![]() |
#2521 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
R:
sniadanie: 1 biała wieprzowa kilbasa z mala iloscia musztardy, kromka chleba (wiem, wiem ze wegle i tluszcze ale nie moglam sie powstrzymac ![]() (20 min. joggingu) 2 sniadanie: dwie lyzki platkow owsianych zalana polawa szklanki mleka i 80 g truskawek obiad: 250 g 8-skladnikowej mieszkanki warzywnej z udkiem i nozka kurczaka (z rosolu) podwieczorek: marchewka, dwie lyzki jogurtu naturalnego z odrobina (1 mala lyzka) platkow owsianych kolacja: 50g twarogu z 1 pomidorem i szczypiorkiem, 5 orzechow ziemnych dziewczeta, jeszcze mam pytanie dotyczace posilku potreningowego. Slyszalam ze nalezy dostarczyc weglowodanow prostych (najlepiej owocow). Zazwyczaj cwicze w porach wieczorych, gdzie kolacja jest moim ostatnim (i zarazem potreningowym) posilekim ktory nie powinien skladac sie z owocow. Nigdy nie mam pomyslu co mam wtedy zjesc? Moze jakies porady, sugestie?
![]() |
#2522 |
Rozeznanie
|
Ja właściwie na Redukcji, ale ten chyba bardziej wygląda na U, same oceńcie
![]() I Śniadanie: dwie kromki chleba cebulowego, z wieśniakiem, pomidorem, rzodkiewką, sałatą i jeden zawijas z sałaty w środku z tym co na chlebku i dwa jajka na twardo. Przed wyjściem do szkoły kostka czekolady z orzechami. II Śniadanie: Tylko jabłko, niestety nie miałam nic więcej ![]() + pozniej big milk <wstydnis> Obiad: Chudy kotlet mielony, trochę ziemniaków, duuużo buraczków ![]() Podwieczorek: Sorbet brzoskwiniowy Kolacja: Dwie kromki chleba żytniego razowego z wieśniakiem, pomidorem i sałatą, jajecznica z dwóch jajek na oliwie z oliwek. Edit: Na wieczór oczywiście dochodzą ćwiczenia: hulahop, bieganie, gimnastyka, taniec.
#2523 |
Zadomowienie
|
R:
Śniadanie: 2całe jajka, 1białko; IIśniadanie: pojedyncza pierś z kurczaka; Obiad: filet z dorsza, b.duży ogórek, łyżka oliwy z oliwek; Podwieczorek: serek wiejski lekki, 2 pomidory, pół pojemniczka mieszanki kiełków, ok. 20 orzechów nerkowca; Będzię: Kolacja: 125g twarogu chudego, 2łyżeczki j. naturalnego, cynamon. ______ Wiem, że śn. i IIśn. beznadziejne ![]() ![]()
#2524 |
Zakorzenienie
|
Moje niezmienne U:
ś: owsianka (4 łyżki owsianych, 100ml mleka, cynamon, imbir, twaróg chudy 150g, truskawki). kawa z mlekiem IIś: 2 kromki grahama, 4 plastry polędwicy drobiowej, kawałek twarogu, 1 łyżka wiejskiego , miseczka sałatki, jabłko. O: filet z pangi gotowany na parze (ok 150g) 50g kaszy gryczanej brokuł, pomidor + jogurt naturalny 150g P: miseczka truskawek wiejski lekki 150g,2 łyżki niemielonego siemienia rower- 1,5h ![]() K: 2 kromki grahama 3 plastry polędwicy twaróg 100g papryka, 8 pomidorków koktajlowych kawa zbożowa z mlekiem w sumie ok 1800 kcal
Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2008-06-09 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
Moje U :
Śn : płatki FitStyle z serkiem homo nat.,jogobellą pieczone jabłko (ze 100g) i brzoskwinią,trochę otrębów IIŚn : 2 małe kromki razowca z serem odtł. i pomidorem O : pierś z kurczaka,kasza jęczmienna,gotowana kapusta z pieczarkami rowerek 45 min P : wiejski lekki z małym bananem,orzechami,łyżką jogurtu,kawałek ciasta 2 kawałki ciasta w odstępach czasowych,parę gryzów kanapki (na osłodę podłego dnia ) ... rowerek 20 min po rowerku 1 naleśnik z kapustą,pieczarkami,ketch upem
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zadomowienie
|
Mój pierwszy raz zamieszczane gdziekolwiek R (proszę o wyrozumiałość, wiem, żę posiłków mało, ale trudno mi jeść częściej)
Śniadanie: 2 kromki razowego z trzema plasterkami szynki i pomidorem, bez masła. II Sniadanie: wielki kubek obrzydliwie słodkiej kawy z mlekiem (na do widzenia) Obiad: kupna sałatka pseudogrecka 330 gram warzyw różnych i do tego odrobina fety i sos z octu balsamicznego, oliwy z oliwek i przypraw i do tego wieśniak light (potem) Kolacja: Jogurt naturalny z odrobiną przypraw i z otrębami i słonecznikiem. Bardzo cienko? I jak to wygląda kalorycznie mniej więcej?
#2527 |
Zadomowienie
|
P:
Ś. po 10g( musli, BF, poduszki toffee, ciniminis, otręby ześliwką) łyżka zarodków, 70g jogurtu nat., 90g linessy waniliowej, 130g truskawek, 50g czereśni, okrągła kromeczka pumpernikla z plastrem togu czosnkowego, pomidorek kokt. 2ŚN. kanapka z 2 kromek grahama z paprykarzem sojowym, wędliną sojową, pomidorkiem kokt., jabłko, precelek, zapp 2km spaceru OB. 100g makaronu graham, troche kapusty kwaszonej (było więcej ale ją zdjęłam bo miała dziwny smak ![]() D: kinder bueno white, 2 pierniczki lukrowane z środkiem truskawkowym, 100g truskawek P: homo truskawkowy, garść musli z jaśkami, garść musli gruit, 150g truskawek, 10 czereśni K: 2 kromki razowego, 1 z paprykarzem i pomidorkiem kokt., 2 z pół łyżeczki masła z nerkowców, pół z arachidów z dżemem słodzonym fruktozą jagodowym, 2 kromeczki pumpernikla, 1 z twarogiem, 2 z linessą waniliową, kromka fitness style ze śliwką ![]() i to chyba niepotrzebnie: 100g czereśni, 100g truskawek, jabłko razem: 3050
#2528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz przyszła pora na moje Utrzymanie. Takie sobie dzisiaj, ale może być ![]() Śniadanie: Płatki otrębowe migdałowe, serek wiejski lekki, trochę mleka 0,5%, 2 łyżeczki nesquika. II Śniadanie: Jogurt wiśniowy 0% 250 g. + banan Deserek: Lód grand ajerkoniakowy Obiad: Jajko sadzone, ziemniaczki, cebulka, 350 gram surówki żydowskiej, 300 gram kefiru. Deserek: Kasza manna o smaku tiramisu Kolacja: Bułka maślana 70 g posmarowana (1 część z masłem i dżemem niskosłodzonym, druga częśc z musem jabłkowym i twarożkiem) + micha truskawek polana 100 gram homo 0% wymieszanego z 3 łyżeczkami homo waniliowego. Podwieczorku nie było, bo obiad jadłam około godziny 17 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do obiadu mojego to na rodzinne obiadki nie mam szans. Ale jutro planowałam sobie naleśniki ![]()
![]() |
#2530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Wtajemniczenie
|
Płatki otrębowe kupiłam kiedyś w piotrze i pawle :P To jakieś nestle z zagranicy sprowadzane
![]() do jogurtu nie za bardzo mogłam dodać bo to w szkole, a tak btw. to moja koleżanka perfidnie zajadła przy mnie kbw i nie chciała się małpa podzielić ![]() Dzięki, za ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#2535 |
Zadomowienie
|
Szczerze to mój obiad mi też dzisiaj nie smakował
![]() A kromki do 2 śn nie były wcale małe i miały takie mikro ziarenka w środku ![]() A co do owoców i tego niepotrzebne to nie wiem czy można jeśćowoce na noc kurcze ale mnie teraz myślina chodzą ![]()
#2536 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, proszę, bo ja tu podskakuję zniecierpliwości
![]()
I will marry melody... neitka ![]() Edytowane przez neitka Czas edycji: 2008-06-10 o 08:04 Powód: zrobiłam ikonkę, dzięki pomocy uprzejmej wizażanki :) |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2538 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() ![]()
#2539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
Zdaję sobie z tego sprawę i obiecuję poprawę. Dopiero zaczęłam się bardziej angażować w to moje odżywianie, więc na pewno jeszcze sporo bzdur przede mną. Np, poza tym, że mało, to ten mój wczorajszy jadłospis wydawał mi się całkiem ok
![]() Będzie mi bardzo trudno wprowadzić drugie śniadania i podwieczorki i na pewno zajmie mi to trochę czasu... Także na razie taka trochę prowizorka, potem przyjdą wakacje to będzie inaczej... ![]()
#2541 |
Rozeznanie
|
dziś dziwnie...
