Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-21, 12:57   #2521
la_wenda
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

Witajcie!
Jak tak czytam o tych waszych poczynaniach zakupowych to w taki mały popłoch wpadam. Ja jeszcze nawet nie planuję a co dopiero nie zaczynam nic dla dzidziusia kupować chociaż nawet już wiem, że ma być chłopczyk. Po pierwsze dlatego, że jestem przesądna i boję czymkowiek 'zapeszyć' po drugie dlatego, że pamiętam jak to było za pierwszym razem. Jak się dzieciątko urodziło to zaczęła się procesja dziadków, babć, wujków, cioć, kuzynów, kuzynek, znajomych, koleżanek a nawet sąsiadów i sąsiadek. Każdy przyszedł nową istotę powitać no i oczywiście obdarować. Efekt był taki, że przez pierwsze pół roku albo i lepiej nic dla maluszka nie musiałam kupować w sensie ubranek i zabawek. Były nawet prezenty w postaci pampersów, pościeli, oliwek, kremików i szamponików.
Tak więc uważam, że warto się zaopatrzyć w absolutne minimum plus oczywiście takie rzeczy jak wózek czy łóżeczko a z resztą poczekać na potem.
Jasne, że kupowanie tych ślicznych, cudownych, słodkich i kolorowych rzeczy sprawia wielką frajdę ale prawda jest taka, że potem połowa z tych rzeczy nie jest a ni razu użyta.
Warto na pewno póki co 'inwestować w siebie', dobry kremik do brzuszka, wygodne buciki, ciepła wyprawka dla przyszłej mamusi bo to się przecież przekłada na komfort także dla maluszka, który sobie siedzi w brzuszku.
Pozdrawiam wszystkich.
la_wenda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 13:08   #2522
czarymary
Raczkowanie

la_wenda ja dokladnie tak samo podchodze do kwestii (oprocz tych przesadow). poza tym na robienie zakupow mamy jeszcze prawie pol roku - to jednak sporo czasu. nic sie nie przejmuj jesli nie wpadlas jeszcze w szalenstwo zakupow. mnie od sklepow wrecz odpycha... wszystko w swoim czasie!
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 13:19   #2523
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A lekarz mówił, że niepokojąco mało przybierasz na wadze? A źle się czujesz, coś Ci dolega? Masz plamienia? Odżywiasz się normalnie? Masz prawidłową wagę ciała? Spokój mi tam I nie czytaj już "gdzieś"!!!! No!! Bo Cię znajdę tam w tych górach
no właśnie jeszcze nic nie mówił bo wizytę mam we wtorek dopiero, nic mi nie dolega, nic mnie nie boli i nie miałam żadnych mdłości i wymiotów w 1 trymestrze i nie schudło mi się wtedy, a jem jak mój mąż, tzn bardzo dużo i co chwilę w sumie (w szkole na każdej przerwie wciągam kanapkę albo bułeczkę)wagę mam normalną, nie jestem szkielet ale pulpet też nie, rozm 36/38 ... ja to sobie zawsze problem wynajdę...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 13:26   #2524
Asiuulka89
Zakorzenienie

No ja wpadlam w szal zakupow ale sie tym nie przejmuje bo jak pisalam oszczedzac jak najbardziej sie da na tch wszytskich sprzetach agd bo np kupilam ten choleny sterylizator za 200 na necie a w media jest za 350 zl... poza tym na wszytsko mnie stac wiec czemu niby mam sobie tkich rzeczy nie kupowac atym oszczedzaniem powoduje ze moge jeszcze wiecej lkupowac mi tam to podoba

tym bradziej ze przesadna nie jestem

Dolaczam do Mamus ktore maja wizyte 27 pazdziernika poza tym dumnie weszlismy w 22 tydzien
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 13:33   #2525
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
No ja wpadlam w szal zakupow ale sie tym nie przejmuje bo jak pisalam oszczedzac jak najbardziej sie da na tch wszytskich sprzetach agd bo np kupilam ten choleny sterylizator za 200 na necie a w media jest za 350 zl... poza tym na wszytsko mnie stac wiec czemu niby mam sobie tkich rzeczy nie kupowac atym oszczedzaniem powoduje ze moge jeszcze wiecej lkupowac mi tam to podoba

Dolaczam do Mamus ktore maja wizyte 27 pazdziernika poza tym dumnie weszlismy w 22 tydzien
a ja stwierdziłam, że do chwili poznania płci tak na 100% to nie kupię już nic a mam nadzieję, że dowiem się we wtorek i wtedy dokończę swój szał zakupowy

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2009-10-21 o 14:02
Stary 2009-10-21, 13:44   #2526
Asiuulka89
Zakorzenienie

Wlasciwie najwiekszy szal mialam jak bylam w 3 miesiacu potem nagle nic.. jak se dowiedzialam o plci to tez nie za bardzo no ale z Tzetem sie wzielismy i pojechalismy a teraz na spokojnie... lozeczka nie mam nawet wybranego a maysle ze dopeiro tak za miesiac dwa... wozek dostane po porodzie takze moge tylko ciuszki kupowac
Stary 2009-10-21, 14:06   #2527
ita83
Wtajemniczenie

ja to w szal bym dawno wpadla gdyby nie moj Tz - robi co moze zeby mnie odciagnac od dzialu dla dzieci......ale pomalutku juz kompletowac zaczynamy tz. wozek mamy bo znajomi nam dali, lozeczko zostalo juz zamowione w Polsce za 2 tyg powinno byc u nas - i tyle ale w weekend bede ogladala koszyki wiklinowe i lozeczka turystyczne i nie wykluczam ze cos kupie
Stary 2009-10-21, 14:19   #2528
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
To powiem wam laski że jestem w szoku i to państwówka takie swiństwa ludzikom robi ... naprawdę współczuje ja to bym ich:pal a:

Na poczatek to mało przydatne rzeczy , sterylizator tylko wtedy jak się nie karmi cyckiem , jak się karmi a nawet czasami dokarmia to jedna butrelkę mozna wyparzyć inaczej . Podgrzewacz nawet przy karmieniu butlą mało się przydaje , ja byłam mama butelkową bo niestety nie wyszło mi karmienie cycem i jakbym miałam trzymac płaczacego synka i czekac az mi się tam podgrzeje to bym świara dostała . Dlatego zawsze miałam termos z goraca woda do tego butle z zimną to mieszałam i mleczko było za minutke gotowe . podgrzewacz dobry przy obiadkach z takich rzeczy to już lepiej laktator kupić . Dwa że jeśli okaze się że ten sterylizator będzie potrzebny można dokupić po porodzie , u mnie mąz pojechał do sklepu i nabył
Oj nie moge się tutaj zgodzić. Dla mnie nie było przydatniejszej rzecy niż podgrzewacz. Używała go praktycznie do ok 3 roku życia dziecka. Tylko ja nie czekałam az mi sie podgrzeje, Właczałam wieczorem na odpowiednia temperature, wstawiałam butelke z wodą i jak sie Kuba w nocy obudził to tylko po omacku wsypywałam mleko i luz butla gotowa. Nawet z łóżka człowiek nie musi wstawać. Późniewj nawet obiadki ze słoiczka czy picie w nocy tez tak robiłam. Takze jak dla mnie jest super przydatna rzecz. A co sterylizatora, to zależy rzeczywiście od tego czy sie karmi piersia czy butlą.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 14:20   #2529
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
1

Pozatym to łóżeczko jest fantastyczne:
http://www.drewnostyl.eu/?page=oferta&id=14&r=14 z komódką, szufladą i przewijakiem od razu ... tylko cena masakra.... 1900zł O_o Ale może znalazła by się gdzieś tańsza podróbka ;D?
http://www.bellamy.pl/index.php?menu...og&kategoria=3 na tej stronie też jest i widać, że z boku jeszcze się otwiera... tam za szufladami .... .
To białe łóżeczko z szufladami z boku widziałam na zywca i jest śliczne

Cytat:

To co to za sterylizator za 200zł pewnie aventu ? Bo oni lubią takie cacka robić za tyle kaski .
ja mam z mothercare do mikrofali A własciwie nie mam bo teraz kuzynka używa . My się tak wymieniamy tymi rzeczami .
A kase trzymaj na szczepionki bo przez pierwsze pół roku 2 tysia wychodzi jak się szczepi odatkowo na pneumo i rota
Jakbyś chciała powiększyć park " maszyn " polecam laktator medeli lub avent IQ oczywiście te elektryczne

Co za parszywa pogoda najadłam się kinder shoko bons ( nie wiem jak się pisze ) ale teraz to moje ulubione cukierki i do tego te milka lila stars orzeszki w czekoladzie .. Mąż w grudniu jedzie do niemiec to kupi mi zapas dobrych słodyczy bede jeść aż padne

A wogóle to jak macie kogoś w niemczech to polecam kosmetyki bubchen dla maluszków . Są super a tam kosztuja grosze . U nas licza sobie za nie jak nie wiem za co ale tez mozna nabyć np w smyku lub super pharmach .
http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=bubchen
mi mąz to przywozi i są superowe te rzeczy

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2009-10-21 o 14:21
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 14:22   #2530
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
poczytałam i się pogubiłam... ale jestem na bieżąco

dziewczyny czy któraś się orientuje gdzie i za ile można zrobić USG 4d w Łodzi?????
Pilzzzka dajcie jakieś namiary... będę w Polsce za tydzień i chętnie bym takowe zrobiła, bo tu to chyba 250 euro kosztuje
W SONOMEDICE w Łodzi robia usg 4D na ulicy Nowej. Najlepiej u doc. Kaczmarka. Super sympatyczny lekarz i przy tym podobno prawdziwy profesjonalista.
Kosztuje chyba 250 zł. Jak wejdziesz na strone SONOMEDIKI to tam jest cennik

Edytowane przez izaizula
Czas edycji: 2009-10-21 o 14:30
Stary 2009-10-21, 14:23   #2531
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Oj nie moge się tutaj zgodzić. Dla mnie nie było przydatniejszej rzecy niż podgrzewacz. Używała go praktycznie do ok 3 roku życia dziecka. Tylko ja nie czekałam az mi sie podgrzeje, Właczałam wieczorem na odpowiednia temperature, wstawiałam butelke z wodą i jak sie Kuba w nocy obudził to tylko po omacku wsypywałam mleko i luz butla gotowa. Nawet z łóżka człowiek nie musi wstawać. Późniewj nawet obiadki ze słoiczka czy picie w nocy tez tak robiłam. Takze jak dla mnie jest super przydatna rzecz. A co sterylizatora, to zależy rzeczywiście od tego czy sie karmi piersia czy butlą.
Ja to o czym piszesz zastąpiłam termosem i butelką z zimna woda . Przydaje się i owszem ale nie w pierwszych miesiącach jak się karmi cycem .. wtedy to mało przydatna rzecz
Stary 2009-10-21, 14:26   #2532
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
To białe łóżeczko z szufladami z boku widziałam na zywca i jest śliczne

To co to za sterylizator za 200zł pewnie aventu ? Bo oni lubią takie cacka robić za tyle kaski .
ja mam z mothercare do mikrofali A własciwie nie mam bo teraz kuzynka używa . My się tak wymieniamy tymi rzeczami .
A kase trzymaj na szczepionki bo przez pierwsze pół roku 2 tysia wychodzi jak się szczepi odatkowo na pneumo i rota
Jakbyś chciała powiększyć park " maszyn " polecam laktator medeli lub avent IQ oczywiście te elektryczne

Co za parszywa pogoda najadłam się kinder shoko bons ( nie wiem jak się pisze ) ale teraz to moje ulubione cukierki i do tego te milka lila stars orzeszki w czekoladzie .. Mąż w grudniu jedzie do niemiec to kupi mi zapas dobrych słodyczy bede jeść aż padne

A wogóle to jak macie kogoś w niemczech to polecam kosmetyki bubchen dla maluszków . Są super a tam kosztuja grosze . U nas licza sobie za nie jak nie wiem za co ale tez mozna nabyć np w smyku lub super pharmach .
http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=bubchen
mi mąz to przywozi i są superowe te rzeczy

Mam laktator ale jednak reczny... bo jak chcialam miec wszytsko z aventu to niestety to troszke drogie bylo... ja nadal niewem czy bede karmic piersia czy mieszankami chcialabym cycem a do szczepionek jeszcze daleko

u mnie w rodzinie zdrowie najwazniejsze takze na to zawsze pieniazki sie znajda dlatego sie nie martwie na zapas
Stary 2009-10-21, 14:27   #2533
evitka21
Zakorzenienie

jeśli chodzi o łóżeczko, to jak wcześniej pisałam najprawdopodobniej zdecyduję się na łóżeczko z kołyską "Radek II" takie: (tylko białe)http://www.allegro.pl/item786260623_...ac_lateks.html

Moja koleżanka ma i jest zadowolona, i nie do końca się zgodzę, że kołyska jest be bo się maluch przyzwyczaja. Jak będzie to dziecko "trudno usypialne", to i tak trzeba będzie bujać, choćby na rękach, żeby zasnęło. Niektórzy wiem że jak mają wózek w domu to też wykorzystują go do bujania-usypiania. Ja nie bede wózka w domu trzymać (mam wózkarnie), więc to odpada.
I ja też miałam do łóżeczka dorobione płozy i moja mama uważała je za zbawienie.
Zresztą zawsze można zablokować i będzie normalne łóżeczko.

Izumi, te co wkeiłaś bomba, zwłaszcze to z komódką. Te przerabiane na tapczanik też super.
Rozważałam takie, ale okazało się że mi się nie zmieści....

a jeśli chodzi o ubranka, to koło mnie jest super lumpeks i już trochę tam pokupowałam różnych ładnych ubranek za grosze (2zł- 10zł ,za 10 był super taki ciepły wlochaty kombinezonik, reszta na ogół ok.4-5zł).
Ceny w sklepach - masakra, a tak zawsze można zaoszczędzić i to sporo, a ubranka naprawdę wg mnie ładne i zadbane. Teraz poluję na kombinezonik taki kurtkowy.
Tak się zastanawiamy czy w ogóle będzie potrzebny, bo jak niunia się urodzi na początku marca, a zaczniemy z nią wychodzić na początku kwietnia, to już może ni ebyć taki grubas potrzebny. Nowy to wydatek nawet 100zł, a używany wiadomo dużo mniej, więc nawet jak się tak bardzo nie przyda (na kilka spacerków), to nie bedzie szkoda....

a co planujecie z pościelą?
ja najpierw zastanawiałam się nad kupieniem tylko śpiworka do spania (za radą koleżanek), ale teraz właśnie ostatnio myślę sobie że może jednak warto...na all w kompletach taniej, potem się przyda....
Sama jeszcze nie wiem....

Na razie myślę nad takim zestawem 6 elem: (w kolorze PASTELOWE PASKI)
http://www.allegro.pl/item772111835_...y_darland.html
i chce dokupić do tego jeszcze jedną zmianę poszewka na poduszkę +kołdrę (29zł kosztuje), prześcieradło dodatkowe (15zł) i prześcieradłeka na przewijak dwa
i taką falbankę http://www.allegro.pl/item772112447_...k_darland.html

a tak wyglądają całe zestawy http://www.allegro.pl/item763023078_...d_gratisy.html

a co myślicie ogólnie o ochraniaczach? na początku to wiadomo, że niepotrzebny, ale potem?
czy tylkotaki bajer co ładnie wygląda?

a i jeśli chodzi o śpiworek to np. coś takiego (tu taki zimowy)
http://www.allegro.pl/item784317583_...k_darland.html

a cieńsze np takie
http://www.allegro.pl/item785742542_...6_12_m_cy.html
(podobny już mam- z mojego lumpka za całe 5zł kupiony

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 15:24   #2534
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

Dziewczyny, jakie łóżeczka planujecie kupić? Pokażcie jakieś linki czy coś pliiiiiz.
Ja juz kochana pokazywałam klka dni temu
ale dla ciebie specjalnie raz jeszcze
http://www.allegro.pl/item789086323_..._szuflada.html

Dziewczyn y wiecie że w nocy też mnie ten sam ból w tym samym miejscu złapał w pachwinie dokładnie. nic nie pomagało i wstałam do toalety bo juz nie mogłam wytrzymac i przeszło jak wróciłąm.
Dziwne.
Czy któas dzis jutro albo w piatek idzie do gina? to może byście sie zapytały dla mnie co? bo sie martwie a w sobote idziemy na zabawę taka z zespołem potanczyc

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Jeszcze jedno czy na badanie tolsoplazmozy trzeba byc na czczo?
Ide zrobic jutro dla świetego spokoju swojego i domowników bo moze sie okaże że juz przechodziłam i bede spokojniej z kotkiem sie bawić a teraz co go nie dotkne to rece myje.. zboczenie pomału sie z tego robi

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 16:02   #2535
drcron
Zakorzenienie

ja uzywalam oliwki dla kobiet w ciazy bubchena ale sie skonczyla teraz maz kupil mi krem MAMA MIO taki rozowy pachnie przecudnie ale czy bedzie sie sprawdzal zobaczymy

co do szalu zakupowego to maz mnie ciagle stopuje jedynymi rzeczami jakie udalo mi sie ukradkiem kupic to buciki nike na allegro i pajacyk w realu z reszta kaze sie wstrzymac do czasu az bedziemy zanli plec na 100 % narazie inwestuje w siebie dzisiaj bylam u fryzjera hehe zaszokowalam go i reszte rodziny tak samo hehe ale ja uwielbiam drastyczne zmiany pozniej obiecal zrobic mi zdjecie wkleje na forum to powiecie czy dobrzewygladam

powiedzcie mi prosze czy jesli mialam problemy w ciazy to czy moge chodzic na basen ?? doszly mnie sluchy ze w miescie u moich rodzicow organizowany jest aerobik wodny na ktory chodza tez kobiety w ciazy pomyslalam ze jesli bede mogla to sie tez zapisze bo nie wiem juz co mam z soba w domu robic nudze sie strasznie i w jakas depresje chyba popadam rano obudzilam sie i zaczelam plakac na pytanie dlaczego placze nie umialam mezowi odpowiedziec popatrzyl na mnie z politowaniem i caly dzien kolomnie skacze hehe najpierw zawiozl mnie do fryzjera siedzial tam 3 godziny teraz zapytl czy moze kosmetyczke bym chciala odwiedzic albo sie martwi albo cos przeskrobal :0 bo nawet strych posprzatal gdzie trabilam mu o tym juz od miesiaca

madziwnia - mnie tak czasem boli rano jak w nocy nie wstaje siusiu to rano zanim sie zwleke z lozka tak strasznie kluje ale to dzidzia na pecherz naciska
ja jutro bede u poloznej bo znow bede miala badany poziom cukru wiec sie zapytam co to moze byc u Ciebie

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2009-10-21 o 16:06
drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 16:13   #2536
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

drcron ale ja ten atak bólu miałam tez wczoraj w dzien i nie chciało mi sie siusiu. Ale to taki ból nie w pecherzu tylko totalnie w pachwinie najniżej jak sie da boli i to z lewej strony. wczoraj wdzien i w nocy miałam teraz nie boli chodx czsami zapromieniuje ból jakby miało sie zacząc.
Bedę wdzięczna jelsi zapytasz.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 16:16   #2537
Izumi
Wtajemniczenie

Chciałam tylko wam coś szybko pokazać!!!...
PATRZCIE! http://www.gluck.com.pl/?a=warrnersite JA UMARŁAM Z MIŁOŚCI! *_*
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 17:27   #2538
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Mam laktator ale jednak reczny... bo jak chcialam miec wszytsko z aventu to niestety to troszke drogie bylo... ja nadal niewem czy bede karmic piersia czy mieszankami chcialabym cycem a do szczepionek jeszcze daleko

u mnie w rodzinie zdrowie najwazniejsze takze na to zawsze pieniazki sie znajda dlatego sie nie martwie na zapas
Ano niby daleko ale i blisko do szczepień .. najbardzie wkurza mnie to , że powinny być darmowe a nie za taka kaskę
laktator taki miałam niby dobry ale teraz zainwestuje w elektryczny.
Ja chciałam cyckiem ale się nie udało i karmiłam bebilonem . Zobaczymy jak bedzie teraz , na nic się nie nastawiam , ważne żeby dziecko było najedzone i mama szczęsliwa

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
I
a jeśli chodzi o ubranka, to koło mnie jest super lumpeks i już trochę tam pokupowałam różnych ładnych ubranek za grosze (2zł- 10zł ,za 10 był super taki ciepły wlochaty kombinezonik, reszta na ogół ok.4-5zł).
Ceny w sklepach - masakra, a tak zawsze można zaoszczędzić i to sporo, a ubranka naprawdę wg mnie ładne i zadbane. Teraz poluję na kombinezonik taki kurtkowy.

a co planujecie z pościelą?
ja najpierw zastanawiałam się nad kupieniem tylko śpiworka do spania (za radą koleżanek), ale teraz właśnie ostatnio myślę sobie że może jednak warto...na all w kompletach taniej, potem się przyda....
Sama jeszcze nie wiem....
Ja tez chodze po lumpkach uwielbiam tam grzebac śpiworek miałam ale moje dziecko jest jakies inne i nie chciało w nim spac . Pościel mam bo poprzednio jakoś mi się nie przydała . Młody do tej pory śpi pod kocem . ochraniacz moim zdaniem jest mega potrzebny szczególnie przy starszym dziecku które ładuje rączki i nóżki między szczebelki a najlepiej taki na całe łóżeczko . ja taki mam i jest super . Baldachim ściągnełam po miesiącu bo mi się przesatł podobać i tak sobie lezy . Teraz już go napewno nie założe.

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Chciałam tylko wam coś szybko pokazać!!!...
PATRZCIE! http://www.gluck.com.pl/?a=warrnersite JA UMARŁAM Z MIŁOŚCI! *_*
Mam jedną pościel od kuzynki tej formy , sa super jakościowo . fajne pościele ma tez firma feretti
http://www.allegro.pl/item786567423_..._promocja.html
supej jakoś i nie przećkana czego nie lubie

I napewno kupie takie cudo , bo rożek użyłam może dwa razy i tez lezy
http://www.allegro.pl/item778264672_...tykolkowy.html
myślę że na wiosne to fajne a w rozku dziecie się tylko przegrzewa , u mnie w szpitalu babki dostawały opr za rozki.
Z tej firmy mam tez podusie do karmienia
http://www.allegro.pl/item778264657_...karmienia.html
tez fajna rzecz
Stary 2009-10-21, 17:40   #2539
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Ja uzywałam laktatora Aventu i uważam ze jest rewelacyjny i godny polecenia. Bratowej później kupiłam elektryczny i żałowała bo mimo wszystko nie ciagnął już tak dobrze. I przy drugim dziecku tez kupiła sobie Aventu. To jak ciagnie bradzo duzo zależy od naszych piersi, sudków. Nieraz może byc najlepszy laktator a i tak nic nie będzie chciało leciec. Na to nie ma reguły
Stary 2009-10-21, 17:51   #2540
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Ja uzywałam laktatora Aventu i uważam ze jest rewelacyjny i godny polecenia. Bratowej później kupiłam elektryczny i żałowała bo mimo wszystko nie ciagnął już tak dobrze. I przy drugim dziecku tez kupiła sobie Aventu. To jak ciagnie bradzo duzo zależy od naszych piersi, sudków. Nieraz może byc najlepszy laktator a i tak nic nie będzie chciało leciec. Na to nie ma reguły
Wszystko zależy też jak jest używany . jak sporadycznie to i może być ręczny . A mam kolezanke której córcia nie chciała cyca , bo tak jakos wyszło i ta przez pół roku odciągała mleczko 5 razy dziennie i karmiłA Ją swoim z butli pół roku ( wytrwała babka ) a wtedy ręczny to by była mordęga . A tak siedziała przy kompie a mleczko leciało
Dlatego tez uważam że niektóre rzeczy warto zobaczyć tylko a kupić po porodzie i dopasowac wtedy do naszych potrzeb Ale wiadomo kazdy robi jak uważa a tu sobie możemy pogadac

ja przed chwilką kupiłam kilka dupsów
http://www.allegro.pl/item789372198_...0_3m_2szt.html
przetestowane przy szymku i są super
http://www.allegro.pl/item778886339_...ela_sklep.html
miałam problemy z karmieniem i może przez podanie butli wszystko legło , więc jak coś będę karmiła z tego a bynajmniej spróbuje .
http://www.allegro.pl/item777613016_..._0m_0_bpa.html
butelki tez juz wytestowane a miec jakies trzeba bo zawsze się może przydac
http://www.allegro.pl/item776136255_...lna_10szt.html
no i to wiadomo do wytarcia buzi i tego typu rzeczy . Przy Szymku tez miałam 20 sztuk i 5 takich flanelowych
Stary 2009-10-21, 18:29   #2541
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

To fakt że przy tym ręczynym czasami ręka może zemdlec.
Stary 2009-10-21, 21:23   #2542
drcron
Zakorzenienie

ja dostalam laktator w spadku po sasiadce jej sie wcale nie przydal
podusie do karmienia tez mam to znaczy mam poduszke dla kobiet w ciazy jest w ksztalcie litery C potem bedzie jak ulal do karmienia
w zalacznikach zdjecia moje przemiany i plaszczyk ktory zakupilam na okres ciazy wyglada troszke jak worek ale ma kapturek i jest bardzo cieply jedyny jego minus to to ze jest zapinany na napy i ten na samym dole jak siadam sie odczepia caly czas

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 22:22   #2543
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja dostalam laktator w spadku po sasiadce jej sie wcale nie przydal
podusie do karmienia tez mam to znaczy mam poduszke dla kobiet w ciazy jest w ksztalcie litery C potem bedzie jak ulal do karmienia
w zalacznikach zdjecia moje przemiany i plaszczyk ktory zakupilam na okres ciazy wyglada troszke jak worek ale ma kapturek i jest bardzo cieply jedyny jego minus to to ze jest zapinany na napy i ten na samym dole jak siadam sie odczepia caly czas
Myślałam że to dwie rózne osoby he he ale doczytałam że to Twoja przemiana he he super wygladasz . a płaszczyk wazne że ciepły i tyle
Stary 2009-10-21, 23:03   #2544
minka26
Wtajemniczenie

madziwnia ja myślę, że te twoje bóle to wiązadła, mogą boleć i ciągnąć jak macica się rozciąga , tu znalazłam parę słów o tym

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...cha_35115.html

tylkooliwka i izaizula dzięki za namiary, właśnie mama mnie dziś zapisała do Diasona, ale nie wiem do jakiego lekarza... no nic, zobaczymy w poniedziałek
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 23:04   #2545
mrowak
Zakorzenienie

Ja tylko króciutko- któraś pytała o toxo- z tego, co mi mówili nie trzeba być na czczo. To trochę inne badanie niż typowe badanie krwi i żarełko w żołądku nie ma tu nic do rzeczy.

Zmykam spać (dziś na 90% wybór łóżeczka pada na Rafdek VII z szufladą) http://www.allegro.pl/item787511494_...c_posciel.html. Widziałam w sklepie i już chyba się poddaję w dalszym szukaniu, bo na głowę mi się rzuci niedługo. Piszecie, że Wasi panowie Was trzymają z daleka od zakupów, a mój mówi: no kupuj, kupuj, dziś jedna rzecz, jutro jedna, zamiast wszystko na raz. No to kupiłam dziś 4 pary śpioszków po niecałe 10zł sztuka i to w carefour'ze- byłam mile zaskoczona jakością/miękkością.

Idę spać, bo jednak pobudka o 4.45 daje się we znaki. Do jutra Mamcie.

Aaaaa- się mi przypomniało, któraś kiedyś pisała, że ma "chody" u producentów wózków- przyznać się kto to był, bo szukam gondoli

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2009-10-21 o 23:05
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 05:43   #2546
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Zmykam spać (dziś na 90% wybór łóżeczka pada na Rafdek VII z szufladą) http://www.allegro.pl/item787511494_...c_posciel.html.
mrowak, ja będę miała dokładnie to samo łóżeczko i ten właśnie kolor, tylko u mnie w sklepie ono kosztuje 359zł pościel już mam, a materac kupie na allegro, bo są już od 55zł (moja siostra kupowała i jest super)
no i powtórka z rozrywki dzisiaj...znowu obudziłam się po północy i do 4 spania nie było, no i drzemka na kilka minut i wstałam o 4.50...koszmar. Dobrze, że mam tylko 3 godzinki, potem polatam po sklepach (po rajstopy kolorowe - uwielbiam)a potem znowu do szkołyrada i ślubowanie pierwszakówehhh

---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ----------

Cytat:
kochana - zmiana totalna, ale bardzo ładnie, no piękniusio bym powiedziała i płaszczyk też fajny

Stary 2009-10-22, 08:09   #2547
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez chodze po lumpkach uwielbiam tam grzebac śpiworek miałam ale moje dziecko jest jakies inne i nie chciało w nim spac . Pościel mam bo poprzednio jakoś mi się nie przydała . Młody do tej pory śpi pod kocem . ochraniacz moim zdaniem jest mega potrzebny szczególnie przy starszym dziecku które ładuje rączki i nóżki między szczebelki a najlepiej taki na całe łóżeczko . ja taki mam i jest super . Baldachim ściągnełam po miesiącu bo mi się przesatł podobać i tak sobie lezy . Teraz już go napewno nie założe.
aniu, słuszna uwaga o śpiworku, nie pomyślasłam o tym że dziecię może się zbuntować i nie akceptować tego wynalazku.
I przekonałaś mnie do ochraniacza.
Ja też nie lubię baldachimów, bo dla mnie to taki zbieracz kurzu jest...

Cytat:
Przemiana świetna- ślicznie ci w tych włoskach.
I płaszczyk też- dla mnie wcale nie jest workowaty.
A przede mna włąśnie zakup jakiegoś zimowego okrycia pod którym brzuszek się zmieści.... na razie chodze w dotychczasowych, ale już na oparach....

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:47   #2548
ita83
Wtajemniczenie

Izumi - juz widze siebie w oddziale tego sklepu w krakowie przeciez chyba bede ciezarowke musiala zamawiac
co do boli to mnie dzis kluje w dole brzuch - mam nadzieje ze to macica - ale caly czas sie zastanawiam czy nie isc do lekarz - ta moja ginka to ze mna ma burdel na kolkach
AAAa i zastanawiam sie nad kupnem stetoskopu zwlaszcza ze na allegro znalazlam za 10 zl
I powiem wam jeszcze ze kobieta w ciazy to calkiem normalna nie jest - dzis poplakalam sie w aucie po tym jak jakis wariat o malo mnie nie staranowal.......kiedys to tylko byly 2 glebokie oddechy po takich przejsciach a teraz ryk......ech te hormony
Stary 2009-10-22, 10:56   #2549
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Dobrze, że mam tylko 3 godzinki, potem polatam po sklepach (po rajstopy kolorowe - uwielbiam)a potem znowu do szkołyrada i ślubowanie pierwszakówehh
Kurcze, nie zazdroszczę. Jak sobie przypomnę czasy siedzenia na radach ped. które u nas potrafiły trwać ponad 3 godziny, to mi się niedobrze robi. Jednym z najpiękniejszych jak dotąd dni w moim życiu był ten, kiedy wręczyłam dyrektorce rezygnację z pracy. Mówię Wam dziewczyny, jak wyszłam od niej z gabinetu to miałam ochotę krzyczeć na cały regulator, ale akurat trwały lekcje i musiałam sobie pokrzyczeć "w środku, w Czesiu" (jeśli wiecie o co chodzi)

Zabieram się do pracy. (żadnego allegro, żadnych aukcji, żadnego szukania przedmiotów różnych!!!!) Zobaczymy jak długo...

Dzisiaj muszę powiedzieć, spałam dobrze- pewnie to też zasługa stoperów jakich użyłam do uszu-obudziłam się przed 9
Widzę, że wybór łóżeczka nam się zgodził U mnie bez szuflady kosztuje 280, z szufladą oczywiście więcej. A nad tym kompletem z allegro zastanawiam się też ze względu na pościel, której nie posiadam. Macie może w domu pościel tego typu/tej firmy?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 11:04   #2550
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
aniu, słuszna uwaga o śpiworku, nie pomyślasłam o tym że dziecię może się zbuntować i nie akceptować tego wynalazku.
I przekonałaś mnie do ochraniacza.
Ja też nie lubię baldachimów, bo dla mnie to taki zbieracz kurzu jest...

....
Zawsze mozesz upolowac jakiś w lumpku tak na próbe , ja miałam taki z mothercare za 10zł kupiłam , bo w sklepach ładny sporo kaski kosztuje . Dobre sa tez kocyki akrylowe warto mieć jeden bo są mega cieplutkie i super się piora . ja używałam do wózka na zimne dni a teraz czesto pod nim mały spi .. ew oprawiam ten kocyk z poszewke od kołderki. http://www.allegro.pl/item790144079_...0_hit_tlo.html

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:

Dzisiaj muszę powiedzieć, spałam dobrze- pewnie to też zasługa stoperów jakich użyłam do uszu-obudziłam się przed 9
Widzę, że wybór łóżeczka nam się zgodził U mnie bez szuflady kosztuje 280, z szufladą oczywiście więcej. A nad tym kompletem z allegro zastanawiam się też ze względu na pościel, której nie posiadam. Macie może w domu pościel tego typu/tej firmy?
Troszkę drogo wychodzi w takim razie ta pościel . Skoro łóżeczko można już za 280 kupić . materac gryka kokos kosztuje jakieś 60-70 zł , a reszta to ta pościel ?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości