![]() |
#2521 |
Zadomowienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
PRZEPRASZAM faktycznie jak dzis czytam swoja wypowiedz widzę,,ze troche żle to ubrałam w slowa...
Moje oczy duzo lepiej,,ale nie chce zapeszac!!! Naprawde trudno mi bedzie ,,bez neta <ryczy>,,,koncze ,bo zaraz w pracy bedzie tlok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny!
![]() Zajrzałam przywitać się i już pędzę do ogrodu ostatnie chwasty przed zapowiadanym deszczem wyrwać ![]() Na cały tydzień życzę Wam dobrego humoru, przyjemnej, owocnej pracy i miłego odpoczynku spędzonego na rozmowach z przyjaciółkami ![]() ![]() ![]()
#2524 |
Zadomowienie
|
Witam was moje kochane
![]() Wpadlam na chwileczke...musze na miasto ....u mnie dzisiaj pada deszcz..mnie sie to wcale a wcale nie podoba...po dlugich 3 tygodniach pieknego slonca,przyzwyczailam sie ![]() Caluje was mocno...do uslyszenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() JOASIU a mnie bardzo cieszy ten deszcz chociaż też wolałabym słoneczną śliczną pogodę to zdaję sobie sprawę,że jest bardzo sucho i wszystkie roślinki spragnione są wody.. TOOGRA kochana powiedź co tak konkretnie dzieje się z twoimi oczami? Pytam bo wczoraj obudziłam się z czerwonym bolącym okiem ![]() ![]() Jakby tego było jeszcze mało to boli mnie głowa od wczoraj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zadomowienie
|
Witam .
Lukreti ja mam często z oczami problem.Czerwone mogą być od pękających żyłek- np z powodu nadciśnienia w oczach, mnie pękają bo robią sie pęcherzyki wodne pod powieką i trą o gałkę oczną. Bolą wtedy nie tylko oczy, ale i głowa.Dobrze robić okłady z herbaty-ciepłej.Ja robię tak(oczywiście oprócz kropli i masci oxykord A)zaparzam herbatę zwykłą w woreczkach i później wyjmuję woreczki, kładę je na oczy, a herbata do wypicia.Oprócz tego można robić okłady z zaparzonego świetlika. |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 |
Wtajemniczenie
|
Z moim okiem już wszystko w porządku ,a jego mały bunt został zduszony zanim tak naprawdę zdążył się rozpętać.
Jako,że nie cierpię przesiadywać ''u lekarza'' zapytałam w aptece pewną miłą panią magister co poradziła by mi na moją dolegliwość,a ona zaleciła kropelki do oka dla alergików i wiecie co pomogło ![]() Oprócz tego małego incydentu nie narzekam na swój wzrok wydaje mi się,że nadal jest sokoli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że krople pomogły, Lukreti, Poziomko- okularki czekają Cię pewnie, ale da się z nimi wytrzymać, ostatnio znowu do nich wróciłam po latach z soczewkami kontaktowymi- (teraz soczewki zaczęły mnie uczulać).
U nas słońce, choć na niebie dramatycznie spiętrzone chmury i rano był deszcz. Jakoś sie przemyciłam w drodze do pracy- teraz, w drodze do domu bedę musiała zakupić jakiś parasolek- ostatnio widziałam w Rossmanie- za 8 zł. Starczy taki ![]() Mysłałam sobie o wampirach energetycznych Starszej Pani- i owszem, są tacy. Po spotkaniu wychodzi się z zanikiem własnej osoby, wymęczonym, z ustającymi funkcjami życiowymi... Przesadzam tylko troszkę ![]() Trzeba wynajdowac sobie sposoby na zastrzyk energii- dla mnie takim zawsze dostępnym jest widok nieba. Niekoniecznie słonecznego, ale takiego, gdzie coś sie dzieje. Muszę sobie wynajdywać takie sposoby, triki, bo czasami poziom energii życiowej spada mi bardzo. I to niekoniecznie z jakiś ważnych powodów. A jeszcze jak wyssie cię jakiś wampir... No ale inni z kolei dostaczaja energii. Dużo energii dziś życzę ![]() Edytowane przez Kota Czas edycji: 2007-05-08 o 12:29 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | ||
Zakorzenienie
|
Bounty mial drugi atak padaczki
![]() ![]() Nagle zaczal wymiotowac, po chwili jakby sie dusic, padl na ziemie, dostal drgawek i slinotoku... Balam sie ze czyms sie dusi, ale zobaczylam jak drza lapki ![]() Przygryzl sobie jezyk, na szczescie bez wiekszych obrazen ![]() Ja dostalam histerii i nie moglam znalezc diazepamu zeby mu podac ![]() ![]()
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
[quote=SzpiegZKrainyDeszcz owców;4304948]Bounty mial drugi atak padaczki
![]() ![]() Nagle zaczal wymiotowac, po chwili jakby sie dusic, padl na ziemie, dostal drgawek i slinotoku... Balam sie ze czyms sie dusi, ale zobaczylam jak drza lapki ![]() Przygryzl sobie jezyk, na szczescie bez wiekszych obrazen ![]() Ja dostalam histerii i nie moglam znalezc diazepamu zeby mu podac ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | ||
Zakorzenienie
|
On sie dusil podczas tego ataku... To byla najstraszniejsza rzecz w moim zyciu.
Balam sie ze najblizsza mi istota umrze na moich oczach, ze ja zamarlam i dostalam histerii wiec umrze przeze mnie bo nie wiem gdzie ten cholerny lek jest...
![]() |
#2535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz jestem pielegniarka i nie moge sobie pozwolic na histerie....musze szybko reagowac....ale na poczarku ciezko bylo...taka nasza natura....a jesli jeszcze chodzi o ukochane nam osoby-istoty...( a dla mnie pacjenci to tez ukochane osoby)radze ten lek dac w takie miejsce,o ktorym zawsze bedziesz pamietac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obawiam sie ze gdybym go znalazla i podala, moglabym mu bardziej zaszkodzic niz nie podaniem. Teraz poprosilam znajoma o zalatwienie mi diazepamu doodbytniczego (bo jak mu inaczej podac w czasie ataku?). Ech, przeciez bylam na to przygotowana, po pierwszym ataku weterynarz powiedzial ze przy nastepnym o ile wystapi nalezy zachowac spokoj, zaslonic okna zgasic wszystkie swiatla i telewizor, zeby w okol byla absolutna cisza. Nie przenosic psa... Wiedzialam co robic, a mimo wszystko nie zachowalam sie tak jak powinnam. Bede sie teraz bac go zostawic samego ![]() Powiadomilam hodowce, ze mial juz 2 ataki, wiec jest to padaczka. Ale hodowca nie kwapi sie aby powiadomic wlascicieli jego rodzenstwa. Mimo ze jest to choroba uwarunkowana genetycznie. Jesli atakow nie bylo u jego rodzenstwa teraz, to rownie dobrze moga pojawic sie za kilka lat, ale skoro nie wystapily u jego rodzenstwa to po co glowe sobie zawracac?
![]() |
#2537 |
Zadomowienie
|
Szpiegu bardzo ci współczuję ale musisz sie przygotować na wiele takich i jeszcze gorszych przeżyć.Patrzyłam na cierpienia mego Morusa,o którym pisalam tu kilkakrotnie aż wreszcie musieliśmy podjąć ostateczną decyzje.Ale nasz pies miał wtedy 14 lat i nie chcieliśmy aby więcej cierpiał .Twój Bounty jest młodszy i napewno wyleczysz albo chociaż zaleczysz chorobe.I będzie wszystko dobrze.Trzymaj się kochanie.
![]() Poziomko nie ma co się zastanawiać i spekulować lecz pomaszerować do okulisty. Lepiej wiedzieć co w trawie piszczy.Pewnie okularami na dal sie skończy a to poza wydatkiem zadna tragedia. ![]() Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej u okulistki w spóldzielni lekarskiej, która robiła mi angiografię,czyli wstrzykiwała kontrast do żyły aby zbadać zaawansowanie mojej kochanej makulopatii.Opisywałam to na początku marca.Nie moge dojśc z wrażenia po tej rozmowie.Ale po kolei (przepraszam będę sie powtarzać ale trudno żebyście uczyły się na pamięć historii mojej choroby). Na konsultacji w szpitalu pod koniec marca lekarka powiedziała,ze poniewaz mam prawie pełną widoczność za wcześnie jest na operację,która może przynieść więcej szkody niż zysku.Dwa tygodnie po tym byłam prywatnie u okulisty,który operuje w tym szpitalu. Stwierdził,że nie ma na co czekać ,robi się juz dziura w siatkówce,operacja w lipcu. No a dzisiaj pani doktor patrzyła na mnie jak na przybysza z innej planety. "Jaka operacja???? O czym pani mówi???? Przcowałam 8 lat w Holandii w klinice zajmującej się makulopatią i pierwszy raz słyszę aby przy pełnej widoczności robić taką operację.Jeśli wszystko pójdzie dobrze to i tak zostanie pani tylko 50% tego widzenia co teraz.Dlatego takie operacje robi się przy znacznym pogorszeniu wzroku." Powiedziała jeszcze,ze w Polsce tylko klinika w Łodzi zajmuje się w sposób profesjonalny tymi zabiegami.Wyczułam,ze sugeruje iż szpital na Szaserów przeprowadza próby,uczy się dopiero. No i co Wy na to?Poradzcie co robić. Kogo sluchać? Mam już przecież termin operacji.
#2538 | ||
Zakorzenienie
|
Starsza Pani, moje szczescie 15 maja bedzie mialo swoje pierwsze urodziny
![]() ![]() Remis w tym roku konczy 14 lat. Zaczely sie w jego zachowaniu pojawiac dziwne zmiany, juz kilka razy pogryzl tate. Ale przeciez nie uspie go, ani tym bardziej nie oddam. Zbyt wiele juz przeszedl w swoim psim zyciu. Odnosnie lekarza, to proponuje zasiegnac opini jeszcze jednego.
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2541 |
Zadomowienie
|
Szpiegu,a jakbys miala ten lek dla psa w zastrzyku?Zadziala najpredzej i najpewniej.
#2542 | ||
Zakorzenienie
|
Ale jak zrobic zastrzyk trzesacemu sie psu? To dozylnie by trzeba bylo (miesnie podczas ataku sa napiete wiec igla nie wejdzie) a jak sie trzesie jest to awykonalne.
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Szpiegu, wspóczuję Bount`emu i Tobie.
Starsza Pani- a to zagwozdkę masz z lekarzami.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Zadomowienie
|
Danusiu, postaraj sie może skontaktowac z tą kliniką w Łodzi, może zadzwoń i spróbuj popytać co w tej sytuacji robić.Powiedz,że musisz zasięgnąc porady i przedstaw sytuację .Jak będzie trzeba to jedź do nich.Ja bym najpierw się upewniła u nich.Termin zawsze można odłożyć lub odwołać.Nic nie rób póki się nie upewnisz.To twoje zdrowie i twoje życie więc walcz.Może rzeczywiście nie trzeba operować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Rozeznanie
|
Danusiu mimo wszystko
Danusiu Skarbie to są oczy,nie znam się na tym ale zaczerpnełabym opini innych lekarzy,nic nie mówiąc o diagnozie. Spróbuj nim zdecydujesz na ten radykakny krok. Pochopnną decyzja można sobie zaszkodzić Rozumiem Ciebie, masz swoje problemy nie łatwe do rozwioązania,myślę że sobie poradzisz,jesteś mądrą kobietą. Życzę Ci wszystkiego Naj(czasami warto posłuchać młodych) oni nie widzą w tym żadnego interesu.........naprawdę . Całuję cieplutko........trzymaj się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tttttttttttt
#2546 |
Rozeznanie
|
Danusiu przepraszam, cos znowu się stalo z moim postem, mam nadzieję że choc w fragmentach go przeczytasz.
Pozdrawiam cieplutko ![]() ![]() ![]()
#2547 |
Zadomowienie
|
Babygia,Szpiegu,Taka taka,Kota,Alketko,Robótko dziękuje
![]() ![]() ![]() Dobraaaanoc ![]()
#2548 |
Wtajemniczenie
|
Starsza pani czy mogę Ci towarzyszyć
![]() ![]() ![]() Również mam problem ze wzrokiem ale tylko ze zwyczajnym krótkowidzeniem. Zanim założę dwuogniskowe okularki zamęczę się od ciągłego zdejmowania i zakładania tych które noszę teraz. Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocy życzę ![]()
#2549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu pieska ![]() Kiedys meza obudzilam o 4 rano,bo Lulu sie trzesla. Zycze Ci zeby bylo jak najlepiej z twoim synusiem. Napisz jak sie czuje maluszek ![]()
![]() |
#2550 | ||||||
Zakorzenienie
|
o_O
Tak wiem że masz dwa pieski. I jakbys zapomniala wiem rowniez ze rozmnozylas swoja yoreczke przy pierwszej cieczce, oraz ze sprzedawalas szczeniaki bez papierowe, w cenie papierowych Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.