|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
Niestety musimy zwolnić i to czasem bardzo, tak jak ja...Ale to przejściowe i musimy to zrobić dla maluszków naszych. Dziękuje Ci kochana za kciuki ![]() Zmykam dzisiaj, idę się wykąpać i do wyrka ![]() ![]()
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeszłam się tą trasą co zawsze sobie chodziłam.. Ledwo doszłam do domu a jak doszłam padłam na łożko jak malutkie dziecko i zasnęłam ![]() A taaak mi się dobrze spało ![]() A obudziłam sie cała zlana potem ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-01 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Rozeznanie
|
Kochane ja zmykam, nie czuję się najlepiej, idę się umyć i do łóżeczka...
Trzymajcie się kochane, miłych snów ![]() ![]() ![]()
#2524 |
Zadomowienie
|
nooo, ja już się o wiele bardziej męczę, a co dopiero będzie jak mi bęcuś urośnie....
idę spać.... padam na pycholek. do jutra laski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc!!!!!- tak strasznie mnie przestraszyłaś z tym maternity że aż sprawdziłam jeszcze raz...są na szczęście inne zasady- wystarczy że masz 39 tyg.w 12 miesiącach poprzedzających przejście na macierzyński... Co do Rotundy to jest pare powodów: GP mi polecała, poza tym to jest świetnie wyposarzony ze specjalistycznym sprzetem szpital- niestety troche zatłoczony ale jak coś sie dzieje to tam cie zawożą, poza tym trywialnie jest blisko stacji na ktorej wysiadam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- już padam na pyszczek ide spać.. jutro walcze z pisankami i pierwszymi ciastami.... jak będą ładne to wam się pochwalę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Rozeznanie
|
DZIEŃ DOBRY
![]() Moja nocka znowu zasiusiana, wstawałam 5 razy, dosłownie koszmar... chyba będę musiała mniej wieczorkiem pić, bo się wykończę... wstaję zmęczona, niewyspana... do tego jak już zasnęłam miałam koszmary... ![]() ![]() A ja u Was?
#2527 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
![]() Wczoraj jakoś nie miałam weny pisać, wszystko tak jak pisałam najpierw podjechaliśmy do pracy tacie życzenia złożyłam, później dermatolog, później przyjaciółka wpadła, a wieczorem jeszcze poszliśmy z mężusiem i psem na spacerek ![]() ![]() Metropolitan śliczne maleństwo ![]() ![]() Co do państwowej służby zdrowia to nawet nie chce mi się wypowiadać bo szkoda nerwów, ja studiowałam zdrowie publiczne, i mieiśmy na wykładach przedstawione z różnych państw systemy zdrowotne ze europu i z ameryki i powiem wam że nasz to po prostu jakaś masakra ale każdy rząd boi się coś zmienić bo zawsze zanim wszyscy się wdrożą jest gorzej i rządy się boją że w następnych wyborach by przegrali. Podobno najlepsza służba zdrowia jest w ........ Czechach i oni podobno są najbardziej zadowoleni z niej. Dziś planujemy z mężusiem posprzątać mieszkanko, tzn. on będzie sprzątał a ja mu troszkę pomogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pogoda paskudna!!!! Kasiu współczuję wstawania, ja raz po 3 dzisiaj wstałam i potem o 9, także nie jest źle, ale i tak to wstawanie mnie wybija ze snu, a w nocy mały buszował i nie mogłam zasnąć, coś mu sie pory zmieniają, kurde żeby mu tak juz nie zostało, teraz śpi łobuz! Mnie się śnił Filipek dzisiaj, że był taki słodki i, że go karmiłam piersia i ,że miałam dużo pokarmu ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem czemu w ciąży ma się takie sny jakieś pokopane ![]() Ja mam zamiar mazurek kajmakowy zrobić i zwykłą babeczkę piaskową, bo na nic więcej siły nie znajde, jak będa gotowe, to wkleję zdjęcia no i na stronkę pójdą ![]()
![]() |
#2529 |
Rozeznanie
|
Oj tak , te nasze sny..... A Filipek, to się okazuje taki nocny marek
![]() ![]() Wika jak się urodziła, to obrała sobie tryb nocny.... i to dosyć długo tak było, do roku jak nic... Padałam z nóg.. dobrze, że mąż często mnie zastępowałam więc jakoś przetrwaliśmy ale było ciężko... w nocy najlepiej jej się z rodzicami siedziało.. ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj chcę zrobić rybki w sosie pomidorowym i befstrogonowa.. A mąż jutro sałatki-zwykłą i gyrosa, a ja serniczek i makowca.... tylko zobaczymy na ile starczy mi sił.. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Karolinko a jak Twój brzuszek?
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brzuszek, dziękuję, na razie ok, nie boli, ale w wc jeszcze nie byłam ![]() ![]() Mężuś właśnie mnie rozbroił ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2531 |
Rozeznanie
|
Oj Ci tatusiowie.. zawsze udają takich twardzieli, a tak naprawdę to maja takie miękkie serducha...
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Zmykam laseczki, odezwę się popołudniu... miłego przedświątecznego sprzątanka i gotowanka.. no i pieczenia ![]()
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
moj jak zobaczyl pierwsze usg to mu w gabinecie lezki polecialy
![]() ![]() dzien dobry tak w ogole:P ja siku wstawalam, czop mi odchodzi caly czas, tak jakby sie saczyl, masakra 2 tydzien.Raz z niteczkami krwi raz bez i badz czlowieku mądry.
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki!
Ja na szczescie w duzo lepszym humorze dzisiaj. Widocznie wczoraj mialam jakies muchy w nosie czy cos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() She wybacz ze cie nastaraszylam z tym benefitem. Na moja obrone zostalam wprowadzona w blad przez osobe z mojego HR ktora mi powiedziala ze musze miec przepracowane 2 lata zeby to dostac. Ale tez teraz sprawdzilam i jest tak jak mowisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczynki widzę że ambitne plany co do gotowania mają
![]() A ja wyjątkowo w te święta mam w nosie i jedyne co zrobie to sałatkę, te święta są strasznie krótkie, po za tym zawsze rodzice nas obdzielą jedzeniem a my we dwójkę sami tego nie przejadamy i muszę później wynosić i w parku dla piesków zostawiać ![]() ![]() ![]() Po za tym na święta i tak nie będziemy w domu, bo już nas pozapraszali ![]() Powiem wam że wczoraj się martwiłam że synek taki spokojny i nie bryka to dziś pokazał mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
ja teraz nieraz nie czuje swojego przez pl dnia, nie wiem moze powinnam sie martwic...nie mam pojecia, a co do swiat tez nie robimy z mama zadnego szalu, idziemy na latwizne w tym roku i placki zamowilysmy, mama idzie jutro do pracy, ja nie mam sily za bardzo takze generalnie sie nie wysilamy.
![]() |
#2536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
i znalazl tata telewizor, w Koninie, chcial jakis gdzie nigdzie go nie bylo takze nie wiem czy jeszcze kurs do konina mnie nie czeka dzisiaj (90 km w jedna str) , uwielbiam jezdzic autkiem ;p, ale bylyby jajca jakby sie Kacprowi zachcialo wyjsc a ja z tata i telewizorem w samochodzie;p
po 15 ma dac mi znac czy chce jechac i ja mam sie zastanowic czy pojade.
![]() |
#2538 |
Raczkowanie
|
dzień dobry laseczki.
ja nockę miałam spokojną tylko jakieś głupoty mi się śniły ![]() ![]() robię sałatkę wielowarzywną,jajka faszerowane,sałatkę gyros,no i żurek.moje wypieki nie będą miały nic wspólnego z Wielkanocą,bo robię karpatkę (oboje uwielbiamy) i piernik.na więcej nie mam czasu,bo muszę jeszcze posprzątać,zrobić pranie i siebie doprowadzić do ładu,a jutro na zakupy rano. tak mi się nie chce iść do pracy dzisiaj.po tych popołudniach jestem bardziej rozregulowana niż po nockach ![]() dobra dziewczynki nie wiem czy będę miała czas żeby do Was zajrzeć,więc już dzisiaj składam Wam życzenia : Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych wiary nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
faktycznie nie dawala dawno znac;/
![]() |
#2541 |
Zakorzenienie
|
Ale macie plany co do gotowania i pieczenia, aż ślinka leci
![]() No właśnie Irsin gdzie jesteś?? A ja załączam już dzisiaj dla Was wszystkich kochane kobietki karteczkę na Święta ![]()
#2542 |
Zakorzenienie
|
Ale cisza dzisiaj
![]() ![]() ![]()
#2543 |
Zadomowienie
|
Carolcia super!!! W takim razie swieta beda spokojne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Rozeznanie
|
Ja tak wskoczyłam na chwilkę, miedzy smażeniem rybek, a robieniem sernika.. chciałam zobaczyć Karolinko jak Twoje wyniki... tak bardzo cieszę się razem z Tobą, że wszystko dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() Pogoda paskudna... będę wieczorkiem ![]()
#2545 |
Zadomowienie
|
latkoo, ja tak samo jak ty, nic nie robię... zawsze tak jest, że wszystko się i tak marnuje. my też prawie nie będziemy w święta w domu a potem od razu we wtorek małż jedzie w delegację, to co, sama będę to dojadać?? bez sensu. także odpoczywam sobie. no, ale dla dziewczyn jestem pełna podziwu.
carol, super, że wyniki takie dobre! kasiu, TŻ stanął na wysokości zadania ![]() Irsin, odezwij się bo się martwimy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane moje
![]()
#2547 |
Zadomowienie
|
![]()
Nareszcie zmykam do domu!!! Szok normalnie ostatnie 2 dni w pracy to byla jakas katorga. Ale teraz dluuuugi weekend
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Zadomowienie
|
kasia, odpocznij sobie, be ty się tak przemęczasz w tej pracy..
carol, widocznie musieli zanieczyścić.. ja to też tak z moją gin myślimy że mogłam mieć w moczu drobinki tej natamycyny co brałam dopochwowo i może to wzięli za białko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Rozeznanie
|
Zakończyłam służbę w kuchni w dniu dzisiejszym... jutro zrobię jeszcze tylko makowiec z jabłuszkami, a reszta należy do męża..
![]() ![]() ![]() ![]() W niedzielę przyjeżdżają rodzice, mamcia dzwoniła, że przywiezie jedzonko, żebym się nie przemęczała i nie stała całe dnie przy garnkach.... ![]() ![]() Dzisiaj nieźle się uśmiałam z mojego Tż, mówię mu, że muszę iść po oliwkę (chodziło mi o oliwkę do ciała), a on nie skumał o co mi chodzi, no i mówi do mnie, że mam olej słonecznikowy i mam go wykorzystać i nie mam nigdzie wychodzić już i się nie przemęczać... powiedziałam mu, że raczej olejem to tak nie bardzo, żebym się smarowała.. fajnie to wyszło... A faktycznie gdzie ta nasza IRSIN?
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna historia z olejem ![]() Ja też zaraz ide się umyś i sie położę do wyrka, dzisiaj nie spałam nic w dzień to mam nadzeję, ze nocka będzie spokojna ![]() Kasiu kiedy Ty kotuś zwolnisz tempo? Nie przepracowuj się, bo jeszcze nie daj Boże będziesz musiała leżeć! Zmykam kochane, śpijcie słodko i zdrowo! Buziaczki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.