Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-09, 17:56   #2521
fhancuzeczka
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

R:

sniadanie: 1 biała wieprzowa kilbasa z mala iloscia musztardy, kromka chleba (wiem, wiem ze wegle i tluszcze ale nie moglam sie powstrzymac ), rzodkiewka i 1 pomidor

(20 min. joggingu)

2 sniadanie: dwie lyzki platkow owsianych zalana polawa szklanki mleka i 80 g truskawek

obiad: 250 g 8-skladnikowej mieszkanki warzywnej z udkiem i nozka kurczaka (z rosolu)

podwieczorek: marchewka, dwie lyzki jogurtu naturalnego z odrobina (1 mala lyzka) platkow owsianych

kolacja: 50g twarogu z 1 pomidorem i szczypiorkiem, 5 orzechow ziemnych

dziewczeta, jeszcze mam pytanie dotyczace posilku potreningowego. Slyszalam ze nalezy dostarczyc weglowodanow prostych (najlepiej owocow). Zazwyczaj cwicze w porach wieczorych, gdzie kolacja jest moim ostatnim (i zarazem potreningowym) posilekim ktory nie powinien skladac sie z owocow. Nigdy nie mam pomyslu co mam wtedy zjesc? Moze jakies porady, sugestie?
Stary 2008-06-09, 17:56   #2522
agusiencja
Rozeznanie

Ja właściwie na Redukcji, ale ten chyba bardziej wygląda na U, same oceńcie

I Śniadanie: dwie kromki chleba cebulowego, z wieśniakiem, pomidorem, rzodkiewką, sałatą i jeden zawijas z sałaty w środku z tym co na chlebku i dwa jajka na twardo.
Przed wyjściem do szkoły kostka czekolady z orzechami.

II Śniadanie: Tylko jabłko, niestety nie miałam nic więcej
+ pozniej big milk <wstydnis>

Obiad: Chudy kotlet mielony, trochę ziemniaków, duuużo buraczków + ni stąd ni zowąd dwa pierogi ruskie ;p

Podwieczorek: Sorbet brzoskwiniowy

Kolacja: Dwie kromki chleba żytniego razowego z wieśniakiem, pomidorem i sałatą, jajecznica z dwóch jajek na oliwie z oliwek.

Edit: Na wieczór oczywiście dochodzą ćwiczenia: hulahop, bieganie, gimnastyka, taniec.

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 18:14   #2523
Djapira
Zadomowienie

R:

Śniadanie: 2całe jajka, 1białko;

IIśniadanie: pojedyncza pierś z kurczaka;

Obiad: filet z dorsza, b.duży ogórek, łyżka oliwy z oliwek;

Podwieczorek: serek wiejski lekki, 2 pomidory, pół pojemniczka mieszanki kiełków, ok. 20 orzechów nerkowca;

Będzię:

Kolacja: 125g twarogu chudego, 2łyżeczki j. naturalnego, cynamon.

______
Wiem, że śn. i IIśn. beznadziejne Ale twaróg się skończył, warzyw nie było, po prostu tak to jest po weekendzie.. A w nd. nie chcą jeździć do sklepu, więc tak o.

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 19:05   #2524
funky87
Zakorzenienie

Moje niezmienne U:

ś:
owsianka (4 łyżki owsianych, 100ml mleka, cynamon, imbir, twaróg chudy 150g, truskawki).
kawa z mlekiem

IIś:
2 kromki grahama,
4 plastry polędwicy drobiowej,
kawałek twarogu,
1 łyżka wiejskiego ,
miseczka sałatki, jabłko.

O
: filet z pangi gotowany na parze (ok 150g)
50g kaszy gryczanej
brokuł, pomidor + jogurt naturalny 150g

P:
miseczka truskawek
wiejski lekki 150g,2 łyżki niemielonego siemienia

rower- 1,5h

K:
2 kromki grahama
3 plastry polędwicy
twaróg 100g
papryka, 8 pomidorków koktajlowych
kawa zbożowa z mlekiem

w sumie ok 1800 kcal

Edytowane przez funky87
Czas edycji: 2008-06-09 o 19:40
funky87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 19:31   #2525
agness51
Zakorzenienie

Moje U :

Śn : płatki FitStyle z serkiem homo nat.,jogobellą pieczone jabłko (ze 100g) i brzoskwinią,trochę otrębów
IIŚn : 2 małe kromki razowca z serem odtł. i pomidorem
O : pierś z kurczaka,kasza jęczmienna,gotowana kapusta z pieczarkami
rowerek 45 min
P : wiejski lekki z małym bananem,orzechami,łyżką jogurtu,kawałek ciasta
2 kawałki ciasta w odstępach czasowych,parę gryzów kanapki (na osłodę podłego dnia ) ...
rowerek 20 min
po rowerku 1 naleśnik z kapustą,pieczarkami,ketch upem

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 19:37   #2526
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Mój pierwszy raz zamieszczane gdziekolwiek R (proszę o wyrozumiałość, wiem, żę posiłków mało, ale trudno mi jeść częściej)

Śniadanie: 2 kromki razowego z trzema plasterkami szynki i pomidorem, bez masła.
II Sniadanie: wielki kubek obrzydliwie słodkiej kawy z mlekiem (na do widzenia)
Obiad: kupna sałatka pseudogrecka 330 gram warzyw różnych i do tego odrobina fety i sos z octu balsamicznego, oliwy z oliwek i przypraw i do tego wieśniak light (potem)
Kolacja: Jogurt naturalny z odrobiną przypraw i z otrębami i słonecznikiem.

Bardzo cienko?
I jak to wygląda kalorycznie mniej więcej?

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 20:00   #2527
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

P:

Ś. po 10g( musli, BF, poduszki toffee, ciniminis, otręby ześliwką) łyżka zarodków, 70g jogurtu nat., 90g linessy waniliowej, 130g truskawek, 50g czereśni, okrągła kromeczka pumpernikla z plastrem togu czosnkowego, pomidorek kokt.

2ŚN. kanapka z 2 kromek grahama z paprykarzem sojowym, wędliną sojową, pomidorkiem kokt., jabłko, precelek, zapp

2km spaceru

OB. 100g makaronu graham, troche kapusty kwaszonej (było więcej ale ją zdjęłam bo miała dziwny smak) i zagryzłam 2 pomidorkami kokt., marchewka, 25g ciecierzycy, 2 łyżki groszku, 2łyżki kukurydzy, 10g mieszanki nerkowców i arachidowych w miodzie, 10g włoskich, łyżka sezamu, łyżeczka masła z nerkowców

D: kinder bueno white, 2 pierniczki lukrowane z środkiem truskawkowym, 100g truskawek

P: homo truskawkowy, garść musli z jaśkami, garść musli gruit, 150g truskawek, 10 czereśni

K: 2 kromki razowego, 1 z paprykarzem i pomidorkiem kokt., 2 z pół łyżeczki masła z nerkowców, pół z arachidów z dżemem słodzonym fruktozą jagodowym, 2 kromeczki pumpernikla, 1 z twarogiem, 2 z linessą waniliową, kromka fitness style ze śliwką, homo naturalny + cynamon + garść błonnika, garść musli, wafel ryżowy
i to chyba niepotrzebnie: 100g czereśni, 100g truskawek, jabłko

razem: 3050
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 20:52   #2528
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
P:

Ś. po 10g( musli, BF, poduszki toffee, ciniminis, otręby ześliwką) łyżka zarodków, 70g jogurtu nat., 90g linessy waniliowej, 130g truskawek, 50g czereśni, okrągła kromeczka pumpernikla z plastrem togu czosnkowego, pomidorek kokt. w porządku

2ŚN. kanapka z 2 kromek grahama z paprykarzem sojowym, wędliną sojową, pomidorkiem kokt., jabłko, precelek, zapp ok

2km spaceru

OB. 100g makaronu graham, troche kapusty kwaszonej (było więcej ale ją zdjęłam bo miała dziwny smak) i zagryzłam 2 pomidorkami kokt., marchewka, 25g ciecierzycy, 2 łyżki groszku, 2łyżki kukurydzy, 10g mieszanki nerkowców i arachidowych w miodzie, 10g włoskich, łyżka sezamu, łyżeczka masła z nerkowców
ok, ale mam wrażenie, że twoje obiady są bardzo monotonne. Zawsze jesz tylko makaron Spróbowałabyś kiedyś jakieś naleśniki, pierożki, rybkę, zupę. Może zjesz obiad z rodziną?

D: kinder bueno white, 2 pierniczki lukrowane z środkiem truskawkowym, 100g truskawek ok

P: homo truskawkowy, garść musli z jaśkami, garść musli gruit, 150g truskawek, 10 czereśni trochę mało, ale może być.

K: 2 kromki razowego, 1 z paprykarzem i pomidorkiem kokt., 2 z pół łyżeczki masła z nerkowców, pół z arachidów z dżemem słodzonym fruktozą jagodowym, 2 kromeczki pumpernikla, 1 z twarogiem, 2 z linessą waniliową, kromka fitness style ze śliwką, homo naturalny + cynamon + garść błonnika, garść musli, wafel ryżowy
i to chyba niepotrzebnie: 100g czereśni, 100g truskawek, jabłko ok.

Teraz przyszła pora na moje Utrzymanie.
Takie sobie dzisiaj, ale może być

Śniadanie: Płatki otrębowe migdałowe, serek wiejski lekki, trochę mleka 0,5%, 2 łyżeczki nesquika.
II Śniadanie: Jogurt wiśniowy 0% 250 g. + banan
Deserek: Lód grand ajerkoniakowy
Obiad: Jajko sadzone, ziemniaczki, cebulka, 350 gram surówki żydowskiej, 300 gram kefiru.
Deserek: Kasza manna o smaku tiramisu
Kolacja: Bułka maślana 70 g posmarowana (1 część z masłem i dżemem niskosłodzonym, druga częśc z musem jabłkowym i twarożkiem) + micha truskawek polana 100 gram homo 0% wymieszanego z 3 łyżeczkami homo waniliowego.

Podwieczorku nie było, bo obiad jadłam około godziny 17

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 20:56   #2529
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość

Śniadanie: Płatki otrębowe migdałowe, serek wiejski lekki, trochę mleka 0,5%, 2 łyżeczki nesquika.
II Śniadanie: Jogurt wiśniowy 0% 250 g. + banan
Deserek: Lód grand ajerkoniakowy
Obiad: Jajko sadzone, ziemniaczki, cebulka, 350 gram surówki żydowskiej, 300 gram kefiru.
Deserek: Kasza manna o smaku tiramisu
Kolacja: Bułka maślana 70 g posmarowana (1 część z masłem i dżemem niskosłodzonym, druga częśc z musem jabłkowym i twarożkiem) + micha truskawek polana 100 gram homo 0% wymieszanego z 3 łyżeczkami homo waniliowego.

Całkiem ładnie oprócz braku podwieczorku

A co do obiadu mojego to na rodzinne obiadki nie mam szans. Ale jutro planowałam sobie naleśniki
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-09, 21:05   #2530
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Całkiem ładnie oprócz braku podwieczorku

A co do obiadu mojego to na rodzinne obiadki nie mam szans. Ale jutro planowałam sobie naleśniki
dziękuję

Photoblog
Stary 2008-06-09, 21:11   #2531
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
P:

Ś. po 10g( musli, BF, poduszki toffee, ciniminis, otręby ześliwką) łyżka zarodków, 70g jogurtu nat., 90g linessy waniliowej, 130g truskawek, 50g czereśni, okrągła kromeczka pumpernikla z plastrem togu czosnkowego, pomidorek kokt. ok, fajnie, że chlebek doszedl

2ŚN. kanapka z 2 kromek grahama z paprykarzem sojowym, wędliną sojową, pomidorkiem kokt., jabłko, precelek, zapp no ok w sumie, ale te kromki pewnie małe

2km spaceru ok

OB. 100g makaronu graham, troche kapusty kwaszonej (było więcej ale ją zdjęłam bo miała dziwny smak) i zagryzłam 2 pomidorkami kokt., marchewka, 25g ciecierzycy, 2 łyżki groszku, 2łyżki kukurydzy, 10g mieszanki nerkowców i arachidowych w miodzie, 10g włoskich, łyżka sezamu, łyżeczka masła z nerkowców hm... ok, ale ja tam Twoich obiadów nie lubię

D: kinder bueno white, 2 pierniczki lukrowane z środkiem truskawkowym, 100g truskawek ok

P: homo truskawkowy, garść musli z jaśkami, garść musli gruit, 150g truskawek, 10 czereśni tu by mogło być więcej

K: 2 kromki razowego, 1 z paprykarzem i pomidorkiem kokt., 2 z pół łyżeczki masła z nerkowców, pół z arachidów z dżemem słodzonym fruktozą jagodowym, 2 kromeczki pumpernikla, 1 z twarogiem, 2 z linessą waniliową, kromka fitness style ze śliwką, homo naturalny + cynamon + garść błonnika, garść musli, wafel ryżowy super
i to chyba niepotrzebnie: 100g czereśni, 100g truskawek, jabłko co to znaczy niepotrzebnie? ja codziennie jem coś po kolacji i niby czemu niepotrzebnie? bezsensowne pytanie

razem: 3050
j.w.

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość

Śniadanie: Płatki otrębowe migdałowe wow! skąd masz?, serek wiejski lekki, trochę mleka 0,5%, 2 łyżeczki nesquika. małe śniadanko
II Śniadanie: Jogurt wiśniowy 0% 250 g. + banan może płatki do jogurtu?
Deserek: Lód grand ajerkoniakowy : )
Obiad: Jajko sadzone, ziemniaczki, cebulka, 350 gram surówki żydowskiej, 300 gram kefiru. hmmm mogłyby być np. dwa jajka
Deserek: Kasza manna o smaku tiramisu ok
Kolacja: Bułka maślana 70 g posmarowana (1 część z masłem i dżemem niskosłodzonym, druga częśc z musem jabłkowym i twarożkiem) + micha truskawek polana 100 gram homo 0% wymieszanego z 3 łyżeczkami homo waniliowego. ok

wciąż jest malutko, ale lepiej

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 21:17   #2532
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
j.w.

Płatki otrębowe kupiłam kiedyś w piotrze i pawle :P To jakieś nestle z zagranicy sprowadzane
do jogurtu nie za bardzo mogłam dodać bo to w szkole, a tak btw. to moja koleżanka perfidnie zajadła przy mnie kbw i nie chciała się małpa podzielić a u mnie nie ma sklepiku :P
Dzięki, za ocenę

Photoblog
Stary 2008-06-09, 21:39   #2533
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Moje niezmienne U:

ś: owsianka (4 łyżki owsianych, 100ml mleka, cynamon, imbir, twaróg chudy 150g, truskawki).
kawa z mlekiem

IIś: 2 kromki grahama,
4 plastry polędwicy drobiowej,
kawałek twarogu,
1 łyżka wiejskiego ,
miseczka sałatki, jabłko.

O: filet z pangi gotowany na parze (ok 150g)
50g kaszy gryczanej
brokuł, pomidor + jogurt naturalny 150g

P: miseczka truskawek
wiejski lekki 150g,2 łyżki niemielonego siemienia

rower- 1,5h

K: 2 kromki grahama
3 plastry polędwicy
twaróg 100g
papryka, 8 pomidorków koktajlowych
kawa zbożowa z mlekiem

w sumie ok 1800 kcal
Funky imbir pasuje Ci do owsiani. Jaki mniej więcej nadaje jej smak?

Cytat:
Napisane przez Carmel Choco Pokaż wiadomość
U

1. mc Flurry z d'aim i polewa karmelową
średnia cola zero

(byłam na badaniach na czczo i zahaczyłam o mc'a po nich )

2. kanapka z dwóch kromek chleba ciemnego z pełnego ziarna + plaster pomidora + sałata + szynka z indyka + plasterek świeżego ogóra
225ml soku naturalnie mętnego z jabłek i borówki bez cukru

3. ok.50g makaronu graham (odliczone przed ugotowaniem) + truskawki (1,5 szklanki) + jogurt naturalny (330ml)

4. serek wiejski z pomidorem (taka przekąska)

5. szklanka jogurtu mlecznego (pyyychota) z muesli i otrębami
Co to znowu za nowość? Jogurt mleczny, jakiej f-my?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 21:44   #2534
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Funky imbir pasuje Ci do owsiani. Jaki mniej więcej nadaje jej smak?
imbir w zasadzie smaku nie nadaje tylko go wyostrza zwłaszcza w połączeniu z cynamonem dodaje pikanterii
Stary 2008-06-09, 21:53   #2535
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
j.w.

Szczerze to mój obiad mi też dzisiaj nie smakował ale jutro będzie lepszy
A kromki do 2 śn nie były wcale małe i miały takie mikro ziarenka w środku
A co do owoców i tego niepotrzebne to nie wiem czy można jeśćowoce na noc kurcze ale mnie teraz myślina chodzą
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-09, 22:02   #2536
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

dziewczyny, proszę, bo ja tu podskakuję zniecierpliwości

neitka

Edytowane przez neitka
Czas edycji: 2008-06-10 o 08:04 Powód: zrobiłam ikonkę, dzięki pomocy uprzejmej wizażanki :)
Stary 2008-06-09, 22:48   #2537
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Mój pierwszy raz zamieszczane gdziekolwiek R (proszę o wyrozumiałość, wiem, żę posiłków mało, ale trudno mi jeść częściej) również mój pierwszy oceniany jadłospis, więc proszę o to samo

Śniadanie: 2 kromki razowego z trzema plasterkami szynki i pomidorem, bez masła.ok.
II Sniadanie: wielki kubek obrzydliwie słodkiej kawy z mlekiem (na do widzenia) kiepskie, kawa na R chyba nie bardzo, nie wspominając o cukrze, po za tym to nie posiłek
Obiad: kupna sałatka pseudogrecka 330 gram warzyw różnych i do tego odrobina fety i sos z octu balsamicznego, oliwy z oliwek i przypraw i do tego wieśniak light (potem) lepiej zrobić samemu, ser feta nie bardzo, po za tym ok.
Kolacja: Jogurt naturalny z odrobiną przypraw i z otrębami i słonecznikiem. lepszy byłby homo, ale jogurt też ok.

Bardzo cienko?
I jak to wygląda kalorycznie mniej więcej? nie wiem jak liczyć za sałatkę i kawę, ale kalorycznie to chyba mało - niech ocenią inni
Oceniłam z tego co sama dowiedziałam się na tym forum będąc na R - nie wiem czy do końca dobrze to zrobiłam. Pozdrawiam.

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 08:06   #2538
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Dziękuję Kawa była w formie pożegnania ze słodkim. Kalorycznie rzeczywiście pewnie dość mało, ale ja mało ważę i nie ćwiczę, więc moje zapotrzebowanie jest niskie. Zrobiłam wczoraj wielkie zakupy, więc niestety pewne błędy będę powtarzać w tym tygodniu, bo niestety, ktoś to musi zjeść

neitka
Stary 2008-06-10, 09:02   #2539
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Dziękuję Kawa była w formie pożegnania ze słodkim. Kalorycznie rzeczywiście pewnie dość mało, ale ja mało ważę i nie ćwiczę, więc moje zapotrzebowanie jest niskie. Zrobiłam wczoraj wielkie zakupy, więc niestety pewne błędy będę powtarzać w tym tygodniu, bo niestety, ktoś to musi zjeść
nie ważne czy się ruszasz czy nie, to zdecydowanie za mało kcal, nie ma podwieczorka, 2 śniadania, zdrowych tłuszczy, bardzo małe sniadanie, malutki obiad... kolacja to prawie same węglowodany + tłuscze, prawie nie ma białka w jadłospisie... kiepsko.

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 10:29   #2540
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Zdaję sobie z tego sprawę i obiecuję poprawę. Dopiero zaczęłam się bardziej angażować w to moje odżywianie, więc na pewno jeszcze sporo bzdur przede mną. Np, poza tym, że mało, to ten mój wczorajszy jadłospis wydawał mi się całkiem ok
Będzie mi bardzo trudno wprowadzić drugie śniadania i podwieczorki i na pewno zajmie mi to trochę czasu... Także na razie taka trochę prowizorka, potem przyjdą wakacje to będzie inaczej...

neitka
Stary 2008-06-10, 11:39   #2541
Carmel Choco
Rozeznanie

dziś dziwnie...

U

1) tradycyjnie => 300ml mleka 0,5% + serek wiejski + duuużo truskawek
1/3 szklanki jogurtu mlecznego Danone pitnego
sporo podjadanych truskawek

2) mały talerzyk mieszanki (makaron razowy jakieś pół szklanki, pierś z kurczaka, papryka, czosnek, keczup)
serek wiejski 200g
2 duuże łyki jogurtu mlecznego;P
duuża miska truskawek...

tak się opchałam, że to szok...

3)szklanka maślanki z płatkami cinni minis

4) grahamka z benecolem i pomidorkiem
Carmel Choco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 12:19   #2542
dygotka8
Zakorzenienie

nie jestem na R-czy U czy P to jest mój normalny jadłospis i będę wdzięczna za opinię czy jest zdrowy i prawidłowo połączony

śniadanie:
półtorej kromki czerstwego białego chleba(razowiec się skończył) z twarogiem półtłustym i dżemem śliwkowym własnej roboty,pół kanapki zamiast dżemu to z pomidorem
kawa 3w1(kupiłam,ale tak słodka blee

kilka truskawek-nie wiem ile wagowo

2śn godz 13
1 kanapka z twarogiem do tego pół pomidora(tyle było) i parę rzodkiewek,zielona herbata.kawałek arbuza(resztka z wczoraj)
pestki ze słonecznika i dyni
kawa z mlekiem (zasnę chyba za moment,może mnie obudzi)
obiad
barszcz czerwony nie zabielany

podwieczorek
truskawki z mlekiem 2%

kolacja
kefir??nie mam pomysłu
jestem 5 dzień bez słodyczy...zastanawiam się co i jak jeść żeby mnie do nich nie ciągnęło...podobno trzeba jeść to co ma dużo selenu(czyli np pestki dyni)w pewnym programie kobitka tak mówiła(jesteś tym co jesz)Możecie mi pomóc i podpowiedzieć swoje rady na temat co robić żeby nie ciągnęlo do słodkiego i żeby nie zajadać się normalnym jedzeniem w celu zapchania się?i co ma dużo selenu??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 12:32   #2543
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

kolacja
kefir??nie mam pomysłu
jestem 5 dzień bez słodyczy...zastanawiam się co i jak jeść żeby mnie do nich nie ciągnęło...podobno trzeba jeść to co ma dużo selenu(czyli np pestki dyni)w pewnym programie kobitka tak mówiła(jesteś tym co jesz)Możecie mi pomóc i podpowiedzieć swoje rady na temat co robić żeby nie ciągnęlo do słodkiego i żeby nie zajadać się normalnym jedzeniem w celu zapchania się?i co ma dużo selenu??
ja bym spróbowała suszonych śliwek. Są piekielnie słodkie, ale dobrze działają na przemianę materii. Może też suszone morele? Wiem, że to kaloryczne, ale zdrowsze niż batonik

Moje R:

1ś: trzy kromki chleba żytniego (jakieś koszmarnie małe były), pastella, jajko

2ś: wieśniak ze szczypiorkiem

3ś: 200g czereśni , jogurt probiotyczny, kawa z mlekiem

obiad: fasola szparagowa, pierś kurczacza

kolacja (za gorąco żeby jeść): kanapka z czymś co znajdę w lodówce, kubełek truskawek....robię to tak: miksuję truskawki i takie coś zamrażam....wiem, że owoce to tylko do 16, ale....pomagają mi na przemianę materii, która się zatrzymała od kilku dni.

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 13:11   #2544
brak-nicka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Ładne U
Dzięki.

U:
I Serek homogenizowany naturalny z 60 g muesli; kalarepa; cappuccino bez cukru o smaku brady.
II McFlurry z McDonalds (byłyśmy na wf-ach z nauczycielką ); jogurt naturalny z truskawkami.
III 4 młode ziemniaczki, gotowany kalafior, kawałek duszonej piersi z kurczaka. Deser: kawałek arbuza.
IV 150 g deseru ryżowego o smaku toffi; 30 g migdałów; marchewka.
V 2 kromki razowca posmarowane twarożkiem domowym i dżemem truskawkowym.
brak-nicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 13:29   #2545
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość
ja bym spróbowała suszonych śliwek. Są piekielnie słodkie, ale dobrze działają na przemianę materii. Może też suszone morele? Wiem, że to kaloryczne, ale zdrowsze niż batonik

Moje R:

1ś: trzy kromki chleba żytniego (jakieś koszmarnie małe były), pastella, jajko

2ś: wieśniak ze szczypiorkiem

3ś: 200g czereśni , jogurt probiotyczny, kawa z mlekiem

obiad: fasola szparagowa, pierś kurczacza

kolacja (za gorąco żeby jeść): kanapka z czymś co znajdę w lodówce, kubełek truskawek....robię to tak: miksuję truskawki i takie coś zamrażam....wiem, że owoce to tylko do 16, ale....pomagają mi na przemianę materii, która się zatrzymała od kilku dni.
dzięki aluchelek
właśnie ostatnio zastanawiałam się nad śliwkami-dziś będę w biedronce to zakupię i tak 2-3 szt dziennie,może pomoże.właśnie nie chcę jeść słodyczy dlatego jem teraz więcej owoców i dzięki temu tak bardzo mi się słodkości nie chce,lepsza taka glukoza niż batonik,czy co innego
a powiedz mi fasolkę szparagową to jest już świeża czy jesz z mrożonki??
uwielbiam fasolkę

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 13:46   #2546
principita
Raczkowanie

Moje dzisiejsze R

przy śniadaniu zgrzeszyłam! no ale, to tylko raz i poza tym śniadanie. może zostanie wybaczone

1. 400g Danio waniliowego, dwie łyżeczki sera chudego.

2. hm hm. nie było dziś.

3. 5 kotletów sojowych, pomidor, 1/2 wieśniaka lekkiego. (tu wpadł drugi grzeszek 5 truskawek )

4. może wieśniak z orzechami.

5. tuńczyk wsw. pomidor
4.07.08
2.08.08
czy to możliwe
.58_57_56_55_54_53_52.

principita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 13:48   #2547
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dzięki aluchelek
właśnie ostatnio zastanawiałam się nad śliwkami-dziś będę w biedronce to zakupię i tak 2-3 szt dziennie,może pomoże.właśnie nie chcę jeść słodyczy dlatego jem teraz więcej owoców i dzięki temu tak bardzo mi się słodkości nie chce,lepsza taka glukoza niż batonik,czy co innego
a powiedz mi fasolkę szparagową to jest już świeża czy jesz z mrożonki??
uwielbiam fasolkę
świeża już jest, ale ja mam resztkę mrożonki, więc taką zjem ja też lubię fasolkę, ale zastanawiam się jak smakuje bez masła i bułki tartej

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 16:48   #2548
monochrome
Rozeznanie

Myślałam, że to będzie mój ostatni dzień P, ale wyszło, że moja tarczyca jest już... OK. A może taka moja uroda z tą szybką przemianą materii i całe życie będę na "P"? Jutro lekarz. Wszystkiego się dowiem. Tymczasem:

Śniadanie:
1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, Jogobella z muesli winogronowo-figowa, rodzynki, Granola, banan

II śniadanie:
Grahamka z masłem, polędwicą sopocką, ogórkiem, sałatą
Jabłko
Kinder Bueno White

III śniadanie:
Kanapka z bryndzą z kminkiem i pomidorem

Obiad:
Zupa kalafiorowa, oczywiście zabielana
Dwa kotlety mielone
Ziemniaki z masłem
Buraczki

Deser:
Dwie morelki
Cztery Petitki Lu Go

Podwieczorek:
Danio waniliowy przymrożony
Dwie morelki
Kawa z mlekiem

Kolacja:
będą tosty z opiekacza: szynka, żółty ser, ketchup - tosty te wypasione będą wskutek obtoczenia w jajku

Przekąski wieczorne też na pewno będą- owoce, orzechy
Stary 2008-06-10, 16:57   #2549
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

R: (znowu nie wiem, czy dobrze)
Śniadanie : 2 kromki razowego z szynką i pomidorkiem, potem jabłko
II śniadanie: jakieś musli z mlekiem (nie było czasu na owsiankę)
Obiad: (trochę pseudoobiad) sałatka grecka mojej roboty, nie wiem ile jej było - sałata, pomidor, ogórek, troszkę fety, sosu brak
Podwieczorek: wieśniak light z łyżeczką kakao
Kolacja - nie wiem, co będzie, pewnie coś od Was ściągnę jak wrócę z pracy

neitka
Stary 2008-06-10, 17:07   #2550
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Myślałam, że to będzie mój ostatni dzień P, ale wyszło, że moja tarczyca jest już... OK. A może taka moja uroda z tą szybką przemianą materii i całe życie będę na "P"? Jutro lekarz. Wszystkiego się dowiem. Tymczasem:

Śniadanie:
1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, Jogobella z muesli winogronowo-figowa, rodzynki, Granola, banan

II śniadanie:
Grahamka z masłem, polędwicą sopocką, ogórkiem, sałatą
Jabłko
Kinder Bueno White

III śniadanie:
Kanapka z bryndzą z kminkiem i pomidorem

Obiad:
Zupa kalafiorowa, oczywiście zabielana
Dwa kotlety mielone
Ziemniaki z masłem
Buraczki

Deser:
Dwie morelki
Cztery Petitki Lu Go

Podwieczorek:
Danio waniliowy przymrożony
Dwie morelki
Kawa z mlekiem

Kolacja:
będą tosty z opiekacza: szynka, żółty ser, ketchup - tosty te wypasione będą wskutek obtoczenia w jajku

Przekąski wieczorne też na pewno będą- owoce, orzechy
Faaajnie. A mam takie pytanie nie podoba ci się na P?
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości