![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
cu.Kinia szkoda ze mi tez czas tak szybko nie leci. Jeszcze 8 tyg do wakacji i tak codziennie, czy ja cos zle licze? ![]()
![]() |
#2522 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() a powiedz mi dobrze znalas francuski jak jechalas pierwszy raz? mowilas plynnie bez problemow i rozumialas to ich szybkie mowienie? ![]() ![]() pewnie masz racje, ze co rodzina to inne jedzonko ![]() ![]() dziekuje za odpowiedz ![]() ![]()
![]() |
#2523 |
BAN stały
|
Hejka-dziewczyny,moge cosik wtracic?jeju,ja bym sie nigdy na taka prace nie zdecydowala,o nie,po pierwsze dzieci mnie irytuja,po drugie za cudze dziecko wziasc na siebie odpowiedzialnosc?a jak cos sie stanie?to co wtedy?klopoty,ja nikomu nic nie odradzam,do niczego nie namawiam,po prostu wyrazilam swoja opinie,znam osoby ktore to lubia,sa zadowolone,ja do takich osob nie naleze
![]() Edytowane przez diva vel olo Czas edycji: 2009-05-27 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale np moj (ex?)TZ obiaduje ok 22 !!! i ma piekna figure, zauwazcie jakie są francuzki- nienagannie szczupłe- duzo zieleniny i innych pysznosci:P ale desery mają...BOOOOSKIE Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Diva dziekujemy za opinie.
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-05-27 o 21:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() roux, co z tym twoim TZ ![]() ![]()
![]() |
#2526 |
BAN stały
|
jak juz wspomnialam,dzieci trzeba kochac,lubiec ,mnie one draznia,nie mam ich,w zyciu nie mialam nawet dziecka na reku,nie zmienialam pampersa,stad moja opinia!kocham za to malusie zwierzatka,sama wychowalam 7 dniowego kotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() diva heh ale ja nie rozumiem, dlaczego w wątku dla przyszłych/ obcenych au pairek mowisz nam ze ni cierpisz dzieci, ale byłabys świetną kocią mamą? wlasciwie to dawno temu mi sie obiło o oczy ogłoszenie dotyczące au pairki ale ...do psów? psy lubisz?:P ![]() bo ja nienawidze kotów i kocią mamą bym byc nie mogła. ale jak WSZYSTKIE tu dziewczyny lubie małe srające w pampersy i drace ryjki w nocy dzieciaki. i te ktore klocą sie o byle *** i te ktore po ciezkim dniu sie do nas przytualaj by powiedziec "aj laf juuu" to tyle co mam do powiedzenia. ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-05-27 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
BAN stały
|
i po co ten jad?oj,nie unos sie tak to jest forum i w kazdym temacie na tymze forum mam prawo(!!!)wyrazic swoje zdanie,opinie na dany temat,prawda?a moze sie myle?masz prawo nienawidziec-jak napisalas zwierzat,jak ja nie lubiec dzieci tyle...bo slowo nienawidziec jest tutaj mocno powiedziane,za mozno!
Edytowane przez diva vel olo Czas edycji: 2009-05-27 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do dzieciakow to nie zgodze sie z Toba diva, ze jakos specjalnie trzeba kochac dzieci - dziecko to taki sam czlowiek jak kazdy inny, a uwazam, ze wiele wiecej doroslych zahcowuje sie 100 razy gorzej, niz nie jedno dziecko. Ale nie bede prowadzila tutaj wywodow filozoficznych n/t glupoty ludzi doroslych, bo to nie czas i miejsce. W kazdym razie wole spedzac czas z dziecmi i nasiakac ich sposobem bycia (jakkolwiek to ktos zintepretuje), niz spedzac czas z doroslymi.
![]() |
#2530 |
Wtajemniczenie
|
Jesli moge sie wtracic, to tu macie fotki z mojego pobytu www.picasaweb.google.pl/kinga.mirska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
hahaha Roux jesteś boska
![]() jedzonko we Francji - pychotka, choć preferuję 'nouvelle cuisine', nie jakieś tam żabie udka ![]()
#2534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie ogladam ![]() Diva, moze nie powinnam, ale ....forum dla au pairek, gadamy tu o wszystkim co z dziecmi związane, wpadasz nagle i piszesz ze Ty dzieci nie lubisz, ale wolisz koty. Gdybym ja chciala do kazdego wątku sie dołączac, nawet jesli nie mam z nim nic wspolnego to podarowałabym sobie raczej. zły dzien mam, wybacz. mi.a świetnie, ze jeszcze jestes tu na forum. Kochana, powiedz mi ...bo wiesz, bede w Paryżewie ok 12. na CDG a pociag z Austerlitz mam po 22. i mam 10 cholernych kurde godzin na "zwiedzanie" i proby..."nie zgubienia się". w planie mam ...pojechanie z lotniska na dworzec i ...zostawienie tam bagazu, wyciagniecie aparatu i do 22 powinnam sobie poradzic... tylko moje pytanie, czy ja moge gdzies zostawic w jakiejs dziurze w scianie swoj bagaż? i jaka to jest okolica?bo pamietam byłam na Garde Lyon i tam zanim nie przyszedł po mnie kumpel zaczepiło mnie kilku czarnoskórych proponujących rozne rzcezy, na ktore musieli usłyszec "digage" ale...teraz bede sama samiutenka i ..no boje sie;| spytałabym TZ. ale....w obecnej sytuacji to niemozliwe. a Ty? znalazlas lokum jakies juz???
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-05-27 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() lece dziewczyny spac, bo jutro przede mna egzamin z logiki ![]()
![]() |
#2536 |
BAN stały
|
ok,wybaczam..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam to na I roku. paskudny przedmiot. trzymam kciuki!!!! P.S Aerith, a Ty co studiujesz?? ![]()
![]() |
#2538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam zwiedzić na pewno zdążysz (nie wiem czy byłaś już wcześniej w Paryżu?). załatw sobie tylko jakąś prostą mapkę i weź koniecznie z kasy mapki z rozkładem transportu, a wszędzie się szybciutko dostaniesz. aha, i jedna uwaga - nie wiem czy jeździłaś pociągami we Francji - praktycznie zawsze trzeba 'skasować' bilet przed zajęciem miejsca w środku, są specjalne 'kasowniki' przy każdym torze. lokum na wrzesień jeszcze nie znalazłam, właśnie próbuję 'wrobić' jakiegoś miernego oszusta, który chce wyłudzić ode mnie pieniądze za depozyt ![]() najpewniej będę szukała już na miejscu, bo teraz za bardzo nie mam możliwości. jak masz jeszcze jakieś pytania, to dawaj ![]() ah, znalazłam jeszcze info o tej przechowalni bagażów: # Left-luggage lockers and office Hours: 7 am to11 pm Phone: 01/53601284 Location: arrivals area, gate 27 czyli nie musisz się martwić ![]() jeszcze jedno edit.: cu.Kiniu - śliczne dziewczynki! ja przepraszam, że akurat na to zwracam uwagę, ale czy mogłabym wykorzystać Twoje zdjęcie automatu z kartoflami? ![]() ![]() ![]() ![]()
MY IDEA OF HAPPINESS HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED "Wierzę w styl, a nie modę" RL Edytowane przez mi.a Czas edycji: 2009-05-27 o 22:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() studiuje prawo ![]() a Ty roux?
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
Mi.a dziekuje!
taak, bylam w Paryżu wczeniej i wiem o tych bramkach cholernych. ![]() dzieki za info nt przechowalni bagażu!! Nie napisali tam, ile to mniej wiecej kosztuje?? aa co Ty wlasciwie porabiasz w Paryżewie? Pracujesz? Studiujesz? oo widzisz, mozemy jakas dzialalnosc otworzyc.. ![]() ![]()
#2541 |
Organizatorka
|
tylko sponsorow nam trzeba
![]() ![]() dobra zmykam, bo musze wstac rano i uczyc sie predykatow i innych cholerstw ![]() buzi ![]()
#2542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do zwiedzania - będziesz miała trochę czasu, ja tamtych okolic nie znam, więc niestety nie podpowiem co by można zobaczyć co ja porabiam hmm...trochę pracuję, trochę się uczę ![]() edit.: też miałam logikę rok temu ![]()
MY IDEA OF HAPPINESS HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED "Wierzę w styl, a nie modę" RL Edytowane przez mi.a Czas edycji: 2009-05-27 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Wtajemniczenie
|
Mi.a, smialo wykorzystuj ten automat do czego chcesz.
![]() ![]() Laski, ktora kiedy bedzie w Paryzu? Bo ja mam zamiar tam pojechac ze 2 razy, bo mam blisko i moze bysmy sie jakos umowily na wspolne zwiedzanie? ![]() A, jeszcze jedno - czy Wasze rodziny tez maja tak wybitnie malo zainteresowania wobec swoich dzieci? Nie moge powiedziec, ze ich nie kochaja, bo wiadomo, to jednak dzieci, ale.... No wlasnie, jak widze czasami ile czasu mogliby im poswiecic, a nie robia tego, to zastanawiam sie czasami, po co im te dzieciaki i ze mogli z nimi zaczekac... Np. jadac do Austrii hosci usiedli z przodu w samochodzie, ja miedzy malymi no i oczywiscie jak zaczely gadac z mama, ktorej nie widzialy tydzien, to ta juz zaczela sie lekko bulwersowac. Ja robilam co moglam, zeby jakos odwrocic ich uwage, no ale nie dalo rady zawsze, bo jednak mama to mama i chca do niej. Dobra, wrocila ze Stanow, mogla byc zmeczona, ale w drodze powrotnej to samo... Zamiast sie chociaz odwrocic do dzieci i z nimi pogadac, to wolala sobie rozmawiac z mezem i czytac gazete. Ja mysle, ze dzieciom byloby przyjemnie, gdyby mama chociaz obok nich na chwile usiadla i pozniej bysmy sie zamienily. Albo siedza w domu, maja sesje zdjeciowa do katalogu, a ja musze z dziecmi... Nie narzekam, ze musze to robic, bo po to tu przyjechalam, tylko szkoda mi tych malych i to bardzo. I co jeszcze - ich dziwne zwyczaje. Bardzo ich lubie, sa super, ale te dziewczynki kapia sie tylko raz w tygodniu! Przez caly tydzien ich pupy nie maja kontaktu z woda, dla mnie to masakra, przeciez one jeszcze nie umieja sie porzadnie podetrzec to musi je strasznie piec tak po tygodniu... A wczoraj Indie zaczelo tam swedziec i mowi, ze zrobila siku w pizame. Ja sie dziwie, bo ma 4 lata i juz nie musi pieluch, nawet na noc. No to posadzilam ja na sedesie i jakies tam siku zrobila, ale chyba tylko dlatego, ze ja tam na sile usadowilam. No i wzielam jej ta pizame zaczelam ogladac i palcem sprawdzilam jaka to ma konsystencje, a to nie bylo siku, tylko normalna wydzielina jaka maja dojrzewajace dziewczynki lub kobiety! Bylam w szoku powiedzialam hostce, bo nie chcialam jej tam dotykac, to ona zapytala, czy jest czerwone, ja mowie, ze nie wiem, bo nie patrzylam ani nie dotykalam, to przyszla, podtarla ja wilgotna chusteczka i puscila ja spac... Mlodsza z kolei miala cos na glowie, takie jakby strupki, to chciala jej to kremem smarowac, zamiast woda utleniona lekko potraktowac. Szok, zeby rodzice nie mieli w ogole reki do dzieci. Edytowane przez cu.Kinia Czas edycji: 2009-05-28 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Czytam sobie Wasz wątek, niedawno zaczęłam poszukiwanie rodzinki, wczoraj dostałam maila do jednej od Sanrio i... mam kilka pytań. ![]() Wymieniłyśmy z Helen dopiero po jednym mailu, ale: Dwójka dzieci, małych (chłopiec chodzi do żłobka 3x w tyg, dziewczynka ma 8miesięcy). Do tego mycie naczyń i pranie ubrań dzieci. Tygodniowo miałabym dostawać 90Ł, dwa dni wolnego. Zapytałam o pokój i łazienkę, czy miałabym własne, czy miała już jakieś operki i czy mogłaby wysłać mi jakieś zdjęcia rodzinki. I tak się zastanawiam, o co jeszcze pytać? To mój pierwszy raz, więc wybaczcie kolejne głupie pytania ![]() Czy podpisuję z rodziną jakąś umowę? Ustalam ilość godzin pracy w tygodniu? Kto opłaca przelot? Helen bardzo się spieszy, chciałaby, żebym przyjechała już w następnym tygodniu. Na rok. Ja bym wolała umówić się na 3 miesiące, a jeżeli by mi się spodobało to zostałabym na dłużej. Da się coś takiego zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1249840 9]Cześć Dziewczyny! ![]() Czytam sobie Wasz wątek, niedawno zaczęłam poszukiwanie rodzinki, wczoraj dostałam maila do jednej od Sanrio i... mam kilka pytań. ![]() Wymieniłyśmy z Helen dopiero po jednym mailu, ale: Dwójka dzieci, małych (chłopiec chodzi do żłobka 3x w tyg, dziewczynka ma 8miesięcy). Do tego mycie naczyń i pranie ubrań dzieci. Tygodniowo miałabym dostawać 90Ł, dwa dni wolnego. Zapytałam o pokój i łazienkę, czy miałabym własne, czy miała już jakieś operki i czy mogłaby wysłać mi jakieś zdjęcia rodzinki. I tak się zastanawiam, o co jeszcze pytać? To mój pierwszy raz, więc wybaczcie kolejne głupie pytania ![]() Czy podpisuję z rodziną jakąś umowę? Ustalam ilość godzin pracy w tygodniu? Kto opłaca przelot? Helen bardzo się spieszy, chciałaby, żebym przyjechała już w następnym tygodniu. Na rok. Ja bym wolała umówić się na 3 miesiące, a jeżeli by mi się spodobało to zostałabym na dłużej. Da się coś takiego zrobić?[/quote] mysle ze jak sie z nia dogadasz to da sie tak ak najbardziejh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą fajnie: myć się raz na tydzień?
![]() ![]() A może oni Tobie, Kinia, zostawili ten obowiązek i powinnaś kąpać dzieci? Nie ma to jak higiena... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() faktycznie dziwni ci rodzice. Jacys tacy lekcewazacy ![]() ![]()
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
A ile Kinia, te Twoje dzieciaczki mają?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
pisala ze cos 3 i 4 latka.
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- mychamycha co wejde na watek to mi twoj avek przypomina ze jeszcze mi 3 odc house do obejzenia zostaly i nie mam jak ich obejzec. Az mnie cos bierze ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.