Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-08, 00:16   #2491
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

O kurczę, lecę do sklepu po gazetę
Stary 2008-06-08, 10:18   #2492
olka_222
Zakorzenienie

mowicie ten najciemniejszy ot taki sorbetowy..... chyba musze isc do sklepu
Stary 2008-06-08, 11:26   #2493
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka

A w Boots jest promocja na kosmetyki Avene. Wszystkie przynajmniej Ł1.20 taniej
gararetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 11:59   #2494
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Moje ostatnie zakupy to Avene Diacneal, krem na przebarwienia NeoStrata i dwa podkłady: Anessa(Shiseido) z SPF50 i Shiseido Sun Protection Liquid Foundation SPF43.
Nie wiem czy dadzą radę zastąpić normalny filtr. Używam Boots'a SPF50 i niestety-jest tłusty i zapycha mnie
Stary 2008-06-08, 13:42   #2495
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
mowicie ten najciemniejszy ot taki sorbetowy..... chyba musze isc do sklepu

sorbetowy - miałam na myśli, że jest przejrzysty, bardzo ślniący i bez drobinek Usta wyglądają bardzo soczyście

satine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 13:19   #2496
olka_222
Zakorzenienie

no i nie wytrzymałam... KUpiłam ten różowy, kolor naprawdę delikatny, i zaopatrzyłam się nawet w filtry SOLTAn, na pierwszy rzut oka po posmarowaniu na ręce filtr jest dużo mniej klejący niż Iwostinu, ładnie pachnie-nie chemicznie... zobaczymy A no i promocja jest na niego buy one get one free
Stary 2008-06-09, 16:04   #2497
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

olka_222 mówisz o tym filtrze do twarzy SPF50? Ja też go mam i niby nie jest bardzo tłusty ale jednak ja świecę się po nim niemiłosiernie i zapycha mnie Myślę nad spróbowaniem filtrów Chanel , Clarinsa albo Heliocare.Tak czy owak najpierw zaopatrzę się w próbki.

Mam dwa błyszczyki z Glamour. W sumie fajne są .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-09, 16:38   #2498
Mahora
Zadomowienie

A ja mam wszystkie trzy
Oficjalnie oglaszam, nienormalna jestem
Stary 2008-06-09, 20:08   #2499
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość
A ja mam wszystkie trzy
Oficjalnie oglaszam, nienormalna jestem
Ja tez mam wszystkie 3 Ale mysle, ze jestesmy calkiem normalne

Moj ostatni nabytek: http://www.thebodyshop.co.uk/bin/ven...anner-_-Promo3

w kolorze 02. Boski. Szczerze to kupilabym oba kolory bo zakochana jestem w brazero-rozswietlaczach BS, ale brazik byl za ciemny. A to limitowanka i juz sie konczy! Musialam wyslac meza do BS kolo jego pracy bo w moim juz nie bylo i nie bedzie (tak mi ekspedientka powiedziala i poradzila zeby szybko kupic online).

Poza tym upolowalam pedzel kabuki nars warty 55 funtow za 5 na ebayu i jestem baaardzo szczesliwa.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 20:24   #2500
olka_222
Zakorzenienie

aaliah aj też się na to napaliłam, ale jak dla mnie za duża cena w porównaniu z jakością.... jak dla mnie za krótko trwa efekt rozświetlenia, puder nie wygląda łądnie po dłuzszym noszeniu go na buzi... Za tą cenę można kupić rozswietlacz 7 kolorów z no 7 za 9 f. albo jeszcze takiej innej firmy dostępnej w superdrug'u za 6 f (dostępne 3 wersje ) takie z kwiatuszkiem ułożonym z tych pudrów w przezroczystym opakowaniu.
Stary 2008-06-09, 20:30   #2501
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
aaliah aj też się na to napaliłam, ale jak dla mnie za duża cena w porównaniu z jakością.... jak dla mnie za krótko trwa efekt rozświetlenia, puder nie wygląda łądnie po dłuzszym noszeniu go na buzi... Za tą cenę można kupić rozswietlacz 7 kolorów z no 7 za 9 f. albo jeszcze takiej innej firmy dostępnej w superdrug'u za 6 f (dostępne 3 wersje ) takie z kwiatuszkiem ułożonym z tych pudrów w przezroczystym opakowaniu.
Ale ja nie mam zadnych zastrzezen co do jakosci Niegdys zakupilam perlowe pudrowe kuleczki BS i sa REWELACYJNE. Efekt rozwietlonej idealnej cery bez podkladu Rozswietlacze BS wg mnie nie maja sobie rownych. Nawet meteoryty guerlaina sie przy nich chowaja moim skromnym zdaniem. Mysle ze i tym razem sie nie zawiode. A jakbym sie dluzej zastanawiala to by juz nie bylo nad czym
Stary 2008-06-09, 20:35   #2502
olka_222
Zakorzenienie

o no to ci niespodzianka ... Kurcze zasiałaś teraz we mnie wątpliwość czy wydać troszkę więcej kasi i się pokusić na tego body shop'a i opakowanie takie ładne.... A używasz może skrobi do zmatowienia twarzy? Jak tak to jak sie zachowuje cera w połączeniu z tymi dwoma specyfikami? No i ten pędzel mięciutki mnie też ciekawi który leżał koło tych pudrów
Stary 2008-06-09, 20:46   #2503
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
o no to ci niespodzianka ... Kurcze zasiałaś teraz we mnie wątpliwość czy wydać troszkę więcej kasi i się pokusić na tego body shop'a i opakowanie takie ładne.... A używasz może skrobi do zmatowienia twarzy? Jak tak to jak sie zachowuje cera w połączeniu z tymi dwoma specyfikami? No i ten pędzel mięciutki mnie też ciekawi który leżał koło tych pudrów
Wlasnie wyprobowalam. Swietny kolor dla bladziocha jak ja. Jednoczesnie rozswietla i brazuje b. delikatnie. Pod te pudrowe kuleczki o ktorych pisalam to juz nic nie nakladam oprocz Hollywood Glo Benefitu, ale nie wiem czy to potrzebne. Robie to chyba bardziej z przezwyczajenia. Nie uzywam skrobi i dziwnym trafem cera mi sie pod tymi kulkami nie przetluszcza, co mnie zaskakuje i cieszy. Kulki brazujace BS moge z czystym sumieniem polecic, jak mam je na twarzy to wszyscy mi mowia ze slicznie wygladam. Czego chciec wiecej? Mam te: http://www.thebodyshop.co.uk/invt/07296 i limitowana edycje zlota. Jesli masz ciemniejsza cere to lepsze beda te brazowe.

Pedzelek do brazera dzis wlasnie kupilam zeby uzupelnic kolekcje pedzli. Mam wszystkie z BS i jestem bardzo zadowolona. Pedzelki sa mieciutkie, ze sztucznego wlosia, bardzo komfortowe w uzyciu.
Stary 2008-06-10, 16:56   #2504
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Dziewczyny jak się zamówi subskrypcję w Cosmopolitan dają właśnie chyba te dwa niżej wymienione pudry gratis. Też się zastanawiałam ale w sumie dużo mam już brązerów i rozświetlaczy.
aaliyah kusisz Jak tam brzusio?
Stary 2008-06-10, 17:23   #2505
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak się zamówi subskrypcję w Cosmopolitan dają właśnie chyba te dwa niżej wymienione pudry gratis. Też się zastanawiałam ale w sumie dużo mam już brązerów i rozświetlaczy.
aaliyah kusisz Jak tam brzusio?
To trza subskrybowac Kuseczko Nigdy za wiele brazerow, a szczegolnie rozswietlaczy

Brzusio daje juz o sobie znac. Duzo urosl ostatnio i juz widac ze jestem w ciazy Nikt juz mnie nie posadzi, ze sie spaslam
Stary 2008-06-15, 11:09   #2506
olka_222
Zakorzenienie

kuseczka ja mam do twarzy dwa: jeden lkrem spf 50 i mleczko do ciała spf 25. mleczko hcyba mnie zapchało- nie doszłam tylko do tego czy to wina jego czy skrobii którą pierwszy raz użyłam... ale dam im szanse bo naprawdę nie są takie tłuste jak pozostale filtry.
A no i do tego trochę bieli- co dla mnei akurat jest dobre bo chcę ukryć czerwony odcień mojej skóy jaki ostatnio przybrała. Nie wiem czy to wina tych wszystkich sepcyfików którymi do tej pory ją katowałam czy może czegoś innego.. Zrobiła się niesamowicie brzydka, zmęczona i niczym nie mogę jej odżywić... Może wizyta u polskiej kosmetyczki trochę ją orzeźwi- dotąd pomagało zawsze...

aaliayh byłam wczoraj znowu w BS no i kusi oj kusi ten bronzer... Mam tylko pytanie co do niego- czy nie będzie on uwydatniał plam potrądzikowych i czerwonego odcienia skóry? Jakbyś miałą wybierać między kulkami a kompaktem z BS co polecasz bardziej?

W Bootsie pojawiły się mgiełki do ciała, ja ich wcześneij nie widziałam więc może sa nowe. Kosztują 2 funty i dostępne są chyba w 5 zapachach. Ja mam akurat coś tam z morzem niebieską i super pachnie.

A no i znalazłam u siebie gościa który cienie Barry M sprzedaje po 2-3 funty za sztukę- nei wiem skąd on je bierze-odcienie takie same tylko nie ma na pudełeczku napisu Barry M.
Stary 2008-06-15, 13:06   #2507
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
aaliayh byłam wczoraj znowu w BS no i kusi oj kusi ten bronzer... Mam tylko pytanie co do niego- czy nie będzie on uwydatniał plam potrądzikowych i czerwonego odcienia skóry? Jakbyś miałą wybierać między kulkami a kompaktem z BS co polecasz bardziej?
Gdybym miala wybrac tylko jeden produkt to bylyby to kulki In the Buff. Maja wiecej blysku i dosc dobrze koryguja drobne przebarwienia na skorze. Ten nowy brazer tak dobrze tego nie robi i jest mniej nabrokatowany. Oba produkty daja troche inny efekt, brazer prasowany jest "subtelniejszy" na twarzy. Wszystko zalezy ode tego czy lubisz blyszczec czy wolisz bardziej subtelny matowy efekt.
Stary 2008-06-16, 11:13   #2508
olka_222
Zakorzenienie

No chciałąbym zeby moja cera bardziej żywa była, rozświetlona i świeża.. Po tym kompakcie ni ewidziałam tego efektu, muszę wrócić i zobaczyć sobie jeszcze te kulki....A te pędzle z BS są dostępne na ebay'u za połowę ceny (łącznie z przesyłką) ciekawe czy to oryginały...

Dałam drugą szansę wczoraj filtrowi i... znowu mnie zawiódł.. Potwornie mnie oczy po nim szczypały i znowu wysyp... Muszę spróbować nie nakładać na niego skrobii bo to może jej wina?

No i ... UWAGA!!! Włosy mi mniej wypadają- nie iwem czy to zasługa tabletek merz special czy może szamponu weledy z rozmarynem- ale chyba pozostanę mu wierna... Super się pieni, włosy są po nim świeże i czuję że dokładnie umyte. Jeśli nie bedzie zmywał farby z włosów to pozostanie u mnie na długo...
Stary 2008-06-16, 12:01   #2509
Mahora
Zadomowienie

Cytat:

Dałam drugą szansę wczoraj filtrowi i... znowu mnie zawiódł.. Potwornie mnie oczy po nim szczypały i znowu wysyp... Muszę spróbować nie nakładać na niego skrobii bo to może jej wina?

No i ... UWAGA!!! Włosy mi mniej wypadają- nie iwem czy to zasługa tabletek merz special czy może szamponu weledy z rozmarynem- ale chyba pozostanę mu wierna... Super się pieni, włosy są po nim świeże i czuję że dokładnie umyte. Jeśli nie bedzie zmywał farby z włosów to pozostanie u mnie na długo...
Nie sadze, zeby to byla wina skrobii, to raczej filtr (ten z Iwostinu?). Jestem jednak szczesciara, bo mnie jeszcze zaden filtr nie zapchal a probowalam ich setki - iwostin, avene, LRP, klorane. Wszystkie biela, wszystkie tlustawe. Najlzejszy wedlug mnie to Avene dla dzieci i LRP dla dzieci (ten ostatni zawiera alkohol i strasznie szczypal mnie w oczy, odpadaa), bardzo szybko sie wchlanialy. O ile sie nie myle, to avene ma cos specjalnego dla tlustej cery.

Gdzie dorwalas szampon weledy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-16, 12:02   #2510
witchwq
Zakorzenienie

Dziewczyny, ratunku! Znacie jakies kremy na blizny? Zarowno "plamy" jak i "dziury"? Musze cos szybciuto znalezc, zanim bedzie za pozno na jakiekolwiek dzialania... a w aptece mi powiedzieli, ze nic takiego nie istnieje :O
A ja tu czytam, na kosmetycznym, ze sa takie kremy.. np. cepan. Tylko czy to w uk mozna kupic?
Stary 2008-06-16, 12:18   #2511
olka_222
Zakorzenienie

ten filtr to soltan, angielska firma...
Do tej pory próbowałam filtrów Iwostinu i LRP anthelios ale żaden mi nie podpasował...
welede dorwałam w sklepie ze zdrową żywnością...

a na blizny widziałam gdzieś kremy za 10 f z masą perłową...Nic więcej nie przychodzi mi do głowy...
Stary 2008-06-16, 12:24   #2512
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
ten filtr to soltan, angielska firma...
Do tej pory próbowałam filtrów Iwostinu i LRP anthelios ale żaden mi nie podpasował...
welede dorwałam w sklepie ze zdrową żywnością...

a na blizny widziałam gdzieś kremy za 10 f z masą perłową...Nic więcej nie przychodzi mi do głowy...
No tak, tyle ze nazwa by sie przydala... jak na razie znalazlam Dermatix - 15f za 15g, mozliwosc wykupienia na recepte nhs. Chyba musze poslac TZta do lekarza :/
I skoro jest do wykupienia na recepte, o czym pisze sam producent na swojej stronie, to czemu w aptece mi wmawiaja, ze zadne preparaty na blizny nie istnieja?
Stary 2008-06-16, 13:29   #2513
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ratunku! Znacie jakies kremy na blizny? Zarowno "plamy" jak i "dziury"? Musze cos szybciuto znalezc, zanim bedzie za pozno na jakiekolwiek dzialania... a w aptece mi powiedzieli, ze nic takiego nie istnieje :O
A ja tu czytam, na kosmetycznym, ze sa takie kremy.. np. cepan. Tylko czy to w uk mozna kupic?

Sprobuj Palmer's Cocoa Butter Formula Vitamin E Scar Serum. Widzialam w Super Drugu. Sama uzywalam i bylam zadowolona.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-16, 13:53   #2514
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Sprobuj Palmer's Cocoa Butter Formula Vitamin E Scar Serum. Widzialam w Super Drugu. Sama uzywalam i bylam zadowolona.
dzieki, sprobuje
Stary 2008-06-16, 18:33   #2515
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka

Cześć,

poszukuję jedwabiu do włosów. Możecie coś polecić?
Póki co znalazłam to:
http://www.tresemme.co.uk/product.as...no-frizz-serum
ale jakoś na kolana mnie nie powala. Efektu prawie żadnego.

Będę wdzięczna za sugestie.
gararetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 19:05   #2516
zwierzun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gararetka Pokaż wiadomość
Cześć,

poszukuję jedwabiu do włosów. Możecie coś polecić?
Póki co znalazłam to:
http://www.tresemme.co.uk/product.as...no-frizz-serum
ale jakoś na kolana mnie nie powala. Efektu prawie żadnego.

Będę wdzięczna za sugestie.
To serum ma jedwab w skladzie ale czy jest dobre nie wiem, nie uzywalam.

http://www.johnfrieda.co.uk/20_169.asp

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33723698

zwierzun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 23:25   #2517
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
No tak, tyle ze nazwa by sie przydala... jak na razie znalazlam Dermatix - 15f za 15g, mozliwosc wykupienia na recepte nhs. Chyba musze poslac TZta do lekarza :/
I skoro jest do wykupienia na recepte, o czym pisze sam producent na swojej stronie, to czemu w aptece mi wmawiaja, ze zadne preparaty na blizny nie istnieja?
Istnieją. Sama w aptece koło siebie widziałam ze trzy takie specyfiki, bez recepty. Jutro spojrzę na nazwy i napiszę
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 20:26   #2518
Joanna
Raczkowanie

GG do Joanna

Wlasnie zajrzalam na strone body shopu i juz pojawily sie przeceny niektorych maselek i zestawow.Byla moze ktoras z Was dzisiaj w body shopie i czy przeceny sa juz w sklepach?Wybralabym sie jutro na male uzupelnienie zapasow .
Joanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 11:25   #2519
olka_222
Zakorzenienie

ja wczoraj byłam w body shopie i są już przeceny.. U mnie nawet wyprzedaż jakichś zestawów świątecznych była, ceny o 50% w dół

aaliayh kupiłam ten bronzer w kulkach.. Rzeczywiście coś w sobie ma twarz po nim ładna jest, tyle tylko że dla mnie strasznie ciemny jest, muszę nauczyć się go nakładać no i chyba trochę zbielę go skrobią: dla uniknięcia świecenia i ewentualnego za mocnego koloru
Stary 2008-06-22, 11:53   #2520
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj byłam w body shopie i są już przeceny.. U mnie nawet wyprzedaż jakichś zestawów świątecznych była, ceny o 50% w dół

aaliayh kupiłam ten bronzer w kulkach.. Rzeczywiście coś w sobie ma twarz po nim ładna jest, tyle tylko że dla mnie strasznie ciemny jest, muszę nauczyć się go nakładać no i chyba trochę zbielę go skrobią: dla uniknięcia świecenia i ewentualnego za mocnego koloru
A ktory kolor masz? Brush on Buff czy Bronze? Wiesz, ja o dziwo sie po nim nie swiece mimo ze mam tlusta cere.

Tez sie skusilam na wyprzedaz i kupilam Blushing Daisies za pol ceny. Widzialam tez Brush on Shimmer (limitowanka) za pol ceny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości