem czy Meksykaninem? ![]() Ja dzisiaj plecy pekniete dakej i okres. Ja pierdziu!!!!!!!!! Czuje sie tak obrzydliwie, ze nie wiem co ze soba zrobic. Maz dal mi pospac do 9.30 (sam od 6 sie mlodym zajmowal) i posprzatal caluska chalupe. Kooooooocham go!!!!!
#2494 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cacajuate, mam do Ciebie pytanie. Biegam już dosyć długo, bo od pięciu lat. Nigdy nie były to jednak długie dystanse. Na początku robiłam to, by utrzymać w miarę ładną sylwetkę, 'odpękać; i tyle. Srednio mój dystans ograniczał się do 2-3 km codziennie. Miałam stałe kółko, które robiłam naokoło osiedla i tyle. Od czasu do czasu robiłam sobie 5-6 km na bieżni. Dopiero od kwietnia tego roku zaczęłam myśleć o zwiększeniu zakresu dystansu. Biegam od 10 do 16 km. Mam za sobą 3 biegi uliczne, 10 km i staram się pracować nad szybkością. Obecnie dyszkę na zawodach jestem w stanie zrobić w godzinę - i nic mniej. Czy poleciłabyś coś, żeby ewentualnie poprawić czas? Chętnie wypróbuje też jakieś domowe ćwiczenia, jeżeli któreś nadają się w tym celu. Widzę w Twoim tygodniowym treningu również Insanity, polecasz?
![]() |
#2495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do stażu najpierw: 5 lat to dużo biegania. Teoretycznie. Bo 2-3 km to jest właściwie nic, niestety, wielkim podkładem nawet pod dychę to to nie jest. Zwłaszcza jeśli nie robiłaś innych ćwiczeń, to możesz zakładać, że właściwie zaczynasz od zero, ot, tyle, że nie masz nadwagi i nie jesteś kompletnie niesprawna. Co zrobić żeby biegać na dychę szybciej. Ogólnie to trzeba robić dużo różnych biegów o bardzo różnej szybkości i długości. Dychę buduje się głównie na interwałach, także trzaskanie 200m, 400m w seriach. Do tego fartlek, albo interwałowe bieganie. Ile tego, to nie wiem, bo de facto ciężko powiedzieć, ile na starcie jesteś w stanie. Tu się właściwie rozbija sprawa o to, jaka jest serio Twoja sprawność. Do tego muszę wiedzieć, czy: - jesteś w stanie przebiec 5km poniżej 30 min i jeśli tak, to w ile - ile jesteś w stanie max wyciągnąć na kilometr - jak się rozkładały czasy przy tej godzinie na 10 km: równo na kilometr, czy zwalniałaś stopniowo -jak tam z Twoją siłą mięśni, ile możesz zrobić przysiadów, pompek - jak tam z Twoją gibkością - rozciąganiem - jak z Twoją wytrzymałością beztlenową Bez tego ciężko ułożyć plan i coś radzić. Insanity jest super, ale też nie jest dla pierwszaków, to jest serio dość intensywne, trzeba wiedzieć jak się pilnować żeby dobrze te ćwiczenia robić itd. Do tego też potrzeba wprawy, gibkości i sporo siły mięśni. To nie jest program dla początkujących. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Miło mi ![]() ![]() Tak w Meksyku, ja już od dawna planuje, TZ jest stąd. Z Polakiem 'chodziłam' ostatnim razem w LO, wyemigrowałam prawie dekadę temu, od prawie 4 late jestem w MX.
![]() |
#2496 |
Konto usunięte
|
Ja tu wyskoczyłam ze swoim marszowaniem, a dookoła same doświadczone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Zadomowienie
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4709267 1]Ja tu wyskoczyłam ze swoim marszowaniem, a dookoła same doświadczone
![]() Od czegoś trzeba zacząć, spoko
#2498 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | |
Zakorzenienie
|
Cacajuate jeśli kiedys odwiedzisz Pl to powinnas wziąć udział w biegu rzeźnika - www.biegrzeznika.pl
Mówiąc w skrócie: 80 km po górach (jest też trasa 100 km). Limit 16h, start o 3 w nocy. Biegnie się parami, co stanowi dodatkowe utrudnienie. Para nie może oddalać się od siebie na więcej niż 100 m. Akurat coś dla Ciebie i Twojego Tz ![]() Cytat:
Ciekawe jak mi to pójdzie. Mam tylko nadzieję, że szybko zmobilizuje dupke. Teraz aż mnie nosi, a jak będzie po porodzie ![]() Namiary na wozek chętnie przegrane. [1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4709267 1]Ja tu wyskoczyłam ze swoim marszowaniem, a dookoła same doświadczone ![]() Od czegoś trzeba zacząć. Ja też nie biegam duzo, a teraz to wcale i też będę zaczynać od maszerowania ale to co. Jednak uważam że lepiej otaczać się osobami biegajacymi, które dają przykład. Bo jaki będziesz miała przykład z koleżanki, która przebiegnie 2 kilometry i uzna to za szczyt swoich biegowych dazen? No i oczywiście dziewczyny które tu się regularnie udzielają swojej biegowy formy nie zbudowaly w miesiąc. Biegają już długo, ale spoko wszystko przed nami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
Uwaga, chwale się w piątek biegam w biegu hepeningowym malutki dystansik ale uwaga, bieg był przebierany ja to ta mulatka w afro
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a starbacks zrobil mi dzien ![]() ![]() ![]() ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie jak tak :P
![]() |
#2504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie: a co Cie skłoniło do tego żeby biegać boso
![]() ![]() |
![]() |
#2506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
BAN stały
|
Zapisałam się na swój pierwszy w życiu bieg na 5 km. Trzymajcie kciuki w niedziele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Zakorzenienie
|
tylko Ci ktorzy sie przebrali
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Popatrz też na panorame: w tym ultra zbiegasz do samego dna wąwozu. A potem wbiegasz w górę :P EDIT: O tu jeszcze znalazłam widoczki z La Sinforosa: ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Przez Ciebie Mandragorrka się podjarałam, a to dopiero za rok i 2 tygodnie ![]()
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2014-07-01 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
Mi w czerwcu chyba najsłabiej w ciągu roku, teraz 2tyg bez biegu.
Niestety też mam reflux głównie wysiłkowy, więc podczas biegu czasami zdycham, teraz czas na regenerację.
![]() |
#2511 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Probowalas gluta z siemienia na ten problem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
cacajuate, co to za buty na filmiku z La Sinforosa? Sorry, jezeli juz kiedys o tym pisalas, moze przeoczylam.
czarna_kawa80, alez Takie przebierane biegi sa niezwykle sympatyczne! ![]() A co do Twojego pytania, to jak zaczelam biegac przeszkadzala mi amortyzacja i poszukiwalam jakis minimalistyczncyh butow.. no i w koncu jako ze nic godnego uwagi nie znalazlam, a zawsze biegac chcialam po polach i lasach to stwierdzialm, ze po co w ogole mi buty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Zakorzenienie
|
Patiasym ja uważam że bieg boso jest super na ćwiczenie mięśni stopy, ale oczywiście nie tak że ja sporo biegając w butowej amortyzacji calkiem zrezygnuje z butów, po prostu mam na to za słabe stopy, traktuje to jak ćwiczenie, i spora przyjemność od święta.
Cacajuate od lutego "gluta z siemielnianego"zjadam, tabsy rano, ale niestety nic to nie daje przy większym wysiłku, zgaga, ogromny ból brzucha, i kilka wizyt na IP bo co jakiś czas jest na tyle źle ze fusowate wymioty, sorki za opisy.
![]() |
#2514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na biegach ludzie chętnie się przebierają. Niektórzy symbolicznie, a inni bardzo krewatywnie. Widzialam kiedys chłopa przebranego za krokodyla - ciepło było a on biegł w takim wielkim futrzanym stroju, albo pannę młoda w sukni, pończochach, welonie. Ciężko jej się bieglo ale bieg ukończyła. Policjantów, marynarzy, myszkę miki.... Wymieniać można bez końca. Cacajuate patrząc na filmik które wrzuciłas rzeczywiście nie ma co porównywać biegu w Pl i Meksyku. Zupełnie inne warunki. A co do jarania się biegami, to jedyne co ostatnio robię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Madzia współczuję dolegliwości ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego głupie? Nie, no zimą sprawiłam sobie vibramy i popylam w nich
![]() ![]() ![]() Krokodyl w futrze? Gad z włosami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Próbowałaś Sockwę?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() http://birthdayshoes.com/barefoot-ru...ible-of-course |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zakorzenienie
|
cacajuate i jak plany z pieskiem, masz już? Ja chyba w przyszłym roku zdecyduję się na psa, ale chyba przetestuje biegowo kilka ze schroniska. Chciałam huskiego od brata bo znalazł młodego z rodowodem w lesie do drzewa przywiązanego(jakiś dureń zapłacił majątek za psa a że nie spełnił jego oczekiwań to do lasu, tylko nie wiedział że każdy pies z hodowli ma chip) Ale niestety ten pies nie zgodzi się z moim kotem, ma instynkt łowczy na tyle wyrobiony że nie ma szans. Tz za to powiedział że zgodzi się tylko na dobermana, co to chyba niezafajne jako kompan biegowy?
Ostatnio biegłam z kolegi spanielem, to przy średnim tempie 4.30 przez 5 km miałam wrażenie że biegnę 5.40 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak ogolnie to wez kundelka moja suka ze schronu biega przy rowerze dystanse 25 km ona ma mocno atletyczną budowe długie łapy a ogólnie lekka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.