|
|
#2521 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Witajcie!
Jak tak czytam o tych waszych poczynaniach zakupowych to w taki mały popłoch wpadam. Ja jeszcze nawet nie planuję a co dopiero nie zaczynam nic dla dzidziusia kupować chociaż nawet już wiem, że ma być chłopczyk. Po pierwsze dlatego, że jestem przesądna i boję czymkowiek 'zapeszyć' po drugie dlatego, że pamiętam jak to było za pierwszym razem. Jak się dzieciątko urodziło to zaczęła się procesja dziadków, babć, wujków, cioć, kuzynów, kuzynek, znajomych, koleżanek a nawet sąsiadów i sąsiadek. Każdy przyszedł nową istotę powitać no i oczywiście obdarować. Efekt był taki, że przez pierwsze pół roku albo i lepiej nic dla maluszka nie musiałam kupować w sensie ubranek i zabawek. Były nawet prezenty w postaci pampersów, pościeli, oliwek, kremików i szamponików. Tak więc uważam, że warto się zaopatrzyć w absolutne minimum plus oczywiście takie rzeczy jak wózek czy łóżeczko a z resztą poczekać na potem. Jasne, że kupowanie tych ślicznych, cudownych, słodkich i kolorowych rzeczy sprawia wielką frajdę ale prawda jest taka, że potem połowa z tych rzeczy nie jest a ni razu użyta. Warto na pewno póki co 'inwestować w siebie', dobry kremik do brzuszka, wygodne buciki, ciepła wyprawka dla przyszłej mamusi bo to się przecież przekłada na komfort także dla maluszka, który sobie siedzi w brzuszku. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
la_wenda ja dokladnie tak samo podchodze do kwestii (oprocz tych przesadow). poza tym na robienie zakupow mamy jeszcze prawie pol roku - to jednak sporo czasu. nic sie nie przejmuj jesli nie wpadlas jeszcze w szalenstwo zakupow. mnie od sklepow wrecz odpycha... wszystko w swoim czasie!
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wpadlam w szal zakupow
bo jak pisalam oszczedzac jak najbardziej sie da na tch wszytskich sprzetach agd bo np kupilam ten choleny sterylizator za 200 na necie a w media jest za 350 zl... poza tym na wszytsko mnie stac wiec czemu niby mam sobie tkich rzeczy nie kupowac atym oszczedzaniem powoduje ze moge jeszcze wiecej lkupowac mi tam to podoba tym bradziej ze przesadna nie jestem Dolaczam do Mamus ktore maja wizyte 27 pazdziernika poza tym dumnie weszlismy w 22 tydzien |
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam nadzieję, że dowiem się we wtorek
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2009-10-21 o 14:02 |
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasciwie najwiekszy szal mialam jak bylam w 3 miesiacu potem nagle nic.. jak se dowiedzialam o plci to tez nie za bardzo no ale z Tzetem sie wzielismy i pojechalismy
|
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to w szal bym dawno wpadla gdyby nie moj Tz - robi co moze zeby mnie odciagnac od dzialu dla dzieci......ale pomalutku juz kompletowac zaczynamy tz. wozek mamy bo znajomi nam dali, lozeczko zostalo juz zamowione w Polsce za 2 tyg powinno byc u nas - i tyle ale w weekend bede ogladala koszyki wiklinowe i lozeczka turystyczne i nie wykluczam ze cos kupie
|
|
#2528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam z mothercare do mikrofali A kase trzymaj na szczepionki ![]() ![]() Jakbyś chciała powiększyć park " maszyn " polecam laktator medeli lub avent IQ oczywiście te elektryczne Co za parszywa pogoda najadłam się kinder shoko bons ( nie wiem jak się pisze ) ale teraz to moje ulubione cukierki i do tego te milka lila stars orzeszki w czekoladzie .. Mąż w grudniu jedzie do niemiec to kupi mi zapas dobrych słodyczy bede jeść aż padne A wogóle to jak macie kogoś w niemczech to polecam kosmetyki bubchen dla maluszków . Są super a tam kosztuja grosze . U nas licza sobie za nie jak nie wiem za co ale tez mozna nabyć np w smyku lub super pharmach . http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=bubchen mi mąz to przywozi i są superowe te rzeczy
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2009-10-21 o 14:21 |
||
|
|
|
#2530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kosztuje chyba 250 zł. Jak wejdziesz na strone SONOMEDIKI to tam jest cennik Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2009-10-21 o 14:30 |
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam laktator ale jednak reczny... bo jak chcialam miec wszytsko z aventu to niestety to troszke drogie bylo... ja nadal niewem czy bede karmic piersia czy mieszankami chcialabym cycem u mnie w rodzinie zdrowie najwazniejsze takze na to zawsze pieniazki sie znajda dlatego sie nie martwie na zapas |
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o łóżeczko, to jak wcześniej pisałam najprawdopodobniej zdecyduję się na łóżeczko z kołyską "Radek II" takie: (tylko białe)http://www.allegro.pl/item786260623_...ac_lateks.html
Moja koleżanka ma i jest zadowolona, i nie do końca się zgodzę, że kołyska jest be bo się maluch przyzwyczaja. Jak będzie to dziecko "trudno usypialne", to i tak trzeba będzie bujać, choćby na rękach, żeby zasnęło. Niektórzy wiem że jak mają wózek w domu to też wykorzystują go do bujania-usypiania. Ja nie bede wózka w domu trzymać (mam wózkarnie), więc to odpada. I ja też miałam do łóżeczka dorobione płozy i moja mama uważała je za zbawienie. Zresztą zawsze można zablokować i będzie normalne łóżeczko. Izumi, te co wkeiłaś bomba, zwłaszcze to z komódką. Te przerabiane na tapczanik też super. Rozważałam takie, ale okazało się że mi się nie zmieści.... a jeśli chodzi o ubranka, to koło mnie jest super lumpeks i już trochę tam pokupowałam różnych ładnych ubranek za grosze (2zł- 10zł ,za 10 był super taki ciepły wlochaty kombinezonik, reszta na ogół ok.4-5zł). Ceny w sklepach - masakra, a tak zawsze można zaoszczędzić i to sporo, a ubranka naprawdę wg mnie ładne i zadbane. Teraz poluję na kombinezonik taki kurtkowy. Tak się zastanawiamy czy w ogóle będzie potrzebny, bo jak niunia się urodzi na początku marca, a zaczniemy z nią wychodzić na początku kwietnia, to już może ni ebyć taki grubas potrzebny. Nowy to wydatek nawet 100zł, a używany wiadomo dużo mniej, więc nawet jak się tak bardzo nie przyda (na kilka spacerków), to nie bedzie szkoda.... a co planujecie z pościelą? ja najpierw zastanawiałam się nad kupieniem tylko śpiworka do spania (za radą koleżanek), ale teraz właśnie ostatnio myślę sobie że może jednak warto...na all w kompletach taniej, potem się przyda.... Sama jeszcze nie wiem.... Na razie myślę nad takim zestawem 6 elem: (w kolorze PASTELOWE PASKI) http://www.allegro.pl/item772111835_...y_darland.html i chce dokupić do tego jeszcze jedną zmianę poszewka na poduszkę +kołdrę (29zł kosztuje), prześcieradło dodatkowe (15zł) i prześcieradłeka na przewijak dwa i taką falbankę http://www.allegro.pl/item772112447_...k_darland.html a tak wyglądają całe zestawy http://www.allegro.pl/item763023078_...d_gratisy.html a co myślicie ogólnie o ochraniaczach? na początku to wiadomo, że niepotrzebny, ale potem? czy tylkotaki bajer co ładnie wygląda? a i jeśli chodzi o śpiworek to np. coś takiego (tu taki zimowy) http://www.allegro.pl/item784317583_...k_darland.html a cieńsze np takie http://www.allegro.pl/item785742542_...6_12_m_cy.html (podobny już mam- z mojego lumpka za całe 5zł kupiony
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dla ciebie specjalnie raz jeszcze http://www.allegro.pl/item789086323_..._szuflada.html Dziewczyn y wiecie że w nocy też mnie ten sam ból w tym samym miejscu złapał w pachwinie dokładnie. nic nie pomagało i wstałam do toalety bo juz nie mogłam wytrzymac i przeszło jak wróciłąm. Dziwne. Czy któas dzis jutro albo w piatek idzie do gina? to może byście sie zapytały dla mnie co? bo sie martwie a w sobote idziemy na zabawę taka z zespołem potanczyc ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Jeszcze jedno czy na badanie tolsoplazmozy trzeba byc na czczo? Ide zrobic jutro dla świetego spokoju swojego i domowników bo moze sie okaże że juz przechodziłam i bede spokojniej z kotkiem sie bawić a teraz co go nie dotkne to rece myje.. zboczenie pomału sie z tego robi
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywalam oliwki dla kobiet w ciazy bubchena ale sie skonczyla
teraz maz kupil mi krem MAMA MIO taki rozowy pachnie przecudnie ale czy bedzie sie sprawdzal zobaczymy ![]() co do szalu zakupowego to maz mnie ciagle stopuje jedynymi rzeczami jakie udalo mi sie ukradkiem kupic to buciki nike na allegro i pajacyk w realu z reszta kaze sie wstrzymac do czasu az bedziemy zanli plec na 100 % narazie inwestuje w siebie dzisiaj bylam u fryzjera hehe zaszokowalam go i reszte rodziny tak samo hehe ale ja uwielbiam drastyczne zmiany pozniej obiecal zrobic mi zdjecie wkleje na forum to powiecie czy dobrzewygladam ![]() powiedzcie mi prosze czy jesli mialam problemy w ciazy to czy moge chodzic na basen ?? doszly mnie sluchy ze w miescie u moich rodzicow organizowany jest aerobik wodny na ktory chodza tez kobiety w ciazy pomyslalam ze jesli bede mogla to sie tez zapisze bo nie wiem juz co mam z soba w domu robic nudze sie strasznie i w jakas depresje chyba popadam rano obudzilam sie i zaczelam plakac na pytanie dlaczego placze nie umialam mezowi odpowiedziec popatrzyl na mnie z politowaniem i caly dzien kolomnie skacze hehe najpierw zawiozl mnie do fryzjera siedzial tam 3 godziny teraz zapytl czy moze kosmetyczke bym chciala odwiedzic albo sie martwi albo cos przeskrobal :0 bo nawet strych posprzatal gdzie trabilam mu o tym juz od miesiaca ![]() madziwnia - mnie tak czasem boli rano jak w nocy nie wstaje siusiu to rano zanim sie zwleke z lozka tak strasznie kluje ale to dzidzia na pecherz naciska ja jutro bede u poloznej bo znow bede miala badany poziom cukru wiec sie zapytam co to moze byc u Ciebie
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. nasz mały wielki cud Edytowane przez drcron Czas edycji: 2009-10-21 o 16:06 |
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
drcron ale ja ten atak bólu miałam tez wczoraj w dzien i nie chciało mi sie siusiu. Ale to taki ból nie w pecherzu tylko totalnie w pachwinie najniżej jak sie da boli i to z lewej strony. wczoraj wdzien i w nocy miałam teraz nie boli chodx czsami zapromieniuje ból jakby miało sie zacząc.
Bedę wdzięczna jelsi zapytasz.
|
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam tylko wam coś szybko pokazać!!!...
PATRZCIE! http://www.gluck.com.pl/?a=warrnersite JA UMARŁAM Z MIŁOŚCI! *_* |
|
|
|
#2538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() laktator taki miałam Ja chciałam cyckiem ale się nie udało i karmiłam bebilonem . Zobaczymy jak bedzie teraz , na nic się nie nastawiam , ważne żeby dziecko było najedzone i mama szczęsliwa Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item786567423_..._promocja.html supej jakoś i nie przećkana czego nie lubie I napewno kupie takie cudo , bo rożek użyłam może dwa razy i tez lezy http://www.allegro.pl/item778264672_...tykolkowy.html myślę że na wiosne to fajne a w rozku dziecie się tylko przegrzewa , u mnie w szpitalu babki dostawały opr za rozki. Z tej firmy mam tez podusie do karmienia http://www.allegro.pl/item778264657_...karmienia.html tez fajna rzecz
|
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
Ja uzywałam laktatora Aventu i uważam ze jest rewelacyjny i godny polecenia. Bratowej później kupiłam elektryczny i żałowała bo mimo wszystko nie ciagnął już tak dobrze. I przy drugim dziecku tez kupiła sobie Aventu. To jak ciagnie bradzo duzo zależy od naszych piersi, sudków. Nieraz może byc najlepszy laktator a i tak nic nie będzie chciało leciec. Na to nie ma reguły
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego tez uważam że niektóre rzeczy warto zobaczyć tylko a kupić po porodzie i dopasowac wtedy do naszych potrzeb ja przed chwilką kupiłam kilka dupsów http://www.allegro.pl/item789372198_...0_3m_2szt.html przetestowane przy szymku i są super http://www.allegro.pl/item778886339_...ela_sklep.html miałam problemy z karmieniem i może przez podanie butli wszystko legło , więc jak coś będę karmiła z tego a bynajmniej spróbuje . http://www.allegro.pl/item777613016_..._0m_0_bpa.html butelki tez juz wytestowane a miec jakies trzeba bo zawsze się może przydac http://www.allegro.pl/item776136255_...lna_10szt.html no i to wiadomo do wytarcia buzi i tego typu rzeczy . Przy Szymku tez miałam 20 sztuk i 5 takich flanelowych
|
|
#2541 |
|
Rozeznanie
|
To fakt że przy tym ręczynym czasami ręka może zemdlec.
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostalam laktator w spadku po sasiadce jej sie wcale nie przydal
podusie do karmienia tez mam to znaczy mam poduszke dla kobiet w ciazy jest w ksztalcie litery C potem bedzie jak ulal do karmienia w zalacznikach zdjecia moje przemiany i plaszczyk ktory zakupilam na okres ciazy wyglada troszke jak worek ale ma kapturek i jest bardzo cieply jedyny jego minus to to ze jest zapinany na napy i ten na samym dole jak siadam sie odczepia caly czas
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2544 |
|
Wtajemniczenie
|
madziwnia ja myślę, że te twoje bóle to wiązadła, mogą boleć i ciągnąć jak macica się rozciąga
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...cha_35115.html tylkooliwka i izaizula dzięki za namiary, właśnie mama mnie dziś zapisała do Diasona, ale nie wiem do jakiego lekarza... no nic, zobaczymy w poniedziałek
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko króciutko- któraś pytała o toxo- z tego, co mi mówili nie trzeba być na czczo. To trochę inne badanie niż typowe badanie krwi i żarełko w żołądku nie ma tu nic do rzeczy.
Zmykam spać (dziś na 90% wybór łóżeczka pada na Rafdek VII z szufladą) http://www.allegro.pl/item787511494_...c_posciel.html. Widziałam w sklepie i już chyba się poddaję w dalszym szukaniu, bo na głowę mi się rzuci niedługo. Piszecie, że Wasi panowie Was trzymają z daleka od zakupów, a mój mówi: no kupuj, kupuj, dziś jedna rzecz, jutro jedna, zamiast wszystko na raz. No to kupiłam dziś 4 pary śpioszków po niecałe 10zł sztuka i to w carefour'ze- byłam mile zaskoczona jakością/miękkością. Idę spać, bo jednak pobudka o 4.45 daje się we znaki. Do jutra Mamcie. Aaaaa- się mi przypomniało, któraś kiedyś pisała, że ma "chody" u producentów wózków- przyznać się kto to był, bo szukam gondoli
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-10-21 o 23:05 |
|
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i powtórka z rozrywki dzisiaj...znowu obudziłam się po północy i do 4 spania nie było, no i drzemka na kilka minut i wstałam o 4.50...koszmar. Dobrze, że mam tylko 3 godzinki, potem polatam po sklepach (po rajstopy kolorowe - uwielbiam)a potem znowu do szkoły ehhh---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ---------- Cytat:
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przekonałaś mnie do ochraniacza. Ja też nie lubię baldachimów, bo dla mnie to taki zbieracz kurzu jest... Cytat:
I płaszczyk też- dla mnie wcale nie jest workowaty. A przede mna włąśnie zakup jakiegoś zimowego okrycia pod którym brzuszek się zmieści.... na razie chodze w dotychczasowych, ale już na oparach....
|
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi - juz widze siebie w oddziale tego sklepu w krakowie
przeciez chyba bede ciezarowke musiala zamawiac ![]() ![]() ![]() co do boli to mnie dzis kluje w dole brzuch - mam nadzieje ze to macica - ale caly czas sie zastanawiam czy nie isc do lekarz - ta moja ginka to ze mna ma burdel na kolkach ![]() ![]() AAAa i zastanawiam sie nad kupnem stetoskopu zwlaszcza ze na allegro znalazlam za 10 zl I powiem wam jeszcze ze kobieta w ciazy to calkiem normalna nie jest - dzis poplakalam sie w aucie po tym jak jakis wariat o malo mnie nie staranowal.......kiedys to tylko byly 2 glebokie oddechy po takich przejsciach a teraz ryk......ech te hormony
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabieram się do pracy. (żadnego allegro, żadnych aukcji, żadnego szukania przedmiotów różnych!!!! ) Zobaczymy jak długo...Dzisiaj muszę powiedzieć, spałam dobrze- pewnie to też zasługa stoperów jakich użyłam do uszu-obudziłam się przed 9 Widzę, że wybór łóżeczka nam się zgodził U mnie bez szuflady kosztuje 280, z szufladą oczywiście więcej. A nad tym kompletem z allegro zastanawiam się też ze względu na pościel, której nie posiadam. Macie może w domu pościel tego typu/tej firmy?
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

I nie czytaj już "gdzieś"!!!! No!! Bo Cię znajdę tam w tych górach
bo jak pisalam oszczedzac jak najbardziej sie da na tch wszytskich sprzetach agd bo np kupilam ten choleny sterylizator za 200 na necie a w media jest za 350 zl... poza tym na wszytsko mnie stac wiec czemu niby mam sobie tkich rzeczy nie kupowac atym oszczedzaniem powoduje ze moge jeszcze wiecej lkupowac
a mam nadzieję, że dowiem się we wtorek

ja to bym ich

teraz maz kupil mi krem MAMA MIO taki rozowy pachnie przecudnie ale czy bedzie sie sprawdzal zobaczymy