U 1) tradycyjnie => 300ml mleka 0,5% + serek wiejski + duuużo truskawek 1/3 szklanki jogurtu mlecznego Danone pitnego sporo podjadanych truskawek 2) mały talerzyk mieszanki (makaron razowy jakieś pół szklanki, pierś z kurczaka, papryka, czosnek, keczup) serek wiejski 200g 2 duuże łyki jogurtu mlecznego;P duuża miska truskawek... tak się opchałam, że to szok... 3)szklanka maślanki z płatkami cinni minis 4) grahamka z benecolem i pomidorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
nie jestem na R-czy U czy P to jest mój normalny jadłospis i będę wdzięczna za opinię czy jest zdrowy i prawidłowo połączony
![]() śniadanie: półtorej kromki czerstwego białego chleba(razowiec się skończył) z twarogiem półtłustym i dżemem śliwkowym własnej roboty,pół kanapki zamiast dżemu to z pomidorem kawa 3w1(kupiłam,ale tak słodka ![]() ![]() kilka truskawek-nie wiem ile wagowo 2śn godz 13 1 kanapka z twarogiem do tego pół pomidora(tyle było) i parę rzodkiewek,zielona herbata.kawałek arbuza(resztka z wczoraj) pestki ze słonecznika i dyni kawa z mlekiem (zasnę chyba za moment,może mnie obudzi) obiad barszcz czerwony nie zabielany podwieczorek truskawki z mlekiem 2% kolacja kefir??nie mam pomysłu jestem 5 dzień bez słodyczy...zastanawiam się co i jak jeść żeby mnie do nich nie ciągnęło...podobno trzeba jeść to co ma dużo selenu(czyli np pestki dyni)w pewnym programie kobitka tak mówiła(jesteś tym co jesz)Możecie mi pomóc i podpowiedzieć swoje rady na temat co robić żeby nie ciągnęlo do słodkiego i żeby nie zajadać się normalnym jedzeniem w celu zapchania się?i co ma dużo selenu??
#2543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje R: 1ś: trzy kromki chleba żytniego (jakieś koszmarnie małe były), pastella, jajko 2ś: wieśniak ze szczypiorkiem 3ś: 200g czereśni ![]() obiad: fasola szparagowa, pierś kurczacza kolacja (za gorąco żeby jeść): kanapka z czymś co znajdę w lodówce, kubełek truskawek....robię to tak: miksuję truskawki i takie coś zamrażam....wiem, że owoce to tylko do 16, ale....pomagają mi na przemianę materii, która się zatrzymała od kilku dni.
![]() |
#2544 |
Raczkowanie
|
Dzięki.
![]() U: I Serek homogenizowany naturalny z 60 g muesli; kalarepa; cappuccino bez cukru o smaku brady. II McFlurry z McDonalds (byłyśmy na wf-ach z nauczycielką ![]() III 4 młode ziemniaczki, gotowany kalafior, kawałek duszonej piersi z kurczaka. Deser: kawałek arbuza. IV 150 g deseru ryżowego o smaku toffi; 30 g migdałów; marchewka. V 2 kromki razowca posmarowane twarożkiem domowym i dżemem truskawkowym. |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie ostatnio zastanawiałam się nad śliwkami-dziś będę w biedronce to zakupię ![]() ![]() a powiedz mi fasolkę szparagową to jest już świeża czy jesz z mrożonki?? uwielbiam fasolkę ![]() ![]()
![]() |
#2546 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R
![]() przy śniadaniu zgrzeszyłam! no ale, to tylko raz i poza tym śniadanie. może zostanie wybaczone ![]() 1. 400g Danio waniliowego, dwie łyżeczki sera chudego. 2. hm hm. nie było dziś. 3. 5 kotletów sojowych, pomidor, 1/2 wieśniaka lekkiego. (tu wpadł drugi grzeszek 5 truskawek ![]() 4. może wieśniak z orzechami. 5. tuńczyk wsw. pomidor
#2547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2548 |
Rozeznanie
|
Myślałam, że to będzie mój ostatni dzień P, ale wyszło, że moja tarczyca jest już... OK.
![]() ![]() ![]() Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, Jogobella z muesli winogronowo-figowa, rodzynki, Granola, banan II śniadanie: Grahamka z masłem, polędwicą sopocką, ogórkiem, sałatą Jabłko Kinder Bueno White III śniadanie: Kanapka z bryndzą z kminkiem i pomidorem Obiad: Zupa kalafiorowa, oczywiście zabielana Dwa kotlety mielone Ziemniaki z masłem Buraczki Deser: Dwie morelki Cztery Petitki Lu Go Podwieczorek: Danio waniliowy przymrożony Dwie morelki Kawa z mlekiem Kolacja: będą tosty z opiekacza: szynka, żółty ser, ketchup - tosty te wypasione będą wskutek obtoczenia w jajku Przekąski wieczorne też na pewno będą- owoce, orzechy ![]()
#2549 |
Zadomowienie
|
R: (znowu nie wiem, czy dobrze)
Śniadanie : 2 kromki razowego z szynką i pomidorkiem, potem jabłko II śniadanie: jakieś musli z mlekiem (nie było czasu na owsiankę) Obiad: (trochę pseudoobiad) sałatka grecka mojej roboty, nie wiem ile jej było - sałata, pomidor, ogórek, troszkę fety, sosu brak Podwieczorek: wieśniak light z łyżeczką kakao Kolacja - nie wiem, co będzie, pewnie coś od Was ściągnę jak wrócę z pracy ![]()
#2550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.