![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Dziewczyny moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem na to jak reagować na przykre komentarze to ułożyć sobie kilka podpowiedzi i je przećwiczyć. Na głos przed lustrem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zadomowienie
|
Jejku tak czytam o tych tekstach i naprawdę nie dowierzam
![]() ![]() Najgorzej zawsze było w pracy! W moim dziale ja i moja przyjaciółka która jest w moim wieku, wyszłyśmy za mąż praktycznie miesiąc po miesiącu i koledzy to wrecz zakłady robili która z nas pierwsza "zaciąży". Przy czym my wtedy się jeszcze nie staraliśmy więc mi to latało koło tyłka ale moja przyjaciółka się starała już dość długo i już wiedziała że będzie miała mocno pod górkę o ile w ogóle się uda. Nawet nie chce wiedzieć co ona z tymi facetami tam przeżywała jak ja w koncu zaszłam w ciążę i poszłam na l4 bo jeszcze jak chwilę pracowałam to czasem nie wiedziałam gdzie mam oczy podziać jak oni zaczynali drążyć.. A szef nie był lepszy bo potrafił na nas obie na puszczać partnerów biznesowych co wpadali na spotkania - dziwnym trafem jak wychodzili od szefa z gabinetu to zawsze było hasło "a wy tu długo jeszcze popracujecie zanim prezesowi uciekniecie dzieci robić" ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Rozeznanie
|
My nikomu nie powiedzieliśmy, że się staramy, chcemy uniknąć pytań, czy się udało, jak idzie itd. Poza tym jakoś głupio publicznie ogłaszać, że 'teraz uprawiamy seks, żeby zrobić dziecko'. Na szczęście w gronie znajomych mamy tylko jedną parę z dzieckiem i w sumie tylko oni czasem pytają, kiedy będzie pora na Nas, ale nie jest to w żaden sposób złośliwe. Czasami ludzie którzy mają dzieci, zaczynają naciskać na innych w tym temacie, żeby inni też mieli 'przerąbane' o_O to ci sami ludzie, którzy podczas pandemii piszą, że zwariują ze swoimi dziećmi w domu... co uważam za bardzo krzywdzące i niestosowne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokladnie, najbardziej zawsze draza te osoby, ktore kilka minut wczesniej plakaly jak im zle bo maja dzieci, zero snu i czasu. Do mnie kiedys napisala kolezanka „gdzie Twoj gowniak” o pierwszej w nocy, a dzien wczeniej uzalala sie, ze macierzynstwo to masakra i ze mi zazdrosci braku dzieci. Musiala byc juz pijana piszac do mnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przeprosiła mnie, ale ja mam tylko nadzieję, że nikomu już takiego durnego tekstu nie rzuci... ja nigdy nikogo nie zapytałam o coś takiego. ale takie głupie teksty słyszałam wielokrotnie "a dla kogo ten pokoik, dla dzidziusia? kiedy będzie lokator?". mówiłam, że przecież jest, to pokój psa ![]() ![]() jestem pewna, że nawet jak urodzę to nie będzie spokoju, bo wtedy będzie - a kiedy drugie do pary? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
My też nikomu nie mówimy, że się staramy. Nawet rodzicom. Nie chcę potem ciągle pytań czy już się udało, czy się leczymy itd. To nasza intymna sprawa.
Na szczęście jeszcze tylko pół godziny i koniec pracy. Mam dziś cały dzień doła, bo już czyje małpę za rogiem. W tym cyklu miałam wyjątkową nadzieję, bo pik na teście owu był bardzo wyraźny jak nigdy. I chyba dlatego zawód jest aż tak duży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, tego co my tutaj piszemy wynika, że te dogryzanie, zlosliwosci, przytyki, przykre komentarze to powszechna praktyka. Smutny to obraz naszego społeczeństwa. Polak chyba ma w genach zakodowane wtracanie nosa w sprawy innych, pouczanie i ocenianie.
Sherlook tule wirtualnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym pokojem i dla kogo on bedzie, to tera tak mamy przy temacie robienia poddasza. To ja odpowiadam, ze koty to zwierzeta terytorialne i potrzebuja przestrzeni ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Raczkowanie
|
Hejo, ale tu dzisiaj cisza, chyba wszystkie zapadły w jesienny sen, ja już dzisiaj włączyłam ogrzewanie w mieszkaniu
![]() Słuchajcie, tak odchodząc od tematów przewodnich. Bo nie mam zbyt wiele babskich koleżanek, możecie może polecić jakąś markę butów na jesień? Jakieś botki/traperki. Chodzi mi o to że chce zainwestować i kupić, mieć na lata ale chcę żeby były mega wygodne i żeby stopa się nie pociła (nienawidzę tego a zawsze mam z t problem w butach na ten okres...). Ważne żeby też były nieocieplane, bo ja tylko pokonuje trasy dom-auto-parking-biuro właściwie a nie lubię potem kisić tych stop. W tym roku na lato zainwestowałam w klapki birkenstock i to jest moje odkrycie życie, przechodziłam w nich cały sezon i gdybym mogła nosilabym dalej... Były idealne dla mnie i szukam czegoś równie wygodnego (i nie potliwego) na zimniejszy czas. Może macie coś godnego polecenia bo nawet nie wiem gdzie szukać, nie chce próbować na chybił trafił bo skończy się kolejna para która będzie leżeć i będę je zakładać zniechęcona ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Raczkowanie
|
Frezjan, ja 2 lata temu skusiłam się na polską markę - baldaccini. Botki, lekko ocieplone tylko na szpilce i są to buty, w których wytrzymuje cały dzień
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
...
|
Co do butów to niestety nie pomogę, ciągle szukam swoich ideałów.
Na szczęście z mężem już dobrze, przyjechał po mnie do pracy i zrobił przepyszny obiad. Na dodatek w lodówce czeka mój torcik, na którego nie znalazłam miejsca ![]() Może jutro będzie już lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Dostałam okres wczoraj
![]() No cóż. To było do przewidzenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Rozeznanie
|
Paulowina nowy cykl nowe nadzieje
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi zostało 9 dni. Narazie nie mam żadnej urojonej 🤰, aczkolwiek za pewne już za chwilkę, już za momencik.... 🤣 Z jednej strony chciałabym być w ciąży, z drugiej kurde, chciałabym mieć zrobione te badania!!!! Tam jest wszystko, nawet genetyczne ![]() Kto testuje? Ktoś miał w ndz, ale nie pamiętam kto... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2538 |
Konto usunięte
|
Ja z kolei mam szeroką stopę, klasyczne botki rzadko kiedy się w nią wcisną, także jestem fanką timberlandów i już rozpoczęłam na nie sezon
![]() Sama chętnie bym znalazła jakieś ładne czarne botki, najlepiej takie wiązane za kostkę. Tylko jakoś motywacji mi brak, od kiedy nie chodzimy do biura, zmieniliśmy z mężem ubiór na casualowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też potrzebuję jakiś botków przejściowych bo już wszysykie zniszczyłam. Ale nic mi sie nie podoba na razie na tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do krótkiego rękaw na - szalona TY ![]() ![]() Ja się witam po konsultacji z diabetologiem (miałam dziś nie wczoraj). Lekarz przepisał leki (glukophage xr 1000 x1, po dwóch tygodniach dawka x2). Pocieszył że wyniki są złe ale jeszcze do wyciągnięcia, tylko muszę trzymać diete, brać leki i uprawiać lekkie ćwiczenia. Dodał tez, że nie musimy się wstrzymywać że staraniami! ![]() ![]() Niestety ten cykl już stracony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Szalona. Ja jutro zamierzam zakupić rajstopy...... Jestem okropnym zmarzluchem Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2543 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
Witamy się
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zadziwia mnie jak lekarze potrafią coś tam dojrzeć w takiej szaro-czarno-białej scenerii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak się Mamusiu czuje??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.