mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 09:11   #2521
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Dzień dobry. W końcu słonko świeci - od razu humor lepszy.

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
CHAWA - tez sie z toba nie zgadzam. Jaki zwiazek ma cc z rozwojem organow wewnetrznych dziecka. Zgadzam sie, ze porod sn jest dla dziecka mniej stresujacy (pod warunkiem, ze przebiega prawidlowo) i ogolnie lepszy. Ale nie ma to nic wspolnego z tym, czy dziecko bedzie chorowite, czy nie. Dlaczego mialoby?

Nie wiem kto przeprowadzal te badania naukowe i na jakich noworodkach. Faktem jest, ze w wiekszosci przypadkow cc jest wykonywane przy ciazach zagrozonych i we wczesniejszych terminach. Tutaj sie zgadzam, ze dzieci moga byc bardziej chorowite. Przeciez urodzily sie wczesniej i juz mialy problemy w lonie matki. Ale cc w 38-40tc?? Przy prawidlowym rozwoju plodu i normalnym przebiegu ciazy?? Chcialabym przeczytac to badanie.
Oczywiście możesz sie ze mną nie zgadzać, nie jestem osobą która za wszelką cenę chce mieć rację. Po prostu czytałam o tym w gazecie medycznej i nie tylko. Nie chodzi tu o rozwój organów wewnętrznych tylko o ściśniecie klatki piersiowej podczs sn przez co dziecko ma niższą zapadalność na choroby płuc oraz astmę.

witaminka, ania21_21 śliczne macie brzuszki. Mój kształtem przypomina brzusio Ani

gosiaczekkk mój gin przyjmuje tylko raz w tygodniu (na NFZ) - w poniedziałki - a nie chciałbym iść do kogoś innego (brak zaufania). Sytuacja nie jest niebezpieczna, bo przyczynę już znam - mam straszne niedobory magnezu; przyjmuję maksymalną dawkę leczniczą bez efektu przedawkowania. Tżtowi normalnie ręce opadły jak sie dowiedział. Dziś jest lepiej, ale mimo wszystko trosze sobie dzisiaj poleżę. Dobrze że brzusio już nie boli Dziękuję za zainteresowanieFajn y brzuś

muffinka moje dziecko to mi nie dawało zasnąć, al je jakoś ululałam.

Edytowane przez Chawa
Czas edycji: 2011-08-02 o 09:12
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:27   #2522
muffinka90
Zakorzenienie

witaminko pod okienkiem szybka odpowiedz jest pasek, na nim jest napisane ile osob i kto przeglada akurat watek.

Chawa jak to uczynilas, moze na mojego nadpobudliwca tez podziala

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

witaminko ze mnie tez glupol, bo dopiero jak odpowiedzialam to zobaczylam, ze juz wiesz

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:29   #2523
witaminkaccc
Zadomowienie

hehehehehe... ja dopiero jem i kawkę spijam :P pewnie dlatego taka gapa ze mnie ! :P

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:33   #2524
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość

chociaz postanowilam nie wypowiadac sie na temat dyskusji gdzie nie ma dobrych i złych odpowiedzi... podam jedynie przykład swój...

ja urodzona sn - chorująca co 3-4 tyg do 20 r. ż ;
mój brat urodzony sn - chorujący raz na pare lat... nie ma reguły...

Ja też się urodziłam normalnie czyli SN a pół dzieciństwa po szpitalach, żadne dziecko w rodzinie które było urodzone przez cc nie chorowało tyle co ja, tak samo nie uważam żeby dziecko nie karmione piersią było strasznie chorowite. Nie ma reguły moim zdaniem ale każda dziewczyna ma swoje odczucia i po to jest forum aby móc się nimi dzielić

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:34   #2525
marejta
Zadomowienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
dostałam.... misia :P chociaz z tego co kojarze miało byc mleko 2 .... ale i misio sie przyda :P

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

faaaaany brzuuusio
Ja jak sie rejestrowałam to wyczytałam, ze przesyłają prezent a z czasem też mleko jak sie dziecko urodzi więc wszystko jeszcze przed Tobą Moja szwagierka opowiadała jak w szpitalu dostała jakieś ankiety do wypełnienia, a że jej sie nudziło to wypisała wszystkie to mówi że całkiem sporo prezentów jej potem przyszło nawet któryś z producentów obiadków przysyłał jej co jakiś czas słoiczek z czymś żeby spróbowała

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
mój już na wylocie a miałam studnie bez dna normalnie taki był głęboki........ciekawa jestem jaki mój synus będzie miał pępuszek bo kuzynki ta córeczka ma taki nie ładny na wieszku jej został niewiem od czego to zależy czy jak w szpitalu zawiążą czy od pielęgnacji

właśnie sie ojadam rogalikami i popijam kakaem kurcze pare dni sie nie ważyłam i boje sie teraz aż stawać na wage heheheh
Wydaję mi się że to jak jest pępowina zawiązana ma znaczenie na wygląd pępka w przyszłości, przykładem są moi bracia, gdzie równo rodzeni, ta sama opieka i jeden ma taką dziurę w pępku jak krater a drugi ma go praktycznie na wierzchu

Dziewczyny co oznaczają leukocyty w moczu? Bo wczoraj odebrałam wyniki i jestem przerażona a do gina dopiero 11.08.
Chyba mi sie coś przyplątało

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:35   #2526
rojku
Rozeznanie

Dziewczyny przeżyłam glukoze Ale przesadziłam z cytrynką troszkę, bo wogóle słodu nie było czuć Trochę wysoki mam cukier badali juz na czczo (glukometrem tak wyszlo), wiec będę mieć stresa odbierając badania. Ale nie ma co załamywać się na zapas. Tak jak mówicie najwyżej dietka będzie.

W końcu odkryłam wygodną pozycję do spania!! Niby miałam ten kojec z Motherhood od kolezanki, ale że ja zawsze na brzuchu spalam to i tak miażdżyłam ta poduszkę. Od tej nocy śpię kładąc nogę na takiej prostopadłościennej poduszce z Ikei, co jako podłokietniki w sofach beddinge kiedyś były. Wyśmienicie!!
Stary 2011-08-02, 09:36   #2527
dygotka8
Zakorzenienie

hej
a ja ledwo widze an oczy...kiepsko spałam,w nosy do łazienki na siusiu...a z tego co kojarzę to od okokoło 5 nie spałam bo tz budzik miał usatwiony bo zapomiał pzrestwić na 6...od 5 się przewracałam bo kręgosłup juz mnie bolał-obłozona byłąm chyba z 4 poduszkami,nic nie pomaga,a jak tż wstał to jeszcze jaska zgarnęłam-też nie pomogło
po godzinei 6 u nas padało;/ale teraz juz słonko świeci
no i od 5 do 9 to sę przewrcacałam z boku na bok...nie wiem czy mi się to śniło czy tak było na prawdę,ąe Mała mnie porządnei kopała
chyba zasnę dziś na siedząco-no,ale spać sie nie położę bo plecy bolą

miłego dnia

ps.dziewczyny macie jakieś typy co do sprzętu agd???

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:37   #2528
glamourous
Zakorzenienie

do posmiania dla was

Oferta szkoleniowa
Kobiety sądzą, że wiedzą wszystko. My dajemy więcej!
W naszej ofercie znajdują się następujące kursy dla kobiet:
1. Cisza - Ostateczna Granica: Czego Żadna Kobieta Jeszcze Nie Osiągnęła.
2. Nieznane Strony Bankowości: Posiadanie Oszczędności.
3. Imprezy: Jak obejść się Bez Nowych Strojów.
4. Zarządzanie Mężczyzną: Prace Domowe Mogą Poczekać Do Zakończenia Meczu.
5. Etykieta łazienkowa:
I. Mężczyzna Również Potrzebuje Miejsca w Szafce.
II. Jego Maszynka do Golenia Jest Jego (lub specjalna polska wersja: Jego Maszynka do Golenia Nie Jest do Golenia Nóg).
7. Umiejętności Komunikacyjne:
I. Łzy - Ostatnia Deska Ratunku, Nie Pierwsza.
II. Myślenie Przed Mówieniem.
III. Osiąganie Celu Bez Brzęczenia.
10. Bezpieczne Prowadzenie Samochodu: Umiejętność, którą MOŻESZ nabyć.
11. Umiejętności Telefoniczne: Jak Odłożyć Słuchawkę.
12. Wprowadzenie do Parkowania.
13. Zaawansowane Parkowanie: Parkowanie Tyłem.
14. Zatrzymywanie Wody w organizmie: Fakt czy Tłuszcz.
15. Gotowanie:
I: Powrót do Bekonu, Jajek i Masła.
II. Otręby i Torf Nie Służą do Konsumpcji Przez Ludzi.
III. Jak Nie Narzucać Swojej Diety Innym Ludziom.
18. Komplementy: Przyjmowanie z Wdzięcznością.
19. Zespół Napięcia Przedmiesiączkowego: Problem Twój - Nie Jego.
20. Taniec: Dlaczego Mężczyźni Tego Nie Lubią.
21. Strój Klasyczny: Noszenie Strojów, Które Już Masz.
22. Kurz: Nieszkodliwe Zjawisko Dostrzegane Tylko Przez Kobiety.
23. Integracja Prania: Pranie Wszystkiego Razem.
24. Olej i Paliwo: Twój Samochód Potrzebuje Obu (nie tylko odświeżaczy powietrza).
25. Pilot do TV: Tylko Dla Mężczyzn.
26. Przygotowanie do Wyjścia: Zacznij Dzień Wcześniej
Stary 2011-08-02, 09:39   #2529
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja na chwilke bo tz ma wolne jeszcze dzisiaj:P

poczytalam ale oczywiscie nie wiem co komu napisac, jutro na spokojnie doczytam reszte))

p.s wczoraj zadzwonilismy do jednej firmy i tz dostal nowa prace
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:41   #2530
glamourous
Zakorzenienie

Gratulacje

Darusia a paczka doszla juz?
Stary 2011-08-02, 09:42   #2531
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Cześć

Dziewczyny co oznaczają leukocyty w moczu? Bo wczoraj odebrałam wyniki i jestem przerażona a do gina dopiero 11.08.
Chyba mi sie coś przyplątało
A dużo ich masz?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:44   #2532
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeżyłam glukoze Ale przesadziłam z cytrynką troszkę, bo wogóle słodu nie było czuć Trochę wysoki mam cukier badali juz na czczo (glukometrem tak wyszlo), wiec będę mieć stresa odbierając badania. Ale nie ma co załamywać się na zapas. Tak jak mówicie najwyżej dietka będzie.

W końcu odkryłam wygodną pozycję do spania!! Niby miałam ten kojec z Motherhood od kolezanki, ale że ja zawsze na brzuchu spalam to i tak miażdżyłam ta poduszkę. Od tej nocy śpię kładąc nogę na takiej prostopadłościennej poduszce z Ikei, co jako podłokietniki w sofach beddinge kiedyś były. Wyśmienicie!!
super,ze wygodną pozycję znalażłaś
a chciałam zapytać ile płaciłaś za tą poduchę motherhood??bo chyba w smyku widziałam za 139zł(ale pewna nie jestem na 100%)

to za glukozę

marejta-a dużo ich masz????

Stary 2011-08-02, 09:46   #2533
Anusiak 83
Raczkowanie

Nie było mnie od czwartku a tu 25 stron do przeczytania Nie wiem czy nadrobie

Witaminko widzę, że wróciłaś i jesteście całe i zdrowe, kamień z serca

W sobotę zrobiłam browniego - tylko że mi się źle spojrzało, i zamiast 100gr mąki 300 cukru zrobiłam odwrotnie Ale i tak było pyszne
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:47   #2534
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Zawsze zanim cos kupimy siedzimy na forum elektrody i czytamy sporo Ale wiesz jak teraz jest, kiedyś sprzęt raz kupiony działał paręnaście lat, teraz podobno producenci dokładają starań, żeby nowy trzebabyło kupić zdecydowanie szybciej.... najlepiej zaraz po skończonej gwarancji...
Stary 2011-08-02, 09:50   #2535
marejta
Zadomowienie

Cytat:
hej
a ja ledwo widze an oczy...kiepsko spałam,w nosy do łazienki na siusiu...a z tego co kojarzę to od okokoło 5 nie spałam bo tz budzik miał usatwiony bo zapomiał pzrestwić na 6...od 5 się przewracałam bo kręgosłup juz mnie bolał-obłozona byłąm chyba z 4 poduszkami,nic nie pomaga,a jak tż wstał to jeszcze jaska zgarnęłam-też nie pomogło
po godzinei 6 u nas padało;/ale teraz juz słonko świeci
no i od 5 do 9 to sę przewrcacałam z boku na bok...nie wiem czy mi się to śniło czy tak było na prawdę,ąe Mała mnie porządnei kopała
chyba zasnę dziś na siedząco-no,ale spać sie nie położę bo plecy bolą

miłego dnia

He he skąd ja to znam, dwa razy w nocy byłam siku, a od 5 nie śpię bo mój sąsiad nie mógł odpalić samochodu i walczył z nim tak długo aż udało mu się mnie obudzić, po czym odpalił i pojechał na 6 do pracy

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

poczytalam ale oczywiscie nie wiem co komu napisac, jutro na spokojnie doczytam reszte))

No to gratulację klask i:

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
A dużo ich masz?
Wydaje mi się że olbrzymie dużo bo 500 a w normach obok jest max 25 nie wiem czy przepisać się do gina na wcześniejszy termin

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-02, 09:54   #2536
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

hehehehe ja glukoze dopiero 22.08 mam... troche strachu, ale chyba bedzie OK , skoro kazda z Was dała rade to i ja damm :P

tez korzystam z tej opcji, bo zaczelam klasci sie na brzuchu- odruchowo, a kolderka zrolowana nie pomaga, bo sie spłaszcza i mozna na niej lezec.... wiec mam taka w miare sztywna poduszke- miekką ale mozna noge oprzec i czlowiek pozostaje w pozycji bocznej

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:

co masz na mysli ????

ja tez dzis srednio ze snem :/

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

super!! gratki dla tżta

30t 1d - ?
Stary 2011-08-02, 09:54   #2537
muffinka90
Zakorzenienie

Darusia dla TZ-ta

glam dobre to, a gdzie takie kursy oferuja

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 09:58   #2538
elf27
Zadomowienie

MAREJTA ja na TWoim miejscu poszłam do lekarza najszybciej jak to możliwe, trzeba dmuchać na zimne a infekcje ukł. moczowego bywają w ciąży niebezpieczne jeśi ich się nie leczy.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:03   #2539
dygotka8
Zakorzenienie

marejta-to cos masz sporo,ale też w jakichś dziwnych jednostach podane??u mnie krwinki białe to norma normą jest do 5 w polu widzenia-ja miałąm chyba z 8 czy ileś tam to musiaąłm powtórzyć badania-i teraz mam coraz lepsze wyniki moczu

rojku
-to fakt,teraz to en sprzęt to porażka-jak działa bez zarzutu do końca gwarancji to sukces...ale mimo wszystko musze poszukać...a się guci znam

Stary 2011-08-02, 10:06   #2540
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
MAREJTA ja na TWoim miejscu poszłam do lekarza najszybciej jak to możliwe, trzeba dmuchać na zimne a infekcje ukł. moczowego bywają w ciąży niebezpieczne jeśi ich się nie leczy.
racja... chociaz ja jestem jakims ewenementem...

we wtorek rano bylam na badaniach- krew i mocz .... po 16tej trafilam do szpitala- zrobili badania krwi , a w srode rano obudzili o 5 i do 6 kazali nasikac do pojemnika :P

co sie okazuje- wyniki moczu we wtorek mam zupelnie OK, chyba tylko 1 pozycja nieznacznie, minimalnie odbiega od normy, natomiast w piatek juz tych pozycji jest ok 5, z czego np. we wtorek miałam 0 białka w moczu, a w środe 30 !!!!! i zastanawiam sie SKAD TAKA RÓZNICA????? bo to jest spora dysproporcja!!!!

30t 1d - ?
Stary 2011-08-02, 10:08   #2541
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze zanim cos kupimy siedzimy na forum elektrody i czytamy sporo Ale wiesz jak teraz jest, kiedyś sprzęt raz kupiony działał paręnaście lat, teraz podobno producenci dokładają starań, żeby nowy trzebabyło kupić zdecydowanie szybciej.... najlepiej zaraz po skończonej gwarancji...

Dokładnie słyszałam już wiele razy o programowaniu sprzętu na okreslony czas działania... np 4 lata i zaczyna się sypać taka rzecz której nie opłaca się wymieniać....

Co do sprzętu i firm to jeśli chodzi o pralkę to my jesteśmy bardzo zadowoleni z Bosha, tak samo ze zmywarki tej firmy - chodzi bezawaryjnie juz ponad 15 lat, zmywarka 6 lat , lodówki z gorenje słyszałam że b. dobre. Nie wiem o jakie konkretnie sprzęty agd pytasz

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-08-02, 10:16   #2542
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Chawa jak to uczynilas, moze na mojego nadpobudliwca tez podziala
Leżąc na boku troszkę się, że tak powiem po lulałam.

marejta 1-5 leukocytów w polu widzenia to norma, zwiększona liczba może świadczyć o zakażeniu układu moczowego, ale żeby diagnozę potwierdzić należny wykonać posiew moczu. Z tym nie czekaj do kolejnej wizyty. Może sie okazać że w posiewie nic nie wyrośnie - mi tak sie kiedyś zdarzyło.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

witaminka stężenie białka w moczu o różnych porach dnia może sie wahać, dlatego aby stwierdzić białkomocz wykonuje sie dobową zbiórkę moczu

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

I znów siedzę przed kompem zamiast leżeć
Uciekam
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 10:18   #2543
marejta
Zadomowienie

No właśnie dlatego jestem wystraszona, fakt faktem że te normy właśnie u nich jakieś inne są, poszłam do innego laboratorium i teraz mam, kurcze nie wiem, może kupię pojemniczek i nasikam do niego jutro i zaniosę jeszcze raz, a popołudniu zadzwonię do gabinetu i spróbuję się wcisnąć gdzieś na czwartek bo mój gin tylko w poniedziałki i czwartki przyjmuje.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Leżąc na boku troszkę się, że tak powiem po lulałam.

marejta 1-5 leukocytów w polu widzenia to norma, zwiększona liczba może świadczyć o zakażeniu układu moczowego, ale żeby diagnozę potwierdzić należny wykonać posiew moczu. Z tym nie czekaj do kolejnej wizyty. Może sie okazać że w posiewie nic nie wyrośnie - mi tak sie kiedyś zdarzyło.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

witaminka stężenie białka w moczu o różnych porach dnia może sie wahać, dlatego aby stwierdzić białkomocz wykonuje sie dobową zbiórkę moczu

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

I znów siedzę przed kompem zamiast leżeć
Uciekam
Właśnie pisałam że ja mam podane jakieś inne normy

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-02, 10:18   #2544
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Dokładnie słyszałam już wiele razy o programowaniu sprzętu na okreslony czas działania... np 4 lata i zaczyna się sypać taka rzecz której nie opłaca się wymieniać....

Co do sprzętu i firm to jeśli chodzi o pralkę to my jesteśmy bardzo zadowoleni z Bosha, tak samo ze zmywarki tej firmy - chodzi bezawaryjnie juz ponad 15 lat, zmywarka 6 lat , lodówki z gorenje słyszałam że b. dobre. Nie wiem o jakie konkretnie sprzęty agd pytasz
o każdy bo nie mamy żadnego
a w pralce macie możliwość zrobienie stop i otwrcie jej jak np czegoś zapomieliści włożyć??tak z ciekqawości pytam bo nei wiem czy to użyteczny bajer?

Stary 2011-08-02, 10:21   #2545
marejta
Zadomowienie

Wyczytałam też w internecie że leukocyty w moczu mogą świadczyć o odwodnieniu, może to ta moja woda w organizmie i te tabletki to powodują

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Jeśli chodzi o zmywarkę to ja zdecydowanie polecam bosha, mieliśmy kiedyś inną i ciągle z nią był kłopot a teraz z tą to nie ma problemu już od kilku lat (odpukać)

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-02, 10:24   #2546
dygotka8
Zakorzenienie

marejta-to może zrób posiew moczu i/lub powtórkę badania ogólne moczu?posiew jest droższy-zarówno pojemnik(około 5 zł) jak i samo badaie,ale bedziesz mogła spr czy masz jakieś bakterie.

Stary 2011-08-02, 10:24   #2547
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
super,ze wygodną pozycję znalażłaś
a chciałam zapytać ile płaciłaś za tą poduchę motherhood??bo chyba w smyku widziałam za 139zł(ale pewna nie jestem na 100%)

to za glukozę

marejta-a dużo ich masz????
ja mam ta poduche, placilam tez cos kolo tego a zamawialam na allegro
doszlo kurierem na drugi dzien- ale jak dla mnie nie jest to az taka rewelacja...czasem mam wrazenie ze bardziej przeszkadza niz pomaga, bo ja nie daje rady cala noc na lewym boku i w ktoryms momencie sie przewracam- a z nogami i recami zaplatanymi w ta poduche i jeszcze brzucholceem to to mi z 10 minut zajmuje
Stary 2011-08-02, 10:29   #2548
dygotka8
Zakorzenienie

już zapisałam sobie bosh(zmywarka)-dzięki dziewczyny
a jakieś typy na pralkę i lodówkę jeszcze??
glamourous-ja to i tak większość śpię na prawym boku bo na lewym jakos mi nie jest wygodnie.
dzisiaj to strasznie mi się spałomoże jutro będzie lepiej?

dziewczyny,jadacie sery żólte czy nie?bo coś pisałyscie,że one dużo chemii czy czegoś tam mają??czy to samo tyczy się sera koziego??mniami-ostatnio jem na śniadania kanapeczki z tym serem-pyycha

zabiłam karalucha/prusaka jak zwał tak zwał...bleeeeeeeeee
nie wiem czy drzwiami do lodówki go nie przytrzasnęłam.....brrrrr rrr

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-02 o 10:30
Stary 2011-08-02, 10:30   #2549
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
o każdy bo nie mamy żadnego
a w pralce macie możliwość zrobienie stop i otwrcie jej jak np czegoś zapomieliści włożyć??tak z ciekqawości pytam bo nei wiem czy to użyteczny bajer?

My mamy baaaaaaardzo stary model, bo tak jak pisałam mamy ją 15 lat (mieszkamy jeszcze z rodzicami)więc nie mamy takiej funkcji zatrzymania, ale w tych nowszych na pewno jest. Nigdy z nią się nic nie działo, muszę zaznaczyć że w moim regionie jest strasznie twarda woda i bardzo szybko sprzęt nam szlag trafia, ale z pralką trafiliśmy. Zmywarke też mamy z Bosha i jest dokładnie to samo, nieraz nawet nie uzywamy soli i nic się nie dzieje, jest bardzo fajna, świetnie domywa wszystko się błyszczy. Od jakiegoś roku odkąd mama dostała alergii myjemy w niej tylko na tabletkach trójfazowych, nie dajemy soli i nabłyszczacza i nie widzimy różnicy w czystości naczyń....
Więc polecam pralkę i zmywarkę z Bosha

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-08-02, 10:31   #2550
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
nam sie zmywarka zepsula dokladnie pol roku po wygasnieciu gwarancji.
pan od napraw powiedzial ze wymiana czesci uszkodzonej (spalila sie...dym ze zmywarki poszedl)- 700 zl plus robocizna okolo 100 zl.
nowe zmywarki juz od okolo 1200 sa....wiec cos w tym jest

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości