Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-23, 15:24   #2521
jastin83
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Amelka cudo ,czy mi sie wydaje czy ona jest taka drobniutka?
Nel dzięki za życzonka

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-23, 15:59   #2522
Nel70
Zadomowienie

Jastinku Masz rację każdy mi mówi,że ona taka drobniutka a waży 9600kg,ale tego nie widać bo ona ma budowę drobną,no wiesz o co mi chodzi. Właśnie poszła z siostrą na spacerek bo jest taka przeze mnie rozpieszczona,że szkoda gadać a na mnie mówi łała.............
Katesia jak tam po weselisku?Dobrze się bawiłaś?
Jastinku a jak tam roboty w nowym mieszkanku?
Moni szkoda,że już mamusia pojechała, ale tak już jest ,że czas leci nieubłagalnie szybko. Ale ładny ten Twój Szymuś i wszystkie nasze styczniowe maluszki .
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-23, 16:10   #2523
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nel70 Pokaż wiadomość
..Jastinku a jak tam roboty w nowym mieszkanku?
...
Nasze mieszkanie jest na parterze, są juz postawione 3 piętra,u nas ścianki działowe juz tez stoją,jedynie brakuje balkonu,okien i instalacji
Troche sie tylko wkurzyliśmy bo inaczej chcieliśmy sciany rozmieść,no i teraz bedziemy musieli jeszcze burzyć i zrobić sami łuki,a mieli nam to zrobić robotnicy
Ale to pewnie jeszcze nie raz sie okarze ze coś na diabła zrobili
W sobote sie dowiedzieliśmy tez ze moze juz mieszkanie bedzie na kwiecien a nie na czerwiec jedyna dobra wiadomośc

Stary 2006-10-23, 16:11   #2524
Moni@
Zakorzenienie

No tak..mama pojechala a ja nie daje sobie rady..jejku, obiad, pranie, prasowanie, Szymus najwazniejszy a ja ..szkoda gadac Jak matrona.....

No i zrobilam sobie kawe, Szymus spi a ja zastanawiam sie co zrobic ze soba bo za tydzien swieto a ja wygladam jak "typowa matka polka" i kobieta po przejsciach....a nie ukrywam przeszłam juz wiele

No i chcialam Was zapytac co sadzicie o takiej grzywce? Czy walnac sobie cos takiego czy poczekac az mi dół przejdzie, bym potem nie zalowała???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (39,8 KB, 11 załadowań)
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-23, 16:19   #2525
jastin83
Zakorzenienie

Ha ha Moni@ ja mam taką grzyweczke i jestem zadowolona,tyle tylko ze co miesiąc do fyzjera musze gonić

Stary 2006-10-23, 16:40   #2526
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
Ha ha Moni@ ja mam taką grzyweczke i jestem zadowolona,tyle tylko ze co miesiąc do fyzjera musze gonić
Jastin tylko ze ja nigdy w zyciu grzywki nie miałam, no moze jak miałam 5 lat hhahaaaa

Ciesze sie ze masz taką...i dodam ze wlosy mam poddatne do krecenia i martwie sie ze pod wplywem wilgoci bedzie sie falowała
Stary 2006-10-23, 16:45   #2527
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Jastin tylko ze ja nigdy w zyciu grzywki nie miałam, no moze jak miałam 5 lat hhahaaaa

Ciesze sie ze masz taką...i dodam ze wlosy mam poddatne do krecenia i martwie sie ze pod wplywem wilgoci bedzie sie falowała
To tak jak ja,tez sie bałam bo myślałam ze włosy nie beda mi sie układać,moje to tez krecone,musze prostowac niestety,więc grzywke tez prostuje,a co mi tam
Najpierw miałam długą na bok,potem poszłam ja podciąc i moj fryzjer powiedzial ze mi prostą zrobi no i sie zgodziłam,wsumie to dobrze bo ja mam czoło dośc szerokie wiec mi zakrywa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-23, 16:47   #2528
jastin83
Zakorzenienie

Dobra uciekam Wika wstała i marudzi
Miłego wieczorku życze !

Stary 2006-10-23, 16:51   #2529
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
To tak jak ja,tez sie bałam bo myślałam ze włosy nie beda mi sie układać,moje to tez krecone,musze prostowac niestety,więc grzywke tez prostuje,a co mi tam
Najpierw miałam długą na bok,potem poszłam ja podciąc i moj fryzjer powiedzial ze mi prostą zrobi no i sie zgodziłam,wsumie to dobrze bo ja mam czoło dośc szerokie wiec mi zakrywa
A pokazesz mi zdjecie???
Stary 2006-10-23, 19:38   #2530
*Niki*
Zakorzenienie

Moni@ grzyweczka bardzo fajna nie wiem jak Ty wyglądasz- czy Ci będzie pasowała, ale na pewno tak

Nel , ale śliczna Twoja Amelka , fajnie ze się pojawiłas bo martwiłam się co się z Tobą dzieje
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-23, 20:23   #2531
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Spóźnione życzonka i całusy dla Wikuni

pytacie jak na weselichu- było super !!!! wyszalalam sie za wsyzstkie czasy- jak przyszłam do domu to miałam 2 kg mniej (istne szalestwo ) ,które juz wróciły na miejsce

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-23, 22:57   #2532
kkasiaaa
Zadomowienie

Czesc dziewczyny w końcu i ja się dziś doczłapałam na wizaż
Katarek u nas prawie minął , jest jeszcze taki minimalny, jednak ten nasivin jest świetny.

Nel Amelka śliczna

Katesia super że się wybawiłaś

Moni pokaż swoje zdjęcie to wtedy będę wiedziała czy pasuje ci ta grzywka. ja też planuję ściąć grzywkę, doradziły mi znajome , mam wysokie czoło więc powinno mi być dobrze z nią. Zbieram się do tego już 2 miesiące i nie mam odwagi, nigdy nie miałam grzywki może to dlatego.

W załączniku zdjęcia mojej niuni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 2222.jpeg (104,8 KB, 11 załadowań)
Lena 5 lat

Edytowane przez kkasiaaa
Czas edycji: 2006-12-07 o 23:16
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 08:02   #2533
Nel70
Zadomowienie

Niki,Kasia A Twoja Oliwcia też prześliczna. Ja od niedawna mam cyfrówkę także na razie uczę się robić zdjęcia,a moja córcia nie chce pozować.
U nas w domku jakiś wirus,także nie wiem czy Amelci nie chwyci.
Dziewczynki napiszcie czy dalej pierzecie ciuszki dzieciaczków w specjalnych proszkach , czy można już prać w jednym wspólnym proszku?
U nas dzisiaj deszczowo
Stary 2006-10-24, 08:27   #2534
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Nel ja juz dawno piore w naszym proszku- wszystko razem..., na początku dawałam tylko troche do agaci prania- i w miare jak nic sie nie działo to zwiekszałam ilosc naszego proszku a zmniejszałam Agaci...Agaci proszek skonczył mi sie jakies 3 mce temu...

pozdrawiam Was wszystkie- od dzis do pracy , jak miło było w domciu....a następy urlop za jakis miesiąc....

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 08:42   #2535
Nel70
Zadomowienie

Katesia dzięki,miłej pracy. No właśnie moja córcia pospała pół godzinki,taki maluszek a niechce spać. A co dzisiaj taki spokój,Humbaczku jak tam zdrówko Lilianki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-24, 08:53   #2536
kkasiaaa
Zadomowienie

Nel ja ciuszki małej piorę w zwykłym proszku odkąd skończyła 5 miesięcy. nigdy nie miała rzadnego uczulenia dlatego tak szybko zaczęłam.
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 09:17   #2537
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
A pokazesz mi zdjecie???
Moni@ chętnie bym Ci sie pokazała ale nie mam chwilowo cyfróweczki,a poza tym jak podetne znów ta moja grzyweczke to wtedy zrobimy sobie fotke z Wikunia i zobaczysz.Teraz juz mi troche podrosła i zonwu przechyla sie na bok

Stary 2006-10-24, 09:18   #2538
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA Pokaż wiadomość
Spóźnione życzonka i całusy dla Wikuni

pytacie jak na weselichu- było super !!!! wyszalalam sie za wsyzstkie czasy- jak przyszłam do domu to miałam 2 kg mniej (istne szalestwo ) ,które juz wróciły na miejsce
Dziękujemy za życzonka
Katesia to super ze tak się świetnie bawiłaś

Stary 2006-10-24, 09:22   #2539
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nel70 Pokaż wiadomość
...Dziewczynki napiszcie czy dalej pierzecie ciuszki dzieciaczków w specjalnych proszkach , czy można już prać w jednym wspólnym proszku?
Nel ja juz od dawna piore rzeczy Wikuni w tym samym proszku którego my używamy,często jest to Vizir.Mała jak sie urodziła to dostała uczulenia na Cypiska ,więc zaczelam prać jej rzeczy w Level(czy jak to sie pisze)ale to tylko do trzech miesięcy,a od tamtej pory piore jej rzeczy razem z naszymi i nic jej nie jest

Stary 2006-10-24, 09:29   #2540
Moni@
Zakorzenienie

Pisałam Wam kiedys o pieluszkach Libero...oto one..kosztuja 13,80 i sa super..nie przemakaja, rzepy super trzymają...Poszukajcie ich w swoich sklepach moze akurat i Wam podpasuja..Ja na razie kupilam rozm zaznacony na opakowaniu ale sa tez wieksze i mniejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3203.JPG (45,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3206.JPG (30,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2006-10-24, 09:42   #2541
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość

Moni pokaż swoje zdjęcie to wtedy będę wiedziała czy pasuje ci ta grzywka. ja też planuję ściąć grzywkę, doradziły mi znajome , mam wysokie czoło więc powinno mi być dobrze z nią. Zbieram się do tego już 2 miesiące i nie mam odwagi, nigdy nie miałam grzywki może to dlatego.

W załączniku zdjęcia mojej niuni.
Kasiaaa pokaze ci bez grzywki i z grzywka bo mi kolezanka zrobila metamorfoze hahaha oczywiscie tylko buzia moja ale tułów nie moj Ja tez nigdy grzywki nie miałam i boje sie jak cholera
Stary 2006-10-24, 09:42   #2542
humbak
Rozeznanie

Nel Amelka to ślicznota, tylko coś mało tych jej zdjęć zamieszczasz, prosze o więcej . Z Liliankowym zdrowiem wszystko ok, dzięki za pamięć .

Ja też zrobiłam sobie grzywke, bo mam wysokie czoło. Moni ta grzywka ze zdjęcia jest super tylko nie do moich nędznych włosów .

Ja od samego początku piore Liliankowe rzeczy razem z naszymi w proszku jaki akurat jest, nigdy nie kupowałam specjalnego dla niemowląt i Lili nigdy nie miała żadnych uczuleń.

Kasia Oliweczka śliczna.
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 09:50   #2543
Moni@
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wg Was to ze moj Szymonek wstaje o 6,00 potem spi od 11 do 12-tej i potem spi od 15 jakies pol godzinki a wieczorem zasypia o 23 to jest normalne? Czy powinnam powiedziec o tym lekarzowi? Ja nie mam juz z nim sily, wczoraj nawet w WC nie bylam bo nie miałam kiedy tak sie wredny drze, krzyczy na mnie i sie kloci..wyobrazacie to sobie? Nie posiedzi moment na dupci tylko chce na rece, chce chodzic (gdzie ja nie moge sie schylac) albo raczkuje do wszystkich kontaktów, kabli, komputera, glosników i przedluzaczy.... jak go probuje czyms zabawic to wyrzuca wszystko na ziemie i podnosi dupcie do gory jakby sie "rzucał"...

Co robic???????????????????? ?
Stary 2006-10-24, 09:51   #2544
Moni@
Zakorzenienie

zgadzam sie z dziewczynami...dzieciaczk i sa super...Oliwka taka spiaca krolewna...Amelcia tez laseczka
Stary 2006-10-24, 09:56   #2545
humbak
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy wg Was to ze moj Szymonek wstaje o 6,00 potem spi od 11 do 12-tej i potem spi od 15 jakies pol godzinki a wieczorem zasypia o 23 to jest normalne? Czy powinnam powiedziec o tym lekarzowi? Ja nie mam juz z nim sily, wczoraj nawet w WC nie bylam bo nie miałam kiedy tak sie wredny drze, krzyczy na mnie i sie kloci..wyobrazacie to sobie? Nie posiedzi moment na dupci tylko chce na rece, chce chodzic (gdzie ja nie moge sie schylac) albo raczkuje do wszystkich kontaktów, kabli, komputera, glosników i przedluzaczy.... jak go probuje czyms zabawic to wyrzuca wszystko na ziemie i podnosi dupcie do gory jakby sie "rzucał"...

Co robic???????????????????? ?
Moni@ ja mam to samo . Lili wstaje o 6.00, zje i nie uśnie już za nic. Potem usnie ok 9.00 na 20 minut, a potem to tak ok 15, ale tez długo nie pośpi. Tylko ja jestem bezwzględna, jak mam iśc do WC to wsadzam ją do łóżeczka i koniec. Nawet jak płacze to i tak ją wsadzam. Chyba, że w domu nie jestem sama to ją oddaje w czyjeś ręce. No przecież nie możemy być aż tak zteroryzowane
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 10:08   #2546
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
... Tylko ja jestem bezwzględna, jak mam iśc do WC to wsadzam ją do łóżeczka i koniec. Nawet jak płacze to i tak ją wsadzam. Chyba, że w domu nie jestem sama to ją oddaje w czyjeś ręce. No przecież nie możemy być aż tak zteroryzowane
Humbaczku to tak jak ja,ja tez jak musze coś zrobić to mimo tego ze Wiktorka drze sie w niebogłosy,wsadzam ja do łózeczka i koniec
Tylko czasami tak wrzeszczy ze boje sie ze sasiedzi kiedys przyjda i zażuca mi ze sie nad dzieckiem znęcam
Ale przeciez nie moge cały czas jej nosić

Stary 2006-10-24, 10:10   #2547
Alien
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny to ja, pewno juz o mnie nie pamiętacie i napewno zapomniałyscie o moim istnieniu.

Chciałam tylko napisać, że się nie odzywałam bo miałam mega doła z powodu zakończenia karmienia piersią a nie chciałam tutaj o tym pisać bo niektóre posty jeszcze bardziej mnie zdołowały jak je przeczytałam
Ale juz jest ok.
Jastin i Humbak

Humbak jesli chcesz wkleić linka od aukcji to bardzo proste jest, zaznaczasz ten adres internetowy i dajesz kopiuj i wklejasz normalnie do odpowiedzi, którą piszesz na wizazu

Moni@ co do spania to moja wika spi przewaznie raz dziennie, jak rano wstaje około 7 to zasypia dopiero po 13i spi od pól godziny do póltora a potem to dopiero zasypia na dobranoc albo o 19 albo po 21.
Czasamio zdarzy jej się spac dwa razy dziennie po pół godzinki.
Mówiłam do pediatry, że ona tak mało spi i cały dzien jest bardzo aktywna i chwili sama nie usiedzi, co wezmnie do reki to jej się po sekundzie lub dwóch znudzi i ciągle chce chodzić trzymana.
Lekarka mówiła, że to taka natura, ze tak mają niektóre dzieci i tez, że ona wyrosnie z tego nocnego niespania i budzenia się.

I jeszcze jedna wazna kwestia: Wielkie cmokasy dla małych solenizantów

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią

Edytowane przez Alien
Czas edycji: 2006-11-03 o 15:35
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 10:21   #2548
Moni@
Zakorzenienie

Ojej to ja jestem jakas wrazliwa na jego placz...Ale rany boskie jak mozna do 23 fikac? toz gdyby mi dali kolacje do lozka i przytulili poduszką to ja bym nawet nie drgneła i spała, a moj synek to nie wiem skad tyle enrgii ma...

Opadam z sil....
Stary 2006-10-24, 10:25   #2549
*Niki*
Zakorzenienie

Nel ja tez już dawno piorę ubranka Nikolki w zwykłym proszu (Vizir, E, Bryza itp..) nic jej nie jest, na początku prałam w Loveli

Monia u mnie jest podobnie, też mnie dziecko terroryzuje, domaga się noszenia, w łóżeczku nie posiedzi, ciągnie ją do kabli, szafek, lamki, do doniczki z kwiatkiem , jedyne czym się zajmie to zabawa z braciszkiem . A co do spania to wstaje około 7-8 rano, pobawi się pomarudzi i za jakieś 2 godz. idzie znów spać, potem koło 14-15 śpi, choć nie zawsze!!! Około 17-18, a wieczorem zasypia między 20-21-22
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 10:28   #2550
jastin83
Zakorzenienie

Alienku Wikusia śliczniutka !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości