Wszystko o Avonie 4 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-05, 22:58   #2521
sheryl
szeryfcio

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość

a to było w dniu w którym paczka powinna przyjść? czy jakoś wcześniej? bo jeśli wcześniej to nie mieli prawa tak zrobić, a jeśli we właściwym dniu Cię nie było, to już gdzie powędruje paczka zależy tylko od kuriera, u mnie zawsze zostawia u sąsiadki, nawet kiedyś mi mówił że jakby nikogo nie było żeby w drzwiach zostawić kartkę u którego sąsiada zostawić paczkę, wszystko zależy od człowieka, ja mam bardzo miłego kuriera
W dniu, w którym powinna być, więc teoretycznie nic im nie można zarzucić, wiem . Najgorsze jest to, że nigdy nie wiadomo, o której będzie godzinie, a siedzieć cały czas w domu i czekać na paczkę nie mogę. Wiem, że są różni kurierzy. Z niektórymi można się umówić na jakąś godzinę, z tym moim się nie da, on nawet dzień dobry, dziękuję, do widzenia nie mówi, hehe. No ale ostatnio jest ok trafiamy na siebie .
A co do sąsiadów to wiesz, ja akurat mam takich, że już wolę do Coku podjechać .
Stary 2008-09-05, 23:07   #2522
olinka713
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
W dniu, w którym powinna być, więc teoretycznie nic im nie można zarzucić, wiem . Najgorsze jest to, że nigdy nie wiadomo, o której będzie godzinie, a siedzieć cały czas w domu i czekać na paczkę nie mogę. Wiem, że są różni kurierzy. Z niektórymi można się umówić na jakąś godzinę, z tym moim się nie da, on nawet dzień dobry, dziękuję, do widzenia nie mówi, hehe. No ale ostatnio jest ok trafiamy na siebie .
A co do sąsiadów to wiesz, ja akurat mam takich, że już wolę do Coku podjechać .
Wow, no to współczuję sąsiadów..yhh..a jeśli chcę złożyć zamówienie, a wiem, że nie będę mogła go osobiście odebrac, to może ktoś inny?
olinka713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 23:42   #2523
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez olinka713 Pokaż wiadomość
yhh..a jeśli chcę złożyć zamówienie, a wiem, że nie będę mogła go osobiście odebrac, to może ktoś inny?
Ale w domu? W domu może każdy.
A w COKu różnie bywa, zależy od COKu. Albo ta osoba musi mieć upoważnienie, albo wystarczy jak w dowodzie ma ten sam adres zameldowania (tak mi powiedzieli na infolinii). Ja zawsze daję mężowi dodatkowo swój dowód. I jeden pan wolał mój dowód, innym razem inny pan wolał jego dowód.
Stary 2008-09-06, 00:10   #2524
olinka713
Raczkowanie

A jeśli chciałabym na adres mojego chłopaka? i żeby to on odebrał?
olinka713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 06:02   #2525
sheryl
szeryfcio

no to jest taka opcja na formularzu jednorazowa zmiana adresu dostawy.
Stary 2008-09-06, 07:31   #2526
dwi071
Doncia

Cytat:
A jeśli chciałabym na adres mojego chłopaka? i żeby to on odebrał?
Cytat:
no to jest taka opcja na formularzu jednorazowa zmiana adresu dostawy.

Ja na podaje adres mojej kolezanki też konsultantki, bo ona zawsze jest w domu, a ja spokojnie po pracy moge pojechac do niej i ją odebrac.
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 08:12   #2527
kashka
Rozeznanie

Cytat:
kashka nie ma za co
Jest, jest . Za ten skan i wiele innych skanów i zdjęć, których dużo wklejasz
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 09:50   #2528
aiso87
Rozeznanie

Jeszcze a propos dostawy do domu: pamiętam, ze czytałam kiedyś,że można zostawić kurierowi na drzwiach do domu karteczkę, gdzie może zostawić paczekę (jeśli nikogo nie ma w domu). Im w sumie najwygodniej wszystkie nieodebrane paczki zwieźć do biura okręgu (tam nie powinno się nic stać).
Sama odbieram paczki w Coku. Wczoraj własnie wiozłam ją przez pól miasta i nie byłam przygotowana na to, ze będzie tak ciężka ale zdobyłam Surreal

Hosenko! Jak się spisał tusz pogrubiający CT????? Bo jesli można go kupić w k13 za 7 zł (przy 25% rabacie) ...

Kasia/Katarzyna poprostu
aiso87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 10:40   #2529
Kirra
Raczkowanie

czy odżywka do paznokci Mineralna Moc ma formę lakieru (który zmywa się potem zmywaczem) czy jest to olejek do wcierania ? Bo Strong Results to chyba olejek
zamówiłam Mineralną Moc, a nie zrobiłam wcześniej rozeznania taka sierota ze mnie. W KWC też nie mogę znależć opini o tej odżywce
Kirra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 10:52   #2530
Deborah100
Zakorzenienie

U mnie planowane dostawy są w środę a kurier przyjeżdza w piątek lub sobotę wieczorem. Zazwyczaj ktoś w domu jest ale gdyby nie było to lipa bo jednych sąsiadów mam fajnych ale drudzy to by pewnie paczkę otworzyli albo wcale by nie przyjęli lub co gorsza nie oddali

Chyba pójdę na dni otwarte Ungaro. Będe już wtedy mieszkać w Białymstoku a do COKu od mojego mieszkania mam 5 minutek drogi więc co mi szkodzi
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 11:04   #2531
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Hej Jestem tu nowa od niedawna też jestem konsultantką avonu(lipiec 2008), więc można powiedzieć, że dopiero raczkuję w tej profesji
witamy serdecznie
Cytat:
w wątku z katalogami wkleiłam link do formularza zamówień z K13, skany tabel do składania zamówień sobie darowałam
(wcześniej wysyłałam go na PW ale skoro jest takie powszechne zapotrzebowanie na niego to wrzuciłam na forum )
a możesz sprawdzić czy sąpróbki tressele seduction? bo ja nie widzę ale może mam jakieś zaćmienie
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 11:15   #2532
off-wietrzka
Rozeznanie

seria Retroactive była niby od 25. roku życia, ja mam w tej chwili 24 a już od jakiegoś czasu używałam kosmetyków z tej serii i bardzo je sobie chwaliłam, więc na Rejuvenate też się raczej skuszę - kremu pod oczy już używam, a z nowego katalogu chyba zamówię obydwa kremiki... tym bardziej, że dodają do nich krem pod oczy (który sam przecież kosztuje 45 PLN) i żel do mycia twarzy, więc bardzo się opłaca... a jak jeszcze zamówię do tego 3 szminki, to załapię się na opust 45%, więc w porównaniu z moim 25% dopłacę do tego tylko 40 PLN, a 3 szmineczki będą moje...
i jeszcze 3x perfumki Rouge gratis!!
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 12:15   #2533
Wtajemniczenie

Czy któraś z Was może powiedzieć coś na temat dwustopniowego programu powiększająco-regenerującego usta? i czy oferta dowolne 2 za 99zł ze stron 70-71(k13)podlega wypracowanemu upustowi, czy ma jakiś stały typu 10%?
Stary 2008-09-06, 12:17   #2534
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
witamy serdecznie

a możesz sprawdzić czy sąpróbki tressele seduction? bo ja nie widzę ale może mam jakieś zaćmienie
nie ma tych próbek
w rosyjskim hello tomorrow była jaks oferta dla konsultantek przy zakupie chyba 5 szt ungaro była torba ciekawe czy u nas tez bedzie

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 12:19   #2535
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Kirra Pokaż wiadomość
czy odżywka do paznokci Mineralna Moc ma formę lakieru (który zmywa się potem zmywaczem) czy jest to olejek do wcierania ? Bo Strong Results to chyba olejek
zamówiłam Mineralną Moc, a nie zrobiłam wcześniej rozeznania taka sierota ze mnie. W KWC też nie mogę znależć opini o tej odżywce
o ile pamiętam to lakier
Stary 2008-09-06, 12:26   #2536
Wtajemniczenie

dostałam właśnie ostatnie zamówienie i chyba sie powieszę brakuje mi 100zł do 35%
Stary 2008-09-06, 12:37   #2537
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
nic by nie było , zostawiłby paczkę u sąsiadów, albo przyszedłby we właściwym dniu.. ale wydaje mi się że nie ma co narzekać że paczka jest wczesniej ja powinnam dostawać we środy a zazwyczaj jest w poniedziałki i bardzo mi to odpowiada
Ja tez mam dzeiń dostawy w środy a dostaję w piątki lub soboty

Cytat:
Miałam taką sytuację; nie było mnie w domu i paczki powędrowały do COKu, musiałam je stamtąd sama odebrać. Dzwoniłam zbulwersowana do Avonu i pani odpowiedziała, że znam dzień odbioru, więc tego dnia ktoś powinien cały dzień być w domu. .
Tak Ci powiedziała?? Czyli co?? ktoś musi wziąć specjalnie wolne w pracy tylko dlatego że paczka ma przyjść Chyba nie poważna ta kobnieta - od arzu bym jej nagadał. Mnie kiedys mój dostawca w kurzył, bo zadzwonił ok 14 z pretensjami ze nikogo nie ma - to mu odpowiedziałam że w jaki sposób ktoś ma być skoro wszyscy sa w pracy Wczoraj już nie dzwonił tylko zostawił u sasiadów.

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
Niedługo odzień chłopaka , więc sie zastanawiam nad nim : P
Dzień chłopaka?? To jakiś nowy wynalazek?? Nie starczają już komercyjne walentynki i komunistyczny dzień kobiet?? rany... jeszcze dzień chłopaka ktoś wymyślił

Cytat:
Napisane przez aiso87 Pokaż wiadomość
Hosenko! Jak się spisał tusz pogrubiający CT????? Bo jesli można go kupić w k13 za 7 zł (przy 25% rabacie) ...
Na razie uzyłam go raz bo mam inny tusz w użyciu. Ja nie lubie swieżych tuszów, bo sa za mokre. Dopiero tak po 2-3 tygodniach jestem zadowolona z efektów. A CT wyladawał w kuferku z "zapasami'

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 12:53   #2538
aiyyo
Rozeznanie

Cytat:
Czy któraś z Was może powiedzieć coś na temat dwustopniowego programu powiększająco-regenerującego usta? i czy oferta dowolne 2 za 99zł ze stron 70-71(k13)podlega wypracowanemu upustowi, czy ma jakiś stały typu 10%?
moja mama stosowala ten program i niestety nie mam dobrych wiesci, niedosc ze nie pomogl to jeszcze zdrowo zaszkodzil...uzywala go jakies 3 miesiace tylko, wiec moze jeszcze nie mial czasu zeby zadzialac, ale po tych 3 miesiacach moja mama musiala kolejne 3 miesiace leczyc sie u dermatologa...z poczatku nie powiazala problemow skory wokol ust ze stosowaniem tego programu, nigdy nie miala zadnego problemu skornego, nigdy nie miala uczulenia na kosmetyki i nigdy nie byla u dermatologa, ale ten kosmetyk tak jej zalatwil usta, ze to szok...myslala na poczatku ze to od stosowania jakiejs nowej szminki, blyszczyka, itp., ale po jakims czasie skojarzyla, ze problemu ze skora wokol ust pojawily sie mniej wiecej w tym samym czasie w ktorym stosowala kosmetyk. Po jakis 3 miesiacach wszystko wrocilo na szczescie do normy. Zeby bylo smieszniej, to mialam klientke, ktora miala dokladnie takie same problemy, tylko ze obeszlo sie bez dermatologa...moja mama musi miec bardzo mocne uczulenie na ktorys skladnik z clinicala, podobnie miala z kremem do oczy, tym podwojnym. Stosowala go jakies pol roku po uzyciu tego programu do ust, nawet nie przypuszczala, ze moze byc znow cos niedobrze...ale niestety po kilku uzyciach znow wizyta u tego samego dermatologa, tylko w tym przypadku poszla z leczeniem duzo szybciej...od tamtej pory omija duzym lukiem kosmetyki clinicala. Musze dodac, ze uzywa w tej chwili calej serii Ultimate, na dzien na noc i pod oczy i w ogole nie ma zadnych problemow alergicznych, jest z nich bardzo zadowolona

nie twierdze ze u wszystkich stosujacych ten program tak sie bedzie dzialo, wiec zawsze mozna sprobowac, ale po tym co widzialam u mojej mamy, to jakos nie umiem go polecic
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:07   #2539
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
Jest, jest . Za ten skan i wiele innych skanów i zdjęć, których dużo wklejasz

Cytat:
jest w formie lakieru na 100% bo ją mam i używam, fajna nie złazi tak szybko, spokojnie trzyma się na paznokciach przez 4-5 dni a nie oszczędzam dłoni, wszystko robię normalnie, muszę przyznać że pazurki zrobiły mi się twardsze

Cytat:
nie ma niestety tych próbek..

Cytat:
i czy oferta dowolne 2 za 99zł ze stron 70-71(k13)podlega wypracowanemu upustowi, czy ma jakiś stały typu 10%?
zawsze był opust wypracowany na tego typu promocje

Cytat:
dostałam właśnie ostatnie zamówienie i chyba sie powieszę brakuje mi 100zł do 35%
domów coś na zapas, co wiesz że Ci się sprzeda, zobaczysz i tak na tym zarobisz

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dzień chłopaka?? To jakiś nowy wynalazek?? Nie starczają już komercyjne walentynki i komunistyczny dzień kobiet?? rany... jeszcze dzień chłopaka ktoś wymyślił
Hosenka no co Ty, nie znasz tego "święta" hehe , jeszcze do podstawówki chodziłam (zamierzchhłe czasy ) jak się zrzucałyśmy na jakieś prezenciki dla kolegów z klasy
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 13:21   #2540
renia0809
Wtajemniczenie

ja się zastanawiam nad zakupem z demo wody Ungaro dla niego ale boję się że może to być jakiś kolejny śmierdziuszek nie wiecie może nic na ten temat?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 13:25   #2541
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam nad zakupem z demo wody Ungaro dla niego ale boję się że może to być jakiś kolejny śmierdziuszek nie wiecie może nic na ten temat?
moim zdaniem jest bardzo ładnym, klasycznym i eleganckim zapachem, niestety to mogę powiedzieć tylko na podstawie strony zapachowej.., ale moja rada jest taka w pierwszym zamówieniu zamów sobie próbki, sprawdz ten zapach i dopiero jak stwierdzisz że jest taki jak oczekiwałaś zamów demo w kolejnym terminie, szkoda brać kota w worku
Stary 2008-09-06, 13:30   #2542
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Tak Ci powiedziała?? Czyli co?? ktoś musi wziąć specjalnie wolne w pracy tylko dlatego że paczka ma przyjść Chyba nie poważna ta kobnieta - od arzu bym jej nagadał.
Nagadałam, nagadałam , ale cóż... pani poleciła mi napisać zażalenie do Avonu, hehe.
Stary 2008-09-06, 14:23   #2543
renia0809
Wtajemniczenie

dzięki ashiva
ja niestety składam zamówienia tylko na jeden termin więc pozostaje mi branie w ciemno, a może mogłabyś określić czy ungaro jest podobny do jakiegoś innego katalogowego zapachu?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 14:29   #2544
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki ashiva
ja niestety składam zamówienia tylko na jeden termin więc pozostaje mi branie w ciemno, a może mogłabyś określić czy ungaro jest podobny do jakiegoś innego katalogowego zapachu?
niestety ciężko mi już porównywać bo strona się "wypachniła" więc w tym względzie nie pomogę, po prostu nie chcę wprowadzić w błąd, ale co do zamówienia to przecież to demo kosztuje 75zł więc bez żadnego problemu będziesz mogła zamówić tylko tę wodę bez dodatkowej opłaty
Stary 2008-09-06, 14:33   #2545
renia0809
Wtajemniczenie

fakt - nie wpadłam na to tak też zrobię
Stary 2008-09-06, 14:37   #2546
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Musiałam wziąźć katalog z pakietu a ponadto strony zapachowe wcale nie pachną No żesz się postarali, ceny podnieśli ale nic nie ulepszają. Nu nu
U mnie też większość nie pachnie

Dostawcy zostawiamy kartkę, żeby zawiózł paczkę do pracy mojego taty Zawsze jak tata wraca z pracy, to ją przywozi

Odnośnie dnia chłopaka: tez nie lubię tego pomysłu, mój Tż też nie uznaje tych wszystkich "świąt", także na szczęście mam z tym spokój
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 14:45   #2547
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aiyyo Pokaż wiadomość
moja mama stosowala ten program i niestety nie mam dobrych wiesci, niedosc ze nie pomogl to jeszcze zdrowo zaszkodzil...uzywala go jakies 3 miesiace tylko, wiec moze jeszcze nie mial czasu zeby zadzialac, ale po tych 3 miesiacach moja mama musiala kolejne 3 miesiace leczyc sie u dermatologa...z poczatku nie powiazala problemow skory wokol ust ze stosowaniem tego programu, nigdy nie miala zadnego problemu skornego, nigdy nie miala uczulenia na kosmetyki i nigdy nie byla u dermatologa, ale ten kosmetyk tak jej zalatwil usta, ze to szok...myslala na poczatku ze to od stosowania jakiejs nowej szminki, blyszczyka, itp., ale po jakims czasie skojarzyla, ze problemu ze skora wokol ust pojawily sie mniej wiecej w tym samym czasie w ktorym stosowala kosmetyk. Po jakis 3 miesiacach wszystko wrocilo na szczescie do normy. Zeby bylo smieszniej, to mialam klientke, ktora miala dokladnie takie same problemy, tylko ze obeszlo sie bez dermatologa...moja mama musi miec bardzo mocne uczulenie na ktorys skladnik z clinicala, podobnie miala z kremem do oczy, tym podwojnym. Stosowala go jakies pol roku po uzyciu tego programu do ust, nawet nie przypuszczala, ze moze byc znow cos niedobrze...ale niestety po kilku uzyciach znow wizyta u tego samego dermatologa, tylko w tym przypadku poszla z leczeniem duzo szybciej...od tamtej pory omija duzym lukiem kosmetyki clinicala. Musze dodac, ze uzywa w tej chwili calej serii Ultimate, na dzien na noc i pod oczy i w ogole nie ma zadnych problemow alergicznych, jest z nich bardzo zadowolona

nie twierdze ze u wszystkich stosujacych ten program tak sie bedzie dzialo, wiec zawsze mozna sprobowac, ale po tym co widzialam u mojej mamy, to jakos nie umiem go polecic
dziękichyba nie będe ryzykować

Cytat:

nie ma niestety tych próbek..

zawsze był opust wypracowany na tego typu promocje

domów coś na zapas, co wiesz że Ci się sprzeda, zobaczysz i tak na tym zarobisz
i tak mam już swoje zamówienie na 100może dobije jakimiś brakami-tylko co będzie w brakach

Cytat:
mam na nią zamówienie-mam nadzieje, że klientka będzie zadowolona-z pachnącej strony jej się spodobał
Stary 2008-09-06, 18:46   #2548
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:

Strong Results to olejek, a mineralna pomoc na 90% to lakier

Cytat:

No cóz. u mnie to się to jakoś ogólnie przyjęło i głupio mi tak z pustymi rękami...

Poza tym nawet bez okazji można dawać prezenty : P
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 20:24   #2549
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

Czy któraś z was miała kiedyś na żywo kontakt z torebką Amy z oferty netto 13 i może coś o niej powiedzieć? Byłabym bardzo wdzięczna...
ceres86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 20:43   #2550
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ceres86 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was miała kiedyś na żywo kontakt z torebką Amy z oferty netto 13 i może coś o niej powiedzieć? Byłabym bardzo wdzięczna...
Ja się mogę wypowiedzieć bo mam tę torebkę.
Jest sztruksowa, miła w dotyku, zapinana na zamek w środku kieszonka na komórkę.Należy do kategorii małych torebek ale paski ma na tyle długie że można ją nosić na ramieniu.Mieszcze w niej najpotrzebniejsze rzeczy w tym parasolkę i katalog.Jest dobrze uszyta i ogólnie ją lubię , noszę ją najczęściej gdy ubieram się na sportowo.Mam ją odkąd pojawiła się w katalogu i jak dotąd nie widać na niej śladów zużycia - nie wyblakła , nic się w niej nie popruło po prostu jest jak nowa.
Polecam tym bardziej że jest niedroga. A tak w ogóle to jestem wielbicielką avonowskich torebek - mam już kilka sztuk i jak na razie jestem z nich zadowolona. Szykuje się do zakupów kolejnych ,tym razem mam ochotę na tę torbę też z netto ale do k14 o ile dobrze pamiętam.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości