Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-12, 20:31   #2521
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Kasiulko a jakie żółtko Oliwce podałaś, gotowane czy surowe?

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 20:33   #2522
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Te nasze dzieciaczki są nieprzewidywalne może i pełnia, chociaż u nas ciężkie noce przez ząbkownie .

Kasiulko jak podałaś Oliwce żółtko ?
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 20:34   #2523
kasiulka
Zakorzenienie

Gotowane of course, ugotowałam jajko, wyjełam poł zółtka i zmiksowałam z zupką. Wcinaa az jej sie uszy trzęsly, po raz pierwszy zjadła wszystko do konca, musiałam wydrapywac resztki z miseczki. No ale teraz daje czadu, moj małż z nia walczy bo ja juz nie mam siły

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 20:35   #2524
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
Kasiulko a jakie żółtko Oliwce podałaś, gotowane czy surowe?

telepatia jakoaś czy cu... Mi chodzi raczej czy samo czy z jakimś jedzonkiem ?
Stary 2006-10-12, 20:38   #2525
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ale drugą połówkę można przechować na drugi dzień? Jak często podajemy żółtko?
Stary 2006-10-12, 21:16   #2526
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Płatku a czy twoja pocieszka juz staje sama lub trzymana za rece. bo jesli nie to raczej malo prawdopodobne ze w zime bedzie sama smigac po sniegu. wiec mozesz kupic jej takie ortalionowe z kozuszkiem w srodku. a i tak bedziecie opatulac kocem na spacerach niunie. ja kupilam spiworek do wozka. przekladalo sie pasy przez otwory i nie zsuwal sie bo niestety z kocykiem to zawsze udreka. zwijal sie na pleckach, jak dzidzia sie zsunela to potem trzebabylo ja wyciagac zeby poprawic. a spiworek -wkladz dziecko ciach Zasuwasz suwakami z dwoch stron i spokoj.

co do zoltka jajowego to Wikuli najbardziej smakowalo z bialym barszczem i ziemniakami. normalnie nic tak szybko z taleza nie znikalo jak barszcz bialy. zreszta do tej pory go uwielbia.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-13, 06:14   #2527
agika11
Zadomowienie

DZień doberek
ja tylko napiszę - dziś nareszcie piątek HUUUUUUURRRRRRRAAAAAAAA:j upi: (co z tego, że 13 )
Byłam w pracy na 7 więc o 15 się zmywam choćby nie wiem co
Miłego dnia
Stary 2006-10-13, 06:50   #2528
ch_aga
Zadomowienie

Tiaaro, Kostko -- mój brat też jest informatykiem z zamiłowania ale zna się bardziej niż nie jeden po studiach
Tiaaro -- dałaś mi zagwozdkę z tym kombinezonem Zamierzałam kupić jednoczęściowy i tylko o rozmiar większy, ewentualnie potem bym dokupiła ciut większy. Ale chciałam jednoczęściowy, bo wydawało mi się, że w takim maluszkowi cieplej i łatwiej mi go wziąć na ręce, nic się nie będzie ściągać. Ale rzeczywiście nie pomyślałam, że może mu się wrzynać conieco No a z drugiej strony jak dobrze pójdzie to pod koniec zimy, Muszek może zacząć stawać na nóżki to wtedy rzeczywiście lepszy by był dwuczęściowy. To już teraz nie wiem jak kupić
Kasiulko -- ja też mogłabym cały czas coś kupować Muszkowi, niestety zdrowy rozsądek bierze górę Żyjemy tylko z jednej pensji no i mój kuroń ale tyle tego co kot napłakał więc niemogę sobie pozwolić na szaleństwa zakupowe. Wszystko dokładnie przemyślam. Pozatym niedługo remont mieszkanka i tam pójdzie kupa kasy Ale oczywiście bardzo się cieszę, że wreszcie pójdziemy na swoje
Żółtko niestety mogło zaszkodzić, musisz dokładnie obserwować Oliwkę, może jest uczulona.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-13, 07:02   #2529
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Moje dziecko jak wczoraj po 19.00 wypiło 200ml kaszki tak do teraz jeszcze nic nie chce zjeść . W nocy raz chciał tylko się napić i oczywiśce ze trzy razy wypadł mu smoczek i dwa razy zlądował u nas w łóżku. Więc może jak przestana dokuczać mu ząbki zacznie lepiej sypiać .
Tiaaro muszę się zastanowić nad bucikami mamy jeszcze czas jak znajde ortalionowe to też kupie.
Stary 2006-10-13, 07:15   #2530
ch_aga
Zadomowienie

Czy Wasze dzieci piją kaszkę z butli ?? Bo wczoraj pierwszy raz dałam Muszkowi łyżeczką i bardzo mu smakowało. Ale było to tylko kilka łyżeczek, ok. 50ml. Więc jak mi przyjdzie dawać 200ml to chyba z godzinę mi zejdzie
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-13, 07:17   #2531
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ch_ago moje dziecko za nic nie chciało pić kaszki z butli dopiero jak kupiłam mu gotową z Nestle to pije zwykłą karmię go też łyżeczką.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-13, 07:22   #2532
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!
Owszem dziś piatek 13, ale właśnie co z tego . Mam nadzieję, że bedzie szczęśliwszy .
Coś mi się zdaje, że w ciągu najbliższych 2 tygodni jak nie wczesniej, skonczę karmić piersią . Zauważyłam, ze mam coraz mniej pokarmu, mimo że na wieczór powinnam mieć go dużo, bo po całym dniu, to jednak jest odwrotnie i muszę Natalce dawać juz na noc butlę. Jednak nie martwię się tym, bo minimum chciałam karmić Lulę pół roku i to się udało. No cóż taka kolej rzeczy . Przynajmniej nie będę juz uwiązana cyckiem , a z drugiej znowu strony jak nie będę miała bufetu z sobą to trzeba będzie taszczyć ze sobą jedzenie . Aaaa.....już sama nie wiem , mam mieszane uczucia, tak fajnie było, tzn jeszcze jest karmić piersią. Muszę się jeszcze tym nacieszyć w ciągu tych ostatnich najbliższych dni .

Płatku, bardzo ładnie zjadł Mati, Natalka max zje 100ml, już po jej minie widać że jest pełna.

Ch_ago ja karmię tylko łyżeczką, jedynie mleko Lula pije z butli na noc

Stary 2006-10-13, 07:25   #2533
kasiulka
Zakorzenienie

a mysmy dzis całą noc nie spali, Oliwka budziła sie co 15-20 minut z wielkim rykiem. Nie wiem ile razy wstawalismy do niej, ale generalnie co chwile, padam teraz pyskiem na biurko i pije juz drugą kawe. Rano to samo, krzyk, placz. Nie wiem co sie jej stało, jeszcze sie tak nigdy nie zachowywała. Chora raczej nie jest, dziąsła tez nie są opuchnięte ani nic. Obstawiam to cholerne żółtko

Oliwka
Stary 2006-10-13, 07:40   #2534
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko, ale bolał ją brzuszek? Bidulka .

Kostko nawet nie zwróciłam uwagi, że dzisiaj piątek 13-tego, a dzisiaj mamy wizytę u lekarza .
Stary 2006-10-13, 07:56   #2535
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Julka na noc potrafi zjeść nawet 300ml kaszki. Daje jej z bobovity, butlą. Jak zje mniej to mam murowane podudki w nocy. Nie je za to posiłku o 17. Ostatni raz ok. 14-15 później tylko ewentualnie sok i mały biszkopt. Rano co 2-3 dzień zjada kaszkę łyżeczka ok.100ml.
Kasiulka to jednak może być od żółtka obserwuj jaką kupke zrobi Oliwka i spróbuj podać znowu żółtko za kilka dni. Jak się sytuacja powtórzy to masz winowajce.
Kostko i tak długo karmiłaś więc jak już nie będzie takiej możliwości to i tak odniosłaś sukces.
Ch_aga Muszek waży ja na kawał faceta przystało.
Tiaaro z tym śpiworem do wózka to genialny pomysł. Musze o czymś takim pomysleć. O przykryciu Julki kocem nie ma mowy bo odrazu go ściąga. może sa takie na allegro?

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-13, 07:57   #2536
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Kasiulko to żółtko było "sklepowe", czy miałaś jajka z jakiegoś wiarygodnego źródła? Bo to różnie bywa z tymi jajkami. Biedulka Oliwcia , Wy też pewnie na rzęsach chodzicie .

Płatku nic się nie martw, u lekarza na pewno wszystko będzie dobrze z racji tego, że właśnie dziś 13 piątek

Zakręciłam się trochę , miałam Was wcześniej spytać jakie mleko modyfikowane podajecie dzieciaczkom ? Ja póki co wykorzystałam próbki, które dostałam z Hippa i Nestle. Na jutro muszę juz kupić jakieś mleko, tylko w zasadzie nie jestem pewna jakie .

Stary 2006-10-13, 07:58   #2537
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Chaga my też jemy kaszke łyżeczką i nie jest żle Pati z butelki pije tylko herbatke czego też długo się uczyła.

Kasiulka buziaczki dla Oliwki może już jej przejdzie ten ból brzuszka bo się bidulka męczy strasznie

A mi Pati znowu wysypało i nie wim czy to po maśle czy kaszki mleczno-ryzowe
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-13, 08:11   #2538
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko ja daje Matiemu NAN .
Stary 2006-10-13, 08:22   #2539
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kurdę tyle tematów, że nie wiem od czego zacząć...

co do żółtka, Filip dostaje je od dłuższego czasu, podaje mu samo, tylko lekko pokrapiam mlekiem, zeby nie było takie suche - zażera sie aż mu sie uszy trzęsą i daje mu całe, pomyliłam sie kiedyś i tak juz zostało, ale nigdy nic mu niebyło. Dzis skosztował jogurtu miodowego - Miodzio - i tez zwariował na tym punkcie.

Co do rozmiaru, to Fifek nosi 80, a kupiłam 86, bo mi tak doradziła Babka w sklepie, co jak co, ale zimy u nas raczej dłuższe, jakieś 4-5 miesiecy pzred nami, a Fifek rosnie w zastraszajacym tempie, stad wiekszy rozmiar. Na raz sie w nim troche topi, ale spoko loko luci sponton . Kupiłam go za 106 zł, w sklepie Maan, to jest jakas sieć, azem z hurtowaniami, maja duzo rzeczy a ubranka zazwyczaj bardzo tanie, głównie z Batyru itp, śpiochy za 9 - 12 zł; kaftaniki od 6-9 zł, naparwdę mazna ładnie dziecko ubrać a nieza drogo i wszystko markowe. O wyposażęniach pt. laktatory, butelki itp, nie wspominam.

Co tam jeszcze....?A! Kasiulko, moze to nie zółtko, tylko zęby? To juz ten moment, bo z tego co kojarze, to Oliwka skończyła 6 mies, a nie 5...?Jest z kwietnia prawda?

Kostko, co do mleka mod. - filip dostawał od jakiegos 7 tyg. życia, kupowalismy mu Bebilon, bardzo długo, ale raz dla spróbowania wziełam Bebiko i Nestle. W Nestle, chyba nie prebiotyków, a Bebiko wypusciło nowa srie i tez są z prebiotykami, jak Bebilon, i teraz widzę, ze Bebiko Filipowi chyba bardzije smakuje, - mi zreszta też - jest bardziej kremowe i mleczne, Bebilon jest jakiś lekko kwaskowy. Oby dwa mleka mają w 99% identyczny skład, bo sama sprawdzałam, a jak jeszcze oba maja prebiotyki, to juz tym bardzije nie ma sieczym martwić. Zobacz co Natali smakuje, kup jedno opakowanie Bebika 2 i spróbój jej podać. Z Bebilonem o tyle jest kiszka, ,ze jak jej nie zasmakuje, to masz 900 g do wywalenia, albo pzrechowania na póżniej. Z Bebilonem o tyle jest fajnie, ze maja bardzo fajne te pdełka, ja sobie zostawiąłm jedno jeszcze i trzymam w tym kaszkę. a dwrugim mleko.

Co do kaszki z butleki, to ja tak podaje Fifkowi na noc - dostaje super gęściora, 180 ml mleka i jakieś 6 miarek kaszki - ja sietym jeste m,w stanie zapchać. A rano tez czasem daje mu z kaszką ,ale mniej jej wtdy sypię. A w ciagu dnia daje mu tez łyżeczką i tez robie gęstą - mozna łyżke postawić, do tego podaje mu deserek i jest pełnia szczęścia!

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-13, 09:35   #2540
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

z tym kombinezonem bylo tak ze byl wiekszy i poki Wiktoria lezala to mozna bylo jeszcze wsunac palce pomiedzy ramionka a kombinezon od srodka. klopot zaczynal sie w momencie jak Wiktorie podnosilam w wozku na pollezaca pozycje. wtedy kombinezon robil sie na styk no i niestety po bardzo krotkim czasie zaczal sie wrzynac w ramionka. co do butkow to Wiki sama cala zime przeszla w takich ocieplanych ortalionowych.
a śpiworek mialam podobny do tego w zalaczniku tego nizej tylko ze ze wzgledu na wiek Wiktoria nie miala kapturka tylko na prosto. ale mialam szary na zewnatrz i polarek szary w srodku. taki mam kolor wozka i taki kupilam ale ja za swoj dalam 39 zł w hurtowni z akcesoriami dla dzieci.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=131427278
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=133974174

ja kupilam ten najwiekszy rozmiar jeszcze w tym roku bedzie dobry do wozka a nawet na sanki.

Stary 2006-10-13, 09:42   #2541
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Napisałam posta i mi go wcięło

Tiaara śpiworki fajne ale ja trochę nieprzytomna jestem i proszę o wyjaśnienie. W tym dziecko jeździ w pozycji leżącej? Julka takiej nie toleruje i chciałabym coś tylko na nogi. Jak ją całą zapakuje to szału dostanie. Na spacerze to śpi, owszem raz w miesiącu jak ma dobry humor. Tak to musi siedzieć i wszystko oglądać.
Kostka my dajemy Julci Bebilon i Bebiko 2R z kleikiem, po Nanie bardzo ulewała.
Biedna Oliwcia Meme ma racje to niekoniecznie musi być od jajka.

Stary 2006-10-13, 09:49   #2542
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Joasiu nie musi w lezacej. spiworki nie sa usztywniane i mozesz e pollezacej i siedzacej. ja juz w zimie jezdzilam z Wiktoria w spacerowce. tylko jak bedziecie kupowac to patrzcie czy sa otwory na pasy te od wozka. przekladacie pasy przez otwory i wkladacie dzieciaczka do spiworka zapinacie pasami a potem zasuwacie spiworek. wierzchnia warstwa jst dosc dluga bo po paszki a ja dodatkowo mialam zakladke i jesli Wiktoria usnela to moglam ta zakladka zaslonic ja od wiatru. kurcze pojde chyba na stryszek i sciagne ten spiworek. wkleje zdjecia jesli chcecie.

Stary 2006-10-13, 09:56   #2543
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Tiaara lepiej wytłumaczyć mojej tępej mózgownicy nie mogłaś. Dzięki Jeśli możesz to zrób zdjęcia. Nawet nie wiedziałam że coś takiego można kupić ciemnogród normalnie.
Julci śpi już godzine

Stary 2006-10-13, 10:32   #2544
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja widziałam jak babki na nóżki dziecka nakładają pokrywy od głębokiego wózka. Ja mam spacerówkę zrobioną z głębokiego i tak myśle czy właśnie nie wozić w zimę tak Matiego. Dzisiaj nakryłam mu nóżki kocykiem to jak zaczął szalec to oczywiście kocyk znalazł się prawie na ziemi .
Stary 2006-10-13, 11:07   #2545
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Pati ma pierwszego zęba i to w piątek 13
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-13, 11:50   #2546
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Buziaczki dla Pati ..
Stary 2006-10-13, 12:17   #2547
kasiulka
Zakorzenienie

No gratulacje Haniu , super - i to tak bezobjawowo sie odbyło?

Oliwka dzis daje czadu - spoliczkowała dziadka i tak go podrapała ze ma na twarzy czerwoną pręgę do krwi... normalnie złośnica mała z niej wyszła. Juz sama nie wiem, moze faktycznie zęby idą, choc nic jeszcze nie widac.
Meme Oliwka skonczyła wczoraj 7 miesiecy, jest z marca

Oliwka
Stary 2006-10-13, 12:42   #2548
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
No gratulacje Haniu , super - i to tak bezobjawowo sie odbyło?

Oliwka dzis daje czadu - spoliczkowała dziadka i tak go podrapała ze ma na twarzy czerwoną pręgę do krwi... normalnie złośnica mała z niej wyszła. Juz sama nie wiem, moze faktycznie zęby idą, choc nic jeszcze nie widac.
Meme Oliwka skonczyła wczoraj 7 miesiecy, jest z marca
biedny dziadek. Kasiulko Mati tak właśnie marudził i budził się z płaczem w nocy no bo w dzień to norma i nie miał czerwonych dziąseł, aż któregoś dnia patrze, a dziąsła napuchnięte i czerwone, a on gryzie wszystko jak opętały i wiedziałam już że to jest przyczyną. Myśle, że Julka zaczyna ząbkować .
Stary 2006-10-13, 13:29   #2549
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Płatku Julka to ząbkuje od dawna
Haniu gratulujemy Pati ząbka

Jest powiedzenie nie chwal dnia przed zachodem słońca a nowa wersja brzmi: nie chwal Julki przed kolejnym atakiem złości. Już nie wiem czy śmiać się czy płakać
Ale widze że nie tylko my mamy dzisiaj pod górke

Stary 2006-10-13, 13:34   #2550
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu ja to nawet nie licze na przypływ dobroci mojego syna idzie mu drugi ząb i jest nie do zniesienia, zaaplikowałam mu czopka i dzięki temu spokojnie pobawił sie w łóżeczku, a ja zjadłam zupę . Oczywiście wszystko trwa do czasu po 15min. znów marudzenie . Jak ja się ciesze, że jutro SOBOTA!!!!!!!!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości