|
|
#2521 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
) i zmierzyłam na wysokosci pępka wyszło mi mniej wiecej tyle w ile uwierze ![]() Cytat:
To jednak z brzuszka trzeba. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A te 1200kcal to nie jestem przekonana, ale z 900 myśle było. Żeby spalić 300kcal to nie trzeba się męczyć. Wystarczy troszkę ponad godzinka intensywnego spaceru ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
no, przynajmniej paść mi nie dadzą przy tym odchudzaniu
|
#2523 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie, co Wam powiem? Nie mogę się namacać swoich wystających obojczyków. To jest takie fuckin' sexy!
EDIT: Tyszko, podałam 88cm w pasie. Pas mierzę w połowie odległości pomiędzy dolną granicą żeber a górną granicą talerza biodrowego.
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-11-05 o 22:33 |
|
|
|
#2525 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Obojczyki odstające też uwielbiam. Moje jeszcze szału nie robią. Jeszcze ![]() Mega cudne są też dziurki nad pośladkami |
|
|
|
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzis zjedzone 1470kcal ;74gB;51gT;176gW;25g Bl.
Spalone 560kcal.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2528 |
|
Raczkowanie
|
Wow dziewczyny!!!
Jak Wy spadacie z wagi!!! Aż miło się to wszystko czyta, i też chce się pochwalić.... ee nie mam jeszcze czym, ale podbudowałam się! Wasze rezultaty dają kopa;p Zaczynam od malutkich kroczków, czyli mniej jem, mniej słodzę, mniej leżę i oglądam tv. podkreślam, że małymi kroczkami;p co będzie - zobaczymy
|
|
|
|
#2529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2530 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szukam jakiegoś dietetyka wiecie mi na siłce trenerka powiedziała żeby nie wierzyć tym pomiarom na sprzęcie niestety ... i dzielić to przez dwa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- dziś już na samo śniadanie: 329,64 kcal B-18,51 W-36,10 T-11,09 |
||
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
więc marsz do dietetyka. Skoro chodzisz głodna organizm broni się przed schudnięciem
![]() Szminka a nie lepiej zerwać z leżeniem przed tv od razu? ![]() Ja dzień zaczęłam od omleta z porzeczkami i łyżeczką nutelli Wiecie że łyżeczka nutelli ma 80kalorii?
|
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
f_ola stosuje sie do tych wszystkich zasad więc co robię źle...
|
|
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj:
I śniadanie: płatki żytnie (30g), pół szklanki mleka, łyżka rodzynek i średnia gruszka II śniadanie: kompot z jabłka (kroję na cząstki, wrzucam do garnka ze szklanką wody, zagotowuję, oprószam cynamonem) obiad: pierś kurczaka marynowana w mieszance ostrych przypraw, pieczona w piekarniku, do tego mieszanka sałat, pomidor i sos czosnkowy (oczywiście, na jogurcie) podwieczorek: serek danio kolacja: sałatka z pomidora i ogórka, kromka ciemnego chleba z wędzoną makrelą Wyszło z tego: 1050 kalorii, 73g białka, 125g węglowodanów, 27g tłuszczu.
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Coś musi być nie tak w Twoim organizmie.
Może to że chodzisz głodna? Może jakieś wyniki sie posypały? Jakaś choroba i utrudnia spadek wagi? Mało błonnika-za mało warzywek? Mało nnkt?Za dużo nabiału a za mało pełnowartościowego białka? Nic nie dzieje się bez przyczyny Kochana. Stojąca waga także
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-11-06 o 11:02 |
|
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
to muszę sobie zrobić chyba morfologię
a możesz mi podać jakąś ciekawa stronke z dietami albo składnikami jakie powinnam jeść np. uwzgledniająca co zawiera najwięcej B.T.i W . bo jest kilka ale żadna mnie nie satysfakcjonuje jem warzywa, błonnik też nabiał znmiejszyłam już a pełnowartościowe białko? pierś z kuraka, ryby ... ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- kurde coś mi ilewazy.pl dziś nie działa a tam błonnik liczy
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-06 o 11:08 |
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie znam fajnych stronek prócz ilewazy i tabelekalorii.
Ale czytałam,że błonnik można dostarczyć z siemienia lnianego. Zrobić taki jogurcik- zblenderowane siemie lniane z łyżka wody i twarogiem plus jakieś owoce. Słuchaj a NNKT? Jak u Ciebie z tłuszczami? Są dobre?
|
#2537 |
|
Raczkowanie
|
siemię wcinam, właśnie do jogurtu i na bułkach
teraz zjadłam około łyżeczkę, tak po prostu sobie gryzłam a może kupię sobie cos w aptece, jakis błonnik tak samo z NNKT bo to np oliwa tak? co jeszcze powinnam z dobrego tłuszczu jeść?
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-06 o 11:26 |
|
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
O tej porze czesto nie dziala-podejrzewam,ze dodaja wtedy nowe produkty...Co do siemienia lnianego i ogolnie blonnika to nie zapomnije,ze trzeba b.duzo pic wtedy bo inaczej blonnik jeszcze poglebia problemy z toaleta.
Ja tradycyjnie zaczelam dzien od namoczonego siemienia lnianego i platkow owsianych z mlekiem sojowym,migdalami oraz powidlami sliwkowymi
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
a NNKT?
co go zawiera? dużo też piję ... wody ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- już mam Cytat:
no to zjadam dobre tłuszcze
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-06 o 11:48 |
|
|
|
|
#2540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2541 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z kaloriami na maszynach do ćwiczen nie wiem jak to jest, bo nie posiadam. Ja jak roweruje/biegam/spaceruje itp to włączam Runkeepera w telefonie, który mi mierzy czas, prędkość, profil trasy. Mam tam podaną moją wagę i on mi wg tego wszystkiego potem oblicza ile kalorii spaliłam. Wydaje mi się, że mogę mu ufać. Od początku odchudzania się opieram na tych wartościach ![]() Cytat:
![]() Powodzenia! : ) |
||
|
|
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
mam dołka
|
|
|
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
Dla Ciebie drabinka i wychodz z dolka bo wilka tam zlapiesz jeszcze
A ja mam takie zakwasy na brzuchu,ze nawet smiech mi sprawia bol
|
|
#2544 |
|
Rozeznanie
|
Kochana nie przejmuj się. Spróbuj coś pokombinować z jedzonkiem, coś pozmieniać tak jak wcześniej dziewczyny radziły np Proporcje B/W.
Plus jest taki, że waga stoi w miejscu a nie idzie w górę ![]() Pisałaś wyżej, że już i tak głodujesz. Może to jest przyczyna? Może jednak za mało jesz i organizm się broni za wszelką cenę. Jest dużo możliwości i ciężko tak podać konkretną przyczynę. Ja mogę powiedzieć od siebie, że od początku diety nie miałam czegoś takiego jak głodowanie. Przez to że jem regularnie i odpowiednią ilość ciągle jestem syta i nie chce mi się podjadać nawet. Myślę, że jeśli masz możliwość wizyty u dobrego dietetyka to skorzystaj. Rady fachowca, który się Tobie dokładnie przyjrzy na pewno Ci pomogą. Tylko nie idź do jakiegoś szarlatana zalecającego 1000kcal :P |
|
|
|
#2545 |
|
Raczkowanie
|
no to jak nie będę zjadała 1000 kcal to co mi pomoże, skoro głoduję a jadam około 1500 ...
dziwne nie zawsze jestem głodna, w pracy to się nawet zmuszam czasem do tych posiłków co 3 godz. najgorzej jest w domu wieczorem i w weekend chociaż wczoraj było ładnie... |
|
|
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
mroowi to o czym piszesz to chyba nie glod tylko bardziej wyglada na zajadanie emocji-stresu,smutku i jedzenie z nudow...Sama to przerabialam wiele razy.Do tego teraz coraz dluzsze wieczory w ktore chetnie by sie czlowiek zaszyl pod kocykiem ze sloikiem Nutelli
Ale ja kupilam rozne owocowe herbatki i wieczorkiem nimi zapijam takie uczucie"glodu"Musisz sie zapytac,czy jesz bo jestes glodna czy jest to sposob na oderwanie sie choc na chwile od problemow.
|
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
bardzo możliwe że tak jest, że czuję głód z nudów
ale sprężam się i nie podjadam ... dziś np podjadłam łyżeczkę siemienia lnianego, to chyba dobrze
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
mroowi 1500kalorii to dużo. Dobre niskokaloryczne posiłki i jesteś objedzona po uszy.
Jesli chodzisz późno spać to przeorganizuj posiłki.
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
Nawet jak ide późno spac to jem kolację max o 19 przeważnie białkowa z warzywem, dorwałam ostatnio szprotki.
Piję sok z grejpfruta, wode i rooibossa. Białe mięso,rzadziej wołowina, poledwica z indyka jako wedlina, łosoś. Jem chudy twaróg i wieśka Jogurt nat. z płatkami owsianymi, czasem z owocem surowym lub suszonym plus np sezam, migdał lub cos w tym stylu-ale to przeważnie rano. Warzywa to codzienność Pieczywo razowe tylko na śniadanie, czasem w ciągu dnia na inny posiłek ryżowy krążek. Do tego czasem pestki z dyni, sezam, jakiś migdał też jadam. oliwa z oliwek lub z winogron cynamon do kawy czy źle sie odżywiam? chyba nie...
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-06 o 13:46 |
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
mamy Cię- kolacja białkowa ma być 2-3 ba nawet godzinę przed snem
rano jedz porządne posiłki z węglami. Taki jogurcik to kiepski pomysł jak na II czy I śniadanie. Lepiej na podwieczorek- jogurt lub homo nat z dodatkami Jeszcze kwestia ile tych warzyw, bo jeśli plaster pomidora czy ogórka czy mała porcja sałatki do obaidu- to kiepsko ![]() A jak nadal nie to wg mnie masz problemy ze zdrowiem lub tak bardzo zniszczony metabolizm i osłabione ciało,że chwyta się czego może by odbudować się. A dietetyk- ok byleby dobry, bo większość zarzuci Ci diete 1200 kal
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-11-06 o 13:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

) i zmierzyłam na wysokosci pępka wyszło mi mniej wiecej tyle w ile uwierze 

Aż się ciśnie na usta- a powieś się na suchej gałęzi. I wnerwiają mnie nawet osoby z nadwagą, które tak wołają, bo wtedy chcą złotego środka cyk i po wadze, bo zwykłe porady to jakby grochem o ściane
ja bym chciała spalić 300kcal 

- 86- 85 - 84 - 83 - 82 - 81 - 80 - 79 - 78 - 77 - 76 - 75 - 74 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69