|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Dzień dobry mamusie!
ja też staram sie myśleć pozytywnie ![]() agatek - ja dzisiaj postaram się zadzwonic do tej szkoły rodzenia w Toruniu i dowiedzieć co i jak, w internecie przeczytałam gdzieś w komentarzach wiesz, że szkoła nie jest już darmowa, tylko kosztuje chyba 300 zł ![]() wkurza mnie to, że w pracy odkąd powiedziałam o ciąży nie mam nawet kontaktu z szefowymi, nawet nie zapytały się jak się czuję, co słychać, nic! myślą chyba, że do końca będę pracować ![]() a Wy tyle już kupujecie, ja nawet o tym nie myślę jeszcze, dopiero tak chyba od 5tego miesiąca zacznę kupować jak będzie wszytko ok ![]()
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
dzien dobry
![]() ale maz zrobił mi niespodzianke ![]() ![]() teraz poszedł spac a ja nie wiem co mam ze soba robić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Rozeznanie
|
inutil, pędem do lekarza, nie chce cię straszyć ale od swędzenia i opuchnięć zaczyna się cholestaza ciążowa, zrób badania wątrobowe. Oby to jednak nie było to!
A jakie masz ciśnienie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zadomowienie
|
Hej brzuchatki
![]() ![]() ![]() Strasznie ciężko na sercu mi się zrobiło jak przeczytałam tu wasze wiadomości o tej wizażance. Boże uchowaj nas od takich przeżyć ![]() Cytat:
![]() Mnie czasem poswędzi brzuch wokół pępka ale to wszystko. Spadam na kawusię - ja piję odf tygodnia Ricore, ale zastanawiam sie czy nie przerzucić się na zwykłą zbożówkę, bo to jednak kawka z cykorii 60% i ma 40% kawy naturalnej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciśnienie różnie - w szpitalu miałam 170/80 -> ale to pewnie stres, bo normalnie mam w miarę niskie, nogi też czuję jak bym miała opuchnięte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
Inutil, a w którym Ty jesteś tygodniu? i kiedy zauważyłaś to swędzenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swędzi mnie tak od 2-3 dni i najgorsze że te dłonie i stopy trochę też, a ręce czuję że mam opuchnięte ![]() ehh, ok spokój, spokój, spokój.... napisałam tż, to napisał że na razie nie mam pić gazowanego i słodyczy i poczekamy do poniedziałku, będę się obserwować. A właśnie sobie kupiłam 2l sprite bo mi się chciało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na forum są dziewczyny, u którym wykryto to dziadostwo w 20t. Dobrze, że o tym napisałaś, im wcześniej skonsultujesz to z lekarzem, tym lepiej. Jejku, martwię się o Ciebie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Miss zuzia spokojnie jedną kawke możemy pić. a zbozowej do bólu. Ja pije espresso albo rozpuszczalną, a tak to inke. Przed ciaza piłam ze 3-4 kawy, wiec teraz bardzo trudno byłoby mi całkiem zrezygnowac. A lekarza pytałam i moge, a nawet przy moim czesto niskim cisnieniu to korzystnie
![]() inutil nie ma co sie za wczasu denerwowac, ale dobrze ze masz w poniedzialek wizyte. Trzeba o tym powiedzieć. A moze jestes na coś uczulona? teraz takie komary giganty są to moze tez na tle uczuleniowym ![]() ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-19 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.galeria-sportowa.pl/p/163...y-chic-mayfly/ dokładnie ten, dałam za niego tyle ile kosztuje w sklepie interentowym, widze że zaoszczędziłam na przesyłce ![]()
![]() |
#2532 |
Rozeznanie
|
to dobrze że masz tą wizytę tak szybciutko, koniecznie powiedz lekarzowi.
Jak swędzi brzuch to zazwyczaj nic groźnego, po prostu skóra się rozciąga i jest przesuszona, ale każde inne swędzenie trzeba zgłaszać. będę trzymać kciuki za twoją wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Wtajemniczenie
|
Inutil to strasznie szybko cie puchniecie dorwało. Najlepiej jak to skonsultujesz z lekarzem bo takich oznak nie ma co lekceważyć. A moze zadzwoń do swojej przychodni tam panie położne na pewno Ci powiedzą co robic
![]() ![]() Ja jak bylam ostatnio na wizycie to byla tam dziewczyna w 5,5 miesiacu ciaży byla tak strasznie opuchnieta ze nogi jej sie w bucie nie miescily Lekarz natychmaist ja do szpitala zamknal.
#2534 |
Zakorzenienie
|
Mi właśnie dłonie puchną bardziej a nie stopy
![]() ![]() na szczęście piszą że jak się monitoruje wszystko to jest ok, tylko grozi wcześniejszy poród i trzeba uważać... już nic nie czytam na ten temat, idę się za coś zabrać, posprzątam może albo zabiorę się za decoupage żeby się czymś zająć ![]() spokojnie... ![]() MissZuzia Fajna ta płyta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Mamuski a kiedy zaczyna wytykac pępek? mi mama ostatnio zwrocila uwage ze troche mi wypchało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2537 | |
Przyczajenie
|
Hej mamuśki, byłam wczoraj na usg w 15/16 tygodniu, bardzo chciałam pleć poznać, ale dzieciak w ogóle leżał twarzą do ziemi i pupsko wypiął. Na samym początku była jakaś plama w okolicy nóg, ale potem wyglądała jak noga i lekarz mówił, że szuka tej plamy, bo może siusior ale nie mógł tego potem w ogóle odnaleźć. Mówi do mnie "jąderka zstępują w 17/18 to się za miesiąc zobaczy" a ja na to " nic ma nie zstępować, to ma być dziewczyna". A on " Chyba nie w tym przypadku".
No i powiem szczerze, trochę mnie lekuśnie na wstępie mina zrzedła, bo marzenia o córze skrzypaczce jak mamusia poszły w niepamięc, ale teraz sama nie wiem, na ile mu ufac. Niby na tym etapie tyle bywa pomyłek, ale sama też nie chcę znowu nadzieją życ przez miesiąc. Chłopak też może być, chociaż wiecie jakie ma się odczucia jak się człowiek głupio na coś nastawia ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
malamilutka pomyłki się zdarzają, więc warto poczekać aż lekarz będzie na tyle pewien że powie
![]() ja mam pępęk wklęsły a czy wystaje to chyba zależy od danego pępka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
Mój mąż ma wklęsły, taka dziura - zieje w niej ciemnością jak mu mówię he he bo jest spora. Mój był ładniejszy więc też będę, o ile mi się uda, pilnować jak naszemu synkowi będą wiązać, bo nie chcę takiego dziurska jak ma tż
![]() Ale mnie synuś pokopuje dziś ![]()
#2540 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do płci, to stronę wcześniej dziewczyny wypisywały przypadki, że nawet 3 lekarzy mówiło, że będzie np. chłopiec, a po porodzie okazywało się, że jest dziewczynka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam ładny pępek tzn mi sie widzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Rozeznanie
|
ja mam pępek wklęsly, w ciąży z Emi też cały czas mialam wklęsły choć pod koniec ciąży już był bardziej płaski
![]() Takze to faktycznie zależy od pępka. Ja nie miałam także tej ciemnej kresy od pępka w dół i w ogóle mi się brodawki sutkowe nie zmieniły, ani się nie powiększyły ani nie ściemniały. |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() jak dzisiaj wmam wolne to wstałam juz o 8 ;/ juz drugie pranie się pierze ;D chlebek i mleko kupione ![]() ![]() Inutil nie matrw się... moze to jakies uczulenie po prostu albo grzybica??? kobiety w ciąży są podatne na różne grzybice.... o cholestazie na razie nie mysl..... mysle ze to nie to.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No jestem, jestem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Rozeznanie
|
Mamamilutka to widzę, że uzdolniona muzycznie jesteś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
wiecie co, dzisiaj pierwszy dzień zwolnienia a ja się czuję jak na wagarach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2549 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Szef wyszedł na spotkanie, więc mam chwilę, żeby Was nadrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Anankee, jakie te badania wątroby trzeba zrobić? Jadę jutro zrobić przeciwciała tarczycowe, to bym od razu to zrobiła. Wizytę mam za 2 tygodnie, ale jakby wyniki wyszły nie takie to pójde w poniedziałek. Mnie swędzi wszystko (uda, ręce i brzuch) - ale zwalałam to na alergię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() Czuje się dziś fatalnie, bolą mnie nogi... jak wtedy kiedy miałam dostać okresu i całą noc miałam koszmary - obudziłam się zapłakana ![]() Co do pępków, ja mam wklęsły ale tak delikatnie wklęsły. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.