Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-04, 17:11   #2521
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Ja dziś słabo ruchy czuję i też schizuje, tylko jakby od czasu do czasu po pęcherzu uciskal
Jeśli czujesz w ciągu dnia 10 ruchów to jest OK U mnie też były dzikie tańce a potem nagle 3 dni spokoju. Mamy już duże dzieci, mają coraz mniej miejsca.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-12-04, 17:12   #2522
sQuaara
Zakorzenienie

Ale się dzieje... Nadrobilam i powiem krótko:
Mariea dobrze ze.wszystko dobrze ))

Teraz zakupy bo jesteśmy w mieście jednym autem a mąż na piłkę poszedł...

Ehs..
Stary 2016-12-04, 17:23   #2523
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ila, tak, dziecko się rusza
Lilotka, właściwie nie do końca. Po południu znów zaczęło kłuć o podobnej godzinie co wczoraj tylko nie jest to regularne, najczęściej jak zmieniam pozycje. myślę czy to nie nacisk jakiś. oby do wtorku, bo się denerwuję

Myślę, że wszystko jest dobrze i oby do wtorku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 17:23   #2524
malawrednioszka
Zakorzenienie

Kochane w brzuszkach jest człowiek a nie maszyna i nie mozemy wymagac zeby non stop sie ruszalo, tancowalo itd ma prawo miec leniwe dni tak jak my

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 17:35   #2525
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Jeśli czujesz w ciągu dnia 10 ruchów to jest OK U mnie też były dzikie tańce a potem nagle 3 dni spokoju. Mamy już duże dzieci, mają coraz mniej miejsca.

10 było, ale slabiutkie, trochę muzyka rozruszalam. Stać go na więcej. Może tak się przekrecil.
Jestem najedzona jak mała świnka, aż mam wyrzuty

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Stoją przede mną rogaliki domowe z dzemem i ciągle wołają "weź mnie" "Zjedz mnie" i jak tu z nimi rozmawiac
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 17:43   #2526
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Moze zabrzmi to głupio, ale może to w jelitach? Mnie czasami regularnie boli w lewym boku, zwłaszcza kiedy mała mi się wbija bardziej w te stronę. Wtedy to by miało sens, skoro nospa pomogła.

nie nie. jelita wiem gdzie mam, bo dziś Tż miał rękę na brzuchu, czekał na ruchy dziecka, a nagle z jelita strzeliło jak z karabinu po lazanii i to było dużo dużo wyżej niż w cip*ce a mnie kłuje na samym dole.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Dziękuję

Mariea tak sobie myślałam o tych Twoich kłuciach i przypomniało mi się jak jakiś czas temu Miałam takie bóle brzucha/pachwin, że byłam pewna, że jakiś zator żylny mi się zrobił, a to tylko ucisk nerwu był i przeszło. Może u Ciebie też jakiś taki banał? Już bliziutko do wizyty
mam nadzieję, że to właśnie jakiś ucisk. oby tak było

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Wczoraj najadlam się stresu... Wieczór, łazienka, siusiu i na papierze, ogromny upław, jak galaretka... Krzyczę do męża, że to nie jest normalne... Ale skurczy brak, wody mi się nie sączą nic... Zadzwoniłam rano do położnej w panice, mówię jej, że boję się, że to czop śluzowy, uspokoiła mnie, że jeśli to tylko jednorazowy przypadek i prócz tego nic się nie dzieje nie muszę się martwić, tylko obserwować... Ja przerażona, mąż jeszcze bardziej bo poleciał dziś do Londynu na 4 dni i zostałam sama

ja 2 razy taką długą białą galaretkę miałam. raz myślałam, że to czop śluzowy ale czopa jest dużo więcej, bo w grafice googla oglądałam pewnie się mogą zdarzać teraz takie cuda

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
10 było, ale slabiutkie, trochę muzyka rozruszalam. Stać go na więcej. Może tak się przekrecil.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Stoją przede mną rogaliki domowe z dzemem i ciągle wołają "weź mnie" "Zjedz mnie" i jak tu z nimi rozmawiac
Fantazja, u mnie też tak bywa. Czasem myślę czy mi ktoś dziecia w brzuchu nie podmienił. Jednego dnia fika cały dzień, a potem 2 dni taki leniwy że żadną sztuczką nie mogę go rozruszać. A on się rusza jak mu ochota przyjdzie. Czasem w ogóle nie po jedzeniu, tylko ot tak. Dziś mój sporo się ruszał, ale przedwczoraj słabo, sama pisałam. Myślę, że musimy się z tym pogodzić
smacznych rogalików

Dziękuje dziewczyny, na Was zawsze można liczyć oby jutrzejszy dzień jeszcze przetrwać i we wtorek upragniona wizyta

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-12-04 o 17:45
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 17:59   #2527
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:

Jak nie zjesz to podeślij 😍

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 18:16   #2528
sQuaara
Zakorzenienie

Właśnie zaliczyłam coś na zasadzie walk of shame... Z tacka frytek z Mc szukałam miejsca żeby usiąść.. Ludzie patrzyli na mnie obojętnie aż dostrzegli brzuch i mord w oczach... #matkapatolka
Stary 2016-12-04, 18:20   #2529
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Mariea tak mi ostatnio narobilas ochoty na placki ziemniaczane, że właśnie mi TZet je robi!

W ogóle muszę się pilnować, żeby używać ogólnopolskiego nazewnictwa, a nie gwarowego

U nas:
placki ziemniaczane to plendze
pasztetowa to leberka
a słodka bułka to drożdżówka (ciekawostka, jak byście w Poznaniu w piekarni poprosily o słodką bułkę to dostaniecie mleczna bułkę z rodzynkami ).

Jeszcze drozdzowka z lukrem to szneka z glancem
Cytat:
Wczoraj najadlam się stresu... Wieczór, łazienka, siusiu i na papierze, ogromny upław, jak galaretka... Krzyczę do męża, że to nie jest normalne... Ale skurczy brak, wody mi się nie sączą nic... Zadzwoniłam rano do położnej w panice, mówię jej, że boję się, że to czop śluzowy, uspokoiła mnie, że jeśli to tylko jednorazowy przypadek i prócz tego nic się nie dzieje nie muszę się martwić, tylko obserwować... Ja przerażona, mąż jeszcze bardziej bo poleciał dziś do Londynu na 4 dni i zostałam sama

Spokojnie nie tylko Ty tak masz
Wpisz sobie w google i mozesz popatrzeć jak czop wyglada.

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 18:23   #2530
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Jeszcze drozdzowka z lukrem to szneka z glancem

Spokojnie nie tylko Ty tak masz
Wpisz sobie w google i mozesz popatrzeć jak czop wyglada.

Oglądałam! Takie jasne też widziałam i mój taki był stąd ta panika...

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 18:55   #2531
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Od razu zaczęłam panikować, że urodze za wcześnie i sprawdzałam szanse wcześniaków w 30 tygodniu...

Ale przecież żadna z nas nie rodzi w tym roku, taki był układ

Obyśmy nie miały takich numerów już więcej!

Dopiero od stycznia, wcześniej nie pozwalam!

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Mariea mam nadzieje ze jestes teraz spokojniejsza i dotrwasz do wizyty. Tylko spokój może nas uratować cos o tym wiem. Miałam biegunkę w nocy, i bardziej mi sie spinał brzuch takze lekka panika była. Wczoraj mieliśmy szczepionki przeciw grypie, może dlatego? Nie wiem, ale dziś zen dzien.

Pytanie GŁUPIE.

Jak sie dziecko urodzi i już bedziemy na naszej sali, skad mam wiedzieć kiedy przewinąć czy nakarmić?

Prosze sie ze mnie nie śmiać
Opium nie ma głupich pytań 😘 A ja jestem przykładem najmniej ogarnietej matki po porodzie 😂.

Spioniziwali mnie po cc o 18, zawiezli do sali, mąż o 21 musiał wyjść. Więc ją przystawilam, zasnela, odłożyłam i poszłam spać. Potem koło 12 budzi mnie przerazliwy płacz, nie chciała jeść, ja też prawie w płacz, bo nie wiem o co chodzi, położnej nie widziałam odkąd na salę mnie przywiozła. I nagle wpadłam na genialny pomysł, ze ludzie robią kupę. No nieogar na maxa. Jakby tego było mało, rano przyszła pediatra i się pytat kto jej tak pieluchę założył tył na przód 😂 Także jak widzisz moje początki były średnie 😁 ale teraz już nawet ogarniam sporo 😂

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-04, 18:59   #2532
sQuaara
Zakorzenienie

Dzieci to podobno przed karmieniem rozebrać, przebrać i karmic (jeżeli wzbudzamy w nocy)
Kiedyś gdzieś przeczytałam że to ludzka dzdzowbica.. Je i wychodzi w tym samym czasie
Stary 2016-12-04, 19:25   #2533
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie zjesz to podeślij 😍

Czuję się podłe, zaciskam pasa koniec!

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Właśnie zaliczyłam coś na zasadzie walk of shame... Z tacka frytek z Mc szukałam miejsca żeby usiąść.. Ludzie patrzyli na mnie obojętnie aż dostrzegli brzuch i mord w oczach... #matkapatolka
Zanalazlas miejsce, ktoś puścił?
Stary 2016-12-04, 19:47   #2534
axn22
Zakorzenienie

Zrobiłam właśnie zamówienie na feedo, kolejny mały kroczek do przodu
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 19:58   #2535
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ila, tak, dziecko się rusza
Lilotka, właściwie nie do końca. Po południu znów zaczęło kłuć o podobnej godzinie co wczoraj tylko nie jest to regularne, najczęściej jak zmieniam pozycje. myślę czy to nie nacisk jakiś. oby do wtorku, bo się denerwuję
O kurcze.... oby udało się do wtorku wytrzymać. Trzymam kciuki, żeby to nic takiego nie było. Dawaj co chwila znać jak się czujesz. 😚

24/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Kiciulec Spóźnione ale szczere. Wszystkiego najlepszego. Spełnienia marzeń. 🎂🍰💐

24/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Zuzkka czop jest biały i dość twardy. W poprzednim wątku jednej dziewczynie doszedł czop 1.5 miesiaca wcześniej. Urodziła po terminie z tego co pamiętam. Głowa do góry.

24/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-04, 20:23   #2536
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję się podłe, zaciskam pasa koniec!

Zanalazlas miejsce, ktoś puścił?
nie no w galeriach handlowych raczej nikt nie puszcza...
znalazlam sobie miejsce, cupnęłam w kąciku i jadłam z pokorą moje frytki

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

MARIEA !
sok z zurawiny pyszka,
chcialam kupic taniej w internetach i z przesyłką ten duzy (980ml) za 35zł... (28+przesylka) - spoko?
Stary 2016-12-04, 20:45   #2537
anolta
Zakorzenienie

Mi w pierwszym miesiącu karmienie i przewijanie wychodziło tak mniej więcej co 2h. Rzeczywiście najpierw lepiej przewinąć, potem karmić, bo dziecko usypia przy karmieniu. U nas na początku mąż wstawal, przewijal i podawał mi do karmienia. Ja karmilam i odkladalam do łóżeczka 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 20:55   #2538
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Zrobiłam właśnie zamówienie na feedo, kolejny mały kroczek do przodu
co zamowilas? ja od nich smietnik i przyszło ekspresowo i za darmo
Stary 2016-12-04, 20:55   #2539
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Mi w pierwszym miesiącu karmienie i przewijanie wychodziło tak mniej więcej co 2h. Rzeczywiście najpierw lepiej przewinąć, potem karmić, bo dziecko usypia przy karmieniu. U nas na początku mąż wstawal, przewijal i podawał mi do karmienia. Ja karmilam i odkladalam do łóżeczka 😊

Czuję się jakbyś mi zdradzała jakies tajemne techniki matek karmiących xD

Stary 2016-12-04, 21:02   #2540
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

tez polozna mowiła ze jak dziecko sie przystawia do cyca bo czas jedzenia lub bo chce a dziecko zacznie plakac mocno (bo np cwiczymy chwytanie dopiero) to warto rozebrac, przebrac, ubrac, dziecko sie wtedy powinno uspokoic
tak samo w nocy zeby wybudzic zaczac od przebierania, zeby na spiocha nie karmic (wszystko w kwestii poczatkow jak sie uczymy karmic)

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Czuję się jakbyś mi zdradzała jakies tajemne techniki matek karmiących xD

;-)
Stary 2016-12-04, 21:03   #2541
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Okazalo sie ze chyba idziemy na 18-stke. Ile sie daje w koperte to siostra cioteczna Tzta i robie w lokalu 100zl od talerzyka wiem bo robilismy tam chrzest w marcu
Dalambym jej 300 max bo dla mnie to duza kwota jak na 18 bo to tylko obiad i posiadowa ani jakies wesele ani tance.
Tym bardziej ze wszystko pojedzie do jej kieszeni bo rodzice placa za sale
Tz mowie ze 300malo

Ja bym dała góra 300zl. Przeciez ludzie mniej na wesele dają, a bawią sie cała noc.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 21:04   #2542
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
co zamowilas? ja od nich smietnik i przyszło ekspresowo i za darmo
śmietnik i po paczce pampersów żeby mieć jakiekolwiek

Cytat:
tez polozna mowiła ze jak dziecko sie przystawia do cyca bo czas jedzenia lub bo chce a dziecko zacznie plakac mocno (bo np cwiczymy chwytanie dopiero) to warto rozebrac, przebrac, ubrac, dziecko sie wtedy powinno uspokoic
tak samo w nocy zeby wybudzic zaczac od przebierania, zeby na spiocha nie karmic (wszystko w kwestii poczatkow jak sie uczymy karmic)
Będziemy testować takie metody Też nam wspominali o takich sposobach. Ale najlepszy pomysł to - tata przewija, przynosi, mama karmi Przynajmniej dopóki tata ma urlop
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 21:27   #2543
sQuaara
Zakorzenienie

U mnie tata urlopu brak tylko praca z domu... Mam nadzieję że ogarniemy
Dziś 70dni do porodu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-04, 21:44   #2544
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Idziemy zaraz do rodziców Tż na obiadek imieninowy (teściowa to Barbara ) aż się boje ile pysznego jedzonka będzie, chyba się będę później turlać

A co do 300 zł na 18 to dla mnie to zdecydowanie za dużo. Nie dałabym więcej jak 200 zł, tym bardziej że macie dziecko w drodze.
Ja bym dala tez mniej ale nie wiem jak w sytuacji z tym lokalem bo placi za talerzyk ale z drugiej strony kto jej kazal robic w lokalu
Damy 300 to wyjdzie 100zl prezentu.

Od wczoraj rana czuje jakos mniej ruchy , wcześniej mała fikala naprawde konkretne fikołki. Troche sie martwie ale pewnie nie potrzebnie , poobserwuje jeszcze a w czwartek mam lekarza.

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 21:47   #2545
MartaMagda
Zakorzenienie

Moj TZet bierze 2 tygodnie tacierzynskiego a potem to zostaję sama w ciągu dnia. Boje sie tego...

Stary 2016-12-04, 22:19   #2546
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Moj TZet bierze 2 tygodnie tacierzynskiego a potem to zostaję sama w ciągu dnia. Boje sie tego...

wspólnie ogarniemy temat jak tylko znajdzie się skrawek czasu na wizaż

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Jeszcze mam do Was pytanko. Będę kupować butelkę mambaby, na razie myślę nie o zestawie, a o jednej 160ml - brać te 160, czy od razu większą? do którego miesiąca ta 160? bo smoczek wezmę jeszcze od 2msc
Stary 2016-12-04, 22:23   #2547
Opiumalfa
Zakorzenienie

Anolta, przywracasz wiarę w ludzi
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-04, 22:47   #2548
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
wspólnie ogarniemy temat jak tylko znajdzie się skrawek czasu na wizaż

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Jeszcze mam do Was pytanko. Będę kupować butelkę mambaby, na razie myślę nie o zestawie, a o jednej 160ml - brać te 160, czy od razu większą? do którego miesiąca ta 160? bo smoczek wezmę jeszcze od 2msc
Dziecko na raz od 7doby je 70-100ml mleka matki... Więc jak butelka ma być dla taty na Twój pokarm to wg mnie mała wystarczy
Te większe to chyba dla starszych dzieci na soczki, wody...
Stary 2016-12-05, 04:53   #2549
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Laski a można sprawdzić pieluchę bez rozbierania malca i zaglądania do niej? Mówię o początkach

Na początku będziesz słyszała że idzie kupa
Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Idziemy zaraz do rodziców Tż na obiadek imieninowy (teściowa to Barbara ) aż się boje ile pysznego jedzonka będzie, chyba się będę później turlać

A co do 300 zł na 18 to dla mnie to zdecydowanie za dużo. Nie dałabym więcej jak 200 zł, tym bardziej że macie dziecko w drodze.
My byliśmy w sobotę u teściowej na imieninach(też Barbara) pojadłam, wróciliśmy do domu i dorwał mnie wirus, który córka miała w czwartek,cała noc
Cytat:
Tylko, że mój śluz zawsze jest bardzo rzadki a tym razem był super gęsty i duży
Mała na szczęście tańcuje jak zwykle (a jest bardzo aktywnym dzieckiem) ❤

Czop jest taki brązowawy, z niteczkami krwi, wiec spokojnie
Stary 2016-12-05, 05:27   #2550
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Mi w pierwszym miesiącu karmienie i przewijanie wychodziło tak mniej więcej co 2h. Rzeczywiście najpierw lepiej przewinąć, potem karmić, bo dziecko usypia przy karmieniu. U nas na początku mąż wstawal, przewijal i podawał mi do karmienia. Ja karmilam i odkladalam do łóżeczka

Nie ma jak to wspolpraca

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:

Moj bedzie ze mna pewnie tylko tydz... I potem tez sama samiusia...

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Zuza, to sie musieluscie najesc strachuobserwuj, ale to na pewno nic niepokojacego!

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Ale mam zgage

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości