|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukiety ślubne
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Raczkowanie
|
sliczne wszystkie te bukiety tylko na jakis sie trzeba zdecydowac
|
|
|
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
chcialam usunac posta ponizszego bo zle sa zalaczone zalaczniki a nie wiem jak to zrobic
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy mogłabym poprosić o doradzenie w sprawie bukietu? Najbardziej lubie róże.Kolory bukietu jakie moim zdaniem byłyby dla mnie najlepsze to ciemna czerwień lub bordo lub bordo z różem, bielą, ecri.Nie mogę sie jednak zdecydować....Dołączam moje zdjęcie z przymiarki.
|
#2529 |
|
Zadomowienie
|
skoro chcesz mieć takką kolorystykę to proponuję jakieś bordo z rózem i bielą jak np to...
|
#2530 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne te bukieciki.Dziękuję!!!
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wybrała bym ostatni. |
|
|
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
To ma dylemat, bo ta kolorystyka tez mi odpowiada, a bukiety rowniez super.A jakie kwiaty są z rózami tam na tym ostanim zdjeciu?Nie znam sie na kwiatch zbyt dobrze...
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Cantadeskie.
|
|
|
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
Bardzooo proszę o radę odnośnie wyboru bukietu...
Ponizej zalaczam zdjecie sukni (suknia biala, cala z koronki, elementy blyszczace i nie bede miala takiego dluugiego welonu jak na zdjeciu).Jestem szatynką, 166 cm wzrostu,b.szczupla,szare oczka..mam nadzieje ze to cos pomoze ![]() Co do koloru wiazanki myslalam o jasno-rozowym, kremowo-rozowym,liliowym,pastelow ym..-w tych podobno jest mi do twarzy ![]() Z racji tego ze jestem szczupla, a krój sukni może to dodatkowo podkreslic, myslalam o wiazance nieduzej i okraglej (np. polaczenie roz i storczykow)..aaa i b. podobaja mi sie cantedeskie (np. kilka zwiaznych).ale nie wiem czy bedą pasowaly.. ![]() Wiem tylko, ze nie chce podluznej wiazanki, z wypuszczeniami.. Będe wdzięczna za odp. |
|
|
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Acha,jesli podobają Ci się cantadeskie to moze takie cuś jak na zdjęciu 3...
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
A oto moje propozycje do fantastycznej sukni
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to dlatego, ze te drobne dość ciasno ułożone kwiatki przypominaja mi motyw koronki, której duzo jest w sukni. A kolory sprawiaja, ze jest delikatnie i uroczo Choc nie ukrywam, ze wszystkie bukiety niezmiernie mi sie podobaja
|
|
|
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam, że kształt bukietu dobiera się do sukienki i do twojej figury.czy to prawda?ja mam sukienke w litere Akoloru ecri to jaki bukiet by mi pasował?
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KSZTAŁT Bukiet panny młodej powinien pasować do jej urody, koloru sukni oraz koloru garnituru pana młodego. Wybierając kształt i wielkość bukietu ślubnego należy wziąć pod uwagę wzrost i figurę panny młodej. Drobne dziewczyny, podobnie jak bardzo wysokie, powinny wybrać niedużą wiązankę. Smukłe mogą pozwolić sobie na okrągły bukiet z przypiętymi delikatnymi dodatkami. Bardziej krągłym paniom uroku dodadzą kwiaty dłuższe, upięte w naręcze, z przedłużonymi łodygami lub zwisającymi trawami. KOLOR Wybierając kolorystykę naszego bukietu powinniśmy zwrócić uwagę na kolor sukni. Sukienki są co prawda najczęściej w kolorze białym lub ecru, ale jeżeli pojawia się na nich jakiś inny motyw kolorystyczny (np. błękitne lub czerwone kwiatuszki), powinien być on powtórzony w naszym bukiecie. Bukiet powinien też pasować do naszego koloru włosów a nawet temperamentu (do ognistych brunetek znakomicie pasują ciemnoczerwone róże, dziewczyny delikatne i romantyczne z wybiorą raczej pachnące kremowe frezje lub białe konwalie). Pamiętajmy, że kolor kwiatów powinien harmonizować również z wybranymi przez nas dodatkami, makijażem, charakterem i stylem całej uroczystości. Do kobiety o typie urody lato - cera jasna lub oliwkowa, włosy blond, brąz z jaśniejszym odcieniem - pasują kolory: biały, niebieski, szary, róż fiolet. Dla kobiety o typie urody jesień - jasna cera, złocisto-beżowa, brzoskwiniowa, piegi, włosy rude, brązowe lub blond ze złotym odcieniem - odpowiednie będą kwiaty czerwone, beżowe, różowe, brązowe i pomarańczowe. Bukiet złożony z kwiatów w barwach żółtej, różowej, białej i niebieskiej będzie doskonały dla pani o typie urody zima - cera jasna, porcelanowa, śniada, włosy ciemne od brązu po czerń, intensywny kolor oczu. Pastelowa kompozycja - biały, czerwony, żółty, niebieski, zieleń, różowy - przyozdobiona romantycznymi dodatkami to idealny bukiet dla pani o typie urody wiosna o jasnej cerze i włosach. RODZAJ SUKNI Bukiet panny młodej powinien pasować do fasonu sukni. Do prostych, eleganckich sukienek znakomicie nadają się wiązanki fantazyjne, spływające, np. z modnych cantedeski lub storczyków. Przy prostej sukni można pozwolić sobie na szaleństwo, przystrajając nasz bukiet koralikami, perełkami lub piórkami. Gdy sukienka jest bogato zdobiona koronkami czy falbankami polecamy wybrać bukiet nieco skromniejszy. Wiązanki wiszące o fantazyjnych kształtach pasują do sukien długich i prostych. Sukienki krótkie wymagają bukietów małych i zwartych. |
|
|
|
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
Kasiasiar
Widziałam, że potrafisz wyszukać różne bukiety. Ja już korzystałam z rad Ewalany, ale jakbyś miała gdzies w swych zbiorach fioletowe bukiety (nie zwisające) to bardzo prosze o wklejanie propozycji. dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
#2541 | |
|
Zadomowienie
|
Bukiety ślubne
Moim zdaniem zawsze NAJWAŻNIEJSZE SĄ PROPORCJE !!!!!!!!!!!!
Cytat:
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-22 o 19:15 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
A to jest najpiękniejszy fioletowy
|
|
|
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
Kasiasiar, ewalena, katia0117-dziekuję za wskazówki!!!
Napewno bedą przydatne ![]() Powoli rodzi mi sie w głowce pomysl na wiazankę ![]() Jezeli pojawią sie jeszcze jakies watpliowosci to wroce z tematem ![]() |
|
|
|
#2547 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Tworzę pomału galerię fioletowych bukietów. mam nadzieję, że dojdę do porozumienia z moją kwiaciarką. Dziękuję Wam bardzo za inspiracje |
|
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Nie mam pomysłu na wiązankę dla siebie... Na szczęście mam jeszcze trochę czasu (ślub w lipcu). Mam nadzieję, że mi pomożecie. Jestem raczej wysoka (ponad 170), mam "kobiecą" budowę, a poniżej zamieszczam zdjęcie sukni. Dodam, że chciałabym coś delikatnego. Aha. Suknia jest w kolorze ivory Z góry dziękuję
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny jest ten pierwszy bukiet wklejony przez ewalenę. Kiedyś widziałam bukiet w takim stylu ze zwisającym długim pędem z liśćmi bluszczu.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

A to jest najpiękniejszy fioletowy