|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
ja mialam isc i ... nie wiem teraz czy isc czy tez nie, potem moge nie miec okazji zbytnio jak maly bedzie na swiecie
#2522 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zadomowienie
|
zakupiłam taki otulacz (w misie):
http://www.kidoland.com/SwaddleMe,11.html
#2524 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Rozeznanie
|
o maj gasz, ale pyszności
![]() ![]() Cytat:
o nie, znowu pyszności, a mi tak chce się ciacha jakiegoś. Za karę mąż musi dokupić lody ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
mi dentydta odmowil nawet czyszczenia powiedzial ze w 3 trymestrze nic sie nie robi chyba ze naprawde byl by mus
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Rozeznanie
|
a wiecie co bym zjadła tak naprawdę naprawdę? napoleonka!
![]()
![]() |
#2528 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
#2529 |
Zadomowienie
|
2 stycznia skończę 36 tydzień. Wtedy już będzie bezpieczniej dla małej...
#2530 |
Rozeznanie
|
Marika moc buziakow dla slicznej 3-tygodniowej Sary
![]() Supernovaja ja u dentysty bylam w 32 tygodniu, ale nic mi nie robila, tylko skontrolowala, tu dentysci mowia, ze przyjsc, jak z bolem zeba chodzic (bardziej malenstwu szkodzi),ale najbezpieczniejszy wlasnie drugi trymestr jest, w trzecim nie bardzo co kolwiek chca zrobic, sa znieczulenia dla ciezarnych, ale chodzi o sam stres, szum wiertla itd. Mnie skontrolowala jakos szybko moim zdaniem, byle bylo... Wera az sprawdzilam, czy mam mleko, i ze zdziwieniem odkrylam, ze leci cos bezbarwnego po nacisnieciu, szok, nie moge uwierzyc.. My dzis sie na zakupy wybralismy prezentowe, i horror, ludzi pelno, parkingi pozajmowane, towar wykupiony (przynajmniej to co ja chcialam), no i z dwojka dzieci po miescie, szok, zeszlo nam strasznie dlugo, w miedzy czasie jedzenie, odpoczywanie, ale plus taki, ze obiadu nie musialam gotowac, bo zjedlismy w miescie, a wczoraj Tz. pizze przyniosl, wiec dwa dni udalo mi sie od garow odpoczac ![]() No i kupilismy malej slodkie spioszki z bluzeczka, i ja i TZ i dzieciaki nie moglismy sie powstrzymac ![]() Ja, tam spioszki ostatnio lubie,starszej nie ubieralam, bo mi sie nie podobaly, ale po czasie stwierdzam, ze i wygodniejsze sa i..kiedy dziecko ma je nosic, jak nie jako niemowlak ![]() Oye to moja po wadze tez by musiala chlopczykiem byc, bo 7 gram jej brakuje do 2300, a 33 tydzien w poniedzialek dopiero ![]() Muron masz racje, nie musisz nie dzwigaj, tym bardziej jak ciaza zagrozona i cos ze wzrokiem jest, ja na szczescie mam wszystko ok., a dzwigam zakupy zwlaszcza, ale ostatnio tez jak musze, a co nie to Tz zlecam jak tylko sie da. Posprzatalam z pomoca TZ, jeszcze chwila odpoczne, i ide spac ![]() Ja sie zastanawiam czy pierniki piec,ale piernik to na bank upieke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to z całą pewnoscią polecam i to bardzo bardzo.. ja zamawialam od niego łóżeczko i przyszlo cale i śliczne jak na foto.. a dodatkowo przemily gosciu tym kontem sie posługuje i duzo rzeczy moze zalatwic dodatkowo.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Zadomowienie
|
Witam Was w niedzielę! Jutro o tej porze będę już czekała na KTG i wizytę u lekarza...trochę się denerwuję, ale wierzę, że wszystko okej będzie...ciekawi mnie najbardziej, co z moją szyjką...tylu z Was się skraca, a ja mam to twardnienie brzucha...no, ale wierzę, że będzie dobrze wszystko.
Idę zrobić sobie jakieś śniadanko, zajrzę później jeszcze ![]() Cytat:
![]() A co do Sarci---> ![]() Ale super to wszystko wygląda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Rozeznanie
|
Cześć laleczki,
co za noc, aż mnie oczy pieką. Spałam, spałam, ale z mega przerwami, wierciłam się okropnie, nie mogłam pozycji sobie znaleźć. Okazało się, że najwygodniej mi w poprzek łózka z nogami na mężu ![]() ![]() Zrobię mu jakieś pyszne śniadanko do łózka za te męki ze mną ![]() ![]() ![]() Ten nerwowy sen to chyba wynik wczorajszego oglądania porodówki i roomingu w naszym szpitalu. Chyba za dużo myśli naraz... A w SR podczas zwiedzania każdej mamie położna zrobiła KTG i cała grupą słuchaliśmy naszych maleństw. Mój mały niedźwiedź to chyba się bał, bo siedział cicho jak mysz pod miotłą. Po powrocie aż się wystraszyłam, ze się ruszać nic nie chce. Ale zaraz mąż postanowił zagadać do niego, popukać w bok brzuszka trochę i zaraz mały mamie zasadził porządnego kopniaka. Za karę chyba, że go obudziliśmy ![]() Czekam jeszcze na parę drobiazgów do torby, mam do odebrania w aptece i zaczynam się pakować do szpitala jeszcze przed świętami. Niby nie ma zagrożenia, żadnego rozwarcia czy skróconej szyjki, ale nigdy nie wiadomo, a ja chcę mieć spokojne święta.
![]() ![]() Edytowane przez s_a_j Czas edycji: 2010-12-19 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
witam się niedzielnie
![]() ale słonko u nas świeci, aż chce się gdzieś wyjść ![]() noc: taka średnia, bo pobolewała mnie dalej głowa ale nad ranem jak zasnęłam, to jak suseł do 9 spałam. Wstałam, zrobiłam śniadanko i już jestem po.......... Dzisiaj obiadowo się lenię, bo robię żurek, a właściwie to tylko ziemniaki do żurku, bo wczoraj go porządnie zagotowałam. Będzie coś w stylu zalewajki. A co do reszty dnia to mam zamiar się lenić i nic nie robić, bo muszę odpocząć trochę po wczorajszej migrenie i sprzeczki z mężem o 3 nad ranem (akurat wrócił z pracy). ![]() Ponieważ nigdy mi nie wierzy dzisiaj nagram jego chrapanie..........będę miała dowód......:P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
laski bede dzis pakowac torbę do szpitala ostatnio mam tyle stresow ze wole byc przygotowana na kazdy dzien
![]() co spakowalyscie do sqwoich toreb? ja mysle nad: dla mnie: recznik, pizamka, dresy, szlafrok, kapcie zwykle i pod prysznic, kosmetyki (zel do kapieli, szampon, odzywka, zel do hig int - mam bialego jelenia) , podklady poporodowe, majty z siatki, wkladki laktacyjne, laktator, herbatka dla karmiacych, dokumenty (to wiadomo) nakladki na cycki do karmienia, krem na sutki, suszarka, prostownica, podusia, woda w malych butelkach z dziubkiem, moze laktator?? (ale musze wyparzyc najpierw) sterylizator dowiezie maz w razie potrzeby (o ile sam w szpitalu z corka nie bedzie ![]() dla malucha: rozek, ubranka, kosmetyki, pieluszki, pozytywka, smoczek, termometr (maz pojechal kupic) jakies sugestie????? |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mąż i córka poslzi po choinkę ciekawe co zakupią ![]() miłej niedzieli ![]() gosiaczek071 jakoś mam przeczucie że tej prostownicy nie użyjesz ![]() ![]() po co termometr??
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2010-12-19 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym dopakowała jakiś t-shirt dla męża, jeśli chce rodzić z Tobą... No i u nas położna polecała zabrać Tantum Rosę, także w domu już przygotuję sobie pierwszą mieszankę +kilka saszetek ze sobą wezmę. Jakąś gazetę albo książkę może warto zabrać... Z tego, co pamiętam (pewnie zapomnę kilku rzeczy) to: Ja w tej torbie podstawowej mam 2 koszule, szlafrok, kilka wkładek laktacyjnych i staniki, majty jednorazowe i 2 pary bawełnianych, 2 pary skarpetek, szlafrok, 2 ręczniki, kilka podkładów poporodowych, kosmetyki kąpielowe, klapki i kapcie, 4 pampersy, czapeczkę, skarpetki, 2 body i pajaca, rożek, koszulkę dla męża... No i wodę, dokumenty, aparat, kom+ładowarka, pieniądze... A w drugiej (mąż ją doniesie z auta po porodzie) będę miała resztę koszul moich, ręczniki moje i Małego jeden, ciuszki, pampersy, wkładki, podkłady, kosmetyki Małego, śpiworek, skarpetki, śliniaczki, czapeczki, chusteczki nawilżane, laktator, kilka sztuk ręcznika papierowego, "zestaw obiadowy" etc. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-19 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie
![]() Mam prośbe do dziewczyn które już są po zakupie poscieli dla dzieci, możecie się podzielić jaką kupiłyście? Wybór jest ogromny a ja na nic nie mogę się zdecydować ![]()
#2540 |
Zakorzenienie
|
ja mogę polecić ikea
![]() ![]()
![]() |
#2541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmmm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() termometry wiem, ze maja, ale na tamtej porodowce mimo wsyztsko pytali czy ma sie swoj jak mierzyli bobasom. wole wziac, bede miec dwa, on zajmuje malo miejsca wiec wrzuce do kosmetyczki. Cytat:
----------------------- cytrynko moj maz nie bedzie ze mna rodzic, bede miec CC. wlasnie podejrzewam, ze na gazety nie bede miec czasu, pamietam jak to z Hanką bylo. Raz przeczytaalm dwie strony. zreszta ja tam mam zamiar spac do oporu (na ile bobas pozwoli)a nie czytac. bo w domu jazda sie zacznie z dwojka dzieciakow ![]() podusie musze miec i koniec. te szpitalne to takie niewygodne. tantum rosa odpada, po co mi po cc. nakladki musze miec, bo nie wiem czy maly chwyci. dlaczego u was w szpitalu nie mozna? jakis racjonalny powod dali? zreszta jak sprawdza czy masz czy nie..... ???? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też ![]() a rano jak się obudziłam miałam mega ochotę na keczup i na śniadanie podali parówkę z keczupem ![]() Cytat:
Ale mnie w nocy zgaga męczyła ![]() ![]() ![]() Wczoraj nie starczyło dla mnie kolacji - uroki szpitala...mamy pokój na samym końcu i na 4 dziewczyny doszły dwie kolacje, a babki takie zdziwione - 'a was jest tu więcej?'...już nie mówię, że do obiadu często są tylko 3 jogurty, zamiast 4 a do śniadanka 3 drożdżówki zamiast 4 ![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-12-19 o 10:22 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Raczkowanie
|
oznacza ze jak cos chcesz z usa to nawet jak nie ma on w swojej ofercie na allegro to pomaga kupic i wysyla wszystko jedna paczką, np jak zamawiasz cos dużego/ciezkiego to mozesz np chciec jeszcze np jakąś bieliznę, kocyk czy cos lekkiego i wskazac np na ebay lub w sklepie usa i on to moze zakupic i dopakowac do tego ciezkiego i koszt wysylki jesli to jest naprawdę lekkie nie wzrosnie lub bardzo malo
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do nakładek - położna na sr ostatnio powiedziała, że dziecko ma się przyzwyczaić do sutka matki, dlatego nie można nakładek...że to jest coś takiego, jak smoczek niby i nie wolno od pierwszych dni przyzwyczajać ![]() Nie wiem, jak one to sprawdzać będą - myślę, że skoro jestem pierworódką, to będą podchodziły i patrzyły, jak Mały chwyta, czy potrafię podać mu sutek etc. Cytat:
To masz przygody w tym szpitalu...faktycznie, dziękować tylko, że na korytarzy nie śpisz ![]() A co do szpitalnego jedzenia...ciekawe, jak jest u nas, moja przyjaciółka w lato biegała na obiad do kebaba, który jest pod szpitalem ![]() 3maj się cieplutko, dobrze, że masz neta, przynajmniej nie zgłupiejesz w tym szpitalu ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-19 o 10:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kma ![]() Teraz na roomingu leży też właśnie dziewczyna z naszej SR i rodziła ona 3 godziny, bardzo dobrze się czuła, mówiła, że to chyba dzięki ćwiczeniom z SR, mówiła też, że położna na nią nakrzyczała, że nie oddycha przeponą ![]() Tak myslałam o Tobie, ale my nawet nie wchodziliśmy na patologię, byliśmy tylko zobaczyć porodówkę i rooming. Nie wygląda to zachęcająco ![]() Jakbym przewidziała, że nas złapie na te napoleonki to bym Ci przyniosła po SR, ale byśmy wcinały ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie
![]() Ostatnio zbyt malo czasu na wszystko. W czwartek i wczoraj byłam na uczelni. Egzamin zaliczony na 5. Ja jeszcze do szpitala nie jestem spakowana... ale w przyszłym tyg muszę już to zrobić... tak dla świętego spokoju ![]() Została mi jedna siata ubrań do prania, wczoraj wylicytowałam kombinezon, co prawda nie jest biały ale bałam się że poprostu nie znajdę takiego jak chce a mała musi w czymś wrocić do domku ![]() http://allegro.pl/kombinezon-0-3-m-j...360033538.html miłej niedzieli dziewczynki |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Oni są ekonomicznymi klonami;-) Mój zawsze mówi: jak masz wypłatę to zapłać czynsz, zostaw na życie, a resztę na rach. wysokoprocentowy;-) Nie znam tego sprzedawcy, ale myślę, że nie masz czego się bać, ma już super sprzedawcę, widać, że robi to zarobkowo, po ilości komentarzy i towaru. Ja bym brała. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
inne pytanie dla tych po 36 tc, macie obfitszy śluz? Szczególnie rano?
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak długo czekałaś na przesyłkę? Nie było jakiegoś poślizgu? Martwię się żeby doszła zanim pojawi się moje maleństwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.