|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Dzień dobry. W końcu słonko świeci - od razu humor lepszy.
Cytat:
witaminka, ania21_21 śliczne macie brzuszki. Mój kształtem przypomina brzusio Ani ![]() gosiaczekkk mój gin przyjmuje tylko raz w tygodniu (na NFZ) - w poniedziałki - a nie chciałbym iść do kogoś innego (brak zaufania). Sytuacja nie jest niebezpieczna, bo przyczynę już znam - mam straszne niedobory magnezu; przyjmuję maksymalną dawkę leczniczą bez efektu przedawkowania. Tżtowi normalnie ręce opadły jak sie dowiedział. Dziś jest lepiej, ale mimo wszystko trosze sobie dzisiaj poleżę. Dobrze że brzusio już nie boli Dziękuję za zainteresowaniemuffinka moje dziecko to mi nie dawało zasnąć, al je jakoś ululałam. Edytowane przez Chawa Czas edycji: 2011-08-02 o 09:12 |
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
witaminko pod okienkiem szybka odpowiedz jest pasek, na nim jest napisane ile osob i kto przeglada akurat watek.
Chawa jak to uczynilas, moze na mojego nadpobudliwca tez podziala ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- witaminko ze mnie tez glupol, bo dopiero jak odpowiedzialam to zobaczylam, ze juz wiesz
|
|
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
hehehehehe... ja dopiero jem i kawkę spijam :P pewnie dlatego taka gapa ze mnie ! :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
więc wszystko jeszcze przed Tobą Moja szwagierka opowiadała jak w szpitalu dostała jakieś ankiety do wypełnienia, a że jej sie nudziło to wypisała wszystkie to mówi że całkiem sporo prezentów jej potem przyszło nawet któryś z producentów obiadków przysyłał jej co jakiś czas słoiczek z czymś żeby spróbowała Cytat:
![]() Dziewczyny co oznaczają leukocyty w moczu? Bo wczoraj odebrałam wyniki i jestem przerażona a do gina dopiero 11.08. Chyba mi sie coś przyplątało
|
|
#2526 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny przeżyłam glukoze
Ale przesadziłam z cytrynką troszkę, bo wogóle słodu nie było czuć Trochę wysoki mam cukier badali juz na czczo (glukometrem tak wyszlo), wiec będę mieć stresa odbierając badania. Ale nie ma co załamywać się na zapas. Tak jak mówicie najwyżej dietka będzie.W końcu odkryłam wygodną pozycję do spania!! Niby miałam ten kojec z Motherhood od kolezanki, ale że ja zawsze na brzuchu spalam to i tak miażdżyłam ta poduszkę. Od tej nocy śpię kładąc nogę na takiej prostopadłościennej poduszce z Ikei, co jako podłokietniki w sofach beddinge kiedyś były. Wyśmienicie!!
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
hej
a ja ledwo widze an oczy...kiepsko spałam,w nosy do łazienki na siusiu...a z tego co kojarzę to od okokoło 5 nie spałam bo tz budzik miał usatwiony bo zapomiał pzrestwić na 6...od 5 się przewracałam bo kręgosłup juz mnie bolał-obłozona byłąm chyba z 4 poduszkami,nic nie pomaga,a jak tż wstał to jeszcze jaska zgarnęłam-też nie pomogło ![]() po godzinei 6 u nas padało;/ale teraz juz słonko świeci no i od 5 do 9 to sę przewrcacałam z boku na bok...nie wiem czy mi się to śniło czy tak było na prawdę,ąe Mała mnie porządnei kopała ![]() chyba zasnę dziś na siedząco-no,ale spać sie nie położę bo plecy bolą ![]() miłego dnia ps.dziewczyny macie jakieś typy co do sprzętu agd???
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
do posmiania dla was
![]() Oferta szkoleniowa Kobiety sądzą, że wiedzą wszystko. My dajemy więcej! W naszej ofercie znajdują się następujące kursy dla kobiet: 1. Cisza - Ostateczna Granica: Czego Żadna Kobieta Jeszcze Nie Osiągnęła. 2. Nieznane Strony Bankowości: Posiadanie Oszczędności. 3. Imprezy: Jak obejść się Bez Nowych Strojów. 4. Zarządzanie Mężczyzną: Prace Domowe Mogą Poczekać Do Zakończenia Meczu. 5. Etykieta łazienkowa: I. Mężczyzna Również Potrzebuje Miejsca w Szafce. II. Jego Maszynka do Golenia Jest Jego (lub specjalna polska wersja: Jego Maszynka do Golenia Nie Jest do Golenia Nóg). 7. Umiejętności Komunikacyjne: I. Łzy - Ostatnia Deska Ratunku, Nie Pierwsza. II. Myślenie Przed Mówieniem. III. Osiąganie Celu Bez Brzęczenia. 10. Bezpieczne Prowadzenie Samochodu: Umiejętność, którą MOŻESZ nabyć. 11. Umiejętności Telefoniczne: Jak Odłożyć Słuchawkę. 12. Wprowadzenie do Parkowania. 13. Zaawansowane Parkowanie: Parkowanie Tyłem. 14. Zatrzymywanie Wody w organizmie: Fakt czy Tłuszcz. 15. Gotowanie: I: Powrót do Bekonu, Jajek i Masła. II. Otręby i Torf Nie Służą do Konsumpcji Przez Ludzi. III. Jak Nie Narzucać Swojej Diety Innym Ludziom. 18. Komplementy: Przyjmowanie z Wdzięcznością. 19. Zespół Napięcia Przedmiesiączkowego: Problem Twój - Nie Jego. 20. Taniec: Dlaczego Mężczyźni Tego Nie Lubią. 21. Strój Klasyczny: Noszenie Strojów, Które Już Masz. 22. Kurz: Nieszkodliwe Zjawisko Dostrzegane Tylko Przez Kobiety. 23. Integracja Prania: Pranie Wszystkiego Razem. 24. Olej i Paliwo: Twój Samochód Potrzebuje Obu (nie tylko odświeżaczy powietrza). 25. Pilot do TV: Tylko Dla Mężczyzn. 26. Przygotowanie do Wyjścia: Zacznij Dzień Wcześniej
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
ja na chwilke bo tz ma wolne jeszcze dzisiaj:P
poczytalam ale oczywiscie nie wiem co komu napisac, jutro na spokojnie doczytam reszte ))p.s wczoraj zadzwonilismy do jednej firmy i tz dostal nowa prace
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Darusia a paczka doszla juz?
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chciałam zapytać ile płaciłaś za tą poduchę motherhood??bo chyba w smyku widziałam za 139zł(ale pewna nie jestem na 100%) to za glukozę ![]() marejta-a dużo ich masz????
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie od czwartku a tu 25 stron do przeczytania
Nie wiem czy nadrobieWitaminko widzę, że wróciłaś i jesteście całe i zdrowe, kamień z serca W sobotę zrobiłam browniego - tylko że mi się źle spojrzało, i zamiast 100gr mąki 300 cukru zrobiłam odwrotnie Ale i tak było pyszne
|
|
|
|
#2534 |
|
Rozeznanie
|
Zawsze zanim cos kupimy siedzimy na forum elektrody i czytamy sporo
Ale wiesz jak teraz jest, kiedyś sprzęt raz kupiony działał paręnaście lat, teraz podobno producenci dokładają starań, żeby nowy trzebabyło kupić zdecydowanie szybciej.... najlepiej zaraz po skończonej gwarancji...
|
|
#2535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Wydaje mi się że olbrzymie dużo bo 500 a w normach obok jest max 25
|
|
#2536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehe ja glukoze dopiero 22.08 mam... troche strachu, ale chyba bedzie OK , skoro kazda z Was dała rade to i ja damm :P tez korzystam z tej opcji, bo zaczelam klasci sie na brzuchu- odruchowo, a kolderka zrolowana nie pomaga, bo sie spłaszcza i mozna na niej lezec.... wiec mam taka w miare sztywna poduszke- miekką ale mozna noge oprzec i czlowiek pozostaje w pozycji bocznej ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- co masz na mysli ???? ja tez dzis srednio ze snem :/ ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
super!! gratki dla tżta
||
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
MAREJTA ja na TWoim miejscu poszłam do lekarza najszybciej jak to możliwe, trzeba dmuchać na zimne a infekcje ukł. moczowego bywają w ciąży niebezpieczne jeśi ich się nie leczy.
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
marejta-to cos masz sporo,ale też w jakichś dziwnych jednostach podane??u mnie krwinki białe to norma normą jest do 5 w polu widzenia-ja miałąm chyba z 8 czy ileś tam to musiaąłm powtórzyć badania-i teraz mam coraz lepsze wyniki moczu
![]() rojku-to fakt,teraz to en sprzęt to porażka-jak działa bez zarzutu do końca gwarancji to sukces...ale mimo wszystko musze poszukać...a się guci znam
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
we wtorek rano bylam na badaniach- krew i mocz .... po 16tej trafilam do szpitala- zrobili badania krwi , a w srode rano obudzili o 5 i do 6 kazali nasikac do pojemnika :P co sie okazuje- wyniki moczu we wtorek mam zupelnie OK, chyba tylko 1 pozycja nieznacznie, minimalnie odbiega od normy, natomiast w piatek juz tych pozycji jest ok 5, z czego np. we wtorek miałam 0 białka w moczu, a w środe 30 !!!!! i zastanawiam sie SKAD TAKA RÓZNICA????? bo to jest spora dysproporcja!!!!
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie słyszałam już wiele razy o programowaniu sprzętu na okreslony czas działania... np 4 lata i zaczyna się sypać taka rzecz której nie opłaca się wymieniać.... Co do sprzętu i firm to jeśli chodzi o pralkę to my jesteśmy bardzo zadowoleni z Bosha, tak samo ze zmywarki tej firmy - chodzi bezawaryjnie juz ponad 15 lat, zmywarka 6 lat , lodówki z gorenje słyszałam że b. dobre. Nie wiem o jakie konkretnie sprzęty agd pytasz
|
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Leżąc na boku troszkę się, że tak powiem po lulałam.
marejta 1-5 leukocytów w polu widzenia to norma, zwiększona liczba może świadczyć o zakażeniu układu moczowego, ale żeby diagnozę potwierdzić należny wykonać posiew moczu. Z tym nie czekaj do kolejnej wizyty. Może sie okazać że w posiewie nic nie wyrośnie - mi tak sie kiedyś zdarzyło. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- witaminka stężenie białka w moczu o różnych porach dnia może sie wahać, dlatego aby stwierdzić białkomocz wykonuje sie dobową zbiórkę moczu ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- I znów siedzę przed kompem zamiast leżeć Uciekam |
|
|
|
#2543 | |
|
Zadomowienie
|
No właśnie dlatego jestem wystraszona, fakt faktem że te normy właśnie u nich jakieś inne są, poszłam do innego laboratorium i teraz mam, kurcze nie wiem, może kupię pojemniczek i nasikam do niego jutro i zaniosę jeszcze raz, a popołudniu zadzwonię do gabinetu i spróbuję się wcisnąć gdzieś na czwartek bo mój gin tylko w poniedziałki i czwartki przyjmuje.
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w pralce macie możliwość zrobienie stop i otwrcie jej jak np czegoś zapomieliści włożyć??tak z ciekqawości pytam bo nei wiem czy to użyteczny bajer?
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Wyczytałam też w internecie że leukocyty w moczu mogą świadczyć o odwodnieniu, może to ta moja woda w organizmie i te tabletki to powodują
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Jeśli chodzi o zmywarkę to ja zdecydowanie polecam bosha, mieliśmy kiedyś inną i ciągle z nią był kłopot a teraz z tą to nie ma problemu już od kilku lat (odpukać)
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
marejta-to może zrób posiew moczu i/lub powtórkę badania ogólne moczu?posiew jest droższy-zarówno pojemnik(około 5 zł) jak i samo badaie,ale bedziesz mogła spr czy masz jakieś bakterie.
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doszlo kurierem na drugi dzien- ale jak dla mnie nie jest to az taka rewelacja...czasem mam wrazenie ze bardziej przeszkadza niz pomaga, bo ja nie daje rady cala noc na lewym boku i w ktoryms momencie sie przewracam- a z nogami i recami zaplatanymi w ta poduche i jeszcze brzucholceem to to mi z 10 minut zajmuje
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
już zapisałam sobie bosh(zmywarka)-dzięki dziewczyny
a jakieś typy na pralkę i lodówkę jeszcze?? glamourous-ja to i tak większość śpię na prawym boku bo na lewym jakos mi nie jest wygodnie. dzisiaj to strasznie mi się spało ![]() może jutro będzie lepiej?dziewczyny,jadacie sery żólte czy nie?bo coś pisałyscie,że one dużo chemii czy czegoś tam mają??czy to samo tyczy się sera koziego??mniami-ostatnio jem na śniadania kanapeczki z tym serem-pyycha ![]() zabiłam karalucha/prusaka jak zwał tak zwał...bleeeeeeeeee nie wiem czy drzwiami do lodówki go nie przytrzasnęłam.....brrrrr rrr
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-02 o 10:30 |
|
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy baaaaaaardzo stary model, bo tak jak pisałam mamy ją 15 lat (mieszkamy jeszcze z rodzicami)więc nie mamy takiej funkcji zatrzymania, ale w tych nowszych na pewno jest. Nigdy z nią się nic nie działo, muszę zaznaczyć że w moim regionie jest strasznie twarda woda i bardzo szybko sprzęt nam szlag trafia, ale z pralką trafiliśmy. Zmywarke też mamy z Bosha i jest dokładnie to samo, nieraz nawet nie uzywamy soli i nic się nie dzieje, jest bardzo fajna, świetnie domywa wszystko się błyszczy. Od jakiegoś roku odkąd mama dostała alergii myjemy w niej tylko na tabletkach trójfazowych, nie dajemy soli i nabłyszczacza i nie widzimy różnicy w czystości naczyń.... Więc polecam pralkę i zmywarkę z Bosha
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pan od napraw powiedzial ze wymiana czesci uszkodzonej (spalila sie...dym ze zmywarki poszedl)- 700 zl plus robocizna okolo 100 zl. nowe zmywarki juz od okolo 1200 sa....wiec cos w tym jest
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

więc wszystko jeszcze przed Tobą 

Nie wiem czy nadrobie
Ale i tak było pyszne
klask i: