|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A u Ciebie już coś zdradzali na temat płci bobaska? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam takie plus 3,2-3,5. Tydzień temu nawet plus cztery się przez chwilę pokazało. Ale podobno jest okej
|
|
|
|
|
|
#2524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lekarz na ostatnich 2 wizytach mówił, że maluszek siedzi po turecku i I tak na 100% mi nie powie, wiec wolałam nie wiedzieć ![]() Na połówkowe idę do innego lekarza, więc już stwierdziłam że poczekam do tego poniedziałku i wtedy zaczynam wyprawkę!Ja nadal mierze się z twardnieniem brzucha, jestem na magnezie i luteinie, ale powoli wracam do życia (dzisiaj moje pierwsze wyjscie: autem do lidla), bardzo się niepokoje o długość mojej szyjki, której mój lekarz prowadzący mi nie mierzy (a przynajmniej nic mi na ten temat nie mowi), bo naczytalam się o przedwczesnych porodach i przedwczesnych skurczach Dziewczyny, pamiętacie ile miała wasza szyjka na 1 prenatalnych? U mnie 50 mm. Choć wiem, że to nie do końca znaczy, że jak wtedy była długa, to nadal jest I ile na polowkowych? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie 44mm na połówkowych kiedyś było, ze nie może być krótsza niż 25mm. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Ja zawsze jestem na minusie przez połowę ciąży, a potem nadrabiam i w efekcie w obu przytyłam ok.17kg (wcale nie mało), a dzieciaki rozwijały się bardzo dobrze. Nie martwcie się na zapas, jeśli rzeczywiście coś będzie nie tak i będziecie musiały pilnować wagi w jakąkolwiek stronę to prowadzący na pewno Wam o tym powie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nie miałam mierzonej ani na prenatalnych ani na połówkowych :/ lekarka prowadząca sprawdza tylko manualnie na wizytach. W pierwszej ciąży w sumie też tak było, więc chyba ok... (wyłapała badaniem manualnym moment, kiedy szyjka zaczęła się skracać, ciąża była już wtedy donoszona, więc nie mam powodu do nieufności) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2528 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki kobitki
Tez sie mega ciesze ze moja Mala zdrowa ![]() Michru dzięki za pocieszenie Moja waga wzgledem tej sprzed ciazy tez jest jeszcze na minusie. Jeszcze do niej mam 5 kg do nadrobienia. Ale bardziej się skupiam na wadze od czasy zakonczenia wymiotow. Bo to chyba bardziej wyznacza mi wage dziecka, lozyska, wod plodowych. Na dzien dzisiejszy to wogole nie mysle ze "bede gruba" i ze "za dużo przytyje"..ale jak mowisz może się mi to jeszcze odmienic Teraz chcialabym więcej przytyc bo jakby w mojej glowie oznacza to zdrowsze, poprawnie rozwijajace się dziecko. W straconej ciazy była wada która objawiala się tez tym ze dziecko malo rosnie..wiec pewnie dlatego taka wyczulona jestem ![]() mychamycha- ja mam nieduzy brzuszek...ale mam nadmierną lordozę kręgoslupa więc zawsze brzuch mialam wypchnięty do przodu..ale wciąż te same spodnie..tylko bez paska ![]() patka...rety jaki sen :O ...a mi się snilo dwa dni temu ze odeszly mi wody...czyli wiadomo co sie wydarzylo....w snie bylam na tym samym etapie co teraz czyli 21 tc :/ Rety jak wy wczesnie wstajecie Ale przyznam ze tez mam fazy w nocy...od 5 do jakieś 6stej zastanawiam się czy już wstac czy lezec....bo generalnie gapie się w sufit lub kręce...takie bezproduktywne lezenie...a kolo 6stej zasypiam i spie do 10tej ![]() tlenekcynku u mnie szyjka na polowkowych 47mm, a wczesniej nie badana. Edytowane przez zwyklylogin Czas edycji: 2021-04-25 o 22:44 |
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstaję wcześnie bo moje dziecko wstaje wcześnie, nie ma zmiłuj
![]() Boże, przypomniałam sobie jacy Avengers Endgame są męczący... Dopiero spać idę i już wiem, że będę tego żałować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
My też dziś od 6 urzędujemy ale młody wczoraj wcześnie poszedł spać więc względnie się wyspałam. Sami dziś jesteśmy, bo mąż pojechał na cały dzień do roboty (taak, w niedzielę
) i młody męczy żeby do babci jechać i może tak zrobimy.Miłej niedzieli wszystkim 🤩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś 3 pobudki między 24 a 4.30 i nie śpimy od 5. Momentami czuję, że brzuch mi się stawia, w dodatku mam jakąś infekcję, a mój prowadzący na urlopie do 7 maja🤦
|
|
|
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
Cześć w niedziele wszystkim !
Mam nadzieje że udaje się Wam jakoś odespać te ranne pobudki choć pewnie przy małych szkrabach to trudne ![]() My dziś pojechaliśmy po raz pierwszy do sklepu z wózkami na wstępne zapoznanie terenu, i chyba się skończy na wózku który nam kilka osób już polecało i nam tez najbardziej odpowiada. Gorzej będzie z fotelikami, serio myśleliśmy że kupimy bazę i każdy fotelik z tej firmy będzie pasował a tak łatwo nie ma ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też niebawem planuje zrobić rundkę po sklepach z wózkami, jednak najlepiej ocenić je na żywo, a ewentualnie poszukać potem w necie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Espiro next, w sklepie był tylko jeden wózek a na stronie producenta widzę że jest kilka rodzai ale chyba różnią się tylko materiałem zewnętrznym. Jeszcze i tak będziemy jeździć może znajdziemy coś innego bo to na razie pierwszy strzał. A co do cen to wielkiej różnicy nie ma między tym jaka była w sklepie a jaka jest w necie, a podobno jeszcze w sklepach robią weekendowe promocje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz będę pozbywać się Adamexa Vicco, fajny był i jakby nie to, że potrzebuję wózka dla dwójki małych dzieci to bym go zostawiła, bo dobrze sprawdza się i w mieście, i w lesie, ma koła żelowe, dobrą amortyzację
mieliśmy 3w1, ale w ostateczności jak mały miał pół roku i wyrósł z gondoli (moje dzieciaki są duże i gondola na długo się nie przydaje) to przesiedliśmy się do spacerówki Joie, ta z zestawu fajna i wygodnie się ten wózek prowadzi, ale jakaś taka koza a ja lubię jak się wszystko fajnie składa i jest bardziej kompaktowe Będziemy szukać wózka podwójnego, ale z miejscami obok siebie, po prostu wąskiego, żeby się zmieścił. Okazuje się, że będzie bardziej kompaktowy niż te długie z dzieciakami jeden za drugim. A fotelik mamy. Leo przesiada się niedługo do Wolmaxa po starszaku, a Junior wskakuje w łupinę Avionaut Pixel. Nie kupowaliśmy bazy, montaż na pasy też nie sprawia większego problemu, a jak mamy już fotelik następny to baza by się nie przydała. Tyle że obecnie auta i tak nie mamy ciekawe czy zdążymy kupić przed porodem, czy będziemy pożyczać od szwagra.Udało mi się dziś przespać 3h, jak TŻ małego ogarniał. Ale mogłabym pospać jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2536 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i że jest super lekki, pewnie na niego postawimy![]() Cytat:
![]() Ja wstępnie chciałabym bugaboo camelelon, ale raczej uzywany bo szkoda mi tyle pieniędzy dawać 🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
My w sumie jesteśmy zdecydowani na Baby Monsters Marla. Niestety nie mam gdzie obejrzeć na żywo, ale waga w połączeniu ze znośną cena została kryterium decydującym
![]() Do tego jakoś fotelik z Maxi Cosi, bo do Maxi Cosi są dostępne adaptery do wózka. Chcemy wariant w miarę budżetowy, bo ten fotelik naprawdę sporadycznie będzie używany (w aucie mojej mamy). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2538 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś właśnie tez oglądaliśmy avionauta i bardzo nam się spodobał szczególnie że jest taki lekki pomysł bazy jest u nas z tego że znajomi narzekali że u nich była zawsze akcja z zapinaniem pasów, ale tez baza ograniczy nas tylko do jednego samochodu Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
A patrzyłaś na stronie producenta może tam są adresy sklepów ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzałam, ale z czterech wymienionych dwa nie mają nic tego producenta, a dwa jakieś pojedyncze modele - nie ten, który mnie interesuje.
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie w weekend dzwonił kuzyn, będzie miał do wydania trochę rzeczy po rocznej córce. Będzie miał też do sprzedania fotelik Kiddy Evoluna i-size 2, musimy potem z mężem ogarnąć, czy on pasuje do naszego auta. Wygląda jak prawdziwa dzieciozbroja
Dla mnie niestety temat tych wszystkich isofixów itd to czarna magia, musimy się doszkolić ;PCo do wózków, ja mam wstępnie upatrzony Babyzen Yoyo 2, na papierze spełnia wszystkie moje kryteria: jest lekki, składa się i nie jest turbobrzydki Ale pewnie gdzieś za miesiąc będziemy się bardziej rozglądać, mamy blisko ten salon Bobowózki, więc jak nie ten, to jakiś inny tam na pewno wybierzemy.
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Rozeznanie
|
A ja z innej beczki, dziewczyny, chciałabym Wam polecić legginsy z niskim stanem z milk&love
nieuciskajacy pas idzie pod brzuszkiem zamiast nad i wydaje mi się to genialnym rozwiązaniem na ciepłe miesiące (bo kiedyś będzie ciepło, prawda? ). Są bardzo wygodne i mam nadzieję, że i po porodzie będą pasować![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2543 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Runawaytrain o widzisz kolejna firma, której nie znałam, a mają fajne ubranka Co do fotelika to myślę oddelegować to zadanie dla tz, bo on ogarnia sprawy samochodu, więc to będzie jego zadanie wózka to zobaczymy co nam wpadnie w oko, zastanawiam się nad jakimś z olx, bo może akurat uda się trafić w jakąś okazję Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się z Milk & Love podoba ta sukienka Two Ways, ale mam już tyle sukienek, staram się być praktyczna 😅 Może bliżej lata, jak jednak w którąś przestanę się mieścić, to wezmę ją i legginsy
W tych z Lidla czuję się jak w zbroi, są strasznie długie, a nie należę do niskich.Dziewczyny, czy możecie mi wyjaśnić, jaka jest różnica taka praktyczna między rożkiem, kocykiem, śpiworkiem, a otulaczem? Chciałabym w przyszłym miesiącu coś zamówić i czuję się pogubiona Chyba za niedługo pozamawiam też dla siebie te nieszczęsne koszule, mam nadzieję, że będą jakieś promki na dzień matki, bo chcę na to wydać jak najmniej kasy.
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 6tym miesiącu
![]() ![]() Jak to szybko leci ! Nie ogarniam. Mam dzisiaj jakąś niemoc, oddelegowałam syna do żłobka, zrobiłam jedna rzecz w pracy i nie mam siły na więcej ![]() W dodatku zaczął padać śnieg ... No ludzie ile można ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny wracam z polowkowych, dzidzia zdrowa ![]() Podaję wagę: 418.53g a tydzień wychodzi 21+2/3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jednak .. u mnie dziś 22+1![]() Gratulacje udanych połówkowych ️ A u mnie dopiero w środę przełożyli mi z zeszłego tygodnia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro 6. zaczynam 🤯
Cytat:
No i najważniejsze, że wszystko okej. A ujawniło się w końcu, czy nadal nie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś jestem na półmetku. Zaczynam 20 tc. ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, jak macie grosza więcej to też polecam bazę do fotelika samochodowego. Zwłaszcza jeśli wiecie, że będziecie dużo z dzieckiem podróżować. To jednak ogromna wygoda. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

na ogół nam niedowagę, rozmiar 34, więc spodnie od razu musiałam zmienić na jakieś ciazowe legginsy. Lekarz mówił że osoby z niedowaga muszą przytyć więcej, żeby dorobić się jakiejkolwiek tkanki tłuszczowej i ochraniac bobasa
natomiast podobno osoby z nadwagą powinny utrzymać swoją wagę (!)

Teraz chcialabym więcej przytyc bo jakby w mojej glowie oznacza to zdrowsze, poprawnie rozwijajace się dziecko. W straconej ciazy była wada która objawiala się tez tym ze dziecko malo rosnie..wiec pewnie dlatego taka wyczulona jestem 

) i młody męczy żeby do babci jechać i może tak zrobimy.

pomysł bazy jest u nas z tego że znajomi narzekali że u nich była zawsze akcja z zapinaniem pasów, ale tez baza ograniczy nas tylko do jednego samochodu 

Ale pewnie gdzieś za miesiąc będziemy się bardziej rozglądać, mamy blisko ten salon Bobowózki, więc jak nie ten, to jakiś inny tam na pewno wybierzemy.