Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-18, 20:23   #2521
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

ja mialam isc i ... nie wiem teraz czy isc czy tez nie, potem moge nie miec okazji zbytnio jak maly bedzie na swiecie
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:26   #2522
Supernovaja
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja mialam isc i ... nie wiem teraz czy isc czy tez nie, potem moge nie miec okazji zbytnio jak maly bedzie na swiecie
kurcze bo ja tez sie martwie, że potem może być za późno, a z kolei bez znieczulenia nie dam sobie w gębie gmerać
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:38   #2523
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

zakupiłam taki otulacz (w misie):

http://www.kidoland.com/SwaddleMe,11.html
Stary 2010-12-18, 20:47   #2524
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
kurcze bo ja tez sie martwie, że potem może być za późno, a z kolei bez znieczulenia nie dam sobie w gębie gmerać
można iść do dentysty
jakby co to lepiej wziąć zaświadczenie od gina
ja była
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:51   #2525
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Chyba zdjęcia się nie wczytały.
Mój pierniczek
o maj gasz, ale pyszności za karę wysłałam męża po pizzę

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ja zwariuję!!! To swędzenie nie daje mi spokoju, w nocy wstaję kilka razy, żeby się podmyć, ale to pomaga tylko na chwilę... Dobrze, że w poniedziałek mam wizytę, Gin pewnie mi coś zapisze i mam nadzieję, że to pomoże!!!
a może Tantum Rosa przyniosłoby Ci jakaś ulge?

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
poniżej piernik i pierniczki [pierwszy raz w życiu oba pieczone]
o nie, znowu pyszności, a mi tak chce się ciacha jakiegoś. Za karę mąż musi dokupić lody
Stary 2010-12-18, 20:52   #2526
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
mi dentydta odmowil nawet czyszczenia powiedzial ze w 3 trymestrze nic sie nie robi chyba ze naprawde byl by mus

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 20:53   #2527
s_a_j
Rozeznanie

a wiecie co bym zjadła tak naprawdę naprawdę? napoleonka!
Stary 2010-12-18, 21:03   #2528
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość

teraz bede gryzc kubek udajac ze nie czytalam tego co piszesz
Stary 2010-12-18, 21:04   #2529
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
to czemu mówisz o 2 stycznia? ? Luty miaąłś napisać?
2 stycznia skończę 36 tydzień. Wtedy już będzie bezpieczniej dla małej...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:55   #2530
marleen32
Rozeznanie

Marika moc buziakow dla slicznej 3-tygodniowej Sary
Supernovaja ja u dentysty bylam w 32 tygodniu, ale nic mi nie robila, tylko skontrolowala, tu dentysci mowia, ze przyjsc, jak z bolem zeba chodzic (bardziej malenstwu szkodzi),ale najbezpieczniejszy wlasnie drugi trymestr jest, w trzecim nie bardzo co kolwiek chca zrobic, sa znieczulenia dla ciezarnych, ale chodzi o sam stres, szum wiertla itd.
Mnie skontrolowala jakos szybko moim zdaniem, byle bylo...
Wera az sprawdzilam, czy mam mleko, i ze zdziwieniem odkrylam, ze leci cos bezbarwnego po nacisnieciu, szok, nie moge uwierzyc..

My dzis sie na zakupy wybralismy prezentowe, i horror, ludzi pelno, parkingi pozajmowane, towar wykupiony (przynajmniej to co ja chcialam), no i z dwojka dzieci po miescie, szok, zeszlo nam strasznie dlugo, w miedzy czasie jedzenie, odpoczywanie, ale plus taki, ze obiadu nie musialam gotowac, bo zjedlismy w miescie, a wczoraj Tz. pizze przyniosl, wiec dwa dni udalo mi sie od garow odpoczac .
No i kupilismy malej slodkie spioszki z bluzeczka, i ja i TZ i dzieciaki nie moglismy sie powstrzymac .
Ja, tam spioszki ostatnio lubie,starszej nie ubieralam, bo mi sie nie podobaly, ale po czasie stwierdzam, ze i wygodniejsze sa i..kiedy dziecko ma je nosic, jak nie jako niemowlak
Oye to moja po wadze tez by musiala chlopczykiem byc, bo 7 gram jej brakuje do 2300, a 33 tydzien w poniedzialek dopiero , a moze ciaza starsza jest hmm, bo taka opcja tez wchodzi w gre, na usg pokazalo mi 34 tydzien i 5 dni, ale lekarka tego nie komentowala glosno, wiec trzymamy sie terminu OM.
Muron masz racje, nie musisz nie dzwigaj, tym bardziej jak ciaza zagrozona i cos ze wzrokiem jest, ja na szczescie mam wszystko ok., a dzwigam zakupy zwlaszcza, ale ostatnio tez jak musze, a co nie to Tz zlecam jak tylko sie da.
Posprzatalam z pomoca TZ, jeszcze chwila odpoczne, i ide spac .
Ja sie zastanawiam czy pierniki piec,ale piernik to na bank upieke
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 22:36   #2531
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupowałyście kiedyś na Allegro od sprzedawcy np. z USA?
Bo chcę kupić Małej leżaczek Fisher Price a u niego jest o 200 zł taniej nawet z przesyłką
Tylko boję się żeby mnie nie oszukał

jesli chesz kupic u tego sprzedawcy pod nazwą "zakupydladzieci"
to z całą pewnoscią polecam i to bardzo bardzo.. ja zamawialam od niego łóżeczko i przyszlo cale i śliczne jak na foto.. a dodatkowo przemily gosciu tym kontem sie posługuje i duzo rzeczy moze zalatwic dodatkowo..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-18, 23:14   #2532
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
jesli chesz kupic u tego sprzedawcy pod nazwą "zakupydladzieci"
to z całą pewnoscią polecam i to bardzo bardzo.. ja zamawialam od niego łóżeczko i przyszlo cale i śliczne jak na foto.. a dodatkowo przemily gosciu tym kontem sie posługuje i duzo rzeczy moze zalatwic dodatkowo..
Co masz na myśli mówiąc "dodatkowo...?
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 06:34   #2533
cytrynka3002
Zadomowienie

Witam Was w niedzielę! Jutro o tej porze będę już czekała na KTG i wizytę u lekarza...trochę się denerwuję, ale wierzę, że wszystko okej będzie...ciekawi mnie najbardziej, co z moją szyjką...tylu z Was się skraca, a ja mam to twardnienie brzucha...no, ale wierzę, że będzie dobrze wszystko.

Idę zrobić sobie jakieś śniadanko, zajrzę później jeszcze.

Cytat:

No szkoda, że nie mieszkamy jakoś bliżej siebie....mogłybyśmy śmigać z wózkami nie długo
A mój mąż na razie nic nie mówił o jakimś zabezpieczeniu przyszłości Sary. Za to znowu bez mojej wiedzy założył lokatę Ehhh....a ja to odkrywam jak wchodzę na jego konto, żeby rachunki popłacić.
A może założył ją dla Sarki? Mój Michał powiedział, ze jak tylko Mały się urodzi, to też zakładamy mu lokatę, na którą co miesiąc będziemy wpłacali stałą sumę, żeby mu się uzbierało np. na 18-tkę.

A co do Sarci--->.

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
poniżej piernik i pierniczki [pierwszy raz w życiu oba pieczone]
Ale super to wszystko wygląda. Ja swoje pierniczki (a raczej to, co z nich zostało) udekoruję jutro lub we wtorek.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 08:04   #2534
s_a_j
Rozeznanie

Cześć laleczki,

co za noc, aż mnie oczy pieką. Spałam, spałam, ale z mega przerwami, wierciłam się okropnie, nie mogłam pozycji sobie znaleźć. Okazało się, że najwygodniej mi w poprzek łózka z nogami na mężu Biedak, przeze mnie też się co chwilę budził, bo ja jak nie jedno kopyto na niego, to drugie i tak w kółko. Niech sobie teraz chociaż pośpi, w końcu urlop ma a tu nawet jak wyspać się nie ma
Zrobię mu jakieś pyszne śniadanko do łózka za te męki ze mną Wczoraj mu podałam o 11! do łózia na ciepło naleśniki z serem z kawą i pierniczkami Powiedział, że pierwszy raz poczuł, że faktycznie jest na urlopie i wypoczywa

Ten nerwowy sen to chyba wynik wczorajszego oglądania porodówki i roomingu w naszym szpitalu. Chyba za dużo myśli naraz...
A w SR podczas zwiedzania każdej mamie położna zrobiła KTG i cała grupą słuchaliśmy naszych maleństw. Mój mały niedźwiedź to chyba się bał, bo siedział cicho jak mysz pod miotłą. Po powrocie aż się wystraszyłam, ze się ruszać nic nie chce. Ale zaraz mąż postanowił zagadać do niego, popukać w bok brzuszka trochę i zaraz mały mamie zasadził porządnego kopniaka. Za karę chyba, że go obudziliśmy

Czekam jeszcze na parę drobiazgów do torby, mam do odebrania w aptece i zaczynam się pakować do szpitala jeszcze przed świętami. Niby nie ma zagrożenia, żadnego rozwarcia czy skróconej szyjki, ale nigdy nie wiadomo, a ja chcę mieć spokojne święta.

Edytowane przez s_a_j
Czas edycji: 2010-12-19 o 08:05
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 09:12   #2535
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

witam się niedzielnie
ale słonko u nas świeci, aż chce się gdzieś wyjść
noc: taka średnia, bo pobolewała mnie dalej głowa ale nad ranem jak zasnęłam, to jak suseł do 9 spałam.
Wstałam, zrobiłam śniadanko i już jestem po..........

Dzisiaj obiadowo się lenię, bo robię żurek, a właściwie to tylko ziemniaki do żurku, bo wczoraj go porządnie zagotowałam. Będzie coś w stylu zalewajki.

A co do reszty dnia to mam zamiar się lenić i nic nie robić, bo muszę odpocząć trochę po wczorajszej migrenie i sprzeczki z mężem o 3 nad ranem (akurat wrócił z pracy).
Ponieważ nigdy mi nie wierzy dzisiaj nagram jego chrapanie..........będę miała dowód......:P
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-19, 09:16   #2536
gosiaczek071
Zakorzenienie

laski bede dzis pakowac torbę do szpitala ostatnio mam tyle stresow ze wole byc przygotowana na kazdy dzien

co spakowalyscie do sqwoich toreb? ja mysle nad:

dla mnie:
recznik, pizamka, dresy, szlafrok, kapcie zwykle i pod prysznic, kosmetyki (zel do kapieli, szampon, odzywka, zel do hig int - mam bialego jelenia) , podklady poporodowe, majty z siatki, wkladki laktacyjne, laktator, herbatka dla karmiacych, dokumenty (to wiadomo) nakladki na cycki do karmienia, krem na sutki, suszarka, prostownica, podusia, woda w malych butelkach z dziubkiem, moze laktator?? (ale musze wyparzyc najpierw) sterylizator dowiezie maz w razie potrzeby (o ile sam w szpitalu z corka nie bedzie) ladowarka do tel, kubek, sztućce, papier toaletowy, reczniki papierowe, chusteczki,

dla malucha:
rozek, ubranka, kosmetyki, pieluszki, pozytywka, smoczek, termometr (maz pojechal kupic)

jakies sugestie?????
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 09:26   #2537
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
dziewczyny, 2 tygodnie jestem chora,gardlo i smarki i kaszel, od 2 dni juz idzie odksztusic to co sie zbiera,wiec chyba na dobrej drodze jestem. Lekarz zabronil cokolwiek brac poza tabletkami do ssania. CZytalam o plukaniu gardła roznymi specyfikami. Jestem wielka przeciwniczką picia alkoholu w ciazy, ale co myslicie zeby wódką przepłukac gardło i wypluc? mam takie białe naloty po bokach jezyka,siedlisko bakterii, moze tym to wykurze?
spróbuj silnym płynem do płukania ust kilka razy dziennie działa bardzo dobrze Poza tym ciepła woda z solą jeśli zniesiesz i sposób paskudny ocet a dlaczego nie pozwolił nic brać?? przecież może Ci na oskrzela zejść - ja się tak sama leczyłam ze teraz jestem z zapaleniem ostrym zatok na bioparoxie (można w ciąży)
Mąż i córka poslzi po choinkę ciekawe co zakupią
miłej niedzieli

gosiaczek071 jakoś mam przeczucie że tej prostownicy nie użyjesz skarpetki ciepłe weź, zamiast herbatki laktacyjnej dużoooooo wody i koszulę do porodu na zmianę
po co termometr??

Edytowane przez Patrilla
Czas edycji: 2010-12-19 o 09:29
Patrilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 09:39   #2538
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
laski bede dzis pakowac torbę do szpitala ostatnio mam tyle stresow ze wole byc przygotowana na kazdy dzien

co spakowalyscie do sqwoich toreb? ja mysle nad:

dla mnie:
recznik, pizamka, dresy, szlafrok, kapcie zwykle i pod prysznic, kosmetyki (zel do kapieli, szampon, odzywka, zel do hig int - mam bialego jelenia) , podklady poporodowe, majty z siatki, wkladki laktacyjne, laktator, herbatka dla karmiacych, dokumenty (to wiadomo) nakladki na cycki do karmienia, krem na sutki, suszarka, prostownica, podusia, woda w malych butelkach z dziubkiem, moze laktator?? (ale musze wyparzyc najpierw) sterylizator dowiezie maz w razie potrzeby (o ile sam w szpitalu z corka nie bedzie) ladowarka do tel, kubek, sztućce, papier toaletowy, reczniki papierowe, chusteczki,

dla malucha:
rozek, ubranka, kosmetyki, pieluszki, pozytywka, smoczek, termometr (maz pojechal kupic)

jakies sugestie?????
Według mnie rzeczy zbędne to np. pozytywka dla małego, termometr (mają w szpitalu przecież). A z rzeczy dla siebie ja bym odpuściła: sterylizator, prostownicę (też prostuję włosy, ale w szpitalu wątpię, że będę miała czas i siłę na tego typu rzeczy), nakładki na sutki (u nas na porodówce nie można ich stosować), podusię (ale znam osoby, które nie ruszą się bez ulubionej, także spoko)...według mnie te rzeczy raz, że zajmują dużo rzeczy, a dwa serio chyba są zbędne...
Ja bym dopakowała jakiś t-shirt dla męża, jeśli chce rodzić z Tobą...
No i u nas położna polecała zabrać Tantum Rosę, także w domu już przygotuję sobie pierwszą mieszankę +kilka saszetek ze sobą wezmę.
Jakąś gazetę albo książkę może warto zabrać...

Z tego, co pamiętam (pewnie zapomnę kilku rzeczy) to:
Ja w tej torbie podstawowej mam 2 koszule, szlafrok, kilka wkładek laktacyjnych i staniki, majty jednorazowe i 2 pary bawełnianych, 2 pary skarpetek, szlafrok, 2 ręczniki, kilka podkładów poporodowych, kosmetyki kąpielowe, klapki i kapcie, 4 pampersy, czapeczkę, skarpetki, 2 body i pajaca, rożek, koszulkę dla męża...
No i wodę, dokumenty, aparat, kom+ładowarka, pieniądze...

A w drugiej (mąż ją doniesie z auta po porodzie) będę miała resztę koszul moich, ręczniki moje i Małego jeden, ciuszki, pampersy, wkładki, podkłady, kosmetyki Małego, śpiworek, skarpetki, śliniaczki, czapeczki, chusteczki nawilżane, laktator, kilka sztuk ręcznika papierowego, "zestaw obiadowy" etc.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-19 o 09:45
Stary 2010-12-19, 10:08   #2539
Enia_
Zadomowienie

Witam się niedzielnie
Mam prośbe do dziewczyn które już są po zakupie poscieli dla dzieci, możecie się podzielić jaką kupiłyście?
Wybór jest ogromny a ja na nic nie mogę się zdecydować
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 10:12   #2540
Patrilla
Zakorzenienie

ja mogę polecić ikea mam tez z drewexu ale jestem tak sobie zadowolona
Stary 2010-12-19, 10:15   #2541
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
ja mogę polecić ikea mam tez z drewexu ale jestem tak sobie zadowolona
No właśnie tylko ja mieszkam na taki zadu..........że Ikea jest bardzo bardzo daleko i raczej tam nie zawitam
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 10:17   #2542
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość

gosiaczek071 jakoś mam przeczucie że tej prostownicy nie użyjesz skarpetki ciepłe weź, zamiast herbatki laktacyjnej dużoooooo wody i koszulę do porodu na zmianę
po co termometr??
skarpetek nie nosze raczej

hmmmm uzyje, po pierwszym porodzie tez uzywalam, tak jak suszarki dlaczgo zamiast herbatki woda? pilam i to i to. NIe sama wodą czlowiek zyje mi ona smakuje taka anyżkowa

termometry wiem, ze maja, ale na tamtej porodowce mimo wsyztsko pytali czy ma sie swoj jak mierzyli bobasom. wole wziac, bede miec dwa, on zajmuje malo miejsca wiec wrzuce do kosmetyczki.

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie
Mam prośbe do dziewczyn które już są po zakupie poscieli dla dzieci, możecie się podzielić jaką kupiłyście?
Wybór jest ogromny a ja na nic nie mogę się zdecydować
feretti
-----------------------

cytrynko moj maz nie bedzie ze mna rodzic, bede miec CC.
wlasnie podejrzewam, ze na gazety nie bede miec czasu, pamietam jak to z Hanką bylo. Raz przeczytaalm dwie strony. zreszta ja tam mam zamiar spac do oporu (na ile bobas pozwoli)a nie czytac. bo w domu jazda sie zacznie z dwojka dzieciakow

podusie musze miec i koniec. te szpitalne to takie niewygodne.
tantum rosa odpada, po co mi po cc.
nakladki musze miec, bo nie wiem czy maly chwyci. dlaczego u was w szpitalu nie mozna? jakis racjonalny powod dali? zreszta jak sprawdza czy masz czy nie..... ????
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 10:18   #2543
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
nie będziesz miała badań w weekend... raczej ich się nie robi, chyba, że coś się dzieje. Pamiętaj, że w weekend tylko parę osób na dyżurze.
ja tu badanie miałam tylko w dzień przyjęcia, nie liczę, że jeszcze mnie zbadają...

Cytat:
ja też
a rano jak się obudziłam miałam mega ochotę na keczup i na śniadanie podali parówkę z keczupem nawet nie wiecie jak się ucieszyłam...

Cytat:
Cześć laleczki,
Ten nerwowy sen to chyba wynik wczorajszego oglądania porodówki i roomingu w naszym szpitalu. Chyba za dużo myśli naraz...
A w SR podczas zwiedzania każdej mamie położna zrobiła KTG i cała grupą słuchaliśmy naszych maleństw. Mój mały niedźwiedź to chyba się bał, bo siedział cicho jak mysz pod miotłą. Po powrocie aż się wystraszyłam, ze się ruszać nic nie chce. Ale zaraz mąż postanowił zagadać do niego, popukać w bok brzuszka trochę i zaraz mały mamie zasadził porządnego kopniaka. Za karę chyba, że go obudziliśmy
s_a_j czy Ty wczoraj na SR miałaś wizytę na porodówce? Mieliście na 15?? Jesteś w grupie gdzie jesteś jedyną mamusią chłopca, jest jedna dziewczyna z bliźniakami i reszta w ciąży z dziewczynkami?? Ze mną leży dziewczyna, która chodzi teraz do SR już dwa razy nie puścili jej na zajęcia, tylko mąż chodzi...

Ale mnie w nocy zgaga męczyła wczoraj wypiłam prawie litr soku pomarańczowego, miałam taką chęc, że szok, a w nocy zgon i do tego młody cały czas się wiercił dziś rano na obchodzie zapytałam kiedy mnie wypuszczą, to lekarz powiedział mi, że do świąt pewnie tak (a według mojego gina miałam byc max do jutra) i że mam się cieszyc, że leżę w pokoju a nie na korytarzu
Wczoraj nie starczyło dla mnie kolacji - uroki szpitala...mamy pokój na samym końcu i na 4 dziewczyny doszły dwie kolacje, a babki takie zdziwione - 'a was jest tu więcej?'...już nie mówię, że do obiadu często są tylko 3 jogurty, zamiast 4 a do śniadanka 3 drożdżówki zamiast 4

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2010-12-19 o 10:22
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-19, 10:25   #2544
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zyrafa5 Pokaż wiadomość
Co masz na myśli mówiąc "dodatkowo...?
oznacza ze jak cos chcesz z usa to nawet jak nie ma on w swojej ofercie na allegro to pomaga kupic i wysyla wszystko jedna paczką, np jak zamawiasz cos dużego/ciezkiego to mozesz np chciec jeszcze np jakąś bieliznę, kocyk czy cos lekkiego i wskazac np na ebay lub w sklepie usa i on to moze zakupic i dopakowac do tego ciezkiego i koszt wysylki jesli to jest naprawdę lekkie nie wzrosnie lub bardzo malo
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 10:32   #2545
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

cytrynko moj maz nie bedzie ze mna rodzic, bede miec CC.
wlasnie podejrzewam, ze na gazety nie bede miec czasu, pamietam jak to z Hanką bylo. Raz przeczytaalm dwie strony. zreszta ja tam mam zamiar spac do oporu (na ile bobas pozwoli)a nie czytac. bo w domu jazda sie zacznie z dwojka dzieciakow

podusie musze miec i koniec. te szpitalne to takie niewygodne.
tantum rosa odpada, po co mi po cc.
nakladki musze miec, bo nie wiem czy maly chwyci. dlaczego u was w szpitalu nie mozna? jakis racjonalny powod dali? zreszta jak sprawdza czy masz czy nie..... ????
Sorka, nie wiedziałam, że będziesz miała cc...w takim razie faktycznie tantum rosa odpada. Ja o gazecie słyszałam, że fajnie się sprawdza w pierwszej fazie, żeby odwrócić uwagę...ale jak to będzie - zobaczę. Ja wcisnę sobie jakąś głupawkę w stylu Cosmo do torebki pewnie.

Co do nakładek - położna na sr ostatnio powiedziała, że dziecko ma się przyzwyczaić do sutka matki, dlatego nie można nakładek...że to jest coś takiego, jak smoczek niby i nie wolno od pierwszych dni przyzwyczajać.
Nie wiem, jak one to sprawdzać będą - myślę, że skoro jestem pierworódką, to będą podchodziły i patrzyły, jak Mały chwyta, czy potrafię podać mu sutek etc.

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
j
Ale mnie w nocy zgaga męczyła wczoraj wypiłam prawie litr soku pomarańczowego, miałam taką chęc, że szok, a w nocy zgon i do tego młody cały czas się wiercił dziś rano na obchodzie zapytałam kiedy mnie wypuszczą, to lekarz powiedział mi, że do świąt pewnie tak (a według mojego gina miałam byc max do jutra) i że mam się cieszyc, że leżę w pokoju a nie na korytarzu
Wczoraj nie starczyło dla mnie kolacji - uroki szpitala...mamy pokój na samym końcu i na 4 dziewczyny doszły dwie kolacje, a babki takie zdziwione - 'a was jest tu więcej?'...już nie mówię, że do obiadu często są tylko 3 jogurty, zamiast 4 a do śniadanka 3 drożdżówki zamiast 4

To masz przygody w tym szpitalu...faktycznie, dziękować tylko, że na korytarzy nie śpisz. Może badania powtórzą Tobie w poniedziałek i jak będzie okej, to dostaniesz wypis do domku...skoro mają taki nawał kobiet, to pewnie byłoby im na rękę zwolnić jedno łóżko...
A co do szpitalnego jedzenia...ciekawe, jak jest u nas, moja przyjaciółka w lato biegała na obiad do kebaba, który jest pod szpitalem . Ale ona miała parcie na fast foody...
3maj się cieplutko, dobrze, że masz neta, przynajmniej nie zgłupiejesz w tym szpitalu.

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-19 o 10:33
Stary 2010-12-19, 10:37   #2546
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ja tu badanie miałam tylko w dzień przyjęcia, nie liczę, że jeszcze mnie zbadają...

ja też
a rano jak się obudziłam miałam mega ochotę na keczup i na śniadanie podali parówkę z keczupem nawet nie wiecie jak się ucieszyłam...

s_a_j czy Ty wczoraj na SR miałaś wizytę na porodówce? Mieliście na 15?? Jesteś w grupie gdzie jesteś jedyną mamusią chłopca, jest jedna dziewczyna z bliźniakami i reszta w ciąży z dziewczynkami?? Ze mną leży dziewczyna, która chodzi teraz do SR już dwa razy nie puścili jej na zajęcia, tylko mąż chodzi...

kma ja jestem w grupie na 18:30 gdzie wszystkie prawie mamusie czekają na chłopców hehe
Teraz na roomingu leży też właśnie dziewczyna z naszej SR i rodziła ona 3 godziny, bardzo dobrze się czuła, mówiła, że to chyba dzięki ćwiczeniom z SR, mówiła też, że położna na nią nakrzyczała, że nie oddycha przeponą
Tak myslałam o Tobie, ale my nawet nie wchodziliśmy na patologię, byliśmy tylko zobaczyć porodówkę i rooming. Nie wygląda to zachęcająco

Jakbym przewidziała, że nas złapie na te napoleonki to bym Ci przyniosła po SR, ale byśmy wcinały
Stary 2010-12-19, 10:41   #2547
dewi
Rozeznanie

Witam niedzielnie

Ostatnio zbyt malo czasu na wszystko. W czwartek i wczoraj byłam na uczelni. Egzamin zaliczony na 5.
Ja jeszcze do szpitala nie jestem spakowana... ale w przyszłym tyg muszę już to zrobić... tak dla świętego spokoju

Została mi jedna siata ubrań do prania, wczoraj wylicytowałam kombinezon, co prawda nie jest biały ale bałam się że poprostu nie znajdę takiego jak chce a mała musi w czymś wrocić do domku
http://allegro.pl/kombinezon-0-3-m-j...360033538.html

miłej niedzieli dziewczynki
Stary 2010-12-19, 10:56   #2548
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ykul,4967.html to tak apropo porodu sąsiadki ciekawe czy urodzi dzis..albo jakoś na dniach.

a ja zaraz jade na zakupy, mam nadzieje, ze w supermarkecie o 21 jest mało ludzi..
i co tłok był? Myśmy podjechali po choinkę- zero miejsc, a dodam że wielkich CH w okolicy od cholery.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
muron
to namiary na tego sprzedającego z USA
http://allegro.pl/fisher-price-4w1-h...344840919.html

No szkoda, że nie mieszkamy jakoś bliżej siebie....mogłybyśmy śmigać z wózkami nie długo
A mój mąż na razie nic nie mówił o jakimś zabezpieczeniu przyszłości Sary. Za to znowu bez mojej wiedzy założył lokatę Ehhh....a ja to odkrywam jak wchodzę na jego konto, żeby rachunki popłacić.
Stwierdził, ze bez sensu będzie leżeć na koncie i się kurzyć jak może chociaż trochę zarobić

A propo tych podgrzewaczy, wiecie może ile czasu to to podgrzewa?

Sara dziękuje wszystkim cioteczkom z forum za miłe słowa i przesyła buziaczka oślinionymi usteczkami

Wstawiamy zdjęcie z otwartymi oczkami, bo zawsze Bąbel śpi na fotkach

Oni są ekonomicznymi klonami;-)
Mój zawsze mówi: jak masz wypłatę to zapłać czynsz, zostaw na życie, a resztę na rach. wysokoprocentowy;-)

Nie znam tego sprzedawcy, ale myślę, że nie masz czego się bać, ma już super sprzedawcę, widać, że robi to zarobkowo, po ilości komentarzy i towaru. Ja bym brała.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
ja byłam na kontroli, też polecam, będziesz ew. wiedzieć czy jakaś mała robótka, której można się podjąć, czy coś na "po ciązy".

inne pytanie dla tych po 36 tc, macie obfitszy śluz? Szczególnie rano?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 11:02   #2549
muron
Zakorzenienie

Cytat:
zakupiłam taki otulacz (w misie):

http://www.kidoland.com/SwaddleMe,11.html
mam taki ze Sterntalera, za 15 z 99 zł;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stern.jpg (4,0 KB, 12 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 11:05   #2550
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
oznacza ze jak cos chcesz z usa to nawet jak nie ma on w swojej ofercie na allegro to pomaga kupic i wysyla wszystko jedna paczką, np jak zamawiasz cos dużego/ciezkiego to mozesz np chciec jeszcze np jakąś bieliznę, kocyk czy cos lekkiego i wskazac np na ebay lub w sklepie usa i on to moze zakupic i dopakowac do tego ciezkiego i koszt wysylki jesli to jest naprawdę lekkie nie wzrosnie lub bardzo malo
Kurcze szkoda że nie wiedziałam. Kupiłam u niego kołyskę to mogłam jeszcze coś domówić :-(.

A jak długo czekałaś na przesyłkę? Nie było jakiegoś poślizgu? Martwię się żeby doszła zanim pojawi się moje maleństwo.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości