przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-19, 19:36   #2521
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

a ja to karmniki planuje jeden lepszy drugi wersja podomowa

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 19:57   #2522
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

ja jak kupowałam ostatni laktator to dostałam gratis do karmienia ale za mały bo ja mam taki rozmiar że na allegro kupuje.
i w przeciwiństwie do was marze o tym że się zmniejszy... juz mam F a potem????????? alfabet się skończy
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 20:03   #2523
zebra666
Zakorzenienie

Ech mnie za szybko urosły i cuż stało się właśnie zauwarzyłam dzisiaj rozstępy czerwoniutkie i świerze na piersiach od spoduZła jestem liczyłam na to, ze mnie ominą w końcu pyciam się tymi na rozstępy i balsamami a tu takie coś... na szczęście nigdzie indziej ich nie ma, ale w sumie to piersi dużo i szybko urosły.

Stary 2009-10-19, 20:14   #2524
farminka
Wtajemniczenie

Dzisiaj już troszkę naprodukowałyście.Ja o 18 dopiero zajęcia kończyłam,potem trochę nauki,ale już nadrobiłam
Mnie też wózek bardzo się podoba.Niestety jak my będziemy szukać to chyba jeszcze tańszego... Na razie mój typ to Coneco Toledo.
I tak po cichutku powiem wam,że nie wytrzymałam i kupiłam dzisiaj test.Leży w łazience i czeka na rano Koleżanka powiedziała mi po tym jak mi zaczęło być niedobrze po zapachu jej herbaty,żebym już się nie zastanawiała tylko sprawdziła czy coś jest na rzeczy czy nie.A więc jutro chwila prawdy
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 20:22   #2525
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Dzisiaj już troszkę naprodukowałyście.Ja o 18 dopiero zajęcia kończyłam,potem trochę nauki,ale już nadrobiłam
Mnie też wózek bardzo się podoba.Niestety jak my będziemy szukać to chyba jeszcze tańszego... Na razie mój typ to Coneco Toledo.
I tak po cichutku powiem wam,że nie wytrzymałam i kupiłam dzisiaj test.Leży w łazience i czeka na rano Koleżanka powiedziała mi po tym jak mi zaczęło być niedobrze po zapachu jej herbaty,żebym już się nie zastanawiała tylko sprawdziła czy coś jest na rzeczy czy nie.A więc jutro chwila prawdy
3mam kciuki oby to bylo to czekam z niecierpliwoscia na wnik

oo rany ale sie zle czuj nie dobrze mi caly dzien jadlam to teraz mam musze zdychac... wogole zaczelam pic magnez bo mnie zaczely skurcze w nocy brac...
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 20:31   #2526
zebra666
Zakorzenienie

farminka mam nadzieję, zę będą dwie krechy

A ja popijam herbatkę i senna sie robię więc chyba się położę, skoro jutro chcę pobuszować po mieście i babcie odwiedzić:P
A ja mega mam naciągnięty od jedzenia brzusio aż czuję normalnie

Stary 2009-10-19, 21:10   #2527
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

farminka czekamy z niecierpliwoscia na wiadomości
też już po kolacji jestem czekam na tż i popijam herbatkę jutro bede tylko na chwilke. tzreba anatomie sie uczyc i juz. chociaz z mobilizacją u mnie ciężko...
farminka ja tez mam coneco wózek ale z tej werssji pierre cardin. był tańszy.. eh.. no ale emat wózka jest dla mnie niemiły.. bo ja chce xlandera!!!! buuuuu!!!!!!!!!!!!
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 21:57   #2528
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Heja

Jutro mam wizyte ..boje sie/mam nadzije ze wyniki będe dobre i ze u małej w porządku

Wpadne jutro po 9ciał
Stary 2009-10-19, 22:04   #2529
Sweet Delights
Zadomowienie

farminka to trzymamy i czekamy na poranne wieści

AsiCcccCA również na pewno będzie wsio ok

Kobitki, komoda stoi wypucowana, wymuskana i zapakowana. A teraz przez następne trzy dni będę przekładać i dumać jak to wszystko ułożyć, żeby było na cacy Ja to szogun jestem jednak Tż stwierdził, że dobrze, że się z emocji nie zesikałam, bo tak mnie wzięło, jak przywiózł, że szok

A teraz w kimonko dobrej nocki wszystkim, do jutra.
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 07:10   #2530
Asiuulka89
Zakorzenienie

dzien dobry

Ja sobie leze w wyrku i medytuje czy juz wstac czy jeszcz nie juz powoli sie glodna robie... trza byloby cos zjesc... wczoraj przez to ze sie tak zle czulam zrobilam sobie glodowke na wieczor no a teraz mam /.... az mnie ssie od srodka.. no to bedzie trzeba wstac..

Sweet pochwalic mi sie tu ta komoda halooo my tez chcemy ja widziec
Stary 2009-10-20, 08:21   #2531
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien doberek

Już po wizycie

Mam malutką anemie /nie dobór żelaza ...przepisała Mi żelazstwo i kazała jesc bułaki ...kolejne usg pod koniec listopada ...a termin cc 10-15 grudzien

Być moze dziasiaj albo jutro ide do synowej mojej mamy przyjaciólki (która mieszka juz w Chicago)po ciuszki ...ma córeczke 2 letnia i powiedziała zebym przyszła do niej cos Sobie wybrać ............a znam ją z miesiac bo nie dawno tu przyjechała i mieszka chwilowo...(konczy studia)...w mieszkaniu swojej teściowej ...była nawet na moim weselu które odbyło sie z miesiac temu a zaprosiłam ja bo wkoncu synowa mojej mamy przyjaciólki

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-10-20 o 08:23
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 08:23   #2532
Asiuulka89
Zakorzenienie

Asica no to super przynajmniej juz wiesz na kiedy masz sie nastawic na rodzenie bedziesz mogla sie przygotowac a to juz niecale dwa miesiace super

dobrze ze wszystko ok

bierz tabletuchy jedz co zalecane i bedzie dobrze !!
Stary 2009-10-20, 08:32   #2533
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Trzeba jeszcze zadzwonic do szpitala i popytać sie co i jak ...co oni dają a co ja mam wziąść

Dobrze ze tylko teraz wyskoczyła mala anemia a nie ze od początku ciąży ...a pogorszyła mi sie bo ostatnio tylko nuttele zajdałam

Teraz jak sie wezme za te buraki ,żelazo ,watróbke rto bede miec ponad norme haha
Stary 2009-10-20, 08:42   #2534
Sweet Delights
Zadomowienie

Dzień dobry Ale pospałam, normalnie jak nigdy ( od ost 7 miesięcy)

Asiuulka89 no właśnie nie mam aparatu i nie mogę zrobić rzadnej fotki może za kilka dni nadrobię zaległości i wtedy się Wam pochwalę

AsiCcccCA fajnie, że wsio ok no i już wiesz kiedy będziesz już po wszystkim, akarat na święta będziesz juz w domku z Małym prezencikiem a anemię raz, dwa pogonisz

Idę na jakieś śniadanko i pozachwycać się jeszcze do Fistaszkowego pokoju

a ciekawe, jak tam farminka i jej testowanie

Edytowane przez Sweet Delights
Czas edycji: 2009-10-20 o 08:44
Stary 2009-10-20, 08:47   #2535
Asiuulka89
Zakorzenienie

Sweet ja wiem czemu Ty dzisiaj tak spalas przez ta komode tak wczoraj pracowalas przy niej ze Cie zmoglo no i prosze jaki mialas sen

Ja ya godyinke do sklepu musze jechac...a potem jest jakis sklep z samymiEMU wiec tam zajrze a jak nie zostaje mi allegro bo w tyhc normlanych sklepach to takie drogie ze masakra

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 09:52   #2536
Sweet Delights
Zadomowienie

Asiuulka89 no strasznie drogie są, to fakt, dlatego ja zamówiłam sobie jakieś podróbki na all, na jedną zimę w sam raz, a właściwie na kilka wyjść bo gdzie ja teraz z takim brzuszyskiem (jak kurtki porządnej nawet nie mam) sie wybiorę albo później z dzieciaczkiem, a przynajmniej będzie mi wygodnie i będę umiała je sama ubrać, bo ze schylaniem się do butów też się robi coraz gorzej więc za taką cenę nie będzie mi szkoda wyrzucić
Stary 2009-10-20, 10:03   #2537
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
i w przeciwiństwie do was marze o tym że się zmniejszy... juz mam F a potem????????? alfabet się skończy
A ja zawsze chciałam mieć balony tak na prawdę to ładne C a tu Cycki mam po swojej chrzestnej. Dopiero po 3 dzieci awansowała na B

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
czekamy na wiadomość

Cytat:
też już po kolacji jestem czekam na tż i popijam herbatkę jutro bede tylko na chwilke. tzreba anatomie sie uczyc i juz. chociaz z mobilizacją u mnie ciężko...
Miłej nauki

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Kobitki, komoda stoi wypucowana, wymuskana i zapakowana. A teraz przez następne trzy dni będę przekładać i dumać jak to wszystko ułożyć, żeby było na cacy Ja to szogun jestem jednak Tż stwierdził, że dobrze, że się z emocji nie zesikałam, bo tak mnie wzięło, jak przywiózł, że szok
Nie dziwię Ci się. Ja za każdym razem podniecona jestem jak coś dla dzidka robimy kisiel w majtach

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Mam malutką anemie /nie dobór żelaza ...przepisała Mi żelazstwo i kazała jesc bułaki ...kolejne usg pod koniec listopada ...a termin cc 10-15 grudzien

Być moze dziasiaj albo jutro ide do synowej mojej mamy przyjaciólki (która mieszka juz w Chicago)po ciuszki ...ma córeczke 2 letnia i powiedziała zebym przyszła do niej cos Sobie wybrać ............a znam ją z miesiac bo nie dawno tu przyjechała i mieszka chwilowo...(konczy studia)...w mieszkaniu swojej teściowej ...była nawet na moim weselu które odbyło sie z miesiac temu a zaprosiłam ja bo wkoncu synowa mojej mamy przyjaciólki
Dobrze, że to mała anemia buraczki a i owszem, ale wątróbki nam nie wolno
Niunia dostanie kolejne ciuszki, ale wam super
Pozazdrościć terminu już wiesz kiedy dzidzię zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja ya godyinke do sklepu musze jechac...a potem jest jakis sklep z samymiEMU wiec tam zajrze a jak nie zostaje mi allegro bo w tyhc normlanych sklepach to takie drogie ze masakra
Też na nie poluję. Na allegro troszkę się boję- czy aby na pewno będą ok. Muszę najpierw przymierzyć w sklepie

Sweet Delights a masz może namiary na te butki??? przemakają????

Banan pozwala mi zasypiać, ale w nocy i tak się budzę kilka razy na siku. Brzuszek dzisiaj stwardniał, ale wzięłam piguły i jest ok.

Pogoda jest beznadziejna, gdybym nie wstała zrobić tz śniadanko to bym chyba cały dzień spędziła w łóżku Pogoda depresyjna
Stary 2009-10-20, 10:14   #2538
Sweet Delights
Zadomowienie

majkela12 ja zamówiłam na prawdę najtańsze jakie były żeby ubrać tylko parę razy dopóki nie urodzę, bo wiem, że są ciepłe i wygodne no i łatwo się wciągają, a na potem jak już Mały będzie na świecie to butki mam, tylko teraz z tym brzuchem to trochę nie bardzo, żeby w takich kozakach latać, bo nie moge się do nich dobrać, żeby je ubrać... Te oryginalne za 300/400 nie przemakają, a te podróby po jakims czasie na pewno jak się przesadzi i np w kałużę wlezie, ale np na śniegu jak jest mróz to nie no i na prawdę wygodne są a przedw wszystkim można je ubrać do każdych spodni te moje drechy wspaniałe a tu masz link http://www.allegro.pl/item786725805_...raz_40_41.html
Stary 2009-10-20, 10:36   #2539
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
majkela12 ja zamówiłam na prawdę najtańsze jakie były żeby ubrać tylko parę razy dopóki nie urodzę, bo wiem, że są ciepłe i wygodne no i łatwo się wciągają, a na potem jak już Mały będzie na świecie to butki mam, tylko teraz z tym brzuchem to trochę nie bardzo, żeby w takich kozakach latać, bo nie moge się do nich dobrać, żeby je ubrać... Te oryginalne za 300/400 nie przemakają, a te podróby po jakims czasie na pewno jak się przesadzi i np w kałużę wlezie, ale np na śniegu jak jest mróz to nie no i na prawdę wygodne są a przedw wszystkim można je ubrać do każdych spodni te moje drechy wspaniałe a tu masz link
To ja poczekam, aż Ci przyślą. Jestem ciekawa. Wiadomo, że za tą cenę cudów się nie można spodziewać, ale tak jak pisałaś na jeden sezon może warto...
Stary 2009-10-20, 10:45   #2540
Sweet Delights
Zadomowienie

majkela12 dokładnie, nawet po paru wyjściach jakbym miała wygibac to nie szkoda, a przynajmniej będzie mi wygodnie i ciepło przede wszystkim bo ten mój pęcherz to zaraz daje o sobie znać jak tylko mi nieco stopy zmarzną i problem gotowy.
Stary 2009-10-20, 10:55   #2541
majkela12
Zadomowienie

Pytanie, które się już przewijało: kiedy pierzecie ciuszki, kocyki, ręczniki??? pościel itp.
Nudzi mi się i coś bym porobiła
Kurcze, może w końcu jutro do szkoły się przejadę
Stary 2009-10-20, 11:13   #2542
Sweet Delights
Zadomowienie

Też się nudzę, ale przy takiej pogodzie jakoś nie mam ochoty na pranie i szuszenie wszystkiego na grzejnikach. Poczekam aż się trochę wypogodzi i najpierw wywalę na dwór, żeby przewiało trochę chociaż i dopiero dosuszę w domu. Poza tym za wcześnie chyba jeszcze, poczekam przynajmniej z miesiąc jeszcze, bo za leniwa jestem, żeby poźniej drugi raz to samo robić. No i komoda musi mi się wysmrodzić w środku. Na razie jaram się samym przekładaniem i oglądaniem tego wszystkiego
Stary 2009-10-20, 12:49   #2543
Beataboni
Raczkowanie

Cytat:
my mamu tu SANDERINKE która równiez się stara o dzidzie i nikt jej nie wyrzuca także dołączaj
Wlasnie o to chodzi, ze sie nie staram. Chcialbym tak z wpadki to bym sie ucieszyla, bo na takie swiadome to sie za mloda czuje
Okres jest jednak
Beataboni jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-20, 12:50   #2544
zebra666
Zakorzenienie

Witam DzieFczyny

A ja po zakupkach i załatwianiu spraw. Odebrałam nowy dowód i podpisałam odbiór starym nazwiskiem musiałam skreślać i onok pisać masakra hahaha. W urzędzie też zgłosiłam wymiane dowodu ale już podpisałam się jak trzeba, no i w banku zmieniłam dane i tearz czekam na karte do bankomatużeby móc wydawać, wydawać i wydawać zanim mnie mąż nie zablokuje hehehe.

No i kupiłam w moim ulubionym sklepie fajowy stanik i dałam 45zł...zmierzyłam ich z 5 i najlepiej mi w miękkim - tylko fiszbiny ma rzadnych gąbek, usztywnień i czuję się jakbym go nie miała na sobie... myślę, ze styknie do porodu, bo rozciągliwy a i może z czasme po porodzie bęzie dobry Już wiem, ze tam kupie do karmienia, bo kosztują z 25 zł bawełaniane...ale to meisiąc przed porodem jak będę wiedziała jakie te cycory w końcu są. A stanik jest o taki:
http://www.czasnanas.pl/product-pol-...p-miekki-.html

A i rajty zakupiłam grubaśne pod moje cienkie spodnei ciążowe żeby już nie musieć nic kupowac do ubrania, są fajowe będę się czuła w nich jak pani w pdoeszłym wiekuale cieplusie są i bardzo rozciągliwy pas mają

Stary 2009-10-20, 13:13   #2545
Sweet Delights
Zadomowienie

zebra666 bardzo fajny staniczek ja też nie mam w co już włozyć wymionek, w sumie został mi jeden dobry puszorek a tak to w takich bawełnianych, topowych latam. W sumie zawsze miałam małe piersi, teraz mi urosły do porządnego C więc też musiałabym coś kupić wreszcie
Stary 2009-10-20, 13:53   #2546
majkela12
Zadomowienie

Poprałam ale nasze rzeczy

zebra widzę, że zakupy się udały, rewelka stanik
Ja jeszcze do tej pory mam problemy z użyciem nazwiska- a to już rok po ślubie

Zjadłam 3 rządki czekolady. Taka jestem ciężka Przed chwilą się zmierzyłam i urosła mi też i to 0 4cm albo biodra się rozeszły. Nie ważne- ważne że tam na dole też jest więcej
Stary 2009-10-20, 13:55   #2547
Puma13
Zadomowienie

Hej Dziewczynki,

Majkela, wydawało mi się, że to ty parę stron wstecz, pisałać coś, że masz na obiad pyreczki z czymś tam, ale pewnie cię z kimś pomyliłam i pomyślałam, że mieszkasz niedaleko mnie
Ja będę prała tak z miesiąc -półtora przed porodem. Kocyków nie piorę wcale.

Zebra, śliczny stanik. Ja mam dwa albo 3 karmniki bawełniane, z tym odpinanym przodem, chociaż przyznam, że mnie to trochę wkurzało.
A tak na codzień to ja uwielbiam raczej te sztywne, chociaz trochę optycznie powiększają Teraz mam 70C i w życiu nie miałam większych (oprócz 3 doby po porodzie)

Sweet, pochwal się tą komodą, jak już będziesz miała aparat, bo jestem bardzo ciekawa

AsiCccCa, nie przesadzaj z wątróbką bo tam jest sporo wit A i innych paskudztw.

Mam nadzieję, że przeżyję, tę naszą rozłąkę. Ale za to na święta, będziemy już razem ubierać choinkę. Już nie mogę się doczekać.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-20, 14:28   #2548
zebra666
Zakorzenienie

Sweet Delights właśnie też nie miałam juz w co ich wkładać- wszytsko małe i niewygodne i gryzące... masakra najchętniej bez bym łazieła... ale wtedy bolą a ten trzyma fajnie i jest elastyczny... na razie usztywniane miseczki mnie drażnią też, a na karmniki za wcześnie:F ale też tam kupię, bo babka w tym sklepiku mega dobrze mi zawsze doradzi- wie czego szukam...

Kupiłam u niej też super rajty za 27 zł takie mega grube brązowe, nie typowo ciążowe ale z dużym klinem bardzo rozciągliwe na brzuszku mierzyłam je i nie gniotą i z tyłka też nie lecą ja wziełam rozmiar S akurat bo mam 166cm wzrostu i z doświadczenia wiem, ze M mam pod cyce a te są idelane i cieplusie i porządne do końca ciązy wystarczą na calusią zime, bo potem też będę je nosiła.
Takie są te rajty:
http://www.bieliznaroku.pl/Rajstopy_...e_Wola-97.html

Stary 2009-10-20, 14:43   #2549
Sweet Delights
Zadomowienie

zebra666 rajtki też fajne, widziałam już na mamusiowym

A ja znalazłam na all i straaasznie mi się podoba chyba się skuszę...
http://www.allegro.pl/item786287769_...okat_2045.html

strasznie mi się podoba jak ta babka na zdjęciu w tym wygląda ja też tak chcę
Stary 2009-10-20, 14:46   #2550
zebra666
Zakorzenienie

Jest śliczna!!! ale tearz to ja już na bank muszę się ograniczyć z wydatkami nawet 30 zł to już dużo:P zwłaszcza, zę Tż sobie pada zamówił do Ps2 bo mu się psuje hehe nic nie mówiłam, bo przynajmniej nie jęczał na moej zakupy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